Het oogsten van de selder is begonnen. Ze wordt afgeknipt en ingevroren. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit is de eerste radicale knip van de selder. Ik zorg ervoor het hart niet weg te snijden.
Hier en daar is er opnieuw aantasting van de zogenaamde 'smeltziekte', een klein wormpje in het blad.
Dat geeft een bruine vlek die zich heel vlug uitbreidt.
De eerste bewerking is wassen en spoelen.
Gedurende deze bewerking worden de bruine vlekken eerst weggeknipt.
Dan wordt de selder behoorlijk fijn gesneden.
Dit is het resultaat van een paar uur bezig zijn.
Zo blijven de vergieten een poosje staan tot de selder relatief droog is.
Zo wordt ze in grote plastiek dozen in de vriezer geplaatst. De woensdag is voor mij een boodschappendag. Gisteren viel dat in de namiddag.
Om na te genieten van de rustweek in Achouffe werk ik nog even aan het schikken van de fotos. Iedere morgen deed ik aan bermobservatie. Geniet met mij en plaats er zelf maar de namen bij.
Ik ben gespecialiseerd in groenten. Van deze bloemen planten ken ik vele namen.
Ik durf die namen af en toe eens te wisselen.
Mijn groot fotoapparaat is defect. Alle foto's zijn genomen geweest met een klein apparaatje.
Om de sleet op mijn geheugen wat af te remmen kocht ik 'Het grote breinbreker boek' uitgegeven bij Lannoo.
Dit is voor mijn vrije tijd die ik elke dag in een bepaalde hoeveelheid wil nemen..
|