Inhoud blog
  • Rusthuis 1
  • Honfleur
  • Kneutels op Goede Vrijdag
  • Een prachtig gedicht van Victor Hugo
  • Suiker is het nieuwe vet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    TanteGert
    altijd curieus
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honfleur

    In het gedicht van Victor Hugo in een van mijn vorige blogposts komt het stadje Harfleur voor. Bij zijn jaarlijkse tocht naar de graftombe van zijn jong overleden dochter Leopoldine ziet Victor Hugo in de verte de zeilen van de boten die Harfleur binnenvaren. Harfleur ligt in de buurt van Le Havre, ten noorden van de monding van de Seine.

    Wanneer we verder zuidwaarts rijden, de enorme en indrukwekkende Pont de Normandie nemen en de Seine oversteken, dan komen we in Honfleur, eveneens een havenstadje en een eldorado voor kunstliefhebbers en gourmands. Je kunt er inderdaad niet naast de talrijke galeries en restaurants kijken. Bovendien is het ook een heel leuk stadje om in te wandelen, gemoedelijk en charmant.

    Onlangs brachten we enkele dagen door in Honfleur, het was winter, dus niet de ideale periode voor een weekendje aan zee. Niet zozeer omdat het weer niet echt meezat, want het was niet echt koud,  maar vooral omdat er in de wintermaanden heel wat etablissementen gesloten zijn.

    Zo konden we het museum van de schilder Eugène Boudin niet bezoeken omdat er restauratiewerkzaamheden aan de gang waren. Maar ook de meeste andere musea waren in de maand januari gesloten, zo ook het museum van Erik Satie, dat in zijn geboortehuis gevestigd is. Dan maar enkele andere uitdagingen gezocht.

    Met de auto zijn we dan naar Trouville-sur-mer gereden, een badplaatsje waar de statige villa’s nog echt wel op het strand staan, en waar de bewoners slechts een minuscuul trapje moeten afdalen om het zand onder hun voeten te voelen. Wat ik een beetje jammer vond, is dat men er niet beter op gevonden heeft om op het brede strand enkele omheinde tennisbanen aan te leggen. Tijdens onze strandwandeling voelden we ons aan de rechterkant dus in de negentiende eeuw, maar aan de linkerkant in de eenentwintigste.

    Aan de dijk kun je ook genieten van oesters met champagne aan een van de vele tentjes die de visverkopers hebben opgesteld voor hun viskramen waarin de verse vis, de oesters en de coquilles mooi uitgestald liggen.

    Nog op ons lijstje staat de mondaine badstad Deauville, waar heel wat geklasseerde villa’s staan en die ook bekend is om de paardenrennen die er jaarlijks doorgaan.

    ...



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!