Mijn programma is een beetje overhoop geraakt.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In de vorstperiode zitten lag het tuinwerk stil. Bij de dooi kon ik ook niet in de tuin.
Ik was gisteren bij vrienden en daar was moeder de vrouw naarstig confituur aan het maken.
Zo volop in de winter confituur maken , dat is toch veel duurder dan in de zomer.
Zo merkte ik op. Nee hoor, kreeg ik als antwoord. Fruit kan je bewaren in de diepvries en in de winter heb ik veel meer tijd.
Op mijn vraag welke confituur ze klaar maakte mocht ik eventjes proeven . De Pompoenconfituur met appelen en gember en de pompoenconfituur met rabarber en gember zijn, een heerlijke combinatie.
Ik moet zeggen dat het was om je lippen af te likken. Als je de rabarberstelen bewaart in de diepvries dan hoef je ze enkel te ontdooien voor je ze gebruikt..
Bij ons in de diepvries zit er ook een vak vol met jeneverbessen frambozen, aalbessen en noem maar op. Als de confituur gemaakt is van vers of van ingevroren fruit, je smaakt uiteindelijk geen verschil. Confituur van pompoenen met andere vruchten en vooral met gember, was nieuw voor mij. Dit is een echte winterconfituur en we weten allemaal dat gember opwarmt. Bij het zoeken naar gemberconfituur vond ik ze nooit zuiver maar wel
zoals hier appesiel met gember.
|