The Reminder.....
Joh. 8:32 ==> De Waarheid maakt u vrij !!!
GOD IS LIEFDE!! JEZUS WIL DAT WIJ EEN RELATIE HEBBEN MET DE VADER !!!
02-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie is Jezus Christus gestorven?

Voor wie is Jezus Christus gestorven?

 

            Als we ons voor deze vraag plaatsen, en denken aan de antwoorden, die er in den loop der tijden door mensen op gevonden zijn, voelen we een grote dankbaarheid voor het feit dat God er in Zijn Woord zelf het antwoord op gegeven heeft.

De voorrechten van Israël als volk, door de apostel Paulus genoemd in Romeinen 3:1-2 en 9:4-5, waren voorrechten die wij, behorende tot de heidenen, niet bezaten.

 

 De absoluut verloren toestand van het menselijke geslacht wordt in al zijn vreselijkheid omschreven in Efeze 2:11,12:

 

"Daarom gedenkt dat gij die eertijds heidenen waart in het vlees, en die voorhuid genaamd werd van degenen, die genaamd zijn besnijdenis in het vlees, die met handen geschiedt; dat gij in dien tijd waart zonder Christus, vervreemd van het burgerschap Israëls; al vreemdelingen van de verbonden der belofte, geen hoop hebbende, en zonder God in de wereld."

                

Romeinen 3:9 -19 maakt elke poging om voor deugdzame mensen een uitzondering te maken, onmogelijk:

 

 Romeinen 3:10

 

"...Er is niemand rechtvaardig, ook niet één;..."

 

Welk heerlijk licht schijnt in deze duisternis, als we lezen waarom God alles onder de zonde besloten heeft, op een zodanige wijze, dat Hij zowel het goede als het slechte in den mens volkomen terzijde heeft gezet. Luister:

                         

Romeinen 11:32

 

"...Want God heeft hen allen onder de ongehoorzaamheid besloten, opdat Hij hun allen zou barmhartig zijn."

            

Galaten 3:22

 

"Maar de Schrift heeft het alles onder de zonde besloten, opdat de belofte uit het geloof van Jezus Christus aan de

  gelovigen zou gegeven worden".

 

Eerst dus: geen onderscheid wat Gods (rechtvaardige) veroordeling betreft van alle mensen.

Maar nu: geen onderscheid wat betreft de rijkdom Zijner genade tot alle mensen (over allen, die geloven, Romeinen 3:22).

Niet als Jood, maar als lid van de Gemeente, waarin is noch Jood noch Griek, kan de apostel nu door de Heilige Geest zeggen:

 

Efeze 2:4-7

 

"Maar God, die rijk is in barmhartigheid, door Zijn grote liefde waarmede Hij ons liefgehad heeft, ook toen wij dood

waren door de misdaden, heeft ons levend gemaakt met Christus (uit genade zijt gij zalig geworden) en heeft ons mede

opgewekt, en heeft ons mede gezet in den hemel in Christus Jezus, opdat Hij zou betonen in de toekomende eeuwen den

uitnemende rijkdom Zijner genade, door de goedertierenheid over ons in Christus Jezus."

 

Welk een grote liefde heeft God ons betoond, dat Hij ons levend gemaakt heeft toen wij dood waren. Het was Zijn eeuwige liefde, die Hem bewoog, barmhartig te zijn, zowel over Israël, als over het heidendom, gelijk de apostel zegt:

 

Romeinen 11:33

 

"..opdat Hij hun allen zou barmhartig zijn". "0, diepte des rijkdoms, beide der wijsheid en der kennis Gods, hoe ondoorzoekelijk zijn Zijn oordelen, en onnaspeurlijk Zijn wegen!"

 

Eertijds 'zonder Christus', 'geen hoop hebbende', 'zonder God`, dood door de misdaden en de zonden'; nu 'levend gemaakt', vervuld met 'blijdschap en vrede in het geloven', 'gerechtvaardigd zijnde', en 'vrede met God hebbende door onzen Here Jezus Christus'.

 

Welk een tegenstelling

 

En toch bent u in de éne toestand of in de andere. Een tussentoestand is niet mogelijk. Of u bent onder het 'eertijds', of onder het 'nu'. Beide toestanden omvatten het ganse menselijke geslacht, zodat het ganse mensdom volgens Gods Woord verdeeld wordt in slechts twee klassen: één klasse 'zonder Christus', en één klasse 'in Christus'.

 

De Here, 'niet willende dat enigen verloren gaan, maar dat zij allen tot bekering komen', heeft in dezen tegenwoordige tijd het ganse menselijke geslacht in een volkomen veranderde positie ten opzichte van zichzelf gebracht door de werkelijke oorzaak der vijandschap weg te nemen, hierdoor:

 

2 Korinthe 5:19

 

"..de wereld met zichzelven verzoenende, hun zonden hun niet toerekenende;."

 

De dood van Christus is voor de gehele wereld. Zijn werk aan het kruis strekt zich uit tot allen en voor die dit leest in het bijzonder.

 

Johannes 1:29

 

"Zie het Lam Gods dat de zonde der wereld wegneemt,"

 

Johannes  3:16

 

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve maar het eeuwige leven hebbe,"

 

2 Korinthe 5:15

 

"..Als die dit oordelen, dat indien één voor allen gestorven is, zij dan allen gestorven zijn,"

 

1 Timótheüs 2:4

 

"..Welke wil dat alle mensen zalig worden en tot kennis der waarheid komen,"

 

Hebreeën 2:9

 

"Opdat Hij door de genade Gods voor allen den dood smaken zou,"

 

1 Johannes 2:2

 

"En Hij is een verzoening voor onze zonden, en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden der gehele wereld,"

 

Jesaja 53:5,6

 

"Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden is Hij verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt was op Hem, en door Zijn striemen is ons genezing geworden. Wij dwaalden allen als schapen, wij keerden ons een iegelijk naar zijn weg. Doch de Here heeft ons aller ongerechtigheid op Hem doen aanlopen,"

 

 

Nu blijkt het zeer duidelijk, dat Jezus Christus stierf in de plaats van iemand anders, en dat 'iemand anders' is: een iegelijk, zodat een zendeling, die in het meest woeste en onherbergzame deel van Afrika komt, kan zeggen tot die mens: "Jezus Christus is voor U gestorven."

 

Boven aangehaalde Schriftplaatsen (Staten vertaling) openbaren het universele werk dat God voor allen volbracht heeft:

 

2 Korinthe 5:15

 

" ..Één voor allen gestorven..,"

 

M.a.w.: "Een zaligheid voor allen, als genadegift voor een ieder die gelooft."

 

Op de meest duidelijke wijze leert de Heilige Schrift dat Jezus Christus een Plaatsvervanger is voor anderen. Hij stierf, opdat anderen niet behoefden te sterven. Wat Hij gedaan heeft, behoeft niet weer gedaan te worden. Christus deed een werk voor allen op zulk een wijze dat God volkomen bevredigd is. De woorden, waarin de Heilige Geest de universele strekking van dit werk openbaart, kunnen niet dan opzettelijk, of als vrucht van on-Bijbelse leringen misverstaan worden.

 

De Bijbel leert ten eerste: dat elk mens een zondaar is.

 

Vervolgens: dat de dood van Jezus Christus voor die allen zijn persoonlijke betekenis heeft; en dat de persoonlijke verhouding van elk mens tot Christus en zijn werk zijn eeuwige staat bepaalt.

 

'Alle mensen', 'allen', 'een iegelijk', 'de gehele wereld;' deze woorden zijn duidelijk genoeg.

 

Indien een zondaar het plaatsvervangende werk van Jezus Christus niet aanvaardt, heeft de dood van Christus slechts een veroordelende betekenis voor hem. Maar zo velen Hem aangenomen hebben, zijn daardoor, en wel op hetzelfde ogenblik dat zij Hem aannemen, rechtvaardig voor God gerekend.

 

Vóór dat onze Heer en Heiland Zijn geest van Zich liet, toen Hij aan het kruis hing, zei Hij: "Het is volbracht." Hiermee gaf Hij te kennen, dat van Godswege het oordeel der zonde gedragen was. Er was nu een rechtvaardige grond gelegd, waarop voor iedere zondaar een volkomen zaligheid verkrijgbaar is. De dood van Christus redt weliswaar de wereld niet, doch stelt de wereld in staat gered te worden. Door Zijn dood is God in staat hen die 'dood waren', levend te maken met Christus. "Want God was in Christus de wereld met Zichzelven verzoenende." Het woord 'verzoenende 'heeft hier niet de betekenis van 'een verschil bijleggen', doch 'een onderlinge betrekking veranderen'. Let wel: God verandert niet, maar Hij heeft de betrekking, waarin de wereld tot Hem stond, veranderd door de dood van Christus. God heeft zelf de nodige bemiddeling tussen Zijn eigen Rechtvaardigen Persoon en een zondige wereld tot stand gebracht. Door de wereld een Middelaar te verschaffen, en de rechte grondslag van bemiddeling aan te wijzen, wordt de wereld niet gered, doch de rechtvaardiging van zondige mensen door een Rechtvaardig God is nu mogelijk geworden.

 

 

Dit wordt duidelijk wanneer we weten, dat het woord 'verzoening' in 1 Johannes 2:2 in de grondtekst de naam aanduidt van het deksel van de Ark, zodat we die tekst zouden kunnen vertalen door:

 

"en Hij is het Verzoendeksel voor onze zonden, en niet alleen voor de onze maar ook voor de zonden der gehele wereld."

 

Het met bloed besprengde Lichaam van onzen Here Jezus Christus is het Nieuwtestamentische 'Verzoendeksel', waar 'allen', 'een ieder', en 'de gehele wereld' in erkenning van eigen doemwaardigheid, komen kunnen, om de hand te leggen op het Lam van God; zodat God aan een ieder die zo komt, de zaligheid kan schenken.

Daar, en daar alleen kan een heilig en rechtvaardig God een verloren zondaar ontmoeten. Op hetzelfde ogenblik dat een zondaar door het geloof Jezus Christus aanneemt als zijn Verlosser en Zaligmaker, wordt de rechtvaardigheid Gods zijn deel, en bezit hij de zaligheid.

Vanaf dat ogenblik vangt dan een nieuw en bijzonder werk Gods aan in de gerechtvaardigde. Deze uit genade zalig geworden zondaar is dan een nieuwe schepping geworden. Hij begint nu een nieuw leven met nieuwe behoeften en een nieuwe verantwoordelijkheid.

 

Het werk van God voor allen, en Zijn werk in de gelovige vormen samen 'den uitnemende rijkdom Zijner genade' voor de tegenwoordige tijd, doch alles als vrucht van de kruisdood van Christus.

 

Er blijkt dus duidelijk, dat de zaligheid, zowel wat betreft de rechtvaardigmaking, als het nieuwe leven daaropvolgende, nooit een werk kan zijn van de zondaar voor God, doch uitsluitend een werk van God voor, en in de mens.

Dit is wat God bedoelt met de verkondiging van het Evangelie. Hij wacht op de persoonlijke erkenning en aanvaarding van hetgeen Hij in Christus voor de wereld beschikbaar heeft gesteld.

 

2 Korinthe 5:20-21

 

"Zo zijn wij dan gezanten van Christus wege, alsof God door ons bade; wij bidden van Christus wege: laat u met God verzoenen! Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem."

 

Misschien zegt u: “Dit is zo nieuw voor mij” moet ik dan niets anders doen dan het offer van Jezus aanvaarden voor de verzoening van mij zonden? Jazeker! Dit is de blijde boodschap! Dit is Gods Liefde! Hijzelf heeft de oplossing gebracht.

Hij houdt van u!

Zoals de natuurlijke geboorte in deze wereld voor alle mensen op dezelfde manier gebeurt, zo gebeurt ook de Wedergeboorte in het Koninkrijk Gods voor alle mensen op dezelfde wijze. Prijs Zijn Grote Naam. Halleluja!!

 

Wij kunnen de hemel nooit verdienen, het is een geschenk van God. Om het aan te nemen moet u zich omkeren, met uw gezicht naar hem, om dit geschenk aan te nemen.

U moet zich bekeren, wedergeboren worden, opgroeien in Zijn genade en dan de werken doen die Hij voor u bestemd heeft.

Aan de vruchten kent men de boom

 

 

Ik hou van u

The Reminder

02-01-2008 om 18:56 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V: Kerstmis, maak vrede met God !!!

V

 

Kerstmis, maak vrede met God !

 

 

Jezus is de deur waardoor je moet binnengaan.

 

Rom.5:18,21

 

18  Derhalve, gelijk het door een daad van overtreding voor alle mensen tot veroordeling gekomen is, zo komt het ook door een daad van gerechtigheid voor alle mensen tot rechtvaardiging ten leven.

21  opdat, gelijk de zonde als koning heerste in de dood, zo ook de genade zou heersen door rechtvaardigheid ten eeuwigen leven door Jezus Christus, onze Here.

 

Echt, de oorlog is over !!!

 

DE OORLOG IS VOORBIJ! DE REDDER IS GEKOMEN!

 

Jezus is geboren, is gestorven en opgestaan uit de doden om u leven en overvloed te geven. Door Zijn bloed wordt u verzoend met God. Jezus zegt heel duidelijk in de bijbel:

 

“ Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven; Niemand komt tot de Vader dan door mij”

 

Ik weet zeker dat u dit allemaal al gehoord hebt, dat u deze drie feesten ieder jaar viert. Maar zoals u nu ziet zijn ze eigenlijk één geheel.

 

In Openbaring 3:20 zegt Jezus:

 

20  Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.

21  Die overwint, Ik zal hem geven met Mij te zitten in Mijn troon, gelijk als Ik overwonnen heb, en ben gezeten met Mijn Vader in Zijn troon.

 

 

Jezus nodigt u uit om tot Hem te komen. Misschien zegt u: “ ik wil wel, maar ik ben niet waardig, ik moet mij eerst reinigen” Maar hoe kunt u zichzelf reinigen als u in de vuiligheid van uw zonden ronddwaalt. Kom tot Jezus, neem Hem aan als Redder van uw leven, dan wordt u gereinigd van al u zonden door Zijn bloed en door het waterbad van Zijn Woord. Hij vervangt u oude garderobe van zonde met het Kleed van Zijn Eigen Gerechtigheid.

Maar zul je zeggen: “ gij weet niet wat ik allemaal gedaan heb !” Ik verdien die Genade niet.

 

Best vriend, niemand van ons verdient deze genade. God geeft ze ons als een geschenk. Maar met een geschenk is het zo dat je het moet aannemen. Het is een actieve daad van u om Jezus aan te nemen als de Verlosser en Heiland van uw leven.

Maar dat is zo eenvoudig. Gods Evangelie is niet moeilijk. God houdt van U en bij deze Liefde is niets moeilijk omdat Hij het allemaal al gedaan heeft. Neem Hem aan. Vier dit jaar kerstmis.

Als je dit nog nooit gedaan hebt, of je wil opnieuw beginnen met God, bidt dan dit eenvoudig gebed:

 

 ""God in de hemel, ik geloof met mijn ganse hart dat Uw Zoon, Jezus, naar deze aarde kwam om te sterven voor mijn zonden. Ik geloof met heel mijn hart dat Hij verrezen is uit de dood. Kom in mijn hart, Heer Jezus. Ik ontvang U nu en ik heb berouw over mijn zonden. Ik doe afstand van de duivel en alles waarvoor hij staat. Vanaf nu, Jezus, bent U mijn Heer. Vul mij met Uw Heilge Geest, ik ontvang Hem nu, In Jezus Naam bid ik,Amen”"

 

Blijf geen minuut langer in de toestand rondhangen waar u nu bent, in uw zonden. Indien u verslaaft bent aan drugs,dan heeft u ze niet meer nodig of indien u een probleem heeft met alcohol, dan hoeft u het volgende glas niet te drinken. U hoeft de volgende sigaret niet te roken. Hebt u ontspoorde relaties met familie of kinderen, het doet er niet toe. Jezus zal al deze zaken van u wegnemen en herstellen en u vrij maken.

Jezus heeft de prijs betaald om u in Zijn Vrede te brengen. DIT IS KERSTMIS

 

Joh 3:16

 

16  Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.

 

Weet je beste vriend(in), deze Jezus van Kerstmis zal terug komen naar de deze aarde en zal dan Zijn letterlijk Koninkrijk stichten. Niemand weet dag noch uur, maar zoals de Bijbel in alles Waarheid is zo ook in deze voorzegging.

Hoe zal Hij je vinden bij Zijn komst?

 

DIT IS KERSTMIS

 

Ik wens je alvast van harte Gods Zegen toe en een zalig kerstfeest.


The Reminder


21-12-2007 om 12:51 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IV: Kerstmis, ook voor jou een neiuw begin ?

IV

 

Kerstmis, ook voor jou een nieuw begin ?

 

Ziet u, deze Jezus moest volwassen worden en toen werd Hij de Wonderbare raadsman die op deze aarde rond wandelde en ons vertelde over het Koninkrijk Gods.

 

         Ik was 27 jaar, getrouwd en had een zoontje. Op zondag 14 november 1976 komt mijn buur thuis op ziekenbezoek. In de zomer van dat zelfde jaar was zijn vrouw naar de begrafenis geweest van een moeder van 3 kinderen. Tijdens de aftakeling van haar lichaam door kanker is deze vrouw en moeder tot geloof gekomen in God en heeft haar eigen afscheidsbrief voor haar man en kinderen geschreven.

         Mijn buurvrouw was zeer aangegrepen door deze begrafenisdienst en samen met haar man hebben ook zij zich bekeerd tot Jezus Christus.

 

Die zondag avond bij mij thuis probeerde hij dan aan mij en mijn vrouw het evangelie uit te leggen. Dit was voor mijn buurman een hele overwinning, want eigenlijk was ik voor hem een hopeloos geval. Hij ging wel met de overbuur praten, maar zeker nooit met mij.

Opeens vroeg of ik het eerste gebod kende? Natuurlijk!

“ Bovenal bemin u eigen pens”…… dit was ik. Uiteindelijk heb ik dan uit beleefdheid met onze buren gediscuteerd en maakten we een nieuwe afspraak voor 28 november.

Er zou dan een predikant komen en al mijn vragen en bedenkingen beantwoorden.

 

Deze man opende bij elke vraag die ik stelde de Bijbel, en las Gods antwoord voor. Uiteindelijk moest ik toegeven dat de Bijbel een uitzonderlijk boek was.

Als het allemaal waar was dan ik ook misschien een ander leven hebben en vrede en blijdschap en een goed huwelijk en…en…

 

Die avond bad ik samen met mijn buurman en deze predikant een kort gebed. Ik wilde vergeving van mijn verkeerde gewoontes en van de dingen die ik anderen had aangedaan.

 

Gebed voor Redding

 

Hemelse vader, ik kom tot u in de Naam van Jezus. Uw Woord zegt:

”Wie de Naam van de Heer aanroept zal behouden zijn “ Hand. 2:21.

Ik bid u Jezus, Kom in mijn hart en wees Heer in mijn leven.

In Rom.10:9-10 staat geschreven: “Als u met uw mond belijdt dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, dan zal je gered zijn.”

Hemelse Vader, ik erken en belijdt dat ik een zon   daar ben. Ik keer mij nu af van de zonde. Ik belijd met mijn mond en geloof in mijn hart dat Jezus Heer is.

Ik geloof dat Jezus heeft geleefd, gestorven is en opgestaan is uit de doden om mij te redden.

Hemelse Vader ik ontvang mijn redding nu en al wat er bij hoort. Heer dank U dat U mij vandaag gered hebt. Ik bid dit in de Naam van Jezus. Amen !!!

 

Ik wist nu dat ik gered was, maar al wat er bij hoort kende ik niet. Tot ik de volgende morgen uit gewoonte naar mijn stam café ging. De deur stond nochtans open maar ik iemand hield mij tegen. Ik naar de volgende en hetzelfde liedje. Ik ging naar huis en mijn vrouw was verwonderd, want ik zou normaal pas laat thuiskomen. Ik vertelde haar wat er gebeurt was. De volgende dagen bemerkte ik veel veranderingen in mijn lezen en een paar weken later kwam ook mijn echtgenote tot geloof.

 

Samen werden wij een sterk team, ( Waar twee of meer samen komen in Mijn naam zegt de Heer, daar ben ik in hun midden) en door onze getuigenis en Gods ondersteuning kwamen mijn ouders en al mijn broers en zussen en vele vrienden tot geloof.

In Matheus 16 zegt Jezus tegen Petrus:

19  "Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen, en wat gij op aarde binden zult, zal gebonden zijn in de hemelen, en wat gij op aarde ontbinden zult, zal ontbonden zijn in de hemelen."

 

Het Koninkrijk van God is in ons. Wij hebben de sleutels daartoe ontvangen als we tot geloof komen. De sleutels hebben van iets wil zeggen dat je de controle daarover hebt.

 

Als je Jezus aanneemt als je persoonlijke Verlosser en Heiland zijn niet alleen je zonden vergeven maar God de Vader geeft aan u ook de heerschappij over je leven terug, en nog vele andere dingen gebeuren dan. (Later meer hierover)

 

Sinds 31 jaar leven wij samen met de Heer. Wij hebben de kans gehad om velen tot het geloof te brengen waardoor ze de kans hebben om kinderen van God te worden.

Vandaag bidden en zingen en lezen met onze kleinkinderen over Jezus en zijn schepping en vertellen hen hoe wij een relatie kregen met God de Vader door Jezus Christus en hoe we geleidt worden door de Heilige geest.

 

Als je geboren bent Uit God, dan verandert je leven helemaal.

God heeft tot doel ons leven gelijk te maken aan dat van Jezus. Als wij echt willen en ons naar Hem neigen dan zal onze Hemelse Vader zich naar ons neigen en zullen we steeds Vrede hebben en blijdschap.

 

         Zie je beste vriend, dit is nu kerstmis. Het staat allemaal in de Bijbel en deze is voor iedereen toegankelijk. Deze Jezus, wiens geboorte wij herdenken in deze dagen, moest opgroeien en in gehoorzaamheid aan Zijn Vader de weg gaan om u te redden. U kunt u zelf niet redden, u kunt geen vrede met God sluiten op u voorwaarden.

 

Zonder Jezus is je kerst…mis.

 

Ik wens je alvast van harte Gods Zegen toe en een zalig kerstfeest.

 

 

 

The Reminder                                                                      Word vervolgd

20-12-2007 om 11:44 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.III:Kerstmis, Gods oplossing voor de mensheid ?

III

Kerstmis, Gods oplossing voor de mensheid ?

 

 

         Deze Jezus die in een stal geboren werd, in een kribbe gelegd, moet natuurlijk groeien. Hij moet een volwassen man worden. Hij was de eerste zoon van Jozef en Maria ging naar school en hielp mee in de schrijnwerkerij van zijn vader. Als twaalfjarige zien we Hem in de tempel in Jeruzalem de wil van Zijn Vader doen. Zijn aardse ouders en zijn broers en zussen begrijpen dit allemaal nog niet.

         Als Jezus dan 30 jaar is geworden laat Hij zich dopen door Johannes de doper. Deze maakt bekend aan de mensen dat Jezus is: “Het Lam van God dat de zonden weg neemt”. De Joden wisten goed wat dit betekende.

Bij de offerfeesten van Joden werden Lammeren, zonder gebrek, geslacht en hun bloed diende als bedekking van hun zonden.

Zo had God het ingesteld en dit was Zijn Verbond met Zijn Volk: “ Als Ik het bloed zie, dan zal Ik voorbij gaan”

 

 

Sinds Adam en Eva in de Hof van Eden gezondigd hebben, weet de duivel dat er een dag zal komen dat Iemand hem de nek zal vermorzelen .(Gen.3:15)

Gedurende 4000 jaar heeft hij geprobeerd deze dag uit stellen en heeft hij bijna iedere profeet, die God stuurde om Zijn Volk te leiden en te vertellen dat de Messias zou komen, te vermoorden. De duivel heeft steeds de mensen in verzoeking gebracht en hen misleid omte zondigen. Er is geen plek op de aarde die niet vervloekt was, geen plek waar geen ziekte of dood te vinden was. De zonde van Adam heeft grote gevolgen gehad voor de mensheid.

En dit is nog steeds zo.

Rom.5:12

 

Daarom, gelijk door een mens de zonde de wereld is binnengekomen en door de zonde de dood, zo is ook de dood tot alle mensen doorgegaan, omdat allen gezondigd hebben;

 

Maar God heeft de oplossing, Hij liet Jezus geboren worden, in een kribbe, Emanuel… God met ons !!!

Halleluja, Een nieuw begin.

 

Luc.2:11

 

11  “dat u heden, in de stad van David, een verlosser geboren is, namelijk Christus, de   Heer.”

 

Onmiddellijk sprong de duivel op deze boodschap en probeerde ook Jezus, de Christus, de Verlosser, te doden. De verleider probeerde eerst het kind te doden. Gedurende 33 jaar, de tijd dat Jezus opgroeide in wijsheid en genade bij God, leek het voor de duivel onmogelijk deze profeet te doden.

Maar toen werd Jezus aan het kruis genageld, stierf en werd begraven en dus voorgoed weg van de aarde.

Dit was met PASEN (de vervulling van het Pascha bij de uittocht uit Egypte door de Joden)

 

         Maar hier werd de verleider op een verkeerd been gezet. Jezus is namelijk onwettig

gestorven, Hij had geen enkele zonden gedaan, Hij had de doodstraf niet verdient, maar heeft de zonden van de ganse mensheid vrijwillig op zich genomen – ook die van u – als een daad van gehoorzaamheid aan God. Hij werd het Lam Gods ,zoals de Bijbel zegt, dat ter slachting werd gebracht. (Zijn bloed vloeide voor de vergeving van onze zonden)

 

2 Cor.5:21

 

21 Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem.

 

Jezus is voor u gestorven aan dat kruis, Hij heeft uw plaats ingenomen, om u de

mogelijk te geven met God verzoend te worden. Wat een plan! Wat een grote genade! Eigenlijk had u aan het kruis moeten sterven van de straf van de zonde is de dood.

Nogmaals, wat een genade van God! Hij voorziet in een plaatsvervangend offer.

         En voor de duivel zich realiseerde wat er gebeurde, in de euforie van zijn overwinning, opende God het graf en Jezus stond op uit de dood en werd daardoor de Overwinnaar .

Satan is verslagen en werd totaal vernederd: “De oorlog is voorbij; De oorlog is voorbij; De oorlog is voorbij”

 

Col.2 :15

15  Hij heeft de overheden en machten ontwapend en openlijk tentoongesteld en zo over hen gezegevierd.

 

Rom.5:18,21

18  Derhalve, gelijk het door een daad van overtreding voor alle mensen tot veroordeling gekomen is, zo komt het ook door een daad van gerechtigheid voor alle mensen tot rechtvaardiging ten leven.

19  Want, gelijk door de ongehoorzaamheid van een mens zeer velen zondaren geworden zijn, zo zullen ook door de gehoorzaamheid van één zeer velen rechtvaardigen worden.

20  Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar echter de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig geworden,

21  opdat, gelijk de zonde als koning heerste in de dood, zo ook de genade zou heersen door rechtvaardigheid ten eeuwigen leven door Jezus Christus, onze Here.

 

 

Echt, de oorlog is over !!!

 

DE OORLOG IS VOORBIJ! DE REDDER IS GEKOMEN!

 

 

Het heeft dan nog geduurd tot PINKSTEREN voor dat het volle plan van God duidelijk werd. De wachtende discipelen beleefden het grote moment toen de ganse hemel over deze aarde werd uitgegoten. God vulde deze planeet met zichzelf. Gods Eigen Gerechtigheid, door het werk van Jezus en de uitstorting van de Helige Geest, overwon Hij de vloed van zonde die over de aarde bewoog en de levens van iedere man en vrouw en kind beheerste.

Eenvoudige mensen zoals u ontvingen Gods Genade en hun levens veranderden vanaf dat moment.

Het kan ook voor u !

 

 

Glorie aan God in de hoge! Vrede op aarde en welbehagen onder mensen!

 

Ik wens je alvast van harte Gods Zegen toe en een zalig en vredevol kerstfeest.

 

 

The Reminder

         Word vervolgd

16-12-2007 om 10:36 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.II:Kerstmis, Gods antwoord voor de mensheid

II

 

Kerstmis, Gods antwoord voor de mensheid ?

 

En God besloot mens te worden en zo zouden wij Hem beter leren kennen !

 

         2000 jaar geleden, zo lezen wij in het evangelie naar Lucas hoofdstuk 1, wordt er een belangrijke geboorte aangekondigd onder het Joods volk. Een gewone vrouw, Maria, wordt door God uitverkoren en zij wordt op bovennatuurlijke wijze zwanger. Zij zal Gods Zoon baren. Jezus!

 

In Lucas 2 lezen we:

 

10  En de engel zeide tot hen: Weest niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die heel het volk zal ten deel vallen:

11  U is heden de Heiland geboren, namelijk Christus, de Here, in de stad van David.

12  En dit zij u het teken: Gij zult een kind vinden in doeken gewikkeld en liggende in een kribbe.

13  En plotseling was er bij de engel een grote hemelse legermacht, die God loofde, zeggende:

14  Ere zij God in den hoge, en vrede op aarde bij mensen des welbehagens.

 

KERSTMIS, HALLELUJA

 

Glorie aan God! De oorlog is voorbij. Dit zijn niet de woorden die in u op komen als u aan kerstmis denkt. Normaal zou dit wel moeten, want dit zijn nochtans de woorden die kenmerkend waren voor de eerste kerstdag. Dit was de boodschap die de engel des Heren in de hemel er toe bewoog in volle feestvreugde uit te barsten en om de verbijsterde schaapsherders naar een stal in Bethlehem te zenden.

Toegegeven, je hebt deze woorden zeker nog niet op een kerstkaart zien staan of er een koor over horen zingen. Maar de boodschap is nochtans gegeven in de woorden die we allemaal kennen.

 

 Lucas 2:14:

“vrede op aarde onder de mensen in wie Hij welbehagen heeft!”

 

In tegenstelling tot het populaire geloof, is deze zin niet de heilige vrede slagzin die mensen er moet toe bewegen om te stoppen met strijden en beter met elkaar om te gaan. Het is niet zomaar een promotie in welbehagen tussen mensen. De engelen die deze woorden aankondigden spraken over iets van veel grotere betekenis, zij verkondigden welbehagen onder mensen. Zij verklaarden een eind van het conflict tussen hemel en aarde, een conflict dat al 4000 jaar woedde. ( een uitweg voor het gevaar)

Eigenlijk verklaarden zij dat de geestelijke oorlog voorbij was! God heeft zijn

Vredeoffer gezonden naar de aarde. Hij heeft Zijn Goede Wil getoond onder de mensen.

Deze woorden zijn zo overweldigend en toch zo mis begrepen door de wereld en zelfs zij die gelovig zijn hebben het niet gans begrepen. Zij zouden anders niet zo stil in de kerk zitten met gevouwen handen en zingen over; “ Stille nacht, heilige nacht……”

De engel des Heren was zo enthousiast en kon nauwelijks zijn boodschap kwijt aan de herders….

 

 

 

Toen barste er door de andere engelen een lofprijs aan God los!

 

Dit doet mij denken aan einde van de oorlog in 1945. Ik heb dit zelf niet meegemaakt,maar in de reportages hierover hoor ik dat toen het einde van deze verwoestende oorlog ondertekend werd de mensen overal in vreugde over de straten liepen, op horens begonnen te blazen en uitschreeuwden:”De oorlog is voorbij! De oorlog is voorbij! De oorlog is voorbij “

 

Dit is exact wat de engelen deden toen zij de geboorte van Jezus verkondigden. De

meeste mensen realiseren zich dit niet. Wist u dat er een oorlog was tussen hemel en aarde? En diegene die het wel weten denken dat deze oorlog nog steeds bezig is en dat God nog steeds boos is op hen. Sommigen zijn zoals krijgs-gevangenen, opgesloten achter tralies van ongerechtigheid en die gevangen zijn in hun zonden, omdat zij nog niet gehoord hebben dat de vijand overwonnen is.

 

Het gevaar is weg

 

Sinds deze wonderbaarlijke geboorte is de wereld totaal veranderd.

Het toenmalige Jeruzalem lag volledig overhoop. De kinderen tot 2 jaar moesten ter dood gebracht worden. De familie van Jezus moesten zelfs vluchten naar Egypte.

 

In het boek van Jesaja 9, 700 jaar voor Chr. lezen we over de voorspelling van deze geboorte.

 

6  Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.

7  Groot zal de heerschappij zijn en eindeloos de vrede op de troon van David en over zijn koninkrijk, doordat hij het sticht en grondvest met recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid. De ijver van de HERE der heerscharen zal dit doen.

 

In Matheus 1 lezen we:

 

21  En zij zal een Zoon baren, en gij zult Zijn naam heten JEZUS; want Hij zal Zijn volk zalig maken van hun zonden.

22  En dit alles is geschied, opdat vervuld zou worden, hetgeen van den Heere gesproken is, door den profeet, zeggende:

23  Ziet, de maagd zal zwanger worden, en een Zoon baren, en gij zult Zijn naam heten Emmanuël; hetwelk is, overgezet zijnde, God met ons.

 

Dit Kindje dat geboren is zal Jezus heten. Maar Zijn naam is ook Emmanuël en dit betekend: God met ons…

 

De Here der heerscharen, de Schepper van Hemel en Aarde, onze Schepper, is mens geworden en toch is Hij God gebleven. Deze Jezus heeft ook de naam van VREDEVORST en zijn Koninkrijk zal zijn in eeuwigheid.

 

God, mens geworden, iemand van ons in de persoon van Jezus Christus…

 

God heeft het initiatief genomen. De Heer heeft besloten om Vrede te brengen op aarde, een eeuwig durende vrede. Hij zal ons vertellen door Jezus Christus welk gevaar er is hoe wij hier aan kunnen ontsnappen. Hij zal ons vertellen hoe u en ik VREDE kunnen hebben met GOD.

 

         Sinds de geboorte van Jezus, tot de dag van vandaag, is er nog steeds geen vrede in de wereld en Jeruzalem is nog steeds in oorlog omwille van de Christus.

 

De herdenking aan de geboorte van Jezus Christus is vandaag ook vervallen tot een commercieel gebeuren met kerstbomen en kerstballen en overdreven dure geschenken om een sfeer te scheppen van vrede. Sommige mensen verlangen die dag ook naar sneeuw, iedereen koopt nieuwe kleren en de huizen ruiken lekker naar overdreven maaltijden die klaar gemaakt worden om vrienden en familie te behagen.

En de volgende dag ………

Kerstmis is een emotioneel gebeuren geworden. Jezus is steeds dat “kindje” gebleven bij de meeste mensen.

Maar God, Zijn Hemelse Vader, heeft een plan dat bij geen mens is opgekomen.

 

Ik wens je alvast van harte Gods Zegen toe en een zalig kerstfeest

 

 

The Reminder

Word vervolgd

14-12-2007 om 10:04 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I: Kerstmis, Gods Liefde voor de mensheid

I

 

Kerstmis, Gods Liefde voor de mensheid ?

 

Een klein verhaaltje

 

Een man, die veel van de natuur hield, wandelt iedere dag door de bossen met veel groen en geniet hier van. De plantengroei en de talrijke herten en reeën en vogels en insecten verwonderen hem telkens weer.

         Bij zijn dagelijkse uitstappen ziet hij opeens een grote mierenhoop. Hij ziet deze kleine nietige diertjes werken en bezig zijn om hun koningin te dienen. Telkens weer is deze man verwonderd over de inzet van deze mieren en hij brengt dan ook iedere dag meer tijd door op deze plek.

Op een dag verneemt hij via de krant dat er dwars door dit bos en op de plaats van de mierenhoop een nieuwe autobaan zal komen. De natuur zal moeten wijken voor de eigenzinnigheid van enkele mensen en hij realiseert zich het grote gevaar voor de mierenhoop die hij is gaan koesteren. Hij gaat ter plaatse en bedenkt een plan om deze mieren te redden. Zal ik een schop gaan halen en deze mierenhoop verplaatsen overweegt hij. Maar dit is geen goed idee en onuitvoerbaar. Kon ik deze beestjes toch maar duidelijk maken dat zij naar een andere plaats moeten vertrekken, want de werken in het bos zijn een groot gevaar en de mieren zullen vernietigd worden.

Er is eigenlijk maar één oplossing voor dit probleem.

Indien hij zelf een mier zou worden, dan konden ze omgang met hem hebben, dan zou hij iemand van hun zijn. En als hij dan nog eens zijn mens-zijn zou behouden, kon hij hun uit leggen welk gevaar er aan kwam en zou hij deze hopeloze mieren kunnen redden!

 

De werkelijkheid

Ongeveer 6000 jaar geleden heeft God de mens in deze wereld geschapen. In het begin leeft deze mens, in de hof van Eden. Adam en Eva leefden in harmonie met hun Schepper en zij hadden heerschappij over de hof.

Adam en Eva hoefden zich alleen maar te vermenigvuldigen en hun heerschappij uit te breiden over de ganse aarde. Vrede en vreugde, en Eeuwig leven!!

De Bijbel leert ons dat Adam en Eva besloten om God, die dagelijks in de Hof van Eden met hun praatte, ongehoorzaam te zijn en gaven hierdoor hun heerschappij over de aarde aan satan, die een leugenaar en bedrieger is.

Deze ongehoorzaamheid wordt door God zonde genoemd. De mens heeft vrijwillig de leugen geloofd en is sindsdien een zondaar. Adam en Eva besloten met hun vrije wil om hun schepper de rug toe te keren en hun eigen leven te leiden.

De Bijbel leert dat zonden scheiding maken tussen God en de mens. Hierdoor is ook de echte vrede en vreugde zoals God die bedoeld heeft weg en bestaat er ook geen harmonie meer met de Schepper van alle dingen.

 

De geschiedenis van het Joods volk leert ons dat God in al Zijn Liefde altijd een uitweg aan biedt om weer met Hem in contact te komen. Het offeren van dieren en het slachten van lammeren was voor God een middel om de mensen weer met zich te verzoenen. Het bloed van deze dieren was hier zeer belangrijk.(later meer hierover)

Het Joodse volk kon ook aan de rest van de wereld laten zien dat God iets belangrijk te vertellen had. Het houden van zeven Joodse feesten was het middel daartoe. (Later meer hierover)

Deze Israëlieten, zo laat Gods Woord ons zien, besloten iedere keer weer om op hun eigen inzichten te vertrouwen in plaats van op hun Heer. Via talrijke profeten heeft God geprobeerd dit unieke volk van Zijn Liefde te overtuigen. Tevergeefs!

Vanaf 400 jaar voor onze jaartelling spreekt God niet meer tot zijn Volk via Zijn profeten.

         De mensen werken en zijn met zichzelf bezig en de verloedering neemt toe en de moraal neemt af, haat –oorlogen- ziekten – ongeloof - onvrede… enz.…

De satan, die de heerschappij heeft, zal de mensen, door zijn leugens en bedriegerijen, proberen te beletten om zich met God te verzoenen. Als mieren, hopeloos?

 

We zien vandaag dat er nog niets veranderd is. De mensen zoeken allerlei manieren om bij God te komen en verwarren de Schepper van hemel en aarde met andere goden die er geen zijn. Anderen proberen in Zijn Hemel te geraken door goede werken te doen en weer anderen laten zichzelf met bommen ontploffen voor een hopeloos doel. Anderen weer moeten op bedevaart gaan voor vergeving van hun zonden.

 

Op het einde van de tweede wereldoorlog hadden de naties afgesproken om de tijd van vrede in te gaan. Er zou nooit meer oorlog zijn. Sinds die dag heeft de wereld nog geen dag zonder oorlog beleefd en is de vrede verder zoek dan ooit. Dan hebben we nog niet over sociale conflicten en de stukgeslagen huwelijken en kindermishandeling en… en….

Op weg naar Vrede loopt de mensheid verloren en is niet in staat vrede te bewerken.

 

God in al Zijn Liefde…….Hoe kan Ik met de mensen spreken? Hoe kan Ik ze weer met Mij verzoenen?

 

Als Ik nu eens mens werd, dan kan Ik omgang met de mensen hebben? Dan ben Ik iemand als hun, dan luisteren ze misschien naar Mij?

 

2000 jaar geleden, zo lezen wij in het evangelie naar Lucas hoofdstuk 1, wordt er een belangrijke geboorte aangekondigd onder het Joods volk. Een gewone vrouw, Maria, wordt door God uitverkoren en zij wordt op bovennatuurlijke wijze zwanger. Zij zal Gods Zoon baren. Jezus!

 

KERSTMIS, HALLELUJA

 

Ik wens je alvast van harte Gods Zegen toe en een zalig kerstfeest.

 

 

                                                                                                                 The Reminder
Word vervolg

13-12-2007 om 19:19 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMIS, ook u kunt vrij zijn

KERSTMIS

Hallo beste Bijbelvriend(in),

 

Ik wil graag een paar overdenkingen delen in verband met Kerstmis. Niet alleen over deze toch wel bijzondere dag, maar ook over het Christen zijn in dit leven. Als we spreken over “Bijbels geïnspireerd” dan hebben we het over het Woord van God en dat is Jezus Christus.

Het is de geboorte van deze Jezus die de mensen over de ganse wereld herdenken op 25 december. Althans, dit zou het moeten zijn. Deze feestdag werd de eerste keer in de Roomse kerk gevierd in 381 n.Chr en was een antwoord op verschillende heidense feesten en afgodendienst van die tijd.

Het kerstfeest werd door de eerste Christenen niet gevierd.

(Hieronder volgt een korte samenvatting ons kerstfeest, wat het niet is:

De Germanen vierden rond 25 december de midwinter- of joelfeesten. Feesten van dankbaarheid voor wat geweest was en hoop voor wat nog komen moest. Ze duurden 13 dagen en 12 nachten (van 24 december tot 6 januari) en sloten direct aan op de grote slachttijd. Er werd niet gewerkt, maar wel enorm veel gegeten, gedronken en lawaai gemaakt. Het lawaai was bedoeld om de geesten die tegen het einde van het jaar tevoorschijn komen te verjagen.(vuurwerk)

Er brandden voortdurend enorme vreugdevuren waarop brandoffers werden gebracht aan de goden, godinnen, schimmen en doden. Alles werd versierd met groenblijvende takken en twijgen, die gezien werden als symbool van vruchtbaarheid en verjager van heksen, geesten en ziekte.(kerstbomen)

Niet alleen de Germanen kenden deze midwinterfeesten en symboliek, ook Romeinen, Egyptenaren en nog veel meer volken vierden in de winter dit 'feest van het licht.' 

Pas in 381 kwam het Christelijke element om de hoek kijken: men koos 25 december als geboortedag van Christus. Voor 381 werd alleen Zijn kruisiging, besnijdenis en wederopstanding herdacht en gevierd. Het heidense 'feest van het licht' versmolt vervolgens met het Christelijke 'feest van de vrede'. De kerk maakte op deze manier handig gebruik van de enorme populariteit van de joelfeesten. )

Hier kan en zal natuurlijk nog veel aan toegevoegd kunnen worden. Het is niet mijn bedoeling te vertellen wat kerstmis niet, maar WAT HET WEL IS.

 

31 jaar geleden, ik was toen 27 jaar, heeft mijn buurman het evangelie naar mij gebracht. Dit heeft mij ganse leven, en dat van mijn familie, veranderd en ons kerstfeest van 1976 was dan ook een heel speciale beleving en is dat nog steeds.

Ik zal proberen zo getrouw mogelijk mijn getuigenis te geven. Jezus staat hierin centraal en dus natuurlijk ook de Bijbel. Al deze jaren is dit niet veranderd, want zonder mijn Heer is mijn leven doelloos.

Je zult zelf ook merken dat zonder Jezus ook jouw kerst… mis is!

 

Overzicht:

 

1)      Kerstmis, Gods Liefde voor de mensheid?

2)     Kerstmis, Gods Antwoord voor de mensheid?

3)     Kerstmis, Gods totale oplossing voor de mensheid?

4)     Kerstmis, ook voor jou een nieuw begin?

5)     Kerstmis, maak vrede met God!

 

 

Ik wens je alvast van harte Gods Zegen toe

The Reminder

Word vervolgd

12-12-2007 om 16:09 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is de Hof van Eden...... in u ?

De Bijbel zit vol met levenswijsheden, dat kunnen we zeker niet ontkennen.

De principes van het Woord van God, als ze goed verstaan worden, kunnen u een gans andere visie geven op het leven en uw leven in het bijzonder. De Bijbel leert ons zeer duidelijk, als enige echte bron, wie we zijn – wat we hier doen – en wat de bedoeling is van ons leven hier op aarde. Er is een grote belofte in de Bijbel opgeschreven en deze was voor mij de drijfveer op echt op zoek te gaan.

 

Deuterenomium 4:29

 

En dan zult gij daar de HERE, uw God, zoeken en Hem vinden, wanneer gij naar Hem

vraagt met uw ganse hart en met uw ganse ziel.

 

En op een andere plaats staat dan weer:

“ Wie zoekt die vindt, wie klopt hem zal opengedaan worden…..”

 

De waarheid zoeken is niet eenvoudig, want dan moet je ook eerlijk zijn met u zelf.

Wij hebben dikwijls zelf een idee hoe de waarheid er moet uit zien, omdat dat beter past in onze manier van leven. Ik heb dan ook vele vooroordelen op zij moeten zetten, en ik heb ook moeten toegeven dat mijn manier van denken niet altijd correct was. De Bijbel lezen was dan voor mij, en nog steeds, een bron van inspiratie en het ontdekken van nieuwe dingen, die mijn leven uiteindelijke een volledig nieuwe wending hebben gegeven. Ik leef nu in vrede met God en met de mensen rondom mij. Soms wordt ik gekwetst of bestolen en dan vergeef ik.

Ik heb geleerd en ondervond dat God van mij houdt en dat Zijn liefde voor alle mensen op deze aarde in Christus Jezus zijn uitgegoten. Door Jezus als mijn Verlosser en Heiland aan te nemen ben ik een kind van God geworden en ben ik verzoend met mijn hemels Vader. Dit gaf mij een grote rust en vrede en eindelijk kon ik ten volle leven;

 

1 Johannes 5: 11-12

 

En dit is de getuigenis, namelijk dat ons God het eeuwige leven gegeven heeft; en

ditzelve leven is in Zijn Zoon.

Die den Zoon heeft, die heeft het leven; die den Zoon van God niet heeft, die heeft het

leven niet.

 

Indien u dit vers leest, en u deze woorden toeeigent, dan wordt dit van u. Jezus, is gekomen om de verloren mensheid te redden end dat doet Hij nog steeds. Jezus leeft en wordt zichtbaar in de kinderen van God.

 

 

 

De Hof van Eden….. in U !!!!!

 

Als je met gelovigen samen komt of met hen spreekt dan zul je telkens weer een bepaald woord horen zeggen, en het is een goed woord. Het is een Bijbels Woord, dat echter niet volledig begrepen wordt en daarom maar in zijn enge betekenis wordt uitgesproken.

Dit woord is : Zegening

 

De meeste van ons denken dat dit woord eenvoudig verwijst naar iets dat God ons geeft, een geschenk dat Hij verleent. Maar de Zegening van God gaat veel verder dan dat.

Het Woord bevat niet allen maar Zijn geschenk, maar ook de scheppende kracht daarachter.

Het spreekt niet alleen over wat we gekregen hebben maar ook over wat we zijn en de reden waarvoor God ons gezalfd heeft.

 

Indien u een wedergeboren kind van God bent, dan omvat de Zegen uw identiteit, uw bekwaamheid en uw roeping.

Zulk een uitspraak klink misschien overdreven, en het zal ook zo zijn indien we het woord Zegen blijven gebruiken als gewoonlijk: als een geïsoleerd handelen van God goedheid in sommige gebieden van uw leven.

 

Hier spreek ik niet over zo een zegen. Ik spreek hier over “DE ZEGEN” en dat is een veel groter ding.

 

Een Dramatisch Moment in de Goddelijke geschiedenis

 

Om een volledig beeld te krijgen van “De Zegen” moeten we het originele zoeken en dat vinden we in de Bijbel, in het eerste hoofdstuk van Genesis. Hier vinden we naar mijn mening één van de dramatische momenten in de Goddelijke geschiedenis, hier verschijnt voor het eerst “ DE ZEGEN”

 

In zes dagen brengt God, door te spreken, de aarde in zijn leefbare toestand. Hij zei; “ Er zij Licht….” En er was licht. Hij spreekt, en de zon, maan, sterren en de zee worden op hun plaats gezet. De planten, dieren en zeeleven zijn allen voortgekomen door Gods Woord.

Alles is klaargemaakt voor Zijn belangrijkste schepping…

 

Genesis 1:26

 

En God zeide:” Laat Ons mensen maken naar ons beeld, als onze gelijkenis, opdat zij

heersen over de vissen der zee en over het gevogelte des hemels en over het vee en

over de gehele aarde en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt.”

 

Ik geloof dat er op dat moment een grote stilte over het universum viel en dat de engelen vol verwachting waren om te zien wie dit – als onze gelijkenis- wezen wel zou zijn. Wie was dit wezen dat “ MAN” genoemd werd en die autoriteit had over de aarde. Waar zou deze schepping op lijken? Welke soort van macht zou hij bezitten? Wat zou God hem te doen geven?

Al deze antwoorden vinden we in de volgende verzen

 

Genesis 1:27-28

 

En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hem; man en vrouw

schiep Hij hen.

En God zegende hen en God zeide: Weest vruchtbaar en wordt talrijk; vervult

de aarde en onderwerpt haar, heerst over de vissen der zee en over het gevogelte des

hemels en over al het gedierte, dat op de aarde kruipt.

 

De eerste woorden die Adam hoorde

 

Met deze woorden verleende God aan Adam en Eva “DE ZEGEN” en zo aan de ganse mensheid.

 

1)         Hij vertelde hen wie ze waren, namelijk “ Koninklijke heersers over de aarde, geschapen naar Gods beeld en gelijkenis.

2)         Hij vertelde hen wat ze moesten doen, namelijk: “ overal op aarde zijn,de aarde vervullen; haar onderwerpen en haar in overeenstemming brengen met de perfecte wil van God.

3)         Hij gaf hun ook de kracht, macht op deze opdracht uit te voeren.

 

Zegenen betekend heel eenvoudig “macht geven”.

Dus de eerste woorden die Adam te horen kreeg van God, waren dat Hij hem machtigde om met goddelijke en scheppende bekwaamheid te heersen over de aarde en om van deze een perfecte afspiegeling te maken van Gods hoogste wil.

 

Hoe wist Adam wat de perfecte wil van God was? Hij hoefde alleen maar rond zich te kijken. Hij leefde in De Hof van Eden- een plaats door God geschapen en op orde gezet. Deze Hof was een demonstratie van Gods plan voor deze planeet. Het was een prototype van hoe het geheel moest worden.

 

De opdracht van Adam was om de hem van God gegeven autoriteit uit te oefenen om deze Hof uit te breiden zodat ze de ganse aarde zou omringen.

Daar diende de “ZEGEN” voor. Ze voorzag Adam van de macht om Gods werk verder te zetten die begonnen was met de schepping. Hij werd uitgerust met goddelijke bronnen die hij nodig had om Gods voorbeeld te volgen, door als gezalfde woorden van geloof te spreken en zo de gans aarde te transformeren in een vruchtbare Hof van Eden.

 

Met andere woorden, gaf de “ZEGEN” hem macht om een “ZEGEN” te zijn,waar hij ook heen ging. De Hof van Eden was letterlijk in Adam.

 

 

De God die Nooit Ophoud

 

Natuurlijk weten we allen dat Adam en Eva in de fout ging. In plaats van de “ZEGEN” te leven die hun gegeven was en zo een “ZEGEN” te worden voor de ganse aarde, werden zij van God losgekoppeld door hun ongehoorzaamheid. Zij bogen hun knieën voor de duivel en zo kreeg deze toegang tot Gods gegeven autoriteit.

Door zo te handelen werd de hele overeenkomst verdraaid. De “ZEGEN” werd omgedraaid in een “VLOEK”. In plaats dat de aarde welvarend was onder hun toezicht, keerde de aarde zich nu tegen hen en werd hun vijand. In plaats van tegen de aarde te spreken en zo te heersen als koningen moesten ze nu de aarde bewerken als slaven. Adam had eens genoeg macht om de ganse aarde te onderwerpen en te “ZEGENEN”; na de zonde veranderde het beeld en kon hij nauwelijks een leven leiden in zijn eigen tuin.

 

Maar God gaf nooit Zijn origineel plan op. Hij doet dit nooit. Er is geen verandering of schaduw van verandering in Hem. Als Hij zegt iets te doen, dan blijft Hij erbij totdat het volbracht is.

 

We moeten ons dan ook niet verwonderen dat als een paar bladzijden verder lezen in de Bijbel, dat God de “ZEGEN” , die Adam wegwierp, opnieuw bevestigd. Hij geeft de “ZEGEN” aan een man die bereidt is Hem te gehoorzamen en die in een verbond treedt met Hem. Deze man is Abram.

 

Genesis 12:1-3

 

De HERE nu zeide tot Abram: Ga uit uw land en uit uw maagschap en uit uws vaders huis

naar het land, dat Ik u wijzen zal;

Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken, en gij zult

tot een zegen zijn.

Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt zal Ik vervloeken, en met u zullen alle

geslachten des aardbodems gezegend worden.

 

 

Van Generatie tot Generatie

 

Hier bestaat geen twijfel over. Dit was niet zo maar een “Zegen” die God aan Abram

aanbood,  het was “DE ZEGEN” – dezelfde die aan Adam was gegeven , dezelfde goddelijke

bekwaamheid en scheppende zalving die goedheid en welvaart veroorzaakte waar Adam ook

heen ging. En opnieuw, zoals in Genesis 1, geeft God de macht aan een man om de ganse

aarde te zegenen.

 

Abram reageert anders op de “ZEGEN” dan Adam. Hij verkwist deze niet. Hij ontving de “zegen” met respect en begint er mee te handelen in geloof. Hij verteld het aan zijn kinderen en laat de zegen op hen overgaan.

Wat is het resultaat. Op Eden gelijkende condities beginnen te bloeien in Abram’s leven. Juist zoals God in de avond koelte met Adam kwam spreken, zo bezoekt Hij nu Abram en spreekt met hem. Hun vriendschap wordt zo groot dat God hem nu Abraham noemt, Zijn vriend.

 

Abrahams fysieke lichaam begon de condities van Hof te weerspiegelen. De “ZEGEN” vernieuwde hem en zijn eens onvruchtbare vrouw zodanig dat ze een zoon kregen toen Sara 90 jaar oud was en hij 100 jaar .

De materiele overvloed, die eigen was aan de Hof van Eden, begon in Abrahams leven ook zichtbaar te worden. Hij werd rijk in veestapel, zilver en goud. Overal waar hij heenging had hij welstand.

Door de “ZEGEN” leerde Abraham en zijn huishouden dingen te doen die zij van tevoren niet konden doen. Abrahams dienstknechten werden militaire experts, en overwonnen een vreemd leger dat hun aanviel, met maar 318 dienstknechten.

Dit zijn enkele voorbeelden van de zegen in Abrahams leven, een zegen die niet stopte. Deze zegen ging verder in het leven van zijn afstammelingen zoals door God belooft.

 

Genesis 17:7

 

Ik zal mijn verbond oprichten tussen Mij en u en uw nageslacht in hun geslachten, tot

een eeuwig verbond, om u en uw nageslacht tot een God te zijn.

 

Door deze beloften kunnen we de “zegen” volgen door generatie heen, opgeschreven in de bladzijden van de Bijbel.

We kunnen de resultaten van deze “zegen” zien in het leven van zijn kleinzoon Jacob, die welgesteld werd tegen allen verwachtingen in. Zelfs als de mensen hem probeerde te bedriegen werd Jacob rijker en zijn huisgezin werd ook zeer groot.

De zoon van Jacob, Jozef, ervoer dezelfde welstand in zijn leven en ging zelfs door meer moeilijkheden. Toen zijn broers hem bijvoorbeeld verkochten als slaaf, werd hij door de zegen gemachtigd om opzichter te worden over een ganse natie. Later toen hij door toedoen van een overspelige vrouw in de gevangenis belande, bracht de zegen hem in de positie als rechterhand van de farao en van eerste minster over het ganse land Egypte.

 

Wie is het zaad van Abraham ?

 

Na dat Jozef gestorven was, werd de betekenis van het woord “zegen” minder en de afstammelingen van Abraham kwamen zelfs terecht in 400 jaar slavernij in Egypte. Als we onze aandacht van God wegtrekken dat vervallen we in andere niet belangrijke zaken.

Maar God – die nooit ophoud – liet een man opstaan met de naam Mozes, bracht nieuwe openbaring in zijn leven, en liet een ganse Natie van Israëlieten in de “ZEGEN” van Abraham wandelen.

Het was de “zegen” die de rode zee voor hen spitste. Het was de “zegen” die hen beschermde en leidde gedurende 40 jaar in de wildernis. Het was de “zegen” die de muren van Jericho deed instorten en de Israëlieten in het Beloofde Land deed binnen gaan. Het was de “zegen” die Samson de kracht gaf om duizend Filistijnen te verslaan en die David de moed en de genade gaf om de reus Goliath te doden, en het was deze “zegen” die Daniël beschermde voor de verscheurende leeuwen in de leeuwenkuil.

Al deze mensen genoten van de voordelen die de “Zegening van Abraham” bewerkte. Omdat God beloofd had de “ZEGEN” te geven aan Abraham zelf en aan zijn zaad.

 

Maar zul je zeggen: “Ik ben toch geen Jood”, dus wat betekend dit voor mij ?

Als je een gelovige bent, heeft dit alles met u te doen.

 

Galaten 3:16

 

Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn

zaden, in het meervoud, maar in het enkelvoud: en aan uw zaad, dat wil zeggen:

aan Christus.

 

Toen God met Abraham sprak, was Hij direct tegen Jezus aan het spreken. Hij gaf aan Jezus, door Abraham, de “ZEGEN” die oorspronkelijk bestemd was voor Adam. Dit is reden dat Jezus de laatste Adam wordt genoemd.

 

1 Korintiërs 15:45

 

Aldus staat er ook geschreven: de eerste mens, Adam, werd een levende ziel; de laatste

Adam een levendmakende geest.

 

Hij was de ware opvolger van die “ZEGEN”. Zijn ganse aarde bediening was daar een voorbeeld van. Waar Hij ging, bracht Hij zegen. Als zieke mensen bij Hem kwamen, werden ze genezen. Hij bracht de opdracht die aan Adam gegeven was naar buiten. Hij gebruikte de kracht van “ZEGEN” in Hem om het Koninkrijk Gods uit te breiden en reproduceerde Gods perfecte wil zoals het bedoeld was in de Hof van Eden.

*          Er was geen ziekte in de Hof van Eden, zo is genezing een deel van de zegen, en Jezus genas bij iedere gelegenheid.

*          Er was geen armoede of honger in de Hof van Eden, zo is dan welvaart een deel van de zegen. Daarom dat Jezus de broden en vissen vermenigvuldigde voor de hongerige massa, die kwamen om naar Hem te horen.

*          Er was geen Vernietigend weer in de Hof van Eden, dus toe een storm alles dreigde stuk te maken, sprak Jezus en de zee werd stil.

 

 

Het is onze en uw Erfenis

 

Maar Jezus stopte hier niet. Nadat Hij de kracht van de “ZEGEN” demonstreerde in Zijn Eigen leven, ging naar het kruis en betaalde de prijs voor de zonde van de ganse mensheid. Hij overwon het kruis, verrees uit de dood en nam de “ZEGEN” terug zodat u en ik ze nu kunnen erven.

 

Galaten 3:13-14,29

 

Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek der wet door voor ons een vloek te worden;

want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die aan het hout hangt.

Zo is de zegen van Abraham tot de heidenen gekomen in Jezus Christus, opdat wij de

belofte des Geestes ontvangen zouden door het geloof.

Indien gij nu van Christus zijt, dan zijt gij zaad van Abraham, en naar de belofte erfgenamen.

 

Realiseert u wat dit Schriftgedeelte wil zeggen. Wij hebben de macht van God gekregen om te scheppen, om beschikbaar te stellen en om alle noodzakelijke dingen te overwinnen die nodig zijn om de condities van de Hof van Eden zichtbaar te maken, niet alleen voor ons zelfs maar ook in de levens van anderen.

Dat is onze, uw erfenis! Wij zijn erfgenamen van alles wat God in de Hof van Eden gedaan heeft.

Onze taak is nu om mee te werken met God en deze Tuin uit te breiden en om ons deel te doen om de aarde te vullen met Zijn Zegen. Dit was Zijn wil voor de eerste Adam en vandaag is Zijn wil terug op zijn plaats door Jezus, de laatste Adam.

 

Onze aandacht moet niet gericht zijn op zegen, maar deze kan niet losgemaakt worden van Jezus. Hij is namelijk gekomen om deze te herstellen. Hij wandelde in deze “ZEGEN” en maakte ze beschikbaar voor anderen tijdens Zijn dienst op aarde…….. en dit is waar Hij ons voor riep, als Zijn discipelen, om in deze “zegen” te wandelen en beschikbaar te maken voor anderen in Zijn Naam.

 

Ik geloof dat vandaag de engelen opnieuw vol verwachting uitzien naar wat deze “ nieuwe schepping”, dit ras van wedergeboren mensen, met zijn gegeven autoriteit zal doen op deze aarde, in de Naam van Jezus. Zij wachten om bevelen te beantwoorden als we op deze aarde de werken van Jezus doen, en iedereen vertellen die wil luisteren dat Hij de prijs betaald heeft opdat wij, u en ik, de “ZEGEN” kunnen erven.

 

08-01-2007 om 18:30 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig en gelukkig nieuwjaar

Spreek er niet allen over – Maar schreeuw uw overwinning uit

Psalm 113:3"

 

“Vanwaar de zon opgaat tot waar zij ondergaat, zij de naam des HEREN geloofd."


 

Ik wens U allen een Gelukkig Nieuwjaar en dat al uw wensen in vervulling mogen gaan.  Ik weet dat wij allen, ook u, ieder jaar weer deze woorden uit spreken en dikwijls gebeurt er niets. Weet u, zonder God is deze wereld verloren en heeft u geen enkele toekomst. Met God, door Jezus Christus, wordt alles anders . Laat Hem toe in je leven en geef Hem de eer van alles dat Hij, Jezus Christus, door u doet. Alles zal veranderen

 

Loof en prijs God! Loof Hem als u opstaat. Loof Hem s’middags. Prijs Hem in de avond. Als je God nog nooit gelooft of geprezen hebt, begin er dan nu mee. Loof Hem voor vrede. Prijs Hem voor uw genezing en voor Golgotha. Prijs Hem voor de Naam Jezus.

Loof de Heer op weg naar uw werk en loof Hem als je weer naar huis gaat. Als er iets is dat de duivel niet kan verdragen is het de lofprijzing aan Jezus Christus, uit uw mond. Vanaf dat moment leeft u in de overwinning. Want Jezus heeft hem overwonnen.
Weet u, dat u in de hand God bent en dat niemand u daaruit roven kan. Als u Jezus als uw redder in uw leven hebt toegelaten, wordt je een kind van God en niemand kan u nog iets wegnemen.


Ik denk, dat voor u die dit leest en de andere hoofdstukken ook heeft gelezen, het nu tijd wordt om u in het Woord van God te verdiepen. Als u beloftes tegen komt, eigen ze u dan toe, want ze zijn voor u geschreven. God wil voor u een gelukkig leven.

 

Jozua 10:8

“Vrees niet voor hen, want Ik geef hen in uw macht, niemand van hen zal voor u

  standhouden.”

 

Bewaar Zijn Woorden in uw hart en overdenk ze dag en nacht. Het is nu het moment om die dingen uit te voeren waarvan u weet dat u ze doen moet. Het is nu de tijd om het gebed van Geloof te bidden.

Loop niet weg als er dingen beginnen te gebeuren die je niet fijn vindt, of als iemand kwaad op u is. Spreek er met God over en Hij zal u wijsheid geven om juist te handelen. Als de oplossing gekomen is, begin Hem dan te Loven en te prijzen in de naam van Jezus Christus en roep de overwinning uit.


Psalm 50:1-23

 

2007 kan uw jaar van overwinning worden. Ik wens u alvast veel succes

 

Ik hou van u

 

Rupa

 

Wordt vervolgt…….

31-12-2006 om 11:12 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REDDING : 5) Wandelen in geloof

Zeven sleutels voor het wandelen in geloof?

 

     Geloof was het middel, waardoor de mannen en vrouwen van vroeger een goede reputatie hadden bij God. Hoe leeft men door geloof wanneer men overvallen wordt door zowel moeilijkheden en beproevingen als de dagelijkse druk van het leven? Koning David van Israël ging door vele beproevingen moeilijkheden, voordat hij koning werd. Hij leerde hoe hij een diepe, persoonlijke relatie met God moest ontwikkelen en hoe hij met God kon wandelen in alle levensomstandigheden.

In Psalm 37 beschrijft David enkele lessen, die hij leerde over hoe hij met God moest wandelen, samengevat in zeven sleutels.

1)                Eerste sleutel

 Psalm 37: 1-2

"Wees niet afgunstig op de bedrijvers van ongerechtigheid, benijd niet wie onrecht plegen; want zij verdorren snel als het gras, en verwelken als het groene kruid".

 Afgunstig zijn is opgewonden, boos of verstoord worden. Hoe vaak zijn wij opgewonden en geërgerd geweest, omdat iemand anders er aan leek te ontkomen? Wandelen in geloof houdt in, vertrouwen dat God onze strijd vecht voor ons. Hij kan dat veel effectiever doen dan dat wij ooit kunnen!

2)                Tweede sleutel

 Psalm 37: 3

"Vertrouw op de HERE en doe het goede, woon in het land en betracht getrouwheid".

Vertrouwen hebben is vrijmoedigheid hebben. Wanneer wij ophouden met ons te concentreren op mensen en situaties, waarover wij geen zeggenschap hebben, kunnen wij ons concentreren op God en op Zijn macht. In Psalm 23 beschrijft David de Eeuwige als zijn "herder" - een term, die een grote rijkdom aan betekenis voor hem uitdrukt. Hij was een herder, als beschermer, verzorger en trooster en hij had absoluut vertrouwen in God om hem te helpen.

3)                Derde sleutel

 Psalm 37: 4

"Verlustig u in de HERE", "dan zal Hij u geven de wensen van uw hart".

 Wat heeft uw aandacht? Wist U, dat God vele kostbaarheden voor U in voorraad heeft, verpakt in Zijn woord, die wachten om ontdekt te worden? God wil, dat wij onze aandacht op Hem richten en op de dingen, die met Hem en Zijn grote Plan verbonden zijn. Ons regelmatig verheugen in de dingen van God is belangrijk om in staat te zijn te leven door geloof.

4)                Vierde sleutel

 Psalm 37: 5

"Wentel uw weg op de HERE en vertrouw op Hem, en Hij zal het maken".

 Vaak vinden wij het moeilijk om een zaak gewoon los te laten en het in Gods handen te geven. Wij nemen ons voor om het aan Hem over te geven en doen dit zelfs voor enkele ogenblikken, maar het snel weer terug. Wij worstelen met een zware last, omdat wij blijven proberen om de last zelf te dragen. Wij zullen nooit volledig een zaak aan God overdragen, tenzij wij ons onvermogen erkennen om onze eigen strijd te vechten en onze eigen noden het hoofd te bieden. God kan de lasten van ons leven met veel groter succes en gemak dragen, dan wij dat ooit kunnen!

5)                Vijfde sleutel

 Psalm 37: 7

"Wees stil voor de HERE en verbeid Hem".

Nadat wij iets aan God hebben overgedragen moeten wij leren te ontspannen en wachten op God in geloof totdat Hij doet hetgeen Hij zegt, dat Hij zal doen. Heeft U ooit opgemerkt, dat God niet te werk gaat op de tijdstabel, die U heeft opgemaakt? Het alternatief is om nerveus en geïrriteerd te worden, figuurlijk "heen en weer" lopen tot God doorkomt. Wanneer wij werkelijk kunnen leren om Gods wil te accepteren in plaats van onze eigen wil, kunnen wij uiteindelijk uitrusten en geduldig op God wachten.

6)                Zesde sleutel

 Psalm 37: 8

"Sta af van toorn en laat de grimmigheid varen".

 Soms maken wij ons zorgen over de houding en het gedrag van andere mensen. Wij kunnen niet in geloof wandelen, terwijl wij proberen onszelf te wreken en anderen betaald te zetten. Als wij toelaten, dat haat en / of wrok tegen anderen opgebouwd wordt, zijn wij geestelijk vergiftigd. Dergelijke houdingen halen ons weg van het wandelen met God en leiden ons naar de weg van eigenwijsheid. Als wij werkelijk in geloof wandelen vertrouwen wij, dat God de wereld in rechtvaardigheid oordeelt. Dit maakt ons vrij om los te komen van de pijnen en afwijzingen. Deze belangrijke, maar moeilijke zin houdt ons af van afgeleid te worden in onze pogingen om in geloof te leven.

7)                Zevende sleutel

 Psalm 37: 27

"Wijk van het kwade en doe het goede, dan zult gij voor altoos wonen".

Paulus verbindt ongeloof duidelijk met ongehoorzaamheid. Hebreeën 3 en 4  Net zoals ware gehoorzaamheid vanuit het hart een gevolg is van geloof, zo is ongehoorzaamheid een onvermijdelijk gevolg van niet geloven in God. Echt geloof leidt ons op de weg van gehoorzaamheid aan God en aan Zijn wet. Als U werkelijk Gods boodschap gelooft vanuit het diepste van Uw wezen, zal het Uw hele leven veranderen!

Hij heeft U waarlijk lief en heeft dit getoond door Jezus op deze wereld geboren te laten worden. Jezus, die volwassen moest worden, heeft persoonlijk uw pijnen en smarten en fouten en tekortkomingen en al Uw zonden op zich genomen en is in Uw plaats gestorven en Hij wil U verzoenen met God. Wilt U werkelijk vrede en rust in Uw leven, wilt U eindelijk die eenzaamheid overwinnen, spreek dan het “Gebed voor Redding” in geloof uit en U zult behouden zijn !!!

 

Ik hou van u

 

Rupa

 

Wordt vervolgt……..

30-12-2006 om 12:23 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REDDING: 4) Stappen om de doop in de Heilige Geest te ontvangen

Stappen om de doop in de Helige Geest te ontvangen


De sleutel tot de doop in de Heilige Geest is de verwachting dat de Heilige Geest u de woorden geeft om uit te spreken als u uw mond open doet om te spreken.

Het is niet wat u kan doen, maar veeleer wat de Heilige Geest door u wil doen.


1)               
Begrijp dat de Heilige Geest een gave is die op pinksterdag werd gegeven.


Handelingen.2:1-4

En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen.

En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en vulde het gehele huis, waar zij gezeten waren; en er vertoonden zich aan hen tongen als van vuur, die zich verdeelden, en het zette zich op ieder van hen; en zij werden allen vervuld met de heilige Geest en begonnen met andere tongen te spreken, zoals de Geest het hun gaf uit te spreken.


2)               
Realiseer u dat  gered zijn de enige nodige voorwaarde is om de Heilige Geest te ontvangen .


Handelingen. 2:38

En Petrus antwoordde hun: Bekeert u en een ieder van u late zich dopen op de naam van

Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, en gij zult de gave des Heiligen Geestes

ontvangen.


3)               
Weet dat handoplegging Bijbels is.


Handelingen. 8:17

Toen legden zij hun de handen op en zij ontvingen de Heilige Geest.


4)               
Verwacht dat u in tongen spreekt als men u handen oplegt.


Handelingen.19:6

En toen Paulus hun de handen oplegde, kwam de Heilige Geest over hen, en zij spraken

in tongen en profeteerden.


5)               
Schenk geen aandacht aan de angst of de valse leringen over het ontvangen van een valse geest.


Lucas 11: 11-13

Is er soms een vader onder u, die, als zijn zoon hem om een vis vraagt, hem voor een vis een

slang zal geven? Of als hij om een ei vraagt, hem een schorpioen zal geven? Indien dan gij, hoewel

gij slecht zijt, goede gaven weet te geven aan uw kinderen, hoeveel te meer zal uw Vader uit de

hemel de Heilige Geest geven aan hen, die Hem daarom bidden?

 


6)               
Open uw mond als een daad van geloof.


Romeinen 8:26

En evenzo komt de Geest onze zwakheid te hulp; want wij weten niet wat wij bidden zullen naar behoren,

maar de Geest zelf pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen.


Efeze 6:18

En bidt daarbij met aanhoudend bidden en smeken bij elke gelegenheid in de Geest,

daartoe wakende met alle volharding en smeking voor alle heiligen;


7)               
Ontvang de gave van het spreken in tongen in een sfeer van vrede.


1 Korintiërs 14:33

want God is geen God van wanorde, maar van vrede.


Ik hou van u

Rupa

Wordt vervolgt ....... 

 

29-12-2006 om 18:30 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REDDING : 3) Gebed voor Redding

Gebed voor Redding

 

Hemelse vader, ik kom tot u in de Naam van Jezus. Uw Woord zegt:

”Wie de Naam van de Heer aanroept zal behouden zijn “ Hand. 2:21.

Ik bid u Jezus, Kom in mijn hart en wees Heer in mijn leven.

In Rom.10:9-10 staat geschreven: “Als gij met uw mond belijdt dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, dan zal je gered zijn.”

Hemelse Vader, ik erken en belijdt dat ik een zondaar ben. Ik keer mij nu af van de zonde. Ik belijdt met mijn mond en geloof in mijn hart dat Jezus Heer is.

Ik geloof dat Jezus geleefd heeft, gestorven is en opgestaan is uit de doden om mij te redden. Ik ontvang mijn redding nu en al er bij hoort. Heer dank U dat U mij vandaag gered hebt. Ik bidt dit in de Naam van Jezus. Amen !!!

 

 

Indien u dit gebed hebt uitgesproken en Jezus als heer in uw leven hebt aanvaardt, dan heet ik u welkom in de familie van God.

Stuur mij een E_mail.

 

 

Ik hou van u

 

Rupa

 

Wordt vervolgt……

29-12-2006 om 17:10 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REDDING : 2) Zes stappen tot uw Redding

1.  Erken en geef toe dat u een zondaar bent.

 

Toen Adam in de Tuin van Eden zondigde, scheidde zijn zonde hem van God. Nu erven al zijn nakomelingen de vloek van zonde en dood.

Romeinen 5:12 – 14

“Daarom, gelijk door een mens de zonde de wereld is binnengekomen en door de zonde de dood, zo is

ook de dood tot alle mensen doorgegaan, omdat allen gezondigd hebben;

Want reeds voor de wet was er zonde in de wereld. Maar zonde wordt niet toegerekend, als er geen wet

is. Toch heeft de dood als koning geheerst van Adam tot Mozes, ook over hen, die niet gezondigd hadden

op een gelijke wijze als Adam overtrad, die een beeld is van de komende.”

Psalm 51:5

“Zie, in ongerechtigheid ben ik geboren, in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen.”

 

Elk menselijk wezen word als zondaar geboren, niet omdat zij iets verkeerd gedaan hebben, maar wegens de beslissing van Adam. Daarom moet u gered worden.

 

2.  Heb berouw van uw zonden.

 

Berouw of spijt hebben van uw zonden betekend eenvoudig dat u „ van mening of richting verandert, dat u een  verandering van hart hebt.“ Het houdt in dat u een draai van 180 graden maakt, weg van de  zonde, en een leven gaat leiden dat God tevreden stelt. Berouw hebben betekent niet zomaar „Sorry.“ zeggen. Het is een besluit om vergiffenis van uw zonden te vragen en om van uw ongerechtigheid gereinigd te worden.

1 John 1:9

“indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te

reinigen van alle ongerechtigheid.”

 

3.  Belijdt dat Jezus uw Heer en Redder is.

 

Belijden is een mondelinge verklaring dat Jezus het uiteindelijke gezag over uw leven heeft. U moet luid uit spreken dat hij uw Heer is en dat u gelooft dat Hij leefde, stierf en uit de doden is verrezen voor de vergeving van uw zonden.

 

4.  Wordt gedoopt in water.

 

Gedoopt worden in water is een symbolische daad en laat zien dat u gestorven bent,begraven en opgestaan uit de dood. Aangezien Hij gedoopt werd  moet u ook gedoopt worden.

Matheus 3:13

“Toen kwam Jezus uit Galilea naar de Jordaan tot Johannes, om Zich door hem te laten dopen.”

 

In het water ondergedompeld worden betekend de dood van uw vroegere levensstijl en weer uit het water komen is een beeld van uw wedergeboorte, en het begin van uw nieuw leven in Christus

Romeinen 6:3 – 11

“Of weet gij niet, dat wij allen, die in Christus Jezus gedoopt zijn, in zijn dood gedoopt zijn?

Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood, opdat, gelijk Christus uit de doden opgewekt is

door de majesteit des Vaders, zo ook wij in nieuwheid des levens zouden wandelen.

Want indien wij samengegroeid zijn met hetgeen gelijk is aan zijn dood, zullen wij het ook zijn met

hetgeen gelijk is aan zijn opstanding;dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat

aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden

zijn;want wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde.

Indien wij dan met Christus gestorven zijn, geloven wij, dat wij ook met Hem zullen leven,

daar wij weten, dat Christus, nu Hij uit de doden is opgewekt, niet meer sterft: de dood voert geen

heerschappij meer over Hem. Want wat zijn dood betreft, is Hij voor de zonde eens voor altijd gestorven;

wat zijn leven betreft, leeft Hij voor God. Zo moet het ook voor u vaststaan, dat gij wel dood zijt voor de

zonde, maar levend voor God in Christus Jezus.”

 

 

5.  Ontvang de doop in de Heilige Geest.

 

Wanneer u opnieuw geboren wordt, komt de Heilige Geest in uw hart leven om uw Leraar, Trooster en Gids te zijn voor het leven op deze aarde.

 

John 14:16 - 17, 23, 26

“En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn,

de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet; maar

gij kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn.

Jezus antwoordde en zeide tot hem: Indien iemand Mij liefheeft, zal hij mijn woord bewaren en mijn

Vader zal hem liefhebben en Wij zullen tot hem komen en bij hem wonen.

maar de Trooster, de Heilige Geest, die de Vader zenden zal in mijn naam, die zal u alles leren en u te

binnen brengen al wat Ik u gezegd heb.”

 

Wanneer u gedoopt wordt in de Heilige Geest ontvangt u de zalving –de kracht van God- dat het juk verbreekt. Als u in tongen spreekt, een onbekende geestelijke taal, wordt dit duidelijk zichtbaar.

 

Luke 24:49

“En zie, Ik doe de belofte mijns Vaders op u komen. Maar gij moet in de stad blijven, totdat gij bekleed

wordt met kracht uit den hoge.”

 

Handelingen 1:4-8

En terwijl Hij met hen aanzat, gebood Hij hun Jeruzalem niet te verlaten, maar te blijven wachten op de

belofte van de Vader, die gij zeide Hij van Mij gehoord hebt. Want Johannes doopte met water, maar gij

zult met de heilige Geest gedoopt worden, niet vele dagen na deze.

Zij dan, die daar bijeengekomen waren, vroegen Hem en zeiden: Here, herstelt Gij in deze tijd het

koningschap voor Israel?

Hij zeide tot hen: Het is niet uw zaak de tijden of gelegenheden te weten, waarover de Vader de

beschikking aan Zich gehouden heeft, maar gij zult kracht ontvangen, wanneer de Heilige Geest over u

komt, en gij zult mijn getuigen zijn te Jeruzalem en in geheel Judea en Samaria en tot het uiterste der

aarde.

Jesaja 10:27

“En het zal te dien dage geschieden, dat hun last van uw schouder afglijden zal en hun juk van uw hals,

ja, het juk zal vernietigd worden op uw schouder.

 

Handelingen 2:1 – 4

En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen.

En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en vulde het gehele huis,

waar zij gezeten waren; en er vertoonden zich aan hen tongen als van vuur, die zich verdeelden, en het

zette zich op ieder van hen; en zij werden allen vervuld met de heilige Geest en begonnen met andere

tongen te spreken, zoals de Geest het hun gaf uit te spreken.

 

Bidden in tongen is neemt  de vrees, de twijfel en de afleiding in uw verstand weg ; u bidt dan namelijk in uw geest. Dit laat u toe om bovennatuurlijk te bidden in de perfecte  wil van God.

 

Romeinen 8:26 - 27

En evenzo komt de Geest onze zwakheid te hulp; want wij weten niet wat wij bidden zullen naar behoren,

maar de Geest zelf pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen.

En Hij, die de harten doorzoekt, weet de bedoeling des Geestes, dat Hij namelijk naar de wil van God voor

heiligen pleit.

Wij weten nu, dat God alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens

zijn voornemen geroepenen zijn.


 

6.  Gehoorzaam het Woord van God.

 

Leven volgens het Woord van God geeft u de mogelijkheid om van de voordelen te genieten die uw redding inhoudt. Het offer van Jezus maakt u rechtvaardig en God wil dat u een heilig leven leeft, dat met Zijn Woord overeenkomt.

 

Romeinen 12:1

Ik vermaan u dan, broeders, met beroep op de barmhartigheden Gods, dat gij uw lichamen stelt tot een

levend, heilig en Gode welgevallig offer: dit is uw redelijke eredienst.

 

Spreuken 3:1 – 4

Mijn zoon, vergeet mijn onderwijzing niet en uw hart beware mijn geboden,

want lengte van dagen, en jaren van leven, en vrede zullen zij u vermeerderen.

Dat liefde en trouw u niet verlaten! Bind ze om uw hals, schrijf ze op de tafel van uw hart,

dan zult gij genegenheid en goedkeuring verwerven in de ogen van God en mensen.

 

1 John 5:3

Want dit is de liefde Gods, dat wij zijn geboden bewaren. En zijn geboden zijn niet zwaar,


Het Woord moet uw fundament en de uiteindelijke autoriteit zijn van uw leven. Zorg ervoor dat elk besluit dat u in het leven neemt Bijbels gefundeerd  is.

 

Ik hou van U

Rupa

Wordt vervolgt.........

29-12-2006 om 13:52 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REDDING : 1) Definitie


Johannes 3:16

Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe

Het begrijpen van Redding

 

1)               Definitie

2)               Stappen naar Redding (6

3)               Gebed voor Redding (Zondaarsgebed)

4)               Stappen tot de “ Doop in de Heilige Geest” (7)

5)               Wandelen in geloof





I) Definitie

 

De woord redding komt van het Griekse woord soteria,en betekent “redding, behoud en veiligheid.„ Het houdt hoofdzakelijk “redding van de zonde“ in

 

Galaten 5:1 ”Staat dan in de vrijheid, met welke ons Christus vrijgemaakt heeft, en

wordt niet wederom met het juk der dienstbaarheid bevangen

 

maar het omvat ook de “redding van u vijanden”

 

Lucas 1:71 “om ons te redden van onze vijanden en uit de hand van allen, die

Ons haten,”

 

en van “ziekte”

 

Jesaja 53:4 : Nochtans, onze ziekten heeft hij op zich genomen”

Matheus 8:17 “Opdat vervuld zou worden, dat gesproken was door Jesaja, den

profeet, zeggende: Hij heeft onze krankheden op Zich genomen, en onze ziekten

gedragen.”

1 Peter 2:24  “Die Zelf onze zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout;

opdat wij,  der zonden afgestorven zijnde, der gerechtigheid leven zouden; door Wiens

striemen gij genezen zijt.”

 

De redding is een geschenk ter beschikking gesteld van diegene die berouw

hebben, geloven en belijden dat Jezus Heer is en dat Hij gestorven is en verrezen

uit de dood om mensheid te redden.

Handelingen 16:31 “En zij zeiden: Stel uw vertrouwen op de Here Jezus en gij zult

behouden worden, gij en uw huis.”

Romeinen 10:9 – 10 “Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw

hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden;

want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot

behoudenis.”

 

Deze gave kan niet verkregen worden door een „goede persoon“te zijn of goede

dingen te doen.

Efeze 2:8 – 9 “Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf:

het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme.”

 

Het is een kwestie van geloof dat handelt naar wat u volgens het Woord van 

God betreffende redding gelooft. Voorts houdt deze redding niet alleen de

toegang tot de hemel in , maar plaatst u tevens in de mogelijkheid om een

volledig leven te hebben hier op aarde.

 

Ik hou van u

 

Rupa

 

Ps. Wordt vervolgt

17-12-2006 om 10:19 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMIS, wat het echt is !!!

KERSTMIS …….ook voor u ?

 

Glorie aan God! De oorlog is voorbij. Dit zijn niet de woorden die in u op komen als u aan kerstmis denkt. Normaal zou dit wel moeten,want dit zijn nochtans de woorden die kenmerkend waren voor de eerste kerstdag. Dit was de boodschap die de engel des Heren in de hemel er toe bewoog in volle feestvreugde uit te barsten en om de verbijsterde schaapsherders naar een stal in Bethlehem te zenden.
Toegegeven, je hebt deze woorden zeker nog niet op een kerstkaart zien staan of er een koor over horen zingen Maar de boodschap is nochtans gegeven in de woorden die we allemaal kennen.

 Lucas 2:14:

“vrede op aarde onder de mensen in wie Hij welbehagen heeft!”

In tegenstelling tot het populaire geloof, is deze zin niet de heilige vrede slogan die

mensen er moet toe bewegen om te stoppen met strijden en beter met elkaar om te gaan. Het

is niet zomaar een promotie in welbehagen tussen mensen. De engelen die deze woorden

aankondigden spraken over iets van veel grotere betekenis, zij verkondigden welbehagen

onder mensen. Zij verklaarden een eind van het conflict tussen hemel en aarde, een conflict

dat al 4000 jaar woedde.

Eigenlijk verklaarden zij dat de geestelijk oorlog voorbij was ! God heeft zijn Vredeoffer

gezonden naar de aarde. Hij heeft Zijn Goede Wil getoond onder de mensen.

Deze woorden zijn zo overweldigend en toch zo mis begrepen door de wereld en zelfs zij die

gelovig zijn hebben het niet gans begrepen. Zij zouden anders niet zo stil in de kerk zitten met

gevouwen handen en zingen over; “ Stille nacht, heilige nacht……”

De engel des Heren was zo enthousiast en kon nauwelijks zijn boodschap kwijt aan de

herders….

Lucas 2: 10-12

En bij hen stond een engel des Heeren, en de heerlijkheid des Heeren omscheen hen, zodat grote vrees hen beving.

10  Maar de engel zeide tot hen: Vreest niet; want ik kondig u een grote blijdschap aan, bestemd voor het ganse volk;

11  dat u heden, in de stad van David, een verlosser geboren is, namelijk Christus, de Heer.

12  En hieraan zult gij hem herkennen: Gij zult een kind vinden in doeken gewikkeld en liggend in een kribbe.

…En toen barste er door de andere engelen een lofprijs aan God los !!!!

Dit doet mij denken aan einde van de oorlog in 1945. Ik heb dit zelf niet meegemaakt, m
aar in de reportages hierover hoor ik dat toen het einde van deze verwoestende oorlog ondertekend werd de mensen overal in vreugde over de straten liepen, op horens begonnen te blazen en uitschreeuwden:  De oorlog is voorbij! De oorlog is voorbij! De oorlog is voorbij “

 

Dit is exact wat de engelen deden toen zij de geboorte van Jezus verkondigden. De meeste

mensen realiseren zich dit niet. Wist u dat er een oorlog was tussen hemel en aarde ? En

diegene die het wel weten denken dat deze oorlog nog steeds bezig is en dat God nog steeds

boos is op hen. Sommigen zijn zoals krijgsgevangenen, opgesloten achter tralies van

ongerechtigheid en die gevangen zijn in hun zonden, omdat zij nog niet gehoord hebben dat

de vijand overwonnen is.

 

Sinds Adam en Eva in de Hof van Eden gezondigd hebben, weet de duivel dat er een dag

zal komen dat Iemand hem de nek zal vermorzelen .(Gen.3:15)

Gedurende 4000 jaar heeft hij geprobeerd deze dag uit stellen en heeft hij bijna iedere profeet,

die God stuurde om Zijn Volk te leiden en te vertellen dat de Messias zou komen, te

vermoorden. De duivel heeft steeds de mensen in verzoeking gebracht en hen misleid om te

zondigen. Er is geen plek  op de aarde die niet vervloekt was, geen plek waar geen ziekte of

dood te vinden was. De zonde van Adam heeft grote gevolgen gehad voor de mensheid.

Rom.5:12

 

Maar God heeft de oplossing, Hij liet Jezus geboren worden, in een kribbe,

Emanuel… God met ons !!! Halleluja, Een nieuw begin.

Lucas 2: 10-12

11  “dat u heden, in de stad van David, een verlosser geboren is, namelijk Christus, de

  Heer.”

 

Onmiddellijk sprong de duivel op deze boodschap en probeerde ook Jezus, de Christus,

de Verlosser, te doden. De verleider probeerde eerst het kind te doden.Dan gedurende 33 jaar,

de tijd dat Jezus opgroeide, leek het voor de duivel onmogelijk deze profeet te doden.

Maar toen, Jezus werd aan het kruis genageld, stierf en werd begraven en dus voorgoed weg

van de aarde. Dit was met PASEN

 

Maar hier werd de verleider op een verkeerd been gezet. Jezus is namelijk onwettig

gestorven, Hij had geen enkele zonden gedaan, Hij had de doodstraf niet verdient, maar heeft de zonden van de ganse mensheid vrijwillig op zich genomen – ook die van u – als een daad van gehoorzaamheid aan God. Hij werd het Lam Gods ,zoals de bijbel zegt,dat ter slachting werd gebracht.

2 Cor.5:21

 

 

Jezus is voor u gestorven aan dat kruis, Hij heeft uw plaats ingenomen, om u de mogelijk

te geven met God verzoend te worden. Wat een plan !!!!

En voor de duivel zich realiseerde wat er gebeurde, in de euforie van zijn overwinning,

opende God het graf en Jezus stond op uit de dood en werd daardoor de Overwinnaar . Satan

is verslagen en werd totaal vernederd: “De oorlog is voorbij; De oorlog is voorbij; De oorlog

is voorbij”

Col.2 :15

 

       Het heeft dan nog geduurd tot PINKSTEREN voor dat het volle plan van God duidelijk werd. De wachtende discipelen beleefden het grote moment toen de ganse hemel over deze aarde werd uitgegoten. God vulde deze planeet met zichzelf. Gods Eigen Gerechtigheid, door het werk van Jezus en de uitstorting van de Helige Geest , overwon de vloed van zonde die over de aarde bewoog en de levens van iedere man en vrouw en kind beheerste.

       Eenvoudige mensen zoals u ontvingen Gods Genade en hun levens veranderden vanaf dat moment. Het kan ook voor u !

 Rom.5:18,21

 

Echt, de oorlog is over !!!

 

      Zie je beste vriend, dit is nu kerstmis. Het staat allemaal in de bijbel en deze is voor iedereen toegankelijk. Deze Jezus, wiens geboorte wij herdenken in deze dagen, moest opgroeien en in gehoorzaamheid aan Zijn Vader de weg gaan om u te redden. U kunt zichzelf niet redden, u kunt geen vrede met God sluiten op u voorwaarden. Jezus is de deur waardoor je moet binnengaan.

 

Jezus is geboren, is gestorven en opgestaan uit de doden om u leven en overvloed te geven. Door Zijn bloed wordt u verzoend met God. Jezus zegt heel duidelijk in de bijbel:

 

“ Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven; Niemand komt tot de Vader dan door mij”

 

Ik weet zeker dat u dit allemaal al gehoord hebt, dat u deze drie feesten ieder jaar viert. Maar zoals u nu ziet zijn ze eigenlijk één geheel.

 

      Jezus nodigt u uit om tot Hem te komen. Misschien zegt u: “ ik wil wel, maar ik ben niet waardig, ik moet mij eerst reinigen” Maar hoe kunt u zichzelf reinigen als u in de vuiligheid van uw zonden ronddwaalt. Kom tot Jezus, neem Hem aan als Redder van uw leven,dan wordt u gereinigd van al u zonden door Zijn bloed en door het waterbad van Zijn Woord. Hij vervangt u oude garderobe van zonde met het Kleed van Zijn Eigen Gerechtigheid.

Maar zul je zeggen: “ gij weet niet wat ik allemaal gedaan heb !” Ik verdien die Genade niet.

 

Best vriend, niemand van ons verdient deze genade. God geeft ze ons als een geschenk. Maar met een geschenk is het zo dat je het moet aannemen. Het is een actieve daad van u om Jezus aan te nemen als de Verlosser en Heiland van uw leven.

Maar dat is zo eenvoudig. Gods Evangelie is niet moeilijk. God houdt van U en bij

deze Liefde is niets moeilijk omdat Hij het allemaal al gedaan heeft. Neem Hem aan, Vier dit jaar kerstmis.

Als je dit nog nooit gedaan hebt, of je wil opnieuw beginnen met God, bidt dan dit eenvoudig gebed: “


God in de hemel, ik geloof met mijn ganse hart dat Uw Zoon, Jezus, naar deze aarde kwam om te sterven voor mijn zonden. Ik geloof met heel mijn hart dat Hij verrezen is uit de dood. Kom in mijn hart, Heer Jezus. Ik ontvang U nu en ik heb berouw over mijn zonden. Ik doe afstand van de duivel en alles waarvoor hij staat. Vanaf nu, Jezus, bent U mijn Heer. Vul mij met Uw Heilge Geest, ik ontvang Hem nu, In Jezus Naam bid ik,Amen”

 

          Blijf geen minuut langer in de toestand rondhangen waar u nu bent, in uw zonden. Indien u verslaaft bent aan drugs,dan heeft u ze niet meer nodig of indien u een probleem heeft met alcohol, dan hoeft u het volgende glas niet te drinken. U hoeft de volgende sigaret niet te roken. Heeft u ontspoorde relaties met familie of kinderen , het doet er niet toe. Jezus zal al deze zaken van u wegnemen en herstellen en u vrij maken.

Jezus heeft de prijs betaald om u in Zijn Vrede te brengen. DIT IS KERSTMIS

 

DE OORLOG IS VOORBIJ ! DE REDDER IS GEKOMEN !

 

Glorie aan God in de hoge ! Vrede op aarde en welbehagen onder mensen!

 

Ik wens u een Zalig en Vredevol kerstfeest

 

Ik hou van u

 

Rupa

 
Ps. Mocht u de verwijzigen naar de bijbelteksten niet begrijpen of indien u de ganse tekst wil hebben, stuur dan een E-mail.
Indien u nog geen bijbel heeft en er een wenst,laat het mij weten.

13-12-2006 om 00:00 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte kennismaking
Hallo, beste vriend,

Eerst en vooral mijn verontschuldigingen omdat ik niet ben verder gegaan met mijn site over
"De waarheid maakt u vrij". Ik wil dit nu wel verder uitbouwen met "The_Reminder"
Zoals dit woord zegt ga ik proberen u te herrinneren aan zaken over God, Jezus;kerstmis,pasen, geloof en wonderen en alles wat daar mee te maken heeft.

In deze onzekere tijden proberen trachten vele mensen, misschien ook u, antwoorden en oplossingen te vinden over ernstige zaken in het leven. En vooral nu aan het begin van kerstmis zie ik mensen en vrienden en familie die bezig zijn met het bedenken van feestelijkheden en geschenkjes om daarmee een sfeer te scheppen van vrede en vreugde.

Vrede en Vreugde zijn vandaag zeldzame zaken en als het zich dan voordoet is het meestal van korte duur. Zou het mogelijk zijn om steeds vrede te hebben ?

Als u wilt, zal ik u helpen en het is de moeite hoor. U moet zich misschien alleeen een paar dingen herrineren die u eigenlijk al wist. Maar één ding is zeker: " Jezus is nog steeds het antwoord op alle vragen en noden" op alle !!! ........ Jezus is Heer !!!!!

in de loop van volgende week zal ik proberen uit te leggen wat kertmis dan wel betekend en ook wat het voor u kan zijn.

Kerstmis kan het begin zijn voor u om Gods liefde te onvangen. Echte liefde.

Herriner u : " Zonder Jezus is uw Kerst...MIS"


Mocht ik iets vergeten, help mij dan te herrineren dat ik mij blog moet bij werken . Dank op voorhand.


Hier alvast mijn geloofsbelijdenis:

Geloofsbelijdenis 

-                     Wij geloven in één God, Zoon en Heilige Geest, Schepper van alle dingen.

-                     Wij geloven dat de Heer Jezus de eniggeboren Zoon van God is, door de Heilige Geest verwekt en geboren werd uit de maagd Maria. Hij werd gekruisigd, is gestorven, werd in het graf gelegd, is uit de doden opgestaan, is opgevaren naar de hemel en zit nu aan de rechterhand van God de Vader. Hij is volledig God en volledig mens.

-                     Wij geloven dat de Bijbel in zijn geheel het ingegeven Woord van God is en de onfeilbare regel voor het geloof en het handelen.

-                     Wij geloven in de opstanding uit de doden, de eeuwige vreugde van de diegene die gered zijn en in de eeuwige verdoemenis van hen die verloren zijn.

-                     Wij geloven in de persoonlijke redding van de gelovige door het uitgegoten bloed van Jezus Christus.

-                     Wij geloven in de genezing door het Woord van God en de Heilige Geest en wij geloven in de persoonlijke reinheid in hart en leven.

-                     Wij geloven aan de Goddelijke genezing door het geloof in de naam van Jezus Christus en dat genezing een deel van de redding is.

-                     Wij geloven in de waterdoop en de doop in de Heilige Geest, die verschillend is van de wedergeboorte en dat men in tongen spreekt zoals de Heilige Geest het geeft uit te spreken.(Hand.2:4)

-                     Wij geloven in de Geestesgaven en als resultaat daarvan de vrucht van de Heilige Geest. Wij geloven dat dit alle gelovigen ter beschikking staat.

-                     Wij geloven in de Hoop der Christenen dat Jezus Christus persoonlijk binnenkort terug komt.

 

 

Gods rijke zegen van harte toegewenst

Rupa

12-12-2006 om 00:00 geschreven door The Reminder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Inhoud blog
  • Voor wie is Jezus Christus gestorven?
  • V: Kerstmis, maak vrede met God !!!
  • IV: Kerstmis, ook voor jou een neiuw begin ?
  • III:Kerstmis, Gods oplossing voor de mensheid ?
  • II:Kerstmis, Gods antwoord voor de mensheid
  • I: Kerstmis, Gods Liefde voor de mensheid
  • KERSTMIS, ook u kunt vrij zijn
  • Wat is de Hof van Eden...... in u ?
  • Zalig en gelukkig nieuwjaar
  • REDDING : 5) Wandelen in geloof
  • REDDING: 4) Stappen om de doop in de Heilige Geest te ontvangen
  • REDDING : 3) Gebed voor Redding
  • REDDING : 2) Zes stappen tot uw Redding
  • REDDING : 1) Definitie
  • KERSTMIS, wat het echt is !!!
  • Korte kennismaking

    Draag goede Vrucht in je leven !!!!........

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 11/12-17/12 2006


    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!