Zwaluwse Tennisvereniging
Nieuws en acutaliteiten van de Z.T.V.
17-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herensnipperdagtoernooi 15-09-2006.
Herensnipperdagtoernooi 15-09-2006:

De laatste weken zoemden de praatjes weer rond; in september hebben wij weer "ons" mannentoernooi. Een dag zonder leiding, een dag voor totale ontspanning!
De voorbereidingen waren erg rommelig; eigenlijk moest elk koppel zich van tevoren via een inschrijfformulier+contante betaling aanmelden bij de wedstrijdleiding Kees Kuijs en Theo van der Veeke.
Heren nogmaals het vriendelijk, doch dringende verzoek die opgestelde regels te volgen voor 2007; ja, ja dat is nog ver weg, maar ik wil het verzoek reeds nu plaatsen!
Natuurlijk heb je als K.C. en T.C. uren, soms dagen ter voorbereiding nodig; gelukkig had ik géén omkijken naar de organisatie van de "Ladies Day". Via allerlei kanalen en personen heb ik begrepen dat de dag een geslaagde dag is geweest; enne zeker voor herhaling vatbaar.
Eerlijk is eerlijk; ik was toch een beetje jaloers op het grote aantal sponsors, die de dames hadden binnengehaald. Nogmaals complimenten!

Terug naar onze eigen dag; de start was al meer dan prima. Het zou een zonnige dag worden en dàt gegeven heeft een organisatie altijd nodig!
Kees en ik wilden dat deze dag nog beter zou worden dan vorig jaar; in eerste instantie had ik twijfels omtrent een voorstel van Kees en Henri.
Zij hadden afgelopen zomer in Renesse een solozanger horen spelen; Kees was erg enthousiast en stelde voor om deze persoon in te huren; Kees vertelde mij dat de zanger ook nummers kon spelen van mijn favoriete band "The Eagles"; toen was ik om.

Conform afspraak verzamelden de mannen zich vanaf pakweg 09.00/09.30 uur; een eerste bakske pleur+cake zorgde voor de eerste gezellige contacten.
Het is nu eenmaal een feit, dat de gemiddelde man niet veel nodig heeft om een gezellige dag te kunnen hebben!
Voordat ik over ga tot de anecdotes van deze dag wil ik eerst dikke complimenten geven aan een aantal personen, die deze dag in dienst stonden van dit toernooi.
In vogelvlucht en in volstrekt willekeurige volgorde bedanken wij; Sjanneke Achterhof(boodschappen), Marijke, Caroline, Marion(de vrouw van Rini Koevoets, die met Johan Schippers speelde), Ingrid, Mariëlle(de vrouw van Henri), Ad Schuurmans en Johan Schippers; indien ik een helpende hand ben vergeten, dan bij deze dank aan alle helpende handen. Mede dankzij jullie inzet hebben alle mannen een fantastische dag gehad; een snipperdag die uiteindelijk nog in overwerk eindigde!
Het is maar goed, dat onze echte bazen die instelling bij ons niet weten; als een man het naar z'n zin heeft, kan hij altijd een beetje extra's brengen.

Kees Kuijs had de 20 koppels in 4 poules verdeeld:
Poule "A":
Vincent en Rinus-Patrick en Tommes-Wilfried en Peter-Dominik en Joop-Kees en Henri
Poule "B":
Derk en Erwin-Marko en Anton-Marcel en Nikolai-René en Marco-Ruud en Kees
Poule "C":
Albert en Jack-Barry, Pietje en Marcel-André en Fred-André en Robin-Marcel en Ronald
Poule "D":
Hans en Konrad-Erik en Kommer-Johan en Rini-Gertjan en Ad-Kees en Theo

In het voorwoordje van de organisatie kwam het navolgende aan de orde:
"Heren, vandaag wordt er echt gewerkt èn gezweten; vandaag zijn wij allemaal gelijk,dus géén baas die in je nek staat te hijgen. Dus Marcel Breugelmans ook vandaag géén boetes uitdelen voor bijvoorbeeld verkeerd serveren of een uitbal; nou ja hoewel, dan zou de Politie echt goed geld kunnen verdienen!
En Ruud Nieuwendijk(Zwaluwse Hoeve) vandaag sta jij aan de goede kant van de bar; dan heb ook jij eindelijk eens een uitje.
Dus vandaag geen gezeur aan je kop, want ook de baas thuis is er niet; hoewel jammer voor Johan Schippers, want zijn vrouw Marijke staat achter de bar.
Laten wij met elkaar afspreken, dat de betere spelers rekening houden met de mindere spelers; bij onze verenging spreken wij dan van een Jack de Kroon-situatie. Jack is onze tennisleraar en hij is beroepshalve verplicht de tennisballen bespeelbaar aan te slaan.
Ook de mededeling, dat er vandaag niet om de grote prijzen wordt gespeeld; we hanteren op deze dag toch weer de Olympische gedachte:"Meedoen is belangrijker èn leuker dan winnen!".
Kees en ik wensen jullie een hele leuke en vooral sportieve dag"

Ik wil beslist niet alle leuke momenten van deze dag beschrijven; er zijn er vele geweest, want geregeld hoorde je mensen schaterlachen.
Wèl zag ik een onwaarschijnlijke actie van Ruud Nieuwendijk; hij struikelde tijdens een rally en liggend op grond kon hij de bal toch nog over het net terugslaan. ik begrijp nu, wat Petra allemaal met deze man kan; hij is met recht een soort van kunstenaar in zijn bewegingen!

De poulewinnaars moesten aan het einde van de middag kruisfinales spelen; toch wil ik nog enige aandacht vragen voor het verzorgen van de lunch. De (verwen)-dames hadden een eenvoudige, doch overheerlijke lunch bereid; via dit medium wil ik "toppie"(een soort van sluikreclame voor het bedrijf Princess) zeggen!
Jammer was dat de organisatie wéér téveel had ingekocht; er bleef m.i. teveel over. Ik weet dé oorzaak wel; reeds in de vroege ochtenduurtjes begonnen sommige mannen al aan een Brabantse koffietafel, waarbij het produkt 'JUPILER' gretig aftrek vond.

In poule A werden Kees Kuijs en Henri van den Oord winnaar; zij speelden tegen de winnaars van poule D: Hans Schuurmans en Konrad Heijnen.
Poulewinnaar B: René Groeneveld en Marco Pfaff speelde tegen André Hollemans en Fred Hazenbos(poulewinnaar C).
Hierbij wil ik wel een kanttekening plaatsen; René had een Belgisch profspeler ingehuurd; Marco speelt in België op een zéér hoog niveau en drinkt in d'n Bels altijd flesjes Jupiler van 30cc. Wij domme Hollandse diknekken zijn gewend aan de flesjes met een inhoud van 25 cc.; juist daar pakte het koppel René en Marco de grootste winst!
Just Marco is dus ook een proffessionele drinker! Voor de halve finale wenste René tegenstander André met een ferme handdruk héél véél succes; natuurlijk wist hij dat André een forse handblessure had en eigenlijk niet kon/mocht spelen!

De finale ging uiteindelijk tussen de koppels René+Marco en Kees+Henri; dit laatste koppel werd door diverse Dubbelman-uitlatingen van (tennis-)slag gebracht; iemand van de organisatie mocht eigenlijk nooit in de finale komen. Kees zei nà afloop dat hij met maar liefst 2 remmen erop had gespeeld!
Zó zie je maar dat je ook bij het tennisspel met tactiek ook ver kan komen!
René Groeneveld en Marco Pfaff dus dé terechte winnaars; een mooi affiche voor de organisatie mede dankzij de buitenlandse inbreng.
Later op de middag zag ik René aan Marco diverse Belgisch Franken betalen;tevens gingen de hoofdprijzen in de kofferbak van Marco.

En toen begon de after-party; de organisatie moest als voorspel wat teksten door de microfoon laten horen.
Michel de solozanger(Theo heeft een broer olé, olé) begon aan zijn repetoire; hij voelde de sfeer prima aan en gaf een meer dan prima miniconcertje.
Inmiddels was het terras laaiend enthousiast; zij overstemden gelukkig die enkele Jan Smit-fan, die zich liet horen; beste fan Michel heeft mij beloofd, dat hij volgend jaar ook enkele Jan Smit-nummers kan/zal spelen.
Tussendoor kreeg een jong Zwaluwse talent nog dé kans om ons te entertainen; Gert-Jan Dudok(d'n Faust in voetbalkringen) liet à cappella een eindeloze versie horen van het nummer "Chiwawa, chiwawa".
Hij kreeg daarmee het Zwaluws publiek compleet op zijn hand! Complimenten Gert-Jan en bedankt voor het spontane optreden!
In the meantime werd ook het Chinees-Indisch buffet uitgeserveerd; jammer dat er géén "sambal-bij" bij zat; ook dit voorstel kwam uit de creatieve koker van goede vrind Kees Kuijs. Beste mensen, wat zou ik zonder Kees toch moeten beginnen? Ik ben reuzebenieuwd òf hij nà zijn verhuizing naar Breda nog zoveel voor mij en voor de vereniging kan/mag betekenen? Wij moeten hem kriebelen en veren in zijn ......  duwen, zodat hij op de juiste wijze wordt gepushed,zodat hij zich onmisbaar gaat voelen.
By the way, Kees en zijn lieftallige vrouw Ingrid gaan eind deze maand verhuizen; zij kunnen nog hulp gebruiken! Wie meldt zich aan? 
Eigenlijk van dé gekke; steeds maar moeten vragen om helpende handen?
Toch wanhopen Kees en ik niet, want tijdens deze dag kregen wij van diverse kanten spontaan èn wellicht onder invloed van sponsormogelijkheden aangeboden. Resp. Erik en Kommer Kooijmans("Polucon"), Marcel Cas(de huidige zwager van) en Rinus Goorden hebben zich bij mij gemeld; dit trajekt wordt één van onze aandachtspunten!
Kees en ik willen het P.R.-traject handen en voeten geven, zodat het toernooi in 2007 nog optimaler georganiseerd kan worden! Op voorhand reeds nù onze dank!

De uitslag van het toernooi:
1. René en Marco
2. Kees en Henri
3. André en Fred; Hans en Konrad.
5. Kees en Theo
6. Vincent en Rinus
7. Marcel(v.d. Borden) en Ronald
8. Ruud en Kees
9. Barry, Pietje en Marcel Cas
10. Wilfried en Peter(onze andere gast vanuit het Belgische; mijn hartelijke groeten aan uw vrouw, Constance)
11. Marko en Anton
12. Gert-Jan en Ad
13. Erik en Kommer
14. Albert en Jack
15. Dominik en Joop
16. Derk en Erwin
17. Johan en Rini
18. Marcel d'n Breug en Nikolai
19. Patrick en Tommes
20. André Trompers en Robin Snaphaan

De prijsuitreiking; vorig jaar kregen de winnaars de hoofdprijs. Nù hadden Kees en ik besloten, dat de hoofdprijs als een soort van aanmoedigingsprijs naar het koppel ging, dat de minste punten+gewonnen games had behaald. Dat waren André Trompers en Robin Snaphaan; nogmaals gefeliciteerd!
Uiteindelijk kreeg bijna elk koppel wel een prijsje; het viel mij op dat sommige mannen toch nog enige vrees hebben voor de microfoon. Alleen Patrick(bekend als dikke DUB) was niet bij de microfoon weg te slaan; hij ging nog net niet door het lint, maar het was wèl allemaal net op het bekende randje! Evengoed toch bedankt voor je enthousiasme, Patrick.
In het begin van de avond gingen wij, gevoed door de broer van Theo(Michel), steeds meer community-zingen; nooit geweten dat mannen zó goed kunnen zingen?
Echt dames en heren; je had er bij moeten zijn! Wat een uitstekend sfeertje hadden wij met elkaar; enne dan ben je blij dat zo'n dag bijna optimaal verloopt.
Natuurlijk zijn er altijd aandachtspunten; de bar- en keukenbezetting was té krapjes en het opruimen is eigenlijk altijd een probleem. Achter de schermen wordt over dit soort aandachtspunten altijd gesproken, maar de spoeling van helpende handen is nog steeds té "dun".
Daarom ben ik blij, dat Tanja(van Arjan Polak) en Ramona(van Barry Polak) zich al spontaan hebben aangemeld; we zullen dan in ploegverband diensten gaan draaien. Ik denk aan een ochtend-, middag- en avond ploeg, die elkaar aflossen; tevens moet er ook een aparte schoonmaakploeg komen. Kandidaten kunnen zich altijd aanmelden bij Kees Kuijs of mijn persoontje; wie kunnen/mogen wij noteren?
Onze voorkeur gaat uit naar dames; kunnen wij niet afspreken dat mannen de "ladies day" verzorgen, dus qua bezetting voor de bar- en keukendienst èn uiteraard v.v.? Enne uiteraard de vrouwen gaan op het herensnipperdag-toernooi ons in de bekende watten leggen.

Conclusie is wel, dat wij met z'n allen een topdag hebben gehad; ik denk dat sommige leden spijt hebben, dat ze deze activiteit hebben gemist!
Nogmaals wil ik via dit medium dankzeggen voor de sponsoring van de artiest Michel(de broer van Theo); accountantskantoor Goorden te Moerdijk, Kees Kuijs en Henri van den Oord. Bedankt !!!!

Kees Kuijs en Theo van der Veeke, de organisatie.

n.b. reacties op deze dag zien wij graag op de website of in het clubblad; André Trompers(sportjournalist bij dagblad "de Stem" heeft mij beloofd dat hij een stukje in het clubblad schrijft).

Graag tot volgend jaar!






Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

18-09-2006
??
Het was echt stikgezellig. Die reactie's van de mensen die kwamen tennislessen!! Wat the fuck is hier aan de hand. Prachtig, die gezichten. En Jack, die om 11uur(23uur)ook nog een pilsje wilde drinken, maar dat toen net iedereen weg ging!!!

18-09-2006 om 23:24 geschreven door Marijke




T -->

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!