NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 3 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto

Kleinkind Jack

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Sardines gemarineerd...
 • Ciabattabrood met ......
 • Antonio Vivaldi
 • Oude brokkelkaas...
 • Droge worst...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (135)
 • Dieren (365)
 • Dranken (128)
 • Film (562)
 • Fotografie (643)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (430)
 • Koken (1269)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (113)
 • Mode (290)
 • Moppen (107)
 • Muziek (730)
 • Nieuws (1552)
 • Ons tuintje (652)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (717)
 • Wetenschap (347)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  omer
  blog.seniorennet.be/omer

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Marley

  .

  ...

  .

  Robert Nesta (Bob) Marley (Nine Miles, 6 februari 1945 – Miami, 11 mei 1981) was een Jamaicaans reggae-artiest. Hij draagt de bijnaam The King of Reggae.

  Hij was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica en gold tevens als belangrijk voorvechter van het rastageloof.

  Marley had tijdens de jaren 70 over de hele wereld reggaehits, als No Woma, No Cry en I Shot the Sheriff. Hij bracht reggaealbums uit als Exodus en Uprising. Samen met zijn vrouw Rita Marley is hij een symbool voor de rastafari-beweging.

  Op 6 februari 1945, twee minuten voor half drie 's nachts, werd op Jamaica in Nine Miles, provincie Saint Ann, Robert Nesta Marley geboren. Zijn moeder, het toen 18-jarige donkere tienermeisje Cedella Malcolm, was van Afrikaanse afkomst; zijn vader, de 60-jarige blanke kapitein in het leger Norval Marley, had Engelse ouders. Norval was opzichter voor de Britse koloniale macht op het gebied van landbouw. Marley zag zijn vader, die overleed toen hij tien was, slechts sporadisch. Volgens zijn moeder had Marley zijn zachtaardige karakter en geringe lichaamslengte geërfd van zijn vader. Eind jaren vijftig verhuisde zijn moeder op zoek naar werk naar Trenchtown, een sloppenwijk van Kingston. Marley ging met haar mee.

  Marley sprak veel over muziek met zijn neef, een voormalige gitarist. Op zijn tiende, terwijl hij nog naar school ging, verdiende hij soms wat geld met zingen op straat. Zijn gitaar maakte hij van afvalhout. Ofschoon hij niet slecht op school was, voetbalde hij liever.

  The Wailers

  In 1962, het jaar van Jamaica's onafhankelijkheid, nam Bob Marley solo zijn eerste single op: Judge Not. Later dat jaar volgden nog twee andere nummers, echter zonder succes. Na enige tijd met Bunny Livingston te hebben opgetrokken, richtten de twee samen met Peter Tosh, een andere jongen uit de buurt, een groep op: de Wailing Rudeboys. Die naam veranderde vervolgens in The Wailing Wailers, om uiteindelijk in The Wailers te eindigen. Hun eerste opname was Simmer Down (1964) voor het label Studio One van Clement "Coxsone" Dodd, een van de succesvolste producers van dat moment. Het nummer sloeg al snel aan en vanaf dat moment waren The Wailers niet langer weg te denken uit de Jamaicaanse hitlijsten. Deze eerste nummers van The Wailers waren gebaseerd op de populaire dansmuziek ska. De relatie tussen The Wailers en hun producer verslechterde na enkele jaren: niet alleen bleven de rechten voor de nummers in handen van Clement Dodd, maar hij betaalde hun slechts een fractie van datgene wat hijzelf aan hun hits verdiende. Ontevreden over deze situatie richtten The Wailers in 1967 hun eigen muzieklabel op.

  Bob Marley trouwde op 10 februari 1966 met Rita Anderson; een jaar later werd hun eerste kind geboren. Vanaf het midden van de jaren 60 kreeg Marley belangstelling voor de Rastafari-beweging, onder invloed van Rita bekeerde hij zich in 1967 van het christendom tot deze geloofsrichting. Hij zou later uitgroeien tot één van de bekendste uitdragers van dat geloof.

  In deze periode brachten The Wailers op Jamaica zonder succes albums uit als Soul Rebel en Soul Revolution Part I/II.

  1972 was een goed jaar voor The Wailers. In Londen ontmoetten ze Chris Blackwell, eigenaar van Island Records. Hij kende wat muziek van The Wailers en was onder de indruk van hun stoutmoedige, zelfverzekerde houding. Hij bood hen een contract en een bedrag van 4000 pond om een album op te nemen. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een gerenommeerd label een platencontract aan een reggaeband gaf. The Wailers keerden terug naar Jamaica en gingen onmiddellijk aan de slag in de studio. Het eerste opgenomen album Catch a Fire was aanvankelijk geen groot succes. Er werden in een jaar tijd maar 14.000 exemplaren van verkocht. Voordien verscheen reggae alleen op singles of goedkope compilatiealbums en werd buiten Jamaica meestal als een vorm van novelty-muziek beschouwd.

  In oktober 1973 werd het album Burnin' uitgebracht. Het bevatte de hitsingle I Shot The Sheriff (een jaar later had Eric Clapton er een internationale hit mee) en het bekende protestlied Get Up, Stand Up. Het album was een groter succes dan Catch A Fire.

  In 1973 verlieten zowel Peter Tosh als Bunny Livingston de groep om een solocarrière op te bouwen.

  Bob Marley richtte zijn eigen label Tuff Gong op, waar zijn albums vanaf nu onder werden uitgebracht.

  In 1977 had Bob Marley een wondje aan zijn teen. Hij nam aanvankelijk aan dat het om een voetbalblessure ging. Toen de wond niet herstelde, werd de diagnose melanoom (huidkanker) gesteld. Hij wilde de teen niet laten amputeren, omdat dat in strijd met zijn geloofsovertuiging was. De kanker sloeg vervolgens over naar zijn maag, en later naar zijn longen en zijn hersenen. In 1980 stortte hij tijdens het joggen in ten gevolge van een hersentumor. Volgens artsen had hij niet langer dan drie weken te leven. Bob stond er op verder te reizen naar zijn volgende concert. Zijn allerlaatste concert was op 23 september 1980 in Pittsburgh, VS, waarna hij te ziek was om nog verder op te treden. Op 4 november 1980 bekeerde Marley zich terug tot het christendom en werd gedoopt door aartsbisschop Abuna Yesehaq van de Ethiopisch-orthodoxe Kerk in Kingston met de naam Berhane Selassie ("Licht van de Drie-eenheid") (naar de Rastafari-Messias Haile Selassie). Daarna ging hij voor behandeling naar het Duitse stadje Rottach-Egern. In mei 1981 besloot hij terug te vliegen naar Jamaica om daar te sterven, maar kwam niet verder dan Miami waar hij op 11 mei 1981 overleed. Hij stierf in het Cedars of Lebanon ziekenhuis in Miami (nu Universiteit of Miami Hospital) op 36-jarige leeftijd aan uitzaaiingen van een melanoom. Hij kreeg op 21 mei 1981 een staatsbegrafenis in Kingston, met gecombineerde elementen uit de Ethiopisch-orthodoxe traditie en rituelen van de Rastafari. Zijn lichaam werd bijgezet in een mausoleum in zijn geboortedorp.

  In 1980 werd nog met enorm succes de lp Uprising uitgebracht, met de hits Could You Be Loved en Redemption Song. In 1983 zag een studioalbum Confrontation, dat na Bobs dood nog niet helemaal af was en daarom werd aangevuld met oude, niet eerder uitgebrachte nummers. Marley had over de hele wereld een hit met het nummer Buffalo Soldier.

  In 1984 werd het compilatiealbum Legend uitgebracht, dat al zijn hits bevat.

  Bob Marley had twaalf kinderen; drie met zijn vrouw Rita, twee geadopteerd van Rita's vorige huwelijk en de overige zeven bij verschillende vrouwen.

  Een aantal van Marleys kinderen werd ook reggae-zanger. Ziggy Marley is hiervan waarschijnlijk de bekendste, met hits als Tomorrow People, Look who's dancing en Kozmik. Ook Damian Marley had een aantal hits, waarvan de bekendste Welcome To Jamrock is. In 2011 speelde Damian Marley bij de band SuperHeavy en in 2012 had hij een grote hit samen met Skrillex.

  De groep Ziggy Marley & The Melody Makers (actief van 1986 tot 2000) bestaat ook uit kinderen van Marley.

  Bob Marleys zoon Stephen heeft in 2007 zijn debuutalbum Mind Control uitgebracht waarvoor hij in 2008 en voor de akoestische versie ervan ook in 2010 een Grammy Award ontving. Ook Ky-Mani Marley ontving voor zijn album Many More Roads in 2002 een Grammy en Julian Marley ten slotte kreeg in 2010 een prijs voor zijn derde uitgebrachte album Awake.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk

  .

  ...

  .

  Anouk Teeuwe (Den Haag, 8 april 1975), bekend onder haar artiestennaam Anouk, is een Nederlands zangeres.

  Anouk wordt gezien als de populairste rockzangeres van Nederland. Sinds ze in 1997 doorbrak met de single 'Nobody's Wife' heeft ze met vele nummers in de Nederlandse en Belgische hitlijsten gestaan. Enkele van haar grootste hits zijn 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World, 'Three Days in a Row', 'Woman' en 'Nobody's Wife'. Met 'Birds' behaalde ze voor Nederland de negende plaats op het Eurovisiesongfestival 2013.

  Tot en met 2014 bracht Anouk acht studioalbums uit.

  Anouk kreeg het muzikale van huis uit mee: haar moeder is zangeres in een bluesband. Ze had een enigszins turbulente jeugd; haar vader verliet het gezin toen ze drie jaar oud was, als puber experimenteerde ze met drugs en in de derde klas van de mavo besloot ze te stoppen met school. Nadat ze op haar veertiende wegliep van huis kwam ze in tehuizen terecht. In diezelfde periode begon ze serieus met zingen en gaf ze op vijftienjarige leeftijd in Muzikantencafé De Pater in Den Haag haar allereerste optreden. Begin jaren negentig zong Anouk in de rhythm-and-bluesband Shotgun Wedding op bruiloften, feesten en festivals. In 1994 werd ze, zonder de vereiste vooropleiding, aangenomen op het Rotterdams Conservatorium. Ze kon er echter niet aarden en stopte na twee jaar met de opleiding omdat ze de theorie niet meer aankon

  Nadat Anouk tot 1998 korte tijd getrouwd was met haar toenmalige manager Edwin Jansen en een relatie had met Satindra Kalpoe (drummer in haar band), kreeg ze een relatie met Remon Stotijn (The Anonymous Mis), frontman van de rapformatie Postmen. Op 16 maart 2004 trouwden ze. Uit deze relatie werden drie kinderen geboren: twee zoons en een dochter. Op 5 mei 2008 werd bekendgemaakt dat het stel ging scheiden.

  Vanaf maart 2009 had ze een relatie met de zes jaar jongere rapper Unorthadox (pseudoniem van Robert Coenen). Ze hadden tien jaar tevoren al een korte relatie maar Anouk vond destijds het leeftijdsverschil - hij was toen pas achttien jaar - te groot. Hij is te zien in de destijds opgenomen videoclip van het nummer 'Michel' (2000) en in de clip van 'Three Days In A Row' (2009). Anouk en Unorthadox kregen samen een zoon. Kort daarna werd de relatie beëindigd. Op 27 juni 2014 beviel ze van een zoon. In januari 2016 raakte bekend dat Anouk voor een zesde keer zwanger was, ditmaal van Dominique Schemmekes, tevens de aanleiding voor Anouks single Dominique uit 2015.

  ...

  Anouk was ook te horen op het

  Eurosongfestival 2013 te Malmo

  ...

  De Nederlandse zangeres Anouk

  bracht in maart

  een nieuw album uit

  .

  Een tournee zit er nog niet aan te komen.

  Ze vertelde waarom ze dat nog niet van plan is.

  "Ik moet eerst even met mezelf aan de slag, ik ben zoveel aangekomen, ik heb totaal geen conditie vertelde ze aan Privé

  ...

  Anouk is in juni 2016 bevallen van een zesde kindje dat Jelizah Rose als naam heeft,

  haar andere 5 kinderen heten

   Phoenix Ray Stotijn, Benjahmin Kingsley Stotijn, Elijah Jeramiah Stotijn, Jesiah Dox Coenen

  &

  Sion Jethro

  ...

   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europe

  .

  ...

  .

  Europe is een Zweedse band uit Upplands Väsby. Oorspronkelijk was Europe een progressieve rock-groep, maar om meer airplay te krijgen stapte Europe over op een softer geluid met een prominentere rol voor de keyboards. De band begon in 1979 onder de naam "Force". Met die naam wonnen ze in Zweden 'Luciarock', een talentenjacht voor bands. Ze speelden daar "In the Future to come" en "The king will return". Deze nummers zijn terug te vinden op hun eerste CD 'Europe'.


   

  Europe brak internationaal door met het nummer The Final Countdown uit 1986. Er is ook een wereldtour geweest die 'The final countdown' heette. Dit nummer stond in veel landen, waaronder Nederland en België, op nummer 1 en geldt voor velen als een rock-klassieker.

  Hoe zou het nog zijn met.... de rockband Europe?

  Ex-leden Peter Olsson (1979 – 1981
  Marcel Jacob (1981)
  Tony Reno (1979 – 1984)
  Kee Marcello (1986 – 1992

  Het was in Nederland de bestverkochte single van 1986. Gedurende de jaren '80 scoorde Europe nog een paar hits, waarvan Rock the Night, Carrie en Superstitious de bekendste zijn. In Japan geldt Seven doors hotel, een nummer van het debuutalbum Europe, als een rockklassieker. Het werd daar gebruikt als leader in een bekende film.

  ...

  Europe is te horen

   op 23 Januari 2016

  in de Hard Rock Live

  Las Vegas

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miley Cyrus

  .

  Miley Ray Cyrus, geboren als Destiny Hope Cyrus, (Nashville (Tennessee), 23 november 1992) is een Amerikaans actrice en zangeres. Als kind had ze kleine rollen in de Amerikaanse televisieserie Doc en in de film Big Fish.

  In 2006 werd ze gecast als Hannah Montana in de (toen nog) nieuwe serie op het Amerikaanse Disney Channel. Deze serie werd wereldwijd een groot succes en wordt nog altijd uitgezonden op het Nederlandse Disney Channel. In 2007 tekende ze bij platenlabel Hollywood Records en bracht ze haar eerste studioalbum uit, dat ook diende als de soundtrack van de serie Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. Van dit album werden in de Verenigde Staten 3 miljoen exemplaren verkocht. Daarna volgde haar eerste Billboard Hot 100-toptienhit See You Again.

  Hetzelfde jaar maakte ze haar eerste tournee, de Best of Both Worlds Tour, en vervolgens bracht ze een 3D-concertfilm uit getiteld Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert.

  Haar tweede album Breakout kwam uit in 2008 en was gecertificeerd als platina door de Recording Industry Association of America (RIAA), omdat het meer dan 1 miljoen keer verkocht was. Hierna bracht ze haar zeer succesvolle single 7 Things uit. Dat jaar nog begon ze ook aan haar filmcarrière als Penny in de animatiefilm Bolt. Cyrus werd voor het nummer I Thought I Lost You (de titelsong van de film) genomineerd voor een Golden Globe Award for Best Original Song.

  In 2009 bracht Cyrus de film Hannah Montana: The Movie uit met de soundtrack en single The Climb. Hierna begon ze steeds meer een volwassen imago te krijgen en een mainstreampopgeluid met haar extended play The Times of Our Lives (2009). Het nummer Party In The U.S.A. kwam terecht op nummer 2 in de Billboard Hot 100 en was tevens haar succesvolste single tot nu toe. Ze bracht in 2010 ook de film The Last Song uit, die voor een volwassener imago moest zorgen.

  In 2010 verscheen haar derde album, Can't Be Tamed. Dit album had een wat danceachtig geluid en moest ook zorgen voor haar transformatie van kindster naar volwassenen popster. Dit album werd vooral gepromoot door optredens in verschillende televisieprogramma's. Ondanks de promotie werd dit haar minst verkochte album van haar carrière tot nu toe. Hierna wilde Cyrus zich meer richten op haar acteercarrière en bracht ze twee films uit (LOL en So Undercover).

  Cyrus verliet haar vorige platenlabel in 2013 en tekende bij haar nieuwe label RCA Records. Later dat jaar bracht ze haar vierde studioalbum uit, getiteld Bangerz. Haar singles We Can't Stop en Wrecking Ball klommen allebei tot in de top van de hitlijsten en werden onder andere gepromoot door provocerende muziekvideo's. Wrecking Ball is tevens haar eerste nummer 1-hit op de Billboard Hot 100. Dankzij haar controversiële optreden tijdens de MTV Video Music Awards en de provocerende muziekvideo's kwam ze in het oog van een mediastorm terecht.

  Cyrus staat bekend als een van de meest succesvolste artiesten die van The Walt Disney Company komen. Ze heeft vijf nummer 1 albums op de Billboard 200, waarvan twee soundtracks zijn voor de televisieserie Hannah Montana. In 2010 was Cyrus nummer 13 in de Forbes 2010 Celebrity 100. In 2011 haalde ze het Guinness Book of Records als "Most Charted Teenager" en had ze haar 29e Billboard Hot 100-hit op 7 november 2009 met Party In The U.S.A.. In 2013 is Cyrus door MTV verkozen als "Artist of the Year".

  Miley Cyrus: "Ik werd onderbetaald als Hannah Montana

   

  © bruno.

  De rebelse popzangeres Miley Cyrus (23) vindt dat ze veel te weinig salaris kreeg toen ze in de Disney Channel-serie Hannah Montana speelde. "Ik was waarschijnlijk de minst betaalde persoon op de set"Miley dankt haar internationale doorbraak aan haar titelrol in Hannah Montana, die ze speelde tussen 2006 en 2011. Ze wilde in die tijd zo graag op televisie, dat ze geen problemen had met een laag salaris. "Ik wist niet beter. Ik dacht alleen maar: ja, ik kan op Disney Channel komen! Ik wil het doen!"zegt ze in een intervieuw met elle

  ...
    Het 'kleine' zusje van Miley Cyrus brengt eerste single uit

  Noah Cyrus treedt in de voetsporen van haar grote zus Miley. De 16-jarige brunette bracht gisteren haar eerste single uit, genaamd Make Me Cry. De Britse zanger Labrinth laat ook van zich horen in het nummer.

  Het lied van Noah valt goed in de smaak bij de luisteraars en is binnen één dag meer dan 100.000 keer beluisterd. "Jeetje, zij is getalenteerd!" en "Wow, ze kan écht zingen terwijl ze nog zo jong is", klinkt het in reacties op Youtube.

  Opvallend is dat de jongste telg van de muzikale familie nu al wordt vergeleken met grote sterren als Lana del Rey en Sia. Ook menen mensen dat haar stem vrijwel identiek is aan die van Miley.

  Opvallend is dat de jongste telg van de muzikale familie nu al wordt vergeleken met grote sterren als Lana del Rey en Sia. Ook menen mensen dat haar stem vrijwel identiek is aan die van Miley.

  Miljoenen
  In september tekende de tiener twee flinke platendeals. TMZ kreeg de documenten in handen, waaruit bleek dat het eerste contract een grote geldsom opleverde, namelijk 250.000 dollar. De tweede deal bracht een slordige 150.000 dollar in het laatje.

  De 'kleine' Cyrus, die als twee druppels water op haar zus lijkt, krijgt ook nog eens 1,5 miljoen dollar om een tweede plaat te maken als haar eerste album een megahit wordt.

  Noah is geen onbekende in de muziekwereld. In 2008 zong ze de titelsong van de Japanse animatiefilm Ponyo, samen met Frankie Jonas, het jongere broertje van de drie Jonas Brothers.
  Daarnaast is haar vader Billy Ray Cyrus, een grote countryster in de VS.

  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Sardou...

  .

  ...


  Michel Sardou (Parijs, 26 januari 1947) is een Frans zanger, chansonnier en acteur. Hij komt uit een beroemde Franse artiestenfamilie. Zijn vader Fernand Sardou was, zanger, cabaretier en acteur. Zijn moeder Jackie Sardou was zangeres en actrice.  Sardou werd wereldberoemd door zijn chansons. Zijn teksten zijn soms zeer politiek geangageerd, maar hij schrijft ook chansons over het leven en de liefde. Zijn grote hit in België en Nederland was Les Lacs du Connemara, maar hij schreef ruim vijfhonderd chansons.

  Zijn zangcarrière begon in 1967. In 1970 kwam de grote doorbraak in Frankrijk met de hits "Les bals populaires" en "Le rire du sergent". Een belangrijke factor voor het succes was componist Jacques Revaux, met wie hij tot in de jaren 90 zou samenwerken. Het succes werd nog groter in 1973 met de single "La maladie d'amour". In 1975 verwierf hij nationale heldenstatus met zijn chanson "Le France", een protestsong over de verkoop van het toen grootste Franse Cruiseschip. Maar in 1976 veroorzaakte Sardou een nationale rel met het nummer "Je suis pour", waarin hij zich voor de doodstraf uitsprak. Sardou moest zelfs enige tijd onderduiken. In de jaren daarna werden zijn teksten milder.

  In 1977 bracht hij "Comme d'habitude" uit, een nummer van Claude François dat Frank Sinatra uitbracht als My Way. Eind jaren zeventig leek Sardou's muzikale output wat bloedarmer te worden, tot hij in 1981 verrassend terugkwam met Les Lacs du Connemara, een album met vier top-10 hits in Frankrijk (Etre une femme, Je viens du Sud, Musica, en het titelnummer). In de jaren die volgden was het succes minder groot, maar elk album kende zeker één grote Franse hit (Afrique Adieu, 1982; Vladimir Ilitch, 1983; Io Domenico, 1984; Chanteur de jazz, 1985; Musulmanes, 1986). In 1990 won Sardou de prijs voor beste plaat met "Le privilège", waarin ook de teksten weer wat scherper werden. Na dat album werd zijn productiviteit minder, met een nieuw album eens in de twee à drie jaar.

  In 2004 brak zijn CD (getiteld Du plaisir) verkooprecords in Frankrijk. Sardou had inmiddels nieuwe mensen om zich heen zoals Didier Barbelivien, zijn zoon Davy Sardou, Jacques Veneruso als producer en J. Kapler (Robert Goldman, broer van Jean-Jacques Goldman). Op 13 november 2006 verscheen zijn nieuwe album Hors Format. Het nieuwe album is een dubbelalbum.

  Inmiddels zijn er 400.000 albums verkocht over Frankrijk, België, Zwitserland en Canada (Quebec).

  De eerste single van het album was "Beethoven". Een chanson dat ging over het feit dat de wereld doof is, net als Beethoven, doof voor de liefde en doof voor het geweld. Hij maakte samen met cineast Olivier Marchall een indringende videoclip en film bij dit chanson. Sinds enkele weken is de 2e single uit, Allons Danser. Dit chanson houdt de gemoederen bezig omdat het gaat over het integratieprobleem en de polemiek in de politiek in Frankrijk. Het chanson wordt gezien als een promotie voor zijn persoonlijke vriend Nicolas Sarkozy, de toenmalige presidentskandidaat voor de UMP, en huidige president van Frankrijk. Michel Sardou is bezig met zijn laatste tournee van zijn carrière. Na 40 jaar optreden is Michel het een beetje zat altijd maar van huis te zijn en wil hij het graag wat rustiger aan gaan doen. Michel was na een stevige start van zijn tour na het concert in Montpellier gestopt vanwege ernstige rugklachten die hem dwongen alle concerten die gepland stonden voor de komende periode te annuleren. Nu is hij weer begonnen en zal zijn volgende show op 2 oktober in de Franse stad Caen zijn. Sardou blijft nog wel cd's maken en treedt zo nu en dan op. Hij gaat zich verder bezighouden met theater en film. Samen met Olivier Marchall, met wie hij de spannende clip bij zijn chanson "Beethoven" maakte, gaat hij aan een filmproject werken. Michel heeft zijn villa in de buurt van Parijs verlaten en is inmiddels verhuisd naar een nieuw chalet in de Franse Alpen in het wintersportplaatsje Combloux. Om snel in Parijs en andere steden te kunnen komen, heeft Sardou een vliegtuigje gekocht dat hij liefkozend Juliette noemt. Inmiddels is zijn derde single uit. Valentineday is een liedje over de geschiedenis van de prostitutie. Zijn album Hors Format verkoopt goed en veel van de liedjes zingt Michel ook tijdens zijn concerten. Michel Sardou is nog steeds bijzonder populair. Zo werd hij onlangs verkozen op de 5de plaats van de meest populaire mensen van Frankrijk.

  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker

  .  John Robert "Joe" Cocker
  (Sheffield, 20 mei 1944) is een Engels blueszanger.

  Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

  Zijn eerste grote hit was het lied With a Little Help from My Friends, een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright.

  Aan het begin van de jaren zeventig had hij problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

  Cocker is bekend om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een typische gestiek die enigszins doet denken aan luchtgitaar spelen.

  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac
  .

  ...

  File:Fleetwood Mac 2009.jpg  .Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band. De band werd in 1967 opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood(drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar hij heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn vanaf dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland en België zijn ze vooral bekend door hun hits als Go your own way, Dreams,Albatross, Everywhere en Little lies.


  Fleetwood Mac brengt 'Rumours' opnieuw uit

  In 2009 heeft Fleetwood Mac Europa en ook Nederland bezocht met de tour "Unleashed". De media waren erg positief over het 2 1/2 uur durende optreden. Het optreden bestond uit veel oude hits en nummers. Het plezier was duidelijk zichtbaar.

  Na het album van Lindsey Buckingham, "Gift of Screws" dat in 2008 werd uitgebracht, kwam in 2011 ook een solo-album van Stevie Nicks uit: "In Your Dreams". Nicks en Buckingham hebben in een interview aangegeven dat ze hierna samen misschien een nieuw album zullen opnemen.  Het gaat er dan toch van komen: Christine McVie gaat weer optreden met de andere leden van Fleetwood Mac. Dat bevestigde voormalige collega Stevie Nicks aan de BBC.

  Tot nu toe hield Christine de boot steeds af. Volgens Stevie zou ze geen zin hebben om naar Amerika te komen. Een paar dagen geleden zette de singer/songwriter de deur toch weer op een kier.

  Stevie zegt dat Christine een nummer zal brengen ('Waarschijnlijk 'Don't Stop') tijdens twee optredens, maar hij verklapte niet welke.

  "Ze komt in ieder geval naar Ierland om met ons te oefenen", vertelde Stevie. Fleetwood Mac treedt in oktober op in ons land. Hun toernee start 20 september met twee shows in Ierland en drie in het Verenigd Koninkrijk. Waarom Christine maar twee shows zal doen, werd niet uitgelegd.

  McVie was lid van Fleetwood Mac van 1971 tot 1998. Ze trouwde met Fleetwood Mac-bassist John McVie.
  Fleedwood Mac komt naar

  "Het sportpaleis" 

  te Antwerpen
  op 6 Juni 2015 ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Ryan...  .Kate Ryan, pseudoniem van Katrien Verbeeck (Tessenderlo, 22 juli 1980) is een Belgisch zangeres.
  Kate Ryan werd geboren en woont in Tessenderlo. Ze groeide op in een muzikale familie. In het café van haar ouders De Oude Post in Tessenderlo playbackte zij onder meer Sandra Kim en Madonna. Vervolgens entertainde ze een schoolpubliek met covers van onder meer Alanis Morissette en 4 Non Blondes
  . Haar professionele carrière begon met het toeren met de Soapband als achtergrondzangeres

  2011: Elektroshock

  In 2011 werkt Kate aan haar nieuwe album dat normaal in mei zou verschijnen. Ryan het album al af in 2011, maar wou andere nummers op haar album dus ging in de studio en maakte een volledig nieuw album met nieuwe tracklist. De eerste single uit dat album is LoveLife. De single werd begin april uitgebracht. In oktober volgde een tweede single: 'Broken', met rapper Narco.

  In de zomer van 2011 was Kate Ryan een van de hoofdacts op de slotshow van de World Scouts Jamboree.

  Ryan vertelde in een interview dat haar nieuwe album, Electroschock, in juni 2012 zal uitkomen. De officiële 3de single van het album is 'Robots'. De video van Robots kwam uit op 14 mei

  Nu de Antwerpse rapster Slongs Dievanongs met 'Lacht nor mij' op 1 staat in de Vlaamse Ultratop besloot zangeres Kate Ryan een parodie op haar nummer de wereld in te sturen.
   
  In de 'diss track' - een lied waarbij men iemand op de korrel neemt
    - lacht de Kempische zangeres met veel humor met het gebrek aan talent van de Antwerpse rapster.
  Slongs Dievanongs zag er duidelijk de humor van in en twitterde dat ze zich nu 'geslaagd int leven' voelde.

  Optredens:29-06-2013

          Think! Partij      

         Gent, België     ....... Balzaal...Vooruit

   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stovers...frieten..komkommer & tomaat


  .
  Dat is toch plezant hé om Belg te zijn.....
  "Eén van de trotse gerechten van ons land"
  Stoofvlees klaarmaken met Piedboeuftafelbier & frieten  ...(vergeet de boterham met mosterd er niet in te doen hé riep "mijn chef")
  De tomaten waren rijp en moesten opgegeten worden...samen met een versnipperd uitje....

  Wat komkommer.... rest sla was overtijd...

  De zelfgemaakte mayonaise was weer een must bij dit lekker gerecht....
  Boeren na het eten gaat automatisch....
  door dat tafelbier denk ik(hmm)...

  PS: Weer discussie....
  Quizvraag uit de krant was...."zoek die persoon"
  Vrouwlief zei....."Die is het"
  Ik zei...neen "Die is het" enz.......................
  Resultaat:Stuur maar jou antwoord door zei ik...
  Het is toch maar damesondergoed dat men kan winnen...
  Zou jou nog passen ook zei vrouwlief....
  "Zal het gaan ja"(hmm)


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier.....Malheur

     Er zijn verschillende soorten Malheur bieren, van de goudblonde 6° tot de Malheur Dark Brut. Malheur bieren zijn bieren met hergisting op fles en op vat.

  • Malheur 6° is een goudblond doordrinkbier van 6% volume alcohol met hergisting op fles.
  • Malheur 8° is een blond bier met hergisting gebrouwen , met een alcoholgehalte van 8% volume alcohol hergist op fles.
  • Malheur 10° of Malheur Millennium is een blond degustatiebier van 10% volume alcohol. Malheur 10° heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rozenachtig perzikaroma met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Ter gelegenheid van de eeuwwisseling werd dit zwaarder blond bier voor het eerst gebrouwen.
  • Malheur 12° is een zwaar bruin bier met hergisting op fles van 12% volume alcohol.
  • Malheur Bière Brut “à la méthode originale” is een rijk bier van 11% volume alcohol, gebotteld en een derde maal hergist in de fles.
  • Malheur Dark Brut “à la méthode originale” is een donkerbruin bier met bruin, romig schuim van 12% volume alcohol, met een complexe geur van sherry, madeira, vanille en hout, en Haagse Hopjes.
  • Malheur Cuvée Royale is de nieuwste Bière Brut. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van 175 jaar België. Het is een blond en sprankelend bier van 9% volume alcohol.

  Categorie:Dranken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secret Garden

  .

  ...

  .

  Secret Garden is een Iers-Noorse groep.

  De groep bestaat uit de Ierse violiste Fionnuala Sherry en de Noorse pianist/componist Rolf Løvland. De groep heeft al meer dan 3 miljoen albums verkocht.

  In 1995 wonnen ze het Eurovisiesongfestival in Dublin met Nocturne. Omdat Fionnuala Ierse is en in 1996 Ierland ook het songfestival won, kan men zeggen dat het voornoemde land 5 jaar op rij de songfestivalwinnaar leverde.

  Nocturne was voor het grootste gedeelte instrumentaal, het bevatte slechts 24 Noorse woorden. Later kwam er protest uit buurland Zweden en de regels werden veranderd zodat in het vervolg niet kon aangetreden worden met zo weinig tekst. Op het songfestival werd de groep bijgestaan door de Noorse zangeres Gunnhild Tvinnereim, die voor de rest niets met de groep te maken heeft. Løvland componeerde in 1985 ook al de eerste Noorse overwinning La det swinge.

  Hun eerste album was zo'n succes dat het een miljoen keer over de toonbank ging, het behaalde platina in Noorwegen en Zuid-Korea en goud in Ierland, Hongkong en Nieuw-Zeeland. Ook de volgende albums waren nog een succes.

  Hun bekendste lied is You raise me up, vertolkt door Brian Kennedy maar door vele artiesten gecoverd waaronder Westlife.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscar and the Wolf

  .

  ...

  .

  Oscar and the Wolf, de artiestennaam van Max Colombie,

  is een Belgische electropopact uit Brussel

  ...

  Oscar and the Wolf werd opgericht in 2010. De groep bracht reeds één album, een ep-collectie, twee ep's, één live-ep en vijf singles uit bij platenlabel [PIAS] en nam ook een sessie op voor Spoor 8. De band kreeg wat airplay in 2013 met "Orange Sky", maar maakte pas echt furore toen in april 2014 hun debuutplaat Entity uitkwam, die ook een duidelijke verandering in sound betekende voor de band. Onder andere het populaire "Princes" staat op dit album, maar ook de nummers "Undress" en "Strange Entity". Intussen werd het album door Cutting Edge het beste Belgische debuut van 2014 genoemd

  ...

  Oscar and the Wolf sleepte zes nominaties in de wacht voor de MIA's van 2014. Ze wonnen de MIA's voor beste doorbraak, beste album en alternative. Eerder werden ze ook acht keer genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award in de categorieën Artist of the Year, Best Album (Entity), Best Song (Princes en Strange Entity), Best Live Act, Best Video (Princes) en Breakthrough Artist, en voor de Marc Meulemans Award (beste artwork). Ze wonnen in de categorieën Best Album en Breakthrough Artist, eindigden tweede in de categorieën Artist of the Year en Best Song (Princes), en derde in de categorie Best Live Act

  ...

  In 2015 werd "Back to Black", een cover van het nummer van Amy Winehouse en een duet met Tsar B (alias van Justine Bourgeus van School is Cool), uitgebracht, voor de film Black. De eerste single van het vooralsnog onaangekondigde tweede album van de groep, "The Game", volgde in 2016

  ...

  Oscar and the Wolf is op

  30 APRIL 2017

  te horen in het Sportpaleis

  te Antwerpen

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Earring

  .

  ...

  Golden Earring (tot in 1969 The Golden Earrings) is een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht op 2 september 1961 en is daarmee (samen met de ook in 1961 opgerichte band Bintangs) de oudste nog bestaande rockband van Nederland en een van de langstbestaande bands ter wereld.

  Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring grootschalig internationaal succes gehad, vooral vanwege hun hits Radar Love en Twilight Zone en hun albums Moontan en Cut. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Golden Earring neemt een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in met meer dan dertig gouden en platina albums.

  Golden Earring heeft een status als een van 's werelds oudste rockbands (opgericht 1961). De huidige bezetting is non-stop actief sinds 1970, een nagenoeg uniek feit in de internationale rockwereld. In 2009 maakte Golden Earring zijn comeback in Engeland met concerten in Ipswich en Londen. Zomer 2011 werd het nieuwste album van de band live opgenomen in Londen, met producer Chris Kimsey die onder andere met de Rolling Stones heeft gewerkt. In oktober 2011 heeft TNT Post een speciale postzegel uitgebracht ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de band, en is er een tentoonstelling in het Haags Historisch Museum. In 2011 is het precies een halve eeuw geleden dat de voorloper van de Golden Earring werd opgericht, alhoewel de band liever 1965 als hun uiteindelijke oprichtingsjaar ziet omdat toen hun eerste single Please Go uitkwam. 11 mei 2012 was in de Amsterdamse zaal Paradiso de release van Tits 'n Ass, het nieuwste album en een nummer 1 hit album. Tits 'n Ass is het vijfde album van de Golden Earring dat de hoogste regionen in de hitlijst bereikt heeft.

  ...

  Golden Earring komt op 3 December 2015

  naar de AB(Ancienne Belgique) te Brussel

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UB40...

  .

  ...

  .
  UB40 is een reggae- en popgroep uit Birmingham, Groot-Brittannië. UB40 is opgericht in 1978. In de 34 jaar van haar bestaan heeft de band verschillende grote hits gehad, waaronder meerdere nummer 1-noteringen, voornamelijk coverversies. Enkele bekende hits van UB40 zijn I got you babe, Sing our own song, Red red wine en Kingston Town.  Naam en samenstelling

  De naam UB40 is ontleend aan een voormalig formulier van de Engelse sociale dienst om een werkloosheidsuitkering (UB = Unemployment Benefit) aan te vragen. De band heeft een sterk multicultureel karakter, zowel muzikaal als qua afkomst; de leden hebben hun wortels liggen in Engeland, Schotland, Ierland, Jamaica en Jemen.

  De bandleden zijn:

  • James Brown drums
  • Robin Campbell leadgitaar, zang
  • Duncan Campbell toetsen, zang (sinds 2008)
  • Earl Falconer basgitaar, zang
  • Norman Hassan percussie, trombone, zang
  • Brian Travers saxofoon
  • Terence "Astro" Wilson percussie, trompet, zang

  De ex-bandleden zijn

  Ali Campbell (1978-2008)
  Michael Virtue (1978-2008)

  Nummers als....

  1. " Red Red Wine "
  2. " Kingston Town "
  3. "King"
  4. "Cherry Oh Baby"
  5. " I Got You Babe "
  6. "Come Back Darling
  7. "If It Happens Again"
  8. "Niet Break My Heart"
  9. " Cant Help Falling In Love"
  10. "Tell Me Is It
  11. "Homely Girl"
  12. " Light My Fire "
  13. "Bring Me Your Cup"
  14. "Food For Thought"
  15. "Sing Our Own Song"

   klinken als muziek in de oren...
  16.                    
  17.                         

  1.                    UB 40 komt op 8 Mei 2016
  2.                       naar de AB te Brussel
  3.                                            ...

  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Cash

  .

  Johnny (J.R.) Cash (Kingsland (Arkansas), 26 februari 1932 - Nashville (Tennessee), 12 september 2003) was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter. Hij werd wereldwijd bekend als The Man in Black (De man in het zwart) en viel op door zijn diepe baritonstem. Hij was van 1954 tot 1966 getrouwd met Vivian Liberto en vanaf 1968 met June Carter Cash, die op 15 mei 2003 overleed. Johnny Cash overleed later datzelfde jaar op 71-jarige leeftijd in zijn woning in Hendersonville, vlak bij Nashville vanwege ademhalingsstoornissen, veroorzaakt door diabetes. Hij was een van de invloedrijkste zangers, zowel binnen als buiten het country-genre. Zo belandde Johnny Cash in Rolling Stone op de 31e plaats in haar lijst van de honderd grootste artiesten aller tijden.

  Op twaalfjarige leeftijd schreef Cash zijn eerste liedjes, geïnspireerd door de countrymuziek die hij hoorde op de radio. Tijdens zijn diensttijd in West-Duitsland kocht hij zijn eerste gitaar. Na zijn diensttijd trouwde hij Vivian Liberto en verhuisde naar Memphis (Tennessee), waar hij een cursus tot diskjockey volgde. 's Avonds speelde hij in een trio, met de gitarist Luther Perkins en de bassist Marshall Grant.

  In 1955 probeerde de groep auditie te doen bij Sun Records. Na enkele mislukte audities vroeg de oprichter van Sun Records, Sam Phillips, of hij met iets commerciëlers wilde terugkomen. Dat werd zijn debuut en eerste hit, het nummer "Hey Porter". Sam Phillips veranderde zijn naam (Johnny werd geboren als J.R., maar toen hij in dienst kwam werd dit veranderd in John R. Cash, want in dienst werden letters niet als naam geaccepteerd) in Johnny Cash, en Perkins en Grant heetten vanaf toen the Tennessee Two. Daarna volgden "Folsom Prison Blues" en zijn eerste grote hit, "I Walk the Line", eind 1956. "I Walk the Line" stond zes weken lang op nummer één in de Country top Five, waarna de single in de Pop top 20 belandde.

  In november 1957 verscheen zijn eerste lp, Johnny Cash with His Hot and Blue Guitar, wat hem de eerste artiest maakte bij Sun met zijn eigen elpee. Johnny Cash wilde ook graag een gospelalbum uitbrengen, maar Sun wees zijn verzoeken af. Mede daarom, en een ruzie over de royalty's, vertrok Cash in 1958 naar Columbia Records. Sun bracht daarna nog tot in de jaren zestig niet eerder uitgebracht materiaal van Cash uit.

  In 1960 werd the Tennessee Two uitgebreid tot the Tennessee Three, met de komst van de drummer Bill Holland. Door een slopend toerschema van 300 shows per jaar, stortte Cash in en raakte hij verslaafd aan amfetamine. In 1963 hielp June Carter Cash, toen nog de vrouw van een van zijn drinkvrienden, hem er weer bovenop. Ze schreef een van zijn bekendste nummers, "Ring of Fire", samen met Merle Kilgore. In 1966 scheidde hij van Liberto en vertrok naar Nashville. In de lente van 1968 trouwde hij met June Carter. Zij werd zijn inspiratie die hem door de donkere periodes in zijn leven hielp. Samen kregen ze op 3 maart 1970 een zoon, John Carter Cash.

  Vanaf de jaren zestig nam hij met June enkele nummers op, waaronder "Long legged guitar pickin' man" en "Jackson".

  Hij trad vanaf toen veel op in gevangenissen, waarvan drie live-LP's gemaakt zijn:

  • 1968 - Johnny Cash At Folsom Prison
  • 1969 - At San Quentin
  • 1972 - På Österåker
  Cash met zijn tweede vrouw June Carter in 1969

  Op het voorlaatste album stond onder andere zijn wereldhit "A Boy Named Sue". In 1969 deed hij mee op Bob Dylans country-album Nashville Skyline, en kreeg hij zijn eigen televisieshow bij de AB, the Johnny Cash Show, die liep tot 1971.

  Gedurende de jaren zeventig maakten hij en zijn vrouw zich sterk voor de rechten van Indianen en gevangenen. In 1975 verscheen zijn autobiografie Man in Black.

  Samen met Waylon Jennings, Willie Nelson en Kris Kristofferson begon hij de gelegenheidsband the Highwaymen. In 1986 liet Columbia Record hem vallen en tekende Cash een contract met Mercury.

  In 1993 tekende hij een contract bij American Records van Rick Rubin. Zijn eerste album aldaar, American Recordings werd geproduceerd door Rubin, en naast zijn eigen nummers legde hij ook een aantal covers vast, onder andere van Leonard Cohen en Neil Diamond. Het was een groot succes bij de critici en introduceerde Cash bij een jong alternatief publiek. Hierna volgde Unchained in 1996, met Tom Petty & the Heartbreakers als begeleidingsband en composities van onder andere Beck en Soundgarden. Ondertussen kwakkelde zijn gezondheid meer en meer. Eind 2002 werd American IV: the Man comes Around uitgebracht, het vierde studioalbum bij American Records. Met zijn laatste single "Hurt" (acht jaar eerder geschreven en uitgevoerd door Trent Reznor met diens band Nine Inch Nails op het album The Downward Spiral) scoorde hij zijn laatste grote hit voor zijn overlijden. De bijgaande videoclip werd bekroond met een Grammy Award en genomineerd voor een MTV Video Music Award. De single van Cash bereikte de 39ste plaats in de Britse hitlijst en de achtste plaats in de VG-Lista van Noorwegen. Het huis waar Cash met zijn vrouw woonde tot zijn dood, dat ook decor was voor de videoclip, brandde op 10 april 2007 volledig af, na renovatiewerken. Het huis was op dat moment eigendom van Bee Gees-zanger Barry Gibb.

  Cash heeft een grote invloed gehad op de muziek van met name artiesten en bands als U2, Bob Dylan en Nick Cave.

  Nadat hij zijn drugsverslaving te boven was gekomen, herwon Cash ook zijn christelijk geloof. June Carter Cash betekende veel voor zowel zijn fysieke als mentale gesteldheid. Terugkijkend op die periode zei Cash dat zij en God zijn leven hadden gered. Het christelijk geloof speelde een grote rol in het leven van Johnny Cash. In 1975 verscheen zijn autobiografie Man in Black, waarin hij openhartig over zijn turbulente leven en latere bekering schreef. De Nederlandse uitgave van deze biografie verscheen in 1976 bij uitgeverij Kok onder de titel Johnny Cash persoonlijk. Naast deze autobiografie schreef Cash ook de roman The man in white, waarin hij het verhaal vertelde van Saulus van Tarsus, die later bekend werd als de apostel Paulus.

  In 1977 werd hij opgenomen in zowel de Songwriters Hall of Fame als de Nashville Songwriters Hall of Fame en in 1980 werd Cash als jongste artiest ooit opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Verder volgden nog opnames in de Rock and Roll Hall of Fame (1992), in America's Old Time Country Music Hall of Fame (1995), en postuum in de Gospel Music Hall of Fame (2010) en de Memphis Music Hall of Fame (2013).

  Johnny cash komt op 5 december 2014 naar het

  Kursaal te Oostende...

  .


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbie Williams   

   

   

   

   

  Robert Peter (Robbie) Williams (Stoke-on-Trent, 13 februari 1974) is een Brits popzanger. Van 1990 tot en met 1995 maakte Williams deel uit van Take That. Na die periode werd hij een succesvol solozanger. Sinds 2010 is hij weer lid van Take That, waarna hij weer de eerste single (sinds 1995) maakte met Take That 'The Flood'.

  Williams heeft meer dan 55 miljoen platen wereldwijd verkocht. Hij is de best verkopende Britse soloartiest in het Verenigd Koninkrijk en de best verkopende niet-latino-artiest in Latijns-Amerika. Zes van zijn albums vallen onder de top 100 meest verkochte albums in het Verenigd Koninkrijk. Hij won vijftien BRIT Awards (meer dan enig andere artiest) en zeven ECHO Awards. In 2004 werd hij opgenomen in de UK Music Hall of Fame, toen werd hij betiteld als de "grootste artiest van de jaren negentig."

  Robbie Williams' carrière begon met Take That, een band die gevormd was door zanger en componist Gary Barlow. De in 1990 opgerichte band bleek zeer succesvol, met acht nummer 1-hits in Groot-Brittannië. Hun populariteit leidde tot een succes van soortgelijke bands in Groot-Brittannië. Hoewel het goed leek te gaan met de band, bleek Williams totaal niet in de groep te passen en maakte hij veel ruzie met de bandleden en het management. In 1995 verliet Williams Take That. Dat riep bewondering en verwarring op, want Take That was toen de beroemdste boyband. De algemene opinie is dat hij de opgelegde 'schone' levensstijl die de jongens moesten volgen (niet drinken/niet roken/geen drugs) niet langer kon volhouden. Na het verlaten van de band stortte Williams zich in een leven vol drank en vechtpartijen en maakte hij zijn oude band veelvuldig zwart.  Op 5 augustus 2009 werd op de officiële website Williams' langverwachte comeback aangekondigd. Op maandag 9 november kwam het nieuwe album, dat de naam Reality Killed the Video Star draagt, in de winkelrekken. Een maand eerder, op 12 oktober om precies te zijn, verscheen de voorloper van het album, de single Bodies, al op single. Trevor Horn produceerde zowel het album als de single.

  Begin december 2009 volgde de tweede single van het album: You Know Me. In maart 2010 volgde dan ook de derde single: Morning Sun.

  Op 7 augustus 2010 trouwde Williams met Ayda Field tijdens een intieme plechtigheid in het huis dat ze samen delen in Los Angeles. Ze kregen in september 2012 een dochter.

  Midden 2011 lanceerde Williams het kledingmerk Farrell, genoemd en geïnspireerd naar z'n grootvader. Williams bleef ondertussen verder werken aan zijn negende studioalbum dat bij zijn nieuwe platenlabel Universal verscheen in het najaar van 2012.
  De foto toont hoe de kleine Teddy op het ontblote bovenlijf van de trotse papa ligt te slapen. Robbies vrouw Ayda Field beviel in Londen van het meisje, dat voluit Theodora Rose Williams heet.

  Robbie Williams komt op 3 augustus 2013

   naar

  het Koning Boudewijn Stadion te Brussel


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beyoncé geeft inhaalconcert op 31 mei
  Zoals beloofd in haar briefje aan de Belgische fans die ze dinsdagavond in de kou liet staan, zal Beyoncé het concert inhalen op vrijdag 31 mei. Die datum maakte de Amerikaanse 'Single Ladies'-zangeres vanavond zelf bekend tijdens haar optreden in het Sportpaleis. Tickets voor het geannuleerde concert blijven geldig voor de nieuwe datum, zo meldt concertorganisator Greenhouse Talent.

  Wegens ziekte kon het concert van Beyoncé van dinsdag 14 mei niet plaatsvinden. Het concert wordt verplaatst naar vrijdag 31 mei om 20 uur. Tickets voor het geannuleerde concert blijven geldig voor de nieuwe datum. Wie er niet kan bij zijn op 31 mei, krijgt zijn kaarten terugbetaald. Tickets worden vóór vrijdag 24 mei terugbetaald via het voorverkooppunt waar ze werden aangekocht.

  Enkele weken
  Wie bestelde via Tele Ticket Service, stuurt het aantal kaarten dat hij niet wil gebruiken vóór 24 mei terug naar Tele Ticket Service, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem, samen met het terugbetaalformulier waarop het rekeningnummer voor terugbetaling werd ingevuld. Greenhouse Talent maakt zich sterk dat het verschuldigde bedrag enkel wordt terugbetaald aan de originele ticketbesteller. De terugbetaling kan enkele weken in beslag nemen, luidt het.

  Oververmoeid
  Beyoncé moest haar optreden in het Sportpaleis van dinsdagavond afgelasten omdat ze oververmoeid en gedehydrateerd was, tot groot ongenoegen en teleurstelling van talloze Belgische fans. Het concert van de populaire R&B-zangeres van vanavond in het Sportpaleis in Antwerpen ging wel door.

  Zoals beloofd, gaf Bey haar fans, die haar op luid gejuich onthaalden, een "fantastische show". Niemand die kon vermoeden dat Mrs Carter een dag eerder nog door de dokters werd verboden om op te treden. Verder uitte ze met kushandjes haar dankbaarheid voor haar geduldige en enthousiaste Belgische fans, die ze "de beste van de wereld" noemde.

  Beyoncé schrijft briefje met excuses aan Belgische fans

   


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour

  .

  ...


  Charles Aznavour, eigenlijke naam (Armeens: Շառլ Ազնավուր) Chahnour Varinag Aznavourian, (Parijs, 22 mei 1924) is een Franse zanger, songwriter en acteur van Armeense afkomst

  ...

  Vaak wordt hij beschreven als de 'Frank Sinatra van Frankrijk' (al was Sinatra geen componist). Bijna al zijn liederen gaan over de liefde. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven, meer dan honderd albums uitgebracht en in zestig films gespeeld. Aznavour zingt in vijf talen en is in het buitenland een van de bekendste Franse zangers. Hij heeft opgetreden in de prestigieuze Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld.


  Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij op te treden, samen met Pierre Roche, en koos spoedig de podiumnaam Aznavour. Op vroege leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van theater. Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op reis in Frankrijk en de Verenigde Staten meenam. Daarna ging de reis naar Québec, waar het grote succes hem opwachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met maar liefst elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

  In 1955 won Aznavour de Kristallen Ster voor beste Franse mannelijke acteur.

  In 1993 werd hij benoemd tot Buitengewoon Ambassadeur van de Republiek Armenië. Vier jaar later werd hij om dezelfde reden Officier de la Légion d’ Honneur in Frankrijk. In 1996 werd Charles Aznavour toegevoegd aan de Songwriters Hall of Fame.

  Aznavour speelde in 2002 in de film Ararat, waarin hij Edward Saroyan, een filmregisseur, speelde.

  In december 2008 werd hem het Armeens staatsburgerschap toegekend en in 2009 werd hij ambassadeur van Armenië in Zwitserland.  Maart 2011 was Charles nog te horen te Vorst Nationaal(Brussel)

  ...

  Charles Aznavour komt op

  17 November 2015 naar

  Vorst Nationaal Brussel

  ...

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norman Greenbaum

  .

  ...

  .  Norman Greenbaum

  Norman Greenbaum (geboren 20 november 1942, Malden, Massachusetts, Verenigde Staten) is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij studeerde muziek aan de Boston University.

   

  Greenbaum is het best bekend voor zijn lied "Spirit in the Sky", die twee miljoen exemplaren verkocht in 1969 en 1970. [1] De omzet voor dit nummer bereikte meer dan een miljoen exemplaren in mei 1970 alleen, en kreeg een gouden plaat uitgereikt door de RIAA. Spirit In The Sky, met zijn combinatie van 'zware' gitaar, handgeklap, en spirituele teksten, is gebruikt in vele films, advertenties en tv-shows.

   

  Hoewel 'Spirit in the Sky "een duidelijke christelijke thema heeft, Greenbaum was en is nog steeds een praktiserend Jood. Hij werd geïnspireerd om het lied te schrijven na het observeren van zangers Dolly Parton en Porter Wagoner die zongen voor een religieus lied op televisie

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris de Burgh


  Chris de Burgh, geboren als Christopher J. Davison (Venado Tuerto, Argentinië, 15 oktober 1948° is een Ierse zanger.

  Dankzij het werk van zijn vader heeft hij als kind een groot deel van de wereld gezien. Ten slotte is de familie in Ierland gaan wonen. Daar woont hij nu nog steeds, samen met zijn vrouw Dianne en hun drie kinderen, Rosanna (de Miss World van 2003), Hubie en Michael.

  Tijdens zijn lange carrière als singer-songwriter heeft hij vele hits geschreven, waarvan The Lady In Red (1986) de bekendste is. Ook het album Into the light werd goed verkocht. Hij treedt regelmatig op, vooral in Duitsland, waar hij een grote schare trouwe fans heeft. Ook in Nederland speelt hij regelmatig voor volle zalen. Na de nieuwjaarsbrand in Volendam heeft hij daar een benefietconcert gegeven, waarvan ook een dvd is uitgebracht.

  Zijn laatste cd is The Storyman, waarvan hij tijdens zijn laatste concert in Nederland (4 december 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam) veel nummers heeft gespeeld.

  Volgend optreden van Chris

                           Heineken Music Hall, Amsterdam (NL)
                              Maandag, 22 april 2013 om 20:30


  Categorie:Muziek  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Annie
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Onie
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Krautl
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Karin & Alex
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • Julien...brabbeliaans
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • weekendgroet aan een lieve vriend xxx
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Hallo Rudy en Chrisje,
 • Goede morgen met een zonnetje
 • Ssssssst......... Het weekend komt eraan schattebouteken !!!!! Liefs Brigitte

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!