Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    01-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gevulde wijnbladeren
    yaprak dolmasi (gevulde wijnbladeren)

    benodigdheden voor 4 pers:

    500 gr rundergehakt
    1 kopje rijst
    1 grote ui
    beetje munt
    druivenbladeren (kant en klaar verkrijgbaar bij Turkse winkel)
    zwarte peper
    zout

    De druivenbladeren eerst even koken. Intussen het gehakt, rijst, mint, zout, peper, en fijngesneden uit goed door elkaar kneden. Als de bladeren koken gelijk van het vuur halen. Doe het gehakt mengsel in de bladeren en maak hier rolletjes van. Leg dit strak tegen elkaar aan in een pan, dit zorgt ervoor dat het niet uit elkaar valt. Doe water op de dolmasi en laat dit ongeveer één uur zacht koken. Opdienen met wat olijfolie eroverheen.

    01-01-2012 om 20:59 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboortemuffins
    1 pak muffinmix (dr.oetker)
    -1 ei
    -125 gram zachte boter

    Samen mengen en goed kloppen.

    Vul de cupjes tot de helft met beslag en drop in het midden met een theelepeltje aardbeienjam en dek het met wat beslag. Ga zo alle cupjes afwerken.

    Bak ze goudbruin in de oven.

    Versier de muffins naar eigen keuze. Ik heb roze prinsessenglazuur gebruikt en chocoladeblaadjes (te koop bij de AH) en voor die geboortemuffins heb ik chocoladeglazuur gebruikt en muisjes

    24-12-2011 om 20:12 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyfeest cakejes
    Benodigdheden:
    cakejes (aheuro shopper)
    boter en muisjes en cocktailprikkers
    Beschrijving:
    besmeer cakjes met boter en druk ze in de muisjes.
    aan het prikkertje maak je een valggetje met eigen tekst en prik deze in de cake.
    makkelijk en leuk

    24-12-2011 om 20:11 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyfeest
    Benodigdheden:
    Pak lange vingers,
    Boter,
    roze of blauwe muisjes
    Beschrijving:
    Bestrijk de niet gesuikerde kant van de lang vingers in met boter en rol deze door de muisjes.

    24-12-2011 om 20:09 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 soorten koekjes
    Vier soorten koekjes uit 1 deeg

    Ingredienten voor het deeg:
    350 gr bloem
    250 gr boter
    1 zakje vanillesuiker
    150 gr suiker
    Koekje 1 (Speculaasrondjes):
    1 el koekkruiden
    Gesmolten chocoladen
    Koekje 2 (Kokos-jamkoekjes):
    Abrikozenjam
    Kokos
    Koekje 3 (Amandelkoekjes):
    Beetje amandelspijs
    Poedersuiker
    (Eventueel een stempel)
    Koekje 4 (Chocolade-cornflakes koekjes):
    Gesmolten chocolade(pasta)
    Fijngestampte cornflakes

    Bereiding:
    Mix de boter met de vanillesuiker en suiker tot een creme. Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg. Eventueel wat bloem toevoegen. Als het dan nog steeds plakt, even in de vriezer leggen zodat de boter weer wat harder wordt. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak van elk stuk een soort koekje. Na het vormen bak je ze op 190 graden voor ongeveer 15 minuten gaar.
    Koekje 1: meng het deeg met de koekkruiden en maak er staafjes van. Vorm die tot een cirkeltje en leg ze op de bakplaat. Na het bakken met gesmolten chocolade versieren.
    Koekje 2: maak bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Na het bakken in de warme jam dopen en door de kokos rollen.
    Koekje 3: maak kleine bolletjes amandelspijs en maak bolletjes van het deeg. Doe een bolletje amandelspijs in een bolletje deeg en maak er een nieuw bolletje van. Duw het in een stempel of druk met een vork plat en leg ze op een bakplaat. Na het bakken meteen door de poedersuiker rollen als ze nog warm zijn.
    Koekje 4: maak staafjes van het deeg (ze worden ovaal na het bakken). Na het bakken door de gesmolten chocolade(pasta) halen en daarna door de cornflakes rollen.



    Dit is heel handig, vooral als het gewoon voor jezelf is en niet voor een feest of bezoek. Zo zit je niet met 50 dezelfde koekjes (want die wordt je ook zat na een paar stuks)....
    Je kan natuurlijk nog vele andere variaties maken, zodat ze steeds anders smaken.

    24-12-2011 om 20:07 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosbonbons
    Kokosbonbons (de roze links vooraan)
    Ingredienten:
    1 blikje nestlemelk
    Ongeveer 400 gr kokos (kan meer of minder zijn)
    Kleurstof
    Extra kokos

    Bereiding:
    Meng de nestle en de kokos tot een samenhangend mengsel waar je balletjes van kunt vormen. Voeg nog wat kleurstof toe en meng alles goed zodat de kleurstof goed is verdeeld. Maak balletjes en rol ze door de kokos en doe in vormpjes.

    Chocoladetruffels (Rechts vooraan)
    Ingredienten:
    200 gr melkchocolade
    100 gr pennywafels (of andere chocoladewafeltjes)
    2 el room (ongeklopte slagroom)
    30 gr boter
    Decoratie:
    1 el room
    Hagelslag

    Bereiding:
    Smelt de chocolade met de room en boter. Maal de wafeltjes fijn. Roer het chocolademengsel goed door en meng met de gemalen wafeltjes. Laat het even opstijven in de koelkast. Voeg daarna nog 1 el room toe zodat het een beetje vochtig wordt en rol er balletjes van. Rol die door de hagelslag en leg ze in vormpjes.

    Kokos-abrikozenbonbons (de witte achteraan)
    Ingredienten:
    200 gr roombotercake
    2 el room
    Handje kokos
    Abrikozenjam
    Decoratie:
    Witte chocolade
    2 el olie
    Kokos

    Bereiding:
    Verkruimel de cake en meng met de room en kokos. Voeg abrikozenjam toe tot je balletjes kunt vormen. Maak balletjes en rol deze door de witte chocolade die is gesmolten en gemengd met kokos.
    __________________________

    24-12-2011 om 20:04 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake
    Deze cake is heerlijk zacht en smaakt heerlijk!! Er wordt olie gebruikt en geen boter, dat zorgt ervoor dat hij niet droog is en lekker zacht blijft. Thanks Ceuta voor het recept!


    Ingredienten:
    1 glas melk (1 glas is 250 ml)
    2 glazen suiker
    4 eieren
    1 groot glas olie
    1 zakje vanillesuiker
    2/3 eetlepels cacao
    1 zakje bakpoeder
    2 glazen meel

    Bereiding:
    Mix de olie, vanillesuiker en de suiker schuimig. Mix de eieren en de melk erdoor. Dan bloem, bakpoeder en cacao erbij en goed mixen. Bak op 160 graden gaar in een ingevette bakvorm en versier met gesmolten chocolade en amandelschaafsel

    24-12-2011 om 20:00 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgebak
    Appelgebak

    4 eieren
    180 gr gesmolten boter
    180 gr suiker
    180 gr bloem
    1 tl bakpoeder
    3 appels in schijfjes
    Voor de bovenlaag:
    40 gr gesmolten boter
    40 gr suiker
    50 gr amandelschaafsel
    1 ei
    Beetje kaneel

    Bereiding:
    Mix de eieren met de suiker schuimig. Meng de bloem met bakpoeder en mix dan de bloem om en om met de boter door het beslag. Giet het in een ingevette springvorm van 26 cm. Leg hierop de appelschijfjes. Smelt de boter voor de bovenlaag en meng de suiker erdoor. Een paar minuten laten afkoelen. Dan amandelschaafsel erbij en het ei en over de appelschijfjes verdelen.
    Bak op 175 graden in de oven. Na 25 minuten bakpapier erop leggen zodat de bovenkant niet te donker wordt. Hierna nog 20 minuten bakken tot hij gaar is.

    Dan lichtjes bestrooien met de kaneel.
    __________________________

    24-12-2011 om 19:54 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananencakejes
    Ingredienten:
    250 gr bloem
    100 gram olie
    4 eieren
    250 gr suiker
    1,5 tl bakpoeder
    3 el melk
    1 banaan
    1 citroen
    Witte chocolade, gesmolten met wat olie

    Bereiding:
    Mix de olie met de suiker. Voeg de eieren toe en mix ze erdoor. Dan bloem en bakpoeder erbij en goed mixen. Tenslotte de melk erbij doen. Snijd de banaan in kleine stukjes en besprenkel met het sap van de citroen. Rasp de citroenschil en voeg samen met de banaan en citroensap toe aan het beslag. In vormpjes scheppen (donutsvorm of muffinbakplaat) en bak ze op 175 graden gaar in ongeveer 20 minuten.
    __________________________

    24-12-2011 om 19:51 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade muffins
    Chocolatechip-muffins

    Ingredienten:
    150 gr boter op kamertemperatuur
    150 gr suiker
    2 eieren
    250 gr bloem
    3 tl bakpoeder (1 zakje)
    Snufje zout
    150 ml melk
    Gehakte chocolade

    Bereiding:
    Mix de boter met de suiker tot een creme en mix de eieren erdoor. Meng bloem met bakpoeder en zout en ROER een deel ervan door het beslag. Dan een deel van de melk erbij ROEREN en weer wat van de bloem enz. Tenslotte de stukjes chocolade erdoor mengen en in muffinvormpjes scheppen.

    Bak ze op 200 graen in 15-20 minuten gaar.

    24-12-2011 om 19:50 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!