NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 3 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto

Kleinkind Jack

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Sardines gemarineerd...
 • Ciabattabrood met ......
 • Antonio Vivaldi
 • Oude brokkelkaas...
 • Droge worst...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (135)
 • Dieren (365)
 • Dranken (128)
 • Film (562)
 • Fotografie (643)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (430)
 • Koken (1269)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (113)
 • Mode (290)
 • Moppen (107)
 • Muziek (730)
 • Nieuws (1552)
 • Ons tuintje (652)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (717)
 • Wetenschap (347)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  ekaya_das
  blog.seniorennet.be/ekaya_d

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze chihuahua Gizmo

  .

  ...

  .

  Onze 10jarige hond

  Gizmo, binnenschijtertje

  bij regenweer

  2,1kg natgemaakt met zijn

  onafscheidelijk beertje

  is hier ons crapuuleke

  met reuk van Chanel nr.5...

  Eet 1kg hondenkorrels in

  ongeveer 3maanden tijd,

  zijn dagelijkse pot wortelen

  (3/4 van een grote wortel)

  of

  2kleine roosjes broccoli

  lust zij als geen ander...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy is de grootste hond ter wereld: "Door hem vind ik geen vriendje meer"

  .

  ...

  .

  Afbeeldingsresultaat voor grootste hond

  Maak kennis met Freddy, officieel de grootste hond ter wereld. Als hij op zijn achterste poten staat, meet hij maar liefst twee meter en 29 centimeter.

  Baasje Claire Stoneman is zo verzot op de Duitse dog én zijn zus Fleur dat al haar vrije tijd naar hen gaat. Al hangt er wel een keerzijde aan de medaille. "Door hem vind ik geen vriendje meer, in de voorbije vier jaar ben ik meestal single geweest. Gelukkig krijg ik knuffels van de honden. En ik moet geen vuile onderbroeken wassen", vat het Britse ex-glamourmodel haar situatie luchtig samen.

  "Het zijn mijn kindjes. Ze hebben me nodig en dat is best een leuk gevoel. Ik voel me klaar voor een nieuwe relatie, maar dan moet ik wel een man vinden die met zo'n enorme keffer overweg kan."

  Dat het niet zo evident is, blijkt uit de kosten alleen al. Jaarlijks geeft Stoneman zo'n 15.000 euro uit om haar lievelingen de verzorging te geven die ze verdienen. En als puppy heeft Freddy maar liefst 23 sofa's naar de vaantjes geholpen. "Maar hij is mijn baby, ik kan me geen leven zonder hem voorstellen."...Sven Van Malderen 
     Bron: Daily Star 

  Stoneman staat elke dag ontzettend vroeg op om veertig minuten met Freddy te gaan wandelen. Op die manier wil ze voorkomen dat andere honden door hem geïntimideerd raken. "Als hij echt zijn zinnen gezet heeft op een andere viervoeter zou ik niet in staat zijn om hem tegen te houden", besluit de vrouw.

  Hieronder ziet u een filmpje van twee jaar geleden: toen was Freddy vijf centimeter kleiner en moest hij nog zijn meerdere erkennen in Zeus.

  Op 29 december zal er een reportage over Freddy te zien zijn op Channel 5: 'The World's Biggest Dog', om 20 uur.

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Reus (konijn)

  .

  ...

  .

  Een Vlaamse Reus (mannetje)

  van zes maanden oud

  ...
  De Vlaamse reus is een Belgisch konijnenras dat al raszuiver was in de 19e eeuw. Zijn oorsprong ligt waarschijnlijk in het Oost-Vlaamse Gent. Het dier dankt zijn naam aan zijn grootte en zwaarte. In Duitsland werd de Vlaamse reus in 1937 omgedoopt tot Duitse reus (Deutscher Riese) en werden ze nog zwaarder gefokt.


  Nest Jonge Vlaamse reuzen van 1 maand oud


  Eenmaal volwassen, weegt het dier van 6 tot 7,5 kg, maar er zijn zelfs exemplaren gewogen van 10 kilogram. (ter vergelijking: een wild konijn weegt 1,2 tot 2,5 kg.) De oren zijn minimaal 17 cm en maximaal 21 cm lang. Hangende oren zijn niet toegelaten. Kortgebouwde dieren zijn uit den boze; de lichaamslengte van een goedgebouwde Vlaamse reus bedraagt minstens 65 cm.

  Het mannetje is tamelijk goed van het vrouwtje te onderscheiden. Eenmaal volwassen én geslachtsrijp (vanaf 6 maanden) kunnen we de rammelaar herkennen aan de flink ontwikkelde kop. De voedster daarentegen heeft een smallere kop en onder de kop soms een wam. Te grote wammen, ook wel beenwammen genoemd, worden afgekeurd.


  Gele voedster van 9 kilogram
  Ondertussen bestaan ze naast konijngrijs en wit ook in ijzergrauw, geel, blauw, blauwgrijs, blauwgrauw, zwart en haaskleur. Dit zijn alle 9 erkende kleuren. Dieren met meer dan één kleurschakering (zoals konijngrijs met wit) zijn niet toegelaten op tentoonstellingen en meestal niet raszuiver

  Vlaamse reuzen worden meestal niet voor de slacht gehouden, daar zijn ze te groot voor. Als huisdier zijn ze meer geschikt, maar omdat ze veel eten en een groot hok nodig hebben, kiezen mensen vaker voor een dwergkonijn of ander ras. De dieren zijn kindvriendelijk en de meeste hebben een rustig karakter. Tevens wordt dit ras gekweekt voor tentoonstellingen.

  Op vlak van voeding doet de Vlaamse reus in feite niet moeilijk. Toch moet men, bij het aanschaffen van zo'n dier, rekening houden met het feit dat Vlaamse Reuzen meer eten moeten krijgen dan een ander konijn. Variatie van zoveel mogelijk groentes een kleine hoeveelheid tegelijkertijd is belangrijk, in de natuur eten konijnen immers ook altijd gevarieerd. Voorbeelden van goede groenten om te geven zijn: andijvie, veldsla, broccoli, venkel, wortelen, loof van wortelen en radijzen, witloof, waterkers, aangevuld met een takje peterselie of selderie. Voeder appels en peren met mate. Men geeft best nooit al te veel bonen, erwten, maïs, kool (alle variëteiten), spruitjes en sla.

  Vooral bij Vlaamse reuzen is het geven van groenvoer ook belangrijk, net zoals goed hooi. Ze bevatten beide die vezels die goed zijn voor de darmflora. Bij een tekort aan de vezels kan het dier diarree krijgen of ziek worden. Ook hier is variatie belangrijk. Er zijn in de natuur nog veel kruiden en planten die goed zijn voor konijnen. Enkele voorbeelden: weegbree, herderstasje, boerenwormkruid, bloemen en blad van de paardenbloem, dovenetel etc. Ook de toppen van brandnetels zijn gezond, wanneer men ze echter een dag laat liggen. Zo trekt de 'brand' weg. Hoewel uw dier graag klaver eet, moet u ook hier de vuistregel toepassen: ' Voeder met mate.' Vele handleidingen geven de raad om groenvoer te knippen of te plukken en nooit gemaaid of nat groenvoer te geven.

  Voeder af en toe en vooral 's winters (wanneer er geen gras meer te vinden is) eens een biet of takken van een appelboom of krulwilg. De tanden van een konijn blijven immers doorgroeien en wanneer een konijn niet genoeg knaagt, krijgt het te kampen met olifantentanden. Een konijn moet telkens veel water ter beschikking hebben.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lintworm...

  .

  ...

  .

  De twee meest voorkomende soorten bij de mens

  varkenslintworm (Taenia solium)

  De varkenslintworm komt in westerse en islamitische landen bij mensen maar zelden voor. In West-Europa wordt de varkenslintworm als verdwenen beschouwd

  ...

  In West-Europese landen komt de runderlintworm in sommige landen nog veelvuldig voor, zoals in België (ca. 13.000 behandelingen per jaar), Nederland (ca. 20.000 behandelingen) en Duitsland (ca. 80.000 behandelingen). In andere landen, zoals Denemarken (1.000 behandelingen) is ook de runderlintworm een zeldzaamheid

  ...

  runderlintworm (Taenia saginata)

  De runderlintworm Taenia saginata (synoniem: Taeniarhynchus saginata) is een lintworm die als gastheren de mens en rundvee heeft. De mens is de enige bekende definitieve gastheer die deze soort lintworm in de darm draagt

  ...

  De lintworm kan vele meters lang worden en bestaat uit een kop of scolex die zich met de vier zuignappen aan het slijmvlies van het darmkanaal heeft gehecht. De scolex heeft, en dat is een uitzondering voor lintwormen van deze familie, geen haken. Hij wordt daarom ook wel de ongewapende lintworm van de mens genoemd, in tegenstelling tot de gewapende lintworm van de mens (Taenia solium). De lintworm groeit vanaf de kop. Voedsel wordt door de lintworm via de huid uit het darmkanaal opgenomen. Naar achteren toe worden de leden, proglottiden, gevormd. Een lintworm kan wel uit meer dan 2000 geledingen bestaan, die groter en rijper worden naarmate ze verder van de kop zijn verwijderd. De lintworm groeit uit tot 5, soms zelfs 10 meter. Uiteindelijk bestaan ze nagenoeg geheel uit eierstokken die enorme aantallen (80 000 a 100 000 per proglottide) eieren produceren. De laatste geledingen laten, gevuld met rijpe eieren, los en verlaten met de ontlasting het lichaam. De proglottiden zijn vaak actief beweeglijk en kruipen soms uit de anus. In de vrije natuur komen ze hierbij o.a. op planten terecht. Doordat de moderne mens meestal de lintwormleden op het toilet kwijtraakt, zullen de eieren via het riool de waterzuiveringsinstallaties bereiken. Vanuit deze installaties kunnen ze met het afgevoerde slib getransporteerd worden. Vogels (zoals meeuwen) die zich vaak in grote aantallen bij opslagplaatsen van rioolslib bevinden, kunnen de eieren naar andere plekken brengen. De eieren blijven lang infectieus, soms zelfs jaren

  ...

  De lintwormeieren worden bij het grazen met het gras door vee opgenomen en komen in de maag uit, waarbij een oncospheer vrijkomt die door de darmwand migreert en in spierweefsel van de koe een cyste-achtige structuur, de cysticercus vormt. Dit is een blaas gevuld met vocht waarin zich een onrijpe lintwormkop bevindt. Deze kan vele jaren in het dier overleven. Wordt de koe geslacht en opgegeten zonder het vlees voldoende te verhitten dan krijgt de mens de levende lintwormkop binnen die zich in de darm in de loop van ca 2 maanden ontwikkelt tot de bekende lintworm, waarmee de cyclus rond is.

  Een mens met een lintworm merkt daar meestal weinig van, hooguit zijn er wat vage buikklachten. Het is zeker niet zo dat zo iemand altijd sterk vermagert. Wel kunnen de lintwormproglottiden actief uit de anus kruipen of in de ontlasting worden gevonden als de worm eenmaal voortplantingsrijp is. De proglottiden zijn macroscopisch zichtbaar, ze hebben het uitzicht van platte witte schilfers met een lengte van ongeveer 2 cm en een breedte van 6 mm

  ...

  Behandeling is tamelijk eenvoudig met een korte kuur van een lintwormdodend middel zoals praziquantel. In België geldt de eenmalige toediening van niclosamide als standaardbehandeling.

  Keuring van geslacht vlees detecteert de cysten. Riolering zorgt dat ontlasting van lintwormdragers niet meer op plaatsen terechtkomt waar vee de eieren kan opeten, maar er vindt toch verspreiding van eieren plaats via slib en vogels (zie boven). Runderlintwormen zijn in Nederland zeldzaam geworden.

  In België komen er jaarlijks toch nog meer dan 10 000 besmettingen van mensen voor

  ...

  De beste preventie blijft dus nog steeds het vermijden van rauw of onvoldoende gebakken vlees

  ...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranje zandoogje, gisteren nog in de tuin gezien...

  .

  ...

  .
  Het oranje zandoogje (Pyronia tithonus) is een dagvlinder uit de subfamilie Satyrinae, de zandoogjes en erebia's.

  De wetenschappelijke naam tithonus verwijst naar de tweede geliefde van Eos, de godin van de dageraad  Vrouwtje van het oranje zandoogje  Mannetje van het oranje zandoogje


  De rups is lichtgeelbruin of lichtgroen met een groene of bruine rugstreep en is donzig behaard. Langs de onderzijde loopt een witte lengtestreep. De kop is lichtgeelbruin. Aan de achterzijde bevinden zich korte bleke staartjes. De rups wordt 23 tot 26 millimeter lang.


  De waardplanten van het oranje zandoogje zijn diverse smalbladige grassen, zoals kropaar, gewoon struisgras, rood zwenkgras, kweekgras en grote vossenstaart. De eitjes worden door het vrouwtje afgezet op enigszins beschaduwde plaats. Het vrouwtje kruipt diep in het gras en zet de eitjes op daar af met voldoende tussenruimte. Het komt ook voor dat het vrouwtje de eitjes gewoon laat vallen of "wegschiet". Deze plakken aan de waardplant, of belanden in de nabijheid op de grond. Het vrouwtje zet 10 tot 30 eitjes per dag af, in totaal zo'n 100 tot 200.

  Na 14 tot 22 dagen, vanaf halverwege augustus, komt de rups uit het eitje. De rups eet overdag. Vanaf eind oktober zoeken de rupsen een plaats diep in de vegetatie en overwinteren daar. Na de winter eet de rups weer verder, maar dan vooral 's nachts. Vanaf eind juni verpoppen de rupsen laag in de vegetatie. Het popstadium duurt 16 tot 21 dagen.

  Het imago leeft 17 tot 34 dagen, van eind juni tot in september. Er is één jaarlijkse generatie.

  De volwassen vlinders eten nectar van allerlei planten. De vlinders kunnen vaak met gespreide vleugels zonnend worden aangetroffen. Als ze met dichtgeklapte vleugels zitten en dicht worden genaderd, schuiven ze hun voorvleugel naar boven, waardoor een belager door het "oogeffect" van de zwarte vlek met witte puntjes kan worden afgeschrikt.

  Mannetjes patrouilleren op zoek naar een partner enkele dagen door laag boven de vegetatie heen en weer te vliegen. Ze duiken daarbij op alles af wat een vrouwtje zou kunnen zijn, ook blaadjes en dergelijke. Als een niet paringsbereid vrouwtje wordt benaderd, dan trilt het snel met de vleugels. Hebben de mannetjes na een paar dagen geen succes, dan verhuizen ze naar een plaats zo'n 150 meter verderop.

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze nieuw ontdekte duizendpoot heeft vier penissen

  .

  ...

  .

  Deze nieuw ontdekte duizendpoot heeft vier penissen

  AD?nl...Onderzoekers hebben in een grot in het nationale park Sequoia in Californië een nieuw soort duizendpoot ontdekt. Het witte dier heeft niet alleen 414 poten, maar beschikt ook over vier penissen. De vondst is bekendgemaakt op de website ZooKeys, dat zich verdiept in biodiversiteit.

  De duizendpoot, die de naam Illacme tobini heeft gekregen, heeft nog meer bizarre anatomische kenmerken. Zo bezit hij tweehonderd klieren die ter verdediging een giftig goedje kunnen afscheiden. Ook kan het beestje draden produceren zoals een spin dat doet.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man tatoeëert neus, oren en ogen van zijn hond en de reden is belachelijk

  .

  ...

  .

  Man tatoeëert neus, oren en ogen van zijn hond en de reden is belachelijk

  Daily Mail; Daily Mirror

  Hondenliefhebbers van over de hele wereld zijn razend om een foto van een jonge bulterriër die door zijn baasje werd getatoeëerd. De Braziliaanse tattoo-artist Emerson Damasceno zette liefst vijf tattoo's op het dier, maar hij beweert dat hij het voor een goede reden deed. Hij wou zijn hond beschermen tegen kanker...

  Emerson Damasceno zette tattoo's op de neus, oren en ogen van zijn witte bulterriër en zette foto's van zijn huisdier op Facebook. Onmiddellijk kreeg de man bakken kritiek over zich, waarna hij de foto's offline haalde. Maar de internetstorm was toen al losgebroken.

  De hond kreeg een anker, een boksbeugel en een diamant op zijn neus, sterren onder zijn ogen en het logo van baseballclub Los Angeles Dodgers op beide oren. "Dierenmishandeling", klonk het op sociale media. Maar Damasceno beweert dat hij zijn hond met de tattoo's wou beschermen tegen kanker. En de man krijgt ook steun van zijn vriendin, die liet weten dat de tatoeages pas werden gezet na de goedkeuring van dierenartsen.

  Verschillende dierenartsen hebben ondertussen verduidelijkt dat tatoeages geen enkele bescherming bieden tegen kanker en dat ze zelfs voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen bij de hond.

  Verschillende mensen roepen de Braziliaanse politie op sociale media op een onderzoek te starten naar de man. Het is nog onduidelijk of dat onderzoek er komt.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zit er in een KitKat en 20 andere verbazingwekkende weetjes

  .

  ...

  .

  Joeri Vlemings...© getty.

  Buzzfeed had het sterke idee om de lezers eens te polsen naar hun favoriete willekeurige weetjes. Er kwam het een en ander uit de bus. Zoals een eerste feit dat doves eigenlijk ook maar pigeons zijn in het Engels. En verder ook deze leukerds.

  2. De vulling van een KitKat bestaat uit... ander KitKats. Geniaal eigenlijk: de niet honderd procent gelukte KitKats worden gewoon vermorzeld en zo gerecupereerd als vulling.

  © ap.

  3. Six Flags is genoemd naar de zes verschillende landen die Texas ooit hebben bezet: Spanje, Frankrijk, Mexico, de republiek Texas, de Confederatie en de Verenigde Staten. Het oorspronkelijke attractiepark, Six Flags Over Texas, ligt in Arlington in de staat Texas.

  4. Het Amerikaanse volkslied stamt af van een oud, Brits drinklied.

  © thinkstock.

  5. De volgorde van de letters van het alfabet ligt al duizenden jaren vast. Het is niet geweten waarom het precies de gekende abc-volgorde is. Het had om het even welke willekeurige volgorde kunnen zijn.

  6. Je kan een accent hebben in gebarentaal. Als je opgroeit met een bepaalde gebarentaal en je leert daarna een andere, dan gebaar je met een accent.

  7. Shakespeare heeft meer dan 1.700 woorden toegevoegd aan de Engelse taal, zoals 'torture' (marteling), 'swag' (buit), 'lonely' (eenzaam) en 'gossip' (roddel).

  © thinkstock.

  8. Het vogelbekdier ziet er grappig en schattig uit, maar vergis je niet: het zoogdiertje is ook giftig. De mannetjes hebben aan de enkels van hun beide achterpoten een spoor, verbonden met gifklieren.

  9. Je kan onmogelijk weten hoe je stem klinkt zonder ze op te nemen. Je eigen stem klinkt anders voor je medemens dan voor jezelf.

  © thinkstock.

  10. 's Werelds grootste kamelenpopulatie bevindt zich in Australië, niet in het Midden-Oosten of in de Saharawoestijn.

  11. De meeste mensen ademen tegelijkertijd maar door één neusgat. In principe adem je doorgaans meer in door het ene neusgat dan door het andere. Er wordt om het kwartier ongeveer geswitcht. Vandaar ook dat bij een verkoudheid het ene neusgat meer 'toezit' dan het andere.

  12. Je kan je eigen neus altijd zien, maar je bent je er niet altijd bewust van. Nu zie je hem plots wél, natuurlijk.  © thinkstock.

  13. We gebruiken, zien en drinken hetzelfde water als de dino's. Al het water op aarde is er al sinds het ontstaan van onze planeet. We drinken dus eigenlijk de pipi van de dinosaurussen.

  14. Over dino's gesproken. George Washington heeft nooit geweten dat zij bestaan hebben. Hij stierf in 1799 terwijl de ontdekking van de enorme, uitgestorven dieren dateert van 1841.


  © amazon.com.

  15. Een bekende voor romanisten. De Franse auteur Georges Perec telde dan wel vier e's in zijn eigen naam, hij schreef een hele roman waarin die letter NIET voorkwam: La Disparition. Minder bekend is de vertaling van Gilbert Adair in het Engels, getiteld A Void, met eveneens geen enkele e in.

  16. De eerste Harvardstudenten moesten niet leren rekenen. De universiteit werd gesticht in 1636, terwijl de moderne wiskunde pas zo'n dertig jaar later zijn intrede deed.

  © imgur.

  17. Alle planeten in het zonnestelsel passen samen makkelijk tussen de aarde en de maan.

  18. We weten nauwelijks iets van de zeeën. 70 procent van de aardoppervlakte van de aarde bestaat uit oceanen en daarvan hebben we tot nu toe nog geen vijf procent verkend.

  © thinkstock.

  19. IJsberen zijn eigenlijk niet wit. De haren van hun vacht zijn doorzichtig en hol.

  20. Je vindt makkelijk iemand die op dezelfde dag als jij verjaart. Volgens de zogenaamde verjaardagenparadox uit de kansrekening heb je in een groep van amper 23 mensen al 50 procent kans om iemand te vinden die op dezelfde dag als jij geboren is.

  21. De mens kent slechts twee aangeboren angsten: vallen en harde geluiden. Elke andere angst is aangeleerd.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar gekamt met borstel van de hond

  .

  ...

  .

  Een mens staat dan al eens goedgezind op,

  gaat voor de spiegel staan,

  vind de kam niet,

  neemt een haarborstel dat er lag,

  blijkt dat de haarborstel

  van de hond te zijn,

  men zou voor minder terug zijn bed

  induiken met witte haren

  ...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen vogels vallen dood uit de lucht - niemand weet waarom

  .

  ...

  .

  The guardian...© thinkstock.

  BOSTON 47 vogels stortten donderdag uit het niets neer in de buurt Dorchester in de Amerikaanse stad Boston. Volgens de lokale dierenbescherming stierven 32 van hen, ter plekke of achteraf toen helpers hen probeerden te verzorgen. De overige vijftien vogels zouden er goed aan toe zijn en worden binnenkort overgebracht naar een opvangcentrum.  "Toen ik toekwam, vlogen de vogels bijvoorbeeld van een huis naar een boom, ze hingen in de boom en vielen dan op de grond," vertelt Alan Borgal van de Animal Rescue League in Boston. "De zwakkeren vielen gewoon zo uit de lucht."

  Medewerkers van de dierenbescherming gaven ook een "spoedbehandeling" aan een kat, maar het dier overleed alsnog. Ook buurtbewoner Willien Pugh trof haar kat stervend aan de voordeur aan. Alan Borgal bracht het dier nog naar de dierenarts, maar alle hulp kwam te laat. "Het is een 'binnen- buitenkat'", aldus Dorgal, "dus als hij een vogel heeft opgeraapt..."

  De getroffen vogels zijn allemaal glanstroepialen, een zangvogel die voorkomt in de VS en Canada. De autoriteiten hebben de dode vogels aan Tufts University bezorgd, die de doodsoorzaak zal onderzoeken. Het is onduidelijk of de vogels stierven door een virus, een vorm van vervuiling of opzettelijke vergiftiging. Dierenartsen zullen ook een autopsie uitvoeren op de kat. De resultaten van het onderzoek worden volgende week verwacht.

  "We weten niet wat er aan de hand is," zegt John Meany van de inspectiedienst van de stad, "dus we onderzoeken alle pistes".


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zilvervisje...

  .

  ...

  .

  Het zilvervisje (Lepisma saccharina), ook wel suikergast, is een klein insect, behorend tot de orde van de Zygentoma, een orde van primitieve insecten die volgens sommige taxonomen niet echt tot de insecten moet worden gerekend. De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubbe die het lichaam bedekken en misschien ook naar zijn vermogen watervlug weg te glippen. Zilvervisjes worden ongeveer een centimeter lang en worden in Nederland en België vooral gevonden in vochtige hoeken in badkamers of keukenkastjes. In boeken en papieren aangetroffen 'zilvervisjes' zijn waarschijnlijk van een verwante soort, het papiervisje. Ze voeden zich met organisch materiaal, waarschijnlijk vooral suikers en wat complexere koolhydraten (stijfsel, zetmeel). Zilvervisjes worden vaak 's morgens gevonden in badkuipen en gootstenen waar ze 's nachts in gevallen zijn, aangezien ze zich moeilijk over gladde oppervlakten bewegen.

  Verwanten waarmee het zilvervisje kan worden verwisseld zijn het papiervisje dat in drogere omgevingen leeft en vooral papier eet, en het ovenvisje dat bij beduidend hogere temperatuur gedijt en maar zelden meer wordt aangetroffen in woonhuizen.


  De insecten zijn voornamelijk 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt gaan de insecten snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. De zilvervis leeft het liefst in vochtige (75 tot 95 procent luchtvochtigheid) koele plaatsen, zoals de kelder, toilet, badkamer en de keuken. De zilvervis wordt veel gevonden in nieuwbouwwoningen wegens de nog vochtige muren en het gebruikte hout.

  De insecten komen vaak het huis binnen door mee te liften met voedsel, verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier en oude kleding.

   Voortplanting

  Pas recentelijk is het voortplantingsmechanisme van het zilvervisje ontdekt. Het mannetje laat een spermatofoor, een spermacapsule, achter. De locatie van deze capsule wordt door middel van biochemische signalen door een vrouwelijk zilvervisje bepaald, waarna zij de capsule opneemt.

  Vrouwelijke zilvervissen leggen ongeveer 100 eitjes in hun leven. Eitjes worden in groepen tot maximaal 3 eitjes tegelijk gelegd. Deze eitjes komen uit in 6 weken. Kleine zilvervisjes zien er hetzelfde uit als volwassen, alleen zijn ze nog wit van kleur. In vier tot zes weken krijgen ze de volwassen kleur. Volwassen zilvervissen kunnen 2 tot 8 jaar oud worden. Ze blijven hun hele leven vervellen, wat uitzonderlijk is bij de insecten. Zilvervisjes zijn geslachtsrijp in 3 tot 24 maanden.

   Preventie algemeen

  Hygiëne is erg belangrijk maar niet volledig effectief in het reduceren van de populatie omdat de insecten vaak tussen de muren, in isolatiemateriaal, boeken en andere beschermde plaatsen verblijven. Geef extra aandacht aan stapels kranten, tijdschriften en bedorven voedsel. Door te minderen met water en de luchtvochtigheid omlaag te brengen, bijvoorbeeld door ventilatie en vochtvreters te gebruiken, wordt de woning minder aantrekkelijk voor deze insecten. Door lekkende kranen te dichten en donkere plekken beter te verlichten kan men ervoor zorgen dat de insecten zich op een beter bestrijdbare plaats gaan vestigen. Of bestrijding nodig is bij een populatiegrootte die tot een incidentele waarneming leidt is overigens maar zeer de vraag - afgezien van de stoffige substantie die ze achterlaten veroorzaken ze meestal geen waarneembare schade. Om zilvervisjes te lokken is een halve aardappel in een open plastic zakje de juiste manier. Het zilvervisje eet namelijk aardappelzetmeel, dus hier komen ze op af.

   Preventie bij holle ruimtes laminaat of parket

  De belangrijkste reden voor toename van zilvervisjes is het gebruik van laminaat / parket met platte plinten. De platte plinten sluiten namelijk niet goed aan bij de muur en de loslatende plakstrip doet de rest. Zo ontstaat een perfect verblijf voor deze ongenode gasten die zich zo makkelijk kunnen voortplanten. Er zijn wel 10 zilvervisjes per meter plint geteld bij deze uitvoering, dat maakt dat er honderden in huis aanwezig zijn. Er komt maar een fractie ’s nachts tevoorschijn, ongeveer net zo veel als er per dag geboren worden. Dus wegvangen is dweilen met de kraan open. Alleen een 100% afdichting met staande plinten voorkomt huisvesting van deze ongenode gasten. De plinten moeten op de muur geschroefd worden en afgekit. De onderzijde van de staande plint met acrylaatkit afdichten. In de ruimte tussen laminaat en muur kan nog uitzetband gebruikt worden, zo wordt de bewegingsvrijheid van de zilvervisjes tot nul gereduceerd


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Griet(vis)


  .

  ...

  .

  De griet (Scophthalmus rhombus) is een straalvinnige vis uit de familie van tarbotachtigen (Scophthalmidae), orde platvissen (Pleuronectiformes), die voorkomt in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee.  De griet kan maximaal 75 centimeter lang en 8000 gram zwaar worden. De hoogst geregistreerde leeftijd is 6 jaar. De vis heeft een schijfvorm, maar is iets hoekiger en langgerekter dan de tarbot. In tegenstelling tot de tarbot heeft de griet een gladde huid. De vis wordt relatief dikker als de grootte toeneemt.

  De vis heeft één rugvin en één aarsvin.


  De griet is een zoutwatervis die voorkomt in gematigde wateren. De diepte waarop de soort voorkomt is 5 tot 50 meter. De griet houdt zich vaak op langs de randen van diepe geulen.

  Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit vis, met name zandspiering. Hij kan zich enorm goed camoufleren, doordat hij zijn kleur en patroon perfect kan afstemmen op de plaatselijke zeebodem. De langszwemmende prooi wordt dan vanuit een hinderlaag verschalkt.

  De griet is voor de visserij van aanzienlijk commercieel belang. Bovendien wordt er op de vis gejaagd in de hengelsport.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaamluis in het kader van wereldwijde dierendag, leg de beestjes in de watten

  .

  ...

  .

  De schaamluis (Pthirus pubis) is een ongevleugeld, zeer klein insect uit de familie Pediculidae en is vooral bekend door de parasiterende levenswijze op de mens. Een andere naam voor schaamluis is platje.  Geslachtsziekte

  Omdat de schaamluis zich vooral verspreidt door lichamelijk contact, wordt de luis als geslachtsziekte gezien. Er zijn echter meer oorzaken tot besmetting, dus dat hij uitsluitend als een geslachtsziekte gezien moet worden is reeds achterhaald. Een andere benaming voor schaamluizen in deze betekenis is ook wel platjes. Er zijn nog wel meer luizen die op de mens leven, deze behoren tot het geslacht Pediculus, voorbeelden zijn de kleerluis (Pediculus humanus corporis) en de bekendere hoofdluis (Pediculus humanus capitis).

  Algemeen

  De schaamluis is een zuigende luis die over de hele wereld voorkomt en leeft van menselijk bloed. De ontlasting van de luis is daarom bruin en het duidelijkste teken dat men is besmet. De luis zelf is namelijk zeer klein; 1 tot 3 millimeter, en is zeer moeilijk te zien omdat de luis naar de basis van de haren kruipt en zich daar met de tang-achtige poten goed vastklampt.

  De schaamluis leeft ongeveer anderhalve week, waarin het dier een aantal malen vervelt. De luis overleeft buiten het lichaam echter maar enkele dagen. Net zoals de meeste insecten die een onvolledige gedaanteverwisseling doormaken, kent deze soort drie stadia;

  • ei; de eitjes zijn zeer klein, en worden neten genoemd. Ondanks de geringe lengte zijn het juist de eitjes die het makkelijkst te zien zijn omdat ze in groepjes worden gelegd en wit tot geel van kleur zijn. Een vrouwtje kan tot 40 eitjes per keer leggen en na ongeveer een week komen de eitjes uit.
  • nimf; uit het ei kruipt een klein schaamluisje dat al meteen op de ouderdieren lijkt, maar zich nog niet kan voortplanten en veel kleiner is. Ook de nimf zuigt bloed en vervelt een aantal maal en is na ongeveer een week volwassen.
  • imago; de volwassen schaamluis kan zich nu voortplanten, en leeft maar een aantal dagen. In die tijd kunnen echter vele eitjes geproduceerd worden.

  Besmetting

  De schaamluis leeft met name op warme, vochtige plaatsen, zoals schaamhaar, maar ook okselhaar en in de baard; luizen in het hoofdhaar zijn altijd hoofdluizen. De poten van de schaamluis zijn namelijk gebouwd om wat dikkere haren vast te houden.

  Een besmetting met schaamluis heeft zeker niet altijd geslachtsgemeenschap als oorzaak. In tegenstelling tot hoofdluis kan de schaamluis bijvoorbeeld ook via besmette kleding, beddengoed, handdoeken en zelfs autostoelen worden overgebracht. Dit kan niet als er tussen gebruikers enige uren na het eerste gebruik zijn verstreken.


   Symptomen

  De schaamluis is net zoals de hoofdluis niet gevaarlijk en kan geen ziektes verspreiden, in tegenstelling tot de kleerluis. Het enige symptoom is jeuk, die echter tot ontstekingen kan leiden als men teveel krabt; de luis zelf veroorzaakt geen infecties. Wel veroorzaken de beten kleine geïrriteerde plekjes, de een is echter gevoeliger dan de ander. Krabben is overigens sterk af te raden; ook wimpers en wenkbrauwen zijn geschikte plaatsen voor de schaamluis.

   Bestrijdingsmiddelen

  De bestrijding van de schaamluis is gelijk aan die van de hoofdluis; uitkammen met een fijne kam, of wassen met een speciale anti-luizen shampoo. Hierin zit meestal de stof permethrine, die ook wel gebruikt wordt om kippen en andere dieren te ontluizen. Het probleem bij de bestrijding zijn de eitjes, ook wel neten genoemd, die zeer klein zijn, en eveneens zeer bestendig tegen allerlei invloeden. Een snelle en rigoureuze methode is kaalscheren, waardoor de luis letterlijk dakloos wordt en zich niet of moeilijk meer kan vastklampen, maar deze methode biedt geen bescherming tegen eventuele besmetting.

  De schaamluis is al sinds mensenheugenis een plaag; al in de middeleeuwen werd het insect bestreden. In de scheepvaart was het lange tijd gebruikelijk de matrozen allemaal maar een behandeling te geven tegen platjes om te voorkomen dat binnen korte tijd het hele schip ermee besmet raakte. Hiervoor werden vroeger poeders gebruikt, en ook insmeren met bepaalde oliesoorten schijnt de luis te doden.

  Daling populatie

  In de westerse wereld komt schaamluis steeds minder voor door betere hygiënische omstandigheden en verzorging. Recentelijk wordt een verband geïnsinueerd tussen de dalende populatie en het feit dat meer mensen hun schaamhaar scheren, maar dit voorkomt geen besmetting.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tongschar

   

   

   

  .

   

   

  ...

   

   

  .

  Microstomus kitt 1.jpg Microstomus kitt 1.jpg

  De tongschar (Microstomus kitt) of neustong (in Nederland) is een straalvinnige vis uit de familie van schollen(Pleuronectidae), orde platvissen (Pleuronectiformes), die voorkomt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan

  ...

  De tongschar kan maximaal 65 centimeter lang en bijna 3 kilogram zwaar worden. De hoogst geregistreerde leeftijd 23 jaar. Het lichaam van de vis heeft een gedrongen vorm.

   

  De vis heeft één rugvin en één aarsvin.

  De tongschar is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën en wateren op een harde ondergrond. De diepte waarop de soort voorkomt is 10 tot 200 meter.

  Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit ongewervelden, waarbij een voorkeur bestaat voor borstelwormen

  De tongschar is voor de visserij van aanzienlijk commercieel belang. De soort kan worden bezichtigd in sommige openbare aquaria.

  De soort komt niet voor op de Rode Lijst van de IUCN.

  ...

  Vismethode

  Tongschar die wordt opgevist rond IJsland mogen we volgens de viswijzer met mate consumeren, deze uit de Noord-Atlantische Oceaan wordt volledig afgeraden. Dat heeft alles te maken met de vismethode.

  ‘Rond IJsland wordt op selectievere wijze gevist waardoor minder bijvangst wordt gegenereerd. In de Noord-Atlantische Oceaan worden trawlers ingezet: die halen veel meer op dan enkel de commerciële soort waar ze zich op richten. In de grote netten die een enorme hoeveelheid vis bovenhalen, zitten vaak al heel wat dode vissen die werden verpletterd onder hun eigen gewicht. Het is een destructieve methode die bovendien de bodem vernielt.’

  ‘Tongschar staat er net goed voor’

   

  Het VLAM zelf spreekt deze informatie echter tegen. ‘Wij maken de keuze voor vis van het jaar op basis van gegevens van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) en daaruit blijkt dat de populatie tongschar er net goed voor staat, vooral in de gebieden waar onze Vlaamse vissers de vis ophalen’, aldus VLAM-woordvoerster Liliane Driesen.

  Volgens het ILVO is de tongschar één van de belangrijkere bijvangstsoorten in de visserij op tong en schol, en is zo goed als alle Belgische aanvoer afkomstig van drie visgronden: de Noordzee levert meer dan de helft van de tongschar, een derde is afkomstig uit de Keltische Zee, en het resterende deel komt voornamelijk uit het Oostelijk Engels Kanaal.

  Daaruit kan het ILVO concluderen dat twee derden van de tongschar die door de Belgische vloot wordt aangeland, afkomstig is uit het duurzaam beviste Noordzeebestand, en ook in de overige gebieden ‘geen redenen tot ongerustheid bestaat rond de staat van het lokale tongscharbestand’. ‘Bovendien zijn er geen biologische kenmerken die van de tongschar een kwetsbare soort maken’, luidt het nog in hun rapport...edm...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er als je jouw goudvis loslaat in het wild?

  .

  ...

  .

  Arno Van Hauwermeiren...Mashable; Business Insider 

   

  Je goudvis loslaten in een rivier lijkt misschien ongevaarlijk, maar het visje kan heel wat schade aanrichten. Goudvissen eten namelijk alles wat er enigszins eetbaar uitziet en kunnen daardoor gigantische proporties aannemen. Volgens Australische onderzoekers is hun vraatzucht destructief voor het ecosysteem in rivieren.

  © Freshwater Fish Group.

  Steeds meer baasjes denken gemakkelijk van hun goudvis af te raken door ze in een rivier te dumpen. Maar de onderzoekers, die hun bevindingen neerschreven in een paper, manen hen aan dat zeker niet te doen."Deze ongewenste huisdieren kunnen veel schade aanrichten", zegt onderzoeker Stephen Beatty.

  De wetenschappers van het Centre of Fish and Fisheries van de Murdoch University proberen al 12 jaar de Vasserivier in het westen van Australië goudvisvrij te krijgen. De dieren worden door hun baasjes uit hun bokaal bevrijd, maar richten dan heel wat schade aan in de rivier waarin ze worden losgelaten.

   Ze ontwrichten het volledige ecosysteem waarin ze belanden

  Destructief

  Goudvissen zijn omnivoren die alles opeten wat hun pad kruist. Ze eten andere vissen en eieren op, woelen bezinksel op de rivierbodem om en beïnvloeden zo de waterkwaliteit. Bovendien verspreiden ze ziektes en strijden ze met andere vissen voor een plek in de rivier.

  Omdat ze alles eten wat ook maar te eten valt, nemen goudvissen in het wild snel gigantische proporties aan. Daarnaast kunnen ze enorme afstanden afleggen. Beatty's team vond een goudvis van 1,9 kilogram, terwijl een andere vis liefst 230 kilometer op één jaar had afgelegd. "We wisten niet dat goudvissen zo mobiel waren", aldus Beatty.

  © Freshwater Fish Group. 

  "Stop ze in de diepvries"

  Beatty en zijn team werken aan een plan om goudvispopulatie in rivieren in te dijken. "Misschien kunnen we een val ontwerpen, zodat we ze kunnen vangen voor ze zich voortplanten", zegt Beatty.  Andere opties zijn netten en elektrovisserij, maar het is heel moeilijk om goudvissen te verwijderen zonder ook de andere vissoorten te schaden.

  "Voorkomen is beter dan genezen, dus dump goudvissen niet in een rivier", zegt Beatty. "Misschien wil een dierenwinkel je vis wel overnemen." En voor wie ze toch euthanaseert, heeft Beatty nog een tip: "Stop ze in de diepvries, dat is de meest humane manier", besluit hij.

  @Freshwater Fish Group. 


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Distelvlinder

  .  De distelvlinder (Vanessa cardui, syn. Cynthia cardui) is een dagvlinder uit de familie van de Aurelia's (Nymphalidae), onderfamilie Nymphalinae. In Nederland en België is de distelvlinder vooral bekend als trekvlinder die in sterk wisselende aantallen passeert. Zowel de Nederlandse als de wetenschappelijke naam van deze soort verwijzen naar het geslacht van de distels (Carduus), een van de waardplanten van de distelvlinder.  Distelvlinders hebben oranje vleugels met zwarte vlekken, en aan de vleugelpunten van de voorvleugels een zwart gebied met witte vlekken. Aan de onderzijde van de achtervleugels zitten 5 ronde vlekken, die soms een blauw hart hebben en oogvlekken worden. De onderzijde is verder bruin met wit lijntjes in een fijn vakjespatroon. De spanwijdte is 5 tot 6 centimeter. De distelvlinder lijkt door zijn oranje-zwarte tekening enigszins op parelmoervlinders, maar onderscheidt zich makkelijk door de zwart met witte vleugelpunten.

  Het imago van de distelvlinder drinkt graag nectar van allerlei bloemen, en is bijvoorbeeld vaak te vinden op vlinderstruiken in tuinen. In tegenstelling tot de verwante atalanta komt de distelvlinder echter niet op rottend fruit.

  De distelvlinder gebruikt vooral soorten vederdistel (Cirsium) als waardplanten, met een voorkeur voor akkerdistel, kale jonker en speerdistel. Maar ook vele andere planten zoals klit (Arctium), alsem (Artemisia), bernagie (Borago officinalis), slangenkruid (Echium vulgare), zonnebloem (Helianthus), en brandnetel(Urtica) worden gebruikt.

  De eitjes worden door het vrouwtje een voor een op de bovenzijde van het blad afgezet. De voorkeur gaat uit naar planten in de volle zon in een lage vegetatie. De rups gaat vervolgens naar de onderzijde van het blad, spint dat met een paar losse draden bij elkaar en voedt zich met het blad. Alleen harde nerven blijven over. Als het blad op is, maakt hij een nieuw spinsel op dezelfde plant en eet daar verder. Zo blijven er rommelige kaalgevreten samengebonden bladeren met uitwerpselen achter. Alleen in het laatste stadium loopt de rups "vrij" over de waardplant. Uiteindelijk verpopt hij meestal op een plant in de buurt van de waardplant, weer in een los spinsel. De totale levensfase als rups duurt ongeveer een maand.  De pop  Distelvlinders komen overal ter wereld voor, behalve op Antarctica en in Zuid-Amerika. De vliegtijd in de Benelux is van mei tot oktober, in tropische gebieden is hij heel het jaar door te vinden.

  De vlinders die we in Europa zijn in het algemeen afkomstig uit Centraal-Afrika en in mindere mate Noord-Afrika en Zuid-Europa, waar de soort overwintert. De soort vliegt vervolgens naar Zuid-Europa, waar een eerste voortplanting plaatsvindt. In de voorzomer trekken de vlinders naar noordelijker streken, (tot in Scandinavië toe) en planten zich hier voort. Hij laat zich daarbij door gunstige wind meevoeren. Soms is er september en oktober een kleine tweede generatie. De aantallen kunnen van jaar tot jaar sterk verschillen. In 2009 vond er bijvoorbeeld een enorme invasie van distelvlinders plaats, nadat de weersomstandigheden in het Atlasgebergte gunstig waren geweest (veel regen), en de wind in het voorjaar gunstig was. In het najaar vindt remigratie plaats, al is niet duidelijk in hoeverre die vanuit Nederland en België succesvol is.

  De rups


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappige dieren

  .

  ...

  .


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons fotomodel Gizmo

  .

  ...

  .

  Spelen, slapen, eten

  &

  voor model staan,

  een hondenleven heeft

  dat beest

  ...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw kabatje voor Gizmo's haar verjaardag...

  .

  ...

  .

  Voor haar verjaardag kreeg ons

   10jarig

  &

  2kg wegend binnenschijtertje

  bij regenweer

  een nieuw kabatje waarin ze

  met plezier meegaat op trip,

  haar erin krijgen is nog een

  ander paar mouwen maar

  moeilijk gaat ook...

  Ik durf haar ook wel eens

  chanelleke Nr5,

  vuile rat,

  frisco,

  plumeau

  te noemen,

  komen doet ze toch

  ...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Os(rund)

  .

  ...

  .

  Een os is een jongen die vuil manieren

  mag doen met de meiskes,

  't kan toch geen kwaad

  ...

  Een os is een gecastreerd exemplaar van een mannelijk rundvee-ras (stier). Ossen werden in Midden-Europa al in de 6e eeuw v.C. gebruikt in de landbouw. De os is één van de oudste door de mens gebruikte trekdieren. Al vroeg dienden zij om sleeën, karren en wagens voort te bewegen of om ossenmolens aan te drijven.

  Door castratie werd het mogelijk de grote arbeidskracht van de stier voor menselijke doelen te gebruiken. De dieren kregen er een gelijkmoediger karakter door, waardoor zij beter als werkdier te gebruiken waren. Om ossen voor de ploeg of voor een kar of wagen te spannen wordt een tuigage gebruikt dat kan bestaan uit een juk dat verbonden is aan een dissel.

  In verschillende Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen komen nog ossenkarren voor. Ook in Egypte werd nog lange tijd rundvee ingezet als trekdier voor de ploeg. Bij ossenrennen worden deze dieren ook bereden. Voor de vleesindustrie zijn ossen interessant vanwege hun stevige gemarmerde vlees.

  De castratie gebeurt meestal wanneer de dieren nog jong zijn, op een leeftijd van tussen de twee weken en enkele maanden. Door de verminderde testosteron-productie groeien ossen langzamer dan stieren maar zij worden daardoor wel zwaarder gespierd dan koeien.

  In sommige staten van de VS worden alle jonge stieren die als mestdieren op de weiden gehouden worden, gecastreerd. Soms worden daarna voor zowel de koeien als de pinken hormoonpreparaten gebruikt om toch een snelle groei te bewerkstelligen.


  Categorie:Dieren  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Annie
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Onie
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Krautl
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Karin & Alex
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • Julien...brabbeliaans
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • Aangename Maandag.
 • Hallo Rudy
 • Hallo Rudy en Chrisje,
 • Zonnige groetjes
 • Hallo Rudy

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!