Kleine rechtzetting. Mijn geschenkkuipplant waarover de vorige maal sprake noemt BACOPA en niet Becopa zoals ik schreef, sorry hoor beste plantenliefhebbers, een mens kan zich ook eens vergissen hé. Wat ik wou vertellen, mijn plant staat nog steeds te bloeien, hoewel het hier in Limburg reeds aan de grond gevroren heeft en bovendien heeft ze zelfs nog van heel de zomer nooit zo rijkelijk bloempjes verschaft als nu ! Fijn hé ! Speciale verzorging krijgt ze nu nochtans niet, wel verwijder ik regelmatig de dorre berkeblaadjes die er in deze periode opvallen. Een volgende maal weet ik jullie te vertellen hoe lang ze bleef bloeien en tot bij welke temperatuur, dag hoor en tot weldra.
Prettig om als geschenk te krijgen !!!! En... voor de tuin.
Onlangs ontving ik een Becopaplant. Eigenlijk moet ik toegeven daar had ik nog nooit over gehoord. Het is een niet winterharde hangende kuipplant die je gedurende vele maanden ( van april tot september ) witte bloempjes verschaft. Ze verdraagt echter niet de volle zon en indien u ze ook nog regelmatig bijmest en voldoende water geeft wordt ze een plezier voor het oog. Vergeet misschien ook niet de verdorde bloempjes weg te nemen dan ziet ze er stralend uit. En nu genieten maar.
Met dit warme weer is het sterk aan te raden onze planten buiten in het zonnetje te zetten, ook tijdens de nacht, tenzij er melding gemaakt wordt van nachtvorst natuurlijk. Ze zullen steviger worden en hun blaadjes mooi groen, dit noemen we eigenlijk afharden. Tot een volgende maal.....
De planten hebben reeds een flink pak blaadjes gekregen, voeg nu gerust wat verdund plantenmest toe bij het watergeven, echter niet bij elke waterbeurt. U zult merken hoe meer zon hoe sneller de groei van die oude planten. Het is nog wel wat vroeg om ze nu al buiten af te harden. Dus nog even geduld hiermee.Tot nog eens....
Om je geraniums van vorige zomer terug in leven te krijgen, je oude planten uit de kelder naar boven halen, de gezonde stengels kort afsnijden, ( de dorre mag je verwijderen ).De potten nu in volle licht op kamertemperatuur zetten en water geven. Laat ze nu maar even, maar zorg ervoor dat ze vochtig blijven. Afwachten er zal groei in komen.Tot een volgende maal !!!!!
De Amaryllisplant, die u verleden najaar in de kelder te drogen hing, mag van nu af aan en mocht zelfs reeds vanaf december 2006 opgepot worden. Ga als volgt te werk: Verwijder de dorre bladeren, vul een propere bloempot met verse teelaarde, plaats de knol er in maar zorg ervoor dat de knol er 1 cm. uitsteekt. Plaats deze nu in volle licht op de vensterbank en geef matig water. U zult merken dat na een hele poos er leven komt in je knol en dan wat later zal een bloemstengel beginnen te groeien. Veel plezier ermee !!!!!!
In de winter zet je de uitgebloeide planten liefst op rust. Geef ze veel licht en matig water! Plaats ze in een kamer met een temperatuur rond de 19 graden Celcius.
De kortste dag van het jaar is in aantocht, wat te doen ? Geef je planten zeer weinig vocht zo kunnen ze tot rust komen. Hier zijn ze nog steeds aan de bloei en dat is hoogst zeldzaam.
Tussen mei en juli kan men bladeren in stukken snijden van 3 à 4 cm en in lichte teelaarde zetten, zo'n 1/2 cm diep, n.b. steeds licht vochtig houden, bij een temperatuur van 18° C. Zodra er uit deze bladgedeelten kleine plantjes zijn ontstaan, ( ong. 2 à 3 cm ), moeten ze afzonderlijk opgepot worden. Succes verzekerd bij goede verzorging.