Inhoud blog
  • Is motorsport écht een topsport?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Sportwereld

    24-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is motorsport écht een topsport?

    Fysiek & mentaal

    Motorsport is topsport omdat deze het uiterste vergt van een persoon. Coureurs zijn atleten die ijzersterk moeten zijn en in een topfitte conditie moeten verkeren om een race te kunnen uitrijden. Niet alleen krijgen ze fysiek veel te verduren, ook mentaal is het zeer vermoeiend. Van begin tot eind zijn de racers uiterst gefocust op de baan. Even de concentratie verliezen kan leiden tot een slechte uitslag of nog erger: tot een crash met fatale gevolgen.

    The Legend

    Vraag dat maar aan Stefan Everts. “The Legend” is een voormalig motorcrosser en wordt beschouwd als de beste aller tijden. In 1991 werd hij voor de eerste maal wereldkampioen in de 125 cc klasse.  Vijftien jaar later, in 2006, werd hij voor de 10de keer wereldkampioen. Na het behalen van 101 Grand Prix overwinningen besloot Stefan in 2006 op te stoppen met zijn carrière. Hierna was hij even team manager van Suzuki Europa. Als SportSpreker is Stefan inzetbaar voor interviews, motorclinics en presentaties met betrekking tot de motorcross. Dankzij zijn prachtige overwinningen kan hij als geen ander vertellen over doelen stellen, grenzen verleggen en motivatie.

    Europees kampioen NASCAR

    Anthony Kumpen is een ander mooi voorbeeld van een Belgisch topatleet in de wereld van de motorsport. Als succesvol autocoureur rijdt hij in het NASCAR kampioenschap. Vier keer nam hij deel aan één van de zwaarste uitputtingsraces ter wereld, de legendarische “24 uur van Le Mans”.  Als Sportspreker geeft hij het publiek in zijn presentaties de parallellen tussen het racen en ondernemen mee. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd om voordrachten en toelichting te geven over NASCAR en autosport, omdat deze niet de meest alledaagse sporten zijn in België.

    24-01-2019 om 09:34 geschreven door Sportspreker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/01-27/01 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!