Inhoud blog
  • Stelende vakbond
  • Afvalverwerking met twee Antwerpse linkerpollen
  • Achterlijke communautaire taalproblemen
  • Geblokkeerd door een dubbel geparkeerde politie auto
  • Sluit u aan bij ons
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    HEB JE EEN ERGERLIJKE ERVARING MEEGEMAAKT ? MAIL ME.
    Rondvraag / Poll
    Met welke overheidsinstantie heb je al ergerlijke ervaringen of pesterijen meegemaakt ?
    Politie
    Justitie
    Gemeente
    Maatschappelijk
    In de winkel
    Bij de Lijn
    Met collega's
    hangjongeren
    motorbendes
    Bekijk resultaat

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Stommiteiten

    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stelende vakbond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Reneke

    Dit verhaal zal u allicht ongelooflijk in de oren klinken maar het is de zuivere waarheid en stelt de sociale rol van het ACV (misschien ook die van de andere bonden) ernstig in vraag.

    Tien jaar geleden was ik geklasseerd als “moeilijk te plaatsen werklozen” door de RVA.  Maar ja, ik was al een dagje ouder (ik was toen 45 jaar) en mijn vorige baas was failliet gegaan.  En zoals u wel weet kunnen oudere werklozen moeilijk nog aan de slag geraken.  Dat was voor mij ook niet anders.  Bovendien ben ik gehandicapt.  Ik vroeg een herscholing aan bij het Vlaams Fonds voor anders – validen. En dank zij een leerprogramma was een werkgever bereid me een kans te geven.  De voorwaarde was wel dat ik gedurende een jaar verder stempel en het Vlaams Fonds paste de rest bij zodat ik een “normaal” loon ontving. 
    U hoort het al.  Het was de vakbond die mijn werkloosheid verder moest betalen.
    Maar aangezien ik me door dat leerprogramma “niet meer beschikbaar ben” voor de arbeidsmarkt heeft het ACV me op het forfaitair minimum geplaatst, amper 10.000 BEF (250 €).  Dat wilde zeggen dat mijn werkloosheidsvergoeding plotseling maar één vierde werd van hetgeen ik normaal ontving. Ik had vier kinderen en een vrouw te onderhouden. Hoe moest het dan verder ?  het ware niet zo heel erg geweest zo ik snel de beloofde bijpassing kreeg van het Vlaams Fonds.  En de Belgische administratie kennende diende ik nog minstens een tiental maanden te wachten eer ik één frank daarvan zou zien.  Maar dat wist ik omdat ze me daarvoor verwittigd hebben.  Zolang ik mijn volledige werkloosheidsuitkering kon krijgen vond ik dat niet erg maar ik had niet gerekend op de vakbond die zogezegd zuiver de “wet” toepaste.  Ik schreef een wanhopige brief naar de toenmalige voorzitter Jef Houthuys om die bizarre en ernstige situatie aan te klagen.  Ik kreeg gewoon een “meelevende” brief terug maar dat ze niets konden doen.  Uiteindelijk schoot mijn nieuwe werkgever het geld voor tot ik door het Vlaams Fonds vergoed werd.
    Heel veel later vernam ik via via en uit zeer betrouwbare bron dat het ACV van de staat mijn werkloosheidsuitkering wel volledig ontving.  Dat wilde zeggen dat ze niet hadden doorgegeven dat ik een leerprogramma volgde.  Ik stond dus nog steeds geboekt als volledig werkloosheidsuitkeringsgerechtigde.  De vakbond heeft de rest van mijn geld gewoon op zak gestoken,  een totaalbedrag van 7.800 € alstublieft !  Ik kon niets meer doen omdat de zaak verjaard is.
    Ik heb,  nadat mijn werkgever me in vaste dienst aannam de vakbond vaarwel gezegd.  Voor mijn part kunnen ALLE vakbonden den boom in want het zijn allemaal gelddieven en bedriegers.

    Met beste groeten

    R.G. Mechelen

    11-03-2009 om 17:05 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvalverwerking met twee Antwerpse linkerpollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds bijna twee volle jaren lig ik in de clinch met de Antwerpse schepen van huisvuilophaling.

    Zijn vuilniskarmannen laten meestal mijn GFT zakken staan,  vaak ook de witte en andere reglementaire zakken. En soms binden de Witte Tornado's gewoon dikke stukken piepschuim onreglementair aan mijn witte zakken restafval.

     

    Ik schreef talloze brieven,  verspilde evenzoveel euro’s aan nutteloze telefoons naar verschillende instanties zoals de sluikstortcel ed. Om daarna verwijten te krijgen dat ik mijn huisvuil,  ofwel niet reglementair op straat zet, ofwel veel te laat ofwel gewoon te kwader trouw ben.  De waarheid is dat mijn huisvuil al op straat gezet wordt daags voordien na 20.00 u in de meest reglementaire zakken die de stad aanbeveelt.

     

    Waarom kunnen ze hun ongelijk niet toegeven ?  Het ergste is dat ik een zeer kwetsende brief kreeg van de diensten van de afvalschepen Lauwers als dat ik het nalaat de afvalcontainers op tijd buiten te zetten.  Waar blijven ze het halen ???  Ik gebruik geen afvalcontainers.

     

    Ik werd het op een dag zo beu als koude pap en diende een strafrechterlijke klacht tegen de afvalschepen van Antwerpen omdat die er zich altijd zo goedkoop vanaf maakte.  Op de dag van het proces was niemand van de stad aanwezig.

     

    Toen aan de afvalschepen werd gevraagd waarom hij niemand stuurde naar dat proces antwoordde hij doodleuk dat hij, noch zijn diensten wisten dat er een proces was.  Het gerecht heeft echter de stad reglementair verwittigd per schrijven van het proces.  Hoe bestaat het ?

     

    Ze maakten me op alle mogelijke manieren belachelijk,  trokken mijn geloofwaardigheid in vraag enz. Voor mij is de maat vol ! Ik stem voortaan nooit SOCIALIST meer !  Ze zijn totaal onbekwaam, zowel Guy Lauwers als burgemeester Patrick Janssens die zich allebei als bezetenen vastklampen aan hun vetbetaald postje en geen enkel vuil middel schuwen om eerlijke burgers die durven reclameren, zwart te maken.

     

    Kunt u misschien iets doen ?

     

    Met vriendelijke groeten

     

    M.D.

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achterlijke communautaire taalproblemen

    Ik woon dicht ergens bij Komen en heb daar een vijftal jaren geleden iets meegemaakt wat alle verbeelding tart,  iets wat in de Vlaamse rand nù nog steeds geen uitzondering is. Ik hoop dat jullie mijn naam en adres niet gaan vermelden. Zoals elk jaar omstreeks april organiseerde het bedrijf waar ik werk een soort open deur dag.  Na de rondleiding worden de bezoekers in groepjes gebracht naar de refter waar ze hun natje en droogje konden nuttigen. Onze baas had daarvoor een Brussels cateringsbedrijf aangetrokken.  Helaas sprak hun personeel enkel Frans.  Maar dat wist onze baas niet. Hij had wel gevraagd om perfect tweetalige mensen. 

    De bezoekers waren voor het overgrote deel Vlamingen uit Oost – Vlaanderen en Antwerpen.  Natuurlijk begonnen de problemen als de mensen iets wilden bestellen want het personeel van het cateringsbedrijf sprak uitsluitend Frans en weigerden te luisteren naar Vlaams gesproken bestellingen. Al gauw waren er ernstige communicatieproblemen en het cateringspersoneel deed zelfs heel erg bot en snauwend tegen Vlaamssprekenden. Veel bezoekers wilden de zaken niet op spits drijven en besloten dan maar uit arre moede hun bestelling in het Frans te zeggen.  Voor onze baas en voor ons was dat de ultieme vernedering.  Onze baas heeft nooit onderscheid gemaakt tussen de aanwerving van Franstalig en Vlaams sprekend personeel.  Ook op het bedrijf zelf werd door het personeel moeite gedaan om elkaar te begrijpen.  Maar omdat het cateringspersoneel geen mallemoer Vlaams kon of liever... niet wilde spreken waren veel van onze franstalige collega’s even bot geworden en weigerden verder onze bezoekers in het Nederlands te begeleiden.  Het gevolg was dat vele bezoekers waaronder talrijke nieuwe potentiële klanten van ons bedrijf snel weg waren.  We begrepen de houding van onze eigen  Franstalige collega’s niet.  De volgende dag deden ze alsof er niks gebeurd is en waren ze weer hartelijk en vriendelijk als voordien.  Uiteraard heeft onze baas de ergste gevallen eruit gelazerd.

    Als overmaat van ramp kreeg onze baas te maken met de Franstalige rode vakbond FGTB die hem in een economische wurggreep hield.  Onze baas MOEST toegeven aan hun onredelijke eisen wilde hij niet opgezadeld worden met stakingen en lock – outs.  Hij was immers maar een kleine KMO met slechts 80 medewerkers in dienst.

    We kunnen hieruit leren dat het Vlaams anno 2005 nog steeds als een minderwaardig knechtentaaltje wordt beschouwd door de Franstaligen.  Later vernam ik dat het cateringsbedrijf geleid wordt door een Franstalige Brusselaar die PS – er is.  Een jaartje later was ons bedrijf toch over kop gegaan want na de open deur dag voorval is alles achteruit geboerd.  Er waren die dag erg veel potentiële nieuwe klanten voor ons bedrijf die begrijpelijk daarna afhaakten.  Zelfs talrijke trouwe klanten die op de rampzalige open deur dag werden uitgenodigd hadden genoeg van die belediging en bestelden niets meer bij ons bedrijf. Dit zijn nu wel geen levensbedreigende taaltoestanden zoals in de Brusselse ziekenhuizen maar ik vond het ook even erg omdat door zulke excessen mensen zonder werk raakten, iets waaraan ook de rode vakbond een verpletterende verantwoordelijkheid meedraagt.

     

    Naam en adres bekend bij Reneke 't eL Dee Deeke.

    09-03-2009 om 19:18 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geblokkeerd door een dubbel geparkeerde politie auto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Mijn auto werd gedurende een uur lang geblokkeerd door een onbeheerde en niet-afgesloten politiewagen
    .
    De betrokken agent(en) was gewoon ergens in de buurt bij familie op bezoek.
    Dat was mee inbegrepen in mijn klacht bij het Comité P (zie onbeleefde brief).
      Klantenmanagement van de politie noemde de zaak een "dringende interventie". (brief daarover volgt nog).

    07-03-2009 om 14:06 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluit u aan bij ons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zoeken mensen die ergerlijke of pest-ervaringen hebben beleefd met de overheid... justitie... politie... gemeentebesturen... de Lijn... politici... enz... enz...  Open dan je mond en plaats je commentaar al hier. 


    Wil je samen met ons een vereniging oprichten waarbij je je frustraties en ergernissen aan de kaak kan stellen en de verantwoordelijken daarvoor zwaar aanpakken.  Sluit je dan bij ons aan.  Wij klagen die openlijk aan door acties te ondernemen.  Iedereen is welkom.

    07-03-2009 om 00:00 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbeleefd Comité P
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Een brief die ik ontving van Comité P op mijn onderstaande brief.  Kan het nog gortiger ?
      Comité P kiest onvoorwaardelijk de kant van de politie als deze fout parkeert.

    07-03-2009 om 00:00 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie foto's heeft van verkeerde geparkeerde politiewagens, wie een ergerlijk verhaal heeft mede te delen over de politie... wie foto's heeft van domme politici... of een vreselijke ervaring heeft meegemaakt met de overheid... rechterlijke macht... politie... gemeentebestuur of andere...mail ze me. 

    06-03-2009 om 21:11 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat te denken van zo'n overtreding ?  Betrokken agenten hebben gewoon wat in de supermarkt (vlak voor de politiewagen) inkopen gedaan.  Ook hier zou de boete tot de 4de graad behoren en voor ons 400 euro bedragen.

    06-03-2009 om 20:55 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete tot de vierde graad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hieronder volgt de briefwisseling met het klantenmanagement van de Politie





    Mevrouw, Mijne heren,
     
    Gelieve in bijlage mijn bevindingen te willen vinden aangaande uw laatste brief de dato 2 juli 2008 met in aanhef vermeld kenmerk. (uw brieven de dato 25 maart 2008 en 2 juli 2008)
     
    U zal zien op de nieuwe bijgevoegde foto dat er een ziekenwagen noch auto van de federale politie ter plekke aanwezig waren, zoals u beweert in uw brief. 
     
    Ik heb daar toch minstens een dik uur aanwezig geweest om vast te stellen hoe lang betrokken politievoertuig in overtreding zou blijven staan. 
     
    Bovendien was er voldoende parkeerplaats aan de overkant van de straat (Vlak voor de Gelijkheidstraat), zodat die verkeersovertreding VIERDE GRAAD vermeden kon worden.  Voorbeeldfunctie ?!
     
    Het gaat er me niet om waarom betrokken politiewagen dààr was.  Mij gaat het erom dat er een verkeersovertreding gaande was waarvoor gewone automobilisten terecht DADELIJK zwaar bekeurd zouden worden. Er was bovendien plaats genoeg om aan de overkant van de straat om CORRECT te kunnen parkeren.  Die bedoelde plaats was al heel de dag vrij geweest, sinds 7 uur 's morgens !  Vertel me dus niet dat uw politievoertuig geen plaats had om daar correct te parkeren zodat die zogenaamd verplicht was om een zware overtreding te begaan.  Dààr draait het me om ! Ik weet toevallig ook dat de federale politie ALTIJD bij interventies hun zwaailichten opzetten, zelfs al duurde de plaatselijke interventie meer dan een uur met onbeheerde voertuigen.  De stadspolitie doet dat niet, terwijl het wél verplicht is als het gaat om een dringende INTERVENTIE - opdracht (stilstaand of in beweging) !
     
    U kan me misschien een strontvervelende muggenzifter noemen.  Maar het gaat me om het principe.  Wij als gewone burgers MOETEN terecht in ALLE omstandigheden de wegcode gehoorzamen.  Dus moet de politie eveneens dat in ALLE omstandigheden ook doen !  Mijn vrouw en ik zijn al diverse keren onheus, onvriendelijk en onrechtvaardig behandeld geweest door de Antwerpse stadspolitie,  vooral door piepjonge snotneuzen met cowboy-achtige allures.  Respect voor oudere, surtout gehandicapte mensen (zoals ik) is bij zulke jonge agenten wel erg vér te zoeken.
     
    A propos... de gehandicaptenplaatsen vlakbij worden vaak nog steeds door sommige politiewagens ingenomen om even iets in de supermarkt te kopen. Ik was helaas nog niet in de gelegenheid geweest om er eentje te fotograferen, maar dat komt nog wel. Gaat u de boetes van 150 euro betalen als ik ze fotografeer ? 
     
    Uw brief en mijn bevindingen vullen het bestaande dossier aan en worden ook gestuurd naar de Procureur des Konings.
     
    Met beleefde groet
    .


    06-03-2009 om 00:00 geschreven door Reneke 't eL Dee Deeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Laatste commentaren
  • corrupt en farce vaste comite p (jurgen van hauwaert)
        op Sluit u aan bij ons
  • Goed gedaan (Michael Peeters)
        op Geblokkeerd door een dubbel geparkeerde politie auto
  • Zieligaard (Fred Pallet)
        op Geblokkeerd door een dubbel geparkeerde politie auto
  • Over mijzelf
    Ik ben Reneke 't eL Dee Deeke
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Vlaanderen) en mijn beroep is schrijver.
    Ik ben geboren op 19/08/1952 en ben nu dus 71 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Politiek, parapsychologie, quantumfysica, electronica, robotica, vissen, schaken.
    Ik zoek vrienden (m/v) die graag met mij samen ons gaan laten horen. Meer info ? Mail me: reneke@reneke.info
    Nieuws HLN
  • Google-medeoprichter Sergej Brin over hun AI-tool Gemini: “We hebben daar absoluut de bal misgeslagen”
  • Apple stijgt op Wall Street na geruchten over staken autoproject
  • “Apple stopt ontwikkeling elektrische auto”
  • OpenAI beschuldigt The New York Times van “hacken” ChatGPT
  • “Leg de iPhone niet in een zak met rijst”: Apple legt uit wat je wél moet doen als je smartphone nat is
  • Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is
  • Welke betaalbare alternatieven zijn er voor de Apple Vision Pro? En wat voor internet heb je nodig voor deze technologie?
  • Welk streamingplatform biedt het meeste voor je geld? “Veel Amerikaanse topfilms voor 2,99 euro per maand”
  • Proximus lanceert alles-in-één-app
  • 60 euro betalen voor slechts een paar minuten surfen: zo betaal je je niet blauw aan telecom op reis


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!