Sex of wat er voor moet doorgaan
Laat eens weten met welke taboe's jij zit

Foto


Inhoud blog
  • Mamas zijn lief.
  • Mijn ouders.
  • S.M
  • Gelukt
  • Hier dan mijn eerste schijfsel

    Zoeken in blog




    De dulle griet
    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mamas zijn lief.
    Mijn vader huwde mijn moeder voor de sex en mijn moeder huwde mijn vader om van huis weg te zijn. Michien hebben wel vele die fout gemaakt, maar in die tijd was het nog van "trouwen is houwen".
    Ondanks de te snelle start (mijn zus was al onderweg) moet ik toegeven .. vader was trots op zijn stadsjuff en moeder maakte daar dankbaar misbruik van.
    Mijn moeder was lui en slordig en als ze dan de hele dag achter de leuvense stoof gezeten had met haar Ivanov boekskes dan gebeurde het wel vaker dat het eten niet klaar was tegen dat vader thuis kwam en daar waren wij de kinderen dan steeds de duppe van, "ach wat zijn ze weer lastig geweest de hele dag en luisteren doen ze nooit" was dan haar uitleg met een heel triest gezicht alsof ze op sterven na dood was, de beste truc die ze regelmatig uithaalde was de volgende, als ze merkte dat het al laat geworden was, haalde ze het gestreken linnen terug uit de kast, schikte het mooi in de wasmand of op de kast, zette de stijkplank op en dan deed ze net alsof ze de hele namiddag aan het stijken geweest was.
    Ik weet het het is niet mooi om zulke dingen van je moeder te zeggen  "Mamas zijn lief"  punt uit ... net zoals  " Van de doden geen kwaad woord " alsof het allemaal heiliggen zijn op het kerkhof. Maar vaak blijf je dan wel zitten met je frustraties, nu mijn moeder de tachtig voorbij is en stilaan dement aan het worden is ( haar kort geheugen is al helemaal weg ) heb ik het soms moeilijk, wij diegenen die een paar jaar  na de tweede wereldoorlog geboren zijn lijken wel een sandwich generatie.. aan de kant van de ouders was het steeds -zwijgen en luisteren en niet tegenspreken- en aan de kant van de kinderen - steeds toegeven om hun ontplooiing niet in de weg te staan.
    Wij moesten steeds ja knikken, ik weet niet of ik het aankan om mijn moeder op te vangen, als ik er met mijn zus over spreek merk ik dat zij het er ook moeilijk mee heeft.  
     

    28-01-2007, 17:10 geschreven door Griet

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    29-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn ouders.

    Mijn moeder was een stadskind, de enige dochter van welstellende ouders.
    In die tijd hadden de meeste gezinnen veel kinderen en er was veel armoede maar mijn moeder had het getroffen, ze was een lief en zeer mooi kind, haar comunie foto heeft jaren in het uitstalraam gestaan van de fotograaf als reklame... ze had ... in die tijd al ... om haar comunie te doen een lang wit kleed aan met veel kant, haar haar was mooi opgestoken witte kanten handschoentjes ... alles tot in de puntjes verzorgt.
    Bij al haar tantes en nonkels waren er veel kinderen en ieder nichtje probeerde om bij haar in de gunst te staan om haar afdankertjes te krijgen,  kleedjes en schoentjes die te klein waren geworden en waar het nieuw niet afwas waren zeer welkom bij haar nichtjes. 
    Op haar twaalfde kwam er plots nog een broertje bij, ze heeft haar broer nooit aanvaard haar zorgeloze wereldje was voorbij ze voelde zich bedreigd
    Ze was veertien jaar toen de tweede wereldoorlog begon, haar vader vluchte naar Frankrijk maar mijn grootmoeder was te trots om haar huis te verlaten, ze wist dat je het noodlot niet kan ontkomen en op de vlucht  langs de straat sterven zoals zovelen in de eerste wereldoorlog ... daar bedankte ze voor ,mijn grootmoeder bleef thuis in haar huis in haar stad met haar dochter van veertien en haar zoontje van twee jaar ...  de Duitsers mochten komen en ze konden maar beter rekening houden met haar    het was een erg sterke en trotse vrouw. 
    Mijn grootmoeder is de oorlog goed doorgeraakt, ze heeft nog gekookt voor Duitse officieren en honger heeft ze niet gehad, en mijn moeder dus ook niet, ze moest nu wel, dik tegen haar zin, voor haar broertje helpen zorgen.
    Door de oorlog was ze haar jeugd  kwijt,  het was een gevaarlijke en onzekere tijd.
    De zo belangrijke jaren in  het mensenleven, de jaren tussen de vijftien en de vijfentwintig zijn voor vele, ( diegene dat dan  nog het geluk hadden de oorlog te overleven ) voorgoed verloren gegaan.
     
    Mijn vader een plattelandsjongen en  vijf jaar ouder was dan mijn moeder had het in zijn jeugd moeilijk gehad zijn vader was toen hij twaalf jaar was overleden en zijn moeder bleef achter met zeven kinderen waarvan hij de oudste was, weduwegeld of kindergeld was er in die tijd niet, elende tot en met. 
    Mijn vader is op zijn veertien mee naar de koolmijn gegaan   zo was er terug brood op de plank,  zijn broers en zussen zijn hem daar dankbaar voor gebleven.  
    Vader was negentien toen de oorlog begon en is als werkwijgeraar verplicht tewerkgesteld naar Duitsland gegaan, nee hij heeft het   zoals vele   niet gemakkelijk gehad.

    Maar moeilijk tijden gaan ook over, na de oorlog ontmoete mijn ouders elkaar op de kermis, bij de botsauto's en ja je bent jong de oorlog is voorbij ... juist het duurde daar niet lang of mijn oudste zus kwam er haar mee bemoeien. Ze trouwde en het stadspoppetje verhuisde naar de boerebuiten.
    Ze zou ze daar op den boerenbuiten eens wat beschaving gaan bijbrengen.
    Het is allemaal niet zo gegaan zoals ze zich had voorgesteld, de stad was ver weg, ze heeft zich nooit aanvaard gevoeld, haar stadsmanieren leide tot spot of jaloezie en tot overmaat van ramp kwamen er ook enkel dochters de zo gewenste zonen kwamen niet en in die tijd was het hier zoals nu nog op vele plaatsen dat zonen belangrijker waren dan dochters.

    29-12-2006, 23:55 geschreven door Griet

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    24-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.M
    Er is een enorm aanbod aan chatrooms op het internet  ze allemaal uitproberen is onbegonnen werk, maar af en toe ga ik toch eens op verkenning.
    Een tijdje geleden .... onze Jos lag weer te slapen, moe en voldaan van het eten ... en zoals je al weet zijn werk zal er ook wel voor iets tussenzitten ... was ik zo nog eens aan het rondfietsen op het internet en inderdaad ... ik kwam weer ergens uit waar ik eigelijk niet moest zijn.
    Advalvas ...  niets speciaal maar er was een groot en gevarieerd aanbod aan chatrooms "chat to be" het aanbod en de variatie was echt  geweldig, nu ja we zitten op het internet he en de meeste rooms vooral die dat niets met sex te maken hadden waren leeg, en alleen in zo een chatbox gaan zitten geef toe das ook niet alles, na een uur of drie ;-) ben ik dan noodgedwongen maar eens in die andere chatboxen gaan kijken, de chatbox met de naam "hier mag veel " daar kon ik nog juist bij, die andere " hier mag nog meer " en " hier mag alles " die zaten overvol.
    Achter je computer voeld iedereen zichzelf veilig, je gebruikt een schuilnaam dus niemand kent je  en niemand weet wie je bent, als het te heet onder je voeten wordt dan zet je toch gewoon je computer uit ... simpel toch ?
     Ik weet wel beter hoor... het is altijd te achterhalen wie wat schreef wie met wie contakt had enz. zelfs na jaren... maar het valse anonimiteit gevoel maakt dat vele hun fantasie de vrije loop laten en zichzelf te buiten gaan, en vele hebben er nadien al de gevolgen moeten van dragen.
    Goed ... voorspijt was er niet naspijt helpt niet ..( .zorg dat je uit de problemen blijft )
    Na een uurtje sliep onze Jos nog altijd, en ik had de smaak goed te pakken moet ik zeggen, dus waarom eens niet gaan kijken in de chatbox van de de SM , BDSM om precies te zijn.
    Waar die BD voor staat weet ik niet maar wat maakt het uit met een naam als "Morgana de oosterse slavin" moest het me lukken om aanvaard te worden in hun midden.
    Het was wel even schrikken toen ik merkte dat er meer mannen waren die slaag vroegen en slaaf wilde zijn dan vrouwen ... toegegeven die verdienen meestal wel meer slaag dan vrouwen maar ja het klasieke beeld van de zwakke vrouw en de sterke man was even zoek. 
    De meeste mensen die ik daar gesproken heb zaten vast in een huwelijk,  een huwelijk waar ze zeker niet uit wilde maar het spel en de fantasie was verdwenen ( bij de meeste zal sm ook wel bij fantasie blijven denk ik )
    Het spel zelf heb ik niet goed begrepen, iemand vraag slaag je krijgt een zweep en daar moet je dan ... zo voorzichtig mogelijk ... mee slaan   klets klets...
    Nu ben ik altijd nogal nuchter geweest in mijn denken.... en als je iets doet kan je het ineens maar beter goed doen ... geef toe ... als daar nu een man staat en die geeft je een zweep en hij zegt .... " Sla mij ik heb het verdiend."... sla dan he zeg   zodat hij het geen tweede keer komt vragen.
    Ik heb nog even overwogen om met één van die gasten een afspraak te maken ... hem te blinddoeken... en dan zijn vrouw op te bellen ... en haar die zweep te geven...    iedereen tevreden ... misschien zou ik zo zelfs hun huwelijk gered hebben ??
    Ach fantasie kan mooi zijn .   Nu ja het is dan ook maar bij fantasie gebleven .

    24-12-2006, 19:42 geschreven door Griet

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    23-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukt

    Mijn eerste dag met een blog en ik ben er nog steeds.
    De zenuwen zijn al minder gespannen en het schijven zou al wat makkelijker moeten gaan.
    Bedankt om mij niet meteen van de site te smijten, ok toegegeven sex in de naam van je blog zetten is er eigelijk vragen om problemen, ik wou enkel aantonen dat het woord sex in ten alle tijden  enorm overroepen is.
    Hoe meer ik op het internet ronddwaal hoe meer ik mijn pc begin te bekijken als "De hotline" de pinup club van vroeger.
    Ok ik kom altijd ergens uit waar ik niet moet zijn en mijn vrienden en kennissen blijkbaar niet en het zal mijn achterdocht wel zijn ... maar ze weten blijkbaar wel altijd waarover het gaat
    .Het is zoals vroeger ... weet je nog vroeger de pinup club ?  daar keek ook niemand naar iedereen zat de volgende morgen met een slaapkop achter zijn buro, en al hadden zij het dan van "horen zeggen" wisten ze allen ... beter dan ik die er naar gekeken had .. wat er precies te zien was geweest en dan maar roddelen over wie er allemaal naar die vunzigheid had zat te kijken. Nu is het op het internet juist hetzelfde..... wie zei er ook weer dat tijden veranderen ?

    23-12-2006, 16:13 geschreven door Griet

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    22-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier dan mijn eerste schijfsel
    We worden er niet jonger op, dat weten we allemaal en zeker hier op het seniorennet     De tijd gaat snel ... veel te snel
     Ik weet zeker dat we allemaal wel eens terug kijken naar ons leven en denken "Was het dat nu ?" was dat nu "HET" leven ?  Misschien jij niet maar ik heb dat soms. 
    Wat maakte ik mij druk over alles en nog wat, als ik achteruit kijk ... ik had het allemaal anders moeten aanpakken.
    We waren achtien mijn man en ik toen we trouwde, het waren de beginjaren 70 we wisten heel goed wat we wilde ... een auto een huis liefst een heel groot, 2 kinderen na vijf jaar huwelijk en als het allemaal niet lukte dan zouden we als vrienden uit elkaar gaan, wat kan het leven simpel zijn als je achtien bent.
    Veel tijd om ons af te vragen of het nog altijd goed ging hadden we onderweg niet of die tijd namen we ons niet, de auto het huis weet je nog .. centjes als waren het toen nog frangeskes je moest er voor werken, maar er was werk we waren jong en sterk en we wisten van aanpakken. 
    Nu we alle twee een auto hebben en een huis dat veel te groot is drie kinderen die de deur uit zijn ... zijn we oud moe en versleten.
    Soms kijk ik naar mijn man als hij thuiskomt van zijn werk, na het eten zet hij zich in de zetel de tv op en na enkele minuten slaapt hij. 
    Mijn man werkte altijd in de bouw en nu hij eind de vijftig is zijn de werkdagen zwaar, zijn knieen zijn versleten zijn rug ook ...  het trekpaard van vroeger lijkt nu meer op een leeuw zonder tanden ... zonder haar trouwens ook. 
    Wat hadden we anders moeten doen ? als we het zouden kunnen overdoen ... zouden we het dan anders doen ?  misschien niet, misschien zouden we precies hetzelfde doen  wat we gedaan hebben, we zijn nu eenmaal zoals we zijn.
    Onze gevoelens veranderde ook met de jaren, toen we jong waren wou mijn man altijd vroeg naar bed, ik probeerde altijd nog wat tv te kijken tot ik zeker wist dat hij sliep ... wat wil je, ik moest er ook vroeg uit om te gaan werken, en vroeg gaan slapen betekende sex geen voorspel geen naspel enkel een kort en hevig tussenspel ... en een hoop opkuis, nu is dat helemaal  anders ik ga niet meer mee buitenhuis  werken ... en eigelijk is de sex ook anders dan vroeger.... er is veel voorspel ... er is veel naspel ... en dat is het zo ongveer.
    Hoe we vroeger ook ruzie maakte, dat de stukken soms in het rond vlogen .. en het dan weer met sex goed maakte ... ook dat de stukken in het rond vlogen .. nu is alles beter, het naar elkaar kijken is nu in dezelfde richting kijken geworden, en we proberen er het beste van te maken ... onze relatie is nu  beter   jaja niet alles was vroeger beter ...  toen we jong  en sterk waren

    22-12-2006, 23:43 geschreven door Griet

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 22/01-28/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!