NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Categorieën
 • Batcave (1)
 • Demonen (1)
 • Gargouilles (1)
 • Gothic crea,s (3)
 • Gothic plaatjes (2)
 • Griezelverhalen (1)
 • Halloweencrea,s (1)
 • Music-Enigma (1)
 • Punk (1)
 • Uitleg Gothic (1)
 • Uitleg Halloween (1)
 • Vampiers (1)
 • Victorian Gothic kl. (1)
 • Within Temptation (1)
 • gothicpictures

  06-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vampiers

  *

  Een vampier is een bloedzuigend, mythisch wezen dat voorkomt in tal van volksverhalen, boeken en films.

  Het geloof in vampiers of soortgelijke bloeddrinkende wezens is al zeer oud. Over hoe een vampier er precies uitziet en zich gedraagt bestaan veel uiteenlopende theorieën. In volksverhalen waren vampiers vaak afzichtelijke monsters. Een bekende theorie was dat het een rusteloze ziel van een ketter is die 's nachts zijn graf verlaat om zich (soms als dier) te gaan voeden met het bloed van mensen. Over deze oorspronkelijk Slavische (en Hongaarse) legende werd al in de periode 1730 tot 1735 verhaald. Het moderne beeld dat mensen van vampiers hebben ontstond rond de 19e eeuw, toen de hele westerse wereld dankzij romantische spookverhalen en gothic novels vertrouwd raakte met het nieuwe stereotype van de 'aristocratische' vampier; een beeld geïntroduceerd in The Vampyre van John William Polidori. Bram Strokers graaf Dracula is daar direct op geïnspireerd en legde, samen met verhalen als Varney the Vampyre van James Malcolm Rymer en Carmilla van Joseph Sheridan Le Fanu, de basis voor de moderne vampierverhalen. Het is zeerwaarschijnlijk dat de mensen vroeger dachten dat vampiers echt bestonden. Zo beweerde F. Bakker in 1934 dat hij een echte vampier heeft gezien.

  06-09-2017 om 16:15 geschreven door gentle


  Categorie:Vampiers
  05-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Gothic?

  Gothic is een moderne, wereldwijde subcultuur die opbloeide in de vroege jaren 80 als een variant van de gothic rock-scene, een subgenre van popstpunk, of new wave.

  De subcultuur wordt geassocieerd met muziek en kleding. Kledingstijlen variëren tussen allerlei scenes zoals batcave/deathrock, victorian, lolita, fetisj, androgyn, cybergothic, darkwave.

  Vanaf het midden van de jaren 90 kreeg de subcultuur meer leven ingeblazen. Ondertussen zijn er diverse festivals waar allerlei soorten muziekstijlen gedraaid worden zoals bovengenoemde batcave, deathrock, cyber (industrial, Electronic body music) en darkwave maar ook wel punk. In latere jaren soms aangevuld met noise en futurepop.

  Aanhangers van deze subcultuur worden goths (Goten) genoemd. De taalkundig foutieve benaming gothics (Gotischen) komt ook vaak voor. Er bestaan veel meningsverschillen over het gebruik van de woorden Gothic en Goth. In Nederland wordt met name gothic veelvuldig foutief gebruikt. Ook Engelstaligen zijn het niet eens, hoewel in hun taal het woord Goth (Goot) een zelfstandig naamwoord is en gothic (Gotisch) het bijvoeglijk naamwoord behorende bij dat zelfstandig naamwoord.

  De associatie van 'gothic' met horror, duisternis en het bovennatuurlijke is terug te voeren op het ontstaan van de gothic novel in de 18e eeuw. De eerste roman in dit genre, The Castle of Ortanto van Horace Walpole, verscheen in 1764 en was een fantastisch griezelverhaal dat meteen veel beroering veroorzaakte. Het vestigde horrorstereotypen als grafzerken, ruïnes van kastelen en kerken, geesten, vampiers, vervloekten en melodrama - precies de elementen waar goths zich toe aangetrokken voelen.

  Onafhankelijk van de Britse scene splitste death rock zich in de late jaren 70 en vroege jaren 80 af van de Amerikaanse punk. Door hun overeenkomende kleding en stijl waren goths en death rockers in staat om zich samen te voegen. De oorsprong van de hedendaagse gothic-mode kan worden toegeschreven aan bands als Joy Division, Siouxsie and the Banshees, Bauhaus en The Cure. Ook moet hier de punkband The Damned (1977) genoemd worden; de hoofdman Dave Vanian verkleedde zich voor de lol als vampier.

  De benaming goth voor een fan van gothic rock werd populair rond 1983. Het gebruik van het woord gothic voor dergelijke muziek en levensstijl is in eerste instantie afgeleid van de Germaanse Goten. Dat volk was een aartsvijand van het Romeinse Rijk en de Romeinen noemden hen barbaren: goth werd synoniem voor barbaar

  Tijdens de Renaissance werden laatmiddeleeuwse bouwstijlen door de mode van die tijd gezien als barbaars en als zodanig ook gotisch genoemd. Gotische architectuur had vaak duistere en intimiderende aspecten, met afbeeldingen van gargouilles (ofwel waterspuwers) en demonen. Tegen de 18e eeuw waren mensen gefascineerd door middeleeuwse gothic-ruïnes; deze ruïnes werden de perfecte locatie voor fictie van het horror-genre.

  Bron Wikipedia

  05-09-2017 om 20:02 geschreven door gentle


  Categorie:Uitleg Gothic
  04-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gothicplaatje1

  *

  04-09-2017 om 16:29 geschreven door gentle


  Categorie:Gothic plaatjes
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enigma

  *

  04-09-2017 om 16:25 geschreven door gentle


  Categorie:Music-Enigma
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crea gothic1

  *

  04-09-2017 om 14:37 geschreven door gentle


  Categorie:Gothic crea,s
  Archief per maand
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017


  GASTENBOEK

  GB.MaXsite  Návštěvní kniha :gothicpictures
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!