Zwaluwse Tennisvereniging
Nieuws en acutaliteiten van de Z.T.V.
29-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijven-Invitatie-Toernooi
Het (Bedrijven)-Invitatie Toernooi; zondag 12 augustus 2007.

Tot nu toe hebben de navolgende teams zich ingeschreven:

1. Team Achterhof(captain Sjanneke Achterhof): Sjanneke Achterhof, Janine Bossers, Marjo Bossers, Tineke van der Veeke, Stan van der Veeke en Wilfried Bossers.

2. Team "De Ballenrapers"(captain Ad Schuurmans): Jeanne Schuurmans, Amgelique Schuurmans, Hans Schuurmans en Ad Schuurmans.

3. Team "Oradour"(captain: Patrick Glimmerveen): Anne Glimmerveen, Henriëtte Dikkeboom, Renske Schut, Jack de Vreede, Frans te Welscher en Patrick Glimmerveen.

4. Team "Poellies"(captain: Debbie van der Poel): Sylvia van der Poel, Jessie van der Poel, Debbie van der poel, Ludo van der Poel en Paul Roks.

5. Team "Kavelaars Schilderwerken"(captain: André Hollemans): Sonja Hollemans, Ageeth de Jong, Gerard Weeland en André Hollemans.

6. Team " 'wordt nog welles wa"(captain: Johan Schippers): Hanneke Schippers, Marijke Schippers, Jan Lannooij en Johan Schippers.

Graag willen wij, als T.C., nog minimaal 4 teams erbij!

Vorig jaar deden de navolgende teams ook mee; door diverse oorzaken kunnen sommige teams niet isnchrijven.
a. "Z.P.S."( Tanja en Arjan Polak); Tanja is zwanger van haar tweede kindje.
b. "No Name"(José Lagarde); heeft deze week nog contact met mij gehad!
c. "De Plakkers"(Albert Heinen); Albert is op vakantie-maar kan de rest dan misschien wel meedoen?
d. "Team Bogaerts"(Nanny Bogaerts); heeft het inschrijfformulier ingevuld, maar nog niet ingelverd!
e. "Garage Tabak"(Jack Tabak); zijn nu op vakantie. Grootste probleem is, dat deze jongens waarsschijnlijk géén dames kunnen vinden?
f. "Team Meeder"(Gilbert Meeder); zijn op vakantie.

Graan vóór 06 augustus reageren; op voorhand dank!

De start is vanaf 10.00 uur; kopje koffie/thee met een plakske cake.
De wedstrijden beginnen vanaf 10.30 uur.
Verder zoek ik nog assistentie bij de organisatie; aanmelden bij ondergetekende.

Theo van der Veeke, namens de T.C.

29-07-2007 om 15:21 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (2)
06-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ingeschreven competitieteams Najaarscompetitie 2007
Vanaf 01 september 2007 zullen de navolgende teams deelnemen aan de Najaarscompetitie 2007:

zaterdag:
Mixteam 1: Debbie van der Poel, Michelle Wilschut, Els van der Velden, Marcel Breugelmans, Gilbert Sanders en Theo van der Veeke.

Mixteam 2; Elviera Reniers, Jeanne Schuurmans, Marijke Schippers, Ad Schuurmans, Hans Schuurmans en Kees Kerstens.

zondag:
Meisjesteam: Anne Glimmerveen, Lotte Achterof, Charlotte Delmonte, Janine Weeland.

Mixteam: Fleur Glimmerveen, Sofie v.d. Water, Mark Evegaars, Patrick Cornelissen, Roland-Guy Delmonte.

namens J.C. en T.C.

06-07-2007 om 10:41 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)
02-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismakings/recreanten toernooi zondag 01 juli 2007
Een kort resumé van deze dag:

De dag stond duidelijk in het teken van de Olympische gedachte: "meedoen is belangrijker dan winnen"!
In eerste instantie hadden zich 42 leden opgegeven; echter het regende(toepasselijk voor die periode!) afzeggingen!
In mijn voorwoordje moest ik toch nog even stilstaan bij het begrip "communicatie"; het is/blijft voorlopig toch nog een aandachtspunt voor het Bestuur, voor de commissies.
Natuurlijk hebben wij de mond-op-mond-reclame, het clubblad, de prachtige posters die door Nanny Bogaerts worden ontworpen, het weekblad 't Carillon, flyers en ook onze website!
Beste leden, kijk ook eens op: www.tennis-zwaluwe.nl !?!
Op het "gastenboek" willen wij korte, snelle informatie kwijt-bijvoorbeeld; het aanvangstijdstip van een tennisactiviteit.
Als tijd over hebt, dan moet je eens surfen langs de diverse commissies; wellicht krijg je dan een beetje zicht op het wel en wee van onze vereniging.
Natuurlijk mag je ook met tips, met aandachtspunten komen, maar wel graag op een postief opbouwende manier reageren.
Wij vragen dus aan de leden een stukje interactie!
Op deze website heb ik nadere informatie gevraagd aan jullie als leden; willen wij op de juiste, dé snelste manier communiceren, dan heb je dus "tools" nodig! Vul a.u.b. die ontbrekende gegevens eens in? Op voorhand mijn dank, namens het Bestuur en de commissies.

Dit seizoen heeft bijvoorbeeld de K.C. de kantinediensten t/m augustus, als bijlagen, in het eerste clubblad van dit seizoen toegevoegd; verder willen wij dit medium ook optimaal gaan gebruiken!
Dus wil je weten, wanneer je een vrijwillig dienst moet draaien, dan kijk je op de website òf je kijkt op de ontvangen analoge indelingen òf je belt(alléén in geval van nood!) naar één van de K.C.-leden.
In de kantine ligt bij de kassa ook een overzichtslijst; je zou zeggen: "Dat kan niet mis!".

Terug naar het toernooi:
Uiteindelijk hield wedstrijdleider Ad Schuurmans 32 enthousisaste leden over voor het toernooitje; sommigen hadden vooraf aangegeven, dat zij alleen de ochtend meededen, weer anderen kwamen wat later!
Ik heb diverse partijen en leuke tennismomenten gezien; m.i. is iedereen toch behoorlijk aan zijn trekken gekomen! Echter voor de zogenaamde derde helft bleven slechts een klein aantal liefhebbers over? Jammer, want daardoor was de prijsuitreiking ook wat magertjes!
De navolgende leden hebben actief meegetennist: Debbie v.d. Poel, Cor Hoevenaar, Janine Bossers, Barry Polak, Michel van Verk, Angelique Schuurmans, Edith Polak, Ad van Leest, Truus Schuurmans, Ad van Steenoven, Manon Suijker, Martijn van Boxtel, Maja de Jong, Johan Vissers, Sonja Hollemans, Wilfried Bossers, André Hollemans, Michelle Wilschut, Tom van der Veeke, Sylvia Rademakers, Kees Kerstens, Nanny Bogaerts, Priscilla van Dongen,Carmen Kooijmans, Lauran Francois, Jaap Keller, Patrick Dubbelman, Martine Stegeman, Charlotte Leemreize en Nienke Verdoorn.

Ad Schuurmans heeft op een keurige wijze de partijtjes ingedeeld, alle uitslagen genoteerd, maar toen kwam de kink in de kabel.
Doordat er sprake was van een vrije inschrijving(men kon komen en gaan wanneer men dat wilde) was er geen evenredigheid in het aantal gespeelde partijen. In goed overleg hebben wij toen besloten om de prijzen als volgt te verdelen. Voorwaarde was wèl, dat men bij de prijsuitreiking aanwezig moest zijn!
Zoals elk jaar ontvangen de dame èn heer, die de minst-gewonnen games hebben behaald een aanmoedigingsprijs, een stimulerende oppepper!
Bij de dames won "Beppie" Polak; hier zit een verhaal aan vast. Bij het oplezen van de namen van de ingedeelde koppels las Ad Schuurmans abusievelijk i.p.v. Barry dus "Beppie". Die voornaam heeft Barry de gehele dag achtervolgd; vandaar de aanmoedigingsprijs voor "dame" Barry Polak.
Bij de heren kwam de winnaar van de aanmoedigingsprijs, Cor Hoevenaar, stipt om 10.00 uur onze kantine binnen; hij had een "zware" kop(avondje-uit?), maar heeft zich de dag als een echte man gedragen.
Had zelfs tijd en zin? om met zijn zoontje Kas een balletje te slaan; enne hij is ook een "meester" tijdens de 3e helft!
De 2 andere prijzen werden verloot, omdat iedereen "meedoen belangrijker vindt dan winnen"; de prijzen vielen bij Martine Stegeman en Wilfried Bossers.

Kortom een leuke tennisactiviteit en zeker voor herhaling vatbaar.
Vanuit een klein, select gezelschap kwam nog het volgende voorstel: "Theo, is er niet een activiteit te organiseren met leden, die de zogenaamde derde helft goed/uitstekend beheersen"?

Graag ook nog een woordje van dank aan het adres van Paula & Leen Dubbelt, Sjanneke Achterhof, Jeanne Schuurmans en Patrick Dubbelman(i.v.m. bar- en keukenbezetting).

Theo van der Veeke.

02-07-2007 om 12:18 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)
23-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.e-mailadressen ZTV-leden
Betreft: e-mailadressen seniorleden "Z.T.V."

Beste leden,

In het najaar van 2006 heeft Elviera Reniers een enqueteformulier verspreid onder de leden van onze tennisvereniging; bedoeling was om diverse zaken te checken en een behoorlijk aantal leden dé kans te geven om diverse, voor de vereniging, belangrijke gegevens te wijzigen danwel aan te vullen.
De reactie was helaas net boven de 50 %; té weinig om adequaat in te spelen op o.a. mailingen, bezorging van het clubblad en dergelijke.
Beste leden; het is voor het bestuur, voor commissies héél erg belangrijk dat wij op de juiste manier, op de snelste manier kunnen communiceren. Daar is dus een wisselwerking voor nodig!

Belangrijke gegevens, die wij van u willen weten:
1. achternaam, voornaam
2. adres-d.w.z. plaatsnaam, straatnaam, huisnummer en postcode
3. telefoonnummer-eventueel mobiele nummer of kantoornummer
4. e-mailadres; wij sturen informatie altijd via "BCC", zodat uw e-mailadres "geheim" blijft!
5. geslacht-d.w.z. vrouw/man
6. uw voorkeur voor welke commissie u uw vrijwillige dienst wilt draaien
7. meteen doorgeven van adreswijzigingen, verandering van telefoonnmmer en e-mailadres
8. kortom uw medewerking, indien er wijzigingen zijn/komen die belangrijk zijn voor de ledenadministratie, bestuur en commissies.

U kunt uw wijzigingen, uw aanvullingen doorgeven aan:
1. ledenadministratie@tennis-zwaluwe.nl(t.a.v. Elviera Reniers)

Lukt dit vriendelijke verzoek vóór de zomervakantie????
Op voorhand hartelijk dank voor uw medewerking!

Theo van der Veeke, coördinator "vrijwillige diensten"

23-06-2007 om 08:01 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)
17-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clubkampioenschappen ZTV 2007
Mededelingen T.C.:

Vandaag de allerlaatste dag van de clubkampioenschapppen; graag wil ik mijn dank overbrengen aan Jean-Pierre v.d. Broeck, Kees Kuijs, André Dudok.
Graag in het kort de prijswinnaars; toch ook effe stilstaan bij de volgende namen. Allereerst wil ik Gilbert Sanders uitroepen tot "rookie van het jaar". Voor de 1e keer meedoen en dan meteen de finale halen; méér dan prima, Gillie!
Pechvogel is dit jaar ploeggenoot, Marcel Breugelmans; op zaterdag liep hij een hamstringblessure op, zodat hij zijn laatste wedstrijden tegen Koos Haasbeek en Coert Michielsen niet kon spelen.
Jammer, maar volgend jaar meer succes in de A-poule, Marcel! Beterschap gewenst!

Kort resumé:
* er hadden zich 49 leden ingeschreven
* er was een indeling in een A-categorie(speelsterkte 7 en hoger) en een B-catgorie(speelsterk 8 en 9)
* damesenkel "A" en "B" werden afgelast; jammer voor resp. Sylvia Rademakers en Nanny Bogaerts. Voor ons zijn jullie toch de kampioenen!

Damesdubbel "B"
1. Marijke Schippers & Sjanneke Achterhof(wonnen met 3-6, 6-4 en 6-4 van de nummer 2)
2. Sonja Hollemas & Janine Bossers
3. Martina Hoevenaar & Angelique Schuurmans

Damesdubbel "A":
1. Margo jansen & Annelies Bekker(wonnen met 7-5 en 6-1 van de nummer 2)
2. Nanny Bogaerts & Sylvia Rademakers
3. Helma Orie & Jenneke Endepoel

Herenenkel "B":
1. Koos Haasbeek(wint met 1-6, 6-1 en 6-4 van de nummer 2)
2. Coert Michielsen
3. Marcel Breugelmans(moest echter zijn partijen tegen Koos en Coert gewonnen geven!)
4. Benjamin Verdoorn
5. Kees Kerstens

Herenenkel "A":
Poule "A": Herman-Kees-Leen
Poule "B": Peter, Jean-Pierre, Gilbert en Martijn
Poulewinnaars werden Herman en Gilbert; vooral de overwinningen van Gilbert op zijn ploeggenoten Peter en Jean-Pierre zijn een geweldige prestatie!
In de finale kwam hij echter ee maatje té kort tegen "meester" Herman Polak.
1. Herman Polak
2. Gilbert Sanders

Herendubbel "B":
1. Tom van der Veeke & Gilbert Sanders(wonnen met 6-1 en 6-3 van de nummer 2)
2. Wim Hoevenaar & Coert Michielsen(wonnen met 7-6 en 6-1 van de nummer 3)
3. Gert Fillekes & Marcel Zanen

Herendubbel "A":
Poule "A": Constan&Herman, Akcer&Derk en Marko&Erik
Poule "B": Jean-Pierre&Peter, Hans&Albert, Niels&Arne
Poule "C""Kees&André, Marcel&Wilfried, Kees&Gilbert
De 3 poulewinnars werden Constan&Herman, Jean-Pierre&Peter en Kees&Gilbert; zij gingen verder in een finale-poule;
In een werkelijk meeslepende apotheose, een ware thriller werd de kmpioen bepaald door het game-gemiddelde; Jaj, ja u raadt het al-het gelukkige koppel werd nummer 1!
1. Constan Meeder & Herman Polak
2. Jean-Pierre v.d. Broeck & Peter Jans
3. Kees Kuijs & Gilbert Meeder

Mixdubbel "B":

1. Janine & Wilfried Bossers(wonnen met 6-2, 1-6 en 6-3 van de nummer 2)
2. Marijke & Martijn Schippers(wonnen met 6-3, 3-6 en 6-2 van de nummer 3)
3. Martina & Wim Hioevenaar.

Mixdubbel "A":
1. Ria en Leen ten Haaf(alle wedstrijden gewonnen)
2. Lotte Achterhof & Constan Meeder
3. Cathelijne v.d. Schoot & Henk Makkelie
4. Anne Glimmerveen & Patrick Glimmerveen.

Kortom geslaagde kampioenschappen; wij feliciteren de kampioenen en wij hopen dat er volgend jaar wat meer belangstelling zal zijn!
De gewonnen prijzen worden de komende dagen bij u aan huis afgeleverd!

de T.C.

17-06-2007 om 19:43 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (1)
14-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clubkampioenschappen "ZTV" seizoen 2007
Mededelingen T.C.:

Alweer regen; alles afgelast en in grote lijnen doorgepland!

toch maar wat tekstjes neerkalken!

Uitslagen tot nu toe:

Margo & Annelies winnen met 6-1 en 6-2 van Helma & Jenneke
Sonja & Janine winnen met 7-6 en 6-1 van Martina & Angelique
Coert wint met 6-0 en 6-0 van Benjamin

Hans & Albert winnen met 6-2 en 6-3 van Niels & Arne
Peter wint met 6-4 en 7-5 van Jean-Pierre
Koos wint met 6-3 en 6-3 van Benjamin
Ria & Leen winnen met 6-2 en 6-3 van Anne & Patrick
Kees wint met 7-6, 5-7 en 6-2 van Leen

Tom & Gilbert winnen met 6-1 en 7-5 van Gert & Marcel
Jean-Pierre & Peter winnen met 6-0 en 6-1 van Niels & Arne
Coert wint met 6-4 en 6-3 van Kees K
Herman wint van Leen

Jean-Pierre & Peter winnen met 6-2 en 6-1 van Hans & Albert
Cathelijne & Henk winnen met 6-3 en 6-1 van Anne & Patrick
Marijke & Sjanneke winnen met 6-2 en 6-2 van Martina & Angelique
Jean-Pierre wint van Martijn
Wim & Coert winnen met 7-6 en 6-1 van Gert & Marcel
Tom & Gilbert winnen met 6-1 en 6-3 van Wim & Coert

Marcel wint met 6-1 en 6-2 van Kees K.
Constan & Herman winnen met 6-2en 6-1 van Akcer & Derk
Marijke & Martijn winnen met 6-3, 3-6 en 6-2 van Martina & Wim
Gilbert wint met 6-7, 6-4 en 6-4 van Peter
Margo & Annelies winnen met 7-5 en 6-1 van Nanny & Sylvia

Lotte & Constan winnen met 6-2 en 6-3 van Cathelijne & Henk
Janine & Wilfried winnen met 6-4 en 6-1 van Martina & Wim
Kees & Gilbert winnen met 6-7, 7-6 en 6-2 van André & Kees
Marcel wint met 6-1 en 6-2 van Benjamin
Janine & Wilfried winnen met 6-2, 1-6 en 6-3 van Marijke & Martijn
Herman wint met 6-0 en 6-3 van Kees

Vanavond zijn dus alle partijen verregend; voor morgenavond, zaterdagmorgen+gedeelte van de middag worden er nog partijen gespeeld.
Op zondagmorgen worden de partijen vanaf 10.30 uur gepland.
Onder voorbehoud willen wij de prijsuitreiking plannen rond 14.30/15.00 uur.
Graag nogmaals onze dank aan alle leden, die wèl de moeite hebben genomen om zich in te schrijven!

Volgende week zondag vinft het MINI-MAXI Toernooi plaats; start vanaf 12.00 uur tot pakweg 17.30 uur. Alle banen worden dan gebruikt!
Dus recreanten het advies om vó;or 12.00 uur of na 17.30 uur te komen tennissen!

Zondag 1 juli vindt het Kennismakings/Recreantentoernooi plaats; aanvang 10.00/10.30 uur; de indelingen vinden plaats op de Racketavondmanier.
Wil je nie meer tennissen, dan haal je simpelweg je tennispasje weg van de wedstrijdtafel; de planningen zijn in goede handenvan ons aller Ad Schuurmans.
Graag ook de tip/waarschuwing aan de leden, die gepland staan voor de bar- en keukendiensten; zie elders op deze website. Bij twijfel effe bellen naar de K.C.

namens de T.C, Theo van der Veeke.

14-06-2007 om 20:49 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)
09-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindstanden KNLTB-competitie 2007.
Lage-Zwaluwe, 09-06-2007.

Zoals beloofd een kort resumé van de KNLTB-competitie.
Een meer dan prima jaar voor onze vereniging; bij de senioren zijn 2 teams kampioen geworden.
Nogmaals van harte gefeliciteerd, dames en heren!
Natuurlijk hebben wij de discussie gehad hoe te handelen bij het behalen van een kampioenschap door een team; vroeger organiseerden wij een Feestavond, waarbij alle teams aanwezig konden zijn.
Later organiseerden wij een onderling toernooitje voor de competitieteams; beide activiteiten zijn eigenlijk een beeje "doodgebloed". Tegenwoordig hebben vrijwel alle mensen té wenig tijd, een dubbele agenda en ik weet niet meer wat voor excuses???
Dit jaar dus geen onderling toernooitje;vorig jaar deden slechts 18 personen mee!
Wèl heeft de T.C. met hulp van Marijke en Sjanneke de dames van het 1e damesteam(dinsdag) in de bloemetjes kunnen zetten; het werd zéér op prijs gesteld door resp. Ria, Jeanne,Mientje, Adrie en Ita.
Het mixteam van captain Mariëlle Goossens werd ook kampioen; in overleg met Mariëlle moeten wij nog een attentie regelen!

Natuurlijk denk je als T.C. en K.C., dat een geplande afsluiting van de competitie een meer dan prima idee zou kunnen zijn; graag willen wij de captains betrekken bij deze evaluatie.
Echter het kan ook anders; het 2e damesteam van Sylvia, Marijke, Sjanneke, Nanny, Elviera(+invalsters José, Stefanie en Marjo) hebben spontaan een tennis- en eet/drink activiteit georganiseerd!
Ik maakte nog een "foutje" door de uitnodiging door te sturen naar alle teamcaptains; tot heden dus géén enkele positieve reactie. Misschien leeft het wel niet bij de teams, misschien hebben mensen wel té veel activitieten. Echter wij zullen zoeken naar een juiste balans, dus graag uw op- en aanmerkingen, uw suggesties aan het adres van K.C. of T.C., eventueel aan één van de bestuursleden.

De vorige keer zat er de spanning nog méér dan volop in; er waren zelfs 4 kampioenskandidaten!
In vogelvlucht de resultaten van de teams, zoals zij vermeld staan op de KNLTB-site:
Het mixteam van Mariëlle Goossens werd de ongeslagen kampioen; vanaf het begin was de start goed. Ze hebben vanaf de eerste speeldag aan kop gestaan en die positie niet meer uit handen gegeven; ik denk dat dé balans in het team is versterkt door de komst van (tweeling)zus Patricia. De dominante rol, die Herman heeft/had is nù dus beter in balans; voeg daarbij dat Alfons en Cathelijne ook zekerheidjes zijn en we hebben een kampioen!
Gefeliciteerd Mariëlle, Cathelijne, Patricia, Alfons en Herman; op voorhand succes in de "eredivisie"!

Het mixteam van Henriëtte Dikkeboom is op een meer dan keurige 5e plaats geëindigd; dit team bestaat uit 3 vrouwen en maar liefst 5 mannen! Zie daar maar eens als captain een team van te mken; dus dikke complimenten aa het adres van Henriëtte!

Op het overzicht van de KNLTB staat dan mijn eigen team; die gegevens wil ik graag aan het eind van dit stukje tekst plaatsen. Ik krijg nu wéér tranen in mijn ogen, een brok in mijn keel!

Het 2e Herenteam van de zondag; captain Tjeerd Orie is in zee gegaan met een clubje jonge gasten.
Géen enkele notie m.b.t. regels, afspraken enzovoort; natuurlijk wordt in het voetbalwereldje werkelijk alles voor die gasten geregeld. Echter in de grote tenniswereld zijn er andere regels, andere afspraken en is vooral de rol van een captain enorm belangrijk. Deze persoon is dé draaischijf, dé grote regelneef of nicht, kortom een manusje-van-alles!
Dit jaar moeten jullie zien als een leerjaar; volgend jaar gaan wij oogsten!
Ik ben wel blij, dat bij onze vereniging dé JEUGD er aan zit te komen; er moet eeen doorstroom komen, zodat er opvolgers komen voor een Herman Polak, een John Groote, een Jacob Broekman en zelfs voor een Gilbert Meeder!

Eerlijk is eerlijk; het team van captain Hans Schuurmans stelde dit jaar enigszins teleur. Als je bedenkt, dat Hans en Albert tot de betere spelers van onze vereniging horen, dan zou je denken, dat zij de andere jongens naar een hoger niveau kunnen tillen?
Natuurlijk heeft Albert een zware enkelblessure gehad, natuurlijk was Hans gestart met een "Sonja Bakker dieet" , maar toch? Derk wist mij te vertellen, dat zij geregeld spelers tegenkwamen met speelsterkten 6, 5 en zelfs 4?
Daar ligt m.i. toch het grootste probleem! De KNLTB is al jaren bezig met de speelsterkten; echter dàt zet nog steeds géén zoden aan den dijk!
Het mooiste is toch dat je speelt teen gelijkwaardige tegenstanders en dus niet tegen spelers die 2 of meer klasse beter zijn.
Misschien moeten VCL-er Kees Kuijs en ik toch eens actie ondernemen richting de Bond!
In mijn beleving schrijf je in als team; dan moeten daar de namen+speelsterkten bij; de Bond kan dan zo'n inschrijving screnen in de digitale bestanden en hopla, dan heb je dus teams met ongeveer gelijkwaardige speelsterkten!
Verder willen Kees en ik ook de puntentellingen ter sprake brengen; het hoe en waarom lezen jullie aan het einde van dit stukje tekst!
Terug naar het team van hans; misschien komt de competitie wel té vroef voor jullie voetballers?
Misschien moeten jullie ook tijdens de wintercompetitie eens regelmatig spelen; wij zoeken nog kandidaten die op de woensdagavond met on mee willen spelen. Nu spelen resp. André, Patrick en Wilfried reeds met ons mee.
Wij huren een baan op de woensdagavond van 21.00 tot 23.00 uur; indien je dan met 12 personen bent, dan ben je 1x per 3 weken aan de beurt.
Serieuze belangstellende teamleden kunnen contact opnemen met mijn persoontje!
Dit seizoen snel vergeten en volgend jaar beter gemotiveerd, gesoigneerd aan de start verschijnen!

Het team van Kees Dudok; ze hebben het nipt gered!
Toch jammer dat een team met zo veel sterspelers zó weinig punten heeft gehaald!
Vedettenneigingen, overschatting van eigen kwaliteiten of welke oorzaak dan ook?
Captain Kees heeft een hele zware taak op zijn ranke schouders!
Dit team zou m.i. elk jaar mee moeten strijden voor de titel!!
Dit seizoen maar heel snel in de doofpot duwen.

Het team van Rien Ligthart heeft meer dan uitstekend gepresteerd; een prachtige 3e plaats is dan ook een prima resultaat!
Complimenten aan het adres van Rien, Jacob, Joop en Leen!
Quote; "de oudjes doen het nog best"!
Natuurlijk worden zij gesteund door Marian, Jeanne, Mientje en Ria; ik denk dat de steun van de partners bij sommige teams duidelijk ontbreekt.
Ik spreek misschien voor mezelf als ik citeer; "Ik presteer nog steeds het allerbeste, als ik steun, support krijg van mijn vrouw!"

Het 1e damesteam van Michelle Wilschut; een nieuw team op de rails krijgen is altijd moeilijk!
Toch heeft het team naar behoren gepresteerd; een mooie 5e plaats is dan ook het eindresultaat.

Het 2e damesteam van Sylvia Rademakers; tot de allerlaatste wedstrijd( uit tegen "Oudenbosch") streed haar team om de felbegeerde titel! Natuulijk waren er blessures voor Elviera en Nanny èn natuurlijk moest zij een beroep doen op invalsters, maar m.i. een wereldprestatie als je tot de laatste snik strijd om het kampioenschap. 
Jammer is de regel, die de Bond in haar reglementen heeft opgenomen, dat het team dat alle partijen wint, kampioen wordt! Het team van Sylvia heeft op de standenlijst meer punten dan 'Oudenbosch" maar is helaas aan het einde van de rit dus géén kampioen!
Eerlijk is eerlijk, we hadden het de dames zó van harte gegund!
Toch een meer dan uitstekend seizoen, Sylvia en de andere dames!

Kampioen en maar liefst voor de 6e of 7e keer! Captain Ria ten Haaf mag méér dan trots zijn!
Ook felicitaties aan het adres van Jeanne Broekman, Mientje van Bavel, Adrie Ansems en Ita Heinen.
Ook hier geldt de regel, dat de "oudjes" het nog goed doen; opvolging komt vanuit het meisjesteam Anne Glimmerveen, Lotte Achterof, Janine Weelend en Charlotte Delmonte!
Ik zou zo graag eens een wedstrijd regln tussen "jong" en "oud"; ik zal eens een (tennis)-balletje opgooien.

Het team van Margo Jansen(2e damesteam-dinsdag) is op een meer dan verdienstlijke 2e plaats geëindigd; ook complimenten aan het adres van Annelies Bekker, Helma Orie en Jenneke Endepoel,
Gezien de leeftijd kunnen deze dames nog groeien, qua tennisontwikkeling!

Last but not least het 1e herenteam van Theo van der Veeke; op de laatste speeldag hadden zij en directe tegenstander "Smash BOZ" 30 punten. "ZTV" had 6 overwinningen en "Smash" 5 overwinningen en 1 nederlaag.
En toen kwamen wéér die vervelende KNLTB-reglementen; een team wordt kampioen indien men alle wedstrijddagen wint. In dit geval is elke keer met 4-2 winnen méér dan voldoende.
Echter onze situatie was wéér anders.
Bij een 4-2  of 2-4 uitslag zou de winnaar kampioen zijn/worden; echter bij een gelijkspel moesten de gewonnen sets of gewonnen games in het onderling duel dé beslissing brengen.
Wie heeft in godsnaam zo'n scenario kunnen bedenken??????
Natuurlijk hebben wij in de 6 wedstrijddagen onnodige punten laten liggen!
Ik, als captain, steek dan meteen à la "Napoléon" de hand in eige boezem; ik zie weer de herendubbel tegen "Hooghei" voor ogen. Derde set, met Kees aan service. Matchpoint en een dubbele fout; heel raar en dan geven wij de wedstrijd alsnog uit handen-onvoorspelbaar.
Ik had de voorgaande avond kantinedienst gedraaid bij het team van Rien Ligthart; ik wilde om 24.00 uur de kantine dichtgooien. Helaas werden er na die tijd nog zeker 5 zogenaamde "laatste rondjes" besteld! Ook de bestelling; "We schieten nog een rondje kapot", doet het dan altijd héél erg goed.
Nou ik ging dus om pakweg 02.00 uur naar bed, maar werd enkele uren later al opgehaald door Peter Jans. Kwam dus tijdens de dubbel met Kees nèt dàt beetje kracht té kort!!!
Dàn de singlepartij van mijn ervaren persoontje tegen "De Bocht"; 1e set gewonnen, 2e set verloren, maar bij een voorsprong van 5-2 in de 3e set mocht ik serveren voor games, set en match!
Bij de 1e service schoor de bekend kramp in zowel de linker- als rechterkuit; einde verhaal!
Ik kon het nog rekken tot een tiebreak, maar ik moest mijn teamspelers en mezelf ernstig teleurstellen!

En daar verliezen wij misschien al het kampioenshap???
Ik trek dé conclusie dat ik simpelweg niet meer kan presteren op dit niveau; met de mond kan ik werkelijk alles, maar tussen de witte lijnen en op het gravel wordt het minder èn minder!
Wie neemt voor mij dé beslissing om te ...............? Verlos mij uit mijn lijden, please?

De partijen tegen "Smash BOZ" gingen gelijk op; het werd 3-3, in gewonnen sets dus gelijk en toen moesten wij de gewonnen games tellen.
Ja hoor het doemdenkscenario lag al klaar; Theo en zijn maatje hadden met 6-0 en 6-0 verloren!
Zeg maar "daaaaag' met je handje, dus daaaaaag kampioenschap.

Een deceptie, die ik(wij) niet zom aar zullen vergeten.

Theo van der Veeke.
 

09-06-2007 om 08:29 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)
16-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het seizoen 2007 is van start
Mededelingen Technische Commissie.

Dit seizoen bestaat de t.c. uit resp.: Jean-Pierre van den Broeck, André Dudok, Kees Kuijs, Jan Roza en ondergetekende.
De start van het seizoen was méér dan uitstekend te noemen; zó zie je maar dat het weer vaak dé allesbepalende factor is/kan zijn!
Een extra pluspunt is ook het onderhoud van onze tennisbanen; sinds dit seizoen in handen van een proffessioneel bedrijf. Goed het kost een paar euro's meer, maar dan heb je ook kwaliteit!
Het was dus een unicum, dat er op onze banen reeds in de maand maart een balletje geslagen kon worden; een droomstart, die hopelijk pas aan het einde van het seizoen(medio oktober/begin november) uit elkaar zal spatten????

De "Open Middag" op zondagmiddag 01 april was meteen een doorslaand succes; lekker weer en indien nieuwe leden zich melden dan is het heel erg leuk, als er leden op het terras zitten, aan de bar hangen en zelfs getennist wordt.
De start van de alombekende èn gevreesde(laat thuiskomen en de talrijke discussies!) "Racketavond" kon gewoon beginnen op dinsdag 3 april; een tip voor de nieuwe leden; "Breng eens een bezoekje op deze avond, sla eens een balletje mee en leer door het maken van een praatje de andere leden snel kennen; pas dàn kan je heel snel integreren binnen onze club!"

De KNLTB-competitie ging al op zaterdag 07 april van start; eindelijk ook met bijna zomersweer!
Graag wil ik in korte vogelvlucht de resultaten van de seniorenteams beschrijven:
Het 1e damesteam(dinsdag) van Ria ten Haaf staat ook dit seizoen weer onbedreigd aan kop; op de laatste speeldag spelen zij tegen naaste concurrent "BAS-Dongen" Ik eigenlijk de bloemen al besteld!
Prima teamwork met Mien van Bavel-Jeanne Broekman-Adrie Ansems en Ita Heinen.

Het 2e damesteam(dinsdag) van Jenneke Endepoel staat op een mooie 3e plaats; afgelopen dinsdag speelden zij zelfs gelijk tegen koploper "Prinsenbeek". Deze dames kunnen gezien hun leeftijd alleen maar beter en meer ervaren worden! Beslist een mooie uitdaging, dames?

Het 1e herenteam(vrijdagavond) van Kees Dudok stelt eigenlijk hevig teleur; doordat enkele teamgenoten hun vakantie(s) heel ongelukkig heeft gepland, hebben zij vaak met invallers moeten spelen. Hoe lang zijn de speeldata eigenlijk bekend, mijne heren????
Via dit medium wil hartelijk dankzeggen aan resp. Willem de Groot, Hans Schuurmans en Peter Francois. Ik spreek de hoop uit, dat de heren John Groote, Gilbert Meeder, André Dudok, Koos Haasbeek en Kees Dudok uit de resterende wedstrijden nog voldoende punten kunnen oppikken, om zich te handhaven in de Klasse!

Het 2e herenteam(vrijdagavond) van Rien Ligthart presteert naar behoren; ook hier toch personele problemen. Voornamelijk veroorzaakt door blessures; eigenlijk moeten er naast Joop van Bavel, Jakob Broekman, Leen ten Haaf en Rien Ligthart minmaal 2 teamgenoten erbij komen.
Volgens mijn bescheiden mening kan dit team bij de bovenste 4 eindigen?

Het 1e damesteam(zaterdag) van Michelle Wilschut is dit seizoen een nieuw team; wisten volgens zeggen niet dat zij ook "singles" moesten spelen???? Na een moeizame start hebben zij inmiddels dé smaak van het winnen te pakken; hij is erg zoet hè dames? Complimenten aan het adres van Wilma, Arinda, Jacqueline, Petra en nieuwkomer Debbie van der Poel. Ook bij dit team hebben een aantal andere dames inmiddels een invalbeurt achter de rug; bedankt voor jullie inzet!

Het 2e damesteam(zaterdag) van Sylvia Rademakers is misschien wèl dé verrassing van dit seizoen; dit team presteert werkelijk formidabel! Ondanks de afwezigheid van o.a. Elviera Reniers en Nanny Bogaerts staan zij vol trots op een 1e plaats in hun Klasse. Het team met Marijke, Sjanneke, Jeanne werd regelmatig aangevuld met Stefanie, José en Marjo. Ook hier dus blessures en operaties!
Er is zelfs een dame in dit team die een zéér pijnlijke elleboogblessure-behandeling heeft laten ondergaan om toch maar te kunnen spelen!
Succes de laatste wedstrijden tegn de naaste concurrenten "Prinsenbeek" en "Oudenbosch"!

Het Mixteam(zaterdag) van Mariëlle Goossens presteert dit jaar naar behoren; vorig jaar op een vervelende manier gedegradeerd uit de Hoofdklasse, maar dit jaar laten zij zien dateen stapje hoger echt tot de mogleijkheden moete kunnen behoren.
Aanwinst Patricia den Boer(dé tweelingzus van Mariëlle) zorgt voor een betere balans; met z'n tweetjes houden zij alles- en betweter Herman Polak goed in bedwang. Verder presteren Cathelijne v.d. Schoot en Alfons Mathijssen dit jaar ook constanter. Maar hopen dat ze dit jaar géén mannelijke invallers nodig hebben; vorig liep dat met John en Gilbert bepaald niet lekker!

Het herenteam(zaterdag) van Theo van der Veeke gaat ook dit jaar weer voor "goud"! Op dit moment hebben zij een puntje voorsprong op naaste concurrent 'SMASH BOZ"; eerst zaterdag tegen de nummer 4 op de ranglijst "De Bocht". Dit team won vorige week erg verrassend van genoemde "Smash BOZ" met 4-2.
Op de allerlaatste speeldag komt "Smash BOZ" bij ons op visite; een regelrechte knaller, waarbij wij best wel support kunnen gebruiken.
De vraag is:"Zijn wij bestand tegen deze inmense druk?"
Het zou een mooie beloning zijn voor de vele inspanningen; al jaren missen wij dé bekende boot steeds op het nippertje! Succes gewenst, Jean-Pierre, Peter, Kees, Gilbert, Marcel en Theo!

Het Mixteam(zondag) van Henriëtte Dikkeboom draait een beetje stroefjes; misschien heeft dit team wel té veel speelsters/spelers. Zij spelen bijna nooit in dezelfde samenstelling; ik zie een aantal mensen alleen op de "Racketavonden", maar eigenlijk zie ik ze nooit trainen als team.
Wellicht kan dààr toch de grootste winst liggen??
Toch voorspel ik een positie bij de bovenste 51

Het 1e herenteam(zondag) van Hans Schuurmans draait dit jaar ook minder; misschien een andere indeling, met wat sterkere tegenstanders?
Toch is dé potentie wel degelijk aanwezig; er is m.i. wel sprake van doorgroeimogelijkheden en dan bedoel ik dus niet het toenemen in gewicht, maar qua tennisontplooiing!
Een plekje bij de bovenste 4 à 5 moet haalbaar zijn! Succes en vooral veel plezier.

Het 2e herenteam(zondag) onder de bezielende leiding van Tjeerd Orie; een nieuw team met een aantal leden, die dit seizoen zijn gestart als lid van de vereniging. De jongens zijn dus niet bang om de strijd aan te gaan; de bekende 3e helft zullen zij, op zeker, nooit verliezen!
Toch ben ik trots op deze jongens; op karakter komen zij vaak naar de tennisbaan, ondanks het feit dat men vaak slechts enkele uurtjes in bed heeft gelegen.
Mannen, jullie kennen toch het gezegde:"" De Tour de France wordt in bed gewonnen?"; misschien is een wat betere voorbereiding op de volgende dag al jullie grootste winst? Misschien een biertje minder drinken, misschien wat minder jagen op het vrouwelijk schoon, kortom ik heb plenty aanwijsbare redenen om jullie naar een hogere niveau te tillen.
Enne de competitie duurt slechts 7 zondagen; stappen kan altijd nog-je moet alleen wat selectiever zijn/worden. In mijn ogen moet je dus 7 zaterdagavonden lekker thuisblijven en je concentreren op de wedstrijd; dus na het potje bier bij de voetbal lekker "banken" en eventueel op een ander moment de opgelopen schade inhalen??? Succes en met het plezier zit het volgens mij wèl goed, hè?

Ik hoop na het weekend van 2/3 juni méér en vooral positief nieuws te kunnen melden.

Theo van der Veeke.

16-05-2007 om 10:48 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)
17-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herensnipperdagtoernooi 15-09-2006.
Herensnipperdagtoernooi 15-09-2006:

De laatste weken zoemden de praatjes weer rond; in september hebben wij weer "ons" mannentoernooi. Een dag zonder leiding, een dag voor totale ontspanning!
De voorbereidingen waren erg rommelig; eigenlijk moest elk koppel zich van tevoren via een inschrijfformulier+contante betaling aanmelden bij de wedstrijdleiding Kees Kuijs en Theo van der Veeke.
Heren nogmaals het vriendelijk, doch dringende verzoek die opgestelde regels te volgen voor 2007; ja, ja dat is nog ver weg, maar ik wil het verzoek reeds nu plaatsen!
Natuurlijk heb je als K.C. en T.C. uren, soms dagen ter voorbereiding nodig; gelukkig had ik géén omkijken naar de organisatie van de "Ladies Day". Via allerlei kanalen en personen heb ik begrepen dat de dag een geslaagde dag is geweest; enne zeker voor herhaling vatbaar.
Eerlijk is eerlijk; ik was toch een beetje jaloers op het grote aantal sponsors, die de dames hadden binnengehaald. Nogmaals complimenten!

Terug naar onze eigen dag; de start was al meer dan prima. Het zou een zonnige dag worden en dàt gegeven heeft een organisatie altijd nodig!
Kees en ik wilden dat deze dag nog beter zou worden dan vorig jaar; in eerste instantie had ik twijfels omtrent een voorstel van Kees en Henri.
Zij hadden afgelopen zomer in Renesse een solozanger horen spelen; Kees was erg enthousiast en stelde voor om deze persoon in te huren; Kees vertelde mij dat de zanger ook nummers kon spelen van mijn favoriete band "The Eagles"; toen was ik om.

Conform afspraak verzamelden de mannen zich vanaf pakweg 09.00/09.30 uur; een eerste bakske pleur+cake zorgde voor de eerste gezellige contacten.
Het is nu eenmaal een feit, dat de gemiddelde man niet veel nodig heeft om een gezellige dag te kunnen hebben!
Voordat ik over ga tot de anecdotes van deze dag wil ik eerst dikke complimenten geven aan een aantal personen, die deze dag in dienst stonden van dit toernooi.
In vogelvlucht en in volstrekt willekeurige volgorde bedanken wij; Sjanneke Achterhof(boodschappen), Marijke, Caroline, Marion(de vrouw van Rini Koevoets, die met Johan Schippers speelde), Ingrid, Mariëlle(de vrouw van Henri), Ad Schuurmans en Johan Schippers; indien ik een helpende hand ben vergeten, dan bij deze dank aan alle helpende handen. Mede dankzij jullie inzet hebben alle mannen een fantastische dag gehad; een snipperdag die uiteindelijk nog in overwerk eindigde!
Het is maar goed, dat onze echte bazen die instelling bij ons niet weten; als een man het naar z'n zin heeft, kan hij altijd een beetje extra's brengen.

Kees Kuijs had de 20 koppels in 4 poules verdeeld:
Poule "A":
Vincent en Rinus-Patrick en Tommes-Wilfried en Peter-Dominik en Joop-Kees en Henri
Poule "B":
Derk en Erwin-Marko en Anton-Marcel en Nikolai-René en Marco-Ruud en Kees
Poule "C":
Albert en Jack-Barry, Pietje en Marcel-André en Fred-André en Robin-Marcel en Ronald
Poule "D":
Hans en Konrad-Erik en Kommer-Johan en Rini-Gertjan en Ad-Kees en Theo

In het voorwoordje van de organisatie kwam het navolgende aan de orde:
"Heren, vandaag wordt er echt gewerkt èn gezweten; vandaag zijn wij allemaal gelijk,dus géén baas die in je nek staat te hijgen. Dus Marcel Breugelmans ook vandaag géén boetes uitdelen voor bijvoorbeeld verkeerd serveren of een uitbal; nou ja hoewel, dan zou de Politie echt goed geld kunnen verdienen!
En Ruud Nieuwendijk(Zwaluwse Hoeve) vandaag sta jij aan de goede kant van de bar; dan heb ook jij eindelijk eens een uitje.
Dus vandaag geen gezeur aan je kop, want ook de baas thuis is er niet; hoewel jammer voor Johan Schippers, want zijn vrouw Marijke staat achter de bar.
Laten wij met elkaar afspreken, dat de betere spelers rekening houden met de mindere spelers; bij onze verenging spreken wij dan van een Jack de Kroon-situatie. Jack is onze tennisleraar en hij is beroepshalve verplicht de tennisballen bespeelbaar aan te slaan.
Ook de mededeling, dat er vandaag niet om de grote prijzen wordt gespeeld; we hanteren op deze dag toch weer de Olympische gedachte:"Meedoen is belangrijker èn leuker dan winnen!".
Kees en ik wensen jullie een hele leuke en vooral sportieve dag"

Ik wil beslist niet alle leuke momenten van deze dag beschrijven; er zijn er vele geweest, want geregeld hoorde je mensen schaterlachen.
Wèl zag ik een onwaarschijnlijke actie van Ruud Nieuwendijk; hij struikelde tijdens een rally en liggend op grond kon hij de bal toch nog over het net terugslaan. ik begrijp nu, wat Petra allemaal met deze man kan; hij is met recht een soort van kunstenaar in zijn bewegingen!

De poulewinnaars moesten aan het einde van de middag kruisfinales spelen; toch wil ik nog enige aandacht vragen voor het verzorgen van de lunch. De (verwen)-dames hadden een eenvoudige, doch overheerlijke lunch bereid; via dit medium wil ik "toppie"(een soort van sluikreclame voor het bedrijf Princess) zeggen!
Jammer was dat de organisatie wéér téveel had ingekocht; er bleef m.i. teveel over. Ik weet dé oorzaak wel; reeds in de vroege ochtenduurtjes begonnen sommige mannen al aan een Brabantse koffietafel, waarbij het produkt 'JUPILER' gretig aftrek vond.

In poule A werden Kees Kuijs en Henri van den Oord winnaar; zij speelden tegen de winnaars van poule D: Hans Schuurmans en Konrad Heijnen.
Poulewinnaar B: René Groeneveld en Marco Pfaff speelde tegen André Hollemans en Fred Hazenbos(poulewinnaar C).
Hierbij wil ik wel een kanttekening plaatsen; René had een Belgisch profspeler ingehuurd; Marco speelt in België op een zéér hoog niveau en drinkt in d'n Bels altijd flesjes Jupiler van 30cc. Wij domme Hollandse diknekken zijn gewend aan de flesjes met een inhoud van 25 cc.; juist daar pakte het koppel René en Marco de grootste winst!
Just Marco is dus ook een proffessionele drinker! Voor de halve finale wenste René tegenstander André met een ferme handdruk héél véél succes; natuurlijk wist hij dat André een forse handblessure had en eigenlijk niet kon/mocht spelen!

De finale ging uiteindelijk tussen de koppels René+Marco en Kees+Henri; dit laatste koppel werd door diverse Dubbelman-uitlatingen van (tennis-)slag gebracht; iemand van de organisatie mocht eigenlijk nooit in de finale komen. Kees zei nà afloop dat hij met maar liefst 2 remmen erop had gespeeld!
Zó zie je maar dat je ook bij het tennisspel met tactiek ook ver kan komen!
René Groeneveld en Marco Pfaff dus dé terechte winnaars; een mooi affiche voor de organisatie mede dankzij de buitenlandse inbreng.
Later op de middag zag ik René aan Marco diverse Belgisch Franken betalen;tevens gingen de hoofdprijzen in de kofferbak van Marco.

En toen begon de after-party; de organisatie moest als voorspel wat teksten door de microfoon laten horen.
Michel de solozanger(Theo heeft een broer olé, olé) begon aan zijn repetoire; hij voelde de sfeer prima aan en gaf een meer dan prima miniconcertje.
Inmiddels was het terras laaiend enthousiast; zij overstemden gelukkig die enkele Jan Smit-fan, die zich liet horen; beste fan Michel heeft mij beloofd, dat hij volgend jaar ook enkele Jan Smit-nummers kan/zal spelen.
Tussendoor kreeg een jong Zwaluwse talent nog dé kans om ons te entertainen; Gert-Jan Dudok(d'n Faust in voetbalkringen) liet à cappella een eindeloze versie horen van het nummer "Chiwawa, chiwawa".
Hij kreeg daarmee het Zwaluws publiek compleet op zijn hand! Complimenten Gert-Jan en bedankt voor het spontane optreden!
In the meantime werd ook het Chinees-Indisch buffet uitgeserveerd; jammer dat er géén "sambal-bij" bij zat; ook dit voorstel kwam uit de creatieve koker van goede vrind Kees Kuijs. Beste mensen, wat zou ik zonder Kees toch moeten beginnen? Ik ben reuzebenieuwd òf hij nà zijn verhuizing naar Breda nog zoveel voor mij en voor de vereniging kan/mag betekenen? Wij moeten hem kriebelen en veren in zijn ......  duwen, zodat hij op de juiste wijze wordt gepushed,zodat hij zich onmisbaar gaat voelen.
By the way, Kees en zijn lieftallige vrouw Ingrid gaan eind deze maand verhuizen; zij kunnen nog hulp gebruiken! Wie meldt zich aan? 
Eigenlijk van dé gekke; steeds maar moeten vragen om helpende handen?
Toch wanhopen Kees en ik niet, want tijdens deze dag kregen wij van diverse kanten spontaan èn wellicht onder invloed van sponsormogelijkheden aangeboden. Resp. Erik en Kommer Kooijmans("Polucon"), Marcel Cas(de huidige zwager van) en Rinus Goorden hebben zich bij mij gemeld; dit trajekt wordt één van onze aandachtspunten!
Kees en ik willen het P.R.-traject handen en voeten geven, zodat het toernooi in 2007 nog optimaler georganiseerd kan worden! Op voorhand reeds nù onze dank!

De uitslag van het toernooi:
1. René en Marco
2. Kees en Henri
3. André en Fred; Hans en Konrad.
5. Kees en Theo
6. Vincent en Rinus
7. Marcel(v.d. Borden) en Ronald
8. Ruud en Kees
9. Barry, Pietje en Marcel Cas
10. Wilfried en Peter(onze andere gast vanuit het Belgische; mijn hartelijke groeten aan uw vrouw, Constance)
11. Marko en Anton
12. Gert-Jan en Ad
13. Erik en Kommer
14. Albert en Jack
15. Dominik en Joop
16. Derk en Erwin
17. Johan en Rini
18. Marcel d'n Breug en Nikolai
19. Patrick en Tommes
20. André Trompers en Robin Snaphaan

De prijsuitreiking; vorig jaar kregen de winnaars de hoofdprijs. Nù hadden Kees en ik besloten, dat de hoofdprijs als een soort van aanmoedigingsprijs naar het koppel ging, dat de minste punten+gewonnen games had behaald. Dat waren André Trompers en Robin Snaphaan; nogmaals gefeliciteerd!
Uiteindelijk kreeg bijna elk koppel wel een prijsje; het viel mij op dat sommige mannen toch nog enige vrees hebben voor de microfoon. Alleen Patrick(bekend als dikke DUB) was niet bij de microfoon weg te slaan; hij ging nog net niet door het lint, maar het was wèl allemaal net op het bekende randje! Evengoed toch bedankt voor je enthousiasme, Patrick.
In het begin van de avond gingen wij, gevoed door de broer van Theo(Michel), steeds meer community-zingen; nooit geweten dat mannen zó goed kunnen zingen?
Echt dames en heren; je had er bij moeten zijn! Wat een uitstekend sfeertje hadden wij met elkaar; enne dan ben je blij dat zo'n dag bijna optimaal verloopt.
Natuurlijk zijn er altijd aandachtspunten; de bar- en keukenbezetting was té krapjes en het opruimen is eigenlijk altijd een probleem. Achter de schermen wordt over dit soort aandachtspunten altijd gesproken, maar de spoeling van helpende handen is nog steeds té "dun".
Daarom ben ik blij, dat Tanja(van Arjan Polak) en Ramona(van Barry Polak) zich al spontaan hebben aangemeld; we zullen dan in ploegverband diensten gaan draaien. Ik denk aan een ochtend-, middag- en avond ploeg, die elkaar aflossen; tevens moet er ook een aparte schoonmaakploeg komen. Kandidaten kunnen zich altijd aanmelden bij Kees Kuijs of mijn persoontje; wie kunnen/mogen wij noteren?
Onze voorkeur gaat uit naar dames; kunnen wij niet afspreken dat mannen de "ladies day" verzorgen, dus qua bezetting voor de bar- en keukendienst èn uiteraard v.v.? Enne uiteraard de vrouwen gaan op het herensnipperdag-toernooi ons in de bekende watten leggen.

Conclusie is wel, dat wij met z'n allen een topdag hebben gehad; ik denk dat sommige leden spijt hebben, dat ze deze activiteit hebben gemist!
Nogmaals wil ik via dit medium dankzeggen voor de sponsoring van de artiest Michel(de broer van Theo); accountantskantoor Goorden te Moerdijk, Kees Kuijs en Henri van den Oord. Bedankt !!!!

Kees Kuijs en Theo van der Veeke, de organisatie.

n.b. reacties op deze dag zien wij graag op de website of in het clubblad; André Trompers(sportjournalist bij dagblad "de Stem" heeft mij beloofd dat hij een stukje in het clubblad schrijft).

Graag tot volgend jaar!




17-09-2006 om 08:54 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (1)
30-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Toernooi
Afgelopen maandag zijn wij gestart met de wedstrijden; hieronder volgt een korte samenvatting van de poule-indelingen en uitslagen.

Helaas was voor de categorie "5" voor de spelonderdelen DD-GD-HD té weinig animo; die onderdelen zijn dan ook vervallen.

Categorie "6":
Bij de herendubbel hebben wij 3 poules, resp.:
Poule "A": Jonkhout+Roeloffzen; Van Leest+Bos en Van der Zandt+Van Gils.
Poule "B": Vervuren+Brandt; Van Gils+Groenendijk en Dudok+Dudok.
Poule "C": Van den Broeck+Van den Broeck; Stevens+Simons en van Santbergen+Van Santbergen

de poulewinnaars gaan verder in een finalepoule.

Bij de damesdubbel hebben wij 1 poule, resp.:
Picavet+De Kok; Vervuren+Olierook;Bakker+Sterk en Kokke+Vervuren.

de nummers 1 en 2 spelen de finale.

Bij de gemengddubbel hebben wij ook 1 poule, resp.:
Vervuren+Vervuren;Groenendijk+Van Gils; van den Broeck+van den Broeck en Romme+van Santbergen.

de nummers 1 en 2 spelen de finale.

Categorie"7":

Bij de herendubbel hebben wij 4 poules, resp.:
Poule "A"; Maas+Kokke; Ten Haaf+Van Bavel; Tom+ Lormann
Poule "B": Pullens+Sibon;Schuurmans+Heinen;van Steenhoven+Broeders.
Poule "C": Jans+Sanders;Nederlof+Havermans;Hollemans+Brandt.
Poule "D": De Bruyn+Van Wolffelaar; Kuijs+Breugelmans; Klein Wentink+Groenendijk en Lomeyer+Vos.

de poulewinnaars spelen de halve finale.
Bij de damesdubbel hebben wij 3 poules, resp.:
Poule "A": Matena+Dubbeld;van Santbergen+De Visser, Voet+Buchinhorn.
Poule "B": Vos+Lomeyer; lagarde+Endepoel;van Meggelen+Kooiman.
Poule "C": van Santbergen+Hollemans; Maas+Kokke; Vermunt+Baijings.

de poulewinnaars gaan verder in een poule.

Bij de gemengddubbel hebben wij 2 poules, resp.:
Poule "A": Schippers+Schippers;Van den Broeck+De Bruyn; Hollemans+Hollemans.
Poule "B": Verhoeve+Kemmer; Lagarde+Dubbelt;Van Santbergen+Van Santbergen.

de poulewinnaars spelen de finale.

Categorie "8":

Bij de herendubbel hebben wij 3 poules, resp.:
Poule "A": V
Vermeeren+Krijnen;Kooijmans+Kooijmans;Hollemans+Bossers.
Poule "B": Polak+Van Hout; Kaijen+Nugteren;van Houwelingen+DE Groot.
Poule "C":
Loose+Deckers; Tak_Nagtzaam; Dubbelt+Van Beek

de poulewinnaars spelen een onderlinge poule.

Bij de damesdubbel hebben wij 1 poule, resp.:
Kaijen+Van Nugteren; Krijen+Oostvogels;Reniers+Rademakers.

de nummers 1 en 2 spelen de finale.

Bij de gemengddubbel hebben wij 3 poules, resp.:
Poule "A": Reniers+Schuurmans;Oostvogels+Vermeren;Kaijen+Kaijen.
Poule "B": Krijen+Krijnen; Van Nugteren+Van Nugteren; Rademakers+Dubbelman.
Poule "C": Rasenberg+Gielen; van Gurp+van den Wijdeven; Van Santbergen+Mulder.

de poulewinnaars gaan verder in een poule.

De uitslagen van maandag 28-08-2006:

GD-7: van den Broeck_De Bruyn - Hollemans+Hollemans 5-7, 2-6
GD-7: Lagarde+Dubbelt - van Santbergen+Van Santbergen 2-6, 2-6
DD- 7: Maas+Kokke - Vermunt+Baijings 4-6, 4-6
DD-6: Vervuren+Olierook - Bakker+Sterk 6-2, 6-3
HD-8: Kooijmans+Kooijmans - Hollemans+Bossers 6-4, 0-6, 7-6
HD-8: Kaijen+Van Nugteren - Van Houwelingen+De Groot 6-4, 6-4
HD-6: Van Gils+Groenendijk - Dudok+Dudok 2-6, 1-6
HD-6: Stevens+Simons - Van Santbergen+van Santbergen 6-3, 3-6, 2-6
DD-7: Matena+Dubbeld - Van Santbergen+De Visser 6-2, 6-1.
DD-7: Lagarde+Endepoel - Van Meggelen+Kooiman 6-3, 6-4.
DD-6: Picavet+De Kok - Kokke+Vervuren 6-4, 6-3.

De uitslagen van dinsdag 29-08-2006:

HD-8: Tak+nagtzam - Dubbelt-Van Beek 6-7, 6-2, 7-5
HD-7: Ten Haaf+van Bavel - Tom+Lormann 6-2, 6-2
DD-7: van Santbergen+Hollemans - Vermunt+Baijings 3-6, 3-6
GD-8: van Nugteren+Van Nugteren - Rademakers+Dubbelman 7-5, 3-6, 7-5
HD-7: Klein Wentink+Groenendijk - Lomeyer+Vos 3-6, 4-6
GD-6: Vervuren+Vervuren - Romme+Van Santbergen 4-6, 4-6
DD-7; van Santbergen+De Visser - Voet+Buchinhorn 5-7, 4-6
HD-7: Nederlof+Havermans - Hollemans+Brandt 3-6, 3-6
GD-8: Rasenberg+Gielen - Van Gurp+Van den Wijdeven 6-4, 6-4
HD-7: Kuijs+Breugelmans - Klein Wentink+Groenendijk 7-5, 6-3
DD-8: Kaijen+Van Nugteren - Krijnen+Oostvogels 6-4, 6-4

Het programma van woensdag 30-08-2006:
GD-7: Schippers+Schippers - Hollemans+Hollemans 1-6, 0-6
GD-7: Verhoeve+Kemmer - Van Santbergen+Van Santbergen 0-6, 6-1, 6-4
GD-6: Groenendijk+Van Gils - van den Broeck+van den Broeck 7-6, 6-1
GD-8: Oostvogels+Vermeeren - Kaijen+Kaijen 4-6, 4-6
HD-6: Vervuren+Brandt - Dudok+Dudok 6-1, 6-2
GD-8: Krijnen+Krijnen - Van Nugteren+Van Nugteren 6-4, 4-6, 0-6
HD-8: Loose+Deckers - Dubbelt+Van Beek vervallen
HD-6: Van Leest+Bos - Van der Zandt+Van Gils 7-6, 3-6, 5-7
HD-6: Vervuren+Brandt - Van Gils+Groenendijk 7-6, 6-0
GD-8: Reniers+Schuurmans - Oostvogels+Vermeeren 1-6, 6-4, 4-6
HD-6: van den Broeck+van den Broeck - Stevens+Simons 6-1, 6-1
DD-7: Vos+Lomeyer - Van Meggelen+Kooiman 6-0, 6-4
HD-7: Kuijs+Breugelmans - Lomeyer+Vos 7-5, 6-2

Het programma van donderdag 31-08-2006:

GD-6: Vervuren+Vervuren - van den Broeck+van den Broeck naar zaterdag
HD-8: Vermeeren+Krijnen -  Kooijmans+Kooijmans 3-6, 2-6
HD-8: Polak+van Hout - van Houwelingen+De Groot 3-6, 6-4, 6-2
DD-8: Kaijen+Van Nugteren - Reniers+Rademakers 1-6, 2-6
HD-7: Broeders-+Van Steenhoven - Schuurmans+Heinen 6-1, 6-1
HD-7: Maas+Kokke - Tom+Lormann 2-6, 7-5, 0-6
HD-7: De Bruyn+Van Wolffelaar - Kuijs+Breugelmans  walkover Kuijs/Breugelmans[ivm werkzaamheden Van Wolffelaar]
HD-6: Jonkhout+Roeloffzen - Van der Zandt+Van Gils 7-5, 6-2
DD-6: Picavet+De Kok - Vervuren+Olierook 1-6, 5-7
DD-6: Vervuren+Olierook - Kokke+Vervuren 6-1, 6-0
GD-8: Reniers+Schuurmans - Kaijen+Kaijen 2-6, 6-3, 5-7
GD-8: Krijnen+Krijnen - Rademakers+Dubbelman 2-6, 2-6
HD-7: Pullens+Sibon - Schuurmans+Heinen 3-6, 7-5, 4-6

Het programma van vrijdag 01-09-2006: 

HD-6: van den Broeck+van den Broeck - Van Santbergen+Van Santbergen[vervalt ivm blessuere Arie van Santbergen]
GD-7: Verhoeve+Kemmer - Lagarde+Dubbelt 3-6, 7-5, 6-2
DD-7: Matena+Dubbeld - Voet+Buchinhorn verplaatst naar zaterdag
DD-7: Van Santbergen+Hollemans - Maas+Kokke 1-6, 6-3, 1-6
GD-7: Schippers+Schippers - Van den Broeck+De Bruyn 0-6, 3-6
HD-8: Polak+Van Hout - Kaijen+Van Nugteren winnaar Kaijen+Nugteren
HD-7: Jans+André Hollemans - Alex Hollemans+Brandt 6-3, 7-5
HD-6: Jonkhout+Roeloffzen - Van Leest+Bos zware 3-setter, winnaar Jonkhout+Roeloffzen
GD-8: Rasenberg+Gielen - Van Santbergen+Mulder winaar Van Santbergen+Mulder
HD-7: Pullens+Sibon - Van Steenhoven+Broeders(walkover ivm opgave Pullens+Sibon]
GD-6: Van den Broeck+Van den Broeck - Romme+Van Santbergen; winnaar Romme+Van Santbergen
DD-7: Vos+Lomeyer - Lagarde+Endepoel; winnaar Vos+Lomeyer
HD-7: Maas+Kokke - Ten Haaf+Lormann 0-6, 3-6

Het programma van zaterdag 02-09-2006:

GD-6: Vervuren+Vervuren - Groenendijk+Van Gils 6-3, 6-1
DD-7: Matena+Dubbeld - Voet+Buchinhorn 6-3, 6-3
HD-8: Vermeeren+Krijnen - Hollemans+Bossers 4-6, 7-5, 6-2
HD-7: Van Bavel+Ten Haaf - Kuijs+Breugelmans 6-2, 6-2
DD-8: Rademakers+Reniers - Krijnen+Oostvogels 6-1, 6-3
HD-8: Van Beek+Dubbelt - Loose+Deckers 6-0, 6-0
GD-6: Vervuren+Vervuren- Van den Broeck+Van den Broeck 6-3, 6-1
GD-8: Van Santbergen+Mulder - Van Gurp+Van den wijdeven 7-6, 6-0
GD-6: R0mme_Van Santbergen - Groenendijk+Van Gils 6-0, 6-3
GD-8: Van Nugteren+Van Nugteren - Kaijen+Kaijen 6-2, 6-1
HD-6: Van den Broeck+Van den Broeck - Roeloffzen+Jonkhout 7-5, 6-4
HD-8: Van Beek_Dubbelt - Van Nugteren+Kaijen 6-2, 7-5
HD-7: Jans+Hollemans - Nederlof+Havermans 6-2, 6-3

Wedstrijden zondag 03-09-2006:

 1/2 finale:10.00-HD-7: Jans+Hollemans - Schuurmans+Heinen 5-7, 3-6
Finale-poule:10.00-HD-6: Roeloffzen+Jonkhout - Vervuren+Brandt 6-4. 4-6. 5-7
Finale-poule:10.00-GD-8: Kaijen+Kaijen - Van Santbergen+Mulder 6-4, 6-3
Finale:11.30-GD-6: Vervuren+Vervuren - Romme+Van Santbergen 7-6, 6-3
Finale-poule:11.30-DD-7: Matena+Dubbeld - Lomeyer+Vos 4-6. 3-6
Finale-poule:11.30-HD-8: Kooijmans+Kooijmans - Van Nugteren+Kaijen 6-4, 7-5
Finale:13.00-GD-7: Hollemans+Hollemans - Verhoeve+Kemmer 7-6, 6-4
Finale:13.00-HD-7: Van Bavel+Ten Haaf - Schuurmans-Heinen 2-6, 2-6
Finale:13.00-DD-8: Rademakers+Reniers - Van Nugteren+Kaijen 6-2, 6-2.
Finale-poule:14.30-HD-6: Vervuren+Brandt - Van den Broeck+Van den Broeck  2-6, 3-6
Finale-poule:14.30-DD-7: Lomeyer+Vos - Baijings+Vermunt 5-7, 4-6
Finale:14.30-DD-6: Olierook+Vervuren - De Kok+Picavet 6-4, 6-1
Finalepoule:14.30-HD-8: Kooijmans+Kooijmans - Van Beek+Dubbelt  6-2, 2-6, 6-3
Finale-poule:16.00-GD-8: Van Nugteren+Van Nugteren - Van Santbergen+Mulder  3-6, 3-6.

Eindstanden "Open Toernooi":

Damesdubbel-8:
2e prijs: Lisette van Nugteren+Diana Kaijen
1e prijs: Sylvia Rademakers+Elviera Reniers 6-2, 6-2 winst

Gemengddubbel-8:
2e prijs: Petra van SAntbergen+Chris Mulder
1e prijs: Lisette van Nugteren+Hans van Nugteren winsr op game-gemiddelde

Herendubbel-8:
2e prijs: Noud van Beek+Leen Dubbelt
1e prijs: Marko Kooijmans+Erik Kooijmans 6-2, 2-6, 6-3

Danesdubbel -7:

2e prijs: Marion Lomeyer+Trudy Vos
1e prijs: Petra Vermunr+ Judith Baiijens 7-5, 6-4
winst op game-gemiddelde

Gemengddubbel-7:

2e prijs: Jenny Verhoeve-Sjaak Kemmer
1e prijs: Greet Hollemans+Alex Hollemans 7-6, 6-4

Herendubbel-7:

2e prijs: Joop van Bavel_Leen ten Haaf
1e prijs: hans Schuurmans_Albert Heinen 6-2, 6-2

Damesdubbel-6:

2e prijs: Esther de Kok+Nicole Picavet
1e prijs: Lenie Olierook+Bianca Vervuren 6-4, 6-1

Gemengddubbel-6:

2e prijs: Tiny Romme+Arnold van Santbergen
1e prijs: Bianca Vervuren+Toon Vervuren 7-6, 6-3

Herendubbel-6:

2e prijs: Toon Vervuren+Wilfred Brandt
1e prijs: Jean-Pierre van den Broeck+Marco van den Broeck 6-2, 6-3.

Bij de verloting viel de hoofdprijs in het Moerdijkse; Petra van Santbergen.

De wedstrijdcommissie kreeg van Tenniscentrum De Kroon een tennis-zwerverskaart; een mooi gebaar van Jack de Kroon.
Kees Kuijs, Jean-Pierre van den Broeck, André Dudok, Ad Schuurmans, Johan Schippers, Hans Schuurmans, Jan Roza, Patrick Glimmerveen en Theo van der Veeke kunnen af en toe een balletje gaan slaan bij Jack; heel hartelijk bedankt voor dit mooie gebaar Jack!

Dames en Heren, je zult het misschien niet geloven, maar bij mijn persoontje is nu de bekende "pijp" ook mooi helemaal leeg!
Héél hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid; bedankt voor jullie begrip en graag tot ziens in 2007.
Maken jullie a.u.b. een beetje reclame voor ons toernooi?

Theo van der Veeke, namens de wedstrijdcommissie.
















30-08-2006 om 00:00 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)
17-10-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Het Open Toernooi "Z.T.V." 2005".
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 
 
"Het Open Toernooi "Z.T.V." 2005".
 
Graag wil ik dit verslag starten met het opnoemen van een aantal sponsors:
1. Charles-Albert Ernst èn Angèle Ernst; de T.C. least een copieer-apparaat t.b.v. het uitprinten van uitslagen, programma's en planningen.
2. Jacob Broekman; hij sponsorde deze toernooiweek de koekjes en hapjes.
3. Jack de Kroon(Tenniscentrum De Kroon in Made); sponsor hoofdprijs van de verloting.
4. Kees Kuijs(Princess Breda); sponsor diverse prijzen van de verloting
5. Gilbert Meeder(Libbenga Staalhandel Vlaardingen): sponsor diverse prijzen van de verloting.
6. Marianne Maas uit Zevenbergschenhoek: sponsor van een prijs t.b.v. de verloting.
 
Het toernooi was bijzonder geslaagd; natuurlijk hadden wij prachtig weer en dat is nog steeds dè basis van een toernooi.
Dit jaar hadden wij 140 speelsters/spelers, met maar liefst 164 inschrijvingen!
Maar liefst 27 personen hebben gebruikt gemaakt van de zogenaamde gratis inschrijving; traditie-getrouw ontvangen alle prijswinnaars bij onze vereniging als extraatje een gratis inschrijving t.b.v. het volgende toernooi{volgend seizoen).
Ja, ja we zitten nog steeds in de lift!
Deze inschrijvingen zorgden voor maar liefst 14 spelonderdelen; een toernooi zonder helpende handen bestaat niet!
Graag nog even "zwart-op-wit" wat aandacht en een dankwoord voor de volgende commissies of vrijwilligers:
1. Onderhoudscommissie; "ZTV" heeft prima banen en ons park ligt er keurig netjes bij!
2. Technische commissie+vrijwilligers: een toernooi zonder organisatie bestaat niet. Aandachtspunt blijft het begrip "mutatie"; de commissie komt in de problemen indien personen extra mutaties òf extra verzoekjes indienen. Kenmerkend is het feit, dat dit vaak door eigen leden gebeurt!
3. Kantinecommissie: achter de bar en in de keuken hebben een groot aantal vrijwilligers diensten gedraaid. Zonder deze helpende handen had u dus geen koude drankjes of lekkere hapjes. Graag wil ik de naam van Patrick Dubbelman apart noemen; hij was tijdens het finaleweekend dè grote animator in de keuken!
4. Bondsgedelegeerde, Christ Simons uit Made; hij is op mijn persoonlijk verzoek aan ons toernooi toegevoegd. Christ ziet erop toe, dat alle wedstrijden conform de KNLTB-reglementen worden gepland en gespeeld. Nogmaals onze dank, Christ.
5. Alle helpende handen, die ik niet bij naam wil noemen; nogmaals dank namens het Bestuur.
 
De prijswinnaars waren:
Damesdubbel 8-25+:
poulewinnaar: Petra Vermunt + Judith Bayens
2e prijs:         Sylvia Rademakers + Sjanneke Achterhof
 
Damesdubbel 7/8-45+:
1e prijs:         Mirjan Sterk + Machteld Bakker
2e prijs:         Maryanne Plaizier + Liane Visser
 
Damesdubbel 7-25+:
poulewinnaar: Edith Matena + Rita Dubbeld
2e prijs:         Nel van Heijst + Greet Hollemans
 
Damedubbel 6-25+:
poulewinnaar: Annie van Gils + Bianca Vervuren
2e prijs:         Petra Pals + Carola Havermans
 
Gemengddubbel 8-25+:
poulewinnaar: Viviana v.d. Brock + Edwin de Bruijn
2e prijs:         Diantha Blaak + Abdel Laaouina
 
Gemengddubbel 7/8-45+:
1e prijs:         Willemijn Dielemans + Jan Leys
2e prijs:         Lia Kuypers + Bas Kuypers
 
Gemengddubbel 7-25+:
1e prijs:         Jolanda van Mill + Henk van Mill
2e prijs:         Bianca Hoogvliet + Leen Roubos
 
Gemengddubbel 6-25+:
1e prijs:         Tiny Romme + Arnold Santbergen
2e prijs:         Patricia v.d. Meijden + Eric v.d. Meijden
 
Herendubbel 8-25+:
1e prijs:        John Leijdsman + Rob Ardon
2e prijs:        Noud van Beek + Leen Dubbeld
 
Herendubbel 7/8 45+:
1e prijs:        Jaap Besseling + Leen Roubos
2e prijs:        Frans Lomeijer + Jan Vos
 
Herendubbel 7-25+:
1e prijs:       Jean-Pierre v.d. Broeck + Marco v.d. Broeck
2e prijs:       Henk Ebbinge + Hans Rutten
 
Herendubbel 6-45+:
poulewinnaar: Hans van Hemert + Jack Belleter
2e prijs:         Frans van Vlisteren + Ad van Laar
 
Herendubbel 6-25+:
1e prijs:        Bas Jongenelen + Luc Severens
2e prijs:        Hans Lohman + Corné van Schendel
 
Herendubbel 5-25+:
1e prijs:        Jaap Razenberg + Eric v.d. Meijden
2e prijs:        John Groote + Gilbert Meeder.
 
In grote lijnen was dit toernooi geslaagd; enige aandachtspunt is het feit, dat de T.C. volgend jaar dé beschikking moet kunnen hebben over een Internet-aansluiting in de kantine! 
Misschien moeten wij volgend jaar ook wat minder spelonderdelen plannen, zodat het kostenplaatje dan weer kostendekkend wordt!
Jullie horen tijdig van de T.C.; zijn er suggesties of zijn er leden, die graag zitting nemen in de organisatie, dan horen wij dat graag, maar ook tijdig!
 
namens de t.c., Theo van der Veeke.
 

17-10-2005 om 00:00 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (1)
16-10-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Heren Snipperdag-Toernooi".
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 
"Heren Snipperdag-Toernooi". 
 
Op vrijdag 16 september hebben Kees Kuijs en Theo van der Veeke een nieuwe tennisactiviteit georganiseerd, namelijk het "heren snipperdagtoernooi".
Op dinsdag, woensdag en donderdag was het baggerweer; met de billen tegen elkaar zaten Kees en ik hem te knijpen als een .....?
Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en warempel op vrijdagmorgen scheen zelfs een bleek zonnetje; misschien waaide het een beetje té hard, maar "who cares", het was droog.
De navolgende koppels hadden zich ingeschreven:
1. Gilbert Meeder & Tommes Polak
2. Albert Heinen & Hans Schuurmans
3. Vincent Dubbelman & Rinus Goorden
4. Stan van der Veeke & Barry Polak
5. Derk van Hout & Kees Goorden
6. Wilfried Bossers & André Hollemans
7. Patrick Dubbelman & Jeroen Suijker
8. René Groeneveld & Arjan Polak
9. Marcel van der Borden & Ronald Pols
10. Erik Kooijmans & Kommer Kooijmans
11. Theo van der Veeke & Kees Maas
12. Kees Kuijs & Henri van Oord.
 
Vanaf 09.45 uur kwamen de spelers binnen; zij werden met een lekker bakkie pleur+cake ontvangen door de gastvrouwen van deze mannendag: Marijke Schippers en Sjanneke Achterhof.
Vanaf 10.30 uur begonnen de wedstrijden; er werd op hoog niveau gespeeld en op deze dag zagen wij diverse "klonen" van Jack de Kroon. Sommige spelers beheersen nou eenmaal de techniek èn hebben nou eenmaal de gave om de bal in het spel te houden. Het kunnen zo maar assistent-tennisleraren worden!
De betere spelers houden op zo'n dag rekening met de mindere tennisgoden; èn dan zie je de mooiste en leukste rallies en worden de mooiste punten gemaakt!
Rond 12.45 uur werden wij uitgenodigd voor een uitgebreide lunch; gelukkig kregen Marijke en Sjanneke hulp van Elviera en Hanneke.
Het valt namelijk niet mee om dorstige en hongerige mannen op tijd te helpen aan hun hapje en drankje; met redelijk eenvoudige ingrediënten kan je een prima lunch in elkaar draaien. Nogmaals complimenten, dames!
Daarna gingen de mannen weer driftig aan de (tennis)slag; vogens mijn bescheiden mening wordt er op de werkvloer op een willekeurige vrijdagmiddag niet zó hard en zó fanatiek gewerkt?
Toch was het bijzonder belangrijk, dat vriend "Jupiler" in de loop van de middag ook op visite kwam; leuk dat zo'n drukbezet figuur toch effe tijd vrijmaakt in zijn druk agenda om ons te verrassen. "Jupiler" zorgt ervoor, dat sommige mannen op zo'n middag net effe iets meer kunnen èn durven.
De onderlinge sfeer was dan ook bijzonder gezellig; je maakt nader kennis met een ZTV-lid, die nog nooit aan een georganiseerde tennisactiviteit heeft meegedaan.
Zijn naam is Marcel v.d. Borden en ik ben ervan overtuigd, dat hij volgend jaar vaker op onze banen te zien is; enne misschien ook wel in de gezellige kantine?
 
Om pakweg 16.00 uur zat de (tennis)-werkdag erop; Kees en ik besloten dat de prijsuitreiking op een ludieke wijze moest plaatsvinden. De behaalde punten werden niet opgeteld; het lot ging beslissen wie met een rpijs naar huis mocht.
Echter wij mannen voelden ons allemaal een beetje prijswinnaar, niet waar jongens?
Alle gastspelers kregen een ZTV-handdoek; in principe moest elk ZTV-lid een niet-ZTVlid inviteren. Daar werd dus een beetje van afgeweken en Kees en ik beseften ook, dat sommige jongens graag voor de "hoofdprijs" wilden spelen?
 
De prijsuitreiking: Wilfried Bossers en André Hollemans ontvingen de aanmoedigingsprijs. Zij kregen ieder een speciaal Amerikaans tennisracket, speciaal bedoeld voor het spelen van dubbelwedstrijden.
Andere extra prijzen gingen naar resp. Albert&hans, Vincent&Rinus, Stan&barry en Erik&Kommer.
De hoofdprijs(een dinerbon bij stamkroeg "De Zwaluwse Hoeve") ging naar Derk en Kees.
 
Na de prijsuitreking kwam het buffetje; het was daarna dus lekker happen en klokken.
Pas dàn merk je dat mannen niet veel nodig hebben om plezier te hebben; natuurlijk zagen wij ietwat verbaasde blikken van bezoeksters/bezoekers van ons park.
Never mind, lang leve de (onderbroeken)-lol!
De apotheose van de dag was de singlepartij op het centercourt tussen Patrick Dubbelman en René Groeneveld; het is voor mij onbegrijpelijk, dat de ramen van de kantine er nog inzaten.
Rond 19.30 uur kwam Henriëtte Dikkeboom; zij had avonddienst en ik heb nog nooit iemand met zulke grote ogen rond zien kijken: "Wat gebeurt hier toch allemaal? "
Kees en ik konden dik tevreden zijn; het was een meer dan geslaagde dag.
Nogmaals onze dank aan alle helpende handen en wij hopen dat deze dag volgend jaar een nog groter succes kan/mag worden.
 
Natuurlijk hoopt de T.C. dat de dames volgend jaar ook een "Ladies-Day" willen organiseren; wie neemt het heft in handen?
Graag contact opnemen met Kees en Theo, zodat er in de overvolle tennisagenda een geschikte datum gepland kan worden.
 
Kees Kuijs en Theo van der Veeke.
 
 
 

16-10-2005 om 00:00 geschreven door tennisvereniging


>> Reageer (0)


T -->

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!