Kook een heerlijk vegetarisch smeersel: Hummus! (kikkererwtenpastei)
Bereidingstijd: 1 u (+ 8 u weektijd kikkererwten)
500 g kikkererwten - 10 teentjes look - 100 g tahin groentebouillonextract of zout naar smaak - 5 laurierblaadjes - 1 tl. Bonenkruid - enkele snuifjes tijm - 5 mespunten cayennepeper - 2 citroenen (sap) - groenten naar smaak (bijvoorbeeld prei of wortelen)
Week de kikkererwten (8 u). Kook de kikkererwten met de laurierblaadjes, tijm en bonenkruid (1 u kooktijd). Snij de prei in ringen en de wortelen in plakjes. Stoof of stoom de prei en de wortelen gaar. Laat de gare erwten uitlekken. Verwijder het laurierblad. Meng groenten en kikkererwten. Pers de look erbij en mix tot een gladde puree. Breng goed op smaak met de kruiden, sojasaus, het zout of groentebouillonextract. Laat afkoelen en dien op.
Tip voor kids: wannneer je een drietal rode bieten met de kikkererwten meekookt, krijg je felroze hummus. Beleg er boterhammen mee en maak roze gezichtjes met twee noten als ogen en een schijfje tomaat als mond bijvoorbeeld.
29-12-2007 om 08:08
geschreven door tuinblog d
|