NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 3 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto

Kleinkind Jack

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Konijn met pruimen, mosterdsaus, ijsbergsla, broccoli & kroketten 1...
 • Kop koffie(deca)
 • Vrouwlief met bretellen
 • Selfie...Ik op stoel voor pc met breukband
 • Lege bus & binnenkant bus
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (134)
 • Dieren (365)
 • Dranken (128)
 • Film (562)
 • Fotografie (643)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (430)
 • Koken (1270)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (112)
 • Mode (290)
 • Moppen (107)
 • Muziek (730)
 • Nieuws (1552)
 • Ons tuintje (653)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (717)
 • Wetenschap (347)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  ria50
  blog.seniorennet.be/ria50

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

  Boventitel blog
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy is de grootste hond ter wereld: "Door hem vind ik geen vriendje meer"

  .

  ...

  .

  Afbeeldingsresultaat voor grootste hond

  Maak kennis met Freddy, officieel de grootste hond ter wereld. Als hij op zijn achterste poten staat, meet hij maar liefst twee meter en 29 centimeter.

  Baasje Claire Stoneman is zo verzot op de Duitse dog én zijn zus Fleur dat al haar vrije tijd naar hen gaat. Al hangt er wel een keerzijde aan de medaille. "Door hem vind ik geen vriendje meer, in de voorbije vier jaar ben ik meestal single geweest. Gelukkig krijg ik knuffels van de honden. En ik moet geen vuile onderbroeken wassen", vat het Britse ex-glamourmodel haar situatie luchtig samen.

  "Het zijn mijn kindjes. Ze hebben me nodig en dat is best een leuk gevoel. Ik voel me klaar voor een nieuwe relatie, maar dan moet ik wel een man vinden die met zo'n enorme keffer overweg kan."

  Dat het niet zo evident is, blijkt uit de kosten alleen al. Jaarlijks geeft Stoneman zo'n 15.000 euro uit om haar lievelingen de verzorging te geven die ze verdienen. En als puppy heeft Freddy maar liefst 23 sofa's naar de vaantjes geholpen. "Maar hij is mijn baby, ik kan me geen leven zonder hem voorstellen."...Sven Van Malderen 
     Bron: Daily Star 

  Stoneman staat elke dag ontzettend vroeg op om veertig minuten met Freddy te gaan wandelen. Op die manier wil ze voorkomen dat andere honden door hem geïntimideerd raken. "Als hij echt zijn zinnen gezet heeft op een andere viervoeter zou ik niet in staat zijn om hem tegen te houden", besluit de vrouw.

  Hieronder ziet u een filmpje van twee jaar geleden: toen was Freddy vijf centimeter kleiner en moest hij nog zijn meerdere erkennen in Zeus.

  Op 29 december zal er een reportage over Freddy te zien zijn op Channel 5: 'The World's Biggest Dog', om 20 uur.

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oude brokkelkaas met geroosterd brood

  .

  ...

  .

   Oude brokkelkaas met geroosterd brood

  mocht er wezen qua smaak,

  kwam van de kaaswinkel te Brugge

  ...

  Mosterd was dus een overbodige luxe

  &

  smaakbederver in dit geval

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's unheilig...

  .


  Categorie:Crea's Rudietje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Brugge - KV Kortrijk 5 - 1

  .

  ...

  .

  Club Brugge - KV Kortrijk 5 - 1

  Ook al werden de goals van Izquierdo & Vossen afgekeurd,

  de goals van

  Ruud Vormer 84'

  Jelle Vossen 80'

  Hans Vanaken 69'
                                                      
  Lior Refaelov 20'

  Ricardo van Rhijn 13' 

  waren wel bingo tegen een

  heel zwak Kortrijk

  dat nog een eerredder binnen

  schoot via Saadii

  ...

  Club Brugge komt zo op kop

  van de competitie

  &

  hopelijk voor weken lang

  ...Yeh yeh...

  @Belga

  @Belga


                                                     


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingredienten mosterdmayonaise

  .

  ...

  .

  Ingredienten mosterdmayonaise,

  goe lepel mosterd,

  peper, zout,

  zonnebloemolie,

  2eigelen

  &

  een goe porto als aperitief

  aan de foto's te zien

  ...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Gouden' Greg en Nafi zijn Sportman en Sportvrouw van het Jaar

  .

  ...

  .

  'Gouden' Greg en Nafi zijn Sportman en Sportvrouw van het Jaar

  Bewerkt door: Peter Luysterborg/Mathieu Goedefroy 
     Bron: Belga

  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet is gisterenavond op het Sportgala in de Wild Gallery in Vorst voor de eerste keer in zijn carrière uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Nafi Thiam werd voor de tweede keer Sportvrouw van het Jaar. In de marge van het Sportgala gaf Van Avermaet mee dat hij op tweede kerstdag op stage vertrekt naar het Spaanse Denia om er zijn trainingsachterstand in te halen, het gevolg van zijn kuitbeenbreuk. "De Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne komen te vroeg om top te zijn", aldus Van Avermaet. "Tegen Milaan-Sanremo hoop ik mijn vertrouwde niveau te halen."

  Van Avermaet kreeg in het jaarlijkse referendum van Sportspress 1.187 punten achter zijn naam. Daarmee bleef hij zwemmer Pieter Timmers (791) en tennisser David Goffin (330) ruim voor. In totaal brachten er dit jaar 281 journalisten hun stem uit. De 31-jarige Van Avermaet volgt op de erelijst Kevin De Bruyne op. Vorig jaar moest hij vrede nemen met de derde plaats. De Bruyne kwam dit jaar niet verder dan de achtste stek.

  Greg Van Avermaet won eerder dit jaar al onder meer de Kristallen Fiets, de Flandrien en de Vlaamse Reus en sleept dus met de trofee voor Sportman van het Jaar zijn vierde onderscheiding van het jaar in de wacht. De renner wordt op de eerste plaats gelauwerd voor zijn olympische titel in het wielrennen, die hij België op 6 augustus schonk in Rio de Janeiro. Daarnaast won hij dit seizoen onder meer ook de Omloop, de Tirreno en de vijfde etappe in de Ronde van Frankrijk, waarin hij ook drie dagen in de gele trui rondreed.

  Enkele maanden eerder was Van Avermaet in de Ronde van Vlaanderen nog zwaar tegen het asfalt gegaan, waardoor hij zijn sleutelbeen brak en er meteen een einde kwam aan zijn klassieke voorjaar. Ook dit najaar bleef Van Avermaet niet gespaard van blessureleed. Bij een val op training met de mountainbike liep hij een kuitbeenbreuk op, waarvan hij nog aan het revalideren is. De blessure zou echter het voorjaar van de renner niet in het gedrang brengen en dan kan Van Avermaet toewerken naar zijn ultieme doel: het winnen van een voorjaarsklassieker. 

  Nafi Thiam met haar coach Roger Lespagnard. © belga.

  Olympisch kampioene Nafi Thiam werd voor de tweede keer in haar carrière uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Thiam kreeg een monsterscore van 1.300 punten achter haar naam en haalde het van baanwielrenster Jolien D'hoore (753) en boksster Delfine Persoon (446), de winnares van vorig jaar. In december 2015 moest Thiam vrede nemen met een vierde plaats en behoorde ze net niet tot de supergenomineerden. In 2014 werd ze voor de eerste keer verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, een jaar eerder viel ze voor de eerste keer in de prijzen als Belofte van het Jaar.

  De nog steeds maar 22-jarige Thiam won in augustus olympisch goud op de zevenkamp tijdens de Spelen in Rio. Ze vestigde vijf persoonlijke records, het wereldrecord in het hoogspringen (op de zevenkamp) en totaliseerde 6.810 punten, een nieuw Belgisch record. Eerder zag ze haar olympische triomf bekroond met een vierde opeenvolgende Gouden Spike, de Nationale Trofee voor Sportverdienste, de Europese Rising Star Award en de trofee voor meest beloftevolle atlete op de awards van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF). Thiam wordt wereldwijd dan ook beschouwd als één van de toptalenten in de atletiek. Naast de zevenkamp behoort ze intussen ook in het hoogspringen tot de absolute wereldtop.

  De pupil van Roger Lespagnard lijkt dan ook een gouden toekomst voor zich te hebben. Lespagnard zelf werd verkozen tot Coach van het Jaar. Met 447 punten klopte hij Club Brugge-coach Michel Preud'homme (205), die deze week in Aalst de Trofee Raymond Goethals in ontvangst mocht nemen. Jacques Borlée, die als coach van de Belgian Tornados de trofee al twee keer in de wacht sleepte, eindigde dit jaar met 183 punten op de derde plaats. Op de erelijst volgt Lespagnard AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck op.

  De 70-jarige Lespagnard is een voormalige Belgische kampioen tienkamp die de laatste jaren succes oogst als coach van Thiam, die hij al negen jaar onder zijn hoede heeft. Als atleet nam hij zelf drie keer deel aan de Olympische Spelen (Mexico, München en Montréal). 

  De Red Lions werden verkozen tot Ploeg van het Jaar. © photo news.

  De Belgische mannenhockeyploeg werd verkozen tot Ploeg van het Jaar. De Red Lions hielden met 681 punten de Belgian Tornados (288) achter zich. De zwemploeg van de 4x100m vrije slag bij de mannen strandde met 100 punten op de derde plaats. Op de erelijst volgen de hockeyers het Davis Cupteam op. Het is de tweede keer dat de nationale mannenhockeyploeg op de erelijst terecht komt. In 2012 viel hen die eer na de Olympische Spelen in Londen voor de eerste keer te beurt.

  De Red Lions van bondscoach Shane McLeod eindigden dit jaar op de vijfde plaats in de Champions Trophy in Londen, maar hebben hun verkiezing natuurlijk te danken aan de knappe zilveren medaille die ze afgelopen zomer behaalden op de Spelen in Rio. Daar moesten ze pas in de finale het onderspit delven voor Argentinië, nadat ze eerder in het toernooi topfavoriet Nederland hadden uitgeschakeld. De opvolging lijkt trouwens verzekerd, want de Red Cougars plaatsten zich deze week voor de finale van het WK voor junioren (U21) in het Indiase Lucknow. Daarin nemen ze het zondag op tegen gastland India.

  Louise Carton werd verkozen tot Belofte van het Jaar. De 22-jarige Carton hield met 243 punten turnster Nina Derwael (220) en veldrijder Eli Iserbyt (171) achter zich. Op de erelijst volgt ze wielrenner Tiesj Benoot op. Carton wist zich dit jaar te plaatsen voor de Spelen in Rio, waar ze in de reeksen van de 5.000 meter strandde. Daarnaast kroonde ze zich in Wachtebeke tot Belgisch kampioene veldlopen en won ze eveneens de CrossCup. Op het EK in Amsterdam finishte ze op de zevende plaats. Op de 5.000 meter veroverde ze vorig jaar zilver bij de beloften op het EK in de Estse hoofdstad Tallinn. Eind 2015 werd ze in het Franse Hyères Europees kampioene veldlopen bij de beloften.

  Tafeltennisser Laurens Devos werd verkozen tot Paralympiër van het Jaar. Devos verzamelde 320 punten en haalde het van zijn collega-tafeltennisser Florian Van Acker (282) en rolstoelsprinter Peter Genyn (273). De amper 16-jarige Devos won afgelopen zomer goud in de klasse 9 van het tafeltennis en zo werd hij de jongste goudenmedaillewinnaar ooit op de Paralympische Spelen. Hij haalde het in deze verkiezing ietwat verrassend van Peter Genyn, die in Rio twee gouden medailles veroverde. Hij pakte er goud op de 100 meter sprint, het absolute koninginnennummer, en de 400 meter sprint. Op beide afstanden vestigde hij ook een nieuw paralympisch record. Genyn brak op 16-jarige leeftijd zijn nek na een duik in ondiep water. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Na een eerdere carrière in het rolstoelrugby stortte hij zich sinds 2014 (met succes) op de rolstoelsprint. Eerder dit jaar kreeg Genyn voor zijn prestaties in Rio wel het Vlaamse Sportjuweel, een prijs van de Vlaamse Gemeenschap die wordt toegekend aan een Vlaamse sporter die in de loop van het jaar een opmerkelijke prestatie leverde of een uitzonderlijke loopbaan afsloot. 

  Louise Carton. © photo news.


   


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen natuur...

  .

  ...

  .

  Mosselen natuur met

  1selder,

  1rode & 1gewone ui,

  1wortel,

  kruidenmengeling,

  1teen look,

  2kg mosselen

  &

  mosselkruiden

  ...

  Het mosselsap vloog de diepvries in

  na afkoeling om later een vispannetje

  of iets anders mee klaar

  te maken

  ...smakelijk...
  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restjes kip met currysaus & rijst

  .

  ...

  .

  Restjesdag was

   kip met currysaus,

  basmatirijst

  &

  provencaalse groenten

  ...

  De schilderwerken op de

  kinderkamers gaan ook nog steeds

  vlot vooruit,

  de plafonds lijken op

  wasproduct  Dash,

  witter dan wit dus

  ...smakelijk...

   


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bord provencaalse saus

  .

  .

   Tegen de rest provencaalse saus met

  zuiderse kruiden zeiden wij niet neen

  ...Smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt 100 jaar de norm??? Wetenschappers keren verouderingsproces om

  .

  ...

  .

   Arno Van Hauwermeiren 
    Bron: The Telegraph

  De Italiaanse Emma Moreno is met 117 lentes de oudste mens ter wereld. Wordt zij binnenkort de norm? © epa.

  De tijd tikt genadeloos verder en dat merken we ook aan ons lichaam. Grijze haren, kraaienpootjes, slechte ogen, geheugenproblemen... het hoort allemaal bij het verouderingsproces. Niemand ontsnapt aan de tijd, maar niet als het van de wetenschappers van het Salk Institute afhangt. Zij zijn erin geslaagd het verouderingsproces bij zoogdieren om te keren. Over tien jaar volgen wellicht tests op mensen en als de behandeling ook bij ons aanslaat, worden we met gemak allemaal honderd jaar oud.

  Amerikaanse wetenschappers van het Salk Institute in de Amerikaanse staat Californië hebben een manier gevonden om het verouderingsproces bij muizen om te keren. De dieren zien er niet alleen jonger uit, ze leven ook dertig procent langer.

  Nieuwe techniek

   
  "Veroudering is geen eenrichtingsverkeer."
  Dokter Juan Carlos Izpisua Belmonte

  Met een nieuwe techniek laten de onderzoekers volwassen cellen terugkeren naar hun embryonale vorm, waardoor ze eigenlijk de klok terugdraaien voor die cellen. De techniek bestaat uit het stimuleren van vier genen die vooral actief zijn tijdens hun ontwikkeling in de baarmoeder. Uit tests blijkt dat de klok ook kan worden teruggedraaid voor huidcellen, waardoor de huid er opnieuw fris en jong uitziet.

  Tests op mensen

  De techniek slaat alvast aan op muizen. Over tien jaar hopen de onderzoekers tests uit te voeren op mensen. © thinkstock.

  De onderzoekers hopen dat ze een medicijn kunnen ontwikkelen die het effect van de vier genen nabootst. Het zou ongeveer tien jaar duren vooraleer de nieuwe techniek kan worden uitgetest op mensen. "Ons onderzoek toont aan dat veroudering geen eenrichtingsverkeer is", zegt dokter Juan Carlos Izpisua Belmonte. "Het proces kan worden omgekeerd."

  Uiteraard zal het veel moeilijker zijn om het verouderingsproces om te keren bij mensen dan bij muizen, maar de studie toont wel aan dat veroudering een dynamisch proces is. "Het proces is meer vatbaar voor aanpassingen dan we aanvankelijk dachten", aldus Belmonte.

  Honderd jaar oud

  Wetenschappers vreesden dat de speciale 'gentechniek' organen kon beschadigen of zelfs kanker kon veroorzaken. Maar deze nieuwe studie toont nu aan dat een omkering van het ouderdomsproces mogelijk is zonder negatieve bijwerkingen. Als de techniek even hard aanslaat bij mensen als bij muizen, dan worden we met gemak meer dan honderd jaar oud.

  Niet alleen zouden we met deze baanbrekende methode veel ouder worden, we zouden ook veel langer gezond blijven. Ouderdomsziektes zoals dementie, kanker, hartaandoeningen zouden worden uitgesteld naar een hogere leeftijd

  ...


  Categorie:Gezondheid
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintense alcoholvrije wijn

  .

  ...

  .

  Tip voor een zatte nonkel of tante op een feest,

  loopt nonkel of tante weer eens bijna zat rond

  vul misschien een lege fles wijn

  met ander etiket

  &

  vul deze met alcoholvrije wijn,

  nonkeltje of tanteke zal het verschil

  niet proeven (denk ik)

  ...

  Is het psychologisch of niet,

  wij slapen ook goed van deze

  alcoholvrije Vintensewijn

  ...

  Nu en dan eens alcoholvrij kan ook al

  eens smaken mijn gedacht

  ...

  Dat blauwe elastiek rond de voet

  van het glas is om elkaar geen

  mond en klauwzeer te bezorgen(hmm)

  &

  zo blijft het glas herkenbaar

  zodat zij weer mijn glas niet

  leeg drinkt of omgekeerd

  ...
  Categorie:Dranken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kip met basmatirijst & groenten in de wok

  .

  ...

  .

  Gemarineerde kip met

  basmatirijst

  &

  groenten in de wok

  (alles met arachideolie gebakken)

  was op vrijdag visdag 

  de menu van de dag

  ...

  Heb de gemarineerde kip wat aangepast

  met

  gember, pilipili, ui,

   zoete soyasaus, wortel,

  rode paprika,

  blik champignons, rode zoete peper

  &

  5 chinese kruiden mengeling

  (kortom wat in huis te vinden was volgens smaak)

  ...smakelijk...

   
  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEWONERS NIET ONVERDEELD GELUKKIG TE BRUGGE MET 144 EXTRA AUTOMATEN

  .

  ...

  .

  BEWONERS NIET ONVERDEELD GELUKKIG MET 144 EXTRA AUTOMATEN

  Op het Wijngaardplein komt een nieuwe parkeermeter, vlak voor de woning van Annick. Ook de oude parkeermeters worden vernieuwd. - Foto Proot

  Op het Wijngaardplein komt een nieuwe parkeermeter, vlak voor de woning van Annick. Ook de oude parkeermeters worden vernieuwd. - Foto Proot

  Brugge krijgt er tegen midden februari 144 parkeermeters bij. Dan zullen er op het hele grondgebied bijna 300 staan. Op het Wijngaardplein nabij het Begijnhof zorgt dat al voor discussie. "Hier wordt een parkeermeter net voor mijn livingraam geplaatst, zonder enig overleg", zegt bewoonster Annick Lambrecht. "We kunnen nog bijsturen", zegt burgemeester Renaat Landuyt.

  Op de plaats van het kegeltje komt de parkeermeter, waardoor mensen die een parkeerticket kopen, direct kunnen binnenkijken in de woning van Annick. - Benny Proot
  Op de plaats van het kegeltje komt de parkeermeter, waardoor mensen die een parkeerticket kopen, direct kunnen binnenkijken in de woning van Annick. - Benny Proot

  De voorbereidingen voor de start van een nieuw parkeerreglement in het centrum en de deelgemeenten van Brugge zijn volop aan de gang. Zo is een firma gestart met het plaatsen van de sokkels waar straks de nieuwe parkeerautomaten moeten komen. Dat worden allemaal nieuwe automaten, 292 in totaal. Brugge telt vandaag al 148 parkeerautomaten. Dat aantal wordt dus quasi verdubbeld. Het zal vanaf 16 februari niet meer mogelijk zijn om langer dan twee uur bovengronds

  Bovengronds parkeren wordt betalend tussen 9 en 20 uur. Het kan bovendien voor maximum 2 uur. Dat kost je dan 4,20 euro. Daarom worden alle meters nu vernieuwd en geprogrammeerd. Wie wil weten waar de parkeermeters precies komen, kan dat nu al merken aan plastic kegeltjes die op plaatsen gezet zijn waar de sokkels al klaar zijn.

  Schending privacy

  Maar er is veel protest. Werknemers van onder andere scholen, horeca en de rechtbank zijn boos, omdat ze vrezen dat ze hun wagen straks niet meer kwijt kunnen in het centrum. Ook het plaatsen van de nieuwe parkeermeters heeft voor sommige mensen nare gevolgen. Ook voor Annick Lambrecht, niet de schepen van Mobiliteit, maar wel een relatietherapeute met woning en bureau op het Wijngaardplein, is dat het geval. De sokkel werd immers net voor haar livingraam geplaatst. "Dat betekent dus dat iedereen die komt betalen voor parkeertijd een blik kan werpen in mijn privéwoning", zegt Annick. "Dat vind ik erover, zeker omdat we nooit gecontacteerd werden. Ik begrijp het ook niet zo goed. Het vroegere parkeerautomaat staat nabij de parkeerplaatsen op het plein, wat ik logisch vind. Waarom er ook hier een automaat moet bij komen, is mij een raadsel. Ik heb de bevoegde diensten een vriendelijke mail gestuurd om wat uitleg te krijgen en om deze situatie ongedaan te maken."

  Wel over nagedacht

  Volgens burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) is wel degelijk nagedacht waar alle parkeermeters opgesteld worden. "De installateurs zoeken altijd de voor de bewoners en voorbijgangers minst storende en voor de chauffeurs zichtbaarste plaats. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de technische mogelijkheden. Eventuele problemen worden, net als bij verkeerspalen, bekeken en gecorrigeerd waar mogelijk, zonder anderen dan weer te veel te storen."


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Radio Koor - In The Mood For Christmas

  .

  ...

  .

  UIT IN VLAANDEREN

  Concert                          Klassieke muziek             

            Het traditionele kerstconcert krijgt bij het Vlaams Radio Koor elk jaar weer een aparte toets, die de klassieke Christmas Carols in een heel ander perspectief plaatst. Een verruimende muzikale blik op de wereld, een hartverwarmende oproep tot verdraagzaamheid en vrede...Dit jaar werd gekozen voor een jazzy toets, wat ongewone maar verrassend passende combinaties oplevert!       
  programma:
  Bob Chillcott – A Little Jazz Mass
  Karl Jenkins – Exsultate, jubilate
  Karl Jenkins – Adiemus, Songs of Sanctuary: Cantate Domino
  Nils Lindberg – Vocalise
  Stefan Bracaval & Pierre Anckaert – Tico Time
  Will Todd – I Saw Three Ships
  Bob Chilcott – Remember, O Thou Man

  Nicolas André, dirigent

  Bron: UiTinVlaanderen.be

  Lees meer  
        Vlaams Radio Koor - In The Mood For Christmas
                       @ Liesbet Peremans

  Info...

  Concertgebouw Kamermuziekzaal 't Zand 34 Brugge

  tot    

  Organisatie... Vlaams Radio Koor   

      www.vlaamsradiokoor.be
  www.ticketsbrugge.be                       


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietje gaan stekken te Brugge in het Brugsch Friethuys...

  .

  ...

  .

  De weg naar het frietkot

  "Brugsch Friethuys "vonden wij

   blindelings ook al liggen de straten

  te Brugge er soms hobbelig bij

  met al die kasseien

  (uit de Ronde Van Vlaanderen)

  ...

  De schoenmakers wrijven er

  in hun handen peizik)

  ...

   Een kleintje met mayo

  &

  eentje met

   vol au vent

   kan men er zowel

  boven als beneden opeten

  &

  de baas van da spel is een grapjas

  met altijd wel een grap of lach klaar,

   

  ...

  Na de frieten zochten wij nog wat nats op

  om het zout door te spoelen,

  op de bus verkopen ze blijkbaar

   geen drank

   ...

  ...smakelijk & cheers...


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe giléevest voor vrouwlief()

  .

  ...

  .

  Uitbreiding van kleerkast is hier

  nog niet van toepassing

  &

  ook ik vond de nieuwe giléevest

  van vrouwlief feestelijk

  &

   heel mooi als buit

  tijdens het shoppen

  ...


  Categorie:Mode
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film nu in de bioscoop...Office Christmas party...

  .

  ...

  .

   

  De CEO van een familiebedrijf dreigt de afdeling van haar feestende broer Clay te sluiten. Clay en zijn technisch directeur roepen vervolgens hun collega's bij elkaar en organiseren een groots kerstfeest. Het feest loopt echter al snel uit de hand.

  • Genre:  Komedie
  • Directors:  Josh Gordon, Will Speck
  • Acteurs:  Jennifer Aniston, Jason Bateman, Olivia  Munn, Todd Joseph Miller, Kate McKinnon, Jillian Bell
  • Duur:  1h 49m
  • Land::  USA
  • Release:  07/12/2016

  Acteurs: 

  Jennifer Aniston

  Jason Bateman

  Olivia  Munn

  Todd Joseph Miller

  Kate McKinnon, Jillian Bell


  Categorie:Film
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net als Tomorrowland, gaat het WECANDANCE-festival nu ook internationaal

  .

  ...

  .

  TVM...een foto vanop het Habitas-festival. ©   .

  Het populaire festival op het strand van Zeebrugge WECANDANCE slaat de vleugels uit. In januari zal het ook in Mexico een festival organiseren in samenwerking met Habitas. Daarmee volgen ze in de voetstappen van Tomorrowland, dat twee jaar geleden al begon met TomorrowWorld in Amerika.

  Net als bij Habitas (eveneens een dansfestival), gaat het hippe WECANDANCE er prat op dat ze zorgen voor een totaalbelevenis. En daar hoort mode, eten, kunst, drinken en een groots decor bij. Het is dan ook geen grote verrassing dat de wegen van Bart Roman, medeoprichter van WECANDANCE en de man achter Habitas Eduardo Castillo elkaar ooit zouden kruisen.

  Habitas reist al langer de wereld rond, van LA tot Tulum en Ibiza. Voor WECANDANCE is het de eerste keer dat ze buiten onze landsgrenzen neerstrijken. De twee festivals organiseren in januari samen een groots festijn op het strand van Tulum. Maar geen zorgen, voor wie niet meteen een reisje naar Mexico kan betalen. In augustus kun je net als de vorige jaren, ook terug dansen op het strand van Zeebrugge.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische spaghetti...

  .

  ...

  .

  .

  ...

  .

  Vrouwlief stond aan het roer

  van haar sloep(hmm) om

  dit te bereiden

  ...

  Vegetarische spaghetti met

  aubergine,

  tomaat,

  ui,

  lookpoeder,

  oregano,

  volkorenpasta,

  wortel,

  courgette,

  rode paprika,

  tomatenconcassée,

  peper plus zout

  was lekker

  &

  voldoende als gezonde maagvulling

  met wat emmentalerkaas erop

  ...smakelijk...

  ...

  Het herschilderen van de kinderkamers

   vlot momenteel ook goed

  &

  zo weten wij altijd wat gedaan

  ...

  Vergeet het cliche gezegde

  "Ik ben geen konijn"

  ...

  Groenten slanken af

  ...

  Ajuin houdt uw botten gezond

  ...

  Minder problemen met geheugen,

  ogen, nierstenen, tanden

  ...

  Verminderd kans op beroertes

  ...

  Geeft een lagere bloeddruk

  ...

  Geeft bescherming tegen longkanker,

  prostaatkanker, suikerziekte

  ...

  Men zou voor minder een konijn

  willen zijn mijn gedacht

  ...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-akkoord over visquota in 2017

  .

  ...

  .

  Vlaams infocentrum land-en tuinbouw

  ...

  EU-akkoord over visquota in 2017

  De Europese ministers van Visserij hebben de nieuwe vangstmogelijkheden voor 2017 vastgelegd. Vooral in de Noordzee worden de quota voor onder meer tong, kabeljauw, rog en pladijs opgetrokken, terwijl de quota voor verschillende vissoorten in het Engels Kanaal, de Keltische en de Ierse Zee dalen. Met de quota wil Europa zorgen voor een duurzaam visbestand en overbevissing tegengaan. De Rederscentrale laat alvast weten dat het zich kan vinden in de nieuwe quota. 

  Elk jaar in december beslist Europa hoeveel vis de verschillende lidstaten het komende jaar mogen opvissen in de verschillende visgebieden. Het doel van de quota bestaat erin om de visbestanden verder op een duurzaam niveau te brengen en overbevissing te voorkomen. De beslissingen van de Visserijraad worden onderbouwd door wetenschappelijke adviezen. Onderzoeksinstellingen, waaronder het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), verzamelen gegevens over de aangroei van de visbestanden, het aantal geslachtsrijpe jonge dieren en de hoeveelheid die opgevist kan worden binnen het toegekend vangstrecht of quotum. 

  Daaruit blijkt dat er goed nieuws is voor de Belgische vissers die vissen in de Noordzee. De bestanden van tong, kabeljauw, rog en pladijs in de Noordzee zijn gezond, wat geleid heeft tot een verhoging van het quotum voor tong met 22 procent, voor kabeljauw met 15 procent, voor rog met 5 procent en een status quo voor pladijs. Het bestand voor pladijs bevindt zich de afgelopen vijf jaar op een historisch hoog niveau. Niet onbelangrijk voor de Belgische reders, want dit zijn voor hen de belangrijkste vissoorten. 

  Minder goed is het gesteld met de visbestanden in het Oostelijk deel van het Engels Kanaal: daar worden de quota naar beneden gehaald, met 19,5 procent voor pladijs en 15 procent voor tong. De kabeljauw in de Keltische Zee blijft kwetsbaar en de vangstmogelijkheden dalen er met 38 procent. En in de Ierse Zee blijft het net zoals vorig jaar verboden om op tong te vissen, behalve voor wetenschappelijke doeleinden. 

  “Het behouden van een duurzaam visbestand is voor mij belangrijk: bij een gezond bestand wordt van een vissoort niet meer opgevist dan er opnieuw aangroeit”, aldus bevoegd Vlaams minister Joke Schauvliege. “Dankzij de inspanningen van onze vissers door selectief te vissen en door kwetsbare bestanden te beschermen, bereiken wij in de meeste gebieden dit niveau nu reeds. Bij kwetsbare bestanden blijven wij extra voorzichtig en vermijden we overbevissing.” 

  De vissers reageren bij monde van de Rederscentrale positief. “Het politiek akkoord ligt in lijn met de wetenschappelijke adviezen", aldus de Rederscentrale. "Het is bemoedigend te kunnen samenwerken met de minister en haar teamleden die met alle aspecten rekening houden", zegt Urbain Wintein, voorzitter van de Rederscentrale. "Dat heeft als resultaat gegeven dat de vangstmogelijkheden van de stocks die voor ons van belang zijn op een correcte manier zijn vastgelegd. We beseffen dat de wetenschappelijke modellen niet perfect kunnen weergeven wat de realiteit op zee is, maar de inspanningen van de vissers en het respecteren van afspraken, hebben duidelijk resultaat opgeleverd."

  "Het aantal vissersvaartuigen is de laatste decennia meer dan gehalveerd, de stocks verbeteren zichtbaar en de nu vastgelegde quota voor volgend jaar zullen bijdragen aan het traject naar maximaal duurzame opbrengsten, hét streefdoel van het visserijbeleid”, aldus Emiel Brouckaert, directeur van de Rederscentrale. “Dit reflecteert dat vissers de gemaakte afspraken volgen en dat iedereen er mag op rekenen dat elke vis die aangeboden wordt op een verantwoorde manier is gevangen.”

  Bron:   Belga/eigen verslaggeving

  Beeld: visserijschepen.blogspot.be


  Categorie:Nieuws  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Blogvrienden
 • Annie
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Onie
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Krautl
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Karin & Alex
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • Julien...brabbeliaans
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • Vriendelijke groetjes van Ingrid
 • Hallo Rudy
 • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.
 • Hallo Rudy
 • Nog een heel fijn weekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!