NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Tikka Masala met frieten
 • Keizer Karel (bier)
 • Blog is gesloten... closed today...Poeperkesdag...Kiss me day folks
 • Deze nacht was het volle maan ten huize van
 • Gewoon wat gaan puffen en boeren op een terras....
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (113)
 • Dieren (322)
 • Dranken (85)
 • Film (477)
 • Fotografie (442)
 • Gezondheid (332)
 • Koken (927)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (103)
 • Mode (246)
 • Moppen (97)
 • Muziek (615)
 • Nieuws (1427)
 • Ons tuintje (482)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (538)
 • Wetenschap (273)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  anny_en_gilbert
  blog.seniorennet.be/anny_en

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Ik met fototoestel in de hand groot 850 op 375px_zpsdeg8l9qh.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicki Minaj....Weekend music folks...Let the beast go

  .

  ...

  Onika Tanya Maraj (Port of Spain, 8 december 1982), beter bekend als Nicki Minaj, is een Trinidadiaanse rapper, zangeres, songwriter en televisiepersoonlijkheid die werkt vanuit de VS. Vanaf 2004 bracht Minaj drie succesvolle mixtapes uit: Playtime Is Over, Sucka Free en Beam Me Up Scotty. De Amerikaanse rapper Lil Wayne ontdekte haar en liet haar in 2009 een platencontract tekenen bij zijn label Young Money Entertainment, onderdeel van Motown. Hij wilde dat ze het nieuwste gezicht werd van Young Money. Minaj bracht daarop in november 2010 haar debuutalbum Pink Friday uit. Het album kwam op de tweede plaats van de Amerikaanse hitlijsten binnen, en behaalde in Amerika de platina status. In april 2012 kwam haar tweede album Pink Friday: Roman Reloaded uit. Het album kwam op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijsten binnen. In november 2012 verscheen de heruitgave getiteld Pink Friday Roman Reloaded: The Re-Up. De heruitgave bevatte, naast de originele 19 liedjes, 7 nieuwe liedjes en een dvd met daarop 90 minuten aan materiaal van achter de schermen. In 2012 sprak ze voor de film Ice Age 4: Continental Drift de originele stem van mammoet Steffie in, en zong ze mee in de titelsong.

  Nicki Minaj bracht haar eerste mixtape uit in 2008, getiteld Playtime Is Over met Dirty Money Records. In juli 2008 bracht ze een andere mixtape uit, getiteld Sucka Free, bij het label van Be. Haar derde mixtape werd op 18 april 2009 uitgebracht en kwam in XXL magazine te staan. Haar voorlopige laatste mixtape, Beam Me Up Scotty, werd in de loop van april 2009 uitgebracht bij het Trapaholics Record label. Deze mixtape kreeg veel positieve feedback van onder andere BET en MTV...

  Nicki Minaj verscheen in haar eerste langspeelfilm The Other Woman. Het filmen begon in de lente van 2013 en de film verscheen op 25 april 2014. Nicki speelt in de film de assistent "Lydia" van "Carly" gespeeld door Cameron Diaz.

  Nicki werkt momenteel aan haar derde studioalbum getiteld The PinkPrint. Ze beschrijft het album als een uitbreiding van The Re-Up met vele extra's. Nicki bracht enkele freestyle raps uit op soundcloud in de eerste helft van 2014 waaronder Danny Glover van Young Thug, gevolgd door Chi-Raq met Lil Herb en ten slotte Yasss Bish op 3 mei 2014. Yasss Bish is een samenwerking met Soulja Boy, die het ook geproducet heeft. Op 3 augustus bracht Beyoncé een remix uit samen met Nicki Minaj van Flawless een nummer dat te horen was op haar laatste album.

  Op 12 februari 2014 verscheen de video van Lookin' Ass van haar opkomende album The PinkPrint. De video werd geregisseerd door Nabil. Het nummer maakt ook deel uit van het compilatiealbum van Young Money Entertainment genaamd Young Money: Rise of an Empire.

  De eerste single van The PinkPrint was de hitsingle Pills N Potions, deze verscheen op 21 mei 2014. De single piekte op nummer 24 in de US Billboard top 100. Anaconda, de tweede single, verscheen op 4 augustus 2014. Anaconda zorgde ervoor dat Nicki Minaj de eerste vrouwelijke rapper was die op nummer 1 stond in de US itunes hitlijsten. Op hetzelfde moment stond ze ook op nummer 2 met Bang Bang een samenwerking met Jessie J en Ariana Grande.

  Op 14 oktober 2014 won Nicki een BET Hip Hop award, ze won de Made You Look Award.

  Only kwam op 28 oktober uit als derde single van The PinkPrint, het nummer is een samenwerking met Chris Brown, Lil Wayne en Drake...

  ...

  Nicki Minaj

  komt op 22 Maart 2015

  naar Paleis 12

  te Brussel...

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santana

  .

  ...

  Santana is een latinrockband die eind jaren zestig is opgericht door Carlos Santana; gitarist, naamgever en de enige constante factor in alle samenstellingen die deze band heeft gekend.  In 1966 richtte Carlos Santana samen met bassist David Brown en toetsenist Gregg Rolie de Santana Blues Band op. Hoewel de band de naam van Carlos Santana droeg (het was van de muzikantenvakbond verplicht om de band naar de muzikale leider te noemen) was het meer een collectief zonder leider. Na verloop van tijd werd de naam ingekort tot Santana en op 16 juni 1968 maakte de band zijn debuut in de Fillmore. In 1969 maakte Carlos Santana zijn albumdebuut op The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper van Mike Bloomfield en Al Kooper.  Santana kwam onder contract bij Columbia Record en bracht een titelloos debuutalbum uit met de single Evil Ways (een cover van Willie Bobo). Dit album en het optreden op Woodstock betekende de doorbraak van de band.

  In 1970 verscheen het album Abraxas met de covers Black Magic Woman (Fleetwood Mac) en Oye Como Va (Tito Puente).

  Met het succes kwamen ook de drank, de drugs en de artistieke meningsverschillen. Gregg Rolie en een paar andere leden wilden verdergaan met het karakteristieke rockgeluid; Carlos Santana wilde een andere koers omdat hij zich steeds meer begon te interesseren voor spiritualiteit

  , meditatie en jazz. Dit laatste omdat hij een groot fan was van Miles Davis en John Coltrane.

  Toen de timbalesspeler Chepito Areas werd getroffen door een bijna fatale hersenbloeding werd hij vervangen door Willie Bobo en later door Coke Escovedo. Dit zeer tegen de zin van de congaspeler Mike Carabello waardoor het collectief van weleer langzaam maar zeker scheuren begon te vertonen.

  In 1971 werd het derde album opgenomen met de blazers van Tower of Power, Neal Schon als tweede gitarist, en timbalesspeler Chepito Areas.

  Santana III (met o.a. Everybody's Everything en No One To Depend On) verkocht meer dan twee miljoen exemplaren.

  Maar daarmee waren de problemen niet opgelost. Carlos Santana had moeite met het drugsgebruik van Mike Carabello die evenals Brown en Areas de band verliet. De eerste twee werden vervangen door James Mingo Lewis en Tom Rutley. Een tournee door Zuid-Amerika kwam in de Peruaanse hoofdstad Lima tot een abrupt einde vanwege studentenprotesten tegen de Amerikaanse regering.  In mei 2012 verscheen Shapeshifter, een album met instrumentale restopnamen dat is opgedragen aan de Noord-Amerikaanse Indianen. De bijbehorende tournee begon met een reeks optredens in Las Vegas en deed 12 juli 2013 North Sea Jazz aan. Bassist Larry Graham kwam meespelen als tegenprestatie voor de gastbijdrage van Carlos Santana eerder die avond.

  Santana was ook op T/W classic 2013 in België

  ...

   Carlos Santana heeft de groep (2015)

   weer bij elkaar gekregen

  &

  heeft reeds 9 singles opgenomen

  voor hun nieuw album

  dat nog in 2015 verschijnt

  ...

  Carlos Santana komt op

  1 Juli 2015 naar

  Paleis 12 te Brussel
  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Right said Fred

  .  Right Said Fred
  is een
  Britse popgroep, in 1989 opgericht door de broers Richard en Fred Fairbrass, samen met hun goede vriend Mark Hollins. De naam verwijst naar een komisch nummer waarmee de acteur Bernard Cribbins in 1962 een hit scoorde.

  De groep brak in 1991 door met de hit I'm Too Sexy, die verhaalt over een mannequin op de catwalk. Later dat jaar verscheen Don't Talk Just Kiss, waarop ook souldiva Jocelyn Brown is te horen. Met de single Deeply Dippy scoorde Right Said Fred in 1992 hun derde hit op rij. De drie singles zijn te vinden op het succesvolle debuutalbum Up. De vierde single is een dubbele A-kant met de nummers Those Simple Things en Daydream.

  In 1993 verscheen hun tweede album, Sex & Travel, maar het commerciële succes is sindsdien achterwege gebleven. Alleen in Duitsland weet Right Said Fred nog hits te scoren, al haalt You're My Mate in 2001 ook nog de Top 20 in hun thuisland
   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Benatar

  .

  ...  Pat Benatar (oorspronkelijke naam Patricia Mae Andrzejewski, 10 januari 1953) is een Amerikaanse zangeres die verschillende hits scoorde in de jaren 1980. Benatar werd onder andere bewonderd door haar krachtige stem in combinatie met haar geringe lengte.

  Pat Benatar, die geboren werd in Brooklyn, New York, studeerde aanvankelijk opera-muziek. In 1971 trouwde ze met Dennis T. Benatar, waardoor ze de achternaam kreeg waarmee ze beroemd werd. In 1977 werd haar zangtalent ontdekt tijdens een talentenjacht in een New Yorkse club.


  Ze scheidde van Benatar en trouwde later met de gitarist van haar band, Neil Giraldo. Samen kregen ze twee dochters.

  In de jaren 1980 scoorde ze enkele grote hits, waarvan Love is a battlefield de bekendste is.
   
  Tussen 1980 en 1983 won ze vier jaar achtereen een Grammy Award voor beste vrouwelijke rockact. Later werd ze nog vier keer genomineerd voor deze categorie.

  Benatar werd later in haar muziekcarrière woordvoerder van een bewustmakingscampagne rond gehoorproblemen van de batterijenfabrikant Energizer.

  Pat Benatar komt op 5 mei 2015 naar het

  Zeiterion Performing Arts Center ,                     

  New Bedford, MA, Verenigde Staten


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Moore

  Robert William Gary Moore (Belfast, 4 april 1952 - Estepona, 6 februari 2011 ) was een Noord-Ierse gitarist.

  Moore werd geboren als één van de vijf kinderen van de plaatselijke concertpromotor Robert Moore en de huisvrouw Winnie Moore. Dankzij het beroep van zijn vader groeide Moore op met het luisteren naar muziek van Ierse bands, live spelen en country-, rock- en popmuziek uit die tijd. In 1958 trad hij op zesjarige leeftijd voor het eerst op. Gekleed in een korte broek en staand op een stoel om bij de microfoon te komen, zong hij samen met de showband een nummer dat “Sugartime” heette.  In 1962, Moore was toen 10 jaar, kocht zijn vader een gitaar van een muzikant. Dit was een grote akoestische gitaar van Framus. De snaren waren erg hard, moeilijk af te stemmen en de gitaar was hiermee dus erg moeilijk te bespelen. Toch wist Moore in de eerste week al een aantal Shadows-liedjes onder de knie te krijgen. Hij had zichzelf wat akkoorden aangeleerd met behulp van een boek, keek naar andere mensen die gitaar speelden, luisterde naar platen en kreeg zo het gevoel van het gitaarspelen. Hoewel hij linkshandig was, begon hij te spelen met een rechtshandige gitaar, simpelweg omdat hij andere gitaristen dat ook zag doen.

  Een jaar later trad Moore op onder de naam “Little Gary”. Weer twee jaar later, het was toen 1965, speelde hij in een bandje genaamd “The Beat Boys” in zijn vaders club net buiten Belfast. Later speelden ze in hotels en balzalen en qua repertoire speelden ze feitelijk alles wat het publiek maar wilde horen.

  Zijn eerste soloalbum bracht Moore in 1973 uit als de Gary Moore Band. In 1979 startte hij, met hulp van Phil Lynott, een echte solocarrière. De combinatie van Moore's gitaarspel en Lynotts stem leverde de single "Parisienne Walkways" (van het album ‘Back On The Streets’) op die in april 1979 de Britse top tien haalde.

  Na een serie stevige rock-albums keerde Moore terug naar de blues met het album Still Got the Blues, met daarop bijdragen van B.B. King, Albert King en Albert Collins. Dit album was een geweldig succes. Moore bleef bij de blues tot 1997, toen hij besloot te gaan experimenteren met moderne dancebeats in Dark Days In Paradise. Dit zette vele fans, en ook de muziekpers, danig op het verkeerde been. Met het album Back to the Blues keerde Moore uiteindelijk terug op het vertrouwde bluesstramien. Zijn meest recente album is Bad for you baby.


  Moore overleed op 58-jarige leeftijd, tijdens zijn vakantie  in een hotel in Estepona, Spanje. Eerst ging het gerucht dat hij was overleden door verstikking in zijn eigen braaksel, later werd bevestigd dat een hartaanval de doodsoorzaak was


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brenda Lee...(Music from the film

  Brenda Mae Tarpley (Atlanta, 11 december, 1944), beter bekend als Brenda Lee, is een Amerikaans zangeres. Ze is actief onder de genres rockabilly, rock-'n'-roll, country en pop. Brenda Lee is het best bekend van haar hits I'm Sorry en Rockin' Around the Christmas Tree.

  Lee was van jongs af aan muzikaal actief, tijdens kerkdiensten zong ze solo's en memoriseerde melodieën op jonge leeftijd door naar de radio te luisteren en ze na te fluiten. Lee's eerste aanraking met de muziekwereld was toen ze een door school georganiseerde regionale zangwedstrijd won. Haar prijs was een live verschijning tijdens een radioshow van Atlanta: Starmakers Revue, het volgende jaar trad ze daar op. Op tienjarige leeftijd was ze de grootste verdiener in haar gezin; haar vader was in 1953 overleden. Lee verscheen op televisie en radio. Nadat Lee in The Peach Blossom Special verscheen, veranderde de producer van de show haar naam in Lee, want Tarpley klonk te lastig om te onthouden  Tussen 1958 en 1965 scoorde Lee haar grootste hits. Succesvolle nummers van Lee tijdens die periode waren onder andere "Jambalaya (On the Bayou)", "Sweet Nothin's", "I Want to Be Wanted", "All Alone Am I", "Break It To Me Gently" "Fool #1" en "Dum Dum". Lee scoorde een hit met het nummer "Rockin' Around the Christmas Tree" uit 1958, een kerstmisnummer. Dit is haar meest verkochte nummer. In 1959 toerde Lee door het Verenigd Koninkrijk, waar ze toentertijd meer aanzien had dan in de Verenigde Staten. In 1960 was Lee's voorprogramma de toen nog beginnende en niet-bekende band The Beatles . In 1960 scoorde ze een nummer 1-hit met "I'm Sorry", dat in de Billboard Pop Chart stond. Het was haar eerste gouden single. Later werd het nummer genomineerd voor een Grammy Award. Lee's laatste toptien-single was in 1963: "Losing You".

  Latere loopbaan

  Na de tweede helft van de jaren 60 was Lee minder actief. Dit veranderde gedurende de jaren 70, toen ze weer succes maakte onder het countrygenre. Ze bracht notabele nummers uit, waaronder "My Boy Lollipop", "Nobody Wins", "Sunday Sunrise", "Wrong Ideas", "Big Four Poster Bed", "Rock On Baby", "He's My Rock", "Tell Me What It's Like", "The Cowboy and the Dandy" en "Broken Trust". In 1982 gaf Lee samen met Dolly Parton, Kris Kristofferson en Willie Nelson een album uit, genaamd The Winning Hand. Het werd een succesvol album en bereikte de top tien in de country-albumshitlijst van de VS. Lee's laatste notabele hit was in 1985, een duet met George Jones: "Hallelujah, I Love Her So".

  Hedendaags is Lee nog steeds actief, hoewel niet zoals vroeger. Nu en dan geeft ze nog eens optredens. In 2004 verscheen haar autobiografie: Brenda Lee: Little Miss Dynamite.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procul Harem


  Procol Harum is een Britse band die in 1967 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer 1-hits A whiter shade of pale en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid

  File: Procol Harum.jpg

  De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

  A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

  In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

  Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg. In 2010 maakt Fisher op zijn website bekend dat hij een overeenkomst heeft gesloten met Onward Music Ltd, waarin alle juridische en financiële aangelegenheden met betrekking tot de rechtszaak op een bevredigende manier zijn opgelost.  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard Cohen...  Leonard-Cohen-s05.jpg


  Leonard Norman Cohen ,  (geboren 21 september 1934) is een Canadese singer-songwriter, musicus, dichter en romanschrijver. Zijn werk vaak onderzoekt religie, isolatie, seksualiteit en interpersoonlijke relaties. Cohen is ingewijd in de Amerikaanse Rock and Roll Hall of Fame en zowel de Canadese Music Hall of Fame en de Canadese Songwriters Hall of Fame . Hij is ook een metgezel van de Orde van Canada , 's lands hoogste burgerlijke onderscheiding

  Sir Leonard CohenSir Leonard Cohen


  Leonard Cohen concert 23 juni 2013 Sportpaleis Antwerpen

  Leonard Cohen concert 30 juni 2013 Vorst Nationaal Brussel
    


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red

  .

  ...   

  Ze werd geboren in Hasselt , Vlaanderen , België .

  In 1993  studeerde Axelle af aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) als jurist, hetzelfde jaar bracht ze haar eerste album Sans plus attendre uit die direct resulteerde in haar artistieke uitbreken in Frankrijk, Zwitserland, Canada en België, waar de verkoop alleen al meer dan 200.000 bedroeg.

  Haar ziel album, A tâtons , opgenomen in 1996 in Memphis met muzikanten uit de Stax-label , waaronder Steve Cropper en Isaac Hayes , is een echte eye-opener. Axelle kreeg van the  Internationale Federatie van de Phonographic Industry een platina award voor de verkoop van meer dan 1 miljoen stuks.

  Axelle is ook een ambassadeur voor het Fonds van de Verenigde Naties voor kinderen ( Unicef ​​) opkomen voor de rechten van kinderen en vrouwen in het door oorlog verscheurde regio's en ontwikkelingslanden. In datzelfde jaar wijdde ze zich aan het Verdrag van Ottawa tegen landmijnen en in het door armoede geteisterde Haïti , ze kwam oog in oog met kinderen die gevangen zaten in erbarmelijke omstandigheden zonder proces.

  In 1998,   zong ze de officiële hymne ' La Cour des Grands ', met Youssou N'Dour voor een paar miljard televisiekijkers tijdens de openingsceremonie van de Wereldbeker voetbal in het Stade de France in Parijs. Zeven maanden zwanger van haar dochter, Janelle, in haar shows gewijd aan soul en rhythm and blues werd ze vergezeld door haar helden, Wilson Pickett, Sam Moore, Eddy Floyd, Percy Sledge en Ann Peebles. '  In datzelfde jaar zag ze de release van haar Spaanse album, Con Solo pensarlo.

  In 1999,  kreeg Axelle de belangrijkste muziekprijs in Frankrijk voor vrouwelijke artiest van het jaar, de Victoire de la Musique , terwijl haar derde studioalbum, Toujours Moi , werd ook uitgebracht, geschreven en geproduceerd door haarzelf. Het verkocht meer dan 800.000 albums. Nogmaals, keerde ze terug naar Azië , waar ze veel gereisd had als een student. In Laos , een van de armste Aziatische landen, Thailand en Cambodja ontmoette ze vrouwen en kinderen wier levens in een eindeloze cirkel van geweld, discriminatie, prostitutie en armoede bevonden.


  In mei 2008 heeft de Universiteit van Hasselt haar bekroond met de eretitel van ' Doctor Honoris Causa 'voor haar sociaal engagement als artieste en mensenrechten-activist. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag , Axelle was gastspreker op de Raad van Europa
   tijdens een debat over ' huiselijk geweld...

  Axel had ook tot 2 juni 2013  een mode tentoonstelling
  in het Hasseltse mode museum...


  axelle red opent expo in modemuseum

  Axelle Red in jury 'The Voice van Vlaanderen'

  Axelle Red is het nieuwe jurylid van de talentenjacht 'The Voice van Vlaanderen'. De Hasseltse zangeres vervangt Natalia en vervoegt Bent Van Looy en Regi, de twee andere nieuwe gezichten..  Axel komt naar 

  de AB te Brussel 

  op 26 Maart 2015...

   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rest van die kostelijke struisvogel opgegeten...
  Rest van die kostelijke struisvogel opgegeten met name "kieken"(hmm)
  Wat boontjes in tomatensaus opgewarmd met wat ketchup erbij....
  Een patatje gekookt....
  Alles was op....
  Probleem met te weinig uien in huis is ook opgelost...
  Gisterennamiddag nog een fietstocht gemaakt tussen16-18 h...
  Gestopt bij stamcafé....
  Paar uien meegekregen van de bazin daar.....
  Bazin zei......En geef er geen terug hé .....
  Maar heb al iets in petto als ze op een dag 's morgens haar deur zal openen(hmm)
  Ruilhandel is voor mij gelijk aan:
  Men krijgt iets en je geeft iets meer terug...
  Ga dus 2 eieren bij die uien voegen....
  Hopelijk knijpt ze niet te hard in die zak de curieuzeneuze mosterdpot cafébazin....
  PS: Zei hier net tegen vrouwlief..
  doe deze namiddag maar je helm aan hé..
  waarom vroeg ze...
  Omdat de wind gaat vallen zei ik(hmm)..


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Upton:
  Kate Upton vet? Nog in geen honderd jaar. Toch kreeg het razend knappe model net dat venijnige drieletterwoord naar het hoofd geslingerd. Ook haar reclamespotje voor hamburgers vonden de criticasters maar niets.

  De afzender maakt echter veel duidelijk: SkinnyGossip, een website die anorexia bewierookt en zelfs de gevaarlijke grenzen niet schuwt.

  Ondanks de verwaarloosbare bron voelde Kate zich toch geroepen om de puntjes op de i te zetten. "Ik ga me niet uithongeren om superslank te worden. Ik wil van mijn leven genieten en dat is simpelweg onmogelijk als ik niet meer mag eten."

  Ook haar woordvoerder vond de aanval absurd. "Kate ziet er prachtig uit en is zo gezond als een visje", luidde zijn conclusie. Kortom: eat that, jankers!


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen paar foto's genomen van waterlelies in ons vijvertje

  .Zonnetje was van de partij......(voor een keer)
  Daar ik zonder filters werk in de vijvers had ik weinig bloei door de vele regen...
  (bloei zijn algen die natuurlijk verschijnen en na een tijd weer verdwijnen als je de natuur zijn werk laat doen )


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner

  .

  Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Zwitsers zangeres en actrice. Ze had voorheen de Amerikaanse nationaliteit, maar heeft deze opgegeven. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren 60 en 70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren 80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met 180 miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar krachtig stemgeluid en om haar energieke optredens waarbij ze al haar fysieke troeven uitspeelt: big hair, een normale boezem en slanke benen geaccentueerd door hoge hakken en een korset of minirok.

  Anna Mae Bullock werd geboren als dochter van Floyd Richard Bullock (1912-1967), opziener bij een boerderij, en Zelma Currie (1918-1999). Ze heeft een oudere zuster Alline; een oudere halfzus kwam om bij een auto-ongeluk in de jaren 40. Uit recent onderzoek van Amerikaanse genealogen blijkt dat ze voor een derde Europese en twee derde Afro-Amerikaanse voorouders heeft. Haar eerste jaren werden overheerst door de vele ruzies tussen haar ouders die uiteindelijk scheidden toen ze drie jaar oud was. De kinderen werden later door hun moeder achtergelaten bij de grootmoeder van vaderskant en later bij de grootmoeder van moederskant.

  Als klein kind zong Anna Mae in kerkkoortjes. Na schooltijd werkte ze als katoenplukster; een klusje waar ze altijd een hekel aan had. Op haar twaalfde kon ze in dienst als huishoudster bij een blank gezin. In 1956 overleed haar grootmoeder, waarna ze bij moeder en zus in St. Louis (Missouri) terechtkwam.

  In St. Louis ontmoette Bullock in 1958 rock-'n-rollpionier Ike Turner die in een nachtclub optrad met zijn band The Kings of Rhythm. Tijdens optredens kwam het voor dat meisjes uit het publiek een kans kregen stukjes te zingen. Anne Mae Bullock volgde de band wekenlang en uiteindelijk kreeg ook zij een kans. Ze zong het nummer You Know I Love You van B.B. King. Het publiek was razend enthousiast door haar ruwe en krachtige stem. Ike besloot Anne Mae, die toen nog op de highschool zat, als achtergrondzangeres te gebruiken.

  Ike had vaker talent gescout, maar als ze eenmaal succesvol waren, verlieten ze hem allemaal. Anna Mae beloofde dit nooit te zullen doen en ze kregen een sterke vriendschapsband. In die tijd kreeg de achttienjarige Bullock een affaire met Ikes saxofonist Raymond Hill. Uit deze kortstondige relatie werd in 1959 zoon Raymond Crai geboren, die later de achternaam Turner kreeg. Eerder dat jaar kwam Anna Mae van highschool waardoor haar niets meer in de weg stond om bij de band te komen.

  Tina Turner woont tegenwoordig in Zwitserland in Küsnacht bij Zürich en kreeg op 22 april 2013 de Zwitserse nationaliteit. Zij is relatief weinig in de VS. Ze woont samen met de Duitser Ernst Bach die vijftien jaar jonger is dan zij en met wie ze sinds de jaren 80 een relatie heeft. In 2013 maakte ze bekend dat ze verloofd is met Bach. Bach en Turner zijn getrouwd op 21 juli 2013. Op 24 oktober 2013 heeft ze haar Amerikaanse nationaliteit officieel opgegeven en ze heeft nu alleen nog de Zwitserse nationaliteit.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Black Crowes

  The Black Crowes is een op blues georiënteerde rockband uit Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia. De band met de broers Chris en Rich Robinson als drijvende kracht, hebben in de jaren negentig verscheidende top 40-hits gehad en meer dan dertig miljoen platen verkocht. Ze staan ook bekend om hun retrogeluid en hun uitgebreide jamsessies.

  De band is ontstaan onder de naam Mr. Crowes Garden in 1985. Ook is de band meerdere keren van bezetting gewisseld, de broers Chris Robinson (zang) en Rich Robinson (gitaar) zijn de enige die continu in de band hebben gezeten. Daarnaast waren in deze tijd ook Jeff Cease (gitaar), Johnny Colt (basgitaar) en Steve Gorman (drums) lid van de band. In 1989 maakte de bandleden, die waren beïnvloed door bands zoals Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Faces, The Band, Little Feat, Creedence Clearwater Revival en door Southern rock, een democassette die er voor zorgde dat ze gecontracteerd werden door het platenlabel American Recordings.

  In 1990 brachten de Crowes hun debuut uit onder de naam $hake Your Money Maker. Het album, dat werd gedragen door de nummers "Hard to Handle" (een Otis Redding-cover), "She Talks to Angels", "Jealous Again", "Twice As Hard", "Sister Luck" en "Seeing Things", werd een groot succes en verkocht meer dan vijf miljoen exemplaren en kreeg in 1995 vijf keer platinum. De singles "Hard to Handle" en "She Talks to Angels" werden allebei een hit in de Verenigde Staten en omdat de muziek op het kruispunt lag van meerdere muziekstijlen werden The Black Crowes een zeer bekende band, ook buiten de Verenigde Staten. Ze stonden vooral rond deze tijd ook bekend als een band die openlijk de legalisatie van marihuana verkondigde.

  Nadat de gitarist Jeff Cease was vervangen door Marc Ford en toetsenist Eddie Harsch was aangetrokken, brachten The Black Crowes in 1992 hun tweede album uit onder de naam The Southern Harmony and Musical Companion. Het album kent overduidelijke soulinvloeden, wat vooral te merken valt aan de achtergrondkoren en de piano- en orgelgeluiden van Harsch. Ook dit album wordt goed ontvangen, mede door de nummers "Remedy", "Thorn In My Pride", "Sting Me", "Sometimes Salvation" en "Hotel Illness". De singles "Remedy" en "Hotel Illness" worden ook in Nederland een top 40-hit. In 1995 kreeg het album in de V.S. dubbelplatinum, wat inhield dat er daar meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht waren. Live beginnen de Crowes zich nu steeds meer als jamband in de stijl van The Grateful Dead of The Allman Brothers Band te ontwikkelen.

  In 1994 bracht de nu zeskoppige band het album Amorica uit, nadat het jaar daarvoor het album Tall was geannuleerd. Ondanks dat Amorica geen hitsingle had opgeleverd kreeg het album toch goud, wat inhield dat er in de V.S. meer dan 500.000 exemplaren ware verkocht. De hoes van het album was controversieel omdat het een foto toont, afkomstig van een editie van het tijdschrift Hustler uit 1976, van een vrouw met alleen een bikinibroekje van de Amerikaanse vlag aan, waaronder schaamhaar tevoorschijn komt.

  Het album Three Snakes & One Charm kwam in 1996 uit. Een nieuw album werd begin 1997 opgenomen, maar werd nadat die zomer gitarist Marc Ford was ontslagen en bassist Johnny Colt ontslag had genomen, geannuleerd. Het materiaal van het album was later alsnog via het bootlegcircuit te verkrijgen en veel nummers van het album werden later door de band live gespeeld. In 2006 werd het alsnog uitgebracht samen met het materiaal van Tall onder de titel The Lost Crowes.

  Bassist Sven Pipien werd in 1998 aan de band toegevoegd en de weer vijfkoppige band kwam gaf jaar daarop het album By Your Side uit, wat door het label Columbia Records werd uitgebracht. Het album was bedoeld als een terugkeer naar hun eerdere, jongere geluid en breekt duidelijk met de lijn die was ingezet met Amorica en Three Snakes & One Charm. Het album werd echter door de critici en door sommige fans als glansloos aangemerkt. Gitarist Audley Freed werd net voor de opnames van By Your Side aan de band toegevoegd, maar deed nog niet mee aan de opnamesessies.

  In 2000 gingen The Crowes op tournee en namen ze een livealbum op met Led Zeppelin gitarist Jimmy Page. In datzelfde jaar trouwde Chris Robinson met de actrice Kate Hudson, de dochter van Goldie Hawn.

  Hun zesde studioalbum, Lions kwam in 2001 uit, maar deze keer onder het label V2 Records, omdat By Your Side zo slecht had verkocht dat Columbia Records de band had laten vallen. Vanaf Lions kwamen de singles "Lickin" en "Soul Singing".

  Het livealbum Live, samengesteld uit twee uitverkochte concerten in Boston kwam in 2002 uit. Rond hetzelfde moment kondigde de band aan voor onbepaalde tijd een pauze te willen nemen.

  Chris Robinson bracht hierna twee albums uit met de band "New Earth Mud"; New Earth Mud in 2002 en This Magnificent Distance in 2004. Rich Robinson formeerde voor korte periode de band Hookah Brown en bracht in 2004 zijn soloalbum, Paper uit.  In het begin van 2005 werden er vijf concerten geboekt onder de schuilnaam Mr. Crowes Garden (hun eerste naam), wat het einde inluidde van de pauze voor onbepaalde tijd die in 2002 was aangekondigd. De band bestond naast de broers Robinson uit Eddie Harsch, Marc Ford, Sven Pipien en de nieuwe drummer Bill Dobrow. Er volgden daarna meerdere shows onder hun echte naam en Bill Dobrow werd ondertussen vervangen door hun eerste drummer Steve Gorman. In maart 2006 werd de live dvd en het live album Freak n' Roll... Into The Fog uitgebracht. Daarna, in april gingen de gebroeders Robinson samen op een intieme akoestische tournee onder de titel; "Brothers Of A Feather: An Acoustic Evening With Chris & Rich Robinson of The Black Crowes". Respectievelijk eind augustus en begin september van dat jaar vertrokken echter alweer de bandleden Marc Ford en Eddie Harsch. Ze werden vervangen door Paul Stacey op gitaar en Rob Clores op keyboards.

  Op 4 maart 2008 wordt Warpaint uitgebracht, het eerste album opgenomen met 2 nieuwe bandleden, te weten Luther Dickinson als tweede gitarist en Adam MacDougal op keyboards. Dit album wordt voorafgegaan door de single "Goodbye Daughters of the Revolution". In 2009 verschijnt het dubbel album Before the Frost...Until the Freeze. Dit album is live met publiek opgenomen in de thuisstudio van The Band drummer Levon Helm. Deze opnames en de repetities worden ook op beeld vastgelegd en verschijnen als de DVD Cabin Fever. Het geluid van de band is in deze laatste incarnatie duidelijk weer veranderd. Steeds vaker wordt terug gegrepen naar hun akoestische folk en country -roots maar ook nieuwe invloeden dienen zich aan zoals disco in het nummer "I Ain't Hidin'" en Indiase muziek in "Aimless Peacock" .

  Begin 2010 maakt de band bekend dat zij na één laatste tour, de Say Goodbye to the Good Guys Tour, voor onbepaalde tijd met hiatus gaat om meer tijd met familie en kinderen door te brengen en solo projecten te ondernemen. Ter afscheid neemt de band Croweology een dubbel cd met akoestische versies van hun favoriete nummers op. December 2010 werden de laatste optredens in de VS gedaan. In juli 2011 wordt de tour afgesloten met acht optredens in Europa, waarvan drie in Nederland en een in België; een op Zwarte Cross, een op het Blues Peer festival en ter afsluiting twee in Paradiso.

  The Black Crowes komen naar Brussel op....

  21 juni 2013


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn and her Magnificent Seven...Belgische zangeres

  .


  Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Vlaamse zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificent Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul  De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie en het Instituut voor Muziek en Dans (MUDA). Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene. Een laatste project waarin Lien mee doet is Howie and Linn.

  Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singels braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hits zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalden ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album. Die periode stond ze ook twee weken op een op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant cover 'I don't wanna dance', een nieuwe hit.

  Op 6 februari 2009 won De Greef één van de Music Industry Awards van 2008(MIA), namelijk die in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan.Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

  Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.


  Lady Linn (31) kennen we vooral van hits als I don't wanna dance samen met haar Magnificent Seven, maar de Gentse zangeres is ook al jaren actief in de housemuziek. Samen met dj Red D en San Soda heeft ze nu zelfs een wereldwijde hit te pakken met It's You , een cover van E.S.P die ze in de zomer van 2011 opnam. ‘Het nummer is bij het gerenommeerde houselabel Defected beland en dj's overal ter wereld pikken het gretig op.'

  It’s You brengt Lien De Greef, zoals Lady Linn echt heet, binnenkort naar Londen en Ibiza. ‘Defected organiseert op 25 mei een feest in de Britse hoofdstad en daar treden wij op. Ook op Ibiza komt zo’n party en ook daar zijn we van de partij.’

  Lady Linn houdt van veel muziekjes. ‘Of het nu jazz, pop, soul of dance is... mij maakt het niet uit. Voor mij is het allemaal muziek. Mijn smaak gaat alle kanten uit.’

  Begin 2014 moet een nieuw Lady Linn-album uitkomen. ‘Ook die plaat zal helemaal anders klinken dan wat het grote publiek van mij gewoon is.’

  Lady Linn komt op

  13 februari 2014 naar de

  AB te Brussel

  met haar primeur....


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Paul
  Billy Paul
  (geboren Paul Williams , 01 december 1934) is een Grammy Award winnende Amerikaans  soul  zanger , het meest bekend om zijn 1972 -nummer-een enkele , " Me and Mrs Jones "en de 1973 album en single" War of the goden ", die zijn meer conventionele pop, soul en funk stijlen combineert met elektronische en psychedelische invloeden. Hij wordt meestal geïdentificeerd door zijn diverse vocale stijl die varieert van zacht en soulvolle laag en schor.

  Geboren en getogen in Noord-Philadelphia, Pennsylvania
   , Paul begon zijn zang carrière toen hij twaalf was, die op de lokale radio shows. Thuis luisteren naar de collectie van zijn familie van 78s , Paul is begonnen met de ontwikkeling van een vocale stijl die uiteindelijk sporen van jazz , R & B en pop vertoond .

  Paul ging naar de Temple University , West-Philadelphia Music School en Granoff School of Music , voor formele vocale opleiding. Overschakelen van rockmuziek tot pop ballads, hij werd al snel bekend door zijn optredens op de ondergrondse muzikale circuit in Philadelphia. Paul's populariteit groeide en leidde tot optredens in clubs en op universiteiten op nationaal niveau. Dit heeft geleid tot verdere mogelijkheden, die in overleg met Charlie Parker , Dinah Washington , Nina Simone , Miles Davis , The Impressions , Sammy Davis, Jr en Roberta Flack .

  Paul vormde een trio en sneed zijn eerste plaat, "Waarom ben ik" voor Jubilee Records voordat ze opgesteld werd in de Armed Services . Na zijn ontslag kwam hij bij het ​​New Dawn platenlabel, en was een korte stand in voor een van de Blue Notes met Harold Melvin. Zijn eerste Philly album, Feeling Good op de Cadillac Club gecombineerde Billy Paul en Gamble / Huff geproduceerde songs, en werd uitgebracht op de Gamble Label. Dit werd gevolgd door Ebony vrouw , een meer commerciële release op de Gamble & Huff Neptunus Label .

    Het eerste album van Paul werd uitgebracht op de Philadelphia International Records label, plaatste hem in de mainstream arena. Het was echter met zijn tweede album dat hij zowel de commerciële en kritische erkenning, ontving met " Me and Mrs Jones "zijn meest opvallende track.

  " Me and Mrs Jones "was een nummer 1 hit voor de laatste drie weken van 1972, de verkoop van twee miljoen exemplaren (platina single status), en kreeg ook  een Grammy Award hiervoor .Met de gouden album en platina single brak de kunstenaar op de wereld grafieken door, waaronder het Verenigd Koninkrijk , waar de single de ingevoerde Top 20 van de UK Singles Chart bereikte in het begin van 1973. 

  Naast het ontvangen van de Grammy,  won Paul diverse Ebby awards (gegeven door de lezers van Ebony Magazine ),

  In 2011 zong Paul nog mee voor het album van de Franse zangeres Chimène Badi door het opnemen van een duet met haar "Is het Niet...... No Mountain High Enough"


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lobo


  Roland Kent Lavoie , beter bekend onder de artiestennaam  Lobo (geboren 31 juli 1943) is een Amerikaanse  singer-songwriter , die succesvol was in de vroege jaren 1970, met  diverse Amerikaanse Top 10 hits, waaronder ' Me and You and a Dog Named Boo "

  Geboren in Tallahassee , Florida , werd Lavoie opgevoed door zijn moeder in Winter Haven, Florida samen met zijn zes broers en zussen.
   Hij begon zijn muzikale carrière in 1961 als lid van een lokale band, The Rumours.

   Lavoie werd lid van de band The Sugar Beats en ontmoette producer Phil Gernhard.
   Hij nam een regionale hit op voor de band, een cover van Johnny Rivers 'lied: "Wat doe ik hier".

  Tijdens de jaren 1960, werkte hij met vele andere bands, waaronder de Amerikaanse Man, The Uglies.


   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox
  .

  ...

  Annie Lennox (2004).

  Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

  Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

  Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

  Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was wereldwijd een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

  De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

  Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

  In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

  Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama

   

  Annie Lennox heeft in
   November 2013
   de zogenoemde Music Industry Trusts Award in ontvangst mogen nemen. Dat meldt de Britse openbare omroep
  BBC. De 58-jarige Schotse zangeres kreeg de speciale prijs in Londen voor haar prestaties op het muzikale vlak en haar liefdadigheidswerk.

  De voormalige Eurythmics-zangeres kreeg tijdens de ceremonie lof toegezwaaid van onder anderen Sir Elton John en Adele. Eerstgenoemde kon niet aanwezig zijn, maar sprak Lennox toe in een videoboodschap. Hij zei: "Je verdient deze prijs niet alleen voor je enorme bijdrage aan de muziekindustrie, maar ook voor je werk voor diverse goede doelen en als activiste."

  Adele, die wel lijfelijk aanwezig was in het Grosvenor House Hotel, sprak het publiek toe: "Zoveel van haar liedjes zijn de soundtrack van mijn leven. Annie Lennox is constant aanwezig in mijn leven. Een voorbeeld van briljant talent dat invloed heeft op iedereen."

  Lennox, die na de ceremonie een optreden gaf, was zichtbaar geroerd en voelde zich vereerd met de prijs en de lofuitingen. "Muziek heeft me een leven vol ervaringen en kansen gegeven, waarvan ik nooit had kunnen dromen. Ik voel me bevoorrecht om een artiest te kunnen zijn, met name als vrouw."

  Annie Lennox was ook nog te zien

   in  Los Angeles op

  16 oktober 2014...

   

   

   

   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip & terrasje meegepikt....(kip is wel betaald hé)


  Kip en wat gebakken patatjes gekocht op de markt....
  8,20 euro zei verkoopster....(enkel voor de kip)
  Ik.....Das een struisvogel zekers?
  Is toch al veel geld vond ik voor zo'n kip(maar gaan er wel een paar keer van kunnen eten)
  Na de markt  ( " bij dit mooi weer" ) terrasje meegepikt voor de nodige D vitamientjes...
  Leuk en gezellig...vrouwlief haar kauwgum draaide ze weer in een papiertje om dan na terrasbezoek terug op te vissen....
  We leken wel Hollanders(hmm)....
  Euh.....De (zuinige) Belgen hebben goed gegeten,
  ook al weet ik niet hoeveel keer die voorgebakken patatjes al eens gebakken waren...
  Doel deze morgen was ook:
  brood en uien mee te brengen,
  bij thuiskomst...
  Geen brood en uien....!!!!!Vergeten.....!!!!!  Bereidtijd.....Microgolftime...

  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europe

  .

  ...

  Europe is een Zweedse band uit Upplands Väsby. Oorspronkelijk was Europe een progressieve rock-groep, maar om meer airplay te krijgen stapte Europe over op een softer geluid met een prominentere rol voor de keyboards. De band begon in 1979 onder de naam "Force". Met die naam wonnen ze in Zweden 'Luciarock', een talentenjacht voor bands. Ze speelden daar "In the Future to come" en "The king will return". Deze nummers zijn terug te vinden op hun eerste CD 'Europe'.


   

  Europe brak internationaal door met het nummer The Final Countdown uit 1986. Er is ook een wereldtour geweest die 'The final countdown' heette. Dit nummer stond in veel landen, waaronder Nederland en België, op nummer 1 en geldt voor velen als een rock-klassieker.

  Ex-leden Peter Olsson (1979 – 1981
  Marcel Jacob (1981)
  Tony Reno (1979 – 1984)
  Kee Marcello (1986 – 1992

  Het was in Nederland de bestverkochte single van 1986. Gedurende de jaren '80 scoorde Europe nog een paar hits, waarvan Rock the Night, Carrie en Superstitious de bekendste zijn. In Japan geldt Seven doors hotel, een nummer van het debuutalbum Europe, als een rockklassieker. Het werd daar gebruikt als leader in een bekende film.

  ...

  Europe komt op 5 maart 2015

  naar Glasgow...


  Categorie:Muziek  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Les lacs du Connemara
  Michel Sardou  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Skinny
 • Linecia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Galaxy
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Batulang
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Loker
 • Junior
 • Roffe De Noorse Viking
 • Sussi
 • Pr4 wise
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Omaria
 • Andyrra
 • Nurul
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Epul
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Issuepapers
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • Fadhil
 • Karga
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Musica En General (RC)
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Linda Ishak
 • Istana Larangan
 • Agoy
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Janu

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Kesihatan Yang Tinak Tednilai
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Love Always
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Caroline's kiekjes
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Anke
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • It's Me
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Joanne
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Christine
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Mia
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • HET WEEKEND IS WEER VOORBIJ LIEVE BLOGGERTJES
 • Een vriendschappelijke groet!
 • Goede morgen Rudi
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week.
 • Fijn begin van een nieuwe week

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!