Voor mijn zondags recept ben ik op zoek gegaan bij het mager varkensvlees en als seizoensgroente koos ik voor witloof.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Varkenshaasje met champignonpepersaus en opgevuld witloof
http://www.solo.be/nl/recepten/varkenshaasje-met-champignonpepersaus-en-opgevuld-witloof.htm
![](http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_xZJNGdug5gxnprEilmPtQWUngU0oohtpih_HzYQNhk2Ql0hWZw)
Benodigdheden:
-kleine ui,
-50 gr spek,
-1 ½ eetlepel peperkorrels,
-250 gr fijngesneden champignons,
-vetstof,
-1 eetlepel bloem,-
-1 ½ dl rode wijn,
-¼ l room,
-1 eetlepel Franse mosterd, zout,
-2 varkenshaasjes,
-een weinig selder,
-100 gr gemalen kaas,
-100 gr fetakaas,
-8 stronken witloof,
-1 ½ eetlepels sinaasappelmarmelade,
-4 takjes peterselie,
-1 sinaasappel in schijfjes gesneden.
Bereiding: ![](http://www.solo.be/uploadedimages/Recepten/Afbeeldingen/3082009125927_Gevulde-Varkenshaas-Wortel-Sinaasappel.jpg)
-Snipper de ui en snijd het spek in fijne reepjes.
-Laat de vetstof smelten.
-Stoof hierin zachtjes de ui, het spek en de champignonstukjes.
-Strooi er de bloem over en voeg al roerende geutje bij geutje de wijn toe.
-Meng er tenslotte de room, de mosterd en de peperkorrels onder.
-Bak het vlees aan en laat garen.
-Spoel de witloofstronkjes en verwijder de harde pit.
-Stoof het witloof.
-Plet de fetakaas fijn en meng met de marmelade en peterselie.
-Snijd de witloofstronkjes overlangs open.
-Schep er met een koffielepel een beetje feta mengsel in.
-Leg in een vuurvaste schotel en bestrooi met fetakaas.
-Laat de oven op 200°C goed doorverwarmen.
-Snijd het vlees in sneetjes.
-Breng de saus op borden. Leg er het vlees op.
-Werk verder af met de gevulde witloofrolletjes, de sinaasappelschijfjes en de peterselie.
![](http://recipes.sanoma.be/images/libelle-lekker/q100/w600/h450/1157/varkenshaasje-met-witloof-en-aardappelen.jpg)
Geniet en laat vergezellen van een gestoomd aardappeltje of heel fijne aardappelpuree.
|