Ik ben Staf De Raeymaeker
Ik ben een man en woon in Heverlee () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: groententuin, koken, digitale foto en film en reizen..
dagelijkse roddels van alles van de laatste dagen.
interessant boek lezen? Ga eens kijken op
http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=2935
27-11-2011
stormweer buiten
Ik zit hier weer een gat in de nacht. Pilletje nemen en straks terug proberen om de slaap te vatten. Buiten echt stormweer. Dan denk ik natuurlijk terug aan onze laatste vakantie. Genieten in het zonnetje. Hierbij een foto genomen van op ons balkon daar.
We waren gisteren bij onze vrienden Rudi en Chantal, in Boom. Altijd welkom en altijd een warm onthaal. Toffe mensen. Och ja, ze lezen dat nu straks wel, maar ze zullen er zeker geen dikke nek van krijgen. Ze zijn wie ze zijn. We proberen mekaar toch een aantal keer per jaar te zien. We leerden mekaar kennen op een reis naar Sardinië, ondertussen al jaaaaren geleden. Sindsdien vrienden voor het leven.
Gisteren had ik naar Agnes en de kinderen een mailtje gestuurd om te zeggen dat ik videe gemaakt had. Onmiddellijk een resem aan reacties omdat dit de specialiteit was van schoonmoeder. Daar heb ik dat destijds leren eten en kennen. Mens wat een lekkernij. Toch verdenk ik er een aantal restaurants van, om dit gewoon in dozen of welke vorm dan ook, aan te kopen, gewoon op te warmen en zo te serveren. Nooit zal ik dit in een bistro of een zogezegd restaurant bestellen. Het is te duur voor wat je krijgt en nooit zo lekker dan thuis gemaakt. Er bestaan zo veel recepten, maar de eenvoudige Vlaamse wijze, is nog altijd de allerbeste. Ik ga je mijn recept niet uitleggen, maar ik kan je wel zeggen dat de voornaamste smaakmaker de jus van de soep is.
Net nog eens door de meer dan 20.000 foto's gegaan om toch te proberen een en ander te ordenen. Ik zie hier bolle buiken van een zwangerschap van een van de dochters en nu is de oudste kleindochter ondertussen al 14. Onvoorstelbaar! Joost schreef enkele dagen geleden nog dat Helena gaan lunchen was met een vriendin. Het gaat me allemaal een beetje te snel. Hoe ouder je bent, hoe rapper de dagen passeren.
Wij eten zeer graag rode kool met spek. Ik weet het, dat spek er bij is niet zo gezond, maar wij kopen dat altijd zeer mager, al hoor ik op de markt bij de slager, door sommigen, speciaal vragen naar goed vet spek. Ikzelf ben het nooit gewoon geweest thuis, maar ik hoor verhalen van 's anderendaags het vet dat in de pan over blijft op de boterham smeren en zo. Ik bracht een rode kool mee van minstens 4 kg. Ik heb ze net klaar gemaakt en dat wil dus zeggen dat mijn vingers de volgende dagen blauw gekleurd zullen zijn. Vroeger sneed ik de kolen door de broodsnijmachine, maar die heb ik nu niet meer. Alles is dus met het mes te doen. Ajuin aanstoven, kool er bij en dan appels. (ik gebruik het liefst boscoop al zijn die niet meer wat ze vroeger waren) Nadien doe ik daar suiker en azijn bij, samen met laurier. En dan alleen nog afkruiden met peper en zout. Een lekkernij.