NIEUW: Blog reclamevrij maken?
SILVIA, een ongewone vrouw
Praatjes en prentjes van en met Silvia. Over gewone en ongewone dingen...
+++ Fantastische SILVIA? *** Bijna niet te geloven? +++ Ongewoon maar toch waar +++ Veel kijk- en leesplezier. +++
Over mijzelf
Ik ben Silvia
Ik ben een vrouw en woon in Vlaams-Brabant (België) en mijn beroep is zakenvrouw samen met mijn man, bij periodes sterdanseres in de nachtclub van Paula, en voor de rest huisvrouw en oma.
Ik ben geboren op 16/06/1965 en ben nu dus 53 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, schrijven, muziek en dansen.
Ik hou van mensen met een open verdraagzame geest en een brede kijk op de dingen. Ik doorbreek graag vastgeroeste tradities en ideeën. Zo is uit de gecomplexeerde man die ik vroeger was een bewuste gelukkige vrouw ontstaan.
Foto

Meestal kleed ik mij en leef als een gewone vrouw. Maar ik draag ook graag sexy lingerie. En... hoe pikanter, hoe liever ik het heb. En niet alleen ik...!

Foto

Ja, soms ben ik ook (een ondeugende?) Zuster Silvia. Ik zei je toch dat ik een ongewone vrouw ben...!

Maar... ik ben ook onvoorspelbaar en neem allerlei gedaanten aan...

Foto

Met chador?

Foto

Liever zo! Zowel voor mezelf als voor de mannen!

Foto

prima donna Silvia

Foto

Gevangen in sexy latex. Heerlijk spannend en opwindend...

Foto

Voor meer intieme momenten...

Foto

Tijd voor een uurtje van lekkere gezonde vurige seks...

En voor de rest leven als een gewone vrouw

Foto
15-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amusement met foto's

Beste blogvriend(inn)en,

 

Na het feestgedruis bij de viering van 100 jaar na de wapenstilstand van 1918 en na het gepraat en de commentaren daarover zijn de mensen blij dat ze meer over gewone dingen kunnen spreken. Maar nee hoor, gisteren en vooral vandaag, en zeker nog de volgende dagen zullen we onze oren volgegoten krijgen met allerlei over de Brexit. In sommige Engelse kranten spreekt men zelfs al van de “Brexshit”… Geen vleiende woorden.

Het bewijst alleen maar dat men de mensen vaak kan opruien en “overtuigen” om sommige dingen te doen waarvan men echt niet weet, zelfs niet kan inschatten wat er de gevolgen van zijn. Nu, wij gewone mensjes kunnen daar heel weinig en zelfs niets aan veranderen. We moeten maar ondergaan. Het beste is er zoveel mogelijk voor te zorgen dat we niet bij de neus genomen worden door goede praters, volksdemagogen, populisten en allerlei lui van dat soort. Die zijn toch maar op eigenbelang uit.

Maar laten we ons toch niet te veel met die dingen bezig houden, want de zaken die ons gelukkig maken liggen toch maar in de opeenvolging van “de kleine dingen des levens”. Ik van mijn kant heb de laatste dagen gewoon mij geamuseerd met enkele vroegere foto’s wat te bewerken, bij te knippen en in de marge van mijn praatjes te zetten, zoals je wel ziet. Misschien ben je wel er verwonderd over dat er enkele zogenaamde “gewaagde” foto’s bij zijn. Soms vind ik ze echt grappig. Och ja, dat zijn dingen die van het leven deel uitmaken, zeker van iemand met een niet zo gewone levensloop gelijk ik. Als je mijn mailtjes geregeld blijft lezen zal je af en toe wel iets meer daarover vernemen.

In ieder geval wens ik je een aangename gelukkige dag toe, en wie het wenst krijgt van mij een warme knuffel.

Jouw Silvia.

15-11-2018, 15:17 geschreven door Silvia
Reacties (0)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar wat?

Lieve blogmeneer en blogmadam,

Heb jij ook de feestelijkheden ter gelegenheid van 100 jaar wapenstilstand in radio en televisie gehoord en gezien? Sorry, ik vergis me: het is geen 100 jaar wapenstilstand, want ondertussen hebben de wapens hier en overal gekletterd dat je er moedeloos van wordt, en tegenwoordig gaat het lustig door… Dus geen 100 jaar wapenstilstand, maar de 100ste verjaardag van de wapenstilstand getekend op 11 november 1918.

Het is een geweldig spektakel geworden, vooral in Frankrijk. Ondertussen luisterden tientallen staatshoofden en regeringsleiders naar de woorden van de Franse president Macron, die hoopvolle woorden van vrede sprak. Maar terwijl velen van die staatshoofden “broederlijk” naast mekaar zaten zowel gisteren op de tribune als eergisteren gedurende de luisterrijke lunch in een weelderig milieu, was en is men in verschillende van hun landen mekaar aan het uitmoorden… ’t Zal wel nooit veranderen.

Heb je er ook ooit bij stilgestaan dat bijna alle gesneuvelden die gehuldigd werden mannen waren? Oorlog is een zaak van mannen. En wij vrouwen? Ja we moeten dat zinloos geweld ondergaan. En daarna worden we vergeten. Ja, hier en daar is er een uitzonderingetje. Een doekje voor het bloeden. Een klein lichtje in een zwarte smerige wereld…

Of zie jij het anders?

Een vredevol groetje 

and with love

from

Silvia12-11-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Mirror

The Mirror 

 

 I look in the mirror

And what do I see?

A strange sexy woman,

That cannot be me.

 

Was I not a young man ?

Is it a cd,

Or is it a tranny

That is looking at me ?

 

Oh, yes, I remember,

Again do I know

I was made a female

It was years ago.

 

Since then things have changed,

I’m sure you’ll agree

I am now much better

As I used to be.

 

I think my complexion

Is more than perfection,

I’m happy to be

That woman I see.

 

 

With love from

Silvia 12-11-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
10-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5. Silvia.- Oma Silvia

5. Silvia.- Oma Silvia

Mijn kinderen zijn ondertussen opgegroeid en gehuwd en hebben zelf kinderen. Zij zijn natuurlijk op de hoogte en met de situatie vertrouwd. Onze kleinkinderen hebben dus drie grootmoeders en maar één grootvader! Ik heet Oma en tegen Gilberte zeggen ze Meter. Later zullen ze wel vernemen hoe het komt dat ze een grootmoeder meer hebben dan andere kinderen.

Ondertussen gaat het leven zijn gewone gangetje. Wij aanvaarden mekaar zoals we zijn en we houden van mekaar. En zo is het goed

*** *** ***

Beste lezeres of lezer, ik heb in de loop der jaren heel wat kritiek gekregen en onder vooroordelen geleden.  Gelukkig zie ik de mentaliteit in de maatschappij hier en daar al wat veranderen.  Sommige mensen zijn verdraagzamer, anderen onverschillig… Ook heb ik "vrienden" verloren, maar degenen die bleven zijn prachtmensen.

Ik hoop dat je mijn blogje zult blijven bezoeken en dat je kijk op transgenders, zoals ik, niet negatief is. Nu voel ik mij normaal, zoals ik altijd had moeten zijn. En dat maakt mij gelukkig.

Liefs en een knuffel van

Silvia
10-11-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
08-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4. Silvia.- Mevrouw Silvia
Klik op de afbeelding om de link te volgen

4. Silvia.- Mevrouw Silvia

Na een tijd besloot ik mij ook operatief te laten aanpassen. Eerst liet ik dijen en billen wat verbreden, mijn borsten nog wat meer volume geven, liet mijn lippen iets voller en sensueler vormen en de ronding van mijn jukbeenderen iets groter maken, zodat mijn gezicht een beetje ronder leek. En uiteindelijk kwam dan de grote en onomkeerbare definitieve ingreep: mijn “kroonjuwelen” werden verwijderd en ik kreeg een vagina.

Ik was een echte vrouw geworden.

Ik voelde mij gelukkig en als bevrijd. Dàt was wat ik altijd had moeten zijn! Jammer dat dat niet eerder was gebeurd. Maar nu bén ik het. Halleluja!

Ook om administratief in orde te zijn werd ik na veel geduld en papieren rompslomp ook officieel een vrouw. De M op mijn identiteitskaart is in een V veranderd en is mijn naam is Silvia.

Dan ben ik getrouwd met mijn goede en lieve vriend Frank.

*** *** *** 

Dit is nu al vele jaren geleden gebeurd. Wie mij vroeger niet gekend heeft denkt dat ik een normale vrouw ben. Men kan zich niet voorstellen dat ik ooit in een mannelijk lichaam stak.

Mijn vroegere echtgenote, Gilberte, en ik hebben na enkele jaren terug contact met mekaar opgenomen. Wij hebben gemerkt dat ik in mijn diepste innerlijk eigenlijk dezelfde persoon gebleven ben die ik vroeger was. Het verschil is dat ik nu kan leven zoals ik ben en dat ik er ook als een vrouw uitzie.

Enkele tijd later stierf mijn schoonzus Jolande, de vrouw van mijn tweelingbroer Bert.  Na een periode van rouw is mijn tweelingbroer Bert op Gilberte verliefd geworden! De liefde was en is wederzijds en nu leven ze samen. Vond Gilberte in Bert haar nu vrouw geworden vroegere echtgenoot wat terug? Wij waren vroeger toch tweelingbroers! Zij zijn komen wonen in hetzelfde gebouw als wij, in een appartement naast het onze!  Zo blijven wij mekaar ontmoeten en zijn gelukkig met onze mannen.

 

 

08-11-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
06-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3. Silvia.- Paula en ik
Klik op de afbeelding om de link te volgen

3. Silvia.- Paula en ik

Paula, mijn chef in de bibliotheek, een verstandige, ruimdenkende en ontwikkelde vrouw, was nauwelijks een paar jaar ouder dan ik. Ik kwam goed met haar overeen. Zij wist dat ik nu alleen leefde en dat mijn huwelijk op een mislukking afgelopen was. Ik had haar er nooit de echte reden van verteld. Dat ik het financieel niet nodig had als hulpbibliothecaris te werken zegde ik haar niet.

Ze had al enige tijd iets vermoed. Ik had een openhartig gesprek met haar en werd innig met haar bevriend. Als ik mij echt vrouw voelde en als vrouw wilde leven, zei ze, moest ik de nodige stappen ondernemen, want anders zou ik nooit gelukkig kunnen zijn. Zij zou me steunen en in raad en daad bijstaan.

Ook mijn psychiater raadde me aan om echt te beginnen met mijn transitie. Hij schreef mij een behandeling met vrouwelijke hormonen voor. Mijn uitzicht werd stilaan minder hoekig, ik voelde borstjes groeien en mijn vel werd zachter. Ook liet ik zoveel mogelijk haar op mijn lichaam verwijderen; vooral die baard moest weg.

Ik werd in die periode ook erg gesteund door mijn goede vriend en buurman Frank, met wie ik later zou trouwen.  Na de scheiding was Gilberte met de kinderen weggegaan. Dat was Frank natuurlijk opgevallen. Ik had enkele keren een diepgaand gesprek met hem en hij raadde mij aan mijn verlangen te volgen en mij zoveel mogelijk als vrouw te kleden en te gedragen om niet door frustratie ongelukkig te zijn en zelfs ziek te worden. Hij zou het zelfs toejuichen als ik hem voortaan “en femme “ zou bezoeken. Wat ik dan ook geregeld deed.

Na enkele maanden moedigde Paula mij aan om “en femme” te komen werken.  Zij verwittigde mijn collega’s, maar de eerste keer dat ik als Silvia, als een “zij”, op het werk verscheen, wisten de meesten toch niet goed hoe ze met mij moesten omgaan. Maar dat beterde gauw. Ik kwam als vrouw tamelijk overtuigend over.

Ik kreeg eerst werk toegewezen waar ik niet met het publiek in aanraking moest komen, doch achteraf was men zo gewoon mij in mijn nieuwe gedaante te zien, dat men haast geen onderscheid meer maakte tussen mij en mijn andere vrouwelijke collega’s. De veranderingen in mijn lichaam waren na enkele tijd goed merkbaar geworden. Ik had geleerd en geoefend te lopen, mij te gedragen en te spreken als een dame.  

06-11-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
04-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2. Silvia.- Identiteitscrisis en scheiding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

2. Silvia.- Identiteitscrisis en scheiding

Ikzelf en iedereen dacht dat ik een normale man was, ook Gilberte, het meisje dat op mij verliefd werd en met wie ik trouwde. Wij kregen twee kinderen en leken een normaal gezin te zijn.

Maar ik was nooit echt gelukkig. Wij leken een normaal gezin te zijn, maar nogal gauw voelde ik dat er iets mis was. En dat lag vooral aan mij. Seksueel kwam ik niet echt aan mijn trekken. En Gilberte waarschijnlijk ook niet. Mijn eigen frustratie werd op de duur zo groot dat ik me begon af te vragen of ik wel een normale man wasHet vrouw-zijn intrigeerde me, liet me niet los, vervolgde me. Hoe zou mijn leven eruitzien als ik een vrouw en geen man was...?

Eens op een carnavalsviering transformeerde en verkleedde ik mij in een vrouw. Ik had een heel aangenaam en bijna bevrijdend gevoel. Ik verlangde meer en vaker “en femme” rond te lopen en sprak erover met mijn vrouw. Zij wist eerst niet goed wat ervan te denken, maar na enkele tijd liet ze me begaan.

Ik las boeken over identiteitscrisissen, genderstoornissen, transseksualiteit, zocht op het internet allerlei op over dit onderwerp en kwam, samen met mijn psychiater, tot het besluit dat ik innerlijk vrouw was, maar dat ik als het ware “in een mannelijk lichaam gevangen zat”. Was ik soms een homo? Nee, homo zijn is heel anders.

Hoe moest ik daar allemaal mee omgaan? Ik werd depressief, lusteloos, ongenietbaar. Eerst kleedde ik mij androgyn, maar waar het kon verscheen ik “en femme”. Mijn vrouw kon dat niet meer verdragen, vroeg echtscheiding aan en nam de twee kinderen mee. We maakten geen ruzie, hadden wel veel verdriet, maar het samen leven ging niet meer.

Ik ging op een appartementje wonen en bleef alleen. Ik kocht een hele kleerkast vol vrouwenkleren, borstprotheses, lingerie, verschillende pruiken, schoenen, handtasjes, make-up enz.

Thuis en in het weekend transformeerde en kleedde ik mij altijd in vrouw.04-11-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
03-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1. Silvia.- Een ongewone vrouw
Klik op de afbeelding om de link te volgen

1. Silvia.- Een ongewone vrouw

Beste lezer/es,

Ik schrijf al een tijdje geregeld een en ander in dit blogje, en af en toe krijg ik van jou ook een reactie. Jij kent mij als Silvia, een jonge oma, die de wereld op haar manier bekijkt. Maar ik wil eerlijk spel met jullie spelen, want ik moet toch iets bekennen: ik ben geen gewone vrouw, ik ben een transgender-vrouw...

In de volgende bijdragen ga ik dat wat uitleggen en je vertellen wat voor een invloed dat op mijn leven en dat van anderen heeft. Ik ben daardoor absoluut niet uit op sensatie maar ik hoop dat je door mijn verhaal te lezen meer begrip kunt opbrengen voor mensen zoals ik.

Dus, ik ben een vrouw, maar ik werd geboren met XY-chromosomen. Dat betekent dat ik er bij mijn geboorte als een jongetje uitzag. Dat was op 16 juni 1965. Maar ik was niet alleen, want ik was de helft van een tweeling. Men noemde mij Silvester, vaak afgekort tot Sil, en mijn broertje kreeg de naam Bert .

Wij werden natuurlijk opgevoed als jongetjes en doorliepen zonder problemen het lager en middelbaar onderwijs. Daarna gingen wij in een naburige stad naar de universiteit. Bert werd informaticus, trouwde met Jolanda, een aantrekkelijke studente, en week uit naar het buitenland, waar hij gedurende vele jaren een stevige carrière maakte. Ik studeerde economie en bibliotheekwetenschappen en ontmoette er Gilberte. Daarna werkte ik in een grotere bibliotheek.03-11-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
01-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM lieve lezeres, beste lezer !

Lieve lezeres, beste lezer,

WELKOM hier op mijn blogje!

Ik hoop dat je er dikwijls naar zult surfen 

en vooral dat je mijn bijdragen leest

en er ook op antwoordt!

Ja, dat zou me plezier doen.

Veel liefs en een knuffel voor wie dat wenst van

Silvia01-10-2018, 00:00 geschreven door Silvia
Reacties (0)
+++ WELKOM bij SILVIA +++
Foto

Dit blogje werd al

keer bekeken

Foto
Inhoud blog
 • Laatste repetitie
 • Weer in de tuin
 • 6. Bij Silvia op de koffie. Ontwaken
 • Beige in de tuin
 • Geel in de tuin
 • Wie draagt er de broek?
 • Zoekplaatje
 • 5. Bij Silvia op de koffie. Fuifje
 • Alleen in de tuin
 • 4. Bij Silvia op de koffie. Mijn vriendin Paula
 • 3. Op de koffie met Silvia. Frank
 • Bijna advent
 • 2. Op de koffie met Silvia. Jeugd en crisis
 • 1. Op de koffie met Silvia. Inleiding
 • Adventsdinges
 • Black Friday
 • Sinterklaas en Zwarte Piet
 • Amusement met foto's
 • 100 jaar wat?
 • The Mirror
 • 5. Silvia.- Oma Silvia
 • 4. Silvia.- Mevrouw Silvia
 • 3. Silvia.- Paula en ik
 • 2. Silvia.- Identiteitscrisis en scheiding
 • 1. Silvia.- Een ongewone vrouw
 • WELKOM lieve lezeres, beste lezer !
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  operatie_jelle_rombouts
  blog.seniorennet.be/operati
  Foto
  Gastenboek
 • Mooi U foto's Silvia
 • heb hier bijgelezen , en Silvia blijf gewoon jezelf ! zolang je maar gelukkig bent !
 • Groetje van Ingrid.
 • Gezonheid Silvia,
 • Goeden middag

  Plaats hier iets LIEFS in en begin met een KLIK

  Foto
  Laatste commentaren
 • met dank (maarten)
      op Bijna advent
 • Een fijne namiddag en avond (linecia)
      op Bijna advent
 • frisse groetjes ... (meeuw)
      op Sinterklaas en Zwarte Piet
 • Foto

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!