Stoofpotje van rundsvlees (uit de oven)
Aantal personen: 5 à 6 Aantal minuuten: 90-100
Ingrediënten:
- 1kg mager rundsstoofvlees - 3 grote uien (of 4 kleinere) - 1 eetlepel solo vloeibaar (15 gr) - 25 gr bloem - 700 ml water - 1,5 rundsbouillonblokje, vetarm - 1 kruidenblokje Knorr provençale (tijm, marjolein, rozemarijn) - 1 klein blikje tomatenpuree - 2 koffielepels azijn - 25 gr paneermeel - peper en zout
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 ° C.
In een grote diepe pan en op een hoog vuur de grofgesnipperde ui glazig fruiten gedurende 5 minuten. Het stoofvlees daaraan toevoegen en nog 5 minuten meebakken op een hoog vuur. Strooi er daarna de bloem over en meng deze goed onder het vlees. Laat enkele minuutjes intrekken op een zacht vuurtje. Roer af en toe.
Neem 700 ml water en los daarin op: 1,5 rundsbouillonblokje, het kruidenblokje en de tomatenpuree. Giet deze oplossing over het stoofvlees en kruid bij met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat een 20-tal minuutjes sudderen op een laag vuur.
Breng het rundsvlees over in een grote diepe pyrexschotel. Roer er 2 koffielepels azijn onder. Bestrooi met paneermeel en zet gedurende 45 minuten in de oven. (30 minuten afgedekt, de laatste 15 minuten zonder deksel.)
Draai de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat nog een tiental minuten napruttelen alvorens op te dienen.
Serveer met gekookte aardappeltjes of kroketten.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|