Van hier en daar Foto's van plaatsen die wij bezocht hebben.
20-09-2008
Fast Flying Ferries
De snelle draagvleugelboten van Fast Flying Ferries brengen u van Velsen-Zuid over het Noordzeekanaal binnen een half uur naar Amsterdam Centrum.
Aankomst en afmeren van de boot, Bij minderen snelheid vaart hij weer normaal.
Nadat De Passagiers uit- en ingestapt zijn,
vertrekt hij weer naar Amsterdam
OOCL ATLANTA
Terwijl wij bij de steiger stonden, kwam in de verte de OOCL Atlanta,
geholpen door 3 sleepboten langs.
21-09-2008
Sluizen van Ijmuiden.
Den Oever
Den Oever is het op één na grootste dorp van Wieringen. Hier wonen ongeveer 2500 mensen. De naam Den Oever stamt waarschijnlijk nog uit de vroegmiddeleeuwse (Viking!) tijd waarin Wieringen nog deel uitmaakte van het vasteland. Alleen aan de oostkant was een verbinding met open water, de oever dus. Den Oever is gelegen aan het begin van de Afsluitdijk en daardoor het bekendst van alle dorpen van Wieringen. Verdere bekendheid is er door de vissershaven die nog altijd de thuishaven van een behoorlijk grote vloot is.
De Bontekoe in den Oever.
"Bontekoe" Tweemastzeilklipper anno 1909 12 tot 45 personen
De "Bontekoe" is een van de snelste Klippers van het IJsselmeer
De Afsluitdijk
De Afsluitdijk is een lange dam van 30 kilometer die Noord-Holland verbindt met Friesland. Aan de ene kant ligt de Waddenzee en aan de andere kant ligt het IJsselmeer.
Ritthem
Vrije wedstrijd sjezenrijden.
Een sjees is een tweewielige (antieke) wagen, achter een paard gespannen. In de versierde sjees zitten een man en vrouw, beide in Zeeuwse klederdracht. De man ment het paard. De vrouw probeert, terwijl het paard draaft, de ringen te steken met een lans.
Internationaal motorcross-spektakel op het Badstrand
Internationaal motorcross-spektakel op het Badstrand van Vlissingen.
De Motorstrandcross Vlissingen is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de sportwereld. Rijders van internationale naam en faam zullen aan de start verschijnen om elkaar sportief te bevechten in respectievelijk de 125cc, de 250cc en 500cc (Superklasse) en off-the-road-klasse.
Het 2000 meter lange parcours beslaat een circuit met zware stukken door het mulle zand, passages langs de glooiing en een recht stuk langs de waterlijn waar de snelheden kunnen oplopen tot 140 kilometer per uur. De organisatie verwacht ongeveer 250 rijders aan de start.
Wasstraat Vlissingen.
Zoals je ziet, we vliegen van hot naar her.
Meestal met de auto, dus die moet door de wasstraat, alles gaat op rolletjes, dus je zit maar te zitten.
Toevallig (?) de camera bij mij, dus.......
Daarna koffie drinken op de punt, storm en regen,
het leek wel of ik nog in de wasstraat zat.
22-09-2008
100-jarig Station Haarlem levend monument
Station Haarlem is een van de mooiste stations van Nederland.
Uniek door zijn Jugendstil en uniek omdat veel originele ornamenten bewaard zijn gebleven. Precies honderd jaar geleden is het gebouw ontworpen en nog steeds geeft het een goed beeld hoe architect Dirk Margadant het station honderd jaar geleden voor ogen had.
24-09-2008
Den Bosch
Hadden nog een vrije reis van de NS, dus de trein gepakt en op naar Den Bosch. Het was nog een mooie dag, dus nog van profiteren.
Daar aangekomen eerst even het centrum in, en natuurlijk koffie met een Bosse bol.
In 1380 wordt begonnen met de bouw van de gotische Sint-Jan naar een ontwerp van Willem van Kessel
In het begin van de jaren negentig,ruim vijf jaar na de afsluiting van de tweede restauratiecampagne, worden weer ernstige vormen van verwering geconstateerd aan de noord- en oostzijde van de Sint-Jan, met name aan de gerfkamer.
Nog een wandeling
Na de St. Jan nog een ander stukje gewandelt
Historische Route
In een fluisterbootje vertrekt u vanuit de Uilenburg, één van de mooiste plaatsen van de binnenstad. De schippergids van de Binnendieze vaart u door het historische stadscentrum en vertelt u op enthousiaste wijze over de geschiedenis van de Brabantse hoofdstad. Soms ziet u bóven u de stad, soms bent u onder de stad, één met de duisternis, het water en de stilte.
De takken van de Binnendieze
Bij het ontstaan van de stad moet er al een groot aantal vertakkingen geweest zijn, waartussen rivierduintjes waren opgewaaid. Het begin van 's-Hertogenbosch was een omwalling van het hoogste duintje. Toen werden al meteen kunstmatige lopen gegraven die dienden als eerste stadsgracht. Later werden ten behoeve van de doorstroming, goed voor scheepvaart en ontwatering, een aantal doorsteken gegraven. Zo ontstond een waar doolhof van ongeveer 12 kilometer lengte, waarvan nu bijna een derde resteert: 3630 meter, 1290 meter daarvan overkluisd.
Stadswallen (renovatie ) en terug
Van de eerste vestingsmuren uit de tijd rond 1200 is vrijwel niets meer over. Met de groei van de stad moesten ze verlegd worden. Van de wallen (met bastions en rondelen) zoals ze in de 17e eeuw zijn vernieuwd en 4 meter zijn verlaagd, is veel bewaard gebleven.
Het interessantste gedeelte ligt aan de zuidzijde van de stad: langs Parklaan, Spinhuiswal met bastion 'Oranje', Zuidwal, en langs Hekellaan met bastion 'Baselaar'. De wallen bieden weidse uitzichten over het polderlandschap 'Het Bossche Broek'. *******
Daarna op het gemakje richting station, nog even bij restauratiewerken gekeken,en ook het station, dat een combinatie is van oud en nieuw.
Het was weer een geslaagde dag. Zeker de moeite waard om nog eens te gaan.
Met de Hermes langs Vlissingen.
Rondvaart op de Westerschelde met een klassieke motorsleepboot.
Een dag waarop zowel liefhebbers als eigenaren van klassieke automobielen weer kunnen genieten van wat er in het verleden aan moois is gemaakt en door trotse eigenaren op de weg wordt gehouden
Tussen 10.00 en 16.00 uur zullen op de Markt weer zo’n 100 auto’s aan het publiek getoond worden.
Met op de achtergrond het oude, prachtige stadhuis.
vervolg
King of the Channel: groots roeispectakel
King of the Channel is een jaarlijks terugkerend roeifestival op het Kanaal door Walcheren ter hoogte van het gebouw van Rijkswaterstaat in Middelburg. King of the Channel biedt een spetterende mix van spanning en ontspanning: bedrijventeams roeien tegen elkaar in drakenboten. Nieuw in 2008 is een nationale wedstrijd tussen professionele drakenbootteams. Het klapstuk is de race over vier kilometer tussen de studententeams van de Roosevelt Academy en de Hogeschool Zeeland.
In de Gouden Eeuw was Leiden met al zijn rijkdom en academische faam de tweede belangrijkste stad van Nederland.
In die sfeer leeft de gezellige authentieke Leidenaar in de fraaie historische binnenstad met al zijn grachten al eeuwen samen met de minstens zo gezellige student.
Rembrandt van Rijn wordt dit jaar 400.
De beroemdste Leidenaar zou nu in de pittoreske straten en stegen nog altijd zijn weg vinden en tegelijk nog veel ontdekken. Leiden is niet voor niets… de Stad van Ontdekkingen.
Leiden - Kort Galgewater
In 1984 werd in de Leidse binnenstad, bij de stadstimmerwerf aan het Galgewater, de tweede historische haven van Nederland opgericht. Museumhaven Kort Galgewater in Leiden biedt plaats aan negen bewoonde historische schepen.
Sfeervol
.
Rembrandt van Rijn.
Zij keerden niet weer.
Tussendoor.
Poorten, steegjes, de mooiste doorkijkjes.
Omgeving Rapenburg
Op weg naar het Rijksmuzeum van Oudheden.
20-11-2008
Rijksmuseum van Oudheden
Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO)
Zeker de moeite waard.
21-08-2009
AVIODROME
AVIODROME
Vrijdag 21 augustus kwam het er eindelijk van, stond al een tijdje op het lijstje, wat steeds langer wordt. We hadden eerst een paar dagen eerder willen gaan, maar temperaturen van rond de 30 graden deed ons besluiten om het uit te stellen tot de ergste hitte over was, en dat was nu.
'sMorgens rond 5 voor 8 op de trein naar Schiphol, waar het goed regende,, en daar overstappen op de trein naar Lelystad, ondertussen was het al weer droog, en met de bus naar aviodrome, waar we rond 12 uur aankwamen.
22-08-2009
AVIODROME 1
Een dagje in de wolken? Kom naar het Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad, het luchtvaartavontuur voor de hele familie!
De Aviodrome, met een zeer grote collectie historische vliegtuigen, is een dynamisch luchtvaart-themapark en het gehele jaar geopend. Het luchtvaart-themapark heeft naast een binnenexpositie (zo'n 6000 m²) en een grootbeeld-filmtheater ook een groot buitenterrein met diverse historische luchtvaartgebouwen en vliegtuigen. Voor kinderen is de Aviodrome zowel leuk als leerzaam! Bekijk de vliegtuigen waarmee jouw opa en oma vroeger reisden of voel je een piloot of stewardess in de Boeing 747 Jumbojet.
Je kijkt je ogen uit, links en rechts, boven en onder, de foto's geven een indruk, zeker geen volledig overzicht. Maar het is zeker de moeite waard, Ook motoren, helicopters , div oude voertuigen maken het tot een aangenaam dagje.
Boeing 747
In maart 2004 kreeg het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome door de KLM een vliegtuig aangeboden voor maar één euro. Dat is natuurlijk helemaal niks voor een vliegtuig, zeker voor een Boeing 747. De aanwinst was dus binnen zou je kunnen zeggen, maar niets is minder waar. Er wachtte een uitdagende taak om de Boeing in Lelystad te krijgen. "Hij kon toch vliegen?" Dat klopt, dat kon hij, alleen hij kon niet landen. Nou ja, hij kon het wel, maar niet op de Luchthaven Lelystad. Alle andere opties zijn nagegaan, uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de 'Louis Bleriot' over het water vervoerd moest worden. Na een spectaculaire tocht door de Nederlandse wateren in december arriveerde hij in Harderwijk, waarna er nog een korte tocht over de wegen nodig was om op zaterdag 18 december bij de Aviodrome in Lelystad aan te komen.
AVIODROME 3
Buiten
, een groot openluchtmuseum met een op ware grootte nagebouwde luchthaven-stationsgebouw van Schiphol uit 1928
Op het buitenterrein voel je hoe het is om een echte straaljagerpiloot te zijn in de flight simulator. Beleef deze sensatie! Neem ook een kijkje in een echte Boeing 747 Jumbojet en bekijk de delen die normaal gesloten zijn wanneer je vliegt zoals de cockpit, de keuken, het vrachtruim en de business class. Gedurende het hele jaar worden er afwisselende evenementen georganiseerd.
Lockheed L-749A Constellation
Douglas DC-3
Persoonlijk is de DC-3 mijn favoriet, in dit type toestel, wel anders beschildert, heb ik mijn eerste vlucht gemaakt, 1962, met vaak tussenlandingen om weer bij te tanken.
*****
De tweede Dakota van de Aviodrome staat op het buitenterrein en is beschilderd als PH-ALR ‘Reiger’ in de kleur van de KLM vlak voor de oorlog. Deze opzichtige kleur had tot doel om de neutraliteit van Nederland te benadrukken en aanvallen op de vliegtuigen te voorkomen
23-08-2009
Laatste foto's en weer naar huis.
Ga nu stoppen, anders blijf ik doorgaan, nog wat gedronken, de bus Naar Harderwijk, Dan met 3 x overstappen weer terug naar Souburg.