Zwaluwse Tennisvereniging
Nieuws en acutaliteiten van de Z.T.V.
09-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindstanden KNLTB-competitie 2007.
Lage-Zwaluwe, 09-06-2007.

Zoals beloofd een kort resumé van de KNLTB-competitie.
Een meer dan prima jaar voor onze vereniging; bij de senioren zijn 2 teams kampioen geworden.
Nogmaals van harte gefeliciteerd, dames en heren!
Natuurlijk hebben wij de discussie gehad hoe te handelen bij het behalen van een kampioenschap door een team; vroeger organiseerden wij een Feestavond, waarbij alle teams aanwezig konden zijn.
Later organiseerden wij een onderling toernooitje voor de competitieteams; beide activiteiten zijn eigenlijk een beeje "doodgebloed". Tegenwoordig hebben vrijwel alle mensen té wenig tijd, een dubbele agenda en ik weet niet meer wat voor excuses???
Dit jaar dus geen onderling toernooitje;vorig jaar deden slechts 18 personen mee!
Wèl heeft de T.C. met hulp van Marijke en Sjanneke de dames van het 1e damesteam(dinsdag) in de bloemetjes kunnen zetten; het werd zéér op prijs gesteld door resp. Ria, Jeanne,Mientje, Adrie en Ita.
Het mixteam van captain Mariëlle Goossens werd ook kampioen; in overleg met Mariëlle moeten wij nog een attentie regelen!

Natuurlijk denk je als T.C. en K.C., dat een geplande afsluiting van de competitie een meer dan prima idee zou kunnen zijn; graag willen wij de captains betrekken bij deze evaluatie.
Echter het kan ook anders; het 2e damesteam van Sylvia, Marijke, Sjanneke, Nanny, Elviera(+invalsters José, Stefanie en Marjo) hebben spontaan een tennis- en eet/drink activiteit georganiseerd!
Ik maakte nog een "foutje" door de uitnodiging door te sturen naar alle teamcaptains; tot heden dus géén enkele positieve reactie. Misschien leeft het wel niet bij de teams, misschien hebben mensen wel té veel activitieten. Echter wij zullen zoeken naar een juiste balans, dus graag uw op- en aanmerkingen, uw suggesties aan het adres van K.C. of T.C., eventueel aan één van de bestuursleden.

De vorige keer zat er de spanning nog méér dan volop in; er waren zelfs 4 kampioenskandidaten!
In vogelvlucht de resultaten van de teams, zoals zij vermeld staan op de KNLTB-site:
Het mixteam van Mariëlle Goossens werd de ongeslagen kampioen; vanaf het begin was de start goed. Ze hebben vanaf de eerste speeldag aan kop gestaan en die positie niet meer uit handen gegeven; ik denk dat dé balans in het team is versterkt door de komst van (tweeling)zus Patricia. De dominante rol, die Herman heeft/had is nù dus beter in balans; voeg daarbij dat Alfons en Cathelijne ook zekerheidjes zijn en we hebben een kampioen!
Gefeliciteerd Mariëlle, Cathelijne, Patricia, Alfons en Herman; op voorhand succes in de "eredivisie"!

Het mixteam van Henriëtte Dikkeboom is op een meer dan keurige 5e plaats geëindigd; dit team bestaat uit 3 vrouwen en maar liefst 5 mannen! Zie daar maar eens als captain een team van te mken; dus dikke complimenten aa het adres van Henriëtte!

Op het overzicht van de KNLTB staat dan mijn eigen team; die gegevens wil ik graag aan het eind van dit stukje tekst plaatsen. Ik krijg nu wéér tranen in mijn ogen, een brok in mijn keel!

Het 2e Herenteam van de zondag; captain Tjeerd Orie is in zee gegaan met een clubje jonge gasten.
Géen enkele notie m.b.t. regels, afspraken enzovoort; natuurlijk wordt in het voetbalwereldje werkelijk alles voor die gasten geregeld. Echter in de grote tenniswereld zijn er andere regels, andere afspraken en is vooral de rol van een captain enorm belangrijk. Deze persoon is dé draaischijf, dé grote regelneef of nicht, kortom een manusje-van-alles!
Dit jaar moeten jullie zien als een leerjaar; volgend jaar gaan wij oogsten!
Ik ben wel blij, dat bij onze vereniging dé JEUGD er aan zit te komen; er moet eeen doorstroom komen, zodat er opvolgers komen voor een Herman Polak, een John Groote, een Jacob Broekman en zelfs voor een Gilbert Meeder!

Eerlijk is eerlijk; het team van captain Hans Schuurmans stelde dit jaar enigszins teleur. Als je bedenkt, dat Hans en Albert tot de betere spelers van onze vereniging horen, dan zou je denken, dat zij de andere jongens naar een hoger niveau kunnen tillen?
Natuurlijk heeft Albert een zware enkelblessure gehad, natuurlijk was Hans gestart met een "Sonja Bakker dieet" , maar toch? Derk wist mij te vertellen, dat zij geregeld spelers tegenkwamen met speelsterkten 6, 5 en zelfs 4?
Daar ligt m.i. toch het grootste probleem! De KNLTB is al jaren bezig met de speelsterkten; echter dàt zet nog steeds géén zoden aan den dijk!
Het mooiste is toch dat je speelt teen gelijkwaardige tegenstanders en dus niet tegen spelers die 2 of meer klasse beter zijn.
Misschien moeten VCL-er Kees Kuijs en ik toch eens actie ondernemen richting de Bond!
In mijn beleving schrijf je in als team; dan moeten daar de namen+speelsterkten bij; de Bond kan dan zo'n inschrijving screnen in de digitale bestanden en hopla, dan heb je dus teams met ongeveer gelijkwaardige speelsterkten!
Verder willen Kees en ik ook de puntentellingen ter sprake brengen; het hoe en waarom lezen jullie aan het einde van dit stukje tekst!
Terug naar het team van hans; misschien komt de competitie wel té vroef voor jullie voetballers?
Misschien moeten jullie ook tijdens de wintercompetitie eens regelmatig spelen; wij zoeken nog kandidaten die op de woensdagavond met on mee willen spelen. Nu spelen resp. André, Patrick en Wilfried reeds met ons mee.
Wij huren een baan op de woensdagavond van 21.00 tot 23.00 uur; indien je dan met 12 personen bent, dan ben je 1x per 3 weken aan de beurt.
Serieuze belangstellende teamleden kunnen contact opnemen met mijn persoontje!
Dit seizoen snel vergeten en volgend jaar beter gemotiveerd, gesoigneerd aan de start verschijnen!

Het team van Kees Dudok; ze hebben het nipt gered!
Toch jammer dat een team met zo veel sterspelers zó weinig punten heeft gehaald!
Vedettenneigingen, overschatting van eigen kwaliteiten of welke oorzaak dan ook?
Captain Kees heeft een hele zware taak op zijn ranke schouders!
Dit team zou m.i. elk jaar mee moeten strijden voor de titel!!
Dit seizoen maar heel snel in de doofpot duwen.

Het team van Rien Ligthart heeft meer dan uitstekend gepresteerd; een prachtige 3e plaats is dan ook een prima resultaat!
Complimenten aan het adres van Rien, Jacob, Joop en Leen!
Quote; "de oudjes doen het nog best"!
Natuurlijk worden zij gesteund door Marian, Jeanne, Mientje en Ria; ik denk dat de steun van de partners bij sommige teams duidelijk ontbreekt.
Ik spreek misschien voor mezelf als ik citeer; "Ik presteer nog steeds het allerbeste, als ik steun, support krijg van mijn vrouw!"

Het 1e damesteam van Michelle Wilschut; een nieuw team op de rails krijgen is altijd moeilijk!
Toch heeft het team naar behoren gepresteerd; een mooie 5e plaats is dan ook het eindresultaat.

Het 2e damesteam van Sylvia Rademakers; tot de allerlaatste wedstrijd( uit tegen "Oudenbosch") streed haar team om de felbegeerde titel! Natuulijk waren er blessures voor Elviera en Nanny èn natuurlijk moest zij een beroep doen op invalsters, maar m.i. een wereldprestatie als je tot de laatste snik strijd om het kampioenschap. 
Jammer is de regel, die de Bond in haar reglementen heeft opgenomen, dat het team dat alle partijen wint, kampioen wordt! Het team van Sylvia heeft op de standenlijst meer punten dan 'Oudenbosch" maar is helaas aan het einde van de rit dus géén kampioen!
Eerlijk is eerlijk, we hadden het de dames zó van harte gegund!
Toch een meer dan uitstekend seizoen, Sylvia en de andere dames!

Kampioen en maar liefst voor de 6e of 7e keer! Captain Ria ten Haaf mag méér dan trots zijn!
Ook felicitaties aan het adres van Jeanne Broekman, Mientje van Bavel, Adrie Ansems en Ita Heinen.
Ook hier geldt de regel, dat de "oudjes" het nog goed doen; opvolging komt vanuit het meisjesteam Anne Glimmerveen, Lotte Achterof, Janine Weelend en Charlotte Delmonte!
Ik zou zo graag eens een wedstrijd regln tussen "jong" en "oud"; ik zal eens een (tennis)-balletje opgooien.

Het team van Margo Jansen(2e damesteam-dinsdag) is op een meer dan verdienstlijke 2e plaats geëindigd; ook complimenten aan het adres van Annelies Bekker, Helma Orie en Jenneke Endepoel,
Gezien de leeftijd kunnen deze dames nog groeien, qua tennisontwikkeling!

Last but not least het 1e herenteam van Theo van der Veeke; op de laatste speeldag hadden zij en directe tegenstander "Smash BOZ" 30 punten. "ZTV" had 6 overwinningen en "Smash" 5 overwinningen en 1 nederlaag.
En toen kwamen wéér die vervelende KNLTB-reglementen; een team wordt kampioen indien men alle wedstrijddagen wint. In dit geval is elke keer met 4-2 winnen méér dan voldoende.
Echter onze situatie was wéér anders.
Bij een 4-2  of 2-4 uitslag zou de winnaar kampioen zijn/worden; echter bij een gelijkspel moesten de gewonnen sets of gewonnen games in het onderling duel dé beslissing brengen.
Wie heeft in godsnaam zo'n scenario kunnen bedenken??????
Natuurlijk hebben wij in de 6 wedstrijddagen onnodige punten laten liggen!
Ik, als captain, steek dan meteen à la "Napoléon" de hand in eige boezem; ik zie weer de herendubbel tegen "Hooghei" voor ogen. Derde set, met Kees aan service. Matchpoint en een dubbele fout; heel raar en dan geven wij de wedstrijd alsnog uit handen-onvoorspelbaar.
Ik had de voorgaande avond kantinedienst gedraaid bij het team van Rien Ligthart; ik wilde om 24.00 uur de kantine dichtgooien. Helaas werden er na die tijd nog zeker 5 zogenaamde "laatste rondjes" besteld! Ook de bestelling; "We schieten nog een rondje kapot", doet het dan altijd héél erg goed.
Nou ik ging dus om pakweg 02.00 uur naar bed, maar werd enkele uren later al opgehaald door Peter Jans. Kwam dus tijdens de dubbel met Kees nèt dàt beetje kracht té kort!!!
Dàn de singlepartij van mijn ervaren persoontje tegen "De Bocht"; 1e set gewonnen, 2e set verloren, maar bij een voorsprong van 5-2 in de 3e set mocht ik serveren voor games, set en match!
Bij de 1e service schoor de bekend kramp in zowel de linker- als rechterkuit; einde verhaal!
Ik kon het nog rekken tot een tiebreak, maar ik moest mijn teamspelers en mezelf ernstig teleurstellen!

En daar verliezen wij misschien al het kampioenshap???
Ik trek dé conclusie dat ik simpelweg niet meer kan presteren op dit niveau; met de mond kan ik werkelijk alles, maar tussen de witte lijnen en op het gravel wordt het minder èn minder!
Wie neemt voor mij dé beslissing om te ...............? Verlos mij uit mijn lijden, please?

De partijen tegen "Smash BOZ" gingen gelijk op; het werd 3-3, in gewonnen sets dus gelijk en toen moesten wij de gewonnen games tellen.
Ja hoor het doemdenkscenario lag al klaar; Theo en zijn maatje hadden met 6-0 en 6-0 verloren!
Zeg maar "daaaaag' met je handje, dus daaaaaag kampioenschap.

Een deceptie, die ik(wij) niet zom aar zullen vergeten.

Theo van der Veeke.
 


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



T -->

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!