Zondag 25 juli rijden we richting onze gehuurde lokatie in Umbrie 2010, Liscianne Niccone
De weg naar Umbrie vanuit Livorno is uitdagend en nodigt uit voor een leuke tussenstop, een aangename lunch bij italianen met een echte landseigen "regio" kaart (bv. die van Ligurie), de keuken is werelds, alle voorgerechten/pasta-gerechten/vlees+visgerechten hebben absoluut eigen smaken , alle gerechten zijn individueel op een andere manier bereid, dat is te proeven in .....!
Cucina povera, is de eenvoudige- of bescheiden keuken
De italianen behandelen culinaire uitspattingen als een verlenging van de manier waarop ze leven; sociaal, benaderbaar en vooral omringd door familie en mensen om wie ze geven. Echte italiaan zul je eerder tegenkomen in bescheiden eethuisjes, thuis en op de boerderij dan in de duurdere restaurants.
Eerlijk gezegd hebben wij geen restaurant bezocht, wij hadden de blik op ons appartement in Umbrie en het wederzien van Robert, Max (hun zoon) & Karin Kreuze , tenslotte is een jaar elkaar niet zien lang! www.bellaumbria.nl