Inhoud blog
  • 3 Jaar Later 2 feb. 2018
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    ziek zijn met kanker
    ziekteverloop
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2008 een Nieuwjaar
    01-01-2008
    Met de beste wensen.
    Oud op nieuw mocht ik samen met Thea doorbrengen in het ziekenhuis , opweg naar het ziekenhuis even door mijn geboortedorp gereden en bij Diny Wijnen een boek gekocht over KANKER. Zij had haar belevenissen van de vele operatie's daar in verwoord .In afwachting op het nieuwe jaar heb ik het gelezen .Daaruit blijkt ook weer dat er zoveel verschillende KANKERS zijn en geen een  KANKERgeval het zelfde is.Wat wel allemaal hetzelfde is die VERSCHRIKKELIJKE ANGST en het lange wachten in onzekerheid.Maar in het boek zie je dat het ook goed kan aflopen en daar halen we dan maar weer de hoop uit . Terug naar oudjaarsavond de rustigste uit ons leven als enige op de afdeling samen met de buurvrouw en haar man , na de beste wensen hebben we toch nog zitten lachen en onderons vieren oude koeien uit de sloot gehaald , verder kreeg ik nog te horen dat Thea waarschijnlijk woensdag naar huis mag . En dan nu maar weer wachten en wachten en wachten op de uitslag van het onderzoek , hopenlijk nog deze week zo als beloofd.
    Vanmiddag heb ik een uitnodiging gekregen om samen op de kamer te dineren in het ziekenhuis dat leek mij een fantasties idee van de verpleging , de kok had zeer goed zijn best gedaan , nogmaals dank van de gehele kamer .
    Morgen woensdag mag Thea naar huis , ze heeft eerst een grote ronde op de afdeling gelopen  en een uur later heb ik een wagentje gehaald en zijn helemaal naar de bali aan de ingang gelopen en dat ging goed ze heeft maar een klein stukje in het wagentje gezeten.
    Dus woensdag een blij moment en dan maar weer wachten en wachten .

    01-01-2008 om 00:00 geschreven door Thea en Piet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar huis +++ Thuis zijn
    02-01-2008 Woensdag.
    Om 11.u. ben ik thuis aangekomen , maar o wat is dat zwaar ik ben zo moe , zo moe je kan bijna niets meer ,maar je mag ook bijna niets meer van de dokter die vanmorgen nog bij me is geweest waar ik mij donderdag weer moet melden dan wordt de helft van de hechtingen eruit gehaald en de andere helft vrijdag en als vrijdag het bericht nog niet binnen is moet ik maandag ook weer terug.
    Verder wil ik ook namens Piet het verplegend personeel en dokter Boll nogmaals heel erg bedanken voor de zeer goede verpleging in een woord SUPER.
    Nu ik thuis ben wil ik toch mijn rust hebben en daarom de eerste tijd GEEN bezoek zodra ik dat weer aankan laat ik het weten .
    Telefoon mag maar dan wel graag binnen de afgesproken tijd dit i.v.m. rusten. 
    Het mag tussen 10 en 12 uur en tussen 15 en 17 uur.
    Tot 17.u. in bed gelegen  ik ben onvoorstelbaar moe en je mag ook niets doen je mag niet afwassen ,eten klaarmaken of de was strijken  je mag maar heel weinig alleen maar rusten en dat ongeveer 6 weken lang , aangewezen zijn op hulp van mijn man die het overigens wel kan en doet.

    03-01-2008 Donderdag.

    De eerste nacht weer thuis geslapen , ik mag niet klagen het ging goed . Vanmiddag naar het ziekenhuis de helft van de hechtingen er uit laten halen , en maar wachten op de alles beslissende  uitslag . 
    Ik heb de helft van de hechtingen eruit laten halen en toen heeft men mij medegedeeld dat de uitslag binnen is dus dat wordt nog even heel spannend tot morgen 11.uur.

    04-01-2008 Vrijdag
    We gaan zodadelijk met gemengde gevoelens de laatste nietjes uit mijn buik laten halen en dan het gesprek over de uitslag , SPANNING , maar die spanning is een beetje verlicht door al dat medeleven van die vele lieve mensen d.m.v. telefoon , kaarten ,emails en de reacties op deze blog , daar voor willen wij nogmaals iedereen bedanken dat doet ons goed BEDANKT.
    Een iemand had ik wel daarbij verwacht , de huisarts , maar helaas van hem heb ik niets gehoord of gezien . 
    Om 11.u. de resterende nietjes laten verwijderen  en toen moesten we wachten op de dokter die was nog met een operatie bezig dus wij maar even naar de afd. waar ik gelegen had want als alles goed was mocht mijn kamergenote  Marijke Weijers uit Kessel ook naar huis .En ja hoor ze zat op haar man te wachten om samen een gesprek te hebben met de dokter dus zijn we bij elkaar gaan zitten wachten op het alles beslissende gesprek , allen op van de zenuwen .
    Dan na een dik uur komt de verpleegster ,wil mevr.Philipsen naar beneden gaan dr.v. Beek wacht op u , snel naar beneden want we willen het weten. Als we eenmaal bij hem in de stoel zitten komt het verlossende antwoord : er zijn GEEN ZICHTBARE UITZAAIINGEN . Je moet het pak van ons hart wel hebben horen vallen want dat gebeurd als je zo lang hebt moeten wachten op een redelijk goede uitslag.
    Het waren 2 verschillende kwaadaardige tumoren en omdat het niet waarneembaar is of er nog begin cellen aanwezig zijn gaat men as.dinsdag met een team van specialisten in Eindhoven bekijken hoe het nu verder moet . Het wordt in ieder geval bestraling ,maar of er nog chemo bij moet wordt dan besloten, en de uitslag daarvan krijgen wij woensdag te horen.Tot nu een zucht van verlichting.

    02-01-2008 om 00:00 geschreven door Thea en Piet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuwe fase in mijn leven
    05-01-2008 zaterdag
    Nu voel ik mij ofdat ik opnieuw geboren ben maar dan wel met een kleine voorzichtigheid .
    Maar we gaan ervoor zoals Diny in haar boek schrijft , zo stel ik mij ook in , ik heb geen KANKER meer die twee DUIVELS zijn uit mijn lichaam verjaagd .Afgelopen nacht redelijk geslapen , het ergste is je wil van alles doen maar het mag niet en het kan niet ,ik ben toch zo snel moe en echt moe , een geluk ik heb een goeie huishouder evengoed blijft het moeilijk om niet mee te mogen doen .Ik heb toch geluk gehad veel meer als iemand die poscode loterij wint ik heb de grootste loterij gewonnen het leven , het is om het even wie ik daar voor mag danken.

    06-01-2008 zondag
    De nacht heel goed geslapen en heb tot nu toe alweer 2 rondjes buiten gewandeld steeds iets langer van afstand en dan spreek ik over afstanden van een paar 100 meter het gaat goed.
    De eerste bezoeken heb ik ook al weer gehad en wat de telefoon aangaat houden we ons niet meer zo streng meer aan de tijden het normale leventje moet weer langzaam zijn gangetje krijgen alhoewel ik nog zeer veel moet rusten.
    Inmiddels een unieke foto geplaatst van Michelle in een rokje . 

    07-01-2008 maandag
    Goed geslapen en mijn wandelrondje alweer met wat meters uitgebreid , ik heb ook besloten om weer bezoek te ontvangen ik voel dat ik het weer aankan , wel graag even een telefoontje vooraf  want s'middags ga ik rusten tot 15.u. en dan maar weer wachten op wat woensdag de dokter  te vertellen heeft.

    08-01-2008 dinsdag
    Al heel wat bezoek gehad , toch lekker zo dat je al weer wat beter kan en in je eigen huis bezoek kunt ontvangen is ook veel gezelliger.
    Vandaag hebben de doktoren in Eindhoven beslist wat er verder met mij moet gebeuren en dat krijgen wij morgen woensdag om 11.u. te horen ik ben zeer benieuwd .

    09-01-2008 woensdag
    13.30u. Terug  van het spreekuur met dr.v.Beek met een minder prettig gevoel  er waren kwade cellen in het spoelwater gevonden en naar aanleiding daarvan krijg ik eerst 4x chemo en daarna de bestraling . Het spoelwater is het vocht waar inwendig mee schoon gemaakt wordt na de operatie.
    Maandag heb ik een intake gesprek met de oncoloog over de chemo kuur die in het ziekenhuis van Venray wordt gegeven ,dat is dan een dag en nacht in het ziekenhuis blijven per keer. Je verliest dan ook je haren en daar heb ik toch wel problemen mee eigenlijk had ik geen chemo verwacht dat viel dus tegen.Het werkt zo als er geen zichtbare uitzaaiingen zijn schatten de doktoren de kans op uitzaaiingen nog op ong.20% maar door de chemo en of bestraling reduceerd men de kans tot op ong. 10% , geheel weg kan men nooit garanderen , maar het verbeterd de overlevings kansen aanzienlijk en daar gaan we voor.

    10-01-2008 donderdag
    Vandaag voel ik mij niet zo lekker dat komt wellicht door de spanningen van het onbekende met chemo en het als vrouw zijnde een kaal hoofd te krijgen , hoe daar mee om te gaan wel of geen pruik dragen . Besloten heb ik al voor dat het haar gaat uitvallen het te laten millimeteren .

    11-01-2008 vrijdag
    Vandaag gaat het me niet slecht , heel veel bezoek gehad , met de huisarts alles bij gepraat en eentje die ik niet vergeten mag mijn pete kind Syl .Er zijn dus ook nog leuke dingen in mijn leven.De discussie over wel of geen pruik een bandana en een hoofddoek blijft nog even bestaan.

    12-01-2008 zaterdag
    Een vrij rustige dag gehad een flink stuk gewandeld al bijna 1km.dat gaat vooruit.Vandaag wou ik een cake aansnijden maar dat ging niet , nog te veel last nou begrijp ik ook waarom ik de eerste 6 weken geen strijkwas mag doen.

    13-01-2008 zondag
    Het is een heel rustige dag geweest alleen behoorlijk last van de darmen gehad maar met wat medicatie is het nu weer helemaal over en nu maar wachten op het intake gesprek van morgenmiddag met de oncoloog over de te volgen chemo kuren , wat gaat dat allemaal weer brengen ?

    05-01-2008 om 00:00 geschreven door Thea en Piet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (9)


    Archief per week
  • 29/01-04/02 2018
  • 09/02-15/02 2015
  • 21/01-27/01 2013
  • 19/10-25/10 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn links
  • seniorennet.be
  • Herstel en Balans
  • scheidsrechtervereniging
  • streekomroep Reindonk
  • Hartziekte
  • Invaliditeit
  • Piet
  • ME / CVS


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!