Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een hutsepot

    Vandaag geef ik jullie een winters recept met wortelen en pastinaak. 
       (google afbeelding)
    Ingrediënten

    - 1 kilo winterwortelen

    - 600 gram pastinaken

    - 400 g gedroogde witte bonen  of in de plaats  bonen uit blik
    - 6 uien

    - laurierblaadje

    - zout, peper, nootmuskaat of in de plaats een bouilonblokje 

    - mosterd naar smaak
    - oude kaas 

     Bereiding

    -laat de witte bonen een nacht weken (minstens 10 uur) in een liter water

    -giet het weekwater af en laat de bonen in vers water 45 minuten tot een
     uur koken 
    Om daar tijd uit te sparen neem je bonen uit dozen 

    -rasp de wortelen en pastinaken en snij ze in stukjes

    -pel de uien en snij in stukjes

    -voeg de wortelen en de ui bij de witte bonen
    -omdat pastinaak veel vlugger zacht kookt voeg je die later toe
     (ondervinding). Doe je dat niet dan vind je geen pastinaak meer terug en is
     het gewoon een smaakmaker die later gedeeltelijk wegvloeit als je het kookwater afgiet)
     

    -voeg indien nodig nog wat extra water toe

    -kruiden met peper, zout, beetje nootmuskaat of een bouillonblokje dat je
     door het kookvocht roer 

    -voeg het laurierblaadje toe

    -laten stoven tot de wortelen gaar zijn en giet het water af

    -schep mosterd door (naar smaak)


    serveer met de geraspte oude kaas en appart klaargemaakt vlees naar eigen goeddunken  varkenshaasje     of gebakken lamenz. (google afbeeldingen)

    Eet smakelijk en durf al eens een recept te interpreteren. Mijn vrouw leest het recept in het kookboek of op het internet slecht één keer en gaat dan vrij als een vogel aan de slag. Ze past aan waar ze dat nodig vind. Bij haar mislukt een gerecht zelden of nooit. 

    18-12-2010 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe sneeuw
    Nieuwe winterprik 


    Sneeuwdikte de eerste keer.


    Sneeuwdikte de tweede keer.


    Ondergesneeuwe rij prei.


    De grond was nog amper vervroren en dus besloot ik die rij naar de serre over te brengen. 


     Het lijkt op een wonde in de sneeuw.


    Eens verdreven in de serre zal ze door de zon op het glas, vlug ontdooien.
    Vóòr de eerste sneeuw had ik dat ook zo aangepakt en vandaag gebruikten we de rest in de soep.



    17-12-2010 om 11:35 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boekenlijst van velt
    Geschenkenidee voor het nieuwe jaar.

    Boeken

     

    LEDEN

    N-LEDEN

    Pim Pompoen

    9,00 (+ 2,50 verz.)

    11,50

    Tuinstarterskit

    9,00 (+2,50 verz.)

    11,50

    Stappen naar een ecologisch tuin

    31,50 (+ 5 euro verz.)

    38,50 *

    Handboek Ecologisch Tuinieren

    29,95 (+ 9,50 verz.)

    42,45*

    Ecologisch Tuinieren voor Beginners

    5,95 (+ 2,50 verz.)

    9,95*

    Ecologisch houden van kippen

    14,95 (+ 4,30 verz.)

    19,95*

    De Ecologische Teelt van Kleinfruit

    7,95 (incl. verz.)

    7,95*

    De Ecologische Siertuin

    24,95 (+ 4,30 verz.)

    30,75*

    Boek Groenbeheer

    55,00 (incl.verz.)

    55,00*

    Handboek Ecologische Voeding

    31,95 (+ 5,30 verz.)

    39,75*

    Seizoenen op smaak

    8,50 (+ 2,50 verz.)

    12,50*

    Gids voor kleine kids

    3,95 (+ 1,55 euro verz.)

      5,50*

    Natuur in eigen tuin

    10,20 (+ 1,30 verz.)

    11,50*

    Schooltuinen 

    Technische handleiding + sec.onderw.

     

     

    12,50

     

    12,50

     

    Je kan deze boeken verkrijgen bij :

    Roland Zwaenepoel

    Grote Moerstraat 105

    8200 Sint-Andries

    Tel 050/311528

    roland_zwaenepoel@telenet.be

     

    De boekenlijst bevind zich steeds op onze site  http://www.velt.be/Jabbeke.
    Om die te vergroten klik je op beeld en vervolgens op 'lezen op volledig scherm' daar zie je ook de fote van de afbeelding op de omslag.

    16-12-2010 om 06:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winter

    De winter  blijft maar duren.  De natuur bouwt het ene winteroffensief op na het andere.
    Hier bij ons, relatief dicht bij de kust is het altijd veel milder dan in het binnenland.
    Bij de start van de eerste winteraanval was het eens uitzonderlijk   dat de sneeuw  hier begon en wij er het dikst onder zaten. Doordat het begon te vriezen, weliswaar maar een 4 tal graden onder nul, bleef die eerste sneeuw lang liggen.  Dat voorspelt nooit veel goeds want een oude volkswijsheid zegt ongeveer het volgende in tientallen variaties:
    Sneeuw die lang blijft liggen vraagt om meer. Zo zijn we blijkbaar op weg naar een koude winter.

    Ik heb de teelten in mijn tuin vol aandacht onder de loep genomen.  Een grondige herschikking verwacht ik niet maar wel een  goed gespreide inkrimping.

    Reeds drie weken heb ik niet meer in de tuin gewerkt en niet alleen omwille van het weer. Als je ouder wordt  speelt naast het weer ook de gezondheid een grote rol en is er altijd wel een kwik  of een kwak. 
    Bij mij duurt het gewoonlijk nooit te lang. 

    Gedurende de winterperiode wil ik jullie zo af en toe vergasten met een goed recept. Ik zoek op www en vond  een site en niet toevallig weer een nl. 
    http://www.tuinsmakelijk.nl

    De Url van de sites waar ik toevallig iets vind naar mijn smaak zal ik telkens vermelden zodat ieder eens er zijn eigen smaak kan zoeken.

     

    16-12-2010 om 06:05 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peterselie

    Mijn oproep om tips zodat ik op een doeltreffende manier peterselie kan kweken kreeg reeds twee reacties;


    De eerste is een korte met mailadres eindigend op nl. Daar veronderstel ik dat het over krul peterselie gaat.


    De reactie:
    Wat de peterselie betreft; ik koop plantjes en die zet ik in de kas, ben nu even gaan kijken en zelfs na de vorst staat
    het enige plantje er nog goed bij.

     

    De tweede is een goed uitgewerkte reactie en het mailadres eindigt op fr en gaat over  platte peterselie (google afbeelding


    De reactie:
    Misschien dat mijn ervaring kan helpen.

    Ik zaai peterselie (de meest  goedkope, gladbladige soort platte peterselie) in maart binnen nadat ik het zaad 24 uur in  lauw water laat weken.

    Als het opkomt, na een dag of acht, gaat het de koude kas in. Na drie weken verspeen ik ze dan in potjes en die plant ik later uit in de koude kas. Met vijf planten eet ik het hele jaar heerlijke  peterselie (gezin van 5 personen) en

    geef ook nog flinke bossen weg.

    Met peterselie buiten uitplanten heb ik geen goede ervaring, dat levert weinig op alleen in het mooie seizoen en het blad is gewoon kleiner dan in de kas.  Dus ben ik daar van afgestapt.
     

    Nog even mijn lijstje van 2010
    - 24 uur weken op 15 maart
    - zaaien op 16 maart
    - kiemt op 23 maart
    - koude kas op 24 maart
    - verspenen in potjes op 10 april
    - uitgeplant in volle grond op 26 april

    Terwijl deze plantjes zich ontwikkelen, kon ik nog blad gebruiken van de peterselie die in 2009 was gezaaid.

    Ik hoop dat deze manier u mooie planten gaat opleveren.

    Vriendelijke groeten.


    Beide tips zijn klaar en duidelijk: kweek in de koude kas.

    De tweede tip is daarbij zeer goed gedetailleerd.

    Beide tips komen van dames; waarvoor dan ook mijn gemeende dank. 

    Natuurlijk zou ik geen echte velter zijn moest ik niet alles uitproberen. De enige 
    plaats waar ik nog nooit peterselie teelde is de koude serre (kas).


    Ik ben ook op het net gaan zoeken en ben plots op een interessante site gekomen waarvan ik jullie hier het URL meegeef.
    http://www.mijntuin.org/users/elsmeylemans 

    Wat ik concreet wil doen is:
    - vroeg een paar plantjes kopen en in de koude kas uitplanten.
    - zelf de twee soorten peterselie zaaien zoals hierboven aan gegeven
    - een deeltje uitplanten in volle grond in de koude kas
    - een deeltje uitplanten buiten in volle grond.
    - de verschillende opbrengsten vergelijken
    - bij leven en welzijn komt het resultaat dan op de blog.

    En zeggen dat ik mijn tuinactiviteiten wil afbouwen.

    Als motivatie heb ik:
    Het is in het voorjaar met nieuwe krachten geduwd door de lentekriebels en de tuin zal reeds helemaal klaar liggen.
    Het is maar vanaf begin juni, als het ongewenste kruid begint op de proppen te komen dat ik durf over mijn mogelijkheden te geraken en het niet meer kan bijhouden.
    Tegen het einde van het seizoen ben ik dan helemaal uitgeblust. We zien wel hé.

    14-12-2010 om 08:19 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.basilicum

    Basilicum  is een bij ons veel gebruikt kruid.   



    Ik zaai in kleine bakjes maar zaai drie tot vier keer.  


    Hier zie je pas verspeende per één of twee plantjes en verder zie reeds
    grotere basilicum die in grotere potten en in trossen is verspeend.
    Die kan je gemakkelijk op de vensterbank plaatsen in de keuken.


    Die heb ik even uitvergroot maar scherp is de foto niet.


    En deze foto om aan te tonen hoeveel ik verspeen en hoe ik ze telkens
    van het dubbele rek moet halen om te gieten.

    Algemene conclusie: minder verspenen en ook minder zaaien.
    Ik heb tot nu toe telkens het zakje zaad helemaal  gebruikt, alles
    verspeend en dan maar uitgedeeld wat ik teveel had voor eigen gebruik.
    Mijn vrouwtje zegt altijd...met jou, op dat vlak is het echt niet te
     doen en dubbel gelijk heeft ze.
    Dus kijken op de site hoelang de kiemkracht blijft van soort tot soort.

    Hoe ga je tewerk. Ga naar de site van onze afdeling
    http://www.velt.be/Jabbeke/
    klik op tuinclub en onderaan enkel foto's staat: de zadenlijst verslag. 
    Klik op verslag en je bent op onderstaand schema. 
      

    ZADENLIJST 2010

    1 jaar:

    kervel

    pastinaak

    schorseneer

    ajuin

     

    2 jaar:

    prei

    peterselie

    sla (niet alle )

     

    3 jaar:

    peulgewassen

     

    4jaar:

    tomaat

    aubergines

    paprika

    wortelen

    witloof

     

    5 jaar en meer:

    andijvie

    selder

    spinazie

    koolgewassen

    radijzen

    komkommer

    courgettes

    rode biet











     

    - De bewaartijd van zaden: houdbaarheid van de kiemkracht.

     
    – Zaaien stekgrond
    :1/3 goed verteerde kompost

                                      2/3 grond ( molshopen)

                                      scherp zand


    Deze tabel is niet compleet maar kan in de toekomst aangevuld worden.

    12-12-2010 om 08:19 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peterselie en kervel

    Buiten de kruidentuin worden er enkele kruiden opgenomen tussen de gewone groenteteelt. Ik begin met peterselie
    en kervel.  
    Vooral peterselie is in de keuken een onmisbaar kruid.  
    Normaal gezien moet je er in slagen dat kruid het hele jaar rond in voldoende hoeveelheid in je tuin te hebben. 
    Wel, bij mij is dat niet zo. 
    De
    laatste jaren heb  ik weinig geluk met de peterselie .



    Ik koop gezonde plantjes.



    Ze worden heel nauwkeurig geplant in een gegoten putje op een zonnige plaats.



    Ik dek ze meteen af met wit of zwart fijnmazig gaas.  
    Ik probeerde reeds alle mogelijkheden van:  Hoelang laat je het gaas liggen?

     

    Toch sterven ze vroegtijdig af of komen niet tot volle wasdom. 
    Het gevolg is dat we de winter ingaan zonder peterselie. 
    De vorige jaren bleef er nog wel iets over maar niet voldoende
    zodat moeder de vrouw mopperde. En dit jaar krijg ik een 0 op 10. 
    Waar ben ik met al mijn ervaring?   Ik wilde het probleem op de tuinclub 
     brengen maar juist die zondag riep de familie klaar en duidelijk...
    wij gaan voor.   
    Eén besluit staat reeds vast.  Ik ga terug zelf zaaien want...
    voordien had ik steeds beter resultaat.
    Ik doe hier dan beroep op jullie allemaal...
    Ervaren amateur tuinier in de penarie met perterselie telen.
    Wie kan er mij goede raad geven?
      Schrijf naar het mailadres:  dalae@pandora.be   
       
     

    Zo moeilijk als het gaat met peterselie, gaat het super gemakkelijk met kervel.
    De kervel zaai ik in juli of augustus en kan die zelfs houden tot na een niet te strenge winter.

    Voor de zekerheid vries ik toch regelmatig het deel in dat anders doorschiet.

    Het enige wat ik dus kan verbeteren is, in het voorjaar ook een rijtje zaaien. 
    Dan hoef ik er niet zoveel in de vriezer te bewaren en kunnen we
    van de lente tot aan de winter verse kervel gebruiken.

    Op culinairkookboek.nl  ben ik even gaan neuzen  en vond ik alvast het volgende:  

    67 recepten met als ingrediënt kervel. Meer informatie over, en recepten met kervel op ingredienten.nl.
    Dat belooft hé! 

    11-12-2010 om 06:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.selder

    Het seizoen 2010 was voor een revelatie wat...


    de groene en gele selder betreft. Die staan in één rij.


    Elk jaar plaats ik nog een volle rij knolselder. Als die geoogst is plaats ik ze vorstvrij in een ton voor de winter.


    Voor het eerst sneed ik dit jaar, de groene en witte selder twee tot drie
    keer om beurten af. Telkens vroor ik die in als wintervoorraad. 



    Wat me opviel was, dat het teruggroeien verbazend vlug ging. 


    Wat ik ook vaststelde was dat ik de eerste keer, bij de witte selder te lang
    wachtte om ze de eerste keer te knippen
    waardoor er hier en daar aangetaste stengels bij waren. Bij de tweede en
    derde knipbeurt had ik het niet meer.

    Deze teelten blijven ook behouden in hun huidige vorm. 


    10-12-2010 om 07:30 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paksoi, (venkel), roodlof, boerenkool, groenlof en veldsla

    De najaarsgroenten die ik teel zijn: paksoi, (venkel), roodlof,boerenkool, groenlof en veldsla.

    Venkel heb ik reeds onder de loep geplaatst. Nu is het aan de rest.



    De paksoi was lichtjes aangetast door slakjes maar viel mee wat de
    opbrengst betreft.

     
     

    Het roodlof heb ik overdekt met de koepels om ter plaatse te overwinteren.
    Dit gewas, in tegenstelling tot groenlof, laat zich niet zo gemakkelijk verplanten.

     


    De boerenkool valt dit jaar tegen en is aangetast door rupsen.


    Groenlof moet ik behouden in hoeveelheid en wat vroeger zaaien.


    Van de veldsla zaaide ik alleen heel laat in oktober onder glas.

    Waar ik wel moet op letten,is dat ik van alles wat minder verspeen.
    Daar gaat veel tijd in en ik moest veel wegwerpen.

     


    09-12-2010 om 06:58 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.erwten en bonen

    Erwten en bonen zijn voor ons zeer belangrijk.


    Wat erwten betreft teel ik enkel nog de peulerwten die voor gezaaid
    worden in de serre en dan worden uitgeplant en zo goed als dadelijk
    worden gemulcht.


    Ze worden langs een draad gekweekt.  Sedert de 'surgerbon' nergens nog te verkrijgen is ban ik op zoek naar een evenwaardige tegenhanger.
    Ik heb die nog niet gevonden. 


    De bonen, evenals de erwten worden voor gekweekt in de serre en dan uitgeplant. Zo kan je vervroegen en
    er ontbreekt nooit een struik.


    Bij de struikbonen heb ik nog twee rijen over gehouden tegenover de 5 van vroeger,een rij paarse en een rij groene.


    De paarse geoogst. 


    De groene geoogst.


    Dan heb ik nog een twintigtal staken met twee soorten snijbonen staan. 

     
    Wij zullen een keuze moeten maken voor de ene of de andere
    soort want we hebben er teveel.  Ik die nog maar twee jaar staakbonen
    kweek ben aangenaam verrast welke grote opbrengst dat geeft in
    vergelijking met de struikboontjes.

    De erwten zullen op hun aantal blijven en voor de struikboontjes
    komt er een derde rij bij maar dan als latere teelt. De staakbonen
    worden zeker tot de helft gebracht.




     




    08-12-2010 om 13:46 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rode biet en venkel

    Rode biet zaai ik twee keer per seizoen. Heel vroeg in maart  en eens in juni.

    De laatste jaren zaai ik in potjes en plant dan uit. Het is wat werk maar je bent zeker dat je rij vol staat en dat de plantjes niet te koud of te droog staan.  Door ondervinding heb ik vast gesteld dat als ik na 15 juni zaai ze moeilijk tot volle wasdom komen. Tot nu toe zaaide ik voor jan en alleman en dat rond ik nu een beetje  af. Dat zaaien is niets maar je moet er dan voor zorgen tot ze afgehaald worden. Als ik twee keer zaai dan kan ik vroeg oogsten als ze nog niet te dik zijn maar lekker mals. 


    Eens de rode biet is uitgeplant heb je er zo goed als geen werk meer aan. Na een goede regenvlaag mulch ik en dan is het aan de oerkracht  om mijn arbeid te bekronen met een goede oogst.  


    De tweede zaai overwinter ik vorstvrij in de garage in een kuipje.




    Ook venkel zaai ik twee keer: de eerste keer eind april en dan voor de tweede maal in juni, vroeg of laat in de maand, al naar gelang het weer. De najaarteelt gaat het best maar je moet je grond kennen en niet te laat zaaien. Door verbeterde rassen die nu te verkrijgen zijn is de vroege zaai nu ook goed doenbaar. Venkel vraagt nogal wat zorg.  Zo moet je door gieten of door afdekken groeistop voorkomen want als je dat hebt dan schieten de planten gemakkelijk door. 


    Dit jaar had ik door de hete julimaand, met de vroege zaai, groeistop voor .  De doorschieters hebben we direct gebruikt in de soep waardoor er vroeg lege plaatsen ontstonden in de rij.


    De herfstteelt zaaide ik te laat zodat die nooit tot volle wasdom kwamen. Ze waren wel echt lekker en de hoeveelheid compenseerde een beetje te kleinheid.
    Ook aan venkel heb je geen werk meer eens ze geplant zijn en gemulcht .

    Voor de rode biet zowel als voor de venkel zal ik één zaai laten vallen. 
     

    07-12-2010 om 06:58 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgette, komkommer en paprika

    Waarom courgettes, komkommers en paprika groeperen? Het komt door de duur
    dat ze vruchten dragen en dus grond innemen.


    Vier courgettes in de zone  van de wisselteelt en daar wil ik bij blijven.
    Er is weinig arbeid aan.



    Alleen in de pluktijd moet je dagelijks alle planten controleren
    om te vermijden dat de vruchten te groot worden.
    De opbrengst is jaar na jaar goed tot zeer goed te noemen.


    Komkommer kweek ik alleen binnen. Die vragen wat meer zorg 
    en moeten elke dag water krijgen als je de opbrengst hoog  en continu wilt houden.


    Twee planten is meer dan voldoende maar nodig.
    Als er één van de twee tegen slaat heb je nog de andere. 
    Ik heb het in al die jaren nog nooit voor gehad dat ze allebei mislukten.


    Paprika kweek ik zowel buiten als binnen in de miniserre. 
    Op de foto staan de buitenpaprika's tussen de twee rijen kolen
    en in de diepte zie je de miniserre vol met de lange soort.


    De oogst is buiten zowel als binnen,  9 op 10 keer zeer groot.
    Hier op de foto zie je de pluk buiten.
    Deze drie teelten zullen behouden blijven zoals ik het reeds
    vele jaren aanpak.   4 courgettes, 2 komkommers en een volle miniserre met 8
    paprika's.  Buiten staat een rij van +/- 5 m met een 12tal planten.


    06-12-2010 om 06:56 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.URLvelt Jabbeke

     

    Hier is dan het adres om op de gegevenssite van velt Jabbeke  te  komen.

     http://www.velt.be/Jabbeke/  



    Welkom!

    Beste bezoeker,

    Dit is onze website van de Velt-afdeling Jabbeke.

    De gemeente Jabbeke met de deelgemeenten Varsenare, Snellegem, Zerkegem en Stalhille telt een 100-tal Veltleden
    die deel uitmaken van de grote Vlaamse Velt-familie die momenteel 13000 leden telt.

    Daar vind je  een link naar onze blog.

    05-12-2010 om 18:10 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccoli, spitskool, koolrabbi en romanesco bloemkool

    Broccoli, spitskool, koolrabbi en romanesco bloemkool,  zijn de vier
    koolsoorten die ik nog plaatste.  Ook daar wil ik minderen.


    Broccoli met daarnaast de andere koolsoorten, afgedekt door tuingaas.


    Dit is de 'romanesco bloemkool' die in feite niet zoveel opbrengt
     omdat hij in tegenstelling tot de broccoli maar eenalig is en eens
    geoogst mag je de plant rooien.


    Dit zijn de twee rijen kolen die ontbloot zijn maar telkens na
    oogsten opnieuw worden afgedekt. Vorig jaar had ik spitskool
    en koolrabbi in één rij.  Dit jaar liet ik de koolrabbi reeds weg en
    verving die door de 'romanesco'. Noch de één noch de ander liggen
     hier goed in trekken.  Ik ben de enige die ze lust.  Tussen de twee
    koolrijen zie je de paprika staan die bijna versmacht.
    Zo hebben we nu reeds besloten om enkel nog broccoli te planten.

    05-12-2010 om 09:51 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.velt nieuws

    Bart Coen stuurde mij het velt nieuws nr. 78 toe waarin ik
    onderstaand bericht vond.  Nieuwsgierig als ik was ben ik even
    gaan neuzen op het internet.  

    11-jarige geeft imposante speech over duurzame landbouw
    ted_birkeOp zijn negende raakte Birke Baehr geïnteresseerd
    in biologische landbouw. Nu, twee jaar later,
    vertelt hij anderen over de gevolgen van
    een geïndustrialiseerd voedselsysteem en
    over de duurzame alternatieven.
    Bekijk 11-jarige geeft imposante speech over
    duurzame landbouw
       op www.velt.be.

    Voor wie het Engels een beetje machtig is, een must. Ik tikte de
     naam 'Birke Baehr' in op Google en kwam zo op enkele
    interessante sites die ik ook in vertaling bekeek.  Het is een
    middel voor diegenen die denken en diegenen die zeker zijn
    dat ze geen Engels begrijpen. Probeer het maar eens uit.
    Het benaderd het originele.

    05-12-2010 om 09:18 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ajuin, sjalot en look

    Vooral ajuin is onmisbaar in de keuken maar wij gebruiken ook
    heel wat look.  Beide zijn gemakkelijk en relatief goedkoop te
    verkrijgen in de winkels en bewaren ook gemakkelijk. 

     
    Sjalot en ajuin zijn relatief gemakkelijk om op te kweken. 
    Ik heb altijd met plantsjalot en ajuin gewerkt. 
    Met zaaiajuin heb ik geen ervaring.


    Omdat je sjalot noch ajuin kan mulchen, om schimmels te voorkomen, 
    is er behoorlijk werk aan om ze proper te houden,
    vooral in een nat zomerseizoen.


    Ook moet je juist geplante sjalot afdekken tegen het uitgraven
    door vogels op zoek naar wormpjes.



    Dit kan je tegen gaan door de ajuin te planten op gronddoek
    waar je gaatjes in brandt.  Gaatjes worden uitgebrand tegen et uitrafelen. 
    Die worden niet uitgetrokken door de vogels en onkruid
    krijgt hier geen kans.

    Ook hier kan ik wat inkrimpen.

    04-12-2010 om 21:09 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade en tomaten

    Salade en tomaten moeten behouden blijven. Dat staat als een paal boven water.

    In het vroege voorjaar (planten halen in januari)  kweek ik salade in de serre. Het gaat minder goed dan vroeger in de koude bak. Die bak heb ik van de hand gedaan en er iemand blij mee gemaakt. Het was voor mij veel te arbeidsintensief. Nu kan ik nog de hoeveelheid halveren. Na de stevige vorstmogelijkheid plaats ik salade in de miniserre en die sluit aan met de eerste teelt.  Dit is een zaak van timing. 


    De eerste salade in volle grond kan ik overdekken met de koepels maar de verschilt van jaar tot jaar. Bij een proef van gedeeltelijk afdekken stel ik vast dat die planten die overdekt zijn heel weinig achter zijn bij de wel overdekte. Het werkt dus de spreiding in de hand.  Ze is wel wat krokant (harder) in de mond.  Je houdt ervan of niet.  Hier valt dat best mee hoor. Tot in september plant ik nu gemengde salade die ik inkoop.  Vroeger zaaide ik alle salade zelf tot een paar jaar terug. Het voordeel van die gemengde salade is dat er veel pluksalade bij is en die is hier even geliefd en zelfs meer dan kropsla. Het voordeel is ook dat ze minder vlug verhit. 

     Wat tomaten betreft wil ik afstappen van de buitenteelt.  Niet dat er heel veel werk aan is maar de opbrengst is beduidend minder dan in de serre. Elk jaar is er hier begin mei uitwisseling van plantgoed en dit jaar lagen de tomaten niet zo in trek maar niemand nam zijn overschot aan eigen plantgoed terug mee naar huis. Ik stond dus met een tamelijk hoeveelheid tomatenplanten.  Na een uitgebreide rondvraag bleven er met een vijftiental over. De verscheidenheid was groot. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om ze op de vuihoop te gooien en van dat overschotje plantte ik er een twaalftal buiten en de drie laatste kwamen in de serre terecht.  September was nat en ik mocht vlug de buitenteelt verwijderen wegens rottende vruchten. Ook de minitomaatjes tegen de serre aan de zuidkant werden aangetast. 


    In de serre is dat een ander verhaal. Daar heb je alles onder controle en je kan er aan werken bij alle weersomstandigheden. 


    Elk jaar is het heerlijk smakende rode weelde.
    Als conclusie heb ik: Buiten absoluut geen tomaten meer te plaatsen en wat de salade betreft zal ik de hoeveelheid beter moeten beheersen en zeker inkrimpen.


    03-12-2010 om 06:56 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelen, pastinaak en prei
    Wat de wortelen betreft is het ook dit jaar niet zo best geweest. 
     
     Het groen zag er
    verwilderd uit. 
    Eens dat ik begon te rooien waren weinig grote.
     
    Opnieuw, zoals elke jaar waren er ook behoorlijk wat vertakte.  Dat is te wijden aan de zware grond in de diepere lagen.  Enkel de relatief dunne bovenlaag bevat veel compost. Er wordt enkel zeer ondiep omgewoeld.


    'Flakese' is toch gekend van zijn uitzicht van voederwortel maar met een heel fijne
     smaak.


    Eigenaardig genoeg oogst ik bij de pastinaak weinig vertakte wortels maar zelfs lange diepgewortelde exemplaren. 


    De prei daarentegen voldoet, vooral als ze nogal vroeg is geplant ( begin juni).  Ook dit fenomeen heeft te maken met de zwaarte van de grond. Alles heeft wat meer tijd nodig om tot volle wasdom te komen.
    Ik heb besloten om geen wortelen meer te zaaien maar in de plaats daarvan in de wisselteelt een vak prei in te voegen.  Daardoor hoop ik mijn preiopbrengst te verdubbelen. Van de pastinaak zal ik een rij toevoegen en dus ook proberen de opbrengst te verdubbelen.
    Aan pastinaak is er heel weinig werk.
    Bij prei is er vooral bij het planten nogal wat werk maar dan volstaat het om zo nu en dan lichtjes aan te aarden om het onkruid in bedwang te houden.


    02-12-2010 om 17:52 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    01-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterbloemkolen
    Nu de tuin ondergesneeuwd is en de temperatuur nacht en dag  onder zero blijft wil ik eens alle groenten die ik tot nu toe teelde één na één onder de loep nemen. Dan zal ik in samenspraak met moeder de vrouw kijken wat er kan weggelaten worden teneinde mijn arbeid te verlichten.  Zo stonden de winterbloemkolen in mijn tuin in oktober 2009 (foto google afbeeldingen)



    De winterbloemkool wordt in augustus gezaaid, in september uitgeplant en in maart geoogst.  Op deze foto, genomen in februari van dit jaar staan ze gestut en ondergesneeuwd. Het had in het najaar van 2009 veel gewaaid...veel meer dan dit najaar.


    Hier zie je ze staan, najaar 2010, juist vóór de sneeuw,  zonder stut en goed ingedekt door de mest.


    Nu op dit eigenste ogenblik zitten ze (op de foto onderaan), evenals de prei, onder een pak sneeuw. 

    Winterbloemkool vraagt, eens dat ze zijn geplant, relatief weinig zorg. September - oktober moet ik ze regelmatig controleren op rupsvraat en dat is het zo van zorg.  De opbrengst is gemiddeld genomen goed.  In elk geval zijn ze welgekomen in het vroege voorjaar.  Ze zijn lekker en wormvrij zonder moeite wegens de lage temperaturen.
    En allemaal dromen we dat er zo mogen uitzien


    01-12-2010 om 06:26 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dromen van
    Met zo’n weer   als de drup ijs wordt dagdroom je toch wel van een lekkere stevige maaltijd. Voor één keer mag het voor mij min of meer afwijken van de seizoensgebonden groente. Als het maar bij een accent blijft.
     Zo vond op
    http://www.smulweb. een recept dat mij beviel: 


    Gebakken ganzenlever met vijgen en witloof in banyulssaus
     uit de Franse keuken 
                  Bereidingstijd: 30-60 minuten

    Ingrediënten

    -600 g ganzenlever (zeer vers)

    -8 verse vijgen

    -boter

    -4 eetlepels bruine suiker
    -3 dl banyulswijn    
    -5 dl bruine kalfsbouillon

    -3/4 kg witloof

    -1 bosje ruccola

    -peper en zout

    -sap van 1/2 citroen

    -bloem

    Voorbereiding

    Doe de voorbereiding de dag vooraf.

    Verwijder het dunne vliesje rond de verse ganzenlever, en snijd hem in schijven van 1 cm dik en ongeveer 60 gram. Leg de eventueel dikkere stukken tussen 2 vellen plastic en klop ze iets platter met een hard voorwerp, houd fris, afgedekt met folie. Snijd het steeltje van de vijgen af. Snijd elke vijg in 5 dunne plakjes. Schik de vijgen dakpansgewijs naast elkaar in een met boter ingesmeerde ovenschotel. Lepel er wat gesmolten boter bovenop en bestrooi met bruine suiker. Zet afgedekt, fris weg. Kook de banyulswijn in tot de helft rest en voeg de kalfsbouillon toe. Kook terug in tot de helft. Zet de saus fris. Maak het witloof schoon en neem elk blad afzonderlijk af. Houd de witloofblaadjes afgedekt fris. Was de rucola en zwier droog. Houd vochtig op keukenpapier en afgedekt met folie fris.

    Bereidingswijze

    Snijd de dag zelf het witloof in de lengte in dunne repen. Bak het witloof in bruisende boter kort aan en kruid met peper, weinig zout en citroensap naar smaak. Houd warm. Verwijder de folie en zet de vijgen
    in een tot 220? C voorverwarmde oven gedurende 4 minuten, schakel de grill in om te kleuren. Houd warm. Wentel de ganzenlever door de bloem en klop het overtollige af. (Leg ze zeker nooit op
    elkaar !) Bak de plakjes aan elke zijde 45 seconden in een pan met antiaanbaklaag in bruisende boter. (Dit moet nogal krachtig gebeuren). Neem de plakjes uit de pan en leg ze op een warme ovenschotel. Zet de schotel 2 minuten in de oven. Giet de bakboter uit de pan en voeg de sappen van de vijgen toe.
    Verwarm en voeg de basissaus toe. Kook even goed door en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.

    Serveertips

    Schik op elk bord een bedje witloof en leg er een vijg in plakjes dakpansgewijs geschikt op. Leg half over de vijgen een plak ganzenlever, geef nog een draai van de pepermolen, werk af met de saus en enkele blaadjes rucola. Drink hier een glaasje banyuls van minstens 5 jaar oud bij.

     

    Banyuls  (Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie)

    Banyuls

    is de naam van een versterkte wijn afkomstig uit de Franse gemeenten Banyuls-sur-Mer, Cerbère, Port-Vendres en Collioure.  Deze zoete wijn wordt gemaakt in rood, maar ook in wit en rosé. Geur en smaak van Banyuls doen denken aan die van pruimencompote en cacao. Het is een van de weinige wijnen die kan worden gedronken bij chocolade. Ook andere zoetigheden, fruit en hartige spijzen zijn goed met deze wijn te combineren.

    30-11-2010 om 08:39 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!