Ik herstel langzaam en begin te dromen van lekker eten maa... het is Colette die bepaald of het niet te zwaar op de maag komt. Vandaag koos ik voor een recept waar ik dol op ben en resumeerde het bij: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
http://allrecipes.nl/recept/494/roergebakken-champignons-met-knoflook.aspx
Roergebakken champignons met knoflook
Heerlijke gesauteerde knoflookchampignons in een sausje van rode wijn.
Voor 4 personen en klaar in 20 minuten
Ingrediënten
-1 eetlepel boter
-1 kg verse champignons, in schijfjes
-4 teentjes knoflook, fijngesneden
-1 theelepel gedroogde basilicum
-250 ml rode wijn
Bereidingswijze
-In een koekenpan op een middelhoog vuur de boter verhitten.
-Champignons en knoflook toevoegen.
-In ongeveer 10 minuten de champignons licht goudbruin bakken.
-Basilicum erdoor roeren.
-Het vuur laag zetten en de wijn toevoegen.
-Laten sudderen tot de meeste wijn verdampt is.
-Direct serveren. Heerlijk bij gestoomde aardappelen met biefstuk.
Ik vrees dat die rode wijnsaus voor een andere keer zal zijn.
|