Enkele dagen zon hebben volstaan. Ja het ongewenste groen is verdwenen als sneeuw voor diezelfde zon.
2012 is geen bonenjaar. Dit is alles van één rij voor de tweede pluk.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Terwijl ik aan het wieden was heb ik de neerliggende bladeren van de knolselder verwijderd. Het staat mooier en ik kan probleemloos een nieuwe laag mulch aanbrengen.
Het staat vooral mooi en het is aangenaam om zo de natuur te bewonderen bij de opbouw van die groen tuinweelde.
Wat ook heerlijk is om te bekijken en te plukken zijn de bessen van de doorloze bramen. Met al die nattigheid van dit jaar smaken ze waterachtig en eerder zuur. Toch zal Colette ze omtoveren tot lekkere confituur.
Het grote voordeel van deze bessen is dat ze niet allemaal ineens rijpen. De pluk kan gerust twee maanden in beslag nemen.
Hier komt de herfstvenkel en die grond moest wat los worden gemaakt. Op zichzelf lijkt dat en zwaar werk maar met de woelvork is dat een fluitje van een cent.
Ongeveer vijf minuten je rug niet belasten maar recht houden en louter met de spierkracht van je armen het klusje klaren.
Dit is een heerlijk instrument waar je al fluitend mee te keer gaat.
Met de hark wordt, vanaf de zijkant, alles fijn gelegd. De volgende stap is het uitzetten van de lijnen en het planten.
De zomerse kropsalade is aan de kippen gevoerd.
Een lading nieuwe gevarieerde pluksalade wordt nu aangesproken en op tafel gebracht.
Heerlijk toch...een eigen moestuin en smaken dat het doet!
|