Ik ben Staf De Raeymaeker
Ik ben een man en woon in Heverlee () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: groententuin, koken, digitale foto en film en reizen..
dagelijkse roddels van alles van de laatste dagen.
interessant boek lezen? Ga eens kijken op
http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=2935
08-04-2012
paasfeesten
Jaarlijkse traditie. De paasfeesten in Leuven. Volksdansgroepen die komen optreden. Ik probeer dan wat foto's te maken. Soms is er dan iets bij dat redelijk is.
een verhaaltje van lang geleden. Toen ik al enkele jaren werkte had ik de verantwoordelijkheid over de "algemene diensten". Dat wou zeggen, alle afdelingen binnen de bank die niets te maken hadden met de core business. Ik moest regelmatig volk ontvangen en wou er altijd deftig gekleed bij lopen. Op een dag bij een hoest en niesbui vloog het bovenste knoopje, in twee gebroken, van mijn hemd. Ik ging naar de koffiedame, wetende dat die nog al handig was en ook zo wat EHBO voor zo'n gevallen speelde. Ik verschoot mij een bult toen ze vroeg om mijn hemd uit mijn broek te trekken. Sindsdien weet ik dat bij mannenhemden een reserveknoopje is ingenaaid onderaan.
De laatste tijd hoor ik altijd maar meer over "burn out". Is het leven dan zo zwaar geworden of zijn de eisen van de werkgevers, de klanten, kinderen, patiënten of wie dan ook, dan zo hoog geworden? Ik zal het niet hebben over vroeger dit en zus en zo, want dan ben ik een oude zaag. Eén ding wil ik er toch nog over zeggen: "Ik leef nu toch ook in het heden, al hoor ik niet meer tot de werkende klasse." Och laat de commentaar maar komen.
Deze middag met zus en schoonbroer gaan eten in Leuven. Hein moest voor een onderzoek naar het Uz in Leuven en deze namiddag nog eens terug voor een gesprek. Natuurlijk de gelegenheid om samen wat tijd door te brengen. Altijd een gelegenheid om wat bij te praten. Tof. Echt van genoten.
Toen ik straks terug kwam van mijn tuintje had ik zin in een vers gekookte soep. In de diepvries steken nog kilo's asperges. Dus was de keuze snel gemaakt. Wat ik tot nu toe klaar maakte is al zeer lekker, maar als ik de soep ga opdienen, komen daar uiteraard nog klein gesneden asperges bij en heel op het laatste nog een scheutje room. De liefhebbers mogen langs komen.