Voor rauwe -oester liefhebbers zocht ik een receptje op. Ik kwam terecht op. http://www.receptjes.be/recept_bloody_mary_oesters.htmlxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
 Ingrediënten voor 2 Personen: -10 verse oesters - tabasco - peper - 10 ijsblokjes - 25 cl tomatensap - 1 maat wodka - 1 theelepel worchester saus - 1 stukje selder (zeer fijn gesneden) - 1 tomaat (ontveld, in kleine blokjes gesneden)
Bereidingswijze
-Vraag in de winkel of men de oesters voor je wil openen (Of doe het zelf; zie kooktip onderaan). -Maal de ijsblokjes fijn in de keukenrobot. (of wikkel ze in een propere theedoek en sla ze plat met een hamer). -Doe het gemalen ijs in een diep bord en schik er de oesters bovenop. -Meng het tomatensap met de wodka, de Worchester saus en enkele druppels tabasco. -Vul elke oester met dit mengsel en kruid bij met wat peper. -Schik de selder en de blokjes tomaat op de oesters. -Onmiddellijk serveren.
Voor niet liefhebbers van rauwe oesters, zoals ik er een ben, geef ik het recept van mijn vrouwtje mee. Als de oesters geopend zijn:
-strooi op elke oester een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
-besproei ook even met wat vers citroensap.
-plaats eventjes in een voorverwarmde oven op +/- 250°
-dien op
Voor mij is dat voldoende om het tot een feestelijke lekkernij te maken.
Rauw lust ik ze aan geen kanten.
Laat je niet tegenhouden door het feit dat nieuwjaar dag voorbij is.
|