NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Met het oog op Haspengouw… laat je inspireren door Georeto !
Inhoud blog
 • Torhout - Wijnendalebos - 6.5 km
 • Ken uw Rechten
 • Kinderen koning
 • Topevenementen in Vlaanderen en Brussel 2009
 • De zeven kunstwonderen van België
  Zoeken in blog

  Zoeken met Google


  Mijn favorieten
 • Antroposofische geneeskunde in België
 • My Trip
 • Vlaanderen Vakantieland
 • Maak je zo
 • Cursussen & opleidingen
 • Vlaanderen Fietsland
 • Reisroutes
 • Vlaanderen Wandelland
 • Luchtvaartnieuws
 • "" 1 2 3 ik ontdek Topspots ""
  Welkom bij Topspots
  Op deze blog vind je info over toeristische activiteiten die ik voor mezelf organiseer of waar ik naar toe ga als ontdekker ... want België is te gek... en dit wil ik graag met jullie delen... Dus op regelmatig tijdstippen breng ik nieuws, artikelen, suggesties en vele links over verschillende bestemmingen en vrije tijd in het algemeen. Aanvullingen of suggesties zijn altijd welkom, noteer maar in het gastenboek...
  10-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse-Gueule in Brussel
  Over eten en drinken,  beste koop-restaurants, nachtburgemeester Frederic Nicolay, bloempanch en fritkotcultuur, de Rue des Bouchers, places to be, Brusselse culinaire uitvindingen, best of-restaurants, van take away naar home delivery food, over lambik brouwen en geuze steken, relatief goedkopere hotelrestaurants, Mie Karicol, de heilige drievuldigheid van de pralines...Brusselse stinkende keis, schepkeis, mosterd enz. .. we hebben het allemaal mogen meemaken met Bart Billen...
  Bart draagt werkelijk zijn passie voor gastronomie over op zijn publiek.

  Aanbevelingen - met dank aan zone 02 - Resto

  Houtsiplou

  Internationaal
  Anneessens
  Rouppeplein 9
  1000 Brussel
  tel. : 02/511.38.16

  Toch nog altijd een opgave: een kindvriendelijk restaurant in Brussel vinden dat op zondagmiddag open is. Houtsiplou blijkt aan deze voorwaarden te voldoen. De naam verwijst naar een gehucht in de Condroz en is het Franstalige equivalent van Bachten de Kupe: een boerengat in the middle of nowhere. ...
  lees meer


  La Cueva de Castilla

  Spaans
  Colignonplein 14
  1030 Schaarbeek
  tel. : 02/241.81.80

  Spaanse gastronomie in Brussel, het bestaat. Maar je moet er wel voor naar het Colignonplein in Schaarbeek. In de schaduw van het gemeentehuis openden twee Spaanse Brusselaars, de broers Javier en Roberto, negen jaar geleden hun Castilliaanse kelder, weliswaar op een gelijkvloers. ...
  lees meer

  Midi Station

  nieuw Belgisch-Frans
  Victor Hortaplein 26
  1060 Sint-Gillis
  tel. : 02/526.88.00

  Hoezo kredietcrisis? Antoine Pinto investeert samen met zijn broer Balthazar en Belga Queen Invest zomaar eventjes negen miljoen euro in het ambitieuze megabrasserieproject Midi Station. De cijfers doen duizelen: 2.000 m², 410 couverts, 7/7 gedurende 21/24 open. ...
  lees meer

  Rouge Tomate

  Belgisch-Frans, Internationaal
  Louizalaan 190
  1050 Elsene
  tel. : 02/647.70.44

  Rouge Tomate is een typisch grootstedelijk restaurant met een uitgesproken eigen karakter. Het statige herenhuis betreden aan de Louizalaan moet je dan ook doen met een goed gestrekte rug en je hoofd lichtjes naar boven. Ik betreed een decor dat een verleden van luxe verraadt. ...
  lees meer

  Au Stekerlapatte

  Belgisch
  Marollen
  Priestersstraat 4
  1000 Brussel
  tel. : 02/512.86.81

  De blauwe tafelnappen in toile cirée zijn vervangen door gele nep-chique tafelkleedjes. Maar dat is dan ook de enige verandering die ik kan vaststellen in de nieuwe Au Stekerlapatte. Ik installeer me in het middelste deel van het restaurant. ...
  lees meer

  Wil jij ook eens mee met Bart Billen, kijk dan zeker naar de site van Brukselbinnenstebuiten, helaas stelt Bart maar één ker in het jaar deze Amuse-Gueuke in Brussel voor... dus opvolgen is de boodschap!!!

  10-05-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Dagje uit in België
  08-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniorenvakantie & tewerkstellingsmaatregelen
  Om de tewerkstelling van 50-plussers te bevorderen, heeft de overheid verschillende tewerkstellingsmaatregelen uitgewerkt. Zij maken het voor werkgevers fiscaal aantrekkelijk om een 50-plusser aan te werven.

  Ook handig om te weten: ga je als 50-plusser weer aan de slag na een periode van werkloosheid of invaliditeit? Dan kan je misschien genieten van een speciale regeling: de seniorvakantie.

  Wil je zo snel mogelijk werk vinden? Dan is actief 50+ iets voor jou. Je krijgt hulp in je zoektocht naar werk. Zo word je bijvoorbeeld begeleid door een 50+-consulent en  kun je een sollicitatietraining  volgen in de 50+-club.

  08-05-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Werk na je 50ste
  26-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkzoekende start je eigen zaak

  Vijf sleuteltips om uw troeven optimaal uit te spelen

  1. Zorg dat u goed voorbereid bent. Vroeger kon je je nog veroorloven met een briljant idee de sprong in het onbekende te wagen, vandaag is er méér nodig..

  a. Volg eventueel een startercursus (*). Als werknemer kunt u die betalen met opleidingscheques. Tip: ook interimjobs geven recht op aanvraag opleidingscheques, in die periode dat je interimwerk levert. Of de webcursus “starten met je eigen zaak” zie VDAB

  b. Als werkzoekende doet u een ondernemerstest bij de VDAB en als je slaagt ga je met dit “attest” bij Syntra en kunt u uw bedrijfsbeheer behalen.

  c. Een andere mogelijkheid een snelcursus Bedrijfsbeheer (vb. via webleren van de VDAB) en je kan dan examens afleggen bij het Ministerie van Middenstand of CVO.

  d. Alle opleidingen rond bedrijfsbeheer vind je hier.

  2. Start als zelfstandige in bijberoep. Zo test u uw project uit en behoudt u een vangnet. Na één jaar weet u wel of uw project leefbaar is. Zo ja wordt het uw hoofdberoep. Zo niet, dan zet u uw zaak stop. Tip: ook als werkzoekende 50plusser mag u als zelfstandige in bijberoep starten, al gelden hier strikte voorwaarden.

  2a. Minister van Werk (Joëlle Milquet) lanceert nieuwe maatregel. Een werkzoekende die als zelfstandige een eigen zaak wil opstarten, behoudt gedurende max. 18 maanden zijn uitkering en krijgt er nog heel wat extra staatssteun bovenop. Als de werkzoekende voor de eerste 18 maanden om zijn het statuut van zelfstandige wil gebruiken en al na max. 6 maanden wil afzien van zijn stempelgeld, dan heeft hij gedurende max. 12 maanden recht op een maandelijkse toeslag van €100. Bovendien krijgt hij dezelfde vrijstellingen als een werkzoekende in opleiding. Naast de uitkeringen komt er nog een vergoeding van max. €2 per gepresteerd manuur. (april2009)

  3. Bovenop - Profiteer van de werkhervattingtoelage. Werkzoekenden vanaf 50 jaar die weer aan de slag gaan, hebben recht op de federale werkhervattingtoelage van de RVA (€182,85 per maand). U moet minstens 20 jaar gewerkt hebben en werkloos zijn geworden buiten uw wil om. Vanaf 1 mei 2009 - Bij minder dan 20 jaar beroepsverleden in loondienst, dan krijg je ook een werkhervattingtoelage, maar is degressief in een looptijd van 3 jaar. De aanvraag dient u in bij uw uitbetalinginstelling (vakbond of hulpkas). - Klik hier (art. 36 pagina 28)

  4. Informeer bij het Participatiefonds: deze federale instelling verleent leningen tegen zeer voordelige voorwaarden aan starters. Contact: tel. 02 210 87 87 en www.fonds.org.

  5. Regel uw pensioen voor later. De simpelste oplossing is dat u door een sociaal secretariaat of door een organisatie van zelfstandigen laat berekenen hoeveel extra sociale bijdragen u moet betalen om later een fatsoenlijk pensioen te hebben. Ze zijn hoog, maar essentieel. En u mag ze als beroepskosten aftrekken van uw inkomsten.

  (*) De Unizo Startersservice organiseert op 24 locaties in Vlaanderen geregeld gratis infosessies (2 uur) en ook meer uitgebreide, betalende starterscursussen (3 tot 5 avonden). Info: www.unizo.be.

  Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen begeleidt starters. Info: tel. 02 217 29 28 en www.nsz.be


  26-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Werk na je 50ste
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland lanceert 'typically Swiss' hotels
  Speciale selectie van 225 bijzondere 'spiegels van de regio'
  Het begrip typisch Zwitsers kun je op veel manieren invullen. Op logiesgebied bijvoorbeeld. Om dat veel bezoekers hun  vakantie graag in een karakteristiek Zwitsers hotel doorbrengen, heeft Zwitserland Toerisme in samenwerking met de Zwitserse hoteliervereniging de nieuwe hotelgroep “Typically Swiss Hotels” gelanceerd.

  Zoeken op internet
  De adressen van de Typically Swiss hotels zijn alleen op internet te vinden. Het zoeken naar een geschikt adres wordt vergemakkelijkt door diverse indelingscriteria: sterrenclassificatie, prijscategorie, grootte, ligging (aan het water, in de bergen, op het land of in de stad).

  Presentatie
  Er is veel aandacht aan de visuele presentatie besteed: er kunnen hele fotogalerijen bekeken worden. Via een weblink kun je rechtstreeks bij de hotels boeken. Een deel van de hotels is via het gratis callcenternummer 00 800 100 200 30 van Zwitserland Toerisme te boeken.

  Internet: www.MySwitzerland.com/typically

  26-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Weekendje weg EU
  Tags:Zwitserland, hotels
  24-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen van Vlaanderen


  Van 15 mei tot 13 september vormt het Museum Kortrijk 1302 samen met het kasteel van Rumbeke en de Sint-Trudoabdij van Male het bijzondere decor van de drieledige historische tentoonstelling 'Vrouwen van Vlaanderen'.

  Je ontdekt de Vlaamse gravinnen en gravinnendochters als begeerde bruiden in de internationale politiek en scherprechters in conflicten, als voorvechters van cultuur en religie, als de bewaarders van de bloedlijn, als vurige minnaressen en leeuwinnen voor hun kroost.

  De tentoonstelling brengt niet alleen voorwerpen en afbeeldingen samen maar laat de vrouwen ook zelfaan het woord.

  Een heerlijke én leerrijke uitstap op unieke historische locaties!

  Meer info: www.vrouwenvanvlaanderen.be


  24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Evenementen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website Vlaamse Ardennen in het nieuw

  De website van de Vlaamse Ardennen zit in het nieuw!

  In navolging van de brochures kreeg ook de site een make-over, volledig in de nieuwe huisstijl van de regio. Niet alleen de 'look' werd opgefrist, maar ook de inhoud.

  Neem zeker eens een kijkje op www.toerismevlaamseardennen.be !


  24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Dagje uit in België
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw op de fietsrouteplanner Toerisme Oost-Vlaanderen

  De in oktober gelanceerde online fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen bevat sinds kort een nieuwe, extra handige functionaliteit.

  Klik je tijdens het uitstippelen van je route de button POI ('points of interest') aan, dan verschijnen er vanaf een bepaald zoomniveau icoontjes van attracties, bezienswaardigheden en logeermogelijkheden langs je route.

  In één oogopslag zie je waar je een museum kan bezoeken, een boottocht kan maken, kan uitrusten op een fietsvriendelijk terrasje, of 's avonds onder zeil kan. Zo stel je een tocht samen, volledig op je eigen maat gesneden.

  Je kan de fietsrouteplanner raadplegen via www.tov.be, onder 'Fietsen'. Met één muisklik kan je je eigen route downloaden naar je fiets-gps of er een gedetailleerde afdruk van maken.

  24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Wandelen & Fietsen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar van het bier in Vlaanderen

  2009 wordt het "Jaar van het bier" in Vlaanderen. Onder de noemer "Leven in de brouwerij" zet Vlaanderen Lekker Land heel wat lekkere activiteiten op het programma, telkens met bier als rode draad.

  Ontdek het aanbod in de Oost-Vlaamse toeristische regio's. Spring op de fiets met Adriaen Brouwer, trek er op uit in Buggenhoutbos en geniet onderweg van een streekbier. Of proef van een biersuggestie of -menu in een gezellig restaurant.

  Een verzameling van bieractiviteiten vind je in de bierkalender: opendeurdagen in brouwerijen, degustaties, fietszoektochten, terrasdagen, ...

  Kortom, laat je onderdompelen in de wereld van het bier en veel plezier...


  24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Dagje uit in België
  19-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede links

  Alternatieve Geneeswijze
  Zoek je een autoroute Route You

  Reislinks

  Reisbestemmingen - My Trip

  Wandelroutes
  Zoek een autoroute Route You

  19-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Internet
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volkssportroute in Poperinge en omgeving

  Een streekontdekking

  De volkssportroute biedt een evenwichtige mix van streekontdekking met belevingswaarde en gezelligheid als troef. Toen er nog geen sprake was van televisie, internet en computergames, zorgden een aantal typische volksspelen voor ontspanning.
  Op de route langsheen een aantal authentieke cafeetjes kun je de tijd van toen herbeleven.
  Elke herberg heeft zijn eigen sfeer, klanten en spelletjes.
  Wil jij ook een van de routes beleven ga snel naar Holderdebolder.

  Het is de periode van de Hopscheuten, dus dit kon niet ontbreken op onze menukaart en hebben wij gevonden in het restaurant 't HommelhofStefaan en Sabine tot in 2010...


  19-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


  Categorie:Dagje uit in België
  Categorieën
 • Dagje uit in België (6)
 • Dagje uit in NL (0)
 • Evenementen (2)
 • Haspengouw (0)
 • Internet (1)
 • Wandelen & Fietsen (2)
 • Wartourism (0)
 • Weekendje weg DE (0)
 • Weekendje weg EU (1)
 • Weekendje weg FR (0)
 • Weekendje weg GB (0)
 • Weekendje weg LUX (0)
 • Weekendje weg NL (0)
 • Werk na je 50ste (3)

 • Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!