.

Aanstaande zondagavond ga ik me eigen Skinny Cavia ophalen.
Ik heb hem al uitgekozen
Dit word hem.
Is het geen Schatje om te zien?

19-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding voor de Cavia...

Basisvoer:
Het is belangrijk te weten dat een cavia, net zoals mensen, geen vitamine C kan kunnen maken. Bij het kiezen voor het juiste type voer is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Goed caviavoer bevat extra vitamine C. Je kan kiezen uit korrelvoer/pellets en gemengd voer. Een nadeel van gemengd voer kan zijn dat een cavia alleen de lekkere dingen eruit haalt om op te eten en zo te weinig vitamine C binnen krijgt. Bij een gebrek aan vitamine C zullen cavia's vermageren, conditie verliezen en moeilijk gaan lopen. De ogen verliezen glans.
Groenvoer:
Naast het normale voer mag je een cavia groenvoer zoals andijvie, winterwortel, witlof, appel, paprika en wortel geven. Als je sla geeft moet je dit in beperkte mate doen. Sla bevat namelijk bepaalde stoffen die een cavia niet in hoge hoeveelheden mag hebben. Daarnaast bevat sla een hoge vochtgehalte.
Wanneer een cavia niet gewend is om groenvoer te krijgen (zoals de meeste cavia's uit dierenwinkels), kan je het beste beginnen met kleine hoeveelheden en dit langzamerhand opbouwen.
Hooi:
Een cavia moet altijd hooi tot zijn beschikking hebben. Dit hebben ze nodig voor een goede darmwerking. De maag en darmen moeten altijd gevuld zijn. Bij teveel normaal voer kunnen ze te dik worden. Het is daarom beter om veel hooi te geven.
Snoepjes:
Verschillende fabrikanten,zoals bijv: Vitakraft, hebben snoepjes voor de cavia op de markt gebracht. Wanneer je een cavia genoeg basisvoer geeft, zijn snoepjes niet noodzakelijk. De meeste snoepjes zijn "gezond". Geef snoepjes in beperkte mate zodat ze wel genoeg basisvoer binnen krijgen.


 


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

04-06-2009
Bedankt Beppie
ik kom je bedanken voor de mooie bewerking die je aangemaakt hebt, straks plaatsen wij het bij op ons blogje, zo kunnen er nog meer mensen die schattige Gizmo misschien leren kennen. Dikke knuffels, Patty

04-06-2009 om 06:35 geschreven door Patty en Freddy




Gastenboek
  • Skinny cavia
  • hallo
  • OP WEG NAAR KERSTMIS
  • lieve groetjes van ...
  • fijne avond

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Rondvraag / Poll
    Wat vind u van de Skinny Cavia?
    Mooi
    Lelijk
    Gaat wel
    Bekijk resultaat


    Inhoud blog
  • Csilla....
  • Goed Nieuws!!!
  • Hier zijn ze dan....

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!