Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groenlof
    Na die lange vorstperiode en regelmatige dooi, ziet het groenlof er belabberd uit, ook als het in de serre staat.  Maak je maar geen zorgen, alles is prima hoor. Met de bloemkolen buiten, gaat het van kwaad naar erger.


    boven: Het verschil is hier duidelijk zichtbaar.
    onder: Wat overblijft zijn dikke witloofknollen.

    Het bovenlaagje zit vol worpjes en is gegeerd bij de kippen.  Je ziet ook klaar en duidelijk dat de top van de buitenbladeren vervroren is.

    06-02-2009 om 09:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overblijvers 2
    Bij het tonen van de overblijvers buiten in volle grond was ik de kervel vergeten. De boerenkool heb ik vroegtijdig verwijderd omdat ze in de schaduw van de serre geplant stond en niet tot volle wasdom was gekomen om de winter in te gaan.
    Elk jaar herhaal ik dat: Hoe geroutineerd je ook bent, je elk tuinseizoen wel een paar mislukkingen meemaakt, door overmacht of door eigen onachtzaamheid.



    Bekijk de twee foto's en je zal duidelijk het voordeel zien van overkoepeling terwijl je de kou er niet buiten houdt. Droog staan volstaat om de qualiteit van wintergroeten te verhogen.

    05-02-2009 om 07:28 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (1)
    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hardnekkige winter
    Bij deze wisselende vorst is het vooral de salade in de serre die mijn aandacht moet krijgen. Eén keer vergeten afdekken kan nadelig zijn voor de verdere groei.


    's Avonds afdekken met een dubbele laag dagbladvellen en ' morgens na het opkomen van de zon ontbloten.

    04-02-2009 om 08:52 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaaien

    Een belangrijk moment is aangebroken.
    Nu is het tijd om paprika en aubergine te zaaien. Ik gebruik daarvoor zaai- en stekgrond in een plastiek zaaibakje, overdekt met een plastiek koepeltje. Bij ons staat het bakje dan in de keuken boven de verwarming. Daar kan ik het goed in de gaten houden. De vochtigheidsgraad is belangrijk en de warmte natuurlijk '20°'. Aan de slag En is jouw teeltplan reeds opgesteld of bijgewerkt?

    03-02-2009 om 07:01 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overblijvers
    De enige groenten in open lucht die overblijven zijn prei en bloemkolen.  Voor deze laatste vrees ik een beetje maar ik laat staan wat staat. de prei is verdreven en loopt op het laatste. Ik zou nog de sruiten vergeten die heel veel vorst kunnen verdragen.
    Onder glas staat er in de miniserre nog de veldsla. Deze is zeer geremd geweest in de groei maar is prima. In de serre staan er nog een restje groenlof met een niet te best uitzicht maar de kern is gezond en wel en vooral geel-wit en zeer smakelijk. Ondertussen blijft de jonge sla er goed bij staan. s' Nachts wordt ze afgedekt met krantenpapier en overdag ontbloot zodat ze van de zon kan genieten.












    02-02-2009 om 07:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het nieuwe werkjaar
    Velt Jabbeke 2009.  De start is wat vertraagd omdat enkele aanpassingen noodzakielijk waren. Dit is een gevolg van de algemene crisis. Onze nieuwsbrief 'De Jabbeekse Veltflap' gaat van maandelijkse naar tweemaandelijkse verschijning. De optie om zoveel mogelijk digitale exemplaren te verzenden is opzij gezet omdat het te weinig financieel voordeel opleverde en vooral omdat heel vele leden bij voorkeur het nieuws lezen op papier dan op de PC. 

    Bio eten is echt gezonder!

    Biologische voeding is gezonder. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek van de universiteit van Newcastle dat vier jaar heeft geduurd en waarover Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag berichten. Biofruit en -groenten bevatten 40 procent meer antioxidanten die de kans op kanker en hart- en vaatziekten verminderen. Bioproducten zijn ook rijker aan vitamine C, ijzer en zink.

    De dag dat we allemaal aan de bio gaan is nog veraf, leren cijfers van 2006 van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam) en van Bio-Forum. Bio heeft een marktaandeel van rond de 2 procent en dat blijft al een paar jaar zo goed als stabiel. We kopen vooral bio-eieren (8,3 procent, een psychologische uitloper van de dioxinecrisis) en groenten (3,4 procent). Zuivel en vlees (1 procent), gevogelte (1,1 procent), aardappelen en fruit (1,6 procent) en brood (2,4 procent) doen het niet zo goed. Bio is wel een fors stuk duurder, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek van de Vlam. Algemeen wordt aangenomen dat de prijs gemiddeld een derde hoger ligt. Maar opgesplitst per product loopt dat nogal uiteen: van 15 procent voor brood en kaas tot soms meer dan 100 procent voor eieren. (VHL)


    bron (knack.be)


    Bio is gezondheid binnen een ecologisch kader en deze principes wil de veltvereniging ons overbrengen.

    Foto Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren.

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.

    01-02-2009 om 08:47 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Deze middag eten wij spruitjes, die ik gisterenavond heb geplukt. 's Morgens staan die been vervroren. Door de aanhoudende vorst komt er toch veel meer verlies op en duurt het langer om ze schoon te maken.  Mijn keuze is gevallen op 'curry van kip en spruitjes'. Dit is een wokrecept.

    hoofdgerecht voor 4 personen in de wokpan

    - 450 g schoongemaakte spruitjes
    - 300-400g versnipperde kipfilet
    - 1 ui
    - een teentje knoflook
    - 150 g winterwortel fijn gesneden
    - peterselie naar smaak
    - olijfolie 1-2 eetlepels
    - currypoeder en Asian spice mix (van
      oil and vinegar) naar smaak
    - 2 el bloem indien je wenst te dikken
    - 3 dl kokosmelk of neutrale drinkyogurt
    - 25g geraspte kokos, zonder is ook lekker
    - verse gember geraspt en uitgepest of gembersiroop of
      gemberpoeder naar smaak

    - de versnipperde kipfilet drogen met keukenpapier
    - De ui snipperen, de lookteen fijn hakken, de
      spruitjes halveren, de winterwortel fijn snijden in
      reepjes en de peterselie fijn hakken.
    - de wok opwarmen en de olie toevoegen
    - de ui en kipfilet bruin roerbakken naar wens
    - knoflook toevoegen, overstrooien met de curry en
      Asian spice mix naar smaak en +/-1min roerbakken
    - de bloem erover strooien(facultatief) en 1 min
      roerbakken
    - de helft van de kokosmelk of drinkyogurt toevegen en
      aan de kook brengen
    - de rest van de kokosmelk of drinkyogurt toevoegen, de
      cocos(facultatief) en gember erin roeren en aan de
      kook brengen
    - de spruitjes en winterwortel toevoegen, erin roeren
      en gedurende +/- 10 minuten het geheel gaar stoven op
      een laag pitje
    - de peterselie wordt erbij geroerd bij het serveren
      met een witte dorstlessende wijn.  smakelijk eten

    Dit recept hebben wij deze middag toegepast zonder de bloem en geraspte cocosnoot en in plaats van verse kokosmelk hebben wij er een vol blik van(400ml)voor gebruikt. Wij hebben er 100g aardappelen natuur bij geserveerd per persoon. Of het lekker was? Moet je zelf uitproberen om het te weten hé!
    De wijn die we erbij dronken was een 'Duc de Lerme -Cjardonnay 2007, vind de Pays d'Oc- France'. 

    Voor ons is het alvast voor herhaling vatbaar en is het zeker seveerbaar voor gasten. Het grootste werk kan je ook vermijden door voorgesneden groenten te gebruiken.
    De cocosmelk neemt de overheersende smaak van de spruiten weg die in het verloop van de verdere dag niet voortdurend oprispen.




    31-01-2009 om 12:57 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vedsla
    Door de aanhoudende vorst is de groei van de veldsla zeer afgeremd geweest. Nu ben ik toch begonnen met te oogsten.  Ze is nog heel klein maar maar smaakt des te beter. Ze komt op tafel met wortel en al.


    boven: De minniserre bleef dicht.
    onder: Ik zaai een wintervaste soort met kleine ronde blaadjes.

    Er is een zweem van mosvorming tussen de rijen. De sla is zeer dik gezaaid en ik oogst met wortel en al. Er is geen verlies.

    30-01-2009 om 06:41 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade planten
    Natuurlijk gebeurt dat onder glas en bij vorst worden de planten beschermd.
    Ik haalde bij de beroepsteler een bak van 96 saladeplantjes en hield er 24 over voor mij. Voor de eerste keer plaatste ik die niet in de koude bak. Ik heb die bak weggeschonken nadat ik een lelijke kwetsuur opliep bij een poging om hem terug te plaatsen. Dit jaar plant ik dus voor de eerste keer in de serre. Als het resultaat mij niet aanstaat maak ik een nieuwe bak maar dan niet meer in betonplaten. Ik heb voldoende glas in reserve om zelf nieuwe ramen te maken.



    boven: Mijn deel.
    onder: Nu is het wachten tot ze oogstklaar zijn.

    27-01-2009 om 10:31 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Mijn keuze gaat vandaag naar een zeer eenvoudig gerecht dat ik bijzonder lekker vind.

    Knolselderij - aardappelpuree  
       

    bereidingstijd: 40'

    500g aardappelen - 350g knolselderij - 1/2 dl melk -
    (kruiden)zout of zoutvervanger - muskaatnoot.

    Schrob de aardappelen en schil de selderij. Stoom of kook de aardappelen en de knolselderij gaar. Pel de aardappelen.  Pureer de aardappelen en de knolselderij met een roerzeef of aardappelstamper. Voeg de melk, wat zout en muskaatnoot toe en smakelijk.

    26-01-2009 om 08:48 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de opkuis
    Gedurende de winter ga ik minder vlug iets opruimen maar zo nu en dan is het toch hoognodig. Ik heb niet graag dat de tuin een slordig uitzicht heeft zoals op dit moment.


    boven: Een stronk die maar niet verwijderd geraakt.
    onder: Plastiek potjes die door elkaar liggen.



    boven: loopplankjesdi ik maar  maar niet gereiningdKrijg.
    onder: Spaanders die in het gras blijven steken.

    25-01-2009 om 18:04 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 jaar
    Toen we hier een paar jaar woonden is de palettenhistorie begonnen. Toen heb ik mij een zeer handige rode koevoet aangeschaft. Zijn bijzonderste kenmerk was zijn fijne, scherpe tanden. Toen ik deze week nog drie paletten moest losmaken heeft hij zijn ene tand stuk gebeten toen ik nogal hard op zijn kop sloeg. Die kop is helemaal plat geslagen.  In de loop der jaren heb ik er meermaals de bramen afgeslepen.
    Nu moest ik beroep doen op de stomptandige grotere blauwe die ik reserveerde voor het afwerken van de zwaardere karweien. 



    Het slachtoffer en de vervanger.

    De bovenste plankjes zijn hier reeds verwijderd en de koevoeten hebben hun werk gedaan. Nu nog een balkje onder de paletten schuiven en plank na plank eraf kloppen. De taaie planken blijven heel, de zwakkere zijn reeds gedeeltelijk tot kachelhout geklopt.

    24-01-2009 om 08:07 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrij gekomen grond bedekken
    veel later dan verwacht heb ik nu het allerlaatste stukje grond kunnen bedekken met half verteerde stalmest.


    boven: De plankjes worden weggenomen.
    onder: De grond wordt wat effen geharkt en de mest aangevoerd.

    De mest wordt vrij dik open gestrooid.

    23-01-2009 om 08:28 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vorstschade
    Vooral de prei en de bloemkolen hebben veel te lijden gehad van de vorst. De bloemkolen laat ik gewoon staan zoals ze uit de vorst tevoorschijn zijn gekomen. De laatst geplaatste prei die de kans niet kreeg om echt uit te groeien tot volgroeide stevige planten, heb ik verdreven op de composthoop van de met bosrank overkoepelde zeefruimte. De laatste veldsla van de vroege teelt heb ik allemaal kunnen oogsten.  Daar was er relatief weinig verlies op. De veldsla in de miniserre heeft veel vertraging opgelopen en is nog niet oogstbaar.


    boven: Bloemenkolen en prei leden veel schade.
    onder Aan de veldsla kan je ghoed zien dat dit een sterke wintergroete is die koude temperaturen aankan. In de rode pot verzamelde in de eeetbare delen en in de bleke pot , de afval die rechtstreeks naar de kippen is gegaan.


    De prei is in de kruiwagen naar de zeefruimte gebracht en daar verdreven.

    21-01-2009 om 08:25 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nuttig om te weten
    Als je nu een zakje zaad in handen hebt staat er wel op hoelang het houdbaar is.  Ik vraag me af of dat wel klopt met de duur van de kiemkracht van de inhoud.
    Op alle zakjes vind je toch dezelfde datum staan. Dat geeft mij altijd het gevoel dat de inhoud houdbaar is tot je het zakje opent en je dan nog hetzelfde seizoen dient te zaaien.
    In elk geval bestaan er tabellen die je zeggen hoe lang een bepaald groentezaad zijn kiemkracht behoudt in droge en frisse omstandigheden.
    Hier volgt een partiële tabel die werd meegebracht door Paul, in onze tuinclub.


    De bewaartijd van zaden:
    houdbaarheid van de kiemkracht.

    1 jaar:

    kervel

    pastinaak

    schorseneer

    ajuin

     

    2 jaar:

    prei

    peterselie

    sla (niet alle )

     

    3 jaar:

    peulgewassen

     

    4jaar:

    tomaat

    aubergines

    paprika

    wortelen

    witloof

     

    5 jaar en meer:

    andijvie

    selder

    spinazie

    koolgewassen

    radijzen

    komkommer

    courgettes

    rode biet


    Als toemaatje krijgen jullie nog de samenstelling voor zaai - en stekgrond. Deze formule behoort bij bovenstaande tabel.


    Zaai – en stekgrond
    :1/3 goed verteerde kompost

                                 2/3 grond ( molshopen)

                                 scherp zand

    Voor vollediger gegevens verwijs ik jullie graag naar een Veltpublicatie: 'handboek Ecologisch tuinieren'

    Dit boek kan je gerust beschouwen als de bijbel voor ecologische teelt.

    17-01-2009 om 06:35 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.houtreserve
    Ik maak er nu werk van om alle paletten die er meer dan een jaar staan los te maken en dan te verzagen voor de kachel. Dit soort hout brand wel vlug maar is ideaal om zwaardere blokken goed in brand te krijgen. die zware blokken liggen in mijn reserve en daar ga ik zeer spaarzaam mee om.


    boven: De eerste stapel boven het kleine vijvertje is verwerkt en er staat een nieuwe te wachten die ik haalde in de compostruimte.
    onder: In de compostruimte blijft er voorlopig één exemplaar over.
    onder: Na een half uur is de stapel boven het water reeds zichtbaar geslonken.


    boven: De ongeschonden plankjes worden tegen de muur van de garage geplaats. Alle nagels zullen verwijderd worden en de plakjes zullen looplankjes worden voor tussen de groentenrijen van de combinatieteelt.
    onder: De geschonden planken liggen aan het houtkot te wachten om verzaagd te worden en gestapeld.  de stapel dikt vlug aan.

    16-01-2009 om 07:10 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dooi
    De relatief strenge vorst heeft een groot aftakelend effect gehad op de groenten die in de tuin overwinteren. Dit komt deels omdat ze hier bij ons niet bedekt waren met een laag sneeuw die als bescherming functioneert.  De Kardoen  komt er bepaald goed vanaf. Anders is het gesteld met de winterbloemkolen en de prei. De prei zal ik verdrijven van zodra de dooi compleet is. De bloemkolen moeten terplaatse blijven en is het gewoon afwachten geblazen. De spruiten weten helemaal van niet. Ik heb veldsalade bereid na de vorst en er is veel verlies op niettegenstaande ze onder een koepel staan.





    15-01-2009 om 05:48 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogels in mijn tuin
    Reeds de hele winter heb ik mezenbollen hangen maar ik heb zo goed als geen vogels.  Zo af en toe komt er één meesje zijn buikje rond eten en verder zie ik niets.  Zelfs de mussen zijn niet gekomen tenzij ook één schraal musje dat op de grond iets komt zoeken. Ik heb dan maar twee mezenbollen plat gedrukt en op het gras laten liggen. Zo af en toe komt er een merel er op af maar zeer gretig is hij niet. Het zijn dan ook mezenbollen.   




    Toen vertelde mij een buurvrouw dat ze zich blauw betaalde voor vogelgranen. Ik ben beginnen lachen...nu begrijp ik waarom er geen vogeltjes meer in mijn tuin komen, ik heb een groot warenhuis naast de deur. Ik voegde er nog aan toe...als buurtwinkeltje moet ik eraan hé. Alleen de heel trouwe klanten komen zo af en toe nog eens winkelen.  Ze kon er gelukkig ook mee lachen.

    14-01-2009 om 16:03 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Vandaag kies ik voor Knolselder met appel. Knolselder is gemakkelijk te bewaren in scherp zand in een vorstvrije plaats.
      
    Knolselderschijf met appel    hoofd- of bijgerecht  (veltboek)   35'

    1 kleine knolselder - 1 zoete appel -  1 kleine ui - 4 plakjes belegen kaas - 2 eetl. olijfolie - 1/2 k.l. kerrie - snuifje tijm - 4 takjes verse tijm

    Snij van de knolselder 4 plakken van ongeveer 1/2cm dik.  Kook of stoom ze beetgaar. Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appel. Schil de appel en snij hem in schijfjes van 1/2cm dik. Snipper de ui. Verhit de olijfolie. Bak de ui en de appelschijven en voeg een snuifje tijm en kerrie toe. Leg de gare appel en ui op de knolselderschijven en daarboven een plakje kaas. Plaats enkele minuten onder de grill om de kaas te laten smelten. Garneer met een takje tijm of ander voorhanden zijnde groen.

    Laat het je maar smaken hoor.




    13-01-2009 om 06:04 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muizenpakker
    Met het koude weer viert de poes elke dag feest. Soms tot drie muizen per dag.  De natuur kan soms wreed zijn. De eerste muis verorbert hij altijd onder onze ogen. De volgende legt hij voor de buitendeur van de keuken. Wij mogen mee delen in de overvloed.

    Even nog een beetje toilet maken en dan rustig bewaken vooraleer de smulpartij begint.

    12-01-2009 om 06:34 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (1)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!