Tna goes londen
Foto
12-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 4

na wat zeepgesmos en schuim gespuit vangen we vandaag onze 4 dag aan met de wissel van de wacht en daarna een wandeling langs de tower of londen en tower bridge. eten doen we vanmiddag @borough market: een gezellige markt onder londen bridge met allerlei eetkraampjes. deze nammiddag gaan ze dan Londen verkennen met de vrije tijd die ze de ganse week verdiend hebben.

Vananvond is er dan het laatste avondmaal en de studenten kiezen het restaurant, waar we gezamelijk zullen eten en waar de ongetwijfeld wilde verhalen van de namiddag in geuren en kleuren verteld zullen worden, wij kijken er alvast naar uit.  

12-05-2016, 09:35 Geschreven door tna@londen
Reageren (0)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wissel van de wacht en vrij moment

vandaag stond de wissel van de wacht aan het koninkelijk paleis op het programma. Uit ervaring gaan we vroeg genoeg naar daar om de massa een beetje voor te zijn en om een beetje deftige plaatsen te hebben. Spijtig genoeg moeten die andere 5000 mensen dat ook gedacht hebben. Na iets meer dan een uur wachten kregen we dan de eerste Royal Guards te zien vooraf gegaan door een muziekkapel. Na weer tien minuten te wachten kwam er weer een peloton aan, en weer tien minuten later een tiental guards te paard. Het wisselen van de guards gebeurt echter binnen het hek en daar stonden die 5000 mensen voor dus zagen we eigenlijk niets. En onze mannen vonden er eigenlijk niets aan dus besloten we om het geweer van schouder te wisselen en andere oorden op te zoeken. Aangezien het bijna middag was en de innelijke mens weer moest voorzien worden van fingerfood konden we eindelijk Borough Market bezoeken. Alles speelt zich daar af onder een spoorwegbrug met de talrijke eet en drank kraampjes die elke hun eigen waren en producten aanprijzen. De vele geuren kleuren en smaken maken deze markt zeer bijzonder. Aangezien onze leerlingen zich de ganse week voorbeeldig gedragen hadden, steeds de afspraken nagekomen en inzet getoond hadden tijdens de opdrachten besloten we om iedereen een vrije namiddag te gunnen en ze op hun eigen manier Londen te laten verkennen. Om 19:00h hadden we afgesproken aan convent garden om daar gezamelijk pizza te gaan eten. Ze zagen ons daar graag komen maar waren daarop voorzien want in de kelderverdieping was nog een restaurant speciaal voor scholen en groepen. Een All you can eat formule met drank en saladbar. Mr hofmans was in zijn nopjes. Daar werden ook alle verhalen uit de doeken gedaan van wat ze die middag hadden uitgespookt. Ze waren gaan shoppen, zonnenbrillen, hoeden, T-shirts, broeken schoenen, broeksriemen en zelfs hennatatoes werden fier getoond. 

Het was echt heel gezellig en er werd veel gelachen, cola en fanta gedronken en halalpizza gegeten. Ook toen we richting hotel gingen was de sfeer uitgelaten dat zelf Irfan zijn broek er van scheurde. Ook de straatzangers Sammy Jay met haar angelvoice werd enthousiast bejubeld, gekust, en gefotografeerd. Ja ook ik was onder de indruk en kocht spontaan al haar cd's. Ook op de trein werd er veel gelachen en we waren maar net op tijd om uit de trein te springen want anders was het station voorbij gereden. Ik denk dat ze er nog een lange nacht van willen maken hopen dat het goed komt.

12-05-2016, 00:00 Geschreven door tna@londen
Reageren (0)


11-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan de bezorgde collega's en ouders

@ Michel : Mieke slaapt als een Roosje en Alwin snurkt als ne grote en Thierry gaat vanacht Alwin zijn gesnurk op video zetten

@ Nancy : Alwin eet ondertussen voldoende en is al 3 kg bijgekomen. 

@ ouders : wij zijn trots op jullie zonen schitterende kerels!!! 

@ Sanne : Schrijf een vrije sollicitatie en wie weet word je geselecteerd voor een volgende 

11-05-2016, 23:35 Geschreven door tna@londen
Reageren (1)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Science Museum en Londen dungeon

vandaag kregen de leerlingen het science museum voorgeschoteld, alsook een bundel met vragen die ze al dan niet in groep moesten oplossen. Uiteraard had niet iedereen dezelfde vragen zodat er toch een beetje werk aan de winkel was. De inzet was ook nu vrije tijd. Om het schoolse gevoel terug een beetje aan te wakkeren kon er tijd verdiend worden als volgt. Indien 80% of meer verdiende ze een uur vrije tijd. 60% of meer verdiende ze een 1/2 uur vrije tijd. Indien 40% van de vragen juist dan verliezen ze een half uur vrije tijd. Maar onze leerlingen blijven verbazen en hadden voor het eerst in hun schoolse carrière allemaal meer dan 60% wij weer fier. Hier worden prestaties neergezet. Het ging zelfs zover dat we ze een uur langer hebben kunnen laten werken dan voorzien voor hetzelfde geld. eten deden we in de buurt van de BIG BEN. Om 15:00 moesten we dan aan de Londen Dunguon zijn. Dit is eigenlijk een interactief museum waar we allemaal werden overgeleverd aan de Mercy of King Henry. We hebben van zeer nabij kennis gemaakt met Jack the Ripper, de pest, en eindigden uiteindelijk allemaal aan de galg. De anders o zo stoere electriciens in spe gaven met momenten nog weinig licht. Er waren er zelfs bij die echt schrik hadden en weg wilden met hilarische taferelen tot gevolg. Uiteindelijk zijn we met zijn allen heelhuids kunnen ontsnappen aan de London Dungeon. Na een partijtje botsauto's nog een brood gekocht met een pot choco en dan richting Hotel. 

Het was weer een leerrijke en zeer spannende dag geweest, hopelijk moeten we vannacht niemand troosten na een nachtmerrie. we kijken alvast uit na een half uurtje langer slapen.

Thats all Folks  C- yA

11-05-2016, 23:21 Geschreven door tna@londen
Reageren (0)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 3

Vandaag staat het science museum en the london dungeon op het programma. Onze leerlingen beginnen al een beetje moe te worden. Gevolg leerlingen die moeilijk uit hun bed kunnen en leerkrachten met wallen. Ons tripje begint zijn tol te eisen. Er worden ganse bossen omgezaagd. We keep you updated.

11-05-2016, 12:12 Geschreven door tna@londen
Reageren (0)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 2

We begonnen de dag druilerig alvast wat betreft het weer.

de groep werd in drieën gedeeld en elke groep kreeg een blad waar drie foto's op stonden van 3 verschillende locaties. Ze wisten de namen van de locaties niet. Ze moesten proberen de drie verschillende locaties te vinden en om ter origineelste groepsselfie te maken. Ter plaatse moesten ze ook nog enkele vragen oplossen en op zoek gaan naar een geocache. dit alles kon hen 1,1/2 h vrije tijd opleveren. hier hadden ze ongeveer 3h tijd voor.

het resultaat van de selfies mag er alvast zijn.

Rond 12h30 hadden we afgesproken aan de speakers corner maar door het slechte weer konden we geen speakers aan het werk zien.

We beslisten om iets te gaan eten in Camden town een zeer gezellige wijk ten Noorden van Londen met trendy winkels en shops gezellige restaurantjes en wat zeker opviel waren de fantasierijke gevels van de shops . groezelige marktjes met t-shirts hantassen en meer van dat. Zeker de moeite om hier eens langs te gaan. Onze leerlingen begonnen zelfs cadeautjes te kopen voor familie en zichselfiestok. 

die later op de middag nog stevig van pas zouden komen in madame Tussauds. Ook dit vonden onze leerlingen fantastisch. foto's met bekende sterren werden gretig genomen. Vooral met vrouwelijke was* werden veel, zeg maar heeeel veel foto's genomen. De wildste dromen kwamen uit voor sommige.

6,5 gigabite foto's werden genomen en dan staan die van Alioune er nog niet op.

Ook de madame Tussauds ride en 4D film werden echt gesmaakt.

Na Madame Tussauds gingen we naar het centrum van het bruisende Londen: Picadilly Circus om, u raad het al, alweer te eten. De leerlingen gingen naar goede gewoonte weer naar de pizzahut. Wij bezochten de wijk soho om een hapje te eten in één van de vele chinese restaurants.

Na een lekkere maaltijd waren alle leerlingen wederom om tijd op de afgesproken plaats. Wij weer fier op onze mannen.

Rond 21:00h keerden we terug naar het hotel en hadden toen reeds 30000 stappen op onze stappenteller. Neen dit is geen schrijffout. een aantal leerlingen waren doodmoe, één ervan viel zelfs in slaap op de trein.

Sommige leerlingen wilden hun fastfood dieet een beetje te niet doen door nog wat te gaan joggen.

zo aan het thuisfront bent u weer geupdate en wij gaan stilletjes aan onder de wol na een vermoeiende maar vooral zeer boeiende dag

*was (wassenbeeld)

11-05-2016, 02:32 Geschreven door tna@londen
Reageren (0)


10-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hotel

het hotel : Toen we de eerste keer op hotelverkenning kwamen een maand geleden hadden we iets van cava het gaat er door kunnen. toen we hier gisteren toekwamen bleek dat niet alleen de keuken gerenoveerd werd, maar ook de bar/zitruimte wordt volledig gerenoveerd. Bovendien veel lawaai gedurende de ganse nacht, het ontbijt bestond uit 2 sneetjes brood, een reep suiker, een potje virtueel vetvrije yoghurt, potje boter en potje confituur. koffie thee en iets dat moest doorgaan voor fruitsap. Kortom hier kunnen we kort over zijn 2/10 en nul sterren.

10-05-2016, 08:51 Geschreven door tna@londen
Reageren (3)


09-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geslaagde eerste dag

Na alle gemelde stressmomenten eerder de dag is de rest eigenlijk prima verlopen.

Toen we terug compleet waren zijn we inkopen gaan doen in de lokale supermarkt.

Na een deugdoende maaltijd begaven we ons richting Londen om onze Tickets op te halen 

van Madame Tussauds, Londen eye en Londen dungeon.

Door het al late uur 16:00h lokale tijd was de tijd om Mdme Tussaud te bezoeken te beperkt en hebben we de planning een beetje aangepast en hebben de London Eye bezocht.

het 135m hoge reuzerad bracht de groep in hogere sferen. Een fenomenaal zicht over Londen was ons deel. Ondanks dat het volledig afgesloten capsules zijn waren enkele leerlingen en juf Mieke er toch niet zo gerust in en een half uur later stonden we weer veilig op de grond.

Het was ondertussen beginnen regenen en weer moesten we onze planning een beetje bijsturen.

Ipv Trafalger square gingen we naar covent garden. Tijd voor stressmomentje nummer 3.

Londen is een stad waar ongeveer 8 miljoen mensen wonen, dit gecombineerd met het geharrewar van tunnels, liften trappen enz. zorgden ervoor dat we Juf Mieke en 7 leerlingen even uit het oog verloren waren en dat de groep weer opgesplitst was in 2. Uiteraard hadden we dit voorzien en vonden we elkaar vlot terug in Covent garden waar een lekker maar toch net iets te klein avondmaal(volgens mr Hofmans) er vlotjes in ging. De leerlingen waren met zijn allen een pizzahut ingedoken waar Akan al zijn onderhandelingstalent moest bovenhalen voor iedereen aan tafel kon.

Iedereen behalve de leerkrachten was op het afgesproken uur op de afgesproken plaats. Het laatste hongertje van Mr hofmans moest nog even gestild worden. 

Het was ondertussen bijna 21:00 LT voor we in het hotel aankwamen en iedereen van een welverdiende douche en bed kon genieten.

wij (leerkrachten) zijn terecht trots op onze studenten ze hebben het echt heel goed gedaan.

09-05-2016, 23:18 Geschreven door tna@londen
Reageren (2)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. het 2 de stressmomentje was niet doorgekomen

Er mochten bij het inchequen 3 leerlingen niet mee Alwin hofmans bleef achter met de 3  ongelukkige

Papa Berbrii  heeft de juiste paspoorten opgehaald en is in volle spits naar Brussel gereden

Waarvoor dank het treinticket is herboekt en 2 h later zaten ook zij op de eurostar .oef

09-05-2016, 22:29 Geschreven door tna@londen
Reageren (1)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna terug compleet

Onze achterblijvers gaan zo dadelijk aankomen in het Hotel en zo zullen de stressmomenten hopelijk voorbij zijn

De eerste opdracht is reeds volbracht de leerlingen moesten zelf de weg naar

het hotel zoeken. Wanneer ze binnen het uur in het hotel aan kwamen verdiende ze een uur

Vrije tijd. 6 bei won de race en slaagde er bovendien in om binnen het uur

Ter plaatse te geraken. Ze verdiende reeds een1,1/2 h vrije tijd

5bei was net binnen voor de 75 min en verdienen een 1/2 h vrije tijd.

Onze mannen hebben schitterend werk geleverd want evident is dit niet chapeau mannen

een geslaagde eerste opdracht

09-05-2016, 14:53 Geschreven door tna@londen
Reageren (1)


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!