Inhoud blog
  • 3 Jaar Later 2 feb. 2018
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    ziek zijn met kanker
    ziekteverloop
    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. de dag en het vervolg
     
    15-12-07
    Zaterdagmorgen tijdens het ontbijt wordt uitgestippelt hoe wij het mijn familie gaan vertellen ,persoonlijk niet per telefoon ,moeilijk moeilijk.Als eerste gaan we naar mijn broer Toon in Meijel hij is een fabriekshal aan het bouwen daar zal hij wel zijn opde vrije zaterdag  .Hij is buiten aan het werk en vragen hem om even mee naar binnen te gaan zodat zijn werknemers buiten kunnen blijven werken.We vertellen het hem , het werd een hele zware zaterdag voor hem ,even van tevoren had hij te horen gekregen dat zijn vriend KANKER had en nu zijn zus ook nog KANKER en hij kan het al zo slecht verwerken.
    Dan opweg naar mijn vader in Bergeijk iemand die heel moeilijk emotie kan tonen nu blijkt hoe moeilijk het is om zo`n bericht over te brengen.
    Tegen half een rijden we richting Deurne waar mijn moeder woont , Piet heeft mijn zuster Betsie die ook in Deurne woont gebeld of ze om een uur bij haar moeder wil zijn dan komen wij ook.
    Daar aangekomen wordt er vermoed dat er wat is en eenmaal HET verteld stort de wereld en het dak in .Een van de dochters van Betsie , Chantal die kerst inkopen aan het doen is heeft inmiddels al 3x naar huis naar haar zus Nicole gebeld hun vermoeden dat er iets ergs is gebeurd ,maar Betsie wil of kan het niet zeggen ik vraag het haar om het de meisjes toch kenbaar te maken .( moeilijk moeilijk).  Opweg naar huis beslissen wij dat Piet morgen om half drie toch zijn wedstrijd in Roermond gaat fluiten en ik ga scrabblen zoals iedere zondagmiddag.Thuis gekomen gaan we nog een lekker stuk wandelen toch nog iets wat goed is. 
    Petra en TV Reindonk worden in kennis gesteld van het gebeuren en Piet meld zich voorlopig voor alles af. De fam, van Piet word voorlopig nog niet ingelicht eerst de alles beslissende scan afwachten want we weten als deze negatief is zijn er nog grotere problemen en gaat de operatie niet door.

    Zondag  16-12-07
    Even lekker genieten van de kleinkinderen  en na de middag met Ivon scrabblen , Piet gaat naar Roermond voor zijn wedstrijd  ,die gaat na afloop niet meer de bestuurskamer in zoals gebruikenlijk maar ondertekend de formulieren en gaat meteen naar huis , hij is vroeg thuis en dan gaan we nog een heerlijk stukje wandelen.

    Maandag  17-12-07
    Wachten wachten en wachten op de scan.
    Piet gaat op bezoek bij Wiel jr.een mede lid van zijn videofilmclub ( mischien wel om moed te zoeken ?) want Wiel is nog maar kort geleden zijn vrouw Denise op jonge leeftijd verloren door KANKER.
    En dan maar weer wachten op het bericht van het ziekenhuis wanneer ik in de scan moet.

    Dinsdag  18-12-07
    Nog geen bericht van het ziekenhuis.Piet is tijdens het winkelen even aangegaan bij Peter en Lies in Sevenum ,Lies hebben ze dit jaar ook geopereerd aan de baarmoeder en daar gaat het nu redelijk mee .Dat is dan weer een beetje moed putten.
    Wachten en wachten nog geen bericht.

    Woensdag  19-12-07
    Eindelijk het ziekenhuis beld ,morgen donderdag in de scan.Ze hebben laat in de voormiddag gebeld en ik had s`morgens eigenlijk al moeten beginnen met mijn jodium drankje als voorbereiding op de scan , je moet dit drankje nl. verspreid over 3 dagdelen innemen.
    Om 12.50u. staat de afspraak voor het pre-operatief bureau in het ziekenhuis.Hier word mij alles uitgelegd over de operatie. Ze wordt zeer zwaar en onder de gunstigste omstandigheid 5 dagen in het ziekenhuis liggen en een herstel periode als alles goed gaat tot aan de vacantie.Ik krijg weer een onderzoek van de longen er wordt een hartfilmpje gemaakt en er wordt weer bloedgeprikt.Dan krijg ik te horen 27-12-07 om 10.30u.moet je melden op K2 voor de operatie maar je moet eerst om 8.30 u.naar een speciaal tel.nr.bellen of alles wel doorgaat want bij een negative scan gaat de operatie niet door.Na dit intake gesprek moet ik mij melden voor een gesprek bij de anesthesioloog dr. Brouwers ,ik kies tijdens het gesprek voor een algehele narcose met een ruggeprik dat houd in dat ik met de ruggeprik een slangetje in de rug krijg waardoor ze de eerste drie dagen de pijn kunnen bestrijden het gesprek is rustgevend .Piet vraagd nog aan dr.Brouwers of hij fam. heeft in Belgie want wij hebben daar vrienden die heten ook Brouwers en wonen in Genk en hij zou een tweeling broer kunnen zijn van Alex ,( Alex is overleden aan KANKER ) dat weet Dr. Brouwers niet die overigens in de grensstreek in Noord Brabant woont maar hij sluit de mogenlijkheid niet uit want zijn voorvaderen waren wereld zwervers .Een van hen had 34 kinderen bij verschillende vrouwen verspreid over de hele wereld en de toeval wil Alex werd in de Belgische Kongo geboren , wie weet we vragen na.
    We gaan naar huis. Om 19.30 begint mijn dansavond ( linedance is toch een grote passie van mij s`woensdags in Lomm en vrijdag`s in Arcen ).deze avond is er een jaarafsluiting in kerstsfeer met zn. allen na afloop aan tafel met kerstbrood .Het dansen houd deze avond een half uur eerderop, Piet is inmiddels ook gekomen hij danst niet mee maar komt wel dikwijls kijken.We gaan aan tafel en hij vraagd heb je het gezegd of weten ze het al ,nee is mijn antwoord en ik zeg het ook niet misschien als ik naar huis ga . De avond verloopt plezierig  en wij doen naar omstandigheden mee dan willen de eerste van de ongeveer 25 personen opstappen en Nellie de instructrice staat op om bekend te maken dat er 3 weken geen dansen is maar men kan nog altijd voor hun die het willen naar Venlo of Blerick gaan dansen .Sofie een dansvriendin die langs mij zit vraagd of ik mee ga naar Venlo of naar Blerick en telkens is mijn antwoord resoluut nee ,en dan waarom ga je dan niet mee, nu moet ik het wel zeggen ik schiet vol ,Piet staat mij bij en beide vertellen we huilend wat er is   KANKER. 
    Iedereen staat perplex en de bijeenkomst is meteen afgelopen.

    Donderdag  20-12-07
    Eindelijk de scan in het ziekenhuis moet ik 3 bekertjes contrast vloeistof drinken  ieder kwartier een dan de scan in waarbij ik contrast vloeistof kreeg ingespoten middels een infuus.
    Tijdens de scan is Piet naar de afdeling gynecologie  gegaan om het tijdstip van de bekendmaking van de uitslag van de scan vervroegd te krijgen want 2 uur voor de geplande operatie vonden wij van het absurde .Zonder dat ze hem kende wisten ze precies waar het over ging ,ze hadden nog geen minuut geleden overleg met dr. Boll gehad  en de datum vervroegd naar morgen vrijdag .We gaan naar huis wachten, wachten , spanning, wachten , spanning.

    Vrijdag  21-12-07 
    Ik sta helemaal stijf van de spanning neem een tabletje oxanepam om rustig te worden, het gaat iets beter maar de spanning is om te snijden.Het ene telefoontje na het ander en dan tegen 11.uur het ziekenhuis , Piet moet de telefoon opnemen en als hij hem neerlegd de teleurstelling , de dokter had geen tijd om naar de scan te kijken maandag zal de andere dokter er naar kijken en  worden we dan weer gebeld.Verschrikkelijk wat een ..... weekend.Wachten en wachten je wordt er bijna gek van en ik niet alleen maar het hele gezin. Besloten word dat er een dagboek wordt gemaakt op internet waar wij het van ons af kunnen schrijven en om mensen te helpen die angst hebben zich te uiten en of vragen te stellen en toch graag op de hoogte blijven. Nu al maken we de gekste dingen mee ,zo van als er wat is dan bel me maar even of laat het maar even weten als er wat is .Dit zijn nog van de minste dingen die je nu meemaakt . Wij zeggen echt niet ,het kontakt zul je zelf moeten maken , wij staan open voor iedereen  om vragen te beantwoorden .Je mag persoonlijk reageren ,het
    mag via het blog  heb je behoefte om te reageren , schroom niet en reageer wij zulle je er dankbaar voor zijn.

    zaterdag  22-12-07
    Spanning ,spanning, gelukkig is onze  oudste kleindochter Sabrina blijft logeren dan heb je weer meer afleiding.  Donderdag tijdens de scan hebben alle kinderen op school in de klas van Sabrina    een kaarsje aangestoken voor haar oma.Piet gaat het nu toch zijn fam .persoonlijk vertellen hij kan niet meer langer wachten. en dan wachten ,wachten,wachten. 
     
    Zondag  23-12-07
    Gelukkig komt er nogal wat bezoek dan duurt het wachten ook niet zo lang en voel je de spanning niet zo

    Maandag  24-12-07
    De dag van het wachten op het alles beslissende telefoontje, wachten, wachten, wachten.
    Waarom begint de dokter niet s`nachts om 3 uur want dan liggen we beiden al klaarwakker in bed te wachten we kunnen niet meer slapen de spanning is te groot.  Marion  en de kids zijn er al vroeg zij houden het thuis ook niet vol dat wachten.11.30 u.Nog steeds geen telefoon van het ziekenhuis ,de spanning de spanning , waarom.
    Het is immiddels 13.00 u. geworden en zijn het wachten meer zat ,Piet beld zelf op en krijgt via de centrale te horen dat de afd. gynaecologie gesloten  is en of hij na 14.u. maar even terug wil bellen . het word bijna ondragenlijk dat wachten en hij besluit als er bij het volgende gesprek geen resultaat komt zelf naar het ziekenhuis te rijden en de uitkomst daar af te dwingen ,hij ontploft bijna.
    Piet wacht niet hij wil het nu weten en beweegt hemel en het hele ziekenhuis en krijgt eindelijk kontakt met de secretaresse van de poliogynaecologie en zij had het aan een collega doorgegeven die al naar huis was en dus niet had gebeld ,( zo gaan ze met emotie`som in het ziekenhuis in Venlo ) met zo`n dienst kun je nog lang wachten en wachten.
    Maar nu het iets positivere bericht naar aanleiding van het scan resultaat mag de operatie doorgaan van en met dr.Bol .op 27-12-07.
    Nu is het wachten omgeslagen in HOPEN en HOPEN..
    Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen  en danken alle mensen die zo met ons meeleven dat doet ons zeer goed en dan zullen wij er ook nog een mooie Kerst van proberen te maken. 
    Piet pakt de fiets en gaat naar dochter Marion die het er zeer moeilijk mee heeft en ook de kleinkinderen.Sabrina en Michelle hebben een week eerder hun andere oma mee begraven (de leeftijd ).Onderweg komt hij nog in gesprek metWillie en zijn vrouw Ria ,zij krijgt voor de vierde x chemo voor KANKER  nu kan hij pas echt voelen wat Willie en zijn vrouw en al die andere KANKER patienten en naaste fam,moeten doormaken , alleen als het bij jou eigen deur binnen is krijg je dat gevoel   machteloos   , niet als het bij je buren is want dat is ver weg .
    Als hij weer naar huis gaat neemt hij Michelle en Veroniek mee op de fiets onderweg sluit Veroniek een deal met haar opa , als oma beter is gaan we dan samen zwemmen in een groot zwembad met een glijbaan ? JA JA dat doen we beloofd. Onderweg komen we langs het kerkhof en dan zegt Veroniek altijd hier ligt opa Lei en oma Dien die ze niet heeft gekend omdat beide jong zijn gestorven , oma Dien aan KANKER net voor de geboorte van Veroniek .
    Eenmaal thuis in de Diepstraat vraagt ze ook aan mij of het goed is van dat zwemmen , natuurlijk maar wil jij dan aan oma Dien  vragen of die mij wil helpen? Veroniek 4j. met haar teleurstellende antwoord :  dat gaat toch niet oma  daar ligt zand op . Na de vele telefoontjes en het bezoek gaan we toch enigzins gerust slapen.Nogmaals dank voor al het medeleven van jullie dat geeft ons kracht.

    Eerste Kerstdag,
    Mijn moeder is al voor de middag bij ons, lekker samen eten dat doet haar en mij goed.
    Marion en Peter met de kids komen s'middags , dan is het feest voor de kleinkinderen want er zijn  geschenken van de Kerstman en wij kunnen ook weer lachen als je die blije gezichtjes ziet en daar doen we het voor.Even zijn we HET vergeten en morgen gaan we weer naar het ziekenhuis voor de voorbereidingen. 

    26-12-07
    2e Kerstdag  om 13.00u. naar het ziekenhuis voor de afname van bloed ter voorbereiding van de operatie van morgen.
    Ik ben Sabrina en ga samen met Michelle en Veroniek Oma helpen de koffer in te pakken.Wij hopen dat Oma heel snel weer beter wordt.
    Ik ben Michelle en hoop dat Oma de koffer weer heel snel thuis uit mag pakken.

    Morgen moet ik mij om 10.30 u. melden voor mijn spannenste gebeurtenis uit mijn leven.
    Het postadres voor zover nu bekend is :
    VieCurie Medisch centrum voor Nrd. Limburg
    T. Philipsen  Zeegers
    afd.K2 kamernr.211
    postbus1926
    5900bx Venlo



     

    22-12-2007 om 00:00 geschreven door Thea en Piet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de 2e afspraak met de gynaecoloog
    14-12-07 Om 12.00u.worden we verwacht in het ziekenhuis in Venlo , de wachttijd loopt met bijna een uur uit ik denk het zal wel een curitage worden,Piet heeft daar zo zijn andere gedachte over.Dan komt dr.v.Beek ons halen en eenmaal binnen gezeten draalt hij nergens omheen en begint zijn verhaal : op dat stukje wat ik uit de baarmoeder heb genomen zijn cellen te zien die kwaadaardig zijn en ook het bloed duid op een tumor of tumoren en dat moet eruit , we halen de baarmoeder de eierstokken de vleesbomen en het vetschort er uit en kijken gelijk naar de lympheklieren is daar iets verdachts mee halen we ze ook eruit, ik heb de operatie al op 27-12-07 gepland.Ik heb een collega dr. Boll een vrouwelijke gynaecologe ingeschakeld voor de operatie want ik ben zelf bezet,maar eerst wil ik zeker zijn dat het hart en de longen goed zijn daar krijg je nu al een onderzoek naar.Dan wordt er ook nog een scan van je buik gemaakt want het moet zichwel lonen om te opereren.Ik moet zeggen dr.v.Beek neemt zich alle tijd voor ons en geeft ons duidelijke uitleg.We nemen afscheid van de dokter en gaan longfoto`s laten maken en bloed prikken.  Op weg naar de uitgang van het ziekenhuis begint het langzaam echt tot ons door te dringen ik heb KANKER.... wat gaat er allemaal gebeuren is dit het einde van mijn leven ?????? Onze gedachte kunnen bijna niet meer normaal werken.
    We zeggen en sluiten alles af voor ons hoeft het Kerstfeest niet meer.
    In de auto op de terugweg naar huis en in een samenspraak komen we een klein beetje tot bezinning, hoe nu verder?
    De eerste zware stap moet al direct genomen worden we moeten het onze dochter gaan vertellen en rijden regelrecht naar haar huis .
    Wat zich binnen afspeeld kan alleen die begrijpen die al eens zoiets heeft meegemaakt (de wereld stort in ).
    Eenmaal samen thuis beseffen wij dat het leven verder moet door het zo positief mogenlijk te benaderen , positief denken gaat bijna niet.
    Besloten word om s`avonds toch te gaan kienen , Ivon wordt ingelicht en om 20.00u gaan we samen naar de bijeenkomst. 
    Hay krijgt een belletje als dat het negatief is maar dat we toch komen kienen en met het verzoek om niemand iets te vertellen.
    De avond verloopt naar omstandigheid goed Piet en ik winnen ieder een troostprijs een pakje kerstkaarten.
    De nacht die volgde zijn Piet en ik samen close door gekomen .

     

    22-12-2007 om 00:00 geschreven door Thea en Piet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afspraak met gynaecoloog

     De afspraak loopt voor 26-11-07

    13-11-07 Ben ik naar de huisarts geweest voor de teveel afscheiding die ik had ,heb 4 pilletjes gekregen en daar verbeterde de toestand zich mee,ik maak mij weinig zorgen.

    26-11-07  Om 15.50u. afspraak bij gynaecoloog dr.v.Beek ,blijkt de afspraak niet geboekt te zijn moeten we ( Piet gaat overal mee) wachten tot de laatste. Er wordt een echo gemaakt en een stukje uit de baarmoeder gehaald nog even bloed prikken en klaar is Kees.Op de echo zijn een paar vleesbomen te zien die al helemaal verkalkt zijn en een heleboel witte vlekjes wat losse deeltjes zijn van die kalkboom afkomstig zijn hij noemde die kalkdruppels,o er was ook nog verdikt slijmvlies te zien.De volgende afspraak werd met hem gemaakt voor14-12-07 en toen naar huis het was inmiddels al bijna half 7 alle afdelingen waren  leeg iederen was al naar huis.Thuis werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven alleen Marion onze dochter en mijn vriendin Ivon waar ik altijd mee scrabble kregen het te horen.Later vertelde Piet het bij een bezoek nog tegen Hay een bestuurslid van zijn scheidsrechtersvereniging en zijn vrouw Mia die in het ziekenhuis in Venlo werkte . 

    12-12-07 Piet is met Petra voor TV Reindonk zijn opname aan het maken voor het streekjournaal over de 3 daagse tuindersexpo op de Zon veiling in Venlo, niets vermoedend maakt hij samen met Petra de afspraken voor het volgende item de Interchaletloop op 26-12-07 , 2eKerstdag.

    13-12-07 Piet is op weekelijkse clubavond voor scheidsrechters bij zijn vereniging,bij het naar huis gaan vraagt Hay je komt morgenavond toch ook kienen met Thea? De 14e wordt onze jaarlijkse kerstkienavond gehouden. het antwoord van Piet is ja alleen als morgen de uitslag positief is en zo hadden wij het ook met Ivon afgesproken , haar man Nico is n.l. ook scheidsrechter en wij gaan altijd samen.

    22-12-2007 om 00:00 geschreven door Thea en Piet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn ziekte verloop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even voorstellen.  21-12-2007

    Deze blog is gemaakt voor familie, vrienden en bekenden eigenlijk voor iedereen zodat we niet steeds het zelfde verhaal hoeven te vertellen.
    Tevens kan deze site de mensen helpen die zich geen raad weten of zich geen houding weten te geven in het openbaar om toch hun medeleven te tonen en zij die er steun in kunnen vinden.
      
    Ik ben:
    Thea Philipsen 58j., gehuwd met Piet , moeder van Marion en oma van Sabrina 10j. Michelle 8j. en Veroniek 4j.. woonachtig in Nederland in het Limburgse Lomm.
    Hobby`s zijn linedance en scrabble.
    Gezond tot ? ( uitgezonderd de voet problemen )
    Zondagmorgen 03-11-07  ik word wakker en voel dat het matras nat is ,sla het dekbed terug en alles zit onder het bloed , schenk er aandacht aan maar niet die het eigenlijk nodig heeft.
    Woensdag 06-11-07 kom ik terug van boodschappen doen ,weer bloedverlies .
    Direct de huisarts gebeld afspraak gemaakt voor donderdagmorgen en een uitstrijkje laten maken tevens een afspraak voor de gynaecoloog. 
    Zelf heb ik helemaal niets gemerkt , ben wel 6kg lichter geworden en weeg nu nog 66kg.



    21-12-2007 om 00:00 geschreven door Thea en Piet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    Archief per week
  • 29/01-04/02 2018
  • 09/02-15/02 2015
  • 21/01-27/01 2013
  • 19/10-25/10 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn links
  • seniorennet.be
  • Herstel en Balans
  • scheidsrechtervereniging
  • streekomroep Reindonk
  • Hartziekte
  • Invaliditeit
  • Piet
  • ME / CVS


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!