Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
-800 g doorregen runderlappen in blokjes
-zout en peper
-4 el zonnebloemolie
-zware ovenbestendige braadpan of casserole met deksel
-2 grote uien, in stukken
-4 tenen knoflook, gehakt
-25 g verse gember, gehakt
-1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
-1 el tomatenpuree
-5 el ketjap manis
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 250ºC.
-Bestrooi het vlees met wat zout en peper.
-Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. -Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee.
-Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut.
-Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen.
-Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. -Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen.
-De saus kan eventueel gebonden worden met een bindmiddel naar keuze.
-Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.
Probeer het even uit met succes en ik wens je smakelijk eten. Het hoeft geen rijst te zijn waarbij je het serveert.
Je kan het een typist Vlaams tintje te geven door te serveren met frietjes bv. of aardappelen in de pel.
Als gestoomde en daarna opgestoofde groenten zou mijn voorkeur gaan naar witloof of verse spruitjes of zelfs beide samen. HEERLIJK TOCH!
Laat maar komen hoor.