Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2024
Foto
Bij steffie

22-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- zou ik ?
Zou ik durven ....het weeral hebben over het weer ????????.Blijf maar in hehaling vallen , terwijl het binneland lekker kan genieten van warme zonnige temperatuur blijft het hier aan de kust en omstreken grijs en grauw met een pullekesweer .Maar ....


" ooit " komt die zon terug !.Veel nieuws valt er anders hier niet te rapen , zal het dan ook maar voor nu erbij laten want ....je weet wel " stefke " enzovoort..... ( maar dat is oud nieuws é )
liefs

>> Reageer (18)
21-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- neen...
Nee ....had me echt niet vergist deze morgen .....we zijn geen mistige oktoberdag , al leek het bj het naar buiten kijken verdraaid goed op !.

Gelukkig is het maar buiten en kan ik nog steeds dat pc schermpje zien alhoewel ...lang zal het niet duren , vandaag word de tweede fase van de bekabeling in huis uitgevoerd en ...word het weer een dagje zonder internet & tv .Hopelijk is alles door een vlugge aanpak vanavond achter de rug en kunnen we weer onder de mensen komen !Oesje daar is  het kabelmanneke  al dus ....tot dan
liefs ....

>> Reageer (25)
20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- grilligheid
Over grillig gesproken ...het weer is dit jaar een meester in grilligheid ....gisteren volle zon - warm en bloesjesweer- vandaag grijs & grauw en nu  we mogen weer ons pulleke uit de kast opdiepen .Mischien een nieuwe trent .. " het ééndagszomertje " ? .Wie zeker ook thuishoort in het rijtje  van grillige dingen is " de iris "...


 Of het nu stralend wit ..


Of  gekleurd is.. ...
Ze zijn  het buitenbeentje onder de bloemen wat hun aparte vorm betreft .
Om terug te komen op dat weer ...of we het nu leuk vinden of niet ...we moeten het lijdzaam ondergaan maar ...maak er het beste van !
liefs

>> Reageer (12)
19-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- ook al...
Ook al komt dat wasgoed dat smeekt om gewassen te worden momenteel bijna  men oren uit , toch tussendoor ff een krabbeltje zetten .Al is het maar om iedereen wonder boven wonder in het gezelschap van de zon  een plezante dag en ...

te wensen .Nu  kan de dag ondanks alles zowiezo al niet meer stuk ! En nu vlug voor goochelaar spelen en een "truckje "  uit men hoed halen  ...de was laten dansen aan de waslijn !
 liefs .

>> Reageer (11)
18-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- hoe....
Hoikes ben er ook eens weer Stefke ...vraag me toch af ...hoe is het mogelijk dat mijn mama steeds zegt dat ik weer een soort van een tornado  ben ? Zie nu zelf hoe ik me braaf bezig houd met " pluisjestrek "van men beertje ( wat ik al allemaal uitgespookt heb vandaag zal ik maar niet bij vertellen... hihi).


Genoeg gerust heb nog veel werk  , nog zoveel kasten om in te rommelen en straks als kers op de taart ...als mama ff niet kijkt vlug weglopen met haar koffiekopje en aan diggelen  smijten ...dat maakt zo een mooi geluid als ze op de grond terecht komen ...ben dan echt fier over mezelf !.Al denkt mama daar anders over , vraag me toch af waarom ! .Alé ben er weer mee weg ....tot de volgende keer é !
knuf van stefke ( en ook van de mama)

>> Reageer (19)
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- owerwets
Vandaag ff terugblikken naar de kindertijd ....de bloemen die het best zijn bij gebleven uit de tijd van toen  .Samen met  de hortensia zag je ze in iedere tuin ,  vandaar ook de titel van " ouwerwets " maar ze ruiken  nog steeds even lekker als toen ! Daarom vandaag maar eens dat ouwerwets maar  nog steeds even jong bloempje  in de kijker gezet of ...moet ik nu zeggen in de bloemetjes gezet ?


liefs
Geniet van dat vrije dagje !

>> Reageer (15)
16-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-vierkant !
Iedereen maakt het wel eens mee dat het net is of je dag verkeerd begonnen is , je laat dit of dat uit je handen vallen - opkiuisen geblazen...en van het éne komt het andere en de reeks zet zich voor de rest van de dag verder .De goed geoliede machine van huisvrouw  sputtert  tegen , je geraakt van geen meter vooruit ...kortom de dag draait echt vierkant !We kunnen er ons aan ergeren maar zijn steeds tevreden dat we zo een dagje tot een goed einde kunnen brengen  en ...morgen is er weer en dag en wis en zeker een betere !.Spijtig is het niet overal zo ...neem nu bijvoorbeeld in de haven ...als er daar iets vierkant draait door één of andere reden  ...dan is de schade niet te overzien .....


liefs

>> Reageer (17)
15-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- gerommel

Ook wakker geworden de voorbije nacht van het gebliksem  & gerommel buiten ? .Hier anders wel hoor....die disco  lichtjes flikkerden daarboven  op volle kracht en de dondermuziek stond loeihard ! De bloemekes in de tuin  zullen  het geweten hebben , ze kregen de volle laag en staan er vandaag maar belabberd bij !.
Voor het onweer  ...


En na ....


Gelukkig is alles weer rustig en doet de zon haar uiterste best om die dreigende wolken de baas te worden , we zullen maar afwachten wie het zal halen !En zo zijn we weeral eens terecht gekomen bij wat nog steeds het gespreksonderwerp nr 1 is " het weer ".Maar ...we zullen ons er niet druk in maken "ooit" krijgen we toch dat langverwachte  zomertje met veel zon ( dromen mag toch é )
liefs


>> Reageer (14)
14-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- voila sé !
De ( drukke maar plezante )dag van gisteren zit er ook al weer op !Is wel weer ff wennen ....lijkt plots weer leeg ...maar ons mademoiselleke ( stefke ) zorgt in haar ééntje voor de drukte van een hele bende !Vrees dat het ook alles word voor nu  ....het peeceeke zal moeten wachten tot vanavond ...liefs


Maar laat hier  toch enkele bloemtejes uit de tuin achter !

>> Reageer (18)
13-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- moederdag
Eerst en vooral voor alle moedertjes ...

Zullen er wel zijn die het raar vinden dat zelf moeder zijnde  geen buttons gebruik met beste wensen voor die laat het ons maar eerlijk bekennen ...steeds  "emotionele dag ".Dat is dan ook een bewuste keuze ...ik voel mee met de mamas die door  omstandigheden die dag geen feest is maar ...een moeilijke dag om te overbruggen ! Er zijn zoveel verschillende redenen  van het waarom ze het moeilijk hebben vandaag en wil die dag dan ook niet nodeloos zwaarder maken .Denk aan hen vandaag en wens hen heel veel sterkte en ...mischien word het volgend jaar toch een feest ...wie weet ! De kronkelwegen van het leven zijn ondoorgrondelijk en niet voorspelbaar !
liefs

>> Reageer (13)
12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- jonge liefde
Nu de taart  voor ons Stefkes grijpgraage handjes veilig in de oven zit , tijd voor een bakje troost en ....ff op die blog loeren natuurlijk !.Een mens hield het bijna niet meer voor mogelijk maar ...er is zon vandaag wat kan men toch opfeuren als je die ziet .Je ziet plots alles veel rooskleuriger in of ....is het  nog de nawerking  door het bezoek van gisteravond van een de kleinkinderen  met haar vriendje .Hoe je wegsmelt  bij het zien van dat jonge geluk hoef ik niet te vertellen zeker ... vedorie zijn wij toch watjes é , maar weet zeker dat iedere oma dat gevoel kent.Toen de vraag kwam " wil je een een fotoreeks maken van ons tweetjes ?" was het antwoord "met alle plezier " zelfs het schemerdonker kon hen niet deren  .


Wat is jonge liefde toch vertederend mooi hé ...zucht
liefs

>> Reageer (14)
11-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- de hamvraag
Zitten jullie ook met hetzelfde (klein)probleempje ?.De hamvraag van de dag ...sta je daar voor je kleerkast en wat zal het worden vandaag ...wat zal ik aantrekken  niet dat je niet kan kiezen of die kleerkast leeg is maar  ...worden het korte of lange mousen - word het  bloejes of pullekesweer  ? Je kan het echt  niet die temperatuur schommelingen nog bij houden of opvolgen  .Dan maar het zekere voor het onzekere nemen ...het bloesje kiezen  en dat wollen vestje binnen handbereik houden !.Wat zit ik me hier druk te maken over die kleine  " pietelulligheden "het weekend is in aantocht , en dan voelen we ons steeds " zoals een bijtje op een bloemeke " ( gelukkig en tevreden ) Al is het volgende geen bijtje ......je weet wel wat ik bedoel hé


liefs en geniet van de dag en hoe het weekendweer ook word , maak er het beste van  !

>> Reageer (17)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 -waneer ?

Die waterpret van de kleinkinderen voor waneer ? Wij maar geduldig (?) wachten , het is nog en blijft nog  steeds toekomst muziek !.Weet ook wel dat erover zagen geen sikkepit helpt maar loopt toch wel de spuigaten uit dit jaar  en begint het op onze " tutters "te werken !.We moeten ons troosten met de zonnige fotos van verleden jaar , waar er gevraagd word om toch ff  die gekke fratsen te laten om een mooie momentopname  te krijgen voor het familiealbum maar .... Zoë vind gekke bekken trekken blijkbaar een stuk leuker !


Dus maar verder hopen & wachten op de toekomstige waterpret en de tot nu toe weinig geziene grillige zon !
liefs

>> Reageer (16)
09-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vlug-vlug !

En daarbij zal het tot deze avond bij blijven , word hier aan de bekabeling van het internet en de tv gewerkt .Dus word het hier een ouderwets dagje ...zonder tv en...zonder internet ...Pfff !!!
liefs

>> Reageer (13)
08-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- weer ....
Vandaag hebben we weer ....


Meer woorden maak ik er niet meer aan vuil zijn het we al gewoon zeker dat r......weer ? .Zijn prettiger dingen om aan te denken !Zoals ...de komende vakantie mischien , een rustig wandelingetje maken op zoek naar mooie hoekjes voor een aandenken in het familiealbum of ....simpelweg luieren in de zon met een drankje en af en toe een duik in fris koel water ! De eeuwige thuisblijver( zoals mezelf ) moeten zich niet tekort gedaan voelen , hen staat het terrasjesweer te wachten ... geen druk gedoe van overbevolkte steden of stranden lekker in je eigen omgeving genieten van zon & een drankje !.Het enige wat we moeten hebben is ..." geduld " ...eens word het toch zomer ! Stop - genoeg gedroomd ...terug naar de werkelijkheid ....zoals ...Stefke die maar niet kan begrijpen waarom die deur nu op slot is en de " ferarie " in haar gewone hoekje staat....had ik het daarnet niet over geduld ? Maar  dat  is nu net iets wat niet in haar woordenboek staat  !
liefs

>> Reageer (17)
07-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- positief denken
Ook..... al is het  Maandag en hebben we nog steeds geen kaboutertjes die helpen de klusjes te klaren ....weiger me te laten meesleuren door negatief gedoe ! Ook ....al begonnen we te wanhopen dat zoiets  nog mogelijk was ...nu schijnt de zon !!!!!!.Dat tekort aan tijd neem we er dan maar bij met een zonnige positieve lach dus ....


liefs

>> Reageer (20)
06-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- ff wachten ..
Ook al zit het weer niet mee en moeten we nog ff wachten om er een


van te maken , laat het niet aan je hart komen ! .We hebben in ons leven al ergere watertjes doorzwommen en laten ons niet klein krijgen door wat  tegenvallend weer !!!!!.
liefs

>> Reageer (17)
05-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- vervangen
Vanmorgen kwam ik supergoed geluimd uit mijn bedje ...Ola we moeten beleefd zijn ...ik ben het weer eens " leeuwke !"....en nu verder ....mischien zou het vandaag een dagje worden dat ik kon buitenzitten in mijn "Ferari"maar wat denk je ? niets van !

Dan maar terug naar binnen en kijken  wat ik zoal kon doen om mijn goede bui  te bewaren ! Had vlug de oplossing gevonden  ... waarom niet eens die fruitmand plunderen ????? Nu kan die regen me niets meer schelen ...

Smakelijk é
Liefs van Stefke ( en de mama)

>> Reageer (11)
04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- kort !

Door onvoorzien omstandigheden word het vandaag hier superkort  kan gebeuren hé ,maar wilde toch vlug een krabbeltje zetten . Een zonnig en warm weekend daar kunnen we voorlopig maar over dromen ,  hopelijk sla ik de bal mis en krijgen we stralende zonneschijn maar ...is het anders dan zullen we dat  ontspannend weekend ergens anders moeten gaan zoeken mischien iets zoals dit ......


liefs


>> Reageer (18)
03-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- een strijd

Ben vandaag blijven hangen bij het onderwerp  van gisteren " bloemen "...en  hoe ze een strijd leveren tegen de natuurelementen .Die bloemeknoppen krijgen het hard te verduren ,ze  krijgen geen hulp of warmte  dit jaar van de zon om zich te ontplooien .Aan de buitenkant van de knoppen zijn  reeds door de overvloedige regen de eerste tekenen van verotting te zien ....

maar toch winnen ze de strijd en komen ze tot bloei , mischien niet zo groot als anders en staat hen  ook een korter leven  te wachten ( weer dank zij de regen ).Zit daar niet ergens een moraal les  in ? "Blijf vechten wat er ook gebeurt ook al ben getekend door het leven , ondanks je blutsen en builen blijf ervoor gaan " .Oesje ...zware kost voor s' morgens ..... wat zeker niet de bedoeling was .Zal maar terugkeren naar de orde van de dag en dat is hier zoals steeds op de éérste plaats "ons Stefke "dus ... 
liefs


>> Reageer (19)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve Jackie ik wens jou een hele fijne ....
  • goede avond Steffie
  • lieve donderdaggroetjes Steffie
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!