Het recept op zondag ligt in de lijn van zelf lichte kost kweken en gaat over: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wortelen
is een bijgerecht: gestoofd, zoet van smaak en in 30 - 60 min klaar. Ingredienten voor 4 personen
-1 kg wortelen -1 ui -boter naar behoefte -2 blaadjes laurier, in 2 gebroken -2 a 3 klontjes suiker ( je kan ook een suikervervanger gebruiken.) -gehakte peterselie.
Voorbereiding.
Reinig de wortelen en snij ze in schijfjes. Hak de ui fijn.
Bereidingswijze:
-Stoof de ui glazig in de boter.
-Voeg de wortelen en de laurier toe.
-stoof gaar op een zacht vuurtje.
-voeg de zoetstof en de gehakte peterselie toe.
-Laat nog eventjes stoven.
http://www.smulweb.nl/recepten/1087293/Gestoofde-wortelen
Dit gerecht behoort in de categorie eenvoudig en licht verteerbaar.
Opgediend met een stukje kabeljauw en gestoomde aardappeltjes en je hebt ideale kost voor herstellenden. Smakelijk eten.
|