Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opzetten composthoop
    Ook met praktisch een maand vertraging kan ik verder mijn composthoop opzetten en afwerken.
    Het is de eerste morgen dat ik er niet kan aan verder werken.  In twee dagen tijd heb ik toch een zestal lagen kunnen bijleggen. De mest is veel verminderd en er ligt nog een restje bladeren die met de grasmaaier werden opgeraapt en versnipperd. Bladeren mag je niet onderaan de hoop leggen tegen het aantassen. Vanaf nu mogen die erin verwerkt worden.






    12-12-2008 om 08:57 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin bedekt
    Met een laatste inspanning is het mij gelukt om de tuinbedekking voorlopig te voltooien. Eens de prei en de veldsla allemaal weg is, moet er dan nog maar een klein deeltje meer afgewerkt worden. De koude bak zal niet meer geplaatst worden.  Ik heb hem weggeschonken met glas en al. Nu staan de onderdelen te wachten tot ze weggehaald worden.  Ik zal voortaan mijn vroege salade in de serre planten.


    09-12-2008 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin bedekken
    Langzaam tracht ik opnieuw op gang te komen. Valt wat tegen. Maar elke dag een kleinigheid en ik kom er ook.
    Hopelijk brijft de vorst nog een tijd wachten tot mijn tuin helemaal bedekt en mijn composthoop opgezet is. 



    boven: De eerste kruiwagen na mijn kwetsuur.
    onder: Wat ik de eerste dag kon bedekken. Hopelijk is het vandaag het dubbele.

    08-12-2008 om 06:13 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastinaak recept

    gepofte aardappelen met pastinaak-kervelvulling.
      

     

    - 4 aardappelen (Bintje)

    - 1 pastinaak

    - 150 g kervel

    - 2 eetlepels zure room

    - kruidenzout

    Was de aardappelen en prik er enkele keren in met een vork. Plaats de aardappelen in de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten. Maak intussen de pastinaak schoon, snij in stukken en stoom gaar. Was de kervel en verwijder de blaadjes van de steeltjes. Hou enkele blaadjes kervel apart voor de garnering.

    Pureer de gare pastinaak met de rest van de kervel. Breng de puree op smaak met de zure room en wat kruidenzout. Snij een kapje van de gare aardappelen, verwijder een weinig aardappelkruim en vul de aardappelen met de pastinaak-kervelpuree. Plaats nog 2 minuten in de oven onder de grill zodat de puree lichtjes kleurt. Garneer elke aardappel met een takje kervel  uit : Koken, lekker natuurlijk !

    06-12-2008 om 09:49 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recuperatieplankjes
    Uit paletten haal ik mijn loopplankjes om tussen de rijen van de combinatieteelt te leggen. Zo wordt mijn gewicht verdeeld over een zekere lengte. Als ik geen loopplankje gebruik druk ik de grond teveel aan en loop hem dicht.


    boven:  Drie plankjes zijn nodig voor één rij. Vooraleer ze op te bergen voor de winter moeten ze even in de regen staan om dan gereinigd te worden.
    onder:  Ook bij het voeren van de mest gebruik ik de plankjes. Bij de groenten die in de tuin blijven, liggen plankjes boven de mest.

    05-12-2008 om 07:05 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept 3 pastinaak

    pastinaak in aardappelpurree

    • 2 pastinaken
    • 8 aardappelen
    • 2 grote uien
    • snuifje tijm
    • ca 1 dl melk
    • peper
    • nootmuskaat
    • zout
    • 1 eetlepel olijfolie.

    1. Kook de aardappelen gaar in de schil en maak intussen de groenten schoon.

    2. Snipper de ui en snij de pastinaak in stukken.

    3. Verwarm de olijfolie en fruit de ui.

    4. Voeg een snuifje tijm, de pastinaak en een bodempje water toe en laat gaar stoven.

    5. Voeg een scheut melk bij de pastinaak met ui en mix fijn.

    6. Pel de gare aardappelen en pureer ze.

    7. Roer de pastinaakpuree door de aardappelpuree.

    8. Breng het geheel op smaak.

    03-12-2008 om 06:42 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paletten

    Vroeger kon je bijna overal aan paletten geraken. Ik kon het niet bijhouden. Het grote probleem was steevast het vervoer. Op de oude auto's kon je vlug en vlot een bagagerek plaatsen en weer verwijderen maar sedert op die moderne wagen geen gootje meer voorzien is moet je naar de garagist om verholpen te worden of handig zijn. Door ouder te worden begin je ook veel zaken kastig en moeilijk te vinden.
    Toen ik 23 jaar geleden hier kwam wonen was schuin tegenover de deur een afdeling van de suikerfabriek van Tienen gevestigd. Ze verwerkten er bietenzaden.  Veel paletten kwamen er niet aan te pas.  Er was soms veel stofhinder.  Mijn buurman, die recht tegenover de fabriek, in een oud niet geïsoleerd huis woont, zei mij altijd dat hij op zijn zolder bieten kon zaaien in de laag stof die vanuit de fabriek op zijn zolder waaide.
    Wij hadden een geïsleerd nieuw huis en hadden daar geen last van. Sedert de productie naar Tienen werd over gebracht en de fabriek verkocht is, kregen we achtereenvolgens een palettenverwerker, die ons veel gratis brandhout bezorgde. Later kwam er een bedrijf voor herstel van scheepsmotoren en was het afgelopen met de paletten. Dit bedrijf breidde zo vlug uit dat ze een andere locatie zochten en verhuisden. Met de komst van een bedrijf voor sanitaire instalaties, kwamen de paletten terug. Gaandeweg verminderde dat omwille van besparingen allom. De leveranciers vroegen bijna al hun paletten terug. Nu wordt mij nog zo nu en dan, meestal een hoopje zeer verschillende paletten aangeboden. Heel uitzonderlijk is het een stapel allemaal gelijke. Als ze voor de poort staan op hun parking zijn die bestemd voor de eerste die ze wil weghalen. Ik ben er het dichts bij en ben dan ook een regelmatige kandidaat. Als ik er te veel heb of geen tijd, dan zie ik dat ze er geen dagen blijven staan. Er is heel wat werk aan als je ze los wilt maken voor de balkjes en de planken maar je kan er ook de kettingzaag in zetten voor stoofhout. Dit is specifiek winterwerk.



    boven: Een stapel gelijke paletten die er reeds enkele maanden staan en die wachten op de winter voor ontmanteling.
    onder: Vers opgehaalde, waar zowel brandhout als loopplankjes voor mijn tuin, uit te halen valt.

    01-12-2008 om 07:21 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept 2 paksoi

    Paksoi met courgette en sojascheuten

    • paksoi
    • courgette
    • 50 gram sojascheuten
    • 1 sjalot of ui
    • 1 teen knoflook
    • gemberpoeder.

    1. Snipper de sjalot en maak de knoflook klaar voor de knijper.

    2. Snijd de courgette in grove blokjes.

    3. Snijd de paksoi (groen plus een stukje steel) in grove stukken.

    4. Doe wat olie in grote koekenpan en doe als die goed warm is de ui en de knoflook erbij.

    5. Even fruiten, dan een forse theelepel gemberpoeder er overheen en een keer doorroeren.

    6. Courgette erbij en 3 minuten laten staan, paksoi erbij, nog eens doorroeren en nog 2 minuten laten staan.

    7. Tenslotte de sojascheuten, roeren, 1 minuut laten staan en klaar.

     

    27-11-2008 om 08:55 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: 1 paksoi

    Gegratineerde paksoi

    • 1 paksoi
    • 2 dl bouillon
    • 100 g geraspte kaas
    • boter
    • potje zure room
    • peterselie
    • 1 ui
    • peper & zout.

    1. Was de bladeren en snijd ze in niet te smalle reepjes.

    2. Kook die enkele minuten in de bouillon en laat ze dan uitlekken.

    3. Beboter een ovenvaste schotel en leg daarin laag om laag paksoi, geraspte kaas en klontjes boter. Zorg dat de laatste laag uit paksoi bestaat.

    4. Meng door de zure room de peterselie, het gesnipperde uitje, peper en zout.

    5. Leg de room op de groente en bestrooi met kaas.

    6. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven (220'C) en bak 10'.

    7. Lekker met aardappelpure.

    25-11-2008 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verse groenten
    De groenten nog aanwezig in de tuin en daar rechtstreeks te oogsten en vers kunnen gegeten worden zijn:  -  prei  -  snijselder 
    -  peterselie 

    -  veldsalade 
    -  boerenkool  

    Er staan nog twee struiken Paksoi die ik dringend moet verwerken want die verdragen zeer weinig vorst.

    Zo weten jullie meteen van welke groenten jullie eerst één of ander recept of recepten kunnen verwachten.  (De foto's zijn van Google afbeeldingen.)

    24-11-2008 om 07:03 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winter beelden uit de tuin
    Nu de blog een beetje stil ligt bij gebrek aan tuinactiviteiten, komt de natuur mij te hulp.
    Ik heb mijn winterprogramma nog niet klaar en heb dus nog geen vervangprogramma ter beschikking. Vorige winter behandelde ik de de teelt van verschillende groenten en dit jaar ga ik de culinaire toer op. Hoe worden al die groenten het best bereid ?. Dit is mijn uitgangspunt en zoek ik nu naarstig uit hoe het best uit te werken is.
    Ondertussen serveer ik een paar winterbeelden van mijn tuin die ik vanuit de huiswarmte kon fotograferen.
    Ik heb de indruk dat tegen morgenochtend opnieuw alles groen getint zal zijn.




    23-11-2008 om 17:11 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de koude bak
    Het zal nu nog wel een poosje duren vooraleer de koude bak is teruggeplaatst.  Ik ben alvast een kijkje weest nemen.  Het is de eerste dag dat ik opnieuw voorzichtjesweg op mijn linkerbeen kan steunen. Mijn wandelstok is meer dan nodig.
    Twee betonnen platen zijn ter plaatse en de vier andere liggen waar ik ze vrijdag overhaastig achterliet. De kruiwagen is binnen, te drogen geplaatst.
    Het eerste wat ik echter vaststelde is dat de laatste fase van de bladerval is ingezet.






    20-11-2008 om 06:19 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (1)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pleidooi voor echt eten' 6 (einde)

    bijdrage 6  Ik sluit mijn aanbeveling van dit boek af met een fragment uit het voorwoord dat voor mij het nawoord is geworden en het sluitstuk.

    fragment te vinden op p 9

    De epidemie van chronische ziekten – vetzucht, suikerziekte, hartaandoeningen en verschillende vormen van kanker – die op het moderne voedingspatroon terug is te voeren, is in de Verenigde Staten misschien verder gevorderd, maar de Amerikaanse manier van eten verspreidt zich tegenwoordig over de hele wereld,met in zijn spoor het verwoestende complex van westerse ziekten.p 9

                                                         

    Koop dit boek en worstel je er door.  Het is verhelderend en stelt echt tot nadenken en handelen.
                                                        

    19-11-2008 om 06:52 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pleidooi voor echt eten' 5

    bijdrage 5  Het hele manifest breng ik hier niet op deze blog. Wat ik wel nog meegeef is de korte inhoud van de drie grote delen van dit boek.


    inhoud
    (met telkens de begin pagina erbij)

     
    Voorwoord 9

    Inleiding: Manifest van een eter. 11


    I HET TIJDPERK VAN HET NUTRITIONISME

    1-Van voedingsmiddelen naar voedingsstoffen. 25

    2-Het nutritionisme gedefinieerd. 32

    3-Het nutritionisme komt op de markt. 36

    4-De gouden eeuw van de voedingswetenschap 40

    5-Het wegsmelten van de lipidehypothese. 43

    6-Eet verstandig, wordt dikker.51

    7-Het genotsprincipe  voorbij. 54

    8-De bewijskracht van de vetarme pudding. 58

    9-Slechte wetenschap. 61

    10-De kinderen van het nutritionisme. 75

     

    II HET WESTERSE VOEDINGSPATROON EN DE BESCHAVINGSZIEKTEN

    1-De Aboriginal in ons allen. 81

    2-De open deur. 85

    3-De industrialisatie van het eten:

        wat we wel weten 94

        van natuurlijk naar geraffineerd voedsel 97

        Van complexiteit naar eenvoud 103

        van kwaliteit naar kwantiteit 106

        van bladeren naar zaden 111

    van eetcultuur naar eetwetenschap 117

     

    III HET NUTRITIONISME DE BAAS WORDEN

    1-Ontsnappen aan het westerse voedingspatroon. 123

    2-Eet echt voedsel: echt voedsel gedefinieerd. 129

    3-Vooral planten: wat we moeten eten. 140

    4-Niet te veel: hoe moet ik eten. 155

                      

    Dankbetuiging 171

    Bronnen 175

    Hulpbronnen 191

    Register 193 

                                                             

    19-11-2008 om 06:50 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de tuin
    Ik mis de tuin. Ik ga naar de tuin, op krukken. Binnen enkele dagen ga ik weer aan de slag, voorzichtjes weg.
    Ondertussen lees ik vakliteratuur en andere.

    18-11-2008 om 12:30 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pleidooi voor echt eten' 4

    bijdrage 4 Inleiding: ‘Manifest van een eter’

     

    fragment te vinden op p 14 en 15

    Het verhaal van hoe de meest fundamentele vragen wat we moeten eten ooit zo gecompliceerd zijn geworden zegt veel over de institutionele imperatieven van de voedingsmiddelenindustrie, de voedingswetenschap en –ahum- de journalistiek, drie partijen die veel hebben te winnen bij de wijdverbreide verwarring rond de meest elementaire vraag waarvoor een omnivoor zich gesteld ziet. maar als mensen zonder professionele begeleiding bepalen wat ze eten – iets wat ze al opmerkelijk succesvol doen sinds ze de bomen uit zijn geklommen – is dat niet bepaald winstgevend als je een voedingsmiddelenbedrijf bent,zonder meer fnuikend voor je carrière als voedingsdeskundige bent,en gewoon saai als je redacteur of verslaggever bij een krant bent.(Of,nu we het toch over hebben, eter?)

    En dus heeft er zich, als een enorme grijze wolk, een grote ‘samenzwering van Wetenschappelijke complexiteit’ boven de allersimpelste vragen over voeding – zeer ten voordele van alle betrokkenen. Afgezien misschien van de beoogde begunstigde van al die voedingsadviezen: wij,en onze gezondheid en ons geluk als eters.

    Het belangrijkste dat we moeten beseffen aangaande hele campagne aangaande de hele campagne  om voedingsadviezen te professionaliseren is dat het ons niet gezonder heeft gemaakt. Integendeel: hebben de meeste voedingsadviezen die we de afgelopen halve eeuw hebben gekregen (en in het bijzonder het advies om de vetten in onze voeding te vervangen door koolhydraten) ons in feite minder gezond en heel wat dikker gemaakt. p 14-15

    18-11-2008 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Cradle to Cradle'

     Michael Braungart (Schwäbisch Gmünd, 1958) is een Duits chemicus die als referentie geldt op het gebied van recyclage en groene productietechnieken. In zijn jonge jaren was hij een fervent activist bij Greenpeace. Braungart is samen met William McDonough auteur van Cradle to cradle: Remaking the Way We Make Things (2002). Hij gaat ervan uit dat afval als voedsel moet worden gezien; gemaakt uit grondstof, gebruikt en verterend tot dezelfde grondstof (compost). Zo zullen gebruiksvoorwerpen volledig gerecycleerd kunnen worden.

    Cradle tot Cradle

    McDonough en Michael Braungart, waarin ze een nieuwe visie op duurzaam ontwerpen geven. Duurzame ontwikkeling is in 1987 door de commissie-Brundtland (in het Brundtland-rapport) gedefiniëerd als de ontwikkeling waarbij de huidige generatie in haar noden voorziet, zonder de mogelijkheden daartoe voor de volgende generatie te beperken. Het streven van de cradle to cradle (C2C) visie gaat verder; het voorzien in onze eigen noden en de toekomstige generaties van meer mogelijkheden voorzien. Probeer in plaats van minder slecht, goed te zijn.

    Het boek is ook in het Nederlands vertaald onder de titel "Cradle to Cradle – Afval = voedsel"

    Vijf stappen
    Cradle to cradle onderscheidt vijf stappen op de weg naar eco-effectief productontwerp:

    1. Gebruik geen stoffen meer waarvan vaststaat dat ze schadelijk zijn. Voorbeelden van zulke stoffen zijn PVC, cadmium, lood en kwik.

    2. Probeer, in die gevallen waarin 100 procent zekerheid over de onschadelijkheid van een product of stof niet haalbaar is, in ieder geval zo zeker mogelijk te zijn. Kies dus voor hout met het FSC-keurmerk, ook al zegt dat keurmerk niet alles over de precieze omstandigheden op duurzaamheidsgebied in het bos waar dat hout vandaan komt.

    3. Stel een ‘positieve lijst’ op, met stoffen waarvan bewezen is dat ze onschadelijk en veilig in het gebruik zijn.

    4. Gebruik alleen nog producten of stoffen van de positieve lijst.

    5. Vind het product opnieuw uit.

     bron: Wikipedia

    17-11-2008 om 09:01 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'pleidooi voor echt eten' 3

    boek van  Michael Pollan.

    fragment te vinden op p.13.

    Momenteel verandert de eetcultuur in Amerika meer dan één keer per generatie, wat historisch gezien iets ongekends, en duizelingwekkend is.

    Welke krachten gaan er schuil achter de voortdurende verandering van het Amerikaanse voedingspatroon?

    Eén van die krachten is een marketingmachine van tweeëndertig miljard dollar, die het per definitie van verandering moet hebben.

    Een andere is de voortdurende wisselende basis van de voedingswetenschap, die, afhankelijk van hoe je er tegenaan kijkt, de grenzen van onze kennis van eten en gezondheid constant oprekt of gewoon heel vaak van gedachten verandert omdat het een gebrekkige wetenschap is, die veel minder weet dan zij graag wil toegeven. Wat de eetcultuur van mijn grootouders van de Amerikaanse tafel verbannen heeft, bestond voor een deel uit officiële wetenschappelijk opvattingen, die, beginnen in de jaren zestig, bepaalden dat dierlijk vet een dodelijke substantie was. En dan waren er ook nog de voedselfabrikanten, die maar weinig aan mijn grootmoeders kookkunst zouden verdienen, omdat ze zo veel op een koopje deed, tot en met het uitsmelten van haar eigen bakvet. (p.13)

    16-11-2008 om 09:27 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinwerk ligt stil
    Het tuinwerk zal wel enige dagen stilliggen, zoniet een week. Vrijdag namiddag kreeg ik één van de lage zijkanten van mijn verplaatsbare betonnen bak onverwacht tegen mijn linkerbeen. Er kwam wat naaihandwerk aan te pas na betaald vervoer met een zwaailicht bovenop. Ik was alleen thuis. Ik zal nog wel enkele dagen mij enkel kunnen verplaatsen al hinkelend of zeer aarzelend  op mijn linkerbeen steunend. Het zag er heel erg uit maar het valt al met al nog mee.
    Er is nu veel tijd om te lezen en ook voor andere zittende of liggende bezigheden.

    16-11-2008 om 09:22 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalken in de tuin
    Niet alleen de moestuin, waar ik gemulcht heb met hoofdakelijk grasmaaisel, wordt gekalkt maar ook de vijver. Die wordt zelfd twee keer bestrooid met een niet te grote hoeveelheid zeewierkalk, één keer vóór de winter en één keer einde april begin mei, juist vóór de bloei van het water. Zo heb ik door de aanwezigheid van gepaste waterplanten en circulatie in het water, een heldere vijver. Op het einde van de herfst leg ik nu de circulatie stil en laat de vijver rusten tot in het voorjaar. Dan haal ik de pomp even boven om te reinigen met een harde waterstraal en plaats die terug. Er zijn moeilijkheden tussen de twee vijvers. Daar heb ik waterverlies. Ik zal een verbinding leggen uit één stuk met een plastiek buis. Als het zover is hoor je en zie je daar wel meer over.


    boven: Als de grond vrij is wordt er behoorlijk gekalkt.
    onder: Na het kalken wordt de grond bedekt met een dichte laag half verteerde mest.

    De vijver krijgt veel minder kalk dan de grond.  Hetgeen op de nog resterende bladeren  van de waterlelies blijft liggen zal er wel af regenen.

    14-11-2008 om 07:27 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!