Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept op zondag

    Er komen nog koude dagen. Daarom het onderstaande recept.

      

    Stoofpotje met varkensworst
    gerecht klar in 20-30 min.

    Ingrediënten voor 4 personen

    -          4 varkensworsten

    -          Vetstof

    -          1 grote ui (gesnipperd)

    -          2 teentjes knoflook (gesnipperd)

    -          2 stengels bleekselderij in stukjes

    -          1 venkelknol (in stukjes)

    -          450 gram vast kokende aardappelen, in stukjes of krieltjes.

    -          2 takjes tijm

    -          Snufje Safraan

    -          200ml witte wijn-

    -          200ml kippenbouillon

    -          Zout en vers gemalen peper


    Bereidingswijze

    -Verwarm de olie in een stoofpanen braad de saucijzen rondom bruin.

    -Neem ze uit de pan en fruit op laag vuur in ca. 2 minuten glazig

    -Voeg de knoflook en de groenteblokjes toe en fruit alles al roerend nog ca 4 minuten.

    -Voeg de aardappelstukjes,tijmsaffraan en saucijzen toe schenk er de wijn en bouillon over.

    -Laat aan de kook komen en kook het een paar minutendoor.

    -Leg het deksel op de pan en laat nog ca. 20 minuten stoven.

    -Bind de jus eventueel met aardappelzetmeel of een paarklontjes ijskoude boter.
    -Breng verder op smaak met zout en peper.

     



    Dit was dan het laatste recept op zondag. Een recept bewerkt voor de blog naar het recept op:

    http://www.smulweb.nl/recepten/1370810/Stoofpotje-met-varkensworst

    recept geplaatst door harry_bijl 
    Smakelijk eten. 

    04-03-2012 om 20:07 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorzitter Velt West-Vlaanderen overleden

    Deze week kwam onverwacht op 27-02 de mail…

     

    Beste Velters,

    Hierbij de droevige mededeling van het plotse overlijden deze middag van “Willy Desender”. 
    Willy was bestuurslid van Velt Staden en provinciaal voorzitter.


    Wij bieden de familie van Willy veel sterkte en steun in deze zwaarbeproefde tijden.

    Groeten,

     

    Vandaag, 3 maart 2012 is afscheid genomen van Willy, in de Sint-Janskerk te Staden.

     

    03-03-2012 om 17:47 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente

    Gisteren, op 1 maart ben ik even buiten geweest.  

    De hele maand februari ademde ik geen buitenlucht.

    Het enige wat ik buiten deed was enkele foto’s nemen. 

    Het tuinwerk is opgestart dank zijn de hulp van mijn jongere broer. 

    Hij komt zo nu en dan een uurtje mijn werk doen.



    Ja de meteorologische lente is begonnen. 
    Het enige wat er nog aan ontbreekt is de zon. 



    De temperaturen leven boven hun stand.


    De percelen 2 en 3 van de wisselteelt zijn vrij gemaakt.
    Vak 1, waar op de eerste helft de salade komt onder de miniserre
    ,
    wordt de bedekking ingespit.
    Op de tweede helft komt het wachtbed voor de prei.
    Daar staat nu nog veldsalade onder glas.


    Het volledige perceel voor combinatieteelt is vrij gemaakt.
    De rij boerenkool wordt aan de kippen gevoerd. 



    Alleen op de strook, palend aan de tuin van mijn buurman, is de winterbedekking blijven liggen.
    Daar komen twee teelten die maar starten na half mei. 
    Deze morgen bracht mijn buurvrouw, die deel uit maakt van het velt bestuur, de bestelde tuinzaden.

    Van zodra de tuin klaar ligt en het weer gunstig is, kan ik beginnen zaaien.



    02-03-2012 om 14:21 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinschema

    Als je het nog niet deed, zoals in mijn geval, is het tijd om je tuinschema aan te passen.

    In feite ligt dat vrij gemakkelijk.  In de wisselteelt schuif je de teelten door naar het volgende vak.  Wat ik vorig jaar kweekte op van 5 wordt dit jaar op van 4 gezaaid of geplant.

    In de combinatieteelt worden de rijen doorgeschoven. Wat vorig jaar hoofd rij was wordt nu tussenrij. De groentenrij die aan de serre werd geteeld verhuisd naar achter in de tuin waardoor alle rijen doorschuiven.
    Ik heb slechts een paar kleine veranderingen toegepast. 
     

    Tuinschema 2012-27-02


    Wisselteelt 2012

     

    1- miniserre met sla  -  paprika        -Wachtbed prei …paksoi                                           
    2- mosterd  -  staakbonen + twee zapallito’s
    3- vier rijen sjalot  1  rij prei (wachtbed)                     
    4- afdekken    courgettes                             

    5- afdekken    3 rijen prei                                                                          


    Combinatieteelt 2012

     

    5A          groene selder  +  witte selder              

    6C          eerst afdekken en dan eind mei eerste winterprei

    7B          salade gemengd  + rucola  nateelt  venkel                         
    8C          peul                                     prei                      
    9A          knolselder                                                        
    10C        afdekken  en dan eind mei winterprei.                                                                 

    11 B       rode biet                             groenlof

    12C        peul                                     prei                       
    13A        pastinaak                            kervel.

    14C        rucola                                  prei

    15B        mosterd – boontjes             veldsla       
    16C        paprika  +  aubergine                                   

    1A          rode ui                                 groenlof             
    2C           broccoli                                                              
    3 B          mosterd...vroege boontjes/ groenlof of roodlof
    4C           zomer prei                          nateelt

    Als het weer het toelaat wordt de winterbedekking vanaf nu weggenomen.
    Daarna wordt de grond los gemaakt met de woelvork. 
    Dan worden de vakken klaargelegd voor het zaaien of planten.
    Op de vakken 4 en 5 van de wisselteelt blijft die bedekking voorlopig liggen.
    Vak 4 komen na 15 mei de courgettes  en op vak 5 begin juni de prei.

    28-02-2012 om 17:33 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept op zondag

    Ik herstel langzaam en begin te dromen van lekker eten maa...
    het is Colette die bepaald of het niet te zwaar op de maag komt. 
    Vandaag koos ik voor een recept waar ik dol op ben en resumeerde het bij: 

    http://allrecipes.nl/recept/494/roergebakken-champignons-met-knoflook.aspx

     

    Roergebakken champignons met knoflook


     


    Heerlijke gesauteerde knoflookchampignons in een sausje van rode wijn.

     Voor 4 personen en klaar in 20 minuten

     

    Ingrediënten

    -1 eetlepel boter

    -1 kg verse champignons, in schijfjes

    -4 teentjes knoflook, fijngesneden

    -1 theelepel gedroogde basilicum

    -250 ml rode wijn

    Bereidingswijze

    -In een koekenpan op een middelhoog vuur de boter verhitten.

    -Champignons en knoflook toevoegen.

    -In ongeveer 10 minuten de champignons licht goudbruin bakken.

    -Basilicum erdoor roeren.

     

    -Het vuur laag zetten en de wijn toevoegen.

    -Laten sudderen tot de meeste wijn verdampt is.

    -Direct serveren.
     Heerlijk bij gestoomde aardappelen met biefstuk.

    Ik vrees dat die rode wijnsaus voor een andere keer zal zijn.

    26-02-2012 om 18:33 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 26 februari van 10 tot 12 : Tuinclub bij Addie

    Zondag 26 februari van 10 tot 12 : Tuinclub bij Addie

    in het Café  “ ’t Oud Gemeentehuis “ in Stalhille , recht tegenover de  kerk , met  de eerste tuinwerkzaamheden in het voorjaar.

    Mogelijke gespreksonderwerpen :

     

    1)    Starten in de mini-serre.

    zie :   http://www.velt.be/Jabbeke/pag828

    open het document :    9) mini-serre : zaaiplan


    Tip : Gebruik zaai- en stekgrond!

    Graag reacties :

    Is deze tabel volledig?

    Wie gebruikt andere tijdstippen?

    Wat zaaiden jullie reeds?

    Laat een berichtje achter in het gastenboek van de site Velt Jabbeke!

    (
    http://www.velt.be/Jabbeke/pag697 )

    2)    Zaaien en planten onder koud glas (plastiek tunnel).

    3)    Gazon & moestuin, … : Welke bemesting geven we nu?

    4)    Pootaardappelen, sjalot, ajuin, look, …

    5)    Gevolgen van de strenge winter.

    6)    Terrasplanten : ziekten, verzorging, …

    7)    Snoei van …

    8)    Aankoop kippen  : Wanneer?  Rassen? … ?

    9)    Krantenartikels : … voor jou gelezen.

    10)                      Jouw vraag

    11)                      …

    Volgende activiteit : Zaterdag 10 maart van 14 tot 17 u.  :  SNOEIDEMONSTRATIE door André  Houthoofd!





    25-02-2012 om 09:58 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf lichte kost kweken 5

    Kolen zijn over het algemeen zware kost en meestal voor de winter bestemd.

    Bloemkool is daarop een uitzondering en licht verteerbaar. 

    Volgens Colette is broccoli ook lichte kost. 
    Volgens haar mag dat in de eerste voeding van baby’s worden verwerkt.

    Broccoli kweek ik tot nu toe elke jaar onder tuingaas tegen de rupsen.



    Ik kweekte tot een paar jaar terug ook bloemkool maar dan in winterteelt. 

    Ze werden eind juli gezaaid, verspeend in augustus en in september geplant ter plaatse. 

    Vóór de winter had je dan een stevige plant. 

    Eind februari, begin maart begon de krop zich te ontwikkelen zodat tegen half maart ik volop oogstte.
    Ik kweekte één enkele rij met +/- 10 planten.
    Die waren in één week allemaal klaar.
    Je kon ze een korte tijd in volle grond laten staan.
    Je moest er dan wel voor zorgen dat de krop goed toegedekt bleef.

                    Toch werd meer dan de helft werd weggegeven.

    Want ook bloemkool vriezen wij niet in omdat zoals bij venkel ook hier de smaak verwatert.

    Zoals bij champignons moet je ook hier voor herstellenden een licht sausje bijvoegen.  Sojaroom is daarvoor echt aangewezen.

     

    24-02-2012 om 16:08 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichte kost zelf kweken 4

     

    Ook champignons reken ik bij de licht verteerbare groenten.

    Dan moet je er wel een licht sausje bij klaar maken.



    Zelf heb ik nog nooit champignons gekweekt maar ik vond op het net een methode.
    http://www.mychampi.com/nl/home

    Daar las ik onder meer:

    Zo groeien champignons. 
    Met het gepatenteerde systeem van MyChampi

    kan iedereen thuis champignons kweken.

    Kweek zelf in 3 weken de lekkerste champignons en leer al doende wat een champignon is en hoe deze groeit.

    Leuk en leerzaam

    -kweken is leuk en leerzaam, voor zowel kinderen als volwassenen.

    Daarom is een boekje bijgesloten met uitleg over wat champignons (en paddestoelen in het algemeen) zijn en hoe ze groeien.

    Speciaal voor kinderen wordt de uitleg nog extra ondersteund
    met striptekeningen van het MyChampi-mannetje.

    Lekkere recepten in het boekje zorgen dat u op een makkelijke manier
    kunt genieten van uw eigen gekweekte champignons.

    Gezond en lekker

    -Bio champignons, gezonder en verser kan niet, en dat is te proeven.

    Alle ingrediënten voor een geslaagde kweek zitten kant-en-klaar in het MyChampi systeem,
    zodat er geen toevoegingen meer nodig zijn.

    Het gebruik van extra bemesting of bestrijdingsmiddelen is niet nodig.
    Puur natuur, gezonder en verser kan niet.

    -Gepatenteerd systeem

    Champignons hebben een gecontroleerde omgeving voor o.a. luchtvochtigheid, CO2 en O2 nodig.

    Voor een professionele kweker is dat geen probleem,
    maar het maakt het thuis kweken van champignons zeer moeilijk.

    Na langdurig onderzoek is dit met Het gepatenteerde systeem van MyChampi  definitief opgelost.
    Het kweken van champignons kan daarmee niet meer mislukken,
     zodat iedereen thuis kan zien hoe leuk en leerzaam het is om zelf champignons te kweken.
    Of dat nu allemaal wel zo gemakkelijk is moet je zelf uitproberen. 
    Of het de moeite waard is te proberen kan ik onmogelijk zeggen.
    In elk geval bestaat het systeem.


                    

    23-02-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. lichte kost zelf kweken 3

    Nog een licht verteerbare groente is venkel.

    Elk jaar zaai ik er rechtstreeks 1 rij in de combinatieteelt 
    en plant ik er een veelvoud die vooraf werden gezaaid en verspeend.

    Zoals met alle groenten is het met venkel ook zo dat het ene jaar niet het andere is.   


    Toch voldoet het resultaat 9 op 10 keer.

    Uitzonderlijk mislukt de oogst eens helemaal en één op twee is die oogst schitterend.

    Er bestaan vroege en late soorten.  Wij echter beschouwen venkel als een typische najaarsgroente.

    Eind juni, begin juli, zaai ik 1 rij van +/-5m ter plaatse. Dezelfde dag zaai ik in een kunststofbak.  

    Heel kort na het kiemen verspeen ik in perspotjes en plaats ze buiten op een rek in de schaduw van de serre.

    Als in augustus de sjalot geoogst is plant ik daar de venkel.  De hoeveelheid is 6 rijen van +/- 5m lang.

    Vooraf is de grond volledig onkruidvrij gemaakt en met de woelvork los gelegd.
    Ik plant in voortjes die worden bemest met biologische korrelmeststof. 
    Na het bemesten wordt de voor extra begoten.

    Na het oogsten worden de knollen niet ingevroren want dan verliezen ze hun smaak.                
    Als de venkel is klaar gemaakt vóór het invriezen, dan verwatert hij.
    Na het ontdooien is de echte venkelsmaak er niet meer.
    Ik bewaar ze in een vorstvrije ruimte in scherp zand. Ze groeien een beetje terug.
    De buitenste bladeren rotten heel langzaam weg.
     

    Ik heb ze nog weggenomen en dan zijn het de volgende die rotten.
    Als de temperatuur te hoog wordt zoals in december en januari van deze winter,
    dan kan je ze niet lang goed houden. 
    Wij hebben ze versneld opgegeten.
    Venkel in de wok heeft een verassend andere smaak.
    Ze is niet minder lekkere dan gestoofd. De smaak is gewoon anders.

    21-02-2012 om 16:37 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept op zondag

    Het recept op zondag ligt in de lijn van zelf lichte kost kweken en gaat over:

    Wortelen

    is een bijgerecht:  gestoofd, zoet van smaak en in 30 - 60 min klaar.
    Ingredienten voor 4 personen

    -1 kg wortelen  
    -1 ui
    -boter naar behoefte
    -2 blaadjes laurier, in 2 gebroken
    -2 a 3 klontjes suiker ( je kan ook een suikervervanger gebruiken.)
    -gehakte peterselie.

    Voorbereiding.

    Reinig de wortelen en snij ze in schijfjes.
    Hak de ui fijn.

    Bereidingswijze:

    -Stoof de ui glazig in de boter.

    -Voeg de wortelen en de laurier toe.

    -stoof gaar op een zacht vuurtje.

    -voeg de zoetstof en de gehakte peterselie toe.

    -Laat nog eventjes stoven.


    http://www.smulweb.nl/recepten/1087293/Gestoofde-wortelen

    Dit gerecht behoort in de categorie eenvoudig en licht verteerbaar.

     
    Opgediend met een stukje kabeljauw
    en gestoomde aardappeltjes en je hebt ideale kost voor herstellenden.
    Smakelijk eten.

    19-02-2012 om 14:47 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichte kost zelf kweken 2

    Wat ik ook als ideale ziekenkost beschouw zijn verse wortelen...
    bio wortelen natuurlijk.

    Wortelen telen lijkt moeilijker dan het is.
    In feite moet je enkel punten weten en op enkele punten letten.

    Wortelzaad kan je slechts 4 jaar bewaren en dan verliest het zijn kiemkracht. 
    Er is een lange kiemduur mee gemoeid. 
    Normaal is dat een 28 tal dagen maar het kan ook het dubbele zijn. 
    Je mag niet dieper zaaien dan 1cm. 
    Ik heb altijd goed resultaat gehad mijn methode:
    een voortje maken, vullen met potgrond, effen strijken met de platte schop,
    er een ondiep voortje in trekken met de steel van de hark, eerder dun zaaien, lichtjes dichtharken, plat strijken met de schop,
    aangieten en dan lichtjes vochtig houden tot bij het kiemen.


    Toen ik nog vroege wortelen teelde,

      zaaide ik die tussen twee rijen ajuin of sjalot.
    Er was ook altijd een dikke rij afrikaantjes in de tuin aanwezig.
    Als het mogelijk was zaaide ik reeds einde februari maar,
    gezien de zware grond hier, draaide dat altijd uit op een zaai, de eerste helft van maart.
    Uitzonderlijk is het één of twee keer gelukt in februari. 
    Alles hangt af van het voorjaar.
    Een belangrijk punt is van zohaast het mogelijk is de wortelen te dunnen en op eentje te plaatsen.
    Ze mogen dicht staan.  Je kunt later dan uitdunnen om als primeurtjes op te dienen.
    Ik gebruikte geen bemesting tenzij het tamelijk dik bestrooien met houtassen. 
    Het leek erop alsof ik ze ermee indekte. 
    Wieden deed ik bij winderig weer of ’s morgens in de vroegte. 
    Ik schoffelen zeer veel maar het gebeurde nooit in de namiddag. 

    Als soorten gebruikte ik Amsterdamse bak of Brugse vroege. 
    Nu zijn er nieuwere rassen die ook goed zijn. 

                                        


    Door mijn rugperikelen ben ik reeds vroeg beginnen afbouwen en minder intensief gaan telen.
    Ik ben dan ook reeds een hele tijd gestopt met die vroege wortelen. 
    Mijn late wortelen(flakese) zaaide ik rond eind april, begin mei. 
    Van zodra ze boven kwamen dunde ik uit en overdekte ze met tuingaas.


     
    Het wieden gebeurde enkel bij winderige weer. 

    De laatste jaren dat ik teelde werd het te veel werk.
    Ik kon het niet meer opbrengen om onze zware grond (ondergrond) in de diepte te bewerken.
    Als resultaat oogstte ik veel vertakte exemplaren waar mee moeder de vrouw niet zo opgetogen was. 

     

    Een paar jaar geleden ben ik definitief gestopt met telen.
    Sindsdien zijn mooie biotime wortelen hier een gewoonte geworden.

    Ik kan je verzekeren dat afbouwen wegens om het even welke reden hard kan vallen.
    Vooral als je met hart en ziel en succes een moestuin van +/- 100 m2 hebt onderhouden. 
    Er zijn weinig soorten groenten die ik niet heb gekweekt.
    Je kan het controleren door eens door de blog te bladeren.

    Als je op Google afbeeldingen bij de foto "blog.seniorennet.be" vermeld ziet dan zijn het foto's uit onze tuin, foto's die ik er plaatste.

    17-02-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichte kost zelf kweken

    Het is lichte kost, doe je best, het zal goed verteren.
    Colette heeft haar best gedaan, ik ook al wilde dat niet altijd even goed lukken.
    Wat het best lukte en er is niets beter is witloof.

    Vandaag dan ook even over de teelt van Witloof (lichte kost)
    Of je nu de wortels inkoopt of zelf kweekt maakt natuurlijk een groot verschil.
    Goede raad: koop enkel bio -wortels. Het verschil ligt in de smaak.
    Op de site: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witlof 
    Vond ik over de teelt van witloof het volgende:

     
    Witlof is tweejarig. In het eerste jaar worden de wortelen geteeld door in mei te zaaien,  
    waarna in de herfst de wortelen worden geoogst.
    Vroeger was witlof een wintergroente en gebeurde de trek met dekgrond,
    waarbij bovenop de wortels een tot 20 cm dikke laag grond werd gebracht.
    Bij een dunnere laag grond moet de trekruimte lichtdicht zijn,
    omdat anders de witlof aan de bovenkant groen wordt.
    Er werd toen onderscheid gemaakt in een koude en een warme trek.
    Bij de warme trek werd de bodem onder de wortels verwarmd door onder de wortels
    kippengaas te leggen en hierdoor elektriciteit te laten lopen.
    Ook werd wel gebruikgemaakt van verwarmingsbuizen met warm water.

     

    Tegenwoordig wordt witlof bijna het geheel jaar rond getrokken.
    De wortelen geoogst in september worden direct opgezet.
    De wortelen geoogst in oktober/november worden gekoeld bewaard.
    Voor de zeer late trek worden de wortelen in ijs bewaard.
    Vervolgens worden de wortelen in een donkere ruimte geplaatst.

        

    Eerst gebeurde dat nog boven op de grond met dekkleden eroverheen.
    Tegenwoordig vindt de trek op stromend water plaats. In 3 tot 4 weken groeit de witlofkrop uit.


    Persoonlijk houd ik niet zo van witloof getrokken op stromend water.
    Niets gaat er boven de smaak van de biologische geteelde en op aarde getrokken wortel 
    (met trekken bedoeld men wel degelijk, uit een geoogste wortel de witte krop laten teruggroeien.)
     Vergelijk maar eens de smaak! En hoe je het witloof ook klaar maakt, het maakt helemaal niet uit. 
    Een beetje 'gecaramelliseerd' is voor mij het van het. 
    Maar pas op het volgende stadium is aangebakken en het ligt verraderlijk dicht bij.

       

    14-02-2012 om 16:59 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen recept op zondag maar....

    De bekroning van het voorbije jaar en de echte start van het nieuwe seizoen “ de nieuwjaarsreceptie.
     Die heb ik dit jaar voor de allereerste keer moeten missen.

    De laatste week ben ik zo goed als niet op de computer geweest.
     Ik dacht..Opnieuw kan ik het recept op zondag niet geven!

    Ik zocht een heel licht menu en kwam toevallig uit op :
    Ziekenvoeding, naar het boek "Kookboek N.C.B." 1956.
    Bij verder zoeken vond ik dat het boek voor het eerst verscheen in 1934. Het is dus een oude glorie.

    Ik wil je het volgende niet onthouden. 
    Misschien vind je verouderd of nog steeds bruikbaar.Inleidende tekst tot het kookboek.

     ZIEKENVOEDING

    De 10 geboden bij de ziekenvoeding zijn: (1956)

    1. Houdt U stipt aan de raad van de dokter. Meestal moet door een bepaald dieet de ziekte overwonnen worden.
        De dokter moet op ons kunnen vertrouwen.

    2. Koop eerste kwaliteit levensmiddelen.

    3. Maak het eten zo zindelijk mogelijk klaar. Zieke mensen zijn heel kieskeurig.
         Doe voor het klaarmaken een schone schort aan. Zorg voor kortgeknipte nagels. Ook voor schone pannen.
        Kook voor zieken liefst in kleine pannetjes. Maken we gehakt voor zieken aan, maal het dan zelf.

    4. Zorg voor veel afwisseling. Maak daarom ook kleine hoeveelheden klaar, zodat de volgende dag geen resten
        opgewarmd moeten worden. Laat het eten voor de zieke een verrassing zijn.
        Kook daarom nooit in de ziekenkamer. Ook niet, omdat dit de lucht onfris maakt.

    5. Geef de zieke licht verteerbaar voedsel. Daarom jong mager vlees en magere vissoorten.
        Gebakken en vette spijzen zijn voor zieken te zwaar verteerbaar. Geef ze veel pappen en vruchten.
        Verder frisse puddingen bv. citroen~ pudding, griesmeel~ of maïzenapudding met gestoofde vruchten of bessensap.
        In plaats van wit brood, kunnen we geroosterd brood geven; dit is gemakkelijker verteerbaar.

    6. Dien het eten netjes op en in kleine porties. Neem voor zieken een verwarmd bord, dan blijft het eten op temperatuur.
        Zieken hebben niet veel eetlust. Houd hier rekening mee. Zet het eten op een blaadje, zet de zieken gemakkelijk
        rechtop in bed en geef hen een servet of schone handdoek.

    7. Zieken mogen geen scherpe specerijen hebben, zoals peper, nootmuskaat, mosterd enz.

    8. Geef zieken de maaltijden op tijd. De maag werkt dan geregeld en ze hebben tijd voor een middagdutje.

    9. Geef, hetgeen de zieke niet opeet, nooit aan de andere huisgenoten.

    10. Was alle eetgerei van de zieke apart af met kokend sodawater.

    Dus voor vandaag geen recept maar een overvloed aan goede raad.
    Ik liet het nog niet lezen aan Colette die zich op de receptie vooral goed voelde in de keuken.

    Ik hoop er vlug weer helemaal bovenop te zijn.
    En voor volgende zondag beloof ik jullie alvast het recept van een licht verteerbare menu.

    12-02-2012 om 17:52 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels Voeren & Beloeren 2012 : De eerste resultaten!
    Eerste resultaten Vogels Voeren & Beloeren 2012

    Op donderdag hadden al meer dan 6400 deelnemers van Vogels Voeren en Beloeren hun resultaten doorgestuurd. Hartelijk dank aan de tellers! Voorlopig heeft de vink opnieuw de plek als talrijkste vogelsoort op en rond de voederplaatsen in Vlaamse tuinen overgenomen van de huismus! Dit is de tweede opeenvolgende winter na een onafgebroken reeks van 10 jaar dat de huismus de talrijkste soort was. Dit is enerzijds door een voorlopig lager aantal huismussen en een uitzonderlijk groot aantal vinken op de voederplaatsen. De trend van hoge aantallen vinken zet zich niet door in de aantallen van de andere vinkensoorten. De keep werd slechts zelden gezien en ook groenling, sijs en putter zijn niet talrijk.

    Blijf zeker nog doorvoederen, want met de strenge koude bevriezen zelfs de vetbollen, die moet je best even laten ontdooien. Lees alles over hoe en wat te voederen op www.natuurpunt.be/tuinvogels.

    Telresultaten nog niet doorgegeven? Doe het vóór 10 maart! via tuinvogels.natuurpunt.be.

    In onze tuin waren de vinken dit jaar MASSAAL aanwezig.
    Ook de Grote Bonte Specht was van de partij!







    11-02-2012 om 10:29 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 10 februari : VELT NIEUWJAARSRECEPTIE 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We 'warmen' de drankjes wel even op!

    Op vrijdag 10 februari om 19 u. in zaal" Swaenenburg " Cathilleweg 38 in Stalhille 

    Het VELT bestuur van Groot Jabbeke nodigt al zijn leden, hun familie en vrienden uit voor een gezellig samenzijn. Er is een welkomdrankje voorzien en verschillende hapjes in de loop van de avond. Houd deze datum vrij.... voor ons. 

    Opgelet : Er zijn werken in Stalhilledorp! 

    08-02-2012 om 15:05 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse hutsepot

    Vandaag was het bij ons Vlaamse hutsepot. 
    Ik ben dan maar op zoek gegaan op versschillende sites naar een origineel recept. 
    Ik koos uiteindelijk voor  het recept dat ik vond op de site:
    http://www.budgetkoken.be/lekker-belgisch/vlaamse-hutsepot.php


    Het recept Vlaamse hutsepot bevindt zich in de rubrieken :
    Belgische recepten | maaltijdsoepen

    Prijscategorie : 6 à 7 euro

    Het originele recept voor Vlaamse hutsepot bevat ook varkensoren en -poten.

    Reken hiervoor 2 euro extra.

     

    Ingrediënten

    -0.5 kg soepvlees, ontbeend en in stukjes gesneden, been houden voor in de bouillon

    -150 gr spek, in blokjes

    -4 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden

    -4 raapjes, geschild en in blokjes gesneden

    -4 stengels selder, in schijfjes

    -1 preiwit, in schijfjes

    -2 ajuinen, fijngehakt

    -0.5 kg spruitjes

    -4 aardappelen, in blokjes

    -peper en zout

    -1 laurierblad-

    -takje tijm

    -50 gr boter

    -1.5 l water

                                                                    

    Bereiding

    -Smelt de boter in een hoge kookpan en stoof kort de ajuinen.

    -Leg het soepvlees + been op de ajuin en overgiet met 1.5 l water + zout + flink veel peper + laurierblad + takje tijm.

    -Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 1u30 koken (in de snelkookpan 40 min).

    -Schep af en toe het schuim af.

    -Doe de groenten (behalve de aardappelen) bij de vleesbouillon en laat nog 60 min verder koken (in de snelkookpan 15 min.).

    -Doe de aardappelen en de spekblokjes bij de hutsepot en laat nog 20 min koken (in de snelkookpan 7 minuten).

    Serveertip

    Dien de Vlaamse hutsepot op met grof boerenbrood besmeerd met mosterd.
     
    Bij ons was het  vandaag een variatie op dit recept.  Wij gebruiken beduidend minder vetstof. Er was een volledige groene kool in verwerkt.  De wortelen, aardappelen, raapjes, selder, prei en ajuinen ontbraken niet. De hutsepot bevatte spek, een half varkensboutje, een varkenspoot in twee gehakt maar geen oren, wel een staartje. Het volkorenbrood was optie evenals de mosterd.
    Hutsepot bij zo'n vriesweer als we nu hebben, smaakt altijd. Meestal wordt de hutsepot de avond voordien klaargemaakt en is voor twee dagen.  De tweede dag wordt er een braadworst of een gebakken spiering bij geserveerd. Weet echter dat je naar believen kunt variëren in groente en in vlees.  Je kan er ook een schapenhutsepot van maken.  Het is een tipisch Vlaams wintergerecht.
     
      

    Laat het je smaken.

    05-02-2012 om 18:54 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.twee februari weerspreuken

    Een paar   bij het begin van februari.
    De ene is klaar en duidelijk maar hoe moet de andere opgevat worden?

     

    -De eerste: Blaast Blasius op zijn tijd, dan zijn we vlug de winter kwijt. 
    Met blazen bedoelen we hier hevige wind tot storm.

    Duidelijker kan het niet zijn voor dit jaar. 
    Blasius zijn blazer staat been vervroren.

    Wil dat zeggen dat we de winter niet vlug kwijt zullen zijn? 
    Volgens mij niet. 
    Het is natuurlijk mogelijk maar het kan ook dat het gewoon er op wijst dat,
     het nog wel een periode stevig kan vriezen, al dan niet onder gedekt door een laag sneeuw.

    Vorig jaar stormde het daags na Blasius en we hadden een vroeg en zacht voorjaar. 
    Ik volg het resultaat van die spreuk reeds ettelijke jaren. 
    Ik kan zeggen dat ze grotendeels klopt.  Een percentage kan ik er niet op plakken.

     

    -De tweede : Lichtmis helder  en klaar, dan krijgen we twee winters op één jaar.

    Hier heb ik twee mogelijke interpretaties voor:

    -1. Januari was een heel zachte winter en februari wondt de twee winter, een harde.

    -2. Januari, februari en misschien nog een deel van maart erbij, is onze eerste winter.
    Later op het jaar2012 wordt oktober tot december dan mogelijk onze tweede winter.

     

    Mijn voorkeur gaat naar de eerste interpretatie. 

    Deze koude is goed voor de tuin en ook voor onze gezondheid. 
    Een stevige wandeling,   goed ingeduffeld en er dus naar gekleed laat je echt voelen dat je leeft. 

    Naderhand, eens terug binnen,   geniet je dan dubbel en dik van de knusse warmte.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

    03-02-2012 om 06:27 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zegkruid

    Het Zegekruid (Nicandra physalodes) is een eenjarige, 1-1,2 m hoge plant uit de
    nachtschadefamilie (Solanaceae).   
    Het is de enige soort uit het geslacht Nicandra.
    Synoniemen zijn : Atropa physalodes, Nicandra physaloides, Pentagonia physalodes en Physalodes physalodes.

    In het Engels wordt de plant ook wel 'Apple of Peru' of 'shoo-fly' genoemd.

    De klokvormige bloemen

        zijn lichtblauw tot paars, aan de voet wit en 3-4 cm groot.
    Na de bloei in de periode van juni tot september ontstaat er evenals bij de
    echte lampionplant een lampion      van kelkbladen met daarin een
    vrucht: een 15 mm grote bruine
    bes.
    De individuele bloemen bloeien meestal slechts een enkele dag, maar de plant brengt daar wel een forse serie van voort.


    De
    bladeren     zijn groot, tot 30 cm lang, eirond tot langwerpig, en golvend getand.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Zegekruid

    Het is dus een wat minder bekende eenjarige plant. Het is ook zo’n nuttige plant die ingezet kan worden tegen witte vlieg. 

    02-02-2012 om 10:36 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kogeldistel

    De kogeldistel kennen we allemaal wel als een stekelige plant met een innemend aparte blauwe bloei      met een paarse weerschijn. Wat we misschien niet wisten is dat ze goed zijn tegen aaltjes.
    Door afscheiding van stoffen via de wortels weren ze aaltjes uit de moestuin.

    Kogeldistel (Echinops ritro ) komt zelden hoger dan 60 cm.
    Kogeldistel heeft opgaande, stevige, vertakte en grijze stengels.

    De Bladeren   zijn tot 20 cm lang en elliptisch in omtrek, 2 - 3 veerspletig met stekelig getande slippen, stijf, bovenaan kaal en groen, onderaan grijsviltig, gelijken op deze van de distel.
    Bloemen zeer klein en dicht gegroepeerd in eindstandige, 3,5 - 4,5 cm brede, kogelronde (vandaar Ned. naam), blauwe, enigszins stekelige hoofdjes.
    Standplaats

    Kogeldistel vraagt een plaats in de volle zon en een vrij droge, niet te voedzame, kalkhoudende bodem. Voldoet nog op zeer arme (zand-) gronden. Gaat ten onder op natte gronden.
    In najaar stengels tot op de grond afknippen. Wordt vermeerderd door zaaien, scheuren en wortelstek.

    http://www.de-natuur.be/pages/kogeldistel.html#beschrijving

    Zo zijn het dus evenals de afrikaantjes (Tagetes) zeer goede bodemverbeteraars. Ze hebben één ding tegen en dat is hun omvang.  Ze zullen ook, in tegenstelling tot de Tagetes, door hun omvang de grond meer uitzuigen.  Ze trekken ook veel

         insecten aan.  .

       
    Dan huldig je de stelling: als het insect op de bloem zit, dan laat het mijn groente met rust of dan verjaagt het de schadelijken.

    01-02-2012 om 06:16 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen op weg naar goedkopere groene energie!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je kan je nu nog inschrijven tot en met 5 februari 2012.
    Deze inschrijving verplicht je tot niets!


    link :
    www.samengaanwegroener.be
    Daarna kom je terecht op :
    http://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/milieu/energie/samengaanwegroener/Pages/default.aspx

    30-01-2012 om 17:51 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!