Zie hier een ongewoon zondags gerecht met vis.
Lekkere spruitjes in een één pan gerecht met spekjes en gebakken kabeljauwxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
![](http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYFmQ362uw97ztCGIPU53yCEADdveM4ReXSAbs69diIMRQ6_ZQxFWuPmU)
voor 4 personen
Ingrediënten
-500 g kabeljauwfilet
-2 eetlepels tarwebloem
-peper, zout
-1,5kg hard kokende aardappelen
-900 g spruitjes
-olijfolie - Bepaal zelf de hoeveelheid
-100 g magere spekreepjes
-1 ui
-currypoeder of currypasta
Bereiding
-droog de repen kabeljauw op keukenpapier.
-kruid ze naar smaak met peper en zout .
-wentel de repen vis door open gestrooide bloem.
-snij de aardappelen na shillen en wassen in relatief kleine stukjes
-kook ze gaar in een laagje water met zout.
-kook de schoongemaakte spruitjes ± 3 minuten in water met zout.
-giet ze af en kook ze opnieuw een paar minuutjes in vers kokend water.
-verhit wat olijfolie en bak de spekjes knapperig gaar.
-haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
-fruit de in dunne partjes gesneden ui ± 5 minuten in het bakvet .
-schep de spruitjes erdoor.
-bak ze al omscheppend beetgaar en roer de curry erdoorheen.
-verhit gelijktijdig 2 eetlepels van de olie in een diepe pan.
-schud de overtollige bloem van de vis en bak die rondom lichtbruin
-laat de aardappelstukjes in een beetje vet goed bruin bakken
-meng, in de diepe pan, de spruitjes en de gebakken aardappelen door mekaar.
-verdeel de vis erover en bestrooi alles met de spekjes.
Serveer uit de pan terwijl het geheel goed warm is en natuurlijk...laat het je smaken. Zou een wit Shablis wijntje daarbij smaken of mag je daar een stevige rode Bordeauwijn bij serveren?
![](http://4.bp.blogspot.com/_CotIaPBjlJ4/SaBNdhRzWOI/AAAAAAAAAcw/vcI5gjMkdOw/s400/spruitjesstamppotspekkabeljauw.jpg)
Dit recept is gegroeid en zal oorspronkelijk wel ergens van het net gekomen zijn maar aangepast aan onze behoeften en smaak.
Vroeger thuis, zou ons moeder het nooit in haar hoofd hebben gehaald om op zondag vis te geven en zeker geen vis gemengd met spek. Of ze er Curry zou hebben bijgevoegd betwijfel ik ook.
In elk geval kon ze uitstekend koken alhoewel ze niet was beïnvloed door een overvloedig aanbod aan kookprogramma's op tv.