NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Welkom op mijn blog
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • The Moody Blues
 • Buit okkernoten in onze tuin...
 • Een gekookt ei kan smaken hé...
 • Acht trends voor in je huis
 • Vrouwlief met bretellen
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (113)
 • Dieren (301)
 • Dranken (84)
 • Film (428)
 • Fotografie (369)
 • Gezondheid (297)
 • Koken (841)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (89)
 • Mode (197)
 • Moppen (92)
 • Muziek (566)
 • Nieuws (1403)
 • Ons tuintje (408)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (467)
 • Wetenschap (236)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  josm
  blog.seniorennet.be/josm

  Sluffertjes_creations

  >
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson


  .

  Michael Joseph Jackson (Gary (Indiana), 29 augustus 1958 – Los Angeles (Californië), 25 juni 2009), bekend als The King of Pop, was een Amerikaans zanger, danser en componist. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van de 20e eeuw. Jackson onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en zijn typische dansbewegingen.
  Jackson stond al op zeer jeugdige leeftijd als lid van The Jackson 5 op het podium en startte als tiener een solocarrière. In het begin van de jaren 80 was hij internationaal een van de grootste popsterren. Hij bereikte zijn grootste succes met het album Thriller, dat met 65 miljoen verkochte exemplaren geldt als het bestverkochte album aller tijden. Jackson heeft wereldwijd tussen 300 en 400 miljoen albums en singles verkocht.


  Jackson versterkte zijn muziek en imago met opvallende videoclips, waarin zijn ritmische dansstijl duidelijk tot uitdrukking komt. Een van de bekendste videoclips, die van Thriller, duurt maar liefst 14 minuten. De clip voor zijn hitsingle Scream

  , een duet met zijn zus Janet Jackson, kostte zeven miljoen dollar. Deze clip houdt sinds 1995 het record voor duurste muziekvideo. Die video, geregisseerd door Mark Romanek, kreeg een MTV Video Music Award in de categorie dance en een Grammy Award voor beste korte video. Karakteristiek voor de muziek van Michael Jackson is zijn stem en de in bijna alle nummers aanwezige sterke baslijn.


  Naarmate de ster van Jackson rees, begon zijn populariteit echter te dalen. Mede als gevolg daarvan verschoof de aandacht in de media van zijn muziek naar het nogal excentrieke karakter van Jackson en zijn privéleven. Hij werd dikwijls afgeschilderd als iemand die totaal afgezonderd leefde van de 'grotemensenwereld' en zijn tijd liever met kinderen en dieren doorbracht (het Peter Pan-syndroom). Om die redenen werd Jackson in de media vaak Wacko Jacko genoemd, een naam die hij verafschuwde.


  Jackson overleed op donderdag 25 juni 2009, nadat hij rond het middaguur in zijn woning in Los Angeles door een hartstilstand werd getroffen. Hij werd naar het UCLA Medical Center gebracht, waar hij om 14:26 uur lokale tijd (21:26 UTC) dood werd verklaard. De herdenkingsceremonie vond plaats op 7 juli 2009 in Los Angeles. Op donderdag 3 september 2009 is Jackson, 70 dagen na zijn dood, bijgezet in een mausoleum op Forest Laws Memorial Park in Glendale.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santana (band)
  Santana is een latinrockband die eind jaren zestig is opgericht door Carlos Santana; gitarist, naamgever en de enige constante factor in alle samenstellingen die deze band heeft gekend.
  In 1966 richtte Carlos Santana samen met bassist David Brown en toetsenist Gregg Rolie de Santana Blues Band op. Hoewel de band de naam van Carlos Santana droeg (het was van de muzikantenvakbond verplicht om de band naar de muzikale leider te noemen) was het meer een collectief zonder leider. Na verloop van tijd werd de naam ingekort tot Santana en op 16 juni 1968 maakte de band zijn debuut in de Fillmore. In 1969 maakte Carlos Santana zijn albumdebuut op The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper van Mike Bloomfield en Al Kooper.


  Santana kwam onder contract bij Columbia Records en bracht een titelloos debuutalbum uit met de single Evil Ways (een cover van Willie Bobo). Dit album en het optreden op Woodstock betekende de doorbraak van de band.

  In 1970 verscheen het album Abraxas met de covers Black Magic Woman (Fleetwood Mac) en Oye Como Va(Tito Puente).

  Met het succes kwamen ook de drank, de drugs en de artistieke meningsverschillen. Gregg Rolie en een paar andere leden wilden verdergaan met het karakteristieke rockgeluid; Carlos Santana wilde een andere koers omdat hij zich steeds meer begon te interesseren voor spiritualiteit, meditatie en jazz. Dit laatste omdat hij een groot fan was van Miles Davis en John Coltrane.

  Toen de timbalesspeler Chepito Areas werd getroffen door een bijna fatale hersenbloeding werd hij vervangen door Willie Bobo en later door Coke Escovedo. Dit zeer tegen de zin van de congaspeler Mike Carabello waardoor het collectief van weleer langzaam maar zeker scheuren begon te vertonen.

  In 1971 werd het derde album opgenomen met de blazers van Tower of Power, Neal Schon als tweede gitarist, en timbalesspeler Chepito Areas.

  Santana III (met o.a. Everybody's Everything en No One To Depend On) verkocht meer dan twee miljoen exemplaren.

  Maar daarmee waren de problemen niet opgelost. Carlos Santana had moeite met het drugsgebruik van Mike Carabello die evenals Brown en Areas de band verliet. De eerste twee werden vervangen door James Mingo Lewis en Tom Rutley. Een tournee door Zuid-Amerika kwam in de Peruaanse hoofdstad Lima tot een abrupt einde vanwege studentenprotesten tegen de Amerikaanse regering.  In 1999 bracht Santana het album Supernatural uit waarop hij samenwerkte met succesvolle artiesten als Wyclef Jean, Lauryn Hill, Eric Clapton, Rob Thomas van Matchbox 20 en Everlast. Mede dankzij de singles Smooth en Maria Maria werd Supernatural de grootste hit uit zijn carrière.

  In 2001 speelde Carlos Santana mee met het nummer (Whatever Happens) van het Michael Jackson-album Invincible.

  In 2002 verscheen het album Shaman met het door Michelle Branch gezongen The Game of Love (oorspronkelijk bedoeld voor Tina Turner). Ook Michael Shrieve verleende ruim 30 jaar na zijn vertrek een gastbijdrage.

  In 2005 volgde All That I Am waarop Santana werd bijgestaan door onder andere Steven Tyler van Aerosmith, Chad Kroeger van Nickelback, Joss Stone, Sean Paul en wederom Michelle Branch wier bijdrage door de pers werd afgedaan als The Game of Love II. Het door Kroeger gezongen Into the Night bereikte pas in 2007 de hitlijsten. Datzelfde jaar speelde Carlos Santana mee op de hit Illegal van Shakira.

  In 2010 verscheen het laatste samenwerkingsalbum Guitar Heaven waarop Santana rockklassiekers coverde.

  In mei 2012 verscheen Shapeshifter; dit album bevat instrumentale restopnamen en is opgedragen aan de Noord-Amerikaanse Indianen. De bijbehorende tournee begon met een reeks optredens in Las Vegas

   
  en was in juli 2013
  op het North Sea Jazz festival...
  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Right said Fred

  .  Right Said Fred
  is een
  Britse popgroep, in 1989 opgericht door de broers Richard en Fred Fairbrass, samen met hun goede vriend Mark Hollins. De naam verwijst naar een komisch nummer waarmee de acteur Bernard Cribbins in 1962 een hit scoorde.

  De groep brak in 1991 door met de hit I'm Too Sexy, die verhaalt over een mannequin op de catwalk. Later dat jaar verscheen Don't Talk Just Kiss, waarop ook souldiva Jocelyn Brown is te horen. Met de single Deeply Dippy scoorde Right Said Fred in 1992 hun derde hit op rij. De drie singles zijn te vinden op het succesvolle debuutalbum Up. De vierde single is een dubbele A-kant met de nummers Those Simple Things en Daydream.

  In 1993 verscheen hun tweede album, Sex & Travel, maar het commerciële succes is sindsdien achterwege gebleven. Alleen in Duitsland weet Right Said Fred nog hits te scoren, al haalt You're My Mate in 2001 ook nog de Top 20 in hun thuisland
   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Moore

  Robert William Gary Moore (Belfast, 4 april 1952 - Estepona, 6 februari 2011 ) was een Noord-Ierse gitarist.

  Moore werd geboren als één van de vijf kinderen van de plaatselijke concertpromotor Robert Moore en de huisvrouw Winnie Moore. Dankzij het beroep van zijn vader groeide Moore op met het luisteren naar muziek van Ierse bands, live spelen en country-, rock- en popmuziek uit die tijd. In 1958 trad hij op zesjarige leeftijd voor het eerst op. Gekleed in een korte broek en staand op een stoel om bij de microfoon te komen, zong hij samen met de showband een nummer dat “Sugartime” heette.  In 1962, Moore was toen 10 jaar, kocht zijn vader een gitaar van een muzikant. Dit was een grote akoestische gitaar van Framus. De snaren waren erg hard, moeilijk af te stemmen en de gitaar was hiermee dus erg moeilijk te bespelen. Toch wist Moore in de eerste week al een aantal Shadows-liedjes onder de knie te krijgen. Hij had zichzelf wat akkoorden aangeleerd met behulp van een boek, keek naar andere mensen die gitaar speelden, luisterde naar platen en kreeg zo het gevoel van het gitaarspelen. Hoewel hij linkshandig was, begon hij te spelen met een rechtshandige gitaar, simpelweg omdat hij andere gitaristen dat ook zag doen.

  Een jaar later trad Moore op onder de naam “Little Gary”. Weer twee jaar later, het was toen 1965, speelde hij in een bandje genaamd “The Beat Boys” in zijn vaders club net buiten Belfast. Later speelden ze in hotels en balzalen en qua repertoire speelden ze feitelijk alles wat het publiek maar wilde horen.

  Zijn eerste soloalbum bracht Moore in 1973 uit als de Gary Moore Band. In 1979 startte hij, met hulp van Phil Lynott, een echte solocarrière. De combinatie van Moore's gitaarspel en Lynotts stem leverde de single "Parisienne Walkways" (van het album ‘Back On The Streets’) op die in april 1979 de Britse top tien haalde.

  Na een serie stevige rock-albums keerde Moore terug naar de blues met het album Still Got the Blues, met daarop bijdragen van B.B. King, Albert King en Albert Collins. Dit album was een geweldig succes. Moore bleef bij de blues tot 1997, toen hij besloot te gaan experimenteren met moderne dancebeats in Dark Days In Paradise. Dit zette vele fans, en ook de muziekpers, danig op het verkeerde been. Met het album Back to the Blues keerde Moore uiteindelijk terug op het vertrouwde bluesstramien. Zijn meest recente album is Bad for you baby.


  Moore overleed op 58-jarige leeftijd, tijdens zijn vakantie  in een hotel in Estepona, Spanje. Eerst ging het gerucht dat hij was overleden door verstikking in zijn eigen braaksel, later werd bevestigd dat een hartaanval de doodsoorzaak was


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brenda Lee...(Music from the film

  Brenda Mae Tarpley (Atlanta, 11 december, 1944), beter bekend als Brenda Lee, is een Amerikaans zangeres. Ze is actief onder de genres rockabilly, rock-'n'-roll, country en pop. Brenda Lee is het best bekend van haar hits I'm Sorry en Rockin' Around the Christmas Tree.

  Lee was van jongs af aan muzikaal actief, tijdens kerkdiensten zong ze solo's en memoriseerde melodieën op jonge leeftijd door naar de radio te luisteren en ze na te fluiten. Lee's eerste aanraking met de muziekwereld was toen ze een door school georganiseerde regionale zangwedstrijd won. Haar prijs was een live verschijning tijdens een radioshow van Atlanta: Starmakers Revue, het volgende jaar trad ze daar op. Op tienjarige leeftijd was ze de grootste verdiener in haar gezin; haar vader was in 1953 overleden. Lee verscheen op televisie en radio. Nadat Lee in The Peach Blossom Special verscheen, veranderde de producer van de show haar naam in Lee, want Tarpley klonk te lastig om te onthouden  Tussen 1958 en 1965 scoorde Lee haar grootste hits. Succesvolle nummers van Lee tijdens die periode waren onder andere "Jambalaya (On the Bayou)", "Sweet Nothin's", "I Want to Be Wanted", "All Alone Am I", "Break It To Me Gently" "Fool #1" en "Dum Dum". Lee scoorde een hit met het nummer "Rockin' Around the Christmas Tree" uit 1958, een kerstmisnummer. Dit is haar meest verkochte nummer. In 1959 toerde Lee door het Verenigd Koninkrijk, waar ze toentertijd meer aanzien had dan in de Verenigde Staten. In 1960 was Lee's voorprogramma de toen nog beginnende en niet-bekende band The Beatles . In 1960 scoorde ze een nummer 1-hit met "I'm Sorry", dat in de Billboard Pop Chart stond. Het was haar eerste gouden single. Later werd het nummer genomineerd voor een Grammy Award. Lee's laatste toptien-single was in 1963: "Losing You".

  Latere loopbaan

  Na de tweede helft van de jaren 60 was Lee minder actief. Dit veranderde gedurende de jaren 70, toen ze weer succes maakte onder het countrygenre. Ze bracht notabele nummers uit, waaronder "My Boy Lollipop", "Nobody Wins", "Sunday Sunrise", "Wrong Ideas", "Big Four Poster Bed", "Rock On Baby", "He's My Rock", "Tell Me What It's Like", "The Cowboy and the Dandy" en "Broken Trust". In 1982 gaf Lee samen met Dolly Parton, Kris Kristofferson en Willie Nelson een album uit, genaamd The Winning Hand. Het werd een succesvol album en bereikte de top tien in de country-albumshitlijst van de VS. Lee's laatste notabele hit was in 1985, een duet met George Jones: "Hallelujah, I Love Her So".

  Hedendaags is Lee nog steeds actief, hoewel niet zoals vroeger. Nu en dan geeft ze nog eens optredens. In 2004 verscheen haar autobiografie: Brenda Lee: Little Miss Dynamite.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demis Roussos


  Artemios Ventouris Roussos (Grieks: Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσος) (Alexandrië, 15 juni 1946) is een Grieks zanger.

  Hij werd geboren in Egypte als zoon van Griekse ouders die alles verloren na de Suezcrisis en daarop naar Griekenland terugkeerden. In Griekenland was Roussos lid van een aantal groepen als The Idols, We Five en Aphrodite's Child alvorens een solocarrière te beginnen.

  Roussos is als gast te horen op een aantal albums van Vangelis, een van de bandleden van Aphrodite's Child.

  Zijn solocarrière vertoonde een piek in de jaren 1970-80 met een aantal hits waarvan de singles My Friend the Wind en Forever And Ever (1973) hoog genoteerd stonden in verschillende landen. Hij scoorde in december 1973 in Nederland een nummer 1 hit met Schönes Mädchen aus Arcadia.  Demis Roussos treedt ook nog steeds op...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procul Harem


  Procol Harum is een Britse band die in 1967 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer 1-hits A whiter shade of pale en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid

  File: Procol Harum.jpg

  De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

  A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

  In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

  Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg. In 2010 maakt Fisher op zijn website bekend dat hij een overeenkomst heeft gesloten met Onward Music Ltd, waarin alle juridische en financiële aangelegenheden met betrekking tot de rechtszaak op een bevredigende manier zijn opgelost.  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Faitfull...  .

  File: Marianne Faithfull-8-Istanbul 2.jpg

  Marianne Faithfull, Women's World Awards 2009

  File: Marianne Faithfull, Women's World Awards 2009 c.jpg


  Marian Evelyn (Marianne) Faithfull (Hampstead (Londen), 29 december 1946) is een Brits zangeres, die ontdekt is door The Rolling Stones.

  Ze begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde ze in die tijd (1965) met Summer Nights. Al snel had ze een relatie met Jagger. Nadat deze relatie uitging, stopte Faithfull tijdelijk met de muziek.

  In 1979 kwam ze terug met Broken English, met daarop haar tweede en in Nederland  grootste hit The ballad of Lucy Jordan. In 1981 kwam een derde en vooralsnog laatste single uit: Sweetheart. In 1994 kwam de autobiografie Faithfull op de markt. Ze was in 1997 te horen op het nummer The Memory Remains van Metallica, waarin ze de achtergrondzang voor haar rekening nam. In 2002 kwam ze weer met een soloalbum, getiteld Kissin' Time. Dit album werd gevolgd door het album Before the Poison uit 2004.

  Op 14 september 2006 werd bekend gemaakt dat Faithfull borstkanker had en daarom haar tournee moest afbreken. Op 11 oktober 2006 werd ze geopereerd in Frankrijk. Omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt, was verdere behandeling niet nodig.


  Maart 2011

  Zangeres Marianne Faithfull mag zich voortaan Commandeur in de Kunsten en Letteren noemen. De 64-jarige Britse kreeg de Franse onderscheiding in de stad waar ze deels woont, Parijs.

  Het was minister van Cultuur Frédéric Mitterrand die het lintje overhandigde aan Faithfull. Het gaat om één van de hoogste culturele onderscheidingen van ons buurland.

  De zangeres was uiteraard een tevreden vrouw na afloop. "De Fransen hebben me altijd verwelkomd sinds ik in 1964 naar Parijs begon te komen", klonk het.

  Faithfull brak al in de jaren 60 door. In 2010 presenteerde ze haar 23e album

                     

  In 2014 viert ze haar vijftigjarige carrière, ontegensprekelijk bewijs van een uitzonderlijk en groot talent.

  Marianne Faithfull komt op 19 November 2014

  naar

  "Het paleis voor schone kunsten"

  Brussel...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard Cohen...  Leonard-Cohen-s05.jpg


  Leonard Norman Cohen ,  (geboren 21 september 1934) is een Canadese singer-songwriter, musicus, dichter en romanschrijver. Zijn werk vaak onderzoekt religie, isolatie, seksualiteit en interpersoonlijke relaties. Cohen is ingewijd in de Amerikaanse Rock and Roll Hall of Fame en zowel de Canadese Music Hall of Fame en de Canadese Songwriters Hall of Fame . Hij is ook een metgezel van de Orde van Canada , 's lands hoogste burgerlijke onderscheiding

  Sir Leonard CohenSir Leonard Cohen


  Leonard Cohen concert 23 juni 2013 Sportpaleis Antwerpen

  Leonard Cohen concert 30 juni 2013 Vorst Nationaal Brussel
    


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rest van die kostelijke struisvogel opgegeten...
  Rest van die kostelijke struisvogel opgegeten met name "kieken"(hmm)
  Wat boontjes in tomatensaus opgewarmd met wat ketchup erbij....
  Een patatje gekookt....
  Alles was op....
  Probleem met te weinig uien in huis is ook opgelost...
  Gisterennamiddag nog een fietstocht gemaakt tussen16-18 h...
  Gestopt bij stamcafé....
  Paar uien meegekregen van de bazin daar.....
  Bazin zei......En geef er geen terug hé .....
  Maar heb al iets in petto als ze op een dag 's morgens haar deur zal openen(hmm)
  Ruilhandel is voor mij gelijk aan:
  Men krijgt iets en je geeft iets meer terug...
  Ga dus 2 eieren bij die uien voegen....
  Hopelijk knijpt ze niet te hard in die zak de curieuzeneuze mosterdpot cafébazin....
  PS: Zei hier net tegen vrouwlief..
  doe deze namiddag maar je helm aan hé..
  waarom vroeg ze...
  Omdat de wind gaat vallen zei ik(hmm)..


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Upton:
  Kate Upton vet? Nog in geen honderd jaar. Toch kreeg het razend knappe model net dat venijnige drieletterwoord naar het hoofd geslingerd. Ook haar reclamespotje voor hamburgers vonden de criticasters maar niets.

  De afzender maakt echter veel duidelijk: SkinnyGossip, een website die anorexia bewierookt en zelfs de gevaarlijke grenzen niet schuwt.

  Ondanks de verwaarloosbare bron voelde Kate zich toch geroepen om de puntjes op de i te zetten. "Ik ga me niet uithongeren om superslank te worden. Ik wil van mijn leven genieten en dat is simpelweg onmogelijk als ik niet meer mag eten."

  Ook haar woordvoerder vond de aanval absurd. "Kate ziet er prachtig uit en is zo gezond als een visje", luidde zijn conclusie. Kortom: eat that, jankers!


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen paar foto's genomen van waterlelies in ons vijvertje

  .Zonnetje was van de partij......(voor een keer)
  Daar ik zonder filters werk in de vijvers had ik weinig bloei door de vele regen...
  (bloei zijn algen die natuurlijk verschijnen en na een tijd weer verdwijnen als je de natuur zijn werk laat doen )


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Black Crowes

  The Black Crowes is een op blues georiënteerde rockband uit Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia. De band met de broers Chris en Rich Robinson als drijvende kracht, hebben in de jaren negentig verscheidende top 40-hits gehad en meer dan dertig miljoen platen verkocht. Ze staan ook bekend om hun retrogeluid en hun uitgebreide jamsessies.

  De band is ontstaan onder de naam Mr. Crowes Garden in 1985. Ook is de band meerdere keren van bezetting gewisseld, de broers Chris Robinson (zang) en Rich Robinson (gitaar) zijn de enige die continu in de band hebben gezeten. Daarnaast waren in deze tijd ook Jeff Cease (gitaar), Johnny Colt (basgitaar) en Steve Gorman (drums) lid van de band. In 1989 maakte de bandleden, die waren beïnvloed door bands zoals Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Faces, The Band, Little Feat, Creedence Clearwater Revival en door Southern rock, een democassette die er voor zorgde dat ze gecontracteerd werden door het platenlabel American Recordings.

  In 1990 brachten de Crowes hun debuut uit onder de naam $hake Your Money Maker. Het album, dat werd gedragen door de nummers "Hard to Handle" (een Otis Redding-cover), "She Talks to Angels", "Jealous Again", "Twice As Hard", "Sister Luck" en "Seeing Things", werd een groot succes en verkocht meer dan vijf miljoen exemplaren en kreeg in 1995 vijf keer platinum. De singles "Hard to Handle" en "She Talks to Angels" werden allebei een hit in de Verenigde Staten en omdat de muziek op het kruispunt lag van meerdere muziekstijlen werden The Black Crowes een zeer bekende band, ook buiten de Verenigde Staten. Ze stonden vooral rond deze tijd ook bekend als een band die openlijk de legalisatie van marihuana verkondigde.

  Nadat de gitarist Jeff Cease was vervangen door Marc Ford en toetsenist Eddie Harsch was aangetrokken, brachten The Black Crowes in 1992 hun tweede album uit onder de naam The Southern Harmony and Musical Companion. Het album kent overduidelijke soulinvloeden, wat vooral te merken valt aan de achtergrondkoren en de piano- en orgelgeluiden van Harsch. Ook dit album wordt goed ontvangen, mede door de nummers "Remedy", "Thorn In My Pride", "Sting Me", "Sometimes Salvation" en "Hotel Illness". De singles "Remedy" en "Hotel Illness" worden ook in Nederland een top 40-hit. In 1995 kreeg het album in de V.S. dubbelplatinum, wat inhield dat er daar meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht waren. Live beginnen de Crowes zich nu steeds meer als jamband in de stijl van The Grateful Dead of The Allman Brothers Band te ontwikkelen.

  In 1994 bracht de nu zeskoppige band het album Amorica uit, nadat het jaar daarvoor het album Tall was geannuleerd. Ondanks dat Amorica geen hitsingle had opgeleverd kreeg het album toch goud, wat inhield dat er in de V.S. meer dan 500.000 exemplaren ware verkocht. De hoes van het album was controversieel omdat het een foto toont, afkomstig van een editie van het tijdschrift Hustler uit 1976, van een vrouw met alleen een bikinibroekje van de Amerikaanse vlag aan, waaronder schaamhaar tevoorschijn komt.

  Het album Three Snakes & One Charm kwam in 1996 uit. Een nieuw album werd begin 1997 opgenomen, maar werd nadat die zomer gitarist Marc Ford was ontslagen en bassist Johnny Colt ontslag had genomen, geannuleerd. Het materiaal van het album was later alsnog via het bootlegcircuit te verkrijgen en veel nummers van het album werden later door de band live gespeeld. In 2006 werd het alsnog uitgebracht samen met het materiaal van Tall onder de titel The Lost Crowes.

  Bassist Sven Pipien werd in 1998 aan de band toegevoegd en de weer vijfkoppige band kwam gaf jaar daarop het album By Your Side uit, wat door het label Columbia Records werd uitgebracht. Het album was bedoeld als een terugkeer naar hun eerdere, jongere geluid en breekt duidelijk met de lijn die was ingezet met Amorica en Three Snakes & One Charm. Het album werd echter door de critici en door sommige fans als glansloos aangemerkt. Gitarist Audley Freed werd net voor de opnames van By Your Side aan de band toegevoegd, maar deed nog niet mee aan de opnamesessies.

  In 2000 gingen The Crowes op tournee en namen ze een livealbum op met Led Zeppelin gitarist Jimmy Page. In datzelfde jaar trouwde Chris Robinson met de actrice Kate Hudson, de dochter van Goldie Hawn.

  Hun zesde studioalbum, Lions kwam in 2001 uit, maar deze keer onder het label V2 Records, omdat By Your Side zo slecht had verkocht dat Columbia Records de band had laten vallen. Vanaf Lions kwamen de singles "Lickin" en "Soul Singing".

  Het livealbum Live, samengesteld uit twee uitverkochte concerten in Boston kwam in 2002 uit. Rond hetzelfde moment kondigde de band aan voor onbepaalde tijd een pauze te willen nemen.

  Chris Robinson bracht hierna twee albums uit met de band "New Earth Mud"; New Earth Mud in 2002 en This Magnificent Distance in 2004. Rich Robinson formeerde voor korte periode de band Hookah Brown en bracht in 2004 zijn soloalbum, Paper uit.  In het begin van 2005 werden er vijf concerten geboekt onder de schuilnaam Mr. Crowes Garden (hun eerste naam), wat het einde inluidde van de pauze voor onbepaalde tijd die in 2002 was aangekondigd. De band bestond naast de broers Robinson uit Eddie Harsch, Marc Ford, Sven Pipien en de nieuwe drummer Bill Dobrow. Er volgden daarna meerdere shows onder hun echte naam en Bill Dobrow werd ondertussen vervangen door hun eerste drummer Steve Gorman. In maart 2006 werd de live dvd en het live album Freak n' Roll... Into The Fog uitgebracht. Daarna, in april gingen de gebroeders Robinson samen op een intieme akoestische tournee onder de titel; "Brothers Of A Feather: An Acoustic Evening With Chris & Rich Robinson of The Black Crowes". Respectievelijk eind augustus en begin september van dat jaar vertrokken echter alweer de bandleden Marc Ford en Eddie Harsch. Ze werden vervangen door Paul Stacey op gitaar en Rob Clores op keyboards.

  Op 4 maart 2008 wordt Warpaint uitgebracht, het eerste album opgenomen met 2 nieuwe bandleden, te weten Luther Dickinson als tweede gitarist en Adam MacDougal op keyboards. Dit album wordt voorafgegaan door de single "Goodbye Daughters of the Revolution". In 2009 verschijnt het dubbel album Before the Frost...Until the Freeze. Dit album is live met publiek opgenomen in de thuisstudio van The Band drummer Levon Helm. Deze opnames en de repetities worden ook op beeld vastgelegd en verschijnen als de DVD Cabin Fever. Het geluid van de band is in deze laatste incarnatie duidelijk weer veranderd. Steeds vaker wordt terug gegrepen naar hun akoestische folk en country -roots maar ook nieuwe invloeden dienen zich aan zoals disco in het nummer "I Ain't Hidin'" en Indiase muziek in "Aimless Peacock" .

  Begin 2010 maakt de band bekend dat zij na één laatste tour, de Say Goodbye to the Good Guys Tour, voor onbepaalde tijd met hiatus gaat om meer tijd met familie en kinderen door te brengen en solo projecten te ondernemen. Ter afscheid neemt de band Croweology een dubbel cd met akoestische versies van hun favoriete nummers op. December 2010 werden de laatste optredens in de VS gedaan. In juli 2011 wordt de tour afgesloten met acht optredens in Europa, waarvan drie in Nederland en een in België; een op Zwarte Cross, een op het Blues Peer festival en ter afsluiting twee in Paradiso.

  The Black Crowes komen naar Brussel op....

  21 juni 2013


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn and her Magnificent Seven...Belgische zangeres

  .


  Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Vlaamse zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificent Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul  De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie en het Instituut voor Muziek en Dans (MUDA). Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene. Een laatste project waarin Lien mee doet is Howie and Linn.

  Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singels braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hits zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalden ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album. Die periode stond ze ook twee weken op een op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant cover 'I don't wanna dance', een nieuwe hit.

  Op 6 februari 2009 won De Greef één van de Music Industry Awards van 2008(MIA), namelijk die in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan.Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

  Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.


  Lady Linn (31) kennen we vooral van hits als I don't wanna dance samen met haar Magnificent Seven, maar de Gentse zangeres is ook al jaren actief in de housemuziek. Samen met dj Red D en San Soda heeft ze nu zelfs een wereldwijde hit te pakken met It's You , een cover van E.S.P die ze in de zomer van 2011 opnam. ‘Het nummer is bij het gerenommeerde houselabel Defected beland en dj's overal ter wereld pikken het gretig op.'

  It’s You brengt Lien De Greef, zoals Lady Linn echt heet, binnenkort naar Londen en Ibiza. ‘Defected organiseert op 25 mei een feest in de Britse hoofdstad en daar treden wij op. Ook op Ibiza komt zo’n party en ook daar zijn we van de partij.’

  Lady Linn houdt van veel muziekjes. ‘Of het nu jazz, pop, soul of dance is... mij maakt het niet uit. Voor mij is het allemaal muziek. Mijn smaak gaat alle kanten uit.’

  Begin 2014 moet een nieuw Lady Linn-album uitkomen. ‘Ook die plaat zal helemaal anders klinken dan wat het grote publiek van mij gewoon is.’

  Lady Linn komt op

  13 februari 2014 naar de

  AB te Brussel

  met haar primeur....


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monty Python

   

   

   

   

  .

  Monty Python is een Britse komediegroep, die vijf films, ontelbare albums, vier computerspellen, verscheidene boeken, vier tv-seizoenen met 45 afleveringen en diverse andere merchandising op haar naam heeft staan. De groep bestaat uit de leden Graham Chapman , John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De groep staat bekend om het (succesvol) doorbreken van de toen conventionele komedieregels.

  Michael Palin en Terry Jones ontmoetten elkaar op Oxford terwijl John Cleese, Graham Chapman en Eric Idle elkaar leerden kennen op Cambridge (al zat Idle een klas lager dan Cleese en Chapman). John Cleese en Graham Chapman hadden samen met Marty Feldman, Tim Brooke-Taylor en Aimi MacDonald in 1967 een sketchesprogramma, getiteld At Last the 1948 Show, dat gezien wordt als een kostbaar stukje pre-Python geschiedenis. Ook Terry Jones, Eric Idle, Michael Palin, Terry Gilliam (die voor de laatste afleveringen de animaties maakte), Denise Coffey en David Jason hadden al een programma in 1968: Do Not Adjust Your Set. John Cleese en Graham Chapman hoorden van Michael Palin en vroegen hem in hun show, How to Irritate People.

  Toen John Cleese en Graham Chapman een show aangeboden kregen bij de BBC, vroeg Cleese aan Palin of hij mee wilde doen, en Palin zei ja. Hij nam daarbij een deel van de leden van "Do Not Adjust Your Set" met zich mee. Dit leidde in 1969 tot Monty Python's Flying Circus. Die titel lag echter niet voor de hand. De BBC had in noodtoestand de naam van Barry Took, die diverse dingen in komedie deed, vastgeplakt aan de titel waar de Pythons half tevreden mee waren: Barry Took's Flying Circus. Ze vonden Flying Circus wel goed klinken maar wilden er een alternatieve naam bij hebben. Na veel overleg besloten ze Monty Python te nemen, en de rest is geschiedenis. Het beroemde marsthema van Flying Circus is The Liberty Bell van de Amerikaanse componist John Sousa. Het thema werd gekozen door Terry Gilliam omdat het niks te maken had met de inhoud en vrij van rechten was

  De tv-reeks Monty Python's Flying Circus werd uitgezonden door de BBC van 1969 tot 1974, en alle leden van Monty Python schreven eraan mee en acteerden. Het was een show met losse sketches en animaties, maar met een vernieuwende aanpak en stijl.

  Na 1974 deed Monty Python nog theatershows, maar zeer bekend zijn vooral hun films, zoals Monty Python and the Holy Grail en Monty Python's Life of Brian.

  George Harrison, die fan van Monty Python was, financierde een van die films (Life of Brian) en trad daarin ook op. Ook was hij de producer tijdens de opnames van een aantal Python-liedjes, waaronder de Lumberjack Song.
  Graham Chapman is ondertussen overleden...

   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Paul
  Billy Paul
  (geboren Paul Williams , 01 december 1934) is een Grammy Award winnende Amerikaans  soul  zanger , het meest bekend om zijn 1972 -nummer-een enkele , " Me and Mrs Jones "en de 1973 album en single" War of the goden ", die zijn meer conventionele pop, soul en funk stijlen combineert met elektronische en psychedelische invloeden. Hij wordt meestal geïdentificeerd door zijn diverse vocale stijl die varieert van zacht en soulvolle laag en schor.

  Geboren en getogen in Noord-Philadelphia, Pennsylvania
   , Paul begon zijn zang carrière toen hij twaalf was, die op de lokale radio shows. Thuis luisteren naar de collectie van zijn familie van 78s , Paul is begonnen met de ontwikkeling van een vocale stijl die uiteindelijk sporen van jazz , R & B en pop vertoond .

  Paul ging naar de Temple University , West-Philadelphia Music School en Granoff School of Music , voor formele vocale opleiding. Overschakelen van rockmuziek tot pop ballads, hij werd al snel bekend door zijn optredens op de ondergrondse muzikale circuit in Philadelphia. Paul's populariteit groeide en leidde tot optredens in clubs en op universiteiten op nationaal niveau. Dit heeft geleid tot verdere mogelijkheden, die in overleg met Charlie Parker , Dinah Washington , Nina Simone , Miles Davis , The Impressions , Sammy Davis, Jr en Roberta Flack .

  Paul vormde een trio en sneed zijn eerste plaat, "Waarom ben ik" voor Jubilee Records voordat ze opgesteld werd in de Armed Services . Na zijn ontslag kwam hij bij het ​​New Dawn platenlabel, en was een korte stand in voor een van de Blue Notes met Harold Melvin. Zijn eerste Philly album, Feeling Good op de Cadillac Club gecombineerde Billy Paul en Gamble / Huff geproduceerde songs, en werd uitgebracht op de Gamble Label. Dit werd gevolgd door Ebony vrouw , een meer commerciële release op de Gamble & Huff Neptunus Label .

    Het eerste album van Paul werd uitgebracht op de Philadelphia International Records label, plaatste hem in de mainstream arena. Het was echter met zijn tweede album dat hij zowel de commerciële en kritische erkenning, ontving met " Me and Mrs Jones "zijn meest opvallende track.

  " Me and Mrs Jones "was een nummer 1 hit voor de laatste drie weken van 1972, de verkoop van twee miljoen exemplaren (platina single status), en kreeg ook  een Grammy Award hiervoor .Met de gouden album en platina single brak de kunstenaar op de wereld grafieken door, waaronder het Verenigd Koninkrijk , waar de single de ingevoerde Top 20 van de UK Singles Chart bereikte in het begin van 1973. 

  Naast het ontvangen van de Grammy,  won Paul diverse Ebby awards (gegeven door de lezers van Ebony Magazine ),

  In 2011 zong Paul nog mee voor het album van de Franse zangeres Chimène Badi door het opnemen van een duet met haar "Is het Niet...... No Mountain High Enough"


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lobo


  Roland Kent Lavoie , beter bekend onder de artiestennaam  Lobo (geboren 31 juli 1943) is een Amerikaanse  singer-songwriter , die succesvol was in de vroege jaren 1970, met  diverse Amerikaanse Top 10 hits, waaronder ' Me and You and a Dog Named Boo "

  Geboren in Tallahassee , Florida , werd Lavoie opgevoed door zijn moeder in Winter Haven, Florida samen met zijn zes broers en zussen.
   Hij begon zijn muzikale carrière in 1961 als lid van een lokale band, The Rumours.

   Lavoie werd lid van de band The Sugar Beats en ontmoette producer Phil Gernhard.
   Hij nam een regionale hit op voor de band, een cover van Johnny Rivers 'lied: "Wat doe ik hier".

  Tijdens de jaren 1960, werkte hij met vele andere bands, waaronder de Amerikaanse Man, The Uglies.


   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip & terrasje meegepikt....(kip is wel betaald hé)


  Kip en wat gebakken patatjes gekocht op de markt....
  8,20 euro zei verkoopster....(enkel voor de kip)
  Ik.....Das een struisvogel zekers?
  Is toch al veel geld vond ik voor zo'n kip(maar gaan er wel een paar keer van kunnen eten)
  Na de markt  ( " bij dit mooi weer" ) terrasje meegepikt voor de nodige D vitamientjes...
  Leuk en gezellig...vrouwlief haar kauwgum draaide ze weer in een papiertje om dan na terrasbezoek terug op te vissen....
  We leken wel Hollanders(hmm)....
  Euh.....De (zuinige) Belgen hebben goed gegeten,
  ook al weet ik niet hoeveel keer die voorgebakken patatjes al eens gebakken waren...
  Doel deze morgen was ook:
  brood en uien mee te brengen,
  bij thuiskomst...
  Geen brood en uien....!!!!!Vergeten.....!!!!!  Bereidtijd.....Microgolftime...

  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Aoki...weekendmusic folks...Let the beast Go...yeh yeh..


  Steve Aoki Hiroyuki (Miami, 30 november 1977) is een Amerikaanse electrohouse-producer en oprichter van Dim Mak Records.

  Steve Aoki werd geboren in Miami en groeide op in Newport Beach, Californië. Hij haalde zijn diploma aan de Newport Harbor High School in 1995. Aoki studeerde aan de Universiteit van Californië, Santa Barbara en studeerde af in vrouwenstudies en sociologie. Hij is het derde kind van Rocky Aoki en Chizuru Kobayashi.  In 1996 richtte hij zijn eigen platenlabel op, genaamd Dim Mak Records. Het label begon met het uitbrengen van hardcore punk, daarna groeide het uit tot een label voor dance en electro. Het label heeft muziek van onder andere: MSTRKRFT, The Bloody Beetroots, Atari Teenage Riot, Felix Cartal, Mustard Pimp, Klaxons, Scanners, Whitey en Mystery Jets.  Steve Aoki's debuutalbum is een mixalbum, Pillowface and his Airplane Chronicles, dat uitkwam in januari 2008.

  Zijn nieuwste soloalbum getiteld Wonderland verscheen in januari 2012. Op Wonderland werkt hij samen met artiesten zoals LMFAO, Kid Cudi, Travis Barker, Will.i.am, Wynter Gordon, Rivers Cuomo, Lil Jon, Chiddy Bang, Lovefoxxx en Big John Duncan (voormalig gitarist van punkband The Exploited).  Steve Aoki komt naar Tomorrowland...(Belgium)

   "De Schorre..Boom...Antwerpen "

   op...26 - 28 juli 2013


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ozark Henry....Belgishe zanger


  Ozark Henry
  is de artiestennaam van de Belgische singer-songwriter Piet Goddaer (Kortrijk, 29 april 1970)
  Tevens is hij een platenproducer en arrangeur.

  Piet Goddaer is de oprichter en het creatieve brein achter Ozark Henry. De inspiratie voor de bandnaam haalde hij uit een gebergte in de Verenigde Staten, Ozark mountains, en uit het boek "Junkie" van William S. Burroughs.

  Het eerste album van Ozark Henry, I'm Seeking Something That Has Already Found Me, was erg avantgardistisch getint. Het derde album, Birthmarks, vormde de overgang tussen eerdere experimentele muziek en popmuziek met klassieke invloeden, zoals strijk- en blaasinstrumenten. Birthmarks en het daaropvolgende album The Sailor Not The Sea zorgden voor de definitieve doorbraak bij het Belgische publiek. Sinds het album The Soft Machine worden zijn albums gekenmerkt door een meer mainstream geluid.

  Piet Goddaer schrijft, componeert en produceert zijn albums zelf, omdat hij zelf de controle wil hebben als hij zijn albums maakt, zodat hij op de beste manier het geluid kan vertolken dat hij in zijn hoofd hoort. Naast reguliere studioalbums heeft hij ook enkele soundtracks uitgebracht, waaronder die voor de verfilming van Thea Beckmans Kruistocht in Spijkerbroek, en produceert hij albums van andere artiesten.

  Goddaer is erom bekend altijd op zijn blote voeten op te treden.

  Piet Goddaer is ook hoogbegaafd.

  Aan het eind van 2007 verscheen het verzamelalbum A Decade, een dubbel-cd met verzamelde tracks van de vijf voorafgaande studioalbums, en een cd met remixen. A Decade werd voorafgegaan door de single Godspeed. A Decade markeert het bestaan van tien jaar Ozark Henry en de afsluiting van zijn Belgische periode.

  Voor eind april 2008 stonden er twee jubileumconcerten gepland in de Lotto Arena in Antwerpen.

  Van zijn 23 intimistische shows die hij in 2007 heeft gegeven in theaters in België gaf Ozark Henry een luxe cd uit bij dagblad De Morgen. Het album was getiteld Grace. In 2008 gaf Ozark Henry een paar concerten in Parijs, Amsterdam, Utrecht en Luxemburg als prelude voor de pan-Europese distributie van zijn albums. Verder speelde Ozark Henry in 2008 in Berlijn, Parijs en New York.

  Piet Goddaer verhuisde eind 2008 voor een paar muzikale projecten naar Parijs en wou er door het land toeren. Piet Goddaer vertrok begin 2009 naar New York om aan nieuwe nummers te gaan werken samen met Amerikaanse artiesten. Daarna volgde Berlijn. Dit wordt zijn nieuwe werkplek voor een tijdje. Goddaer vraagt zich af of een andere werkplek weer andere creatieve prikkels met zich mee brengen. Op 29 mei 2009 kwam zijn nieuwe single uit, getiteld Remains.

  Op 16 augustus 2009 meldde Piet Goddaer dat zijn gitarist Stef Catteeuw onverwacht overleden was.

  Daarnaast werkte Piet Goddaer aan een nieuw album. Het album is opgenomen in Albuñuelas in de Space Mountain Studios van 14 september 2009 tot en met 3 oktober tezamen met Youth, Tim Bran, David Knock, Matt Chandler, Joe Howards and Michael Rendall. Het album is uitgekomen in oktober 2010 en is getiteld Hvelreki, wat een IJslandse gelukwens is en letterlijk betekent "moge een walvis aanspoelen op jouw strand".. Ozark toert in die periode met een nieuwe band bestaande uit Jihea Oh, Remi Aguilella, Matt Chandler en Didier Deruytter.

  Ozark Henry wint Radio 2 Zomerhit 2013
  De Radio 2 Zomerhit gaat dit jaar naar de West-Vlaming Ozark Henry, met zijn nummer 'I'm Your Sacrifice'. De trofee werd voor de 39ste keer uitgereikt, door minister van Media Ingrid Lieten (sp.a).

  De Kortrijkzaan haalde het dankzij de Radio 2-luisteraars in de finale van De Romeo's, Christoff & René Froger en Slongs Dievanongs. Er werden tijdens de slotshow nog zes andere awards uitgereikt. Twee van die prijzen werden gekozen door een vakjury.

  De Vlaamse artiesten vonden Paulien Mathues, de winnares van 'The Voice van Vlaanderen' de beste doorbraak van deze zomer. En een jury van media en muziekjournalisten vonden de beste performance die van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band Tour. Dat is het muziekproject van acteurs Johan Heldenbergh en Veerle Baetens.

  Het publiek vond Christoff voor de tweede keer op rij de beste mannelijke artiest, en Natalia de beste vrouwelijke artiest. Het lied dat voor de meeste ambiance zorgde was 'Lacht nor mij' van Slongs Dievanongs en het beste Nederlandstalige lied kwam volgens de luisteraars van Jelle Cleymans met 'Welk oog en hoeveel tranen'.


  Categorie:Muziek  Muziek uit(off) click hier(here)


  Nights in white satin
  Moody Blues


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Dirk..
 • Carine
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Joyce10
 • Suzieke
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petros

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Francis
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Galaxy
 • IL
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Armin
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Galaxy
 • Incan Kecil
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Loker
 • Junior
 • Roffe De Noorse Viking
 • Sussi
 • Pr4 wise
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Cahaya
 • Andyrra
 • Raja & Ratu
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Epul
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Valter
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Videosnabox

  Lijst (5)
 • Florin skin care
 • Fadhil
 • Karga
 • Agatuccia
 • Thomas
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Bred
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Linda Ishak
 • Istana Larangan
 • Agoy
 • Steven
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Rudy Parabola
 • Gisell
 • Costas
 • Janu

  lijst(7)
 • Obat
 • Chem
 • Rahma
 • Ceppy
 • Nr....
 • Rohim
 • Fiona
 • Love Always
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Omaria
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Caroline's kiekjes
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Gita
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Jennie
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • Ronny
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Gerdien
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Henk & Anneke
 • Krikie
 • Franky & Sandra
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Marisk@ Cheyenne & Moby Dick
 • Elfina
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Christine
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Mia
 • Annelies
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Gotha

  Gastenboek
 • hallo Rudi
 • Fijne namiddag gewenst vrienden
 • Hallokes blogmaatjes, we stellen het Winteruur weer in.
 • Ja Rudi tis natuurlijk goedenamiddag.Reeds de tweede keer deze week maar ja Je was telkens de eerste die ik bezocht na mijn middagdutje.Bij deze zijn we terug wakker.
 • Goedemorgen maat Rudi.Deze avond weer voetbal met Anderlecht.Frisse midweekgroetjes vanuit Harelbeke !!!!!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!