Kookboeken kunnen aangenaam zijn en nuttig. Wij kopen er geen meer. Krijgen we er eentje als geschenk dan nemen we dat in dankbaarheid aan. Op het internet vind je recepten in overvloed o.a. op smulweb. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />http://www.smulweb.nl/recepten/937191/Roergebakken-groenlof-of-snijbiet
(kuyerelfrink heeft dit recept op 18 december 2001 toegevoegd.)
Zo haal haalde ik daar het onderstaande door mij bewerkte recept.
roergebakken groenlof of
snijbiet
(Eigen foto's van Google afbeeldingen gehaald.)
-Gezonde groenten met veel ijzer en vitamine
-Een bijgerecht dat binnen de 10 min. klaar is
-buiten de gewone smaken valt
Ingrediënten voor 2 personen
-1 kg. groenlof of snijbiet -1 grote teen knoflook -2 eetl. olijfolie -zeezout en gemalen zwarte peper -1 eetl. Citroensap {desgewenst}
gebruik bij voorkeur de wokpan
Voorbereiding
-Was de groenlof en verwijder de grove nerven -sla zorgvuldig droog bij voorkeur in een slacentrifuge -rol het blad op in stevige rolletjes en snijd ze in reepjes -rol ze in een theedoek en leg ze een paar uur of de hele nacht in de koelkast -halveer het knoflookteentje kort voor het serverenen wrijf er de wok of koekenpan mee in -bestrooi de knoflook met wat zout en plet met de platte kant van een mes
Bereidingswijze
-Verhit de olie op middel hoog vuur,en laat de knoflook min. meebakken
-voeg de gekoelde groenlof toe en roerbak een paar minuten -bestrooi met wat zout en peper en wat citroensap en dien meteen op
Serveertips Is erg lekker met aardappelpuree en verse worst.
Als wij het klaarmaken in de wok dan roeren we er in.
Je kan de scampi's ook op een andere manier bereiden.
Roer je er nog wat gekookte aardappelen bij dan heb je een eenpansgerecht. Laat het je maar smaken hé!
|