Zwaluwse Tennisvereniging
Nieuws en acutaliteiten van de Z.T.V.
16-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het seizoen 2007 is van start
Mededelingen Technische Commissie.

Dit seizoen bestaat de t.c. uit resp.: Jean-Pierre van den Broeck, André Dudok, Kees Kuijs, Jan Roza en ondergetekende.
De start van het seizoen was méér dan uitstekend te noemen; zó zie je maar dat het weer vaak dé allesbepalende factor is/kan zijn!
Een extra pluspunt is ook het onderhoud van onze tennisbanen; sinds dit seizoen in handen van een proffessioneel bedrijf. Goed het kost een paar euro's meer, maar dan heb je ook kwaliteit!
Het was dus een unicum, dat er op onze banen reeds in de maand maart een balletje geslagen kon worden; een droomstart, die hopelijk pas aan het einde van het seizoen(medio oktober/begin november) uit elkaar zal spatten????

De "Open Middag" op zondagmiddag 01 april was meteen een doorslaand succes; lekker weer en indien nieuwe leden zich melden dan is het heel erg leuk, als er leden op het terras zitten, aan de bar hangen en zelfs getennist wordt.
De start van de alombekende èn gevreesde(laat thuiskomen en de talrijke discussies!) "Racketavond" kon gewoon beginnen op dinsdag 3 april; een tip voor de nieuwe leden; "Breng eens een bezoekje op deze avond, sla eens een balletje mee en leer door het maken van een praatje de andere leden snel kennen; pas dàn kan je heel snel integreren binnen onze club!"

De KNLTB-competitie ging al op zaterdag 07 april van start; eindelijk ook met bijna zomersweer!
Graag wil ik in korte vogelvlucht de resultaten van de seniorenteams beschrijven:
Het 1e damesteam(dinsdag) van Ria ten Haaf staat ook dit seizoen weer onbedreigd aan kop; op de laatste speeldag spelen zij tegen naaste concurrent "BAS-Dongen" Ik eigenlijk de bloemen al besteld!
Prima teamwork met Mien van Bavel-Jeanne Broekman-Adrie Ansems en Ita Heinen.

Het 2e damesteam(dinsdag) van Jenneke Endepoel staat op een mooie 3e plaats; afgelopen dinsdag speelden zij zelfs gelijk tegen koploper "Prinsenbeek". Deze dames kunnen gezien hun leeftijd alleen maar beter en meer ervaren worden! Beslist een mooie uitdaging, dames?

Het 1e herenteam(vrijdagavond) van Kees Dudok stelt eigenlijk hevig teleur; doordat enkele teamgenoten hun vakantie(s) heel ongelukkig heeft gepland, hebben zij vaak met invallers moeten spelen. Hoe lang zijn de speeldata eigenlijk bekend, mijne heren????
Via dit medium wil hartelijk dankzeggen aan resp. Willem de Groot, Hans Schuurmans en Peter Francois. Ik spreek de hoop uit, dat de heren John Groote, Gilbert Meeder, André Dudok, Koos Haasbeek en Kees Dudok uit de resterende wedstrijden nog voldoende punten kunnen oppikken, om zich te handhaven in de Klasse!

Het 2e herenteam(vrijdagavond) van Rien Ligthart presteert naar behoren; ook hier toch personele problemen. Voornamelijk veroorzaakt door blessures; eigenlijk moeten er naast Joop van Bavel, Jakob Broekman, Leen ten Haaf en Rien Ligthart minmaal 2 teamgenoten erbij komen.
Volgens mijn bescheiden mening kan dit team bij de bovenste 4 eindigen?

Het 1e damesteam(zaterdag) van Michelle Wilschut is dit seizoen een nieuw team; wisten volgens zeggen niet dat zij ook "singles" moesten spelen???? Na een moeizame start hebben zij inmiddels dé smaak van het winnen te pakken; hij is erg zoet hè dames? Complimenten aan het adres van Wilma, Arinda, Jacqueline, Petra en nieuwkomer Debbie van der Poel. Ook bij dit team hebben een aantal andere dames inmiddels een invalbeurt achter de rug; bedankt voor jullie inzet!

Het 2e damesteam(zaterdag) van Sylvia Rademakers is misschien wèl dé verrassing van dit seizoen; dit team presteert werkelijk formidabel! Ondanks de afwezigheid van o.a. Elviera Reniers en Nanny Bogaerts staan zij vol trots op een 1e plaats in hun Klasse. Het team met Marijke, Sjanneke, Jeanne werd regelmatig aangevuld met Stefanie, José en Marjo. Ook hier dus blessures en operaties!
Er is zelfs een dame in dit team die een zéér pijnlijke elleboogblessure-behandeling heeft laten ondergaan om toch maar te kunnen spelen!
Succes de laatste wedstrijden tegn de naaste concurrenten "Prinsenbeek" en "Oudenbosch"!

Het Mixteam(zaterdag) van Mariëlle Goossens presteert dit jaar naar behoren; vorig jaar op een vervelende manier gedegradeerd uit de Hoofdklasse, maar dit jaar laten zij zien dateen stapje hoger echt tot de mogleijkheden moete kunnen behoren.
Aanwinst Patricia den Boer(dé tweelingzus van Mariëlle) zorgt voor een betere balans; met z'n tweetjes houden zij alles- en betweter Herman Polak goed in bedwang. Verder presteren Cathelijne v.d. Schoot en Alfons Mathijssen dit jaar ook constanter. Maar hopen dat ze dit jaar géén mannelijke invallers nodig hebben; vorig liep dat met John en Gilbert bepaald niet lekker!

Het herenteam(zaterdag) van Theo van der Veeke gaat ook dit jaar weer voor "goud"! Op dit moment hebben zij een puntje voorsprong op naaste concurrent 'SMASH BOZ"; eerst zaterdag tegen de nummer 4 op de ranglijst "De Bocht". Dit team won vorige week erg verrassend van genoemde "Smash BOZ" met 4-2.
Op de allerlaatste speeldag komt "Smash BOZ" bij ons op visite; een regelrechte knaller, waarbij wij best wel support kunnen gebruiken.
De vraag is:"Zijn wij bestand tegen deze inmense druk?"
Het zou een mooie beloning zijn voor de vele inspanningen; al jaren missen wij dé bekende boot steeds op het nippertje! Succes gewenst, Jean-Pierre, Peter, Kees, Gilbert, Marcel en Theo!

Het Mixteam(zondag) van Henriëtte Dikkeboom draait een beetje stroefjes; misschien heeft dit team wel té veel speelsters/spelers. Zij spelen bijna nooit in dezelfde samenstelling; ik zie een aantal mensen alleen op de "Racketavonden", maar eigenlijk zie ik ze nooit trainen als team.
Wellicht kan dààr toch de grootste winst liggen??
Toch voorspel ik een positie bij de bovenste 51

Het 1e herenteam(zondag) van Hans Schuurmans draait dit jaar ook minder; misschien een andere indeling, met wat sterkere tegenstanders?
Toch is dé potentie wel degelijk aanwezig; er is m.i. wel sprake van doorgroeimogelijkheden en dan bedoel ik dus niet het toenemen in gewicht, maar qua tennisontplooiing!
Een plekje bij de bovenste 4 à 5 moet haalbaar zijn! Succes en vooral veel plezier.

Het 2e herenteam(zondag) onder de bezielende leiding van Tjeerd Orie; een nieuw team met een aantal leden, die dit seizoen zijn gestart als lid van de vereniging. De jongens zijn dus niet bang om de strijd aan te gaan; de bekende 3e helft zullen zij, op zeker, nooit verliezen!
Toch ben ik trots op deze jongens; op karakter komen zij vaak naar de tennisbaan, ondanks het feit dat men vaak slechts enkele uurtjes in bed heeft gelegen.
Mannen, jullie kennen toch het gezegde:"" De Tour de France wordt in bed gewonnen?"; misschien is een wat betere voorbereiding op de volgende dag al jullie grootste winst? Misschien een biertje minder drinken, misschien wat minder jagen op het vrouwelijk schoon, kortom ik heb plenty aanwijsbare redenen om jullie naar een hogere niveau te tillen.
Enne de competitie duurt slechts 7 zondagen; stappen kan altijd nog-je moet alleen wat selectiever zijn/worden. In mijn ogen moet je dus 7 zaterdagavonden lekker thuisblijven en je concentreren op de wedstrijd; dus na het potje bier bij de voetbal lekker "banken" en eventueel op een ander moment de opgelopen schade inhalen??? Succes en met het plezier zit het volgens mij wèl goed, hè?

Ik hoop na het weekend van 2/3 juni méér en vooral positief nieuws te kunnen melden.

Theo van der Veeke.


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



T -->

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!