Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

15-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-eindelijk !
Eindelijk zon ! ook al zal het mischien voor 1 dagje zijn we zijn er dankbaar om en ...die kleinkinderen nog het meest van al !Dat heeft me aan het denken gezet ....wat is het lang geleden dat ik in een krabbelteje nog eens over die K3 vertelde .Het zijn nu ijverige studentjes en veel tijd over om bij de memé langs te komen hebben ze niet meer .Gelukkig is het nu vakantie en kunnen ze weer hun hartje ophalen met deugenieterij  want ....al zijn het nu al mooie juffertjes zoiets zijn ze zeker nog niet afgeleerd .Als ze een grap kunnen uithalen staan ze zeker op de eerste rij  zoals toen verleden jaar .Eerst wat geheimdoenerij onder elkaar en dan ....stevig tante vastpakken en met verenigde krachten ( ook wel met wat hulp van het gewillig slachtoffer ) de tante met kleren en al in het zwembad kieperen !

De pret kon niet op ...dat ze maar genieten nu het nog kan ...het leven als een volwassene is al ernstig genoeg !
liefs

>> Reageer (21)
14-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- waterpret
Ben een optimist tot in de kist en geen kankeraar over waar ik toch geen vat op heb maar .....je zou toch beginnen twijfelen zunne .Hebben we op  te grote voet geleefd in het voorjaar en word het nu voor de rest zo een kl....zomer ? De kinderen worden ongeduldig de waterpret is iets waar ze naar uit kijken ,zal het een vakantie worden met tv - pc - wii en meer van die dingen om ze zoet te houden ? Genoeg doemdenken voor een dag ....zullen bij gebrek aan zonnige beelden van nu maar  wat troost zoeken bij de kleinkinderen hun geplons van vorige zomer ...


En wie weet morgen of overmorgen weer zon ???????.( optimist blijven é)
liefs

>> Reageer (18)
13-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-neen !

" Nee en nog eens nee " ...ik weiger om te kijken .Kan niet buiten in de zon .. ze is verdwenen ...moet weer binnen zitten ..Pffff. Alsof dat nog niet genoeg is komt mama dan nog met die camera aan draven , je zou voor minder in een " vieze "bui zijn .Wacht maar ...zal ze eens leren die keukendeur gesloten te houden dat ik niet buiten kan  ....Keukenkasten ...opgepast hier ben ik ...zal er eens in schommelen ! .Maar toch lieve groetjes van zij het voor nu boos Leeuwke !

>> Reageer (18)
12-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-leeg !
Dat krabbelvaatje is vandaag leeg tot op de bodem , heb er zelfs ingedoken om iets te vinden maar ...het was noppes !
Heb dan maar vandaag voor  een plaatvervanger gekozen   , die zonder woorden of gekrabbel de boodschap overbrengt ...


Maar bij zijn wensen voeg ik  met veel liefs  ook de mijne !

>> Reageer (14)
11-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-maandag !
En met die Maandag buiten erg druk weet je nooit hoe die  verder gaan verlopen , heb dan ook mijn voorzorgen genomen en mezelf in een luchtig kostum gezet zoals in " the good old days"van de flower powertijd  want....... het belooft een warme dag te worden !

.
Veel gekrabbel zit er weeral eens niet in  .......en de oorzaak van die drukte is bezig met een keukekast te plunderen dus voor nu ....
liefs

>> Reageer (14)
10-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- zondagskrabbeltje
Ben in sommige gevallen toch wel een ouderwets ding hoor ....onder ander ...bij de Zondag en aan iemand een bezoekje brengen hoort een bloemetje bij !Ben dan maar weer eens op bloemenjacht geweest in ons mini oerwoudje en er ééntje uit gepikt .Hopelijk is de naam juist want ik en bloemennamen ...die 2 gaan niet goed samen zunne !.

" De acanthus  "  zijn bloemen zijn een van de meest ingewikkelde samenstelling die ik ken ( maar ben dan ook geen grote  kenner é).Om het  kort te maken ...bij de Zondag hoort een bloemetje en de wensen voor een gezellige - rustige - leuke  en al wat je wildag !
liefs

>> Reageer (10)
09-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- positief !
" Positief denken " De zon is er (nog ) niet maar - kan nog komen .On Leeuwke is weer in haar " smijtengooibui  " en heeft weeral perziken tot moes omgetoverd op haar bedje  .... die is al aan zijn tweede verversing toe voor vandaag ( ook al is het nu nog maar net 10u)maar ...het kon altijd nog erger geweest zijn !.Hier is het glas nooit halfleeg maar steeds halfvol ! Al word het vandaag om nog meer brokken te vermijden door onze brokkenpiloot een mini krabbeltje maar ....het groetje is er niet minder hartelijk om !


liefs

>> Reageer (12)
08-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- een ?????? ...
Alé is weer zover ....heb weer een bloem zonder naam zunne !.

  Al heb ik gisteren op een andere blog gezien dat ik niet de enige leek ben  die sukkelt met de namen  ! We kunnen tenslotte niet allen zo een kenner zijn van planten en bloemen als ons Jeske .Hopelijk schiet ze mij ter hulp en kan ik eindelijk een naam plakken op deze bloem .Want doe die bloem echt onrecht aan door hem steeds te bestempelen als " die daar met zijn grote staartbloem " .Maar nu is het vlug weer handen uit de mouwen voor de dagelijks was van ons juffrouwke Stefke
liefs en een gezellig weekend gewenst  !!!!!

>> Reageer (21)
07-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- grote middelen
En ik het  maar zonde vinden om enkele bloemetje uit te rukken ...amaai zunne ...zal er maar over zwijgen als ik zie wat de overbuur overkomt .Je tuin die je liefdevol jaren hebt verzorgd en gepamperd word met het grof geschut voledig met de grond gelijk gemaakt .

Struiken worden zomaar zonder pardon met veel geweld uitgetrokken of afgezaagd  en afgevoerd , dat moet toch ergens voor de buur wel wat hartepijn bezorgen .Of verheugd  hij zich reeds in gedachten van een totaal heraangelegde tuin  ? .Alles ik dit alles zo zie dan hou ik al mijn hart vast als hier in eigen tuin  dit najaar een metershoge 35 jarige " himalayaceder moet verdwijnen ... dat zal hartepijn kosten zunne ...Pfff.
liefs

>> Reageer (11)
06-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- oef!
Oef ...daar zijn we weer al is het dan vandaag zonder zon .Hier is die zon gedurende de dag heerlijk maar ...die warme temperatuur ' s nachts brengt ook zijn nadelen mee .Dan is bij ons leeuwke steeds van " hoe slapen  - waar slapen - wie slapen ? " .Had die camera ter hand genomen en dan heel voorzichtjes door het kiertje van het raam gaan loeren  om te zien wat ze aan het uitspoken was ( rond 22u ) en zo lag ze erbij ....

Achter haar bedje plat op de grond met haar ganse buik bloot voor wat koelte ! .Zij  kan die slapeloze nachten makkelijk overbruggen aleen is ze dan nog wat wat agresiever dan anders maar .....kan je verzekeren na enkele van die nachten kruipt het bij mij in de kleren zunne ! Hef hier geen klaagzang aan hoor , aleen een stukje uitleg waarom ik het gisterenavond het heb laten afweten op de blog ( kaarsje was uit !)..Hopelijk vanavond beter !
liefs 

>> Reageer (23)
05-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- bloemekes
Vandaag zal ik het maar eens houden bij de bloemekes ....meer bepaald bij de " Incalelie " .

Felgekleurde bloemen die je een zonnig zomers gevoel geven maar .....er is wel een maar aan verbonden .Zet  je één plantje ....volgend jaar heb je het dubbele  ... voor je het weet  heb je een voledig perkje en overwoekeren ze al  je andere bloemen .Hoe ik erbij kom om daar nu over te foeteren ? Wel ...vind het niet bepaald een leuke klus om bloemen te moeten uitgraven en en bij de compost te zwieren .Vind het steeds zonde om zoiets te moeten doen maar wat moet - moet graag of niet ! .Oesje daar gaat ons leeuwke weer tekeer  .....een perzik is nu tot moes herleid dus.....opschommelen !
liefs

>> Reageer (12)
04-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- nieuwe ...
Vandaag geen gezaag over die Maandag en blabla .....we ondervinden allen wel zelf wat die dag met zich meebrengt .Kom heel eenvoudig eens ons nieuw gebuur(tje) voorstellen ...


Ook al is die nieuwe buur een viervoeter luisterend naar de naam " Fay "een speelmaatje voor " Ziva " en mama " Amber "kijkt  welwillend toe als die 2 gekke kuren uithalen .Je kan duidelijk zien dat de 2 jonge bazinnetjes ook al zijn het nog studentjes al hun vrije tijd opofferen om hun ponys met veel liefde te vertroetelen .Zelfs het drietal opmaken met gevlochten staartjes in hun lange manen is voor hen niet teveel , hebben die nogal geduld zeg !.Maar het is overduidelijk .....als het met liefde gedaan word is geen enkele klus te zwaar .
liefs

>> Reageer (22)
03-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- ff ...

Eerst en vooral ff buiten loeren of het vandaag " buitenzittersweer " word ! .Ahaa ....goede jacht !!!!! Zon in overvloed , mij zullen ze zeker niet veel zien binnen .Aleen spijtig dat er daar niet zoveel is om op zijn kop te zetten als binnen , al zal mijn mama daar waarschijnlijk niet om geven .Maar ben er weer mee weg gaan zonnebaden .....een dikke knuf van Stefke ( leeuwke ) en tot de volgende keer hé

>> Reageer (14)
02-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- amaai zunne !
Amaai  ...een kunstenaar in huis hebben is ook niet alles zunne !Heb reeds de ganse week ééntje ( stefke ) in huis die zich een Picasso waant , dan nog haar abstrakte afgewerkte schilderijen midden in de nacht en ' s morgens vroeg aflevert ....kan je verzekeren ...dat is geen lolletje !.Zou  wel hier  kunnen het resultaat van 1 nacht  tonen maar op die momenten heb ik heus wel wat anders te doen dan dat cameraatje boven te halen .Het resultaat is altijd ver van appetijtelijk en wil ook niemands trek in eten bederven .Heb dan ook mezelf censuur opgelegt en gekozen voor een gedeelte van de gekuiste versie en ....dat mag je dan ook lettelijk nemen !Echt moderne kunst want je kan er zelf tussenwandelen  en lijkt het meer op een werk van J.C Christo ...hihi


liefs

>> Reageer (15)
01-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- geboorte....
Neen ....geen  achterkleinkind op komst ! Maar ieder nieuw ontluiken in de natuur voelt aan als een geboorte en een klein wonder  , zelfs al is het van een doodgewone pompoen ! .

Dametjes toch niet vergeten dat we vandaag de eerste dag van de solden zijn zeker  ? Spijtig voor onze mannen en hun bankkaart maar ...is er nu één vrouw die er aan kan weerstaan om eens in die koopjes te gaan rommelen  ?. Laat je dan ook maar eens lekker gaan , die leuke pull of bloesje doet evenveel plezier ( mischien nog meer ) om dragen als je het voor de helft op de kop kan tikken ..beter dan de volle pot er voor moet betalen ! Wens jullie dan ook van harte een geslaagd shoppings weekend !.
veel liefs 

>> Reageer (24)
30-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- van...
Van pech gesproken ....heb je als braaf studentje een gans jaar uitgekeken naar die grote vakantie en  plannen gemaakt wat je allemaal weer gaat beleven ( en  deugenieterij uit halen )...en zit je al van de éérste dag met je voet in het gips !.

Moet je maar overkomen wat een tegenvaller .Zit je daar nu rond te hossen op je ene been ,  dat skilleren - fiets rijden en al dat andere zal nog even moeten wachten !Dat ons  arm sukkeltje het op haar heupen krijgt van dat stilzitten kan ik heel goed begrijpen , vakantie is om je uit te leven .Maar met wat geduld en tijd kan ze verlost van die gips er weer lekker invliegen !
liefs

>> Reageer (19)
29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- beter...

Een  gedachte  moet toch mee gespeeld hebben bij ons kleinste bubbeltje toen ze vanmorgen  al knipogend binnenkwam ..." ook al schijnt de zon weer ...regen is mischien niet ver weg "en ...." beter safe dan sorry " zo noemen ze dat dan !

Geen regen ?  geen probleem  je kan nog met dat ding spelen en nog allerei leuke dingen mee doen .
liefs

>> Reageer (16)
28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- puf- puf 2

Dat is nu echt het weer om op die vriendelijke uitnodiging in te gaan sé , als we toch zo verwelkomd worden .Maar wat had je weeral in gedachten ??????.Mis hoor niets van !!!!!maar even lekker onderdompelen in koud water zou wel kunnen en  is nu zalig , niets meer en niets minder !!!! .Echt het weer om zoals als ons Stefke een plekje zoeken en die  haar plekje gevonden heeft ....voor de airco !.Aleen spijtig bij dit prachtig dat je dagkaarsje vlugger opbrand is dan anders en het mijne was gisterenavond wat te vroeg uit en .....het is dan ook een blogloze avond geworden  maar ....ben op komst zunne !

liefs en hou het koel vandaag !


>> Reageer (14)
27-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- puf - puf !
We hebben zon gevraagd en .....we hebben zon gekregen - puf - puf ! Echt het weer om een lekker terrasje mee te pikken , al is het heel wat minder leuk om in " schuim & zweet " die Maandagse klusjes te klaren .

Gelukkig bestaat er nog zoiets als een " koffiestop " om tussendoor even uit te blazen en dat zweet wat op te drogen !.Moest toch ff aan mijn mam denken .....bij een zweterige lastige karwei zei ze steeds plagend ..." a meiske luiaardszweet is vlug gereed " .Al goed en wel hier zitten met een bakje troost en wat tokkelen , maar ons Stefke heeft ondertussen niet stil gezeten en  we zullen maar weer herbeginnen met opschommelen .Want om deugenieterij uit te halen ....is ze niet ziek zunne !
dus ...veel liefs

>> Reageer (12)
26-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- ons ...
Ons " juffertje onvoorspelbaar " heeft weer haar naam alle eer aan gedaan , gisteren een vodje net goed voor de lappenmand en vandaag nog niet bepaald tiptop in orde maar ....


Trouwens aan alle blogmaatjes bedankt voor de bezorgdheid en vriendelijke beterschapswensen , het gaat weer de goede kant uit ( vingers kruisen ) .Dit doet me terugdenken aan haar operatie ...op de middag in de operatiekamer - na de uitgewerkte verdoving met een ziekenwagen terug naar huis en bij het bezoek van de dokter rond 6u zette die grote ogen op want ....ons onvoorspelbaar jufferke liep al weer rond in huis ! Die zorgenkinderen toch ze blijven je verbazen !
liefs

>> Reageer (16)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!