Ik ben Staf De Raeymaeker
Ik ben een man en woon in Heverlee () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: groententuin, koken, digitale foto en film en reizen..
dagelijkse roddels van alles van de laatste dagen.
interessant boek lezen? Ga eens kijken op
http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=2935
19-05-2013
ballet
Gisteren naar het balletoptreden geweest van Aira. Goedele geeft les bij Aike Raes en maakt ook een aantal van de choreografieën voor de optredens. Ze waren weer uniek. Bruno zorgt voor de belichting en dat zijn dus zeker al twee redenen om zo een voorstelling nooit te missen. Het was weer de moeite. Genoten!
Zoals zo dikwijls gaan we, als we pas rond de middag terug thuis komen, ergens iets eten. Na twaalf uur 's middags begin ik niet gemakkelijk meer te koken. Dan gaan we regelmatig naar een restaurantje in de buurt. Er zijn er genoeg, waar we dan te voet kunnen naar toe gaan. We waren bij tante deze morgen en bleven daar plakken tot bijna 12 uur deze middag. Dus dan maar ergens iets gaan eten. Ik kook enorm graag en ik eet het ook liever en het is ook beter (dikke nek?) dan in zo een bistro, maar toch gaan we er regelmatig naar toe. Nooit zal ik daar iets bestellen dat ik thuis beter kan klaar maken. Maar ja, we doen dit gewoon.
Gisteren op facebook geplaatst. Wat een bedrog. Zeer grote verpakkingen, maar met de helft van de door jou geschatte inhoud. We waren negerzoenen ( of negerinnetetten zoals ze dat bij ons zeggen) gaan kopen. Schitterende verpakking, edoch met weinig inhoud. Toen je de doos zag dacht je onmiddellijk aan twaalf stuks, maar bij het openen zijn er dat dan maar acht. De rest is lucht. Voor vijftig procent bedrogen door het oog en de verpakking. Dit is zo ingebakken in de industrie. Je koopt met je ogen en je gaat zelden of nooit lezen wat de werkelijke inhoud is.
Ik had ossenstaart gekocht en iedereen denkt dan direct aan soep. Wel ik heb die klaargemaakt zoals osso buco. Toch bijna dat recept. Het was enorm lekker. Ik had nog een maasa groenten over en daar heb ik dan maar een tomatensoepje mee gemaakt. Het enige nadeel is dat die staarten 2 à 3 uur moeten pruttelen op een zacht vuurtje.
Vandaag mijn eerste keer de tomaten opgebonden. Die planten opbinden is een must en ook de waterscheuten uit pitsen. Destijds geleerd van mijn bomma. Ik zie hofgenoten echt sukkelen met de valse scheuten of de "dieven" zoals ze dat hier in de streek zeggen. Nochtans zeer simpel tot de planten groot zijn. Les volgen? Ik kom het je wel uitleggen.
Gelezen in de krant. Iemand wil een winkel overvallen en haalt een mes boven en eist de kassa. De uitbaatster laat haar niet zo maar doen en er volgt een schermutseling. De dief slaat op de vlucht en neemt de kassa mee, dat dacht hij tenminste, maar in zijn haast om weg te komen, pakt hij per vergissing de elektronische weegschaal mee. Van een kale reis gesproken.