Aangezien ik er zondag niet was en ik in de kliniek een lekker minestronesoepje opgediend kreeg ging ik op zoek naar een echt Italiaans recept en kwam terecht op onderstaande site: http://baasbraal.wordpress.com/2010/07/01/echte-minestronesoep-zoals-hij-in-zuid-italie-gemaakt-wordt/xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Je neemt een pan met een dikke bodem, een braadpan of zo, Daarin doe je achtereenvolgens 1 liter water, 150 cc olijfolie niet te weinig dus), het vuur aan en je voegt toe: een gesnipperde ui, 1/2 in blokjes gesneden flinke courgette, drie ontvelde tomaten in blokje liefst Roma tomaten - een of twee handjes kleingesneden jonge courgettebladeren met wat van die jonge stelen
Roerend aan de kook brengen even laten koken en op smaak brengen met zout en peper (evt groentebouillontablet)
Daarna voeg je nog toe een courgettebloem waar je de stamper hebt uitgehaald
een handje pasta
Laat het geheel nog 7 minuten koken en vijf minuten staan met deksel op.
KLAAR. en...laat het je maar smaken.
|