Inhoud blog
  • Stijn - Op de radio - DM 23 02 2023
  • 'Dat geleuter over cancelcultuur in Vlaanderen, mensen toch' - DM 11/02/2023
  • We moeten terug naar de essentie: eerst de taal - DM 27 08 2022 - Bart Eeckhout
  • Philippe Van Parijs: Taal en Rechtvaardigheid
  • Meer Latijn leidt tot meer welzijn. Zeker op termijn. - DM, 24/06/2022 - pag.22
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Taaldemocratie
    Taalkundig-culturele democratie kan slechts gerealiseerd worden door gebruik van een Gemeenschappelijke, Eenvoudige, Neutrale, Tweede (= G.E.N.T.) taal, zoals het Esperanto.
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het wenselijk dat leerlingen meer gestimuleerd worden om Duits als tweede vreemde taal te leren?

    http://www.onzetaal.nl/homofkuit/uitslag.php?keuze=oneens

    Hom of kuitxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Is het wenselijk dat leerlingen meer gestimuleerd worden om Duits als tweede vreemde taal te leren?

    Meningen van bezoekers van deze website

    Naam

    Opmerking

    Dan Van Herpe
    23.10.2009 16:33

    Ik denk dat het veel democratischer en vooral praktischer is dat IEDEREEN een Gemeenschappelijke, Eenvoudige, Neutrale, Tweede (= G.E.N.T.) taal, zoals het Esperanto, zou leren. Communicatie met anderstaligen mag niet het voorrecht zijn van een sociaal-economisch-intellectuele minderheid. Dit doet geen afbreuk aan het belang en de meerwaarde van meertaligheid voor wie daartoe gemotiveerd is op basis van interesse en/of noodzaak. Zie: http://blog.seniorennet.be/taaldemocratie

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    18-11-2009
    Duits leren
    1. Ik heb nooit de meerwaarde van meertaligheid in vraag gesteld, ik zeg alleen dat meertaligheid 1/ niet haalbaar is voor een meerderheid der burgers en 2/ het communicatieprobleem niet oplost in een gebied waarin meer dan 20 officiële talen gesproken wordt. 2. Waarop baseert u zich om te beweren dat het geen zin heeft Esperanto te leren als dit de enige tegelijk democratische, economische en efficiënte oplossing van het communicatieprobleem is? Het enige wat men al jaren doet met Esperanto is het a priori veroordelen zonder dat men de moeite neemt zich objectief te informeren en de mogelijkheden van een plantaal objectief te bestuderen.

    18-11-2009 om 17:46 geschreven door Dan Van Herpe


    drs
    Natuurlijk moeten Nederlanders beter Duits leren: Duitsland is ons grootste afzetgebied en verkopen doe je beter als je de taal van de klant goed spreekt en ook de finesses beheerst.' Duits als verplicht vak in de brugklassen vind ik onzin vooral in het VMBO. VWO'ers zouden allemaal Duits moeten leren naast het Engels maar pas vanaf het derde jaar. In de HAVO is Duits interessant in commerciële profielen. Een artificiële taal zoals het Esperanto leren, heeft geen zin. Men probeert dat al jaren. Waar komt eigenlijk de onzin van de Ringel-s hier in Nederland vandaan? Ik ben geboren Duitse, heb Duits gestudeerd en had nog nooit van dit ding gehoord tot ik in Nederland kwam wonen - zeg toch gewoon sz!

    18-11-2009 om 09:56 geschreven door Lydia Lindemann




    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!