NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 3 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto

Kleinkind Jack

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Konijn met pruimen, mosterdsaus, ijsbergsla, broccoli & kroketten 1...
 • Kop koffie(deca)
 • Vrouwlief met bretellen
 • Selfie...Ik op stoel voor pc met breukband
 • Lege bus & binnenkant bus
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (134)
 • Dieren (365)
 • Dranken (128)
 • Film (562)
 • Fotografie (643)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (430)
 • Koken (1270)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (112)
 • Mode (290)
 • Moppen (107)
 • Muziek (730)
 • Nieuws (1552)
 • Ons tuintje (653)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (717)
 • Wetenschap (347)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  creativiteit_annoo2006
  blog.seniorennet.be/creativ

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

  Boventitel blog
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Radio Koor - In The Mood For Christmas

  .

  ...

  .

  UIT IN VLAANDEREN

  Concert                          Klassieke muziek             

            Het traditionele kerstconcert krijgt bij het Vlaams Radio Koor elk jaar weer een aparte toets, die de klassieke Christmas Carols in een heel ander perspectief plaatst. Een verruimende muzikale blik op de wereld, een hartverwarmende oproep tot verdraagzaamheid en vrede...Dit jaar werd gekozen voor een jazzy toets, wat ongewone maar verrassend passende combinaties oplevert!       
  programma:
  Bob Chillcott – A Little Jazz Mass
  Karl Jenkins – Exsultate, jubilate
  Karl Jenkins – Adiemus, Songs of Sanctuary: Cantate Domino
  Nils Lindberg – Vocalise
  Stefan Bracaval & Pierre Anckaert – Tico Time
  Will Todd – I Saw Three Ships
  Bob Chilcott – Remember, O Thou Man

  Nicolas André, dirigent

  Bron: UiTinVlaanderen.be

  Lees meer  
        Vlaams Radio Koor - In The Mood For Christmas
                       @ Liesbet Peremans

  Info...

  Concertgebouw Kamermuziekzaal 't Zand 34 Brugge

  tot    

  Organisatie... Vlaams Radio Koor   

      www.vlaamsradiokoor.be
  www.ticketsbrugge.be                       


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net als Tomorrowland, gaat het WECANDANCE-festival nu ook internationaal

  .

  ...

  .

  TVM...een foto vanop het Habitas-festival. ©   .

  Het populaire festival op het strand van Zeebrugge WECANDANCE slaat de vleugels uit. In januari zal het ook in Mexico een festival organiseren in samenwerking met Habitas. Daarmee volgen ze in de voetstappen van Tomorrowland, dat twee jaar geleden al begon met TomorrowWorld in Amerika.

  Net als bij Habitas (eveneens een dansfestival), gaat het hippe WECANDANCE er prat op dat ze zorgen voor een totaalbelevenis. En daar hoort mode, eten, kunst, drinken en een groots decor bij. Het is dan ook geen grote verrassing dat de wegen van Bart Roman, medeoprichter van WECANDANCE en de man achter Habitas Eduardo Castillo elkaar ooit zouden kruisen.

  Habitas reist al langer de wereld rond, van LA tot Tulum en Ibiza. Voor WECANDANCE is het de eerste keer dat ze buiten onze landsgrenzen neerstrijken. De twee festivals organiseren in januari samen een groots festijn op het strand van Tulum. Maar geen zorgen, voor wie niet meteen een reisje naar Mexico kan betalen. In augustus kun je net als de vorige jaren, ook terug dansen op het strand van Zeebrugge.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jaaromzet van De Romeo's? Eén miljoen euro

  .

  ...

  .

  Hans Luyten ...Dag allemaal...© Frank Abbeloos.

  Wie van De Romeo's werd bijna vervangen door Jan Schepens? Wiens rijbewijs werd al zeven keer ingetrokken wegens dronkenschap? En wat verdienen Chris Van Tongelen (48), Gunther Levi (40) en Davy Gilles (40) aan hun concerten? Deze en andere geheimen openbaren de drie musketiers van het Vlaamse levenslied zélf in het boek 'In het spoor van De Romeo's, 15 jaar feestgarantie'. In Dag Allemaal: een greep uit hun strafste onthullingen.

  Record

  De Romeo's treden zo'n 200 keer per jaar op. Hun record bedraagt zeven shows op één dag. Gemiddeld zitten er duizend fans in de tent of zaal, waardoor ze jaarlijks 200.000 mensen mogen verwelkomen. "Geen enkele Vlaamse artiest doet beter", zeggen ze daar met enige trots over. En ook: "Wij zijn géén marginaal fenomeen."

  Winst vergroten

  Een optreden van De Romeo's kost 3.950 euro. Boek je er ook hun live-band bij, dan betaal je zelfs het dubbele. De concerten brengen jaarlijks 790.000 euro op. De inkomsten uit de platenverkoop bedragen ongeveer 100.000 euro, net als de merchandising.

  "De jaaromzet van De Romeo's bedraagt samen dus zo'n één miljoen euro", is de conclusie in het boek. Opmerkelijk nog: het trio verzorgt sinds 2010 alle boekingen zelf. Ook met het beheer van hun website en het schrijven van de meeste nummers houden ze zich bezig. Allemaal om de winst te vergroten, zo zeggen ze zelf. De vennootschap achter de groep investeert een deel van de winst in vastgoed, en verhuurt onder andere een appartement.

  De Freddy's

  De start van De Romeo's verliep vrij hobbelig. Davy en Chris wilden eigenlijk Jan Schepens als derde groepslid. Met Jan hadden ze samen in de musical 'Romeo & Julia' gespeeld, vandaar. Het werd toch Gunther, omdat ze die hadden leren kennen op de set van 'Familie'.

  Aanvankelijk noemde het drietal zichzelf De Freddy's, maar dat werd al snel veranderd in De Romeo's. In het begin zongen ze enkel Engelstalige covers. Pas na enkele jaren schakelden ze over op hun succesformule: een Nederlandstalig repertoire.

  Drankprobleem

  Gunther kampte in de beginjaren van De Romeo's met een drankprobleem. "Ik voelde me een overjaarse student, die veel te vroeg in de showbizz was gestapt en zichzelf nooit had gevonden", onthult hij. "Mijn relatie was toen ook op de klippen gelopen, en ik zocht heil in de drank." Gunthers rijbewijs werd zeven keer ingetrokken wegens dronkenschap achter het stuur en hij reed twee auto's in de prak.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kylie Jenner viert verjaardag vriend met zwoele topless foto's

  .

  ...

  .

  Karen Van Eyken...Kylie Jenner en haar vriend Tyga in een zwoele pose © Instagram/ Kylie Jenner.

  Vergeet de traditionele verjaardagskaart. Kylie Jenner heeft iets heel anders in petto voor haar jarige vriend Tyga.

  De 19-jarige celeb viert de feestelijke dag van haar 27-jarige lief met zwoele foto's op Instagram.

  Zowel Kylie als Tyga staan topless op het kiekje en omhelzen elkaar in een sexy pose. "Happy Birthday Baby", schrijft ze erbij.

  Daarnaast heeft ze nog een gelijkaardig beeld in zwart-wit gedeeld met haar volgers waarop beiden breeduit lachen en Kylie recht in de lens kijkt.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALON VAN BRUGSE RADIOSTATION VBRO WORDT PERMANENTE EXPOSITIE

  .

  ...

  .

  Lustenhouwer heeft nu eigen museum

  Frederic Thomas, Rudy Meyns die het museum bouwde, Marina Lapouter en Kevin Rombaux, alias de Mugge van Brugge, in het museum. - Foto Proot

  Frederic Thomas, Rudy Meyns die het museum bouwde, Marina Lapouter en Kevin Rombaux, alias de Mugge van Brugge, in het museum. - Foto Proot

  Als ultiem eerbetoon aan de Brugse conferencier en zanger Willy Lustenhouwer is in het salon van het Brugse radiostation VBRO een museum geopend. De ruimte staat vol met attributen uit zijn shows. Er hangen foto's en er speelt muziek. "Het is heel knap gedaan", vindt ook zijn dochter Marina Lapouter.

  Willy Lustenhouwer, geboren als Willy Lapouter in 1920, groeit op in Sint-Andries. Als 15-jarige komt hij al in contact met de Brugse muzikant Xavier Geerolf, die Willy doet proeven van notenleer, banjo en xylofoon. Geerolf neemt het Brugse talent mee in zijn orkest en al snel ontpopt Lustenhouwer zich als conferencier, die de nummers aan elkaar praat. Hij wordt pas ontzettend populair in 1952 als hij toetreedt tot het gezelschap dat wekelijks het programma 'Lachen is gezond' brengt op Radio Kortrijk. In 1955 neemt hij de plaat 'Zie j' van Brugge' of 'Zet je vanachter' op. Brugs wordt zijn taal. Verscheidene grammofoonplaten worden met goud en platina bekroond. Lustenhouwer was ook de eerste Vlaming die optrad voor de Franse televisie. Hij wordt een vast gezicht op de Vlaamse tv. In de jaren zeventig focust de Brugse entertainer zich op onemanshows. In totaal zou Willy, die in 1994 overlijdt, tien conferences maken.

  Attributen

  Zo'n twee jaar geleden overhandigde Willy's dochter Marina Lapouter veel materiaal aan het Brugs radiostation VBRO in Huis ter Beurze. Daar richtte Rudy Meyns een Lustenhouwer-salon in. "De meeste van de attributen, zoals snorren en strikjes, maar ook muziekinstrumenten en videofragmenten heb ik uit zijn oorspronkelijk bureau gehaald", vertelt Marina. "Het is subliem dat er nog zo vaak aan Willy Lustenhouwer wordt gedacht. Niet door de stad jammer genoeg, maar wel door de mensen van de Brugse radio. Ik vind het ook knap gedaan. Het maakt me heel dankbaar."

  Tony Corsari

  In het salon staan kijkkasten vol foto's en spullen die Willy Lustenhouwer gebruikte in zijn onemanshows. Op een aantal foto's staat hij naast sterren als Adamo en Gilbert Bécaud. Op videobeelden is Lustenhouwer te zien aan de zijde van Tony Corsari en uit een oude radio spelen interviews met de Brugse legende. "We hebben er ons werk van gemaakt, maar Willy was dan ook een uitzonderlijk artiest", zegt Rudy Meyns. "Hij was niet alleen een Brugse rasartiest, maar had bekendheid over heel Vlaanderen en zelfs in het buitenland. Ik ben blij dat we dit voor een stuk kunnen tonen in deze ruimte, die we zo vaak mogelijk toegankelijk zullen maken voor het publiek."

  Zaalshows

  Uit de rijke geschiedenis van liedjes en sketches putte ook komiek Kevin Rombaux, alias de Mugge van Brugge, zijn inspiratie voor een derde reeks zaalshows in de Stadsschouwburg op 12 en 13 november, telkens om 20 uur. Op zondag 13 november is er ook een namiddagvoorstelling om 15 uur. Tickets kosten 21 euro en zijn verkrijgbaar bij de Stadsschouwburg (050/44.30.60).


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjeshuwelijk Nathalie Meskens staat op springen

  .

  ...

  .

  © Photo News.

  Het huwelijk van Nathalie Meskens staat op springen. "Ja, we maken een erg moeilijke periode door." Dat zeggen Nathalie Meskens en ­Jeroen Van Dyck, nu hun huwelijk na bijna tien jaar op springen staat.

  Onthutsend nieuws in showbizzland: het huwelijk van de absolute vrouwelijke nummer één van VTM en haar echtgenoot zit in erg zwaar weer. In een korte en eenmalige reactie liet het koppel ons weten dat "hun huwelijk inderdaad een moeilijke periode doormaakt", dat ze "daar verder niet willen op ingaan" en dat ze "hopen dat de media hun privacy zullen respecteren". Op zakelijk vlak geven ze aan dat er alvast niks aan hun samenwerking zal veranderen. In 2012 openden ze samen hun eerste Thaise restaurant in Antwerpen, Yam Thai. Drie jaar later kwam daar nog een tweede zaak bij, Nimman.

  In 2007 huwde het koppel. Maar de voorbije dagen doken plots geruchten op dat het niet meer boterde tussen hen. Opvallend ook dat ze in recente interviews, onder meer in deze krant, verwees naar haar "goeie en waardevolle vriendschap met onder anderen Jonas Van Geel en Natalia", als antwoord op de vraag wat haar bijzonder dierbaar was in het leven. De voorbije maanden werden wel vragen gesteld bij de waanzinnig drukke agenda van Meskens en hoe lang een relatie die druk zou kunnen verdragen. Maar of dat effectief de reden is van de huidige moeilijkheden, is niet bekend.

  Stralend

  Meskens dook de voorbije maanden op professioneel vlak overal nochtans stralend gelukkig op. In haar eigen alweer gesmaakte nieuwe VTM-reeks 'Little Big Shots' bijvoorbeeld, waar ze zich ontpopte tot tv-mama van supergetalenteerde kinderen. Zo ook tijdens en na de opnames van de nieuwe Vlaamse film 'Pippa', waarin ze al het stuntwerk, inclusief boksen en paardrijden, voor haar eigen rekening neemt. Intussen startte ze haar eigen muziekshow 'Meskens in Motown' op. En straks is ze ook weer te zien in een nieuw seizoen van 'Tegen de Sterren Op'. Haar echtgenoot vertoefde na zijn rol in de telenovelle 'David' in 2009, waarin hij samen met Meskens speelde, meer achter de schermen en ontfermde zich vooral over het runnen van hun twee restaurants.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zinnig is een hoofdtelefoon van 50.000 euro?

  .

  ...

  .

  © Sennheiser...Ronald Meeus

  Technologie Op elektronicabeurs IFA werd er een hoofdtelefoon op onze kruin gezet die een winkelprijs van 50.000 euro heeft: de MH1, het grote prestigeproduct van de Duitse fabrikant Sennheiser. Zijn geluid klonk alsof het door een peloton engeltjes op ons trommelvlies werd geblazen. Het is gewoon niet anders: rijke mensen krijgen betere muziek.

  Vergulde keramieken elektrodes. Elektronenbuizen onder kleine stolpen van kwartsglas. Een met platina bezette trilplaat in beide oorschelpen. Een versterker in een marmeren behuizing, vervaardigd met marmer uit het Italiaanse Carrara, hetgene dat Michelangelo ook gebruikte om zijn wereldberoemde beeldhouwwerken als Mozes en David uit te beitelen. Knoppen met een afwerking van koper en chroom.

  Natuurlijk klinkt het geluid dat uit de MH 1 komt, de nieuwe 50.000 euro kostende hoofdtelefoon van Sennheiser, hemels. De Duitse fabrikant hoefde er daarvoor niet eens bij te vertellen dat hij in zijn fabriek in Wedemark, nabij Hannover, een team van dertig geluidsingenieurs - 'Tonmeisters' - in dienst heeft genomen, die zich uitsluitend over dit product hebben ontfermd. Of dat de 6.000 componenten die erin zitten met een minimum aan machinale fabricage werden geassembleerd tot het eindproduct: het is een ambachtswerk.

  © Sennheiser. 

  Prestigelijn

  De MH 1 is geen folie van het 70 jaar oude hoofdtelefoonmerk om marketing-gewijs op te vallen: hij is de geestelijke opvolger van de Orpheus-hoofdtelefoons, een lijn van prestigeproducten die in 1991 werd gestart door Sennheiser, en het beste van het beste - topmaterialen, het beste vernuftelingenwerk - aanbood voor een navenante prijs. De eerste Orpheus-toestellen kostten in hun tijd ook al 20.000 Duitse mark (400.000 toenmalige Belgische franken of 10.000 euro, 25 jaar inflatie niet meegerekend).

  Sennheiser is ook lang niet de enige fabrikant die hifi-apparatuur met een voor gewone stervelingen onwaarschijnlijk lijkende prijs verkoopt: de Britse fabrikant Bowers & Wilkins verkoopt bijvoorbeeld, met zijn Nautilus-geluidsboxen, een stereosetje waarvoor ware liefhebbers zo'n 65.000 euro neertellen. Het is gewoon niet anders: rijke mensen krijgen - los van de keuze van wat ze opleggen - betere muziek in hun oren.

  Culinair geluid

  © Sennheiser.
  © Sennheiser.

  In een afgesloten hokje dat Sennheiser had gereserveerd op zijn stand op de Berlijnse elektronicabeurs IFA, beluisterde ondergetekende 'The Drugs Don't Work' van The Verve en 'Sky & Sand' van Paul Kalkbrenner op het toestel. De eerste song omdat hij vol gitaarplukjes, strijkerts en andere arrangementen zit, de tweede omdat elektronische muziek per definitie uit een kleurrijke compositie van bliepjes bestaat.

  Alles klonk, vanzelfsprekend, loepzuiver. Zeker wanneer u, zoals ondergetekende, hoofdtelefoons van een paar honderd euro gewend bent.  Maar klonk het noodzakelijk beter dan een hoofdtelefoon die duizend of tweeduizend euro kost en dus ook al op een audiofiel publiek mikken, zoals de eveneens op IFA voorgestelde Z1R van Sony? Het enige juiste antwoord daarop is: ongetwijfeld. De betere Hifi, zo vertellen experten me, levert een ervaring op die je bij de beste benadering 'culinair' kunt noemen.

  Iemand die weinig sterrenrestaurants aandoet in zijn leven zal absoluut genieten van de keuken die ze pakweg in Le Moulin de Mougins serveren, en de verfijndheid erkennen van hetgene wat zijn smaakpapillen raakt. Zo zat Uw Dienaar daar ook ongeveer in dat demohok van Sennheiser: als een gestampte boer die ze ineens een vijfsterrenmaaltijd opvoederen. Maar wie zich wel vaker in toprestaurants ophoudt, zal veel meer details en schakeringen herkennen, en het smakenpalet veel beter naar waarde kunnen schatten. 'An acquired taste', heet dat mooi in het Engels. En eens u die voldoende hebt ontwikkeld in uw gehoor, kunt u eens kijken waar u nog 50.000 euro hebt liggen rondslingeren.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Chris Brown op borgtocht vrijgelaten

  .

  ...

  .

  @Belga...© photo news.

  Verenigde Staten De Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown is dinsdagavond laat op borgtocht vrijgelaten. De borgsom bedroeg 250.000 dollar (ongeveer 220.000 euro), meldt de griffier van de rechtbank van Los Angeles. De politie arresteerde Brown eerder op de dag omdat hij een vrouw zou hebben bedreigd met een dodelijk wapen.

  Brown is nog niet formeel aangeklaagd. De politie doorzocht dinsdagavond (lokale tijd) zijn huis na een noodoproep van een vrouw die aanwezig was op een feestje van de zanger. Volgens verschillende Amerikaanse media heeft ze verklaard dat Chris Brown een wapen op haar heeft gericht na een ruzie met een andere gast.

  Het is niet de eerste keer dat Brown in aanraking komt met de Amerikaanse justitie. In 2009 kreeg hij een voorwaardelijke straf wegens geweld tegen zijn toenmalige vriendin, zangeres Rihanna. In 2014 moest hij na het schenden van de voorwaarden van zijn straf een maand naar de gevangenis. Vorig jaar liep de termijn van zijn voorwaardelijke straf af.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music video-Awards

   

   

   

  .

   

   

  ...

   

   

  .

   Op Video Music Awards van MTV maakte Beyoncé zondag (plaatselijke tijd) een stevig statement, zowel op de rode loper als tijdens haar optreden. Ze kloeg de vele schietpartijen aan waarbij zwarte personen werden gedood door de politie.

  Optreden
  Ook tijdens haar optreden maakte ze haar punt duidelijk. Ze verscheen met haar dansers in het wit gekleed op het podium. Tijdens het eerste (zachte) nummer van de medley, 'Pray To Catch Me', werden de dansers 'doodgeschoten' op het podium.

  Daarna werd wel meteen plaatsgemaakt voor schuddende billen en raasde de superster in sneltempo door de highlights van haar nieuwe plaat 'Lemonade'. Voor de bijhorende video van het album won ze overigens de 'Video of The Year'-award.  Record
  Het totale aantal awards dat de popicoon daarmee op haar naam had staan was op dat moment 21, genoeg om Madonna naar de kroon te steken. De prijs voor beste vrouwelijke video ontving Beyoncé voor de clip Hold Up. Later in de show won ze ook de grootste prijs van de avond, de award voor beste video van het jaar voor de clip Formation.

  Beyoncé was genomineerd voor elf awards, een persoonlijk record. Uiteindelijk nam ze acht 'maanmannetjes' mee naar huis, waarmee haar totaal op 24 uitkwam. De zangeres was daarmee de grote winnares van de awardshow.

  Beyoncé verscheen op de loper, die overigens wit gekleurd was, met vier moeders van jonge mannen die omkwamen bij politiegeweld. Zonen Trayvon Martin, Eric Garner, Mike Brown en Oscar Grant werden gezichten van de Black Lives Matter-beweging.

  Drie van de vier moeders die met de popdiva bij de VMA's verschenen, zijn ook te zien in haar video Lemonade, die genomineerd is voor elf awards. Ook actrices Quvenzhané Wallis en model Winnie Harlow, die in Lemonade zitten, liepen met Beyoncé over de loper, evenals de dochter van de zangeres en Jay-Z, de vierjarige Blue Ivy.

  Politiek
  Voormalig *NSYNC-zanger Lance Bass droeg op de loper een colbert waarop de woorden 'Loves Trumps Hate' geborduurd waren, een verwijzing naar de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Lance heeft al meerdere keren zijn steun uitgesproken voor Trumps rivaal Hillary Clinton.

  Teen Wolf-actrice Holland Roden maakte speciaal voor de VMA's een video over het gevaar van roken. Ze plaatste de beelden online vlak voor ze haar entree maakte bij de VMA's.

   

   

  .

  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans (94) overleden

  .

  ...

  .

  Belga...© ap.

  Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans is vanmorgen overleden. De mondharmonicaspeler was 94 jaar. Dat heeft zijn management aan Belga gemeld.

  Thielemans overleed in het ziekenhuis, waar hij verzorgd werd na een val vorige maand. "Toots Thielemans is deze ochtend in het ziekenhuis in zijn slaap overleden", zegt zijn manager Veerle Van de Poel. "Hij lag sinds vorige maand in het ziekenhuis, nadat hij ten val was gekomen, maar het is niet zo dat er complicaties waren opgetreden. Hij is overleden door ouderdom, zijn lichaam was gewoon op."

  Toots Thielemans met koning Albert II in april 2012.

  © belga

  Toots Thielemans werd als Jean Baptiste Frédéric Isidor Thielemans geboren op 29 april 1922 in de Brusselse volkswijk Marollen. De jazzlegende werd in 2001 door koning Albert II tot baron verheven.

  Thielemans stopte zijn muzikale carrière in maart 2014. Alle geplande concerten werden afgelast omdat de muzikant zich niet meer sterk genoeg voelde om nog een volledig optreden te spelen.

  Vlamerikaan

               Toots Thielemans bij de viering van zijn 90ste verjaardig in het Brusselse
  stadhuis in 2012.
  © reuters.
                                     © belga.

  Thielemans speelde met de grootste jazzmuzikanten, zoals Miles Davis, Chet Baker, Charlie Parker, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Billy Joel.

  Thielemans begon in de jaren 30 mondharmonica te spelen om zijn longen te trainen, omdat hij last had van astma. Zijn artiestennaam Toots is een verwijzing naar de muzikanten Toots Mondello en Toots Caramata. In 1964 kocht de Belg een huis in Amerika en vanaf dat moment woonde hij daar ook het grootste deel van de tijd.

  Hij behield een groot huis in Brussel. Door die combinatie werd hij ook wel een 'Vlamerikaan' genoemd. Later kreeg hij twee eredoctoraten aan de universiteit van Brussel, zowel Franstalig als Nederlands.

  Wellicht wordt later op de dag een rouwregister geopend in zijn woonplaats Terhulpen. 

  @anp


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pop- en jazzmuzikant Freddy Sunder overleden

  .

  ...

  .

  Belga...Freddy Sunder overleed op zijn 85ste. © belga.

  Pop- en jazzmuzikant Freddy Sunder is overleden. Hij werd 85 jaar. Dat heeft zijn zoon gemeld aan de VRT. Sunder bouwde in het tweede deel van de twintigste eeuw een grote carrière uit in de wereld van de pop- en jazzmuziek. Freddy Sunder was de artiestennaam van Fritz Sundermann.

  De Antwerpse muzikant is een belangrijke figuur uit de populaire muziek van het tweede deel van de vorige eeuw. In de jaren vijftig scoorde Freddy Sunder enkele hits met 'Kaw liga' en 'Rio Rita'. Hij werd toen in de markt gezet als een Amerikaanse artiest.

  Begin de jaren 60 richtte Sunder zijn band The Clouds op. De gitarist speelde een tijdlang mee in het orkest van Willy Rockin en toerde de wereld rond. Hij speelde met onder andere Toots Thielemans, Natalie Cole, Shirley Bassey, Peggy Lee en Sammy Davis Jr..

  Sunder kreeg bij het grote publiek bekendheid als prominent lid van het BRT-Jazzorkest van de nationale omroep. Tussen 1981 en 1990 was hij er dirigent. Als dirigent begeleidde hij tal van Belgische Songfestivalinzendingen.

  Freddy Sunder bleef nog vijftien jaar lang optreden met zijn Freddy Sunder Big Band. Daarna werd het stokje bij de Freddy Sunder Big Band overgenomen door Erik Buyle. Freddy Sunder werd aangesteld als ere-dirigent.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga is weer single

  .

  ...

  .

  Borgdorff...Tijdens de uitreiking van de Oscars, op 28 februari 2016. © epa.

  Lady Gaga (30) is weer vrijgezel. Stefani Joanne Angelina Germanotta en acteur Taylor Kinney zijn na vijf jaar uit elkaar, zo melden bronnen aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Het stel was sinds 2015 verloofd. Van concrete trouwplannen kwam het echter nooit. Ook nu blijft het stil. "Geen woord over wie de stekker er uit heeft getrokken'', concludeert TMZ.

  Gaga en Taylor zouden eerder deze maand besloten hebben tot een break-up. De laatste tijd werden ze vaker zonder dan met elkaar gespot en het feit dat de blonde excentrieke superster afgelopen week in Malibu zonder verlovingsring werd gezien, voedt het nieuws dat ze echt uit elkaar zijn.

  Taylor zou zijn 35ste verjaardag vrijdag zonder Gaga hebben gevierd.

  De verloving vond plaats op Valentijnsdag toen Taylor met een grote steen in de vorm van een hart kwam aanzetten. In augustus probeerde Miss Gaga interessante trouwjaponnetjes uit, voor een fotoshoot voor de glossy CR Fashion.

  De celebrities hebben geen kinderen, wel twee Franse bulldogs:

  Koji en Miss Asia Kinney.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pukkelpop lost 40 nieuwe namen, waaronder Soulwax

  .

  ...

  .

  © belga.

  Pukkelpop Na Rihanna, LCD Soundsystem, The Chemical Brothers, Oscar And The Wolf en tientallen andere artiesten presenteren de organisatoren van Pukkelpop vandaag een nieuwe lijst namen. Onder meer Soulwax, The Subs en Jack Garratt zakken naar de weide in Kiewit af.

  Stephen (links) en David Dewaele,
  de boegbeelden van Soulwax. © belga.

  "We hebben alleen maar liefde en warmte voor Pukkelpop", aldus de broers Dewaele in een Pukkelpop-persbericht. Vorig jaar nog als curator en dj aan het werk in de Dance Hall, dit jaar weer volop achter de instrumenten als Soulwax op zaterdag 20 augustus.

  Voorts heeft Pukkelpop de volgende namen in de aanbieding: Tchami, DJ Fresh, Eric Prydz, Joris Voorn, Kaytranada, MK, Scuba, Basenji, The Subs, KiNK, AlunaGeorge, Detroit Swindle, The Internet, SG Lewis, Hoodie Allen, Hermitude, Jack Garratt, Dotan, Tom Odell, Grandaddy, Bazart, Matt Corby, The Temper Trap, Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes, Sophia, Local Natives, GoGo Penguin, Tiggs Da Author, Ezra Furman, Max Jury, Cage The Elephant, Battles, Neurosis, Thrice, Brian Fallon & The Crowes, Thee Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard, All Them Witches en Vant.

  In de komende weken volgen nog meer namen voor Pukkelpop 2016, zo meldt de organisatie. Meer info en eerder aangekondigde namen vindt u op www.pukkelpop.be.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwwerfradio te koop, prijs overeen te komen...

  .

  ...

  .

  Te koop: bouwwerfradio

  ...

  Een koopje,

   

   beslis dus vlug!!!

  ...

  Enig klein nadeel :

  ...1 gat aan de voorkant(valt echt niet op)

  ...

  Trappen doet deze radio niet graag

  aan zijn

  achterkant te zien

  (plaats de radio dus  in

  front- ipv derriérezicht)

  ...

  Prijs overeen te komen,

  hier zit muziek in mijn gedacht

  ...

  Antenne krijgen jullie er gratis bij

  (antenne is een 1,5m lange elektriciteitsdraad)

  &

  1...Nu en dan moet men ne keer

  zelf beginnen zingen

  ...

  2...Trek de stekker na gebruik uit

  ...

  3...Raak de Radio niet aan tijdens het

  spelen, uw haar kan mogenlijk

  recht komen te staan

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met pianist Patrick in café op St patrick's day

  .

  ...

  .

  Met pianovirtuoos Patrick op café

  is praten over muziek

  nooit veraf

   op Sint Patrick's day

  ...

  Patrick begeleide o.a. leden van

  de muziekgroep Gorky

  waarvan Gorky jammer genoeg

  overleden is

  (Mia & Lieve kleine Piranha waren

  liedjes van Gorky(Luc De Vos))

  ...

  Het was er geestig,

    groen bier zoals

  in Ierland op St Patricks day

  schonken ze er echter niet

  ...cheers...

  ...

  Nota:

  Ben er van d'eure(ben er van door)

  zei Patrick,

  langs d'achterdeure of

  de voordeure vroeg ik nog

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche 6 - 9 april... More music

  .

  ...

  .


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beyoncé ontkent opvallend gerucht

  .

  ...

  .

  Gossip cop...© anp.

  Beyoncé Knowles zou aan een film aan het werken zijn over de Zuid-Afrikaanse slavin Saartjie Baartman. De woorvoerder van Beyoncé ontkent dat.

  "Beyoncé is niet betrokken bij dit project, maar het is zeker een belangrijk verhaal dat moet worden verteld", zei hij aan Gossip Cop.

  Beyoncé zou de afgelopen maanden acteerlessen hebben gevolgd. Ze zou willen gaan schitteren op het grote scherm. Ze heeft al ervaring met acteren. De zangeres heeft in het verleden eerder in films gespeeld: in 2002 speelde ze in de Austin Powers-film 'Goldmember' en vier jaar later in 'Dreamgirls'.


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harpconcert Luc Vanlaere te Brugge

  t

  .

  ...

  Men vindt te Brugge vele genres muziek

   met onder andere

  een harpconcert van Luc Vanlaere

  ...

  Aan de hand van een paar foto's

  laat ik jullie weg zweven

  met zachte streling

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vama Veche festival was leuk

  .

  ...

  Vama Veche festival is een

  alternatief ontdekkings muziekfestival

  dat leuk was om mee te maken met

  een pint & gezellige babbel folks

  ...

  Vorig jaar stond

  "Oscar and the Wolf " hier nog

  op het podium

  ...


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het geheim van de Stradivarius: imperfectie?

   

   

   

   

  .
  Het geheim van de unieke klank van de violen van meesters als Antonio Stadivari en Gionvanni Battista Guadagnini ligt mogelijk in kleine imperfecties in de instrumenten. Dat schreef de Britse krant The Sunday Telegraph na nieuw onderzoek op microscopisch niveau.

  Stradivari en Guadgnini produceerden hun violen in de 17de en 18de eeuw in hun ateliers in het Italiaanse Cremona. Waarom de violen zo bijzonder klinken, het zogenaamde "geheim van Cremona", is al langer voer voor discussie. Experten zochten eerder verklaringen in een speciaal recept voor de gebruikte vernis of in een schimmelinfectie in het hout.

  Nu is er dus een andere theorie. Franco Zanini, een fysicus uit Trieste, onderzocht een viool van Guadagnini uit 1753 voor het eerst op het meest microscopisch mogelijke niveau. Via een kleinere versie van een deeltjesversneller kon de wetenschapper het hout onder de vernislaag bestuderen, aldus The Sunday Telegraph.

  "We hebben vastgesteld dat er verschillende kleine asymmetrieën waren. In principe is daar geen reden voor, maar mogelijk werden die imperfecties gecreëerd om de onaangename klank van symmetrische instrumenten weg te werken", vertelt Zanini.

  De onderzochte viool van Guadagnini vertoonde onder meer modificaties aan de f-gaten (klankgaten in de vorm van een kleine f) die onzichtbaar waren voor het blote oog. De man hoopt nu de violen van Stradivari te onderzoeken om zijn theorie te bevestigen.


  Categorie:Muziek  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Blogvrienden
 • Annie
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Onie
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Krautl
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Karin & Alex
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • Julien...brabbeliaans
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • Hallo Rudy
 • Hallo Rudy en Chrisje,
 • Hallo Rudy
 • Hallo Rudy en Chrisje,
 • Hallo Rudy

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!