Foto
Over mijzelf
Ik ben Louis Pardoel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Louis pardoel.
Ik ben een man en woon in Oss (Nederland) en mijn beroep is Ben oud Budo leraar en Genietend van mijn pensioen.
Ik ben geboren op 15/04/1932 en ben nu dus 92 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Computeren , mijn kleinkinderen en mijn passie voor Tae kwondo-Judo en Wielrennen.
Ik ga mijn blog wijden aan mijn ervaring van Oa: Judo en Tae Kwondo en Wielrennen wat ik vroeger heb gedaan.
Foto
Peter Sanders, de vertegenwoordiger van de Moosoolwon Selfdefence Korean Martial Arts, welke Louis zijn  9th Certificate uitreikten.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Mevrouw drs
  • Oude vrienden
  • grusse
  • beste sasung
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Hartelijk dank voor Uw fijne reactie. Louis Pardoel

    Foto
    Samen met Bas Rutten welke in Japan de Mister off the Square rings werd genoemd, en v/d Rijt een van de beste Jiu Jitsu' kas van Ned. en tevens E.K en nu nat. trainer van Griekenland.
    Foto
    Dit was een van de top groepen in het Taekwon do, waarbij 3 nat.trainers staan, Ad en Walter van Emmerik, en links voor Noud v/d Hurk welke nu heden ten dagen nog zijn bond leidt als NC.
    Wie herkent deze toppers van toen niet, of heeft met hun niet gezellig getraind!
    Foto
    Karate destijds was het héél gewoon als men 8 tot 10 dakpannen kapot sloeg, of trapten omdat niemand wat wist, en men in de veronderstelling was, dat dat dan het juiste Karaté inhield, en hoe dikker de knokkels hoe meer aanzien ja dacht te hebben.
    Foto
    Toos en Louis samen hoge golven trotseerd en zeeén bevaren en al bijna 50 jaar samen, 3 fijne kinderen grootgebracht, en nu ook zeer trots op onze twee  kleinkinderen, Tim en Robin.
    Foto
    Foto
    Sem Schilt, de grote en eenigste welke 3 keer achter elkaar in Japan de KI heeft gewonnen, waar de Hollanders sinds jaar en dag domineren. Peter Aerts is een van die toppers welke al in 1994 won ook 3 x maar niet op de rij Ben trots met deze kerel uit een stuk op de foto te staan, en niks geen bla kapsones normaal zoals het een groot Kampioen betaamd, BEDANKT SEMMY.
    Foto
    Wanneer hij zijn Dienstijd moest vervullen, is hij ingedeeld bij het 43 Reg.Huzaren van Prins Alexander te Amersfoort. En die zijn best deed werd ook de beste Huzaar van die lichting, en mocht dan bij gelegenheden; voorop met het Regements Vaan lopen of marcheren (het was een mooie tijd)
    Foto
    Jan Bartels heeft in Longford Ierland zijn prachtige buitenverblijf, en nog steeds volop actief met het lesgeven; een van zijn eerste fijne Ass. en samen erg veel gedaan zowel in de diverse besturen, als Scheidsrehteren, bedankt Jan.
    Foto
    Niet te geloven dat men zo'n 45 jaar terug nooit een Vader achter de kinderwagen zag lopen, maar was trots en deed het wel als eerste in Oss en dit was op de Heuvel, en het leuke was dat men je dan nakeek. En dat er over gekletst werd prachtig, en men je nakeek, zo ging dat in die tijd.
    Foto
    Foto
    Lymphen stelsel lopen door heel het lichaam,zowel voor als achter; en in dit Blog kan men ook zijn gedachtengoed inzien en de reden waarom hij het Judo als een van de beste sporten ziet, welke men kan doen beoefenen. Juis het met elkaar bezig zijn en het lichaam te toecieren, activeerd men elkaar zonder daar bij stil te staan, dat het gewoon gebeurd en wel zonder problemen, en andere gedachten, het gaat automatisch (doordenkertje)
    Foto
    Hier de uitleg van de Hogus, welke als eerste nog met Bamboe latten was voorzien, en te dragen voor de veiligheid, aan de Vr. van de BBN Dhr. Jaap Methorst, in 1974 samen met Pardoel en Hurr die probeert om uitleg te geven. Later zijn al deze zaken, steeds beter geworden, en ontwikkeld geworden. Totnu dan oo het huidige Electronisch en op maat gemaakt, prachtig hoe dit alles zich heeft ontwikkeld, in het huidige Taekwon do gebeuren.
    Foto
    Foto
    Samen met een van de fijnste Sabums en vriend, Lee Yong Ho in Korea, en daarboven een foto van die groepen welke hij trainden, en waren er bij die 8 jaar oud al 1e Dan waren en 10 2e en sublime en perfekt techniekers waren; Heb van hem nog Nunchaku en Bo trainingen, welke Pardoel met wat hulp zal trachten ook op zijn Blog te krijgen, dus blijven kijken, vrienden.
    Foto
    Foto
    Elvis Presley, welke zijn Diensttijd vervulden, en in de Kazerne lag nabij Bad Godesburg, eind jaren 50, en waar Jurgen Seidel als Burger werkten. En met hem altijd naar Parijs reden om het Shotokan Karaté te leren bij een Japanse Sensei. Hij ging uit Dld als 1e kyu, en is in USA gelijk 1e Dan geworden, waar andere hem een Mooi Diploma of Certificate uitreikten. Bij Jurgen deed Pardoel ook zijn eerste examens, met Duitse grundlicheid.
    Foto
    Foto
    Anton Geesink de grote Sihan, en vriend van Pardoel, samen met Lambert Toebak in Korea 1998 tijdens de OS, WETEN voor ons is ook De Wielerclub De Zwaluw opgericht in Vlijmen, En Lambert wordt deze maand 75 en Masseerd nog steeds. Hij was ook als Masseur verbonden aan en in de ploeg van Lance Armstrong,2006
    Foto
    Sasung Louis Pardoel
    Sasung Louis Pardoel
    Grootmeester Louis Pardoel Tae Kwondo in vogelvlucht. Dit om juiste gegevens en geschiedschrijving niet te laten vervalsen of geweld aan te doen. Zoals men al te vaak moet ervaren voor wat betreft de juiste daden en gegevens. Louis Pardoel
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.National regels, kunnen en mogen nooit bover de Int. Regels gesteld worden.


    6-9-2010
    Als oud HB en Com. en Dist vertegenwoordiger gewoon teveel om op te noemen, en voor vele altijd in de oppositie omdat je gewoon niet van onrecht houd, en je daar met hand en tand tegen verzet:
    Dan ben je voor vele een lastige vent; maar hij vind dat vele worden en zijn benadeeld door de Diverse natuurlijk heeft hij het over de Martial Sporten, omdat die hem het meest aan het hart liggen.
    Een leraar is een leraar en die heeft rechten, en natuurlijk ook plichten naar zijn of haar Bond toe!
    Maar die zelfde bond beschouwd hun vaak als een stel onmondige en trekt alles naar zich toe, men moet wel die en die opleiding doen, en veel geld betalen en dan mag je ook een Handtekening zetten om jou Kandidaat op te laten gaan voor een hogere gradatie, waarbij je zelf ook Internationaal Normen; dan t.m een graad hoger moet zijn dan welke men voordraagt, en dan maar wachten wat de Ex. Com. daarvan-ervan vindt???

    Maar waar niemand beter weet dan de Leraar zelf hoe deze Kandidaat in elkaar steekt, het kan een heel erg nerveuze persoon zijn, bij examens, maar een van je beste ass. die talent heeft om mede jou leden te trainen, en te coachen, en zo kan ik nog wel een paar zaken noemen, waar andere ook geen enkel notie hebben, welke onzichtbare Talenten die persoon, voor de Leraar of club ook heeft!
    Dit even als een doordenkertje aan de Vele HB  en Com leden van welke bond dan ook, het moet maar eens gezegt worden toch, dat de JBN of BBN 70 jaar bestaan, en de NVJJL 60 de kansen heeft laten liggen, en dat mag hij rustig vertellen omdat hijzelf 55 jaren les geeft en nog met hart en nieren zich met de hele materie bezig heeft gehouden, en hopend dat de jongeren de kar echt nu eens op de rails gaan zetten, en het niet accepteren, deze dubbelen moraals, heel veel succes toegewenst. Sasung louis pardoel.

    06-09-2010 om 20:33 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (1)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatst gehouden HDE TBN, Juni hoezoo nadenken

    27-5-2010

     

     

    Sasung zijn bescheiden mening, alles gaat op de schop voor wat betreft vernieuwingen, en bij de TBN blijft het dweilen met de kraan open, vernieuwingen wat is dat; toch nog nooit van gehoord.

     SASUNG DENKT DAT DE VOLGENDE VOORSTELLEN GOED KUNNEN BIJDRAGEN TOT DE VERBETERINGEN EN VOORAL DE RUST BIJ DE EXAMENS:

    1e Breektesten in de vormen doen dat juist een hele verbetering zou kunnen zijn, en de reden daartoe is dan, en tijd besparing, en kunnen zien of hun technieken goed en hart genoeg  zijn!

    2e Want het huidige sparren stelt gewoon niets voor, als iemand een aanval doet en staat te wachten tot de andere hem of haar Countert; dat is een grote farce, zeker bij de jongeren en Hogere Gradaties Examens, welke later ook graag op die stoel zitten, om te examineren (gewoon eisen een volwaardige wedstrijd te maken)

    3e Vormen uitvoeren met aanvallers, zodat het publiek kan zien wat de inhoud is, en vooral waarom men dat zou moeten en kan trainen, zeker belangrijk is voor en techniek en conditie!

    4e En een eigen VORM of versie maken van een aantal technieken, welke dan ook 80% met de Paro

    Technieken moet worden uitgevoerd; en dat tot Max 25 technieken, waarin alles verwerkt zou moeten zijn diverse trappen stoot gecombineerde technieken en vooral ook verdedigingen! (NIET MOEILIJK)

    5e het is toch van de zotten dat iedereen wordt afgewezen voor het sparren, wat er even tussen gevoegd is geworden, (veranderingen zeker 1 jaar Vooruit bekend maken) om te leren beoefenen.

     

    3e en 4e Dan (enkele jaren terug dan) waren alle beneden peil volgens de HDC deze dag, terwijl men dan al jaren heeft goed gevonden, maar dat soort zaken krijgt men als iedereen denkt aan zijn of haar beurt voor promotie, en niet verder kan denken dan hun neus lang is.  Dat sparren met pak aan is iets wat Sasung al sinds het invoeren van de Hogus in 1974 heeft trachten te promoten,   (helaas sorry) Deze worden wel gebruikt, maar geen echte kenbare WEDSTRIJD gemaakt op examen!

    En nu ziet men dat er echt iets moet gebeuren, en gaat alles gelijk op de schop, erg jammer.

    Voor de dan volgende kandidaten die toevallig aan de beurt zijn, en nog niet ingewerkt zijn.

     

    Zelfverdediging, ook doorslaan en niet wachten tot de andere zijn of haar verdediging techniek inzet, ook geen 3 of zelfs meer Verd. Technieken doen, want dan is het molesteren, 25 jaar geleden reeds gemeld En dan technieken gebruiken uit het huidige TKD  (horende doof schijnbaar) maar de Wereld draait en wij alle draaien gewoon mee;  De  Japanners hebben daar een pracht woord voor Sen Sen No Tee= sneller als het licht, maar wat inhoud dat men de aanval voor moet zijn, en niet afwachten!!!

     

     Verd:Technieken boven de schouders uitgevoerd hebben weinig of geen kracht, is geen kletskoek; denk aan een Kogelstoter, die alles vanaf zijn schouder hoogte doet, zou het beter zijn dan hadden die dat wel een betere techniek uitgevonden, om verder te stoten toch!

    Daar de Atletiek meestal toch de Moeder is van alle Sporten wordt genoemd zo is het toch?

     

    Dat 7e dans ook 7e dans mogen maken is al iets tegen de normale verstandhoudingen in binnen de Martial Art sporten, maar bij de TBN kan en mag alles, straks ben ik weer aan de beurt, als mijn tijd erop zit, dat schijnt toch de gedachten hierachter dit doen; te zijn!!!

     

    Mensen welke al diverse keren Stijl wedstrijden hebben gewonnen, dien een pré te krijgen cq vrijstelling van dat onderdeel, ook al jaren na gestreefd, En ook weer het Nat. breektesten toernooi, met Sprongen als Ap. Yob en Tollyo's Timmyo's, dus gesprongen technieken, gewoon een pré geven. Vorstelling van breek tech, op het Dan examen (natuurlijk een looptijd van max 2 jaar voor hun Ex)

    Zoals hijzelf  Sasung hun capaciteiten in de jaren heeft mogen bekijken, wel op zijn critici manier van kijken en ook menselijk naar mogelijkheden en kunnen, naast het Sporttechnisch gedeelte wel te verstaan, Normaal doen en daar hebben wij heus geen Koreanen voor nodig.

    Zeker moeten de HH Leraren of Trainers een voorbeeld geven hoe men een Band omdraagt!

    Dat de meeste met een veel te lange Band rondlopen, ook dat behoord bij het officiële denken en presentatie op een examen, waar hun Leraar toestemming voor moet geven deel te nemen.

    Ten alle tijden zal men normaal moeten worden voorgedragen, door een hogere gegradueerde Leraar of Master hoe men het ook zal of wil noemen, dat behoord bij de Martial Arts Sporten. Ook aan wed; deelnemen of waar dan ook, kleding maken de Man of de Vrouw en zeer zeker binnen een gedisciplineerde Sport als Taekwon do heet te zijn, waar wij oh zo graag mee dwepen, maar zelf de Normen en Waarde vergeten over te brengen, zover zijn wij gekomen, binnen onze Sport, en geen wonder dat vele zaken naar de knopen gaan, toch.

     

    Als kinderen al gewoon die plankjes kunnen breken, waarom dit vragen aan de Hogere Dan ex.? Dat zijn zaken welke er nog steeds niet bij Sasung ingaan, planken met pinnen gebruiken, en die zeker zwaarder instellen naar gelang gewicht en capaciteiten, (verwachten capaciteiten dan wel te verstaan)  natuurlijk Dames anders dan Vrouwen en Oudere minder soepele kand.;!

     

    Dat daarmede ook het Regenwoud zal worden gespaard, en de beurs van de kandidaten, door het niet gebruiken van Hout, maar verstelbaren Breekplanken, daarbij hoeft dan ook niemand die extra te drogen, om beter te laten breken cq (de EC voor de gek te houden)

     

    1e Vorm lopen voor en daarna achteruit, stelt niets voor en draagt ook niet bij tot de  huidige ontwikkeling van ons  TKD, en eerst de een wat en dan de ander een gedeelte van de Vorm is toch maar tijdvulling waar niemand wat van opsteekt, tenzij U daar anders over denkt?

    Starten dat iemand die geen 100 leden in de Bond heeft behoeft ook geen ex 4e dan of hoger te doen, en naar maten men een hogere gradatie wil behalen, er ook  meer leden verwacht mogen worden welke men vertegenwoordigen in en voor zijn of haar TBN. Nat. Bond.

    Het sparren en dan wachten tot er een tegenaanval komt, weg ermee tijdvulling en de HDC voor de gek gaan houden, en hopen dat die daarmede akkoord gaan, eerst de een wat doen, en dan de ander, en dan weer wat samen, (grote kletskoek toch) of men is ziende blind, dat zijn natuurlijk leuke zaken voor een Demonstratie voor publiek, maar niet voor een EX Hogere D.

     

    Een van de daar aanwezige Kandidaten deed geen enkele trap Ap Chagi goed in zijn Vormen, en is gelukkig ook afgewezen, maar men had al eerder kunnen zeggen genoeg gezien!      En dan nog eens laten komen om zijn proefschrift te verdedigen, en deze man de hoop geven van het zal wel goed komen, zou U zelf dat graag  willen meemaken beste HDC leden of beste vrienden.  Seo was er om alles alleen jaren lang te bestieren, en u allen zijn wil op  te leggen, waar iedereen ook gelijk intrapten met hun platvoeten, omdat hun zelf geen onderbouwde mening hadden, helaas maar waar; en na jaren dan gelukkig bakzeil heeft moeten halen, en dan toch maar eieren voor zijn geld heeft gekozen.

     

    Wel en nu is Sasung Pardoel de hoogste en niemand    vraagt, hem zijn mening en kijkt net of ze het in Keulen horen donderen; en de Wereld draait en wij  alle om het zo maar te noemen; WIJ draaien allemaal mee, ieder op zijn eigen wijzen, dit waren weer even zijn bevinding:
                             27-5-2010   Sasung Pardoel zijn mening, gewoon ter verbetering TBN examens.

    27-07-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (1)
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals insiders wel zullen weten, na 50 jaren Pardoel Sports.

    50 jaren waren wij als Pardoel Sports mede de toon aangevend in diverse Matial Arts Sporten, en vele bezochten de oude Dojo in de Verl. Torenstraat, om bij te blijven met het laatste nieuwe, op dat gebied.  De laatste 13 jaren heeft Remco toen het roet overgenomen, en vond het welletjes na 50 jaren, en aan een oud leerling de school overgedaan.   Maar met hem niet meer door een deur kunnen dat deed pijn, en maar naar zijn andere oud Assistenten gegaan Ali en Mieke Tapia.

    En daar zijn draai gvonden, en die op het juiste spoor zitten, voor wat betreft tech. begeleiding en lessen geven in het TKD als hoofdmoot; en gelijk als voorheen weten vele ook die weg te vinden van wijd en zijd komt met om te worden bijgetraind, en DAT DOET ECHT WEL DEUGD ALS SASUNG:

    De laatste 4 weken niet alleen 12 NK in stijl, maar ook in Duitsland en Belgié, werden en in stijl en Sparren, ruim een 20 tal 1e plaatsen bevochten, waar hun als winnaars uit de bus kwamen.   Hopend nog lang te mogen genieten van deze Welverdiende successen.

    9-11-10  Louis Pardoel

    09-11-2010 om 20:09 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toos en Louis toch 50 jaat bij elkaar.

    Ja waar  blijft de tijd, 16-11-10 zijn wij in het Huwelijk getreden, en zo als overal heeft het bij ons ook vaak geknetterd, daar is niks mis mee, toch.

    Maar samen die 50 jaren vol gmaakt, en 3 lieve gezonde kinderen mogen grootbrengen, en dan die kleinkinderen, dat is een zegen, als Grootouders dat te mogen beleven,

    en wij hopen dat er nog vele jaren, mogen volgen, om van elkaar te genieten zonder gezondheids problemen.                                                          Louis pardoel.

    09-11-2010 om 19:52 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. WTF in Usbekistan EK Technisch stijlwedstrijden, Ata 3e plaats.

    LachenAfgelopen week werden weer de WK Stijl en werden gehouden 9/10-10-10 in Usbekistan.

    Het nederlandse taem deed het erg goed, Ata uit Rott. behaalde bij de senr. de 3e plaats, en het dmes team paarlopen die kwamen inde finale, en eindigden op de 7e plaats; maar als men weet dat er 150 landen zijn aangesloten bij de WTF, en dat het een van de grootste Sportbonden ter Werld is, is het een mooi resultaat.

    De hele nederlandse ploeg heeft zich goed geweerd, en mogen trots zijn op hun inspanning, en Sasung is dat extra; juist omdat er diverse uit Oss komen, en daar ook trainen, omdat daar alles wat Taekwon do heet ook zijn Oorsprong heeft gevonden, dus de Basis is gelegd van vele successen,   16-10-10   Sasung Pardoel.

    16-10-2010 om 14:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn grote vriend en Judo Leraren Anton Geesink, is niet meer.

    Vorige week is na een kort ziekbed overleden Anton Geesink op 76 jarige leeftijd.  Een grote vriend en een man met humor als geen ander voor wie hem kenden, wij over lopen elkaar nooit, maar als het nodig was waren wij er voor elkaar.

    hij heeft Louis zijn eerste Taekwon do Book ook in ontvangst genomen, en ben er altijd trots op geweest van hem les te hebben mogen krijgen, en zonder opsmuk, Anton hij Ruste in vrede.

    Altijd bezig met het innoveren van de Sport en hoe het beter kon en ook zou moeten zijn, dat was Sihan Anton ten voeten uit, WAT HIJ VOORSTELDE KOMT LATER WEL AAN DE ORDE, ZO WERKT ALLES; MAAR DAN HEEFT HET PIET MET DE KORTE ACHTERNAAM, AANGEBRACHT ALS NIEUW!

    NU UIT HET OOG MAAR NOOIT UIT HET HART.                               SIHAN lOUIS PARDOEL. 6-9-2010

    06-09-2010 om 20:45 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige Tour de France 2010

    Beste vrienden; in Parijs aangekomen na ruim 3000 km te hebben afgelegd, waren deze Proffesionals, nog in staat om tegen de 60 km pu uur de laatste 7 a 8 rondejes af te leggen, voor hun dan de laatste Eindspurt, vele hebben daarvan Voorwaar ook  genoten.

    Maar als er dan een Wedstrijd Veldrijden is, ligt na de start, binnen 15 min bijna het hele veld deelnemers uit elkaar, ook het zelfde Parcours, en beroeps of Amateurs liggen gelijk vaak ver achter. Terwijl men in de Tour vaak Honderde Km samen kan blijven, ja toch iets om over na te mogen denken, Vooral binnen de Martial Arts.

    Sasung Pardoel  26-7-10 NADENKERTJE BESTE BEZOEKER'S.

    26-07-2010 om 19:55 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal WK NEDERLAND WK gele kaarten

    Vele waren in tranen, na het officieel verlies van het WK.

    Helaas was dat geheel niet nodig, want zei warentoch wel de Winnaars in de strafkaarten, dat stel onsportivelingen, en dan nog een Huldiging met een Lintje krijgen op de koop toe; dat is het meest beschamend, HUN ALS VOORBEELD TE STELLEN VOOR ONZE JEUGD OP DE KOOP TOE; Maar in Voetbal lijkt het wel is toch alles geoorloofd, en word met de Mantel der Liefde bedekt.

    Het Brabants Dagblad stond er vol van, zelfs Huilende supporters; maar dat Marianne Vos Dames Top Wielrennen, 2 berg etappes in de Giro voor Dames won, en de rose trui dagen heeft gedragen, en de witte trui mee naar huis kon nemen, dat is Sport discriminatie ten voeten uit, gelijk als in de Politiek, PVV de grote winnaar, mag niet mee regeren, Wel straks mee betalen om het Voetbal van Blauw te voorzien, bij wedstrijden Voor een stel Zotkoppen in het gareel te houden; wat weer op de straat onttokken zal worden. Louis pardoel.

    20-07-2010 om 09:46 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEVRIJDINGSDAG 5-5-10

    Ja het is weer 65 jaren geleden, maar het staat in je geheugen gegrift, wat je als kind opslaat en hebt meegemaakt, aan leren en ervaring opdoen, daar staan vele niet bij stil, maar als men de Jeugd van tegenwoordig bekijkt die weten alles, en kunnen ook alles met de PC bvb groeien daar mee op, toch!

    En wij zijn in die tijd opgegroeid met ellende en tekorten aan van alles en nog wat, las net at er 7000 jeugdige Canadese van 14 tem 17 jaar naar Nederland komen, om mede te herdenken, dat hun Opa en vaak ook Oma's hier hebben geholpen ons te bevrijden, om weer een normaal leven te kunnen lijden, men kan nooit genoeg bedanken voor dit voorrecht, door hun Bloed en Zweet geschonken.  En niet teveel kletsen want er zijn er maar weinige die daar iets van begrijpen, die ouwe weet altijd wat!!!

    05-05-2010 om 10:33 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zal het zijn Water of Vis.

    Met dit Blog worden Louis zijn gedachten en meningen weergegeven, en in de Hoop dat er ook wat Oudere Martial Arts beoefenaren zijn die het nodig vinden deze mening te steunen!    Om zo ook de jeugdige wat te laten leren, wat er vaak fout gaat, ook volgens hun ervaring wel te verstaan.  Teveel lopen wij achter de zaken aan, die eigenlijk niet normaal mogen zijn in onze Sportbeoefening.

    Men vraagt toch ook geen oefenstof van 2 klasse hoger dan waarvoor men op school studeerd! En dan nu doet men als de gewoonste ZAAK ook accepteren van de Koreanen, en niemand die daartegen protesteerd, laten zich gewoon naar de Slachtbank leiden, zonder PROTEST, WIE GAAT OP DEZE STELLING REAGEEREN, OF HEEFT HET LEF DAARVOOR?  Wie van de hogere Dan houders en of leiding gevende bestuurders  (of zal het mijn, of hun tijd wel duren)  Sasung Pardoel.

    03-05-2010 om 19:38 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Amstel Gold Race waren daar 500.000 sportliefhebbers?

    Wel echte Sportliefhebbers waren weer in Zuid Limburg, om de prestaties te zien van hun favorieten, en dat alles zonder wanklank, dat is toch Uniek, waarom kan dat niet bij Voetbal wedstrijden, en moet daar altijd veel Politie aan te pas komen om alles in de hand te houden!   Politie die daar zijn uren moet maken; kan dat niet op straat doen.

    Gewoon een oplossing, en jaar zonder publiek de wedstrijden laten doen, dan zal met wel een keuze moeten maken; maar met deze  en voorgaande Regeringen, zal er wel niemand de knuppel in het Hoenderhok durven te werpen, maar het is wel de juiste oplossing voor dit soort problemen, naar mijn bescheiden mening. Master Pardoel.

    19-04-2010 om 19:04 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn Buitenlandse Sport Bestuurders slimmer dan Ollanders!
    Wij als Nederlanders hebben nog nooit zo goed presteerd als met onze eigen kweek, als de nationale trainers  in Taekwon do en ook in het Karaté, en laten wij het niet hebben over de KI welke al jaren lang door de Nederlanders worden gedomineerd, toch.  Geen wonder toch dat wij als Nederlanders overal geliefd zijn ls trainers, en daar vele hun brood kunnen verdienen, zoals het hoort:

    Dat voor vele het kwartje nog niet is gevallen, is meer dan erg, dus eruit met alle zakkenvullers; ja dit moest even van Sasung Pardoel het Hart, Sportvrienden.

    14-04-2010 om 20:26 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senioren TKD zijn naar Korea voor Speciaal training:

    Jawel om extra ervaring op te doen, en de Nat. Trainer naar zijn home land te laten gaan, zodat men daar ziet welke technieken hun Buitenlandse Tegenstanders ook gebruiken, en dan later te worden afgestraft op de Toernooien.

    Daar hun normaal al 3 x trainen per dag, is dat toch geen kunst, tegen een Aanval, hebben hun dan wel 5 tegen counters voorhanden, zo werkt het, maar wel weken van huis met de Ploeg, en dat teld veel geleerd, misschien! Het beste is eigen Nat. trainers die weten van de Hoed en de Rand, en verstaan de Moorstaal het best. Sasung pardoel.

    09-04-2010 om 20:32 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPEN DUTCH TKD TE EINDHOVEN 20 EN 21 MAART 2010

    Voor de 36e keer zal dit grootste TKD evenement ter Wereld weer in de Indoor Sport Centrum te Eindhoven worden gehouden, voor Dames en Heren, in alle gewichts klasse. en met de hoogste Status Wat inhoud dat de door een medaille te winnen ook punten kunnen verzamelen voor de WTF Ranking lijst, Voor jaren terug waren er 1300 deelnemers, voor 3 dagen ingeschreven, maar dat is terug gebracht naar max 1000 voor twee dagen, wat toch al een grote belasting is voor de SR en Org.  Nu dat staat de teller weer op 700 deelnemers welke voor het nodige spectakel zullen gaan zorgen.

    En met de nieuwste Protectie Pantsers van Daedoo, met de sensoren en in de Pakken en in de Voetbeschermers en Vuistjes, welke samen kontact moeten maken, zal alles nog meer overzichtelijk gaan worden, voor en Publiek en Deelnemers, Sasung Pardoel starten dit Toernooi als 1e in Europa in Oss 1974 als het Open Chang Moo Kwan Tournement, en is daar nog steeds trots op. Sasung Pardoel.

    12-03-2010 om 09:53 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    05-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgmeester Herman Klitsie, Ere lid Chang Moo Kwan.

    Nadat hij louis tot Ridder van de Orange Nassau had mogen benoemen, wat toch wel en hele eer was, en ook zo heeft mogen ervaren; heel Emotioneel, zeker weten.

    Had hij ook de eer als President van de CMK Nederland, hem die zoveel heeft gedaan voor  de gemeente Oss het Ere Certificate uit te reiken, wat ook niemand daarvoor te beurt is gevallen.

    05-03-2010 om 20:08 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sasung louis pardoel geridderd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na vele jaren voorgedragen te zijn voor deze onderscheiding, is hetr dan 20 jaar dan ook zijn oud leden en vriende gelukt, om voor hem de Orde van Orange Nassau te laten uitreiken, En door de Burgemeester Herman Klitsie dan ook met veel plezier en mooie woorden is gedaan.  En waarbij zijn vrouw Toos een van de steunpilaren is genoemd van de oude Sportschool Pardoel.

    Welke bij elkaar 50 jaren in Oss en verre omgeving  de trentzetter is geweest, de laatste 15 jaren waren voor rekening van Remco, welke ook erg veel aan innoveren heeft gedaan op alle sportgebied waaruit de Martial Arts bestaan, de Nw. uitbater nu, van Buels Sport ook veeel succes, Master Pardoel.

    08-02-2010 om 09:57 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toespraak van de Osse Burgemeester Herman Klitsie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-1-10  Dat was de dag dat de oude zeer bekende Sportschhol Pardoel of Pardoel Sports 15 jaar olv zoon Remco, wijt en zijt grote bekenheid heeft verworven in zijn tijd als MMA vechters, en als Jiu Jitsu en ook  Judo in vele toernooien zijn forore heeft gemaakt, waaraan de hij bekendheid heeft gegeven. En nu dan omdat hij nu aan een andere uitdaging toe is; Pa en Ma wensen hem alle succes toe.

    De school kreeg een andere naam van Buel's Sport, waarna Burgemeester Herman Klitsie de oprichter Sasung Louis Pardoel de Oorkonde Ridder van Oranje Nassau mocht uitreiken met de reden van deze verdiensten, en jaren lange inzet in Binnen en Buitenland, voor Toos en Louis een hele grote eer. Waarna hij dankt voor diegene die alle moeite hebben gedaan om deze Voordracht tot een leuk einde te brengen, uit de grond van zijn hart, een aanstrengende dag, die niet vergeten zal worden, Mede een reden omdat de Nieuwe Uitbater, geen kennissen van de Nw. Ridder had uitgenodigd, maar enkel zijn vrienden, HET KAN GEBEUREN VOUTJE OF IS HET FOUTJE; VAN HEM GEWEEST DAT KAN, BEDANKT.

    08-02-2010 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (1)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het begon met de martial Arts van louis Pardoel.

     

    Oss  23-11-09 Voor Blog en of Website, als wie hij is en heeft gedaan, (Kort)

     

     

    Louis Pardoel GEB. te Hedel aan de Maas 15-4-32, als 3e kind van Kees Pardoel en Marie van Dongen GEB. welke samen een Bakkerij en Winkel uitbaten in die tijd, op de Maasbandijk.

    Met een heel grote schuur of achterhuis, waar ook het Paard voor de bezorging van het brood en de varkens, en vele soorten konijnen, eenden en kippen, ook daarvoor was plaats op de mest hoop ingeruimd, en vooral om ons als kinderen ook bezig te houden, na de schooltijd.

    Wij woonden direct aan de Maas en speelden daar ook altijd, een prachtige jeugd gehad.

    De Hedelse Brug (nu tot een monument verheven) drie keer zien opbouwen en twee keer zien opblazen om de Vijand toen te stoppen, eerst de Hollanders die dat deden, en later de Duitsers om weer op hun beurt de later bevrijders tegen te houden.   Hedel was altijd de Noord Zuid verbinding en erg belangrijk voor de aan en afvoer, van goederen naar de Noordelijk Steden.

    Er zijn in de 2e WO ruim 200 Duitsers en vele toen vooral de Prinses Irene Brigade die daar hebben gevochten, die het leven hebben gelaten, voor onze vrijheid in 1945.

    Hedel was bijna helemaal vernield, en denkelijk geen Dorp in Nederland dat meer heeft geleden, er was geen huis meer onbeschadigd of bewoonbaar meer, dat was onze jeugd toen.

    Dan na de 2e WO heeft onze Pa een koude Bakkerij in Velddriel gehuurd, waaruit wij toen zijn herbegonnen met het bakken, en oud genoeg om de handen uit de mouwen te steken.

    Daar er van naar school gaan geen spraken was, daar elke school ook stuk geschoten was.

    En zo fijn doorgewerkt, eerst zijn oudste broer Martien in dienst, en als die eruit kwam, die zelfde week moest Louis zijn Dienstplicht gaan vervullen.    Onze Pa lag flink ziek te zijn en te wachten op zijn broer tot die thuiskwam ( hij had zich een paar dagenextra beloofd) en was gaan passagieren, en als die dan 2 dagen later thuiskwam gaf hij de geest, onze Pa.

    Dan moest er in een week de zaak worden overgedragen, en Pa begraven en Louis in Dienst.

    Natuurlijk ben je dan niet vrolijk, en rustig nog in de rouw, en in de opleiding ook nooit enige problemen gegeven, zodat hij tot beste Huzaar van het 43e Prins Alexander Tank Bataljon is gekozen, en met de Parades ook met het Regiment Vaan voorop mocht lopen, een hele eer.

    Was al als jonge Wielrenner wedstrijden bezig en wensten dat in Dienst ook voor te zetten, zo ook als de andere gingen sporten, hij dan met de Renfiets zou mogen trainen, dat gaf heel wat problemen in die tijd, en heeft daar diverse keren ook suppoost voor moeten opknappen.

    Maar na zijn Diensttijd is er toch een Milt. Wielerploeg gekomen, met als eerste toen Gerrit Schulte als de trainer, nu is dat alles gemeengoed, en voor vele is er een baan bij gekomen!

     

    Ook daar in Dienst iets gezien van Judo, of wat er voor door moest gaan, het was enkel valbreken wat er te zien was, en dacht mooi als je valt met Wielrennen, opstaan en verder!

    Zo dan na zijn Dienstijd in Den Bosch gestart, om de winter door te komen en toch wat te doen, gelijk Judo en ook Jiu Jitsu, dat ging toe daar samen, en niets anders pakken en doen:

    Vanaf 3ekyu was hij al Ass. de leraar was zelf toen 1e kyu, vergeet niet dat Pardoel al meer dan 50 jaren les geeft, en nog met veel plezier zijn kennis overbrengt op wie maar wil.

     

    En de Bond de NJJB later de BBN geworden omdat andere sporten onder een mantel zouden kunnen draaien, en waarvan wij als Taekwon do ook lid waren, maar welke alle Subsidie in hun sporten staken,  de oude Judo JBN, en de maat vol was en wij weer TBN zijn geworden:

     

    Dus na zijn Diensttijd met het Judo en Jiu Jitsu begonnen, en altijd blijven doorgaan, en nog met veel plezier, daar de Martial Arts in je bloed zit, en je lijfstijl is geworden, zo is het toch.

     

     

    Dus na zijn 3e kyu de groene band, en als Ass. van de Leraar vaak moest invallen, ook in zijn geboorte plaats Hedel, een stel bij elkaar gekregen die ook wat wilden leren, daar alles maar dan ook alles in de kinderschoenen stond, en Nieuw was, bvb ex doen dan kwam de leraar van Unen uit Tilburg naar Den Bosch toe o examen af te nemen, en Jiu Jitsu dan naar Utrecht.

    En zo stareten alles met echt vallen en opstaan, Judomat, was gewoon wat stro en karton en dan een zeil erover en maar trainen, en zo dan;    Al enkele jaren een eigen clubje in Hedel te hebben gedraaid, en in 1960 in Oss begonnen, waar wij dan in 2010 50 jaar hebben gesport.

    Daar dan ook het Karaté geïntroduceerd, laten het ITF na diverse omzwervingen en bondjes.

    In 1973 het WTF ingevoerd, en als eerste in Oss het Chang Moo Kwan Open Tournement in 1974 gestart in de toen alom bekende Maasland Sporthal aan de Singel 40/45.

    Er waren nog weinig hogere banden, en het groeiden uit zijn jasje in Oss, waarna de BBN het heeft overgenomen, en starten de Open Dutch op zondag, en wij het Pardoel open op zaterdag

    Het Open Dutch uitgegroeid tot het grootste WTF vecht toernooi van de Wereld, prachtig toch

    In het begin jaren kwamen vele naar Oss om de zaken bij te leren, en op de hoogte te blijven met alles wat Nieuw was en werd uitgebracht, iets wat Zoon Remco nu nog steeds doet:

    De beste trainers en leraren werden in Oss ontvangen, uitgenodigd en gaven hun kunsten ten beste, waardoor er ook diverse Nat. Toppers en ook trainers zijn voortgebracht (ben nog trots)

    Dan het Yoga het Trimmer, Body Building Erobick’s en ga zo maar door werden er zo in het Zuiden geïntroduceerd, waar Sportschool Pardoel altijd voorop heeft gelopen, aangever was:

    Ook zijn er door Louis diverse Pocket Boeken uitgegeven, en andere leerboeken van de sport.

    Niets vergeten dat het Shoto Kan Karaté door hem als eerste is geïntroduceerd, en om de week naar München Gladbach, en om de week hun naar Oss kwamen, om het te verbreiden.

    Remco op zijn beurt heeft het Kooivechten mede kaart gezet, MMA  en BJJ en wat er nog steeds in ontwikkeling is op Martial Art gebied, werkt hij aan mee met veel succes ook.

    Wat hij zelf heeft presteert is teveel, dus kan je beter even kijken op zijn Website.

    E wat betreft Sasung Louis Pardoel, die heeft zijn Autobiografie uitgebracht, PARDOEL

    ZOALS IK HET ZIE. ISBN; 978-90-79762-29-3 IN ELKE Boekhandel te bestellen.

    23-11-2009 om 20:03 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    02-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kleuren dragen op het lijf, ook zo belangrijk is.

    Knipogen

     

    Kleuren zijn vaak heel mooi en geven vaak ook kracht, en hebben ook een betekenis.

     

    Zo met in Judo Beginners Wit laat dragen, de kleur van eeuwig leven en trouw.

    Opvolgend Geel dan, is de kleur van blijdschap, een rijke oogst van trouw trainen.

    Dan volgt Oranje, hele Volkstammen hulden zich erin (is een signaal kleur) ik kom eraan.

    Dan Groen, veilig rijden maar alles is vrij, een kleur van kalmte en rust en contrasten.

    Volgt Blauw, een koele kleur van betrouwbaarheid, geen wonder dat zo vele die dragen.

    Bruin dan een kleur die men vaker draagt als men al wat heeft presteert, en op weg is na bezinning, men heeft dan een lange leer periode achter zich, en gaat voor Zwart.

    En juist Zwart maakt het leven zwaarder, en een zwarte boden, betekend ook voor vele een rijke bodem, die vele vruchten zal afwerpen, na de voorgaande periode van leren.

    Het Paars is een kostbare kleur van macht en Magiërs, en is de meest chique kleur van allemaal, de kleur van Pauzen en Kardinalen, Koningen Keizers, machthebbers.

    ROOD: de kleur van het Vuur, passie en kracht, liefde en hartstocht, van bloed en energie en levenskracht; zo ziet men ook fouten die worden verbeterd met een ROOD potlood, pas op.

    En zelfs de Brandweerwagen is Rood, ook de Heet water kraan, en het Stoplicht.

     Uit onderzoeken is gebleken als men naar Rood kijkt men veel alerter is, en blijft nadenkt!

     

    Gewoon de Kleuren zie je maar hebben ook vaak een grote betekenis waarbij men niet altijd stil staat, maar ook in ons welzijn hun doel niet zullen missen, kleed je ook met vrolijke en frissen kleuren, en men voelt zich ook gelijk prettiger in zijn of haar vel zitten, veel succes.

    02-10-2009 om 11:54 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom, juist op blote voeten sporten zo goed is.

     Lachen 

                                  WAAROM OP BLOTE VOETEN.

     

    Al meerdere keren proberen weer te geven dat Judo voor hem de beste sport is welke kinderen gewoon, en ook iedereen zou mogen en kunnen beoefenen, en de reden waarom,  DAN!

    Naast het op blote voeten lopen en werken cq het Sporten, omdat bij de voetzolen 72.000 zenuwbanen met het bodemcontact worden geactiveerd, of dat nu op gras, strand of op warme stenen, wordt gedaan blijft het zelfde.  Het immuunsysteem wordt er sterker van.

    De stress neemt af, omdat men ontspant.      De banden, wervelkolom, spieren en gewrichten worden getraind, en de aderen in de benen blijven elastisch, wat wil men nog meer?

    Naast dat er vele Meridiaan lijnen in de voeten en starten en ook eindigen, waarbij men vaak ook niet stilstaat,  Maar eigenlijk is dat ook met de meeste Martial Arts sporten het geval.

     

    Zo maar even zaken waar vele niet bij stil staan, dat het zo is en werkt, Sasung Pardoel.

    02-10-2009 om 11:51 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!