NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Onze 2 kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Chateaubriand op de grill, sla, frieten & mayonaise...
 • Wolfgang Amadeus Mozart
 • Man die vroeger vrouw was zet kind op de wereld van vrouw die vroeger man was
 • Kookeet te Brugge, achter de schermen...
 • Roggebrood met rozijnen & martino
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (127)
 • Dieren (358)
 • Dranken (123)
 • Film (548)
 • Fotografie (618)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (423)
 • Koken (1212)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (111)
 • Mode (274)
 • Moppen (105)
 • Muziek (704)
 • Nieuws (1505)
 • Ons tuintje (628)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (684)
 • Wetenschap (333)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  jason_en_catwoman
  blog.seniorennet.be/jason_e

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Ben Bompa geworden van derde kleinkind groot_zpsx94hvdev.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolfgang Amadeus Mozart
  .

  ...

  .

  Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 27 januari 1756 – Wenen, 5 december 1791, eigenlijk Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, was een uit het prinsaartsbisdom Salzburg(in het tegenwoordige Oostenrijk) afkomstige componist, pianist, violist en dirigent.


  Mozart was een wonderkind, dat op uitzonderlijk jonge leeftijd viool, klavecimbel en orgel speelde en kwalitatief hoogstaand werk componeerde. Mozart wordt naast Johan Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven gerekend tot de componisten die binnen een traditie nieuwe muzikale concepten bedachten en die diepgaande invloed uitoefenden op alle na hen komende componisten.

  Mozarts werk wordt gerekend tot de muziek van de klassieke periode. Samen met Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven vormt hij, muziekhistorisch gezien, de Eerste Weense School.

  In zijn geboortestad Salzburg voelt Mozart zich echter weinig gewaardeerd. Het ongenoegen en de ergernis stapelen zich op. Het komt tenslotte tot een uitbarsting waarbij de componist op staande voet ontslagen wordt tijdens een bezoek aan het hof van keizer Jozef II in Wenen (1781). Door graaf Arco wordt hij de deur uit getrapt. Hij reist naar Wenen en vindt er onderdak bij de familie Weber (intussen verhuisd van Mannheim via München naar Wenen), waar hij ditmaal verliefd wordt op de tweede dochter, de zangeres Constanze. De gevoelens zijn wederzijds. Vader Leopold is boos dat Wolfgang bij de Webers verblijft, en ziet hierin een tweede poging van mevrouw Weber (intussen weduwe) om haar dochters uit te huwelijken. Hij schrijft Wolfgang onmiddellijk zijn bevelen op te volgen en uit de buurt van de Webers te blijven. Muzikaal gaat het hem inmiddels voor de wind: de uitvoering op 16 juli 1782 van het Singspiel Die Entführung aus dem Serail (KV 384) in het Weense Burgtheater is een eclatant succes. In dezelfde maand componeert Mozart zijn Haffner-symfonie in D groot (KV 385). Mozarts gevoelens voor Constanze worden serieuzer. De smeekbedes kunnen Leopold echter niet vermurwen zodat uiteindelijk, zonder vaderlijke zegen, Mozart op 4 augustus 1782 huwt met Constanze in de St. Stevens Kathedraal te Wenen. Leopolds schriftelijke toestemming arriveert uiteindelijk nadat het huwelijk al voltrokken is. Het zijn voor Mozart persoonlijk gelukkige jaren: hij geeft muzieklessen en zijn concerten worden door het publiek gesmaakt. De muziekuitgever Artaria overweegt zijn composities uit te geven en voor het eerst wordt er in een muziektijdschrift (Magazin der Musik) over een van zijn concerten geschreven. Mozart wordt ondersteund en gestimuleerd door baron Gottfried van Swieten, die hem laat kennismaken met oude muziek van Bach en Händel. In de lente van 1783 werd zijn eerste zoon, Raimund Leopold, geboren, die echter een paar weken later overlijdt.


  In oktober 1783 wordt de (onvoltooide) Mis in c-klein (KV 427) in Salzburg opgevoerd. Constanze zingt er een van de sopraanpartijen. Tijdens de terugtocht naar Wenen wordt halt gehouden in Linz, waar Mozart een nieuwe symfonie in C-groot componeert (KV 425, Linzer symfonie). In februari 1784 begint hij met het aanleggen van een chronologische catalogus van zijn werk, de Verzeichnüss, die hij tot zijn dood nauwgezet bijhoudt. Op 21 september 1784 ziet zijn tweede zoon, Carl Thomas, het levenslicht.

  Drie maanden later treedt Mozart toe als lid van de vrijmetselaarsloge 'Zur Wohlthätigkeit'. Enige tijd later ontmoet hij de componist Joseph Haydn, die hoog opgaf van Mozarts muzikale kwaliteiten. Die bewondering is wederzijds: Mozart zou later zes in die tijd gecomponeerde strijkkwartetten (KV 387, 421, 428, 458, 464 en 465) aan Haydn opdragen. In april 1785, een maand na de eerste uitvoering van Mozarts oratorium Davidde penitente (KV 469), meldt ook vader Leopold zich aan bij de vrijmetselaars, op aandringen van Wolfgang. Kort daarna schrijft Mozart de vijf minuten durende Maurerische Trauermusik in c-klein (KV 477) ter nagedachtenis van twee overleden logebroeders.

  In februari 1786 vindt op het Schloss Schönbrunn in aanwezigheid van keizer Jozef II een bijzondere wedstrijd plaats: Mozarts Der Schauspieldirektor (KV 486) en Salieri's Prima la musica e poi le parol dingen er om de eerste prijs. Salieri wint, Mozart krijgt de troostprijs van 50 dukaten. In april speelt Mozart zijn nieuwe (en thans bekendste) pianoconcert in c-klein (KV 491, nr. 24), een werk dat door Ludwig van Beethoven bewonderd werd en waarvoor hij cadensen schreef. Op 1 mei van hetzelfde jaar vindt in het Burgtheater te Wenen de eerste uitvoering plaats van de opera buffa Le nozze di Figaro (KV 492). Het libretto is van de hand van Lorenzo da Ponte die zich daarvoor baseerde op het Franse, door Jozef II verboden, toneelstuk Le mariage de Figaro van Pierre Beaumarchais. Ook in Praag wordt Figaro enthousiast onthaald. Mozart, vergezeld van zijn vrouw Constanze, reist in januari 1787 naar de stad om er persoonlijk een opvoering van de opera te dirigeren. Tijdens zijn verblijf aldaar beleeft de Praagse symfonie in D-groot (KV 504, Symfonie nr. 38) haar première. Dit artistieke succes komt slechts een paar weken na de dood van hun derde zoon, Johann Thomas Leopold, die in november 1786, amper een maand oud, stierf.

  In 1787 reist Ludwig van Beethoven naar Wenen om les te krijgen van Mozart. Van een persoonlijke ontmoeting tussen beide componisten is echter niets bekend. Op 28 mei sterft vader Leopold Mozart. In datzelfde jaar verkrijgt Mozart van de muziekminnende dubbelmonarch Jozef II de titel van königlich und kaiserlich of k.k. Kammerkompositeur. Hij is zodanig in de wolken dat hij aan een vriend schrijft: "Nu sta ik voor de poorten van het geluk". Deze keizerlijke benoeming betekende voor de componist een aanzienlijke statusverhoging. Deze betaalde aanstelling zonder al te veel verplichtingen met voldoende bewegingsvrijheid voorzag hem voor altijd van het officiële stempel van hofcomponist. Na deze aanstelling vond er een uitbarsting van creativiteit en vernieuwing plaats van Mozarts compositorisch kunnen. Mozartbiograaf Christoph Wolff stelt in dit verband dat men vanaf dan kan gewagen van een imperial style in zijn muziek.

  In het najaar zijn de Mozarts opnieuw te Praag waar de opera Don Giovanni wordt opgevoerd op 29 oktober. Voor het libretto had Mozart andermaal kunnen rekenen op het vakmanschap van Da Ponte. In december van dat jaar krijgt Wolfgang een aanstelling als kamermusicus aan het hof van keizer Jozef II, alweer tegen een mager salaris dat niet volstaat om zijn schulden te voldoen. De opera Don Giovanni wordt in Wenen maar matig gewaardeerd. Op 29 juni 1788 sterft zijn zes maanden oude dochtertje Theresia. In november 1789 overlijdt zijn tweede dochtertje, Anna, vrijwel direct na de geboorte.

  Op 26 januari 1790 — een dag voor Mozarts vierendertigste verjaardag — vindt in Wenen met veel bijval de eerste uitvoering plaats van de opera Così fan tutte (KV 588). Dit is de derde (en laatste) Mozart-opera waarvoor Da Ponte het libretto schreef. Maar in 1790 sterft Jozef II (13 maart 1741 – 20 februari 1790), keizer van het Heilige Roomse Rijk (van 1765 tot 1790). Hij wordt opgevolgd door Leopold II die niet zo in muziek is geïnteresseerd als zijn voorganger.

  Op 4 maart 1791 geeft Mozart zijn laatste publieke optreden in de Jahnsche Saal als componist en pianovirtuoos met een uitvoering van het pianoconcert in Bes-groot (KV 595, nr. 27). In zijn streven uiteindelijk kapelmeester te worden solliciteert hij in april 1791 met succes voor het baantje als onbetaald assistent van L. Hofmann, de kapelmeester van de Stephansdom in Wenen met recht van opvolging. In juni schrijft hij in Baden de muziek van het Ave Verum. Tijdens de zomer legt hij zich toe op de werken van Georg Friedrich Händel, waarvan hij bewerkingen maakt (onder meer Alexander's Feast en Ode for St. Cecilia's Day). Op 26 juli wordt Mozarts vierde zoon, Franz Xaver Wolfgang, geboren, die later een bescheiden carrière zal maken als componist onder de naam van zijn vader (Wolfgang Mozart junior). In augustus reist de familie Mozart naar Praag voor de kroning van Leopold II als koning van Bohemen. Voor die gelegenheid componeert hij een bestelde opera: La clemenza di Tito. Mozart bezoekt er de Praagse vrijmetselaarsloge Zur Wahrheit und Einigkeit waar zijn cantate Die Maurerfreude uitgevoerd wordt. Medio september voltooit de componist de door E. Schikaneder bestelde opera: Die Zauberflöte. Bij de première op 30 september dirigeert hij zelf de opera die een groot succes kende en 20 uitvoeringen beleeft.

  Hoewel hij uitgeput is door het vele werk, aanvaardt hij toch een geheime opdracht van graaf Walsegg zu Stupagg: een Requiem (KV 626). Overwerkt wordt Mozart gekweld door een depressie en door de waanvoorstelling dat hij vergiftigd is. Door het succes van zijn Kleine Freimaurer-Kantate (Laut verkünde unsre Freude, KV 623) die wordt uitgevoerd bij de opening van de nieuwe Weense loge Zur gekrönten Hoffnung, raakt hij wat opgemonterd.

  Aan zijn ziekbed gaat een repetitie door van vocale partijen van reeds voltooide delen van het grotelijks nog onvoltooide requiem. Daarbij vervullen de vrienden van het Freihaustheater de zangpartijen terwijl Mozart zelf de altpartij voor zich neemt. Vanaf 20 november wordt hij ernstig ziek en blijft in bed. Daarna overleggen de artsen Closset en Sallaba over de toe te passen behandeling. Begin december is hij aan de beterende hand. De avond van de vierde december is hij zeer helder van geest. Mozart overlijdt om vijf minuten voor één uur op 5 december 1791. Het Requiem blijft daardoor onvoltooid. Mozart heeft dan nog veel muziek schetsmatig gecomponeerd maar niet volledig uitgeschreven.

  Na een korte uitvaartmis in de Stephansdom wordt Mozart begraven op de begraafplaats St. Marx te Wenen in een eenvoudig, algemeen graf. Enkele dagen later, op 10 december 1791, wordt in de St. Michaelskerk een mis gezongen te zijner nagedachtenis, waarbij de door Mozart voltooide delen van het Requiem worden uitgevoerd. Over de doodsoorzaak wordt zelfs tot op heden gediscussieerd. Twee serieuze werken die dit onderwerp behandelen zijn: Mozarts Tod: ein Rätsel wird gelöst van Ludwig Köppen en Der Fall Mozart van Helmuth Perl.


  In 1823 vertelde Constanze dat Mozart in de maanden voor zijn dood had gezegd dat hij "met Aqua Tofana vergiftigd zou zijn".Daarvoor bestaan geen concrete aanwijzingen. Mozarts doodsoorzaak is niet bekend; mogelijk stierf hij aan een nierziekte of aan een hitziges Friesel Fieber wat neerkomt op een zware infectie.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chateaubriand op de grill, sla, frieten & mayonaise...

  .

  ...

  .

  Een goe stuk gegrilde chateaubriand,

  look & groene peperbollen,

  een goe mixt slaatje

   een pot frieten

  &

  een potje mayonaise,

  nieuws & foto's van

  de kleine gezonde Jack

  (3de kleinkind notabene)

  volgen nog

  als ik nuchter ben(hmm)

  ...smakelijk folks...
  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man die vroeger vrouw was zet kind op de wereld van vrouw die vroeger man was

  .

  ...

  .

  Sven van Malderen...Daily mail...© Facebook/Fernando Machado.

  Fernando Machado en Diane Rodriguez hebben vier maanden geleden een kindje gekregen. Niets speciaals, ware het niet dat hij vroeger een vrouw was en zij vroeger een man. Ze zijn het eerste transgender koppel dat zwanger geworden is in Zuid-Amerika, na verloop van tijd willen ze er graag nog een broertje of zusje bij. Meer dan reden genoeg voor de BBC om een gesprek met hen te gaan voeren.

  Fernando vertelt met trots hoe hij zijn moeder inlichtte. "Ik belde haar en vroeg of ze goed neerzat. Ik stuurde haar de foto van de zwangerschapstest en zij toonde die dan aan een vriend van haar die dokter is. Het resultaat bleek positief te zijn. Ik begon te huilen van geluk en angst tegelijk. Het was het mooiste moment van mijn leven. Ik had nog nooit eerder zo'n emoties gevoeld, eindelijk ben ik volstrekt gelukkig."


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookeet te Brugge, achter de schermen...

  .

  ...

  .

  Paar foto's

  achter de schermen van kookeet

  te Brugge

  dat verleden jaar 140000 man

  op de been bracht

  in 3 dagen

  ...

  zaterdag 24, zondag 25

   &

  maandag 26september 2016

  is er gratis toegang van 11 - 21h

  ...

  Als ge ne keer volk wilt zien

  &

  topeten wilt proeven(voor 6euro)

   van 31 topkoks is

  dit de place to be folks,

  ik ga wel de restjes gaan opeten

  ...


  Categorie:Fotografie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggebrood met rozijnen & martino

  .

  ...

  .

  Goed pikant is de martino

  zei vrouwlief,

  &

  mijn mond staat in brand zei ze,

  moet ik de pompiers bellen

  vroeg ik beleefd

  ...

  Ik had dus des te meer,

  het roggebrood met rozijnen

  hebben we broederlijk gedeeld

  &

  zusterlijk opgegeten

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeskroen - Club Brugge 0 - 3

  .

  ...

  .

  Moeskroen - Club Brugge 0 - 3

  Letterlijk was er Bengaals vuur te zien

  &

  wedstrijd werd een paar minuten stilgelegd

  ...

  Vuurwerk was er van Izquirdo in de 18de & 53ste minuut met 2 goals voor Club Brugge

  ...

  Club liet tijdens het breien toch al wat minder steken vallen zowel voor als achterin

  ...

  Jelle Vossen maakte de euforie voor Club  compleet door

  zijn 100ste doelpunt in eerste klasse

  binnen te shotten,

  de 6 op 6 is binnen

  Yeh yeh

  ...Punt...

  ...

  @PHOTO_NEWS

  LIVE: Vossen heeft zijn 100ste goal in eerste klasse te pakken (0-3)


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veggie pizza gaan eten in Turkse Saba Snack te Brugge

  .

  ...

  .

  Zoals reeds geschreven,

  het is er proper,

  prijs kwaliteit dik in orde

  &

  de veggie pizza zeker wat

  smaak en hoeveelheid betrof

  ...

  Dat de wijnbekers een wat

  rare vorm hadden

  kon ons geen moer schelen,

  trokken ons plan met die sausbekers

  om de rode wijn

  te nuttigen,

  soldaten trekken ook hun plan

  met gammele gamellen

  ...

  De 16 Euro

  (alles inbegrepen voor 2pers.),

  wijn, pizza met tomatensaus,

  mozzarella, tomaten, champignons,

  paprika, ui

  &

  zwarte olijven waren het waard om 

  nog even ons stamcafé en aanverwanten

  op te zoeken

  ...cheers...

  De bus(avondlijn) bracht ons weer veilig thuis

  na een leuke trip zonder in hogere sferen te raken(hmm)

  ...


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdekking: leven op aarde begon 220 miljoen jaar eerder dan gedacht

  .

  ...

  .

  David van der heeden...© Thinkstock.

  Onderzoekers hebben in 's werelds oudste steenlagen op Groenland sporen van microben gevonden. Op basis daarvan vermoeden ze dat het eerste leven op aarde zo'n 220 miljoen jaar eerder verscheen dan gedacht.

  Volgens de publicatie in Nature was onze prille planeet een stuk gastvrijer dan tot nu toe werd aangenomen. Het fossiele bewijs kon worden gevonden door de aanhoudende dooi op Groenland, waardoor de oudste rotsen bloot komen te liggen.

  Geoloog Allen Nutman en zijn collega's van de universiteit van Wollongong in Australië, hebben 3,7 miljard jaar oude formaties van microben gevonden. De fossielen, stromatolieten genaamd, behoren tot de oudste  ter wereld. Het is een vorm van afzettingsgesteente, waarbij gestorven bacteriën materiaal (sediment) vasthouden en zo laagjes vormen.

  Bacteriën
  Van de bacteriën zelf resteert na miljoenen jaren niets meer, maar de opbouw van het materiaal verraadt hun rol. Het team vond sporen van 1 tot 4 centimeter groot in de steenlagen op Groenland, die doorgaans te verweerd zijn om iets over hun ontstaan los te laten.

  Door de stenen te analyseren, konden de onderzoekers een beeld schetsen van het milieu waarin de bacteriën leefden en stierven: een levensvatbare, warme en ondiepe omgeving rijk aan mineralen. De resten van de microben bleven vervolgens miljoenen jaren op de bodem liggen.

  Allen Nutman van de universiteit van Woollongong en Vickie Bennet van de nationale universiteit van Australië tonen hun ontdekking © reuters.

  Relatief vroeg
  Nutmans ontdekking versterkt het idee dat het leven op aarde zo'n 4 miljard jaar geleden moet zijn ontstaan, amper 540 miljoen jaar na de formatie van onze wereld. De ontdekking toont ook aan dat het leven niet alleen relatief vroeg begon, maar ook in staat was de omstandigheden op aarde het hoofd te bieden.

  Het voortdurende bombardement met asteroïden bijvoorbeeld, of de giftige dampen van vulkanen. "Dit bewijst dat de aarde 3,7 miljard jaar geleden niet een soort van hel was'", zegt Nutman tegen Reuters. "Het was een plek waar leven floreerde."

  Leven op Mars
  Het nieuwe bewijs voedt ook de verwachting dat op onze naaste ruimtebuur Mars sporen van leven te vinden zijn. De rode planeet moet in een vroeg stadium erg op de aarde geleken hebben. Naast ijs zijn op Mars bijvoorbeeld ook sporen van stromend water aangetroffen.

  "Als het leven hier voet aan de grond kon krijgen en zo'n blijvende afdruk kon achterlaten, dan is het niet een lastig, terughoudend of onwaarschijnlijk iets", Abigail Allwood van NASA. "Geef het leven een kans en het gaat ermee aan de haal."

  Nutman vond sporen van bacterieel leven in 3,7 miljard jaar oude steenlagen © Allen Nutman.

  Categorie:Wetenschap
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leffe & rode wijn gaan drinken in 't zandlopertje te Brugge

  .

  ...

  .

  Een leffe

  &

  rode wijn drinken in

  " De Zandloper "

  te Brugge

  ...

  Je hebt het verdiend na

  het harde labeur in de tuin

  zei mien'n wuveke ,

  mijn baas was dus eensgezind

  met dit voorstel nu de terrassen

  nog buiten staan te Brugge

  ...cheers...


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film nu in de bioscoop ...Miss Peregrine's Home for Peculiar Children...

  .

  ...

  .

   

  De geliefde grootvader van Jake verdwijnt plotseling van de aardbodem maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij de aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven én hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen ‘bijzondere’ gave het enige is, dat zijn nieuwe vrienden kan redden.

  Genre: 

  Fantasy, Avontuur

  Land:: 

  USA

  Release: 

  29/09/2016

  Regisseur: 

  Tim Burton

  Asa Butterfield

  Eva Green

  Ella Purnell
  Categorie:Film
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursbericht

  .

  ...

  .

  Wat als de rente in de VS

  wordt verhoogd?

  Als de FED, de Federal Reserve

  (Amerikaanse centrale bank)

  de rente gaat verhogen zou ik

  bij de derde verhoging toch gaan uitkijken

  met uw portefeuille

  ...

  Men krijgt meer intrest op een spaarboek,

  leningen worden duurder

  ...

  Bij Obligaties daarentegen

  gaat ook de coupon(rente) stijgen

  &

  kopen mensen de nieuwe obligaties,

  mensen met oude obligaties blijven

  op de blaren zitten met hun oude coupons

  ...

  Koersen van obligaties die

   in procenten wordt uitgedrukt

  zullen hierdoor serieus dalen,

  euh...geen obligaties meer dus

  mijn gedacht

  ...

  Dollar stijgt bij een renteverhoging,

  goud daarentegen daalt

  ...

  Over de RSI, MACD, middellange termijn,

  Koers winst verhouding van aandelen

    die te hoog staan zoals Amazon.com

  &

  dividend aandelen die overgewaardeerd

  zijn ga ik zwijgen,

  vraag het maar aan jullie bankier folks

  ...

  De Banken betalen nu 0,40 procent

  intrest om hun overschotten

  aan geld te parkeren bij de Nationale bank,

  men zou voor minder klanten aantrekken

  ...

  Fed-voorzitster Janet Yellen gaf de markt gisteren exact wat die verwacht had:
  een ongewijzigde rente en een

  duidelijke hint op een renteverhoging tegen
  december

  ...

  Daardoor konden beleggers vooral focussen op het jongste Japanse
  experiment in monetair beleid:

  het plafonneren van de negatieve rente

  ...

  Die moet
  investeerders bijna manu militari uit nauwelijks

  of helemaal niet renderende
  activa duwen naar meer risicovolle beleggingen

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip metzoete soyasaus, rijst & appelmoes van Jonagold & Pinkladyappel...

  .

  ...

  .

  Rest gebakken

  kippenfilet in repen gesneden

  &

  met zoete soyasaus gebakken

  ...

  Was echt lekker samen met

  basmatirijst plus appelmoes bereid

  met een

  Jonagold & Pinkladyappel

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenfilet met Garam masala, gebakken patatten, bloemkool & gestoofd witloof

  .

  ...

  .

  Kippenfilet met Garam masala,

  gebakken patatten,

  gekookte bloemkool

  &

  gestoofd witloof

  ...

  Garam masala is een geroosterd mengsel

  van specerijen

  ...

  Het recept is afkomstig uit India

  ...

  De bereidingswijze verschilt sterk

  van streek tot streek,

  het is een ingrediënt in veel

  Indiase gerechten zoals tandoori

  ...

  Het wordt vaak als laatste toegevoegd

  tijdens het koken zodat

  de geur en smaak behouden blijven

  &

  was lekkerder dan

  havermoutpannenkoeken

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Angelina dumpte Brad nadat detective zijn affaire met Marion Cotillard ontdekte"

  .

  ...

  .

  The New York Post...Brad Pitt zou het op de set van het oorlogsdrama 'Allied' een romance hebben beleefd met de Franse actrice Marion Cotillard (midden). Angelina Jolie huurde naar verluidt een privédetective in die dat bevestigde. © EPA, PN.

  Angelina Jolie heeft na twee jaar huwelijk de scheiding aangevraagd omdat ze er was achtergekomen dat Brad Pitt haar bedroog met zijn tegenspeelster Marion Cotillard. Dat stelt "een goedgeplaatste bron" in The New York Post.

  "Ze huurde een privédetective in omdat ze het gevoel had dat hij op de filmset rotzooide met Marion en ze bleek gelijk te hebben. Dat was de druppel die de emmer liet overlopen", aldus die bron.

  Al maanden
  Brad Pitt (52) zou het volgens de geruchten op de Londense set van het oorlogsdrama 'Allied' al maandenlang heel gezellig gehad hebben met zijn tegenspeelster Marion Cotillard (40). Nog volgens diezelfde bron zou de privédetective erachter gekomen zijn dat Brad zijn vrouw bedroog met Cotillard en dat hij bovendien als een vrijgezel de bloemetjes buiten zette.

  Drugs en prostituees
  "Naast de set deden harddrugs en Russische prostituees de ronde en Angie kreeg te horen dat Brad zich op dat vlak niet onbetuigd liet", aldus de bron. "Hij zit middenin een waanzinnige midlifecrisis en Angie heeft er genoeg van".

  Een bron uit de omgeving van Cotillard ontkent dat de actrice en Pitt een affaire hebben en benadrukt dat de actrice nog altijd met haar partner is, de Franse acteur en regisseur Guillaume Canet.

  "Ze zijn al sinds 2007 samen en hebben samen een kind maar zijn nooit getrouwd", stelt de bron. Die kon de Franse geruchten niet bevestigen als zou Cotillard zwanger zijn van haar tweede kind met Canet.

  Uiteenlopende levensstijlen
  Los van zijn vermeende affaire zou Jolie (41) het ook gehad hebben met de aanhoudende ruzies over hun uiteenlopende levensstijlen, zo meldde een andere bron aan The Post.

  Zij zou Hollywood de rug willen toekeren en zich voltijds op haar humanitaire werk storten, hij zou verknocht zijn aan het feestgedruis in Hollywood.

  Vorige week sprak Jolie nog voor de VN, waar ze de landenorganisatie opriep de miljoenen Syrische vluchtelingen te helpen. "Hoe ouder ze wordt, hoe ernstiger ze wordt en ze heeft genoeg van Hollywood", aldus die bron. "Hij wil films maken, zij niet. Dat is een fundamenteel verschil in levensstijl".

  Drank en wiet
  Wat het er ook niet makkelijker op maakte, is volgens The Post dat Pitt meer contact heeft met Jolie's vader, acteur Jon Voight, dan zijzelf. "Jon is een echte Hollywoodkerel maar Angelina heeft amper contact met hem. Brad brengt meer tijd door met Jon dan zij doet", aldus de bron.

  Tegenover TMZ getuigde een bron dicht bij het koppel dat Jolie vindt dat haar man met zijn drank- en wietgebruik een slechte invloed heeft op de kinderen. "Voeg daarbij zijn opvliegende aard en je begrijpt dat voor Angelina de maat vol was", stelt die bron.

  Maandag vroeg Jolie na twee jaar huwelijk de scheiding aan op grond van 'onverzoenbare verschillen". Ze wil het hoederecht over de kinderen, hij zou enkel bezoekrecht krijgen. Pitt wil echter co-ouderschap.

  Het Franse kasteel waar het koppel in augustus 2014 trouwde staat al enkele maanden te koop, omwonenden kregen te horen dat ze het verkopen omdat ze gaan scheiden.


  Categorie:Film
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Brugge - Lommel 3 - 1......Bekermatch

  .

  ...

  .

  Club Brugge - Lommel 3 - 1

  © photo news...Glenn Bogaert

  Je kan er tegenwoordig gif op innemen, Club Brugge komt steevast op achterstand. Ook in de 1/16de finales van de beker tegen Lommel United was het vanavond prijs. Oude bekende Jason Adesanya vloerde Ludovic Butelle via de binnenkant van de paal, de kopjes gingen alweer naar beneden na een klein halfuur. Gelukkig waren er nog Ruud Vormer en Felipe Gedoz om voor rust de scheve situatie om te buigen. De Braziliaanse sambavoetballer deed dat met een prinsheerlijke vrije trap. Na rust schakelde blauw-zwart een versnelling hoger en dat leverde nog de verlossende 3-1 van een sterke Limbombe op. Opdracht volbracht voor de kampioen, maar sprankelend was het wéér niet.

  Een akelig leeg en kil Jan Breydel, er zat meer volk in Leuven voor de Red Flames dan voor de eerste bekeropdracht van Club Brugge. Er werd eerst gewag gemaakt van 2.000 fans, dat bleken er uiteindelijk toch een slordige 3.000 te zijn. De afwezigen hadden echter gelijk want blauw-zwart bakte er aanvankelijk niks van. En het was dan ook geen verrassing dat ene Jason Adesanya (ex-Lierse en KV Mechelen) voor een koude douche zorgde.

  @Belga

  Toch de ommekeer
  Net als tegen Eupen panikeerde de kampioen echter niet en via Ruud Vormer, Felipe Gedoz en Anthony Limbombe werd het uiteindelijk nog 3-1. Verdiend dat wel, maar sprankelend was het voetbal allesbehalve. Vooral Hans Vanaken en Abdoulay Diaby konden de twijfels niet bannen. Het zal vrijdag beter moeten in Moeskroen of het wordt weer een avondje bibberen voor Club. Dat zal ook Michel Preud'homme maar al te goed beseffen.


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpannenkoeken waren niet te vreten...

  .

  ...

  .

  Een mens wil al eens gezond doen,

  de smaak trok op niks,

  slecht zelfs bij

  het proeven van de

  havermoutpannenkoeken

  ...

  Er moet ergens iets mislopen zijn

   met de verhoudingen

  van de ingredienten zei

  vrouwlief,

  250ml melk,

  100gr havermout,

  grote koffielepel suiker

  &

  1 geklutst ei

  ...

   6 Havermoutpannenkoeken kon

  vrouwlief ermee bakken,

  hebben er nog 3 over,

  ze gaan niet opraken mijn gedacht,

  het kan niet altijd koekenbak zijn

  ...smakelijk, neen...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft wil kanker binnen 10 jaar uitroeien zoals een computervirus

  .

  ...

  .

  ...De Telegraph...Illustratiefoto) © thinkstock.

  Computergigant Microsoft wil kanker in de komende tien jaar uitroeien. Hoe het dat zal doen? Door de ziekte te behandelen als een computervirus dat lichaamscellen binnendringt en besmet.

  Het lijkt een drastische wending voor een computerbedrijf, maar Microsoft noemt het "een natuurlijke zaak" dat het bedrijf zich toespitst op kankeronderzoek. "We hebben een enorme expertise in computerwetenschappen, en wat er gebeurt bij kanker is net als een computerprobleem", zegt Chris Bishop, labohoofd van Microsoft Research aan The Telegraph.

  Afgelopen zomer opende Microsoft in Cambridge zijn eerste labo voor kankeronderzoek. Het trok een klein leger aan van de beste biologen, programmeurs en ingenieurs. Die pakken kanker aan als was het een bug in een computersysteem. Met behulp van baanbrekende informatica willen de wetenschappers de code van zieke cellen kraken, zodat die geherprogrammeerd kunnen worden.

  De wetenschappers werken zelfs aan een DNA-computer die in een levende cel kan leven en naar fouten in lichamelijke netwerken kan speuren. Als de computer op een mogelijk risico stoot, zou hij het systeem kunnen herstarten en de zieke cellen opkuisen.

  Krijt en kaas

   
  De complexe processen die in cellen plaatsvinden, hebben overeenkomsten met de processen in een computer
  Chris Bishop, Microsoft Research

  Dit mag dan allemaal als pure sciencefiction klinken, volgens Bishop is het helemaal niet zo vergezocht. "Biologie en computerwetenschap lijken zo ver van elkaar te liggen als krijt en kaas, maar de complexe processen die in cellen plaatsvinden, hebben overeenkomsten met de processen in een standaardcomputer", klinkt het.

  Het is volgens het bedrijf dus niet ondenkbaar dat computers die complexe processen kunnen begrijpen en ermee aan de slag kunnen. Als dat mogelijk is, zouden die computers niet alleen in staat zijn te begrijpen waarom cellen zich gedragen zoals ze dat doen, maar ook zieke cellen kunnen herprogrammeren zodat ze weer gezond worden.

  En die oplossing zou zelfs in een relatief korte periode binnen handbereik kunnen zijn. "Als we kanker onder controle krijgen en kunnen sturen, wordt het een chronische ziekte zoals elke andere en dan is het probleem opgelost", zegt dr. Jasmin Fisher, onderzoeker en professor aan Cambridge University. "Voor sommige kankers kan dat volgens mij al over vijf jaar, maar zeker binnen de tien jaar. En dan krijgen we waarschijnlijk een kankervrije eeuw."

  Biden: "Wereld zonder kanker in 2030"

  Ook Amerikaans vicepresident Joe Biden ziet de strijd tegen kanker optimistisch in. "Ik koester de hoop dat we tegen 2030 leven in een wereld waar kanker, zoals we de ziekte nu kennen, niet meer bestaat", zei hij gisteren op de Social Good Summit in New York.

  Volgens Biden staan we aan de vooravond van ongeziene wetenschappelijke en technologische doorbraken. Het initiatief National Cancer Moonshot, dat hij sinds januari leidt, moet op dat vlak een belangrijke bijdrage leveren.

  Op de bijeenkomst in New York kondigde hij een vernieuwde samenwerking aan met tal van internationale instellingen. "We hebben al overeenkomsten met 70 landen om met behulp van de wetenschap de moeilijkste problemen in de wereld aan te pakken, zoals de klimaatverandering en het voedselprobleem. Vanaf vandaag gaat de strijd tegen kanker deel uitmaken van die overeenkomsten."


  Categorie:Wetenschap
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club en Cercle zetten rivaliteit opzij: ex-doelman Kujovic brengt bezoekje aan Brugse collega met leukemie

  .

  ...

  .

  Glenn Bogaert...Voetbal mag dan wel af en toe oorlog zijn, gelukkig is er geregeld ook plaats voor diepmenselijke gebaren. Zo bracht Vladan Kujovic onlangs een bezoekje aan de zieke Miguel Van Damme. Of hoe een ex-doelman van Club Brugge zijn groot hart toont om de door leukemie getroffen keeper van stadsrivaal Cercle Brugge mentaal te steunen.

                                   © photo_news.

  Geen toeval natuurlijk dat uitgerekend de Servische ex-goalie van 38 op ziekenbezoek gaat bij de zwaar zieke Van Damme. De in Brugge nog altijd op handen gedragen 'Kujo' kreeg goed twee jaar geleden het nieuws te horen dat hij een kwaadaardige niertumor had. De voormalige doelman van onder andere Eendracht Aalst, Roda JC en SK Lierse ging de strijd aan en overwon zijn ziekte, waarna hij zelfs nog tussen de palen stond bij blauw-zwart.

  Harde klap
  Het verhaal van Miguel van Damme van Cercle Brugge is ongeveer gelijkaardig. De 22-jarige doelman in West-Vlaamse loondienst kreeg begin juni na de jaarlijkse medische testen bij groen-zwart te horen dat hij leukemie heeft. En ondanks de harde klap die hij intussen drie maanden geleden moest incasseren bij de start van de voorbereiding gaat het prima met Van Damme: "Het voelt allemaal heel goed, de dokters zijn heel positief." Bekijk hierboven de volledige reportage!

                                © Vimeo Club Brugge.

  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium bruistabletten

  .

  ...

  .

  Nemen wij praktisch elke dag

  zo'n magnesium bruistablet

   opgelost in water

  ...

  Last van loden benen bij het opstaan,

  neem maar eens zo'n tablet,

  te verkrijgen

  in de supermarkten, kruidvat etc...

  voor de prijs van 0,89euro

  (20tabletten)

  ...

  Magnesium is goed voor het goed blijven functioneren van

  spieren en zenuwen

  ...

  Heb al ondervonden dat ik hierdoor minder

   oogjes trek naar de meiskes(hmm)

  ...

  Magnesium maakt ons lichaam niet aan

  maar is even belangrijk als zuurstof

  &

  water

  ...

  We vinden magnesium terug in o.a

  groene groenten, spinazie byv.,

  gedroogde vruchten,

  volle granen,

  cacao,

  tarwevezels,

  zonnebloem & pompoenpitten,

  bananen,

  noten,

  volle rijst,

  sojascheuten,

  mineraalwaters(sommige),

  ...

  Magnesium komt niet in zijn vrije vorm in de natuur voor, daar is het metaal veel te onedel voor. Het is het achtste element naar voorkomen op aarde. Er zijn wijdverspreide afzettingen van dolomiet en magnesiet waarin het in grote hoeveelheden voorkomt. Het wordt meest gewonnen uit pekel die uit ondergrondse zoutlagen gehaald wordt. Het metaal kan daaruit door elektrolyse van het chloride MgCl2 gewonnen worden. Het vormt een dun oxidehuidje aan de lucht, maar het metaal kan gemakkelijk tot ontbranden gebracht worden en brandt dan verwoed met een helle witte vlam. Een magnesiumbrand kan niet met water geblust worden omdat het metaal ook met water reageren kan via:

  Mg + 2H2O → Mg2+ + 2 OH- + H2

  Het gevormde waterstof is ook brandbaar.


  Categorie:Gezondheid
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekookte eieren, salade & koude patatten met mayonaise

  .

  ...

  .

  Gekookte eieren,

  salade,

  &

  koude patatten,

  gepijpte ui & mayonaise

  was de dagmenu

  ...

  Tip: Haal de eieren niet met blote handen

  uit het water als ze gekookt zijn,

  anders moeten uw handen ipv

  de eieren onder het koud water(hmm)

  ...


  Categorie:Koken  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Roland
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Danny
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • De loltrappers
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • Prettige nieuwe week lieverds
 • Hallo lief blogmaatje
 • Rudi
 • dag Rudi
 • amuseren

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!